Akne -> Halpa VHH-ruokavalio?

mika................

Olen kärsinyt muutaman vuoden lievästä aknesta ja lukemani mukaan VHH-ruokavalio saattaisi olla ratkaisu iho-ongelmiini. Toivoisinkin saavani teiltä reseptin, jonka mukaan valmistettu ateria olisi HALPA, HELPPO JA NOPEA valmistaa ja sisältäisi enemmän LIHAA kuin kasviksia.

Yksikin resepti riittää kunhan se täyttää yllä mainitsemani ehdot. Kiitos!

10

1918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pikkasen vaan

      Täytetyt paprikat. Siis jauhelihalla ja juustolla täytetyt. Varmaan kannattaa maun vuoksi laittaa vähän sipulia ja creme bonjouria myös. Suhteellisesti näissä on paljon lihaa ja vähän hiilareita. On maukasta ja ruokaisaa ja nopeaa! Helpointa on halkaista paprika kahtia ja täyttää kumpikin puolikas niin täyteen lihaa kun itse haluaa. Näitä on helppo tehdä kerralla pari-kolmekin paprikaa, niin riittää pari-kolme päivää ruokaa!

      Sitten toinen vois vaikka olla semmosta broilerfilevuokaa, että otat fileisiin ruskean pinnan pannulla ja ladot pihvit sitten voideltuun uunivuokaan. Heität sekaan isoja vaikkapa paprikan, sipulin, kesäkurpitsan, tms lohkoja (sen verran ku nyt suostut kasviksia syömään), ja creme bonjour klönttejä päälle. Sitten valutat koko vuoan päälle purkillisen ruokakermaa ja vähäsen juustoraastetta ja uunissa varmaan 20min? sen verran että juusto ruskistuu vähäsen ja broilerfileet on kypsiä. On hyvää ja kasvikset voi laittaa ihan oman maun/ruokavalion mukaan! Jokaisen pihvin päälle asetettu ananasrengas tekee tuosta uunivuoasta erityisen maukasta, jos nyt et ihan hysteerisesti vhh:ta noudata... Ja pihvithän voi maustaa ihan oman maun mukaan, samoin tuo creme bonjour: niitähän on tosi montaa makua!

      Tossa ny pari maukkaaksi todettua vinkkiä.

      • --------------------

        En ole threadin aloittaja mutta nopeiden hiilihydraattien lisäksi olisi hyvä välttää myös maitotuotteita sillä niidenkin on todettu aiheuttavan joissain tapauksissa aknea. Erityisesti juustoja kannattaa välttää. Näin ollen nuo ylläolevat reseptit eivät ole kovin hyviä aknesta kärsivälle (=VHH-resepti, joka ei sisällä maitotuotteita olisi ihanteellinen).


    • xf

      Ja unohda VHH, mikä suosii nimenomaan rasvojen käyttöä.
      Syö terveellisesti ja monipuolisesti, huolehdi ihosi hygieniasta, käy tarvittaessa ihon puhdistuksessa
      ja käytä ammattilaisen neuvomia hoitoaineita. Ihon kuntoa ei rakenneta pelkästään ruokavaliolla, vaikka silläkin on tietty merkitys. Halusit ideoita lihapainotteisesta ateriasta - ajattelitko vetää 7/7 samaa sapuskaa? No way. Nyt järki käteen ja kauppaan. Ellei sinulla ole paino-ongelmia, suosittelen todella siirtymistä vähärasvaiseen monipuoliseen ruokavalioon, jossa toki lihakin voi olla mukana, jos se tuntuu tärkeältä. Ensimmäisenä pois suklaa, pähkinät, rasvaiset leivonnaiset, juustot, pizzat, shipsit jne. Normaalia kotiruokaa, ei liikaa mausteita, jotka monille aiheuttavat erilaisia iho-oireita. Kasvisten välttäminen on pahinta, mitä voit tehdä aknesairauden kanssa. Pahoittelen, mutta VHH ei ole sinua varten.

      • mika................

        "Syö terveellisesti ja monipuolisesti, huolehdi ihosi hygieniasta, käy tarvittaessa ihon puhdistuksessa
        ja käytä ammattilaisen neuvomia hoitoaineita." Check, check ja check.

        "Ihon kuntoa ei rakenneta pelkästään ruokavaliolla, vaikka silläkin on tietty merkitys."
        Oh, really? VHH-ruokavalio olisikin täydennys normaaleille ihonhoitorutiineilleni.

        Huomaatko pientä ristiriitaa kommenteissasi: "Ihon kuntoa ei rakenneta pelkästään ruokavaliolla, vaikka silläkin on tietty merkitys." "Kasvisten välttäminen on pahinta, mitä voit tehdä aknesairauden kanssa"?

        "Ensimmäisenä pois suklaa, pähkinät, rasvaiset leivonnaiset, juustot, pizzat, shipsit jne. Normaalia kotiruokaa, ei liikaa mausteita, jotka monille aiheuttavat erilaisia iho-oireita." Näitä nyt en ole syönyt enää moniin vuosiin, eikä syömäni kotiruokakaan ole voimakkaasti maustettua.

        "Pahoittelen, mutta VHH ei ole sinua varten."
        Luehan ensiksi esimerkiksi tästä tutkimuksesta (http://www.drbriffa.com/blog/2007/07/09/low-carb-diet-found-to-be-effective-for-acne/), ennen kuin alat esittämään perusteettomia väitteitä. Kun olet lukenut sen, voit lukea seuraavaksi tämän http://www.medpagetoday.com/MeetingCoverage/AAD/13261 ja lisää löydät varmasti itsekin googlaamalla.


      • kysynpä vaan

        "Kasvisten välttäminen on pahinta, mitä voit tehdä aknesairauden kanssa. Pahoittelen, mutta VHH ei ole sinua varten."

        Mistä olet keksinyt, että VHH ruokavaliossa vältetään kasviksia?


      • -.-
        kysynpä vaan kirjoitti:

        "Kasvisten välttäminen on pahinta, mitä voit tehdä aknesairauden kanssa. Pahoittelen, mutta VHH ei ole sinua varten."

        Mistä olet keksinyt, että VHH ruokavaliossa vältetään kasviksia?

        Käsittääkseni monet syövät VHH-ruokavaliolla ollessaan enemmän kasviksia kuin aikaisemmin. Kun peruna/vilja ei enää vie tilaa lautasella, se tila usein korvataan kasviksilla, esim. perunamuusi kukkakaalimuusilla, ranskanperunat lanttutikuilla, riisi kukkakaalirakeella, pasta kesäkurpitsalla jne. Lisäksi syödään vielä tuoresalaattia.

        Itselläni muuten aikoinaan akne puhkesi ja pysyi, vaikka noudatinkin nimimerkin xf mainitsemia ohjeita.


    • huohhhh

      Onko kaikille teille vierasta, että akne on sairaus? Se ei tule suklaan tai sipsien syömisestä, eikä sitä pestä pois kasvovedellä. Jos sinulla on akne, mene ihotautilääkärille ja hanki siihen lääke. Onko jossain tutkimus joka todistaisi, että ruokavalio vaikuttaisi AKNEEN? Ihon kuntoon se voi vaikuttaa ehkä noin muuten, mutta akne on sairaus. Viisi näppyä otsassa ja mustapäitä nenässä ei tarkoita aknea.

      • Finni naama..

        Akneen ei ole mitään kunnon lääkkeitä itse kokeillut useampiakin, mutta laihoin tuloksin. Ruokavalio sen sijaan auttaa eniten. Itse jättänyt kaikki rasvaiset maitotuotteet pois sekä voimakkaat mausteet. Syön paljon kasviksia ja hyvin kohtuudella hitaita hiilareita ja nopeat olen jättänyt kokonaan pos, mitä nyt joskus juhlissa tai vastaavissa tilaisuksissa tulee nautittua niitäkin. Ai niin ja alkoholia hyvin kohtuudella ja harvoin. Nyt on akne aika hyvin hallinnassa.


    • Paras vinkki tässä:

      Jos haluat että akne paranee niin jätä maitotuotteet pois, siis ihan kaikki maitotuotteet. Toimii oikeasti! Kannattaa kokeilla

    • 15v.

      Itse olen kärsinyt pahasta aknesta, siis todellakin pahasta. Kävin yksityisellä ihotautien erikoislääkärillä, kallis keikka kyllä oli mutta on auttanut. Jätin pois melkein kaikki maitotuotteet ja vähensin rasvoja, ja lisäksi käytin tietenkin ihotautilääkärin suosittelemia/määräämiä lääkkeitä. Nyt noin kolmen kuukauden kuluttua iho on melko hyvässä kunnossa ja parempaan suuntaan vielkäkin etenee. Kannatan ruokavalion muuttamista/pitämistä hyvänä sekä käymään ihotautilääkärillä (kunnallisella tosin kestää, ja yksityinen on kallis...)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3168
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1962
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1821
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1375
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1365
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1089
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1008
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      834
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe