Seljankukka

Tulin ostaneeksi seljankukkamehua. En ole kuitenkaan mistään löytänyt tietoa, onko seljankukkamehu tai seljanmarjamehu terveellistä?
Ilmoita


http://www.hellapoliisi.fi/juomat/seljankukkajuoma.php
Keskieuroopassa sitä lisätään seektiin. Lähinnä siirapppina
http://de.wikipedia.org/wiki/Schwarzer_Holunder#Holunder_als_Lebensmittel
http://en.wikipedia.org/wiki/Elderflower_cordial
Tehdäänhän siitä Sambucaa
DRYCK FLÄDER Elderflower drink
Ilmoita
seljankukkamehu tehdään sen kukinnoista ja se mehu on sama vaikutus kuin aloevera mehussa eli erittäin parantava ja terveellinen, sillä alentuu kuume ja flunssahoidossa on tehokas. Tällainen tieto on meilla kun olemme muutama vuosi harrastaneet sitä mehua ja tuomme sitä aina mukanamme ruotsista.
Ilmoita
ihmeellistä että ostetaan tietämättä mitä ostetaan.
Ilmoita
Ruotsissa myydään paljon ihan tavallisten marjamehujen kanssa samassa hyllyssä seljankukkamehua. Lisäksi olen ostanut Kopparbergin seljankukka-siideriä ja juonut ystävän luona seljankukkateetä. En nyt hirveästi alkaisi pelkäämään ruotsalaisen perusruokakaupan tuotteita... Taitaa olla yhtä tavallista kuin mustaherukkamehut ja muut.
Ilmoita
Olen vuosia kasvattanut mustamarja seljaa Sambucus nigra. Kukat käytän niin että kastan sen lätty taikinaan pitäen kiinni kukan varresta ja kun paistos on valmiina kannasta kiinni ja syön lätyn ja kukat, kannan voit heittää kompostiin. Kukista teet mehua mehumaijassa ja VAIN kypsistä mustista marjoista aivan upeata mehua maijalla tai hapolla. Ei tulee hulluksi kun tätä juo ja syö vaan sanoisin hiukan rohkeaksi vaan.
Ilmoita
Tähän kaikille medioille (mtv3).Alla kansan tahto ja se on osoitetti eduskunnalle kansalaisadressina:
Pysykää aiheessa: Perustulo kaikille! Muuten sitä ei tule, vaikka kansanedustajien on toteltava Suomen kansalaisia esimiehinään.
Ilmoita
On ihan hyvää ja terveellistä, mutta mikään muu siinä puussa ei sitten olekaan nautittavaa vaan myrkyllistä.

Sinänsä mainiota kasvimaailmassa, että tietyt osat ovat syötäviä ja toiset sitten taas haitallisia kuten tomaatti eli hedelmä/marja ei-vihreänä käy ja varsi/lehti on ravinnoksikelpaamatonta tai betel-lehti on syötävää, mutta pähkinä ei niinkään.

Mutta näinhän ne juuresten naatitkin sisältävät nitraatteja, jotka eivät ole hyväksi eivätkä edes maistu kummoisilta, mutta itse juuri taas on makoisaa syötävää.

Seuratkaa mitä myyrät ja etanat syövät - suosikaa niitä eli esim. muut kaalit kelpaavat kyllä, mutta lehtikaali ei maistukaan - se sen terveellisyydestä.

Tosin ei nämä syö myöskään herukoita - kelpaavat kyllä linnuille.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Seljankukka

Tulin ostaneeksi seljankukkamehua. En ole kuitenkaan mistään löytänyt tietoa, onko seljankukkamehu tai seljanmarjamehu terveellistä?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta