Miten saa poistettua sen ohuen "nahan" munakoison pinnalta? Onnistuuko jos kalttaa kuten tomaatin?
Myös oman lempireseptin munakoisolle saa postata tänne.
Munakoison käsittely
2
782
Vastaukset
Se kuori lähtee ihan perunankuorimaveitsellä parhaiten, jos vain veitsi on kunnossa ja terävä. Kalttaus ei onnistu eikä kaikkiin ruokiin sitä nahkaa kannata edes poistaa.
Tässä eräs parhaista ohjeista - löytyy useassa reseptikirjassa vähän eri muunnoksina.
Imam bayildi
2-4 munakoisoa
suolaa
oliiviöljyä - tarvitaan melko paljon> 1 dl ainakin
2 sipulia - silppua pieneksi
valkosipulinkynsiä - murskaa pieneksi
4-6 kypsää tomaattia - nyt alkavat jo kotimaisetkin kelpaamaan. Kalttaa kiehuvassa vedessä, kuori ja pieni hedelmäliha, lillua eikä siemeniä ei käytetä.
persiljaa puntti - silputtuna
tilliä vähän - itse jätän tillin pois kun en pidä tässä ruoassa
1 tl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa, pippuria
vähän vettä
Halkaise koisot pituussuunnassa kahtia ja leikkaa nahkaa pois siten, että sitä jää jäljelle kaistale reunoihin ja pohjaan sekä päihin, mutta ota vähän pois pohjapuolestakin, jotta saat koison "istumaan" suorassa uunivuokaan. Kaavi lusikalla ja veitsellä pienien hedelmäliha koisosta rikkomatta reunoja ja pane vaikka taloudpaperilla, suolaa kevyesti ja "itketä" lihaa ja koisoveneitä paperilla tovi, puolisen tuntia. Nesteen poistuttua kuivaa hedelmäliha paperipyyhkeellä.
Öljyä pannuun, pannu savuavan kuumaksi ja hedelmäliha öljyyn, ruskista kevyesti. Ota pois pannusta.
Lisää pannuun sipuli ja valkosipuli ja ruskista, älä polta valkosipulia.
Yhdistä keskenään ruskistettu koisonliha, sipulit, pienityt tomaatit, persiljahakkelus, tilli, sokeri ja pippuroi ja suolaa seos. Lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen öljyä.
Pane ontot koisonpuolikkaat uunivuokaan ja lusikoi sisälle niin paljon seosta kuin vain saat mahtumaan koisoveneisiin. Ripottele jäljelle jäänyt vihannesseos vuoan pohjalle ja koisojen väliin. Suolaa ja pippuroi vielä kertaalleen, pirskottele sitruunamehulla ja kaada runsaasti öljyä koisojen päälle.
Uuniin ylätasolle - 50 min, 150 astetta. Jos vuoan pohjalle ei synny riittävästi nestettä, lisää sinne vähän vettä tarvittaessa. Kun koisot ovat pehmeitä kauttaaltaan, ota pois uunista ja anna jäähtyä. Tämä tarjotaan yleensä aivan huoneenlämpöisenä - pääruokanakin jopa.- maukkaammaksi
eli kuorittua viipaloi ja laita lautaselle, suolaa päälle, toinen lautanen vastakkain ja ravistele. Niinkuin kurkutkin. Huuhdo suola pois ja kuivaa viipaleet. http://keittokirja.kasvikset.fi/WebRoot/1035464/X_Reseptisivu.aspx?id=1079125
kaikki koisostasi http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Kasvitieto/Kasvit_A-O/M/Munakoiso
Jos enkku taipuu aubergine
http://www.bbcgoodfood.com/search.do?keywords=Aubergine&searchType=recipes
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1221701
Miksköhän mä oon tuolla
Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup161402Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TARINALTA ISOISÄSTÄ, JOLLA ON PARTA
Pinnalliset käsitykset korkeammasta Todellisuudesta Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TAR329982- 61980
J miehestä oikeaa
Nimeä ei voi tänne julkaista mutta kannattaa olla varuillaan jos ”aistit” auki t nainen81833- 66831
- 1770
- 46741
Kysyit firman bileissä..
.. että tulisinko luoksesi yöksi... Oliko se vain heitto. Mitäs jos olisin tullut? Naiselta9671Miksi Suomessa uskotaan Usan kanssa tehtyihin sopimuksiin
Kaikki viestit Usan suunnasta on ollut jo pitkän aikaa sen kaltainen että muiden liittolaismaidenkin sotilaallista autta62658