Kokemuksia HYPNOOSISTA ?

tietoa kaipaileva

Haluaisin tietää, onko täällä joitain, jotka ovat kokeilleet hypnoosia hoitomuotona jonkinlaiseen mielenterveyden ongelmaan tai muuhun, ja onko hypnoosi tuonut oloonne minkäänlaista helpotusta.

Toivon, että kuulisin ihmisten kokemuksista, sillä.. no, yhden läheiseni takia kyselen...

T: Eräs nuori

11

8777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta

      Itse sairastan pakkoneuroosia ja päätin kokeilla hypnoosia psykiatrini kielloista huolimatta.No psykiatri oli oikeassa.Hypnoosi oli ok mutta itse huomasin siinä ollessani että jokin laittaa aivoissa jarruja päälle.Hypnoosin jälkeen tuli tosi paha olo ja itkeskelin koko päivän.Juttelin psykiatrini kanssa tästä ja hän sanoi että minulla saattaa olla lapsuuden takaumia joita en edes aikuisena pysty kohtaamaan vaan saatan jopa sairastua pahemmin.Kannattaa siis jutella lääkärin kanssa ennenkuin kokeilee hypnoosia ja tulokset tietenkin ovat kiinni mikä diagnoosi on.

    • Pike

      Minä kokeilin hypnoosia paniikkihäiriöön, mutta siitä ei löytynyt apua sairauteeni.

    • terapeutista

      Hypnoosi itsessään ei tee mitään, vaan sitä käytetään apuna terapiassa. Joten terapeutin
      koulutus ja persoona vaikuttaa paljon. Ei voi yleistää sellaista asiaa, että auttaako "hypnoosi" vai ei, sillä jokaisella on ollut eri terapeutti tai lääkäri, joka sitä hypnoosia on omalla tavalla työssään käyttänyt. Hypnoosia käyttäviä ei mikään laki valvo, joten lisäksi on koko joukko sellaisia, joilla ei hypnoosikoulutuksen (jos heillä sellaistakaan on)lisäksi ole minkäänlaista terveydenhuollon koulutusta. Kirjo on erittäin suuri.

      Lisätietoja hypnoosista saat esim.
      Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen Hypnoterapia -kirjoja (toim. Martti Tenkku)lukemalla tai käy esim. Tieteellisen hypnoosiyhdistyksen sivuilla www.hypnoosi.net

      • Anonyymi

        Koulutetut ei osaa kuin suggestoida
        Siitä ei juurikaan apua ole..no se on turvallista mutta jos mennään syvimpiin hypnoositiloihin kaikkien aistien tunteiden ankkurointiin liipaisimiin ne on vielä maallikkojen hallussa ne salaisuudet..pienet riskit on lauerma on vaan mustamaalannut koko hypnoosin maineen jos ihminen tietoisesti epäröi /pelkää hypnoosiin menoa siitä ei oikein ole hyötyä..silloin oma alitajunta estää tanssin..voi tulla psykoosi oireita ym..


    • PALMEN MURHAAJA

      JOO,

      MINUT HYPNOTISOITIIN TAPPAMAAN OLOF PALME,LUE OSKAR REPOSEN KIRJA "HYPNOOSIMURHAAJA".

    • MVCK

      Tervehdys Suomi24.

      Haluaisin kysyä onko kukaan tietoinen onko Suomessa mahdollista saada "hypnoosihoitoa" elämässä tapahtuneiden asioiden selvittämiseksi. Tarkoitan siis että voinko pystyä hypnoosin avulla selvittämään joitakin asioita joita elämässäni on tapahtunut, ja jotka muistan jotenkin mutta en selvästi. Ja jos joku tietää kenties Etelä-Suomesta jotakin tällaista paikkaa/ihmistä, niin olisin kiitollinen.

    • hypnopsyko

      Olen psykologian opiskelija ja olen käynyt hypnoosikurssilla. Hyvin lyhyellä sellaisella. Hypnotisoimme kurssilla toisiamme harjoitusmielessä, mutta emme tietenkään pyrkineetkään penkomaan toistemme traumoja. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että hypnoosi ja rentoutuminen ovat hyvin lähellä toisiaan.

      Ihmisten hypnoosiherkkyydethän vaihtelevat kovasti, mutta itse en ainakaan kokenut tilannetta millään lailla uhkaavaksi. Hypnoosista huolimatta olisin varmasti pystynyt lopettamaan milloin vain, jos olisin kovasti tahtonut.

      Hypnoosi ei sinällään ole hoito mihinkään niinkuin joku aiemmin mainitsikin. Pikemminkin se on terapian apuväline, jota taitava terapeutti osaa käyttää hyväkseen. Voisin kuvitella, että asiakkaan kanssa pääsee monesti paremmin käsiksi ongelmaan jo siitä syystä, että tämä on hypnoosin avulla ensin saatettu rentoutuneeseen olotilaan.

      Toivottavasti tästä on jotain iloa :)

    • Totuustekeevapaaksi

      Olen käynyt hypnoosihoidoissa ja siihen liittyi myös terapia.
      Joskus terapeutti halusi myös ennustaa minulle Tarot- korteista.
      En kokenut menneeni hypnoosiin kertaakaan. Tarot-kortit kummastuttivat. Varmaan jotain apua sain keskustelusta. Kuitenkin koin hoidot lopuksi outoina.
      Tämä tapahtui Turussa pitkän aikaa sitten. Kun tulin uskoon ja hengelliset asiat alkoivat aueta, sain tiedon ja ymmärryksen, että hypnoosissa ja Tarot- korteissa vaikuttavat pimeyden voimat. Ne voivat antaakin apua, mutta yleensä ne vaikuttavat myös niin, että tilalle tulee uusi vaiva, ongelma. Olen siitä kaikesta irtisanoutunut Jeesuksen nimessä ja samoin kaikista ennustuksista.
      Pysykää kaukana. Pimeyden voimat ovat todellisia. Rukoile Herraa Jeesusta avuksi ja etsi raamatun sanan totuuksia. Sieltä löytyy apu.

      • bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

        No niin. Nuo ovat vain uskonasioita totuudesta ei kukaan tiedä niiden suhteen. Luulla toki voi kaikenlaista. Jotkut uskovat esim. ufoihin ihan yhtä suurella vakaumuksella.


      • Anonyymi

        👍☀️🤩


    • Anonyymi

      Jaahas. Hypnoosilla ei ole Jeesuksen kanssa mitään tekemistä.
      Itse kävin migreenin vuoksi hypnoosihoidossa lääkärikeskuksessa ja voin sanoa, että vaikka siitä on aikaa jo 20 vuotta, muistan sen kokemuksen vieläkin! Oli mahtavaa tajuta, että alitajunta on todella olemassa ja voimme käyttää sitä voimavarana!
      Unohtakaa kaikki kliseet ja kokeilkaa vaikka itsetunnon kohotukseen. Toimii!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4397
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4366
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4036
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2947
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2571
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2133
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      341
      2112
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2069
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1685
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1452
    Aihe