mansikan lisäaineet

ekkuli

Mitä lisäaineita on kotimaisissa mansikoissa. Meillä laatikossa ostetut mansikat kuivuvat jääkaapissa sitkeiksi. En ole huomannut näin tapahtuvan aikaisemmin. Kuka laittaa lisä-tai säilytysaineita, tuottaja vai myyjä vai molemmat`

8

695

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miä vaan

      Jos niihin olis laitettu säilytysaineita, niin kai ne sitten säilyisivät.

    • lisäaineista vaan kuivumisesta. Tänä kesänä on olut sen verran kuuma että mansikkatilat eivät
      pysty kastelemaan peltoja riittävästi.
      Täälläpäin Suomea edes ei ole poimijoita tiloilla joka päivä, työsuojelumääräykset estää ja omistajat
      poimivat omin voimin sen minkä kykenevät.
      Mansikka ei säily jääkaapissakaan päivää kauemmin, sitten siitä tulee koppura, johtuen veden
      vähyydestä.

      • ekkuli

        Varmaan näin. Olen nuukana miehenä ostanut kerralla laatikollisen, laittanut sen jääkaappin ja syönyt muutaman päivän ajan aamuisin mustikkakeiton ja jugurtin kanssa. Kannattaa varmaan ostaa pienempi erä kerralla. Se hyvä maku, joka on ensimmäisenä päivänä häviää ajan kanssa.


      • ekkuli kirjoitti:

        Varmaan näin. Olen nuukana miehenä ostanut kerralla laatikollisen, laittanut sen jääkaappin ja syönyt muutaman päivän ajan aamuisin mustikkakeiton ja jugurtin kanssa. Kannattaa varmaan ostaa pienempi erä kerralla. Se hyvä maku, joka on ensimmäisenä päivänä häviää ajan kanssa.

        Ne ei kuitenkaan säily kovin monta päivää hyvinä, vaikka oliskin sadekesän satoa.

        Joku tuossa kyseli mansikan säilämisestä ilman pakastinta ja tuli tässä kuumuudessa mieleen
        vanha venäläinen menetelmä- marjojen kuivaaminen. Tätä olen kokeillut vaan mustikalla
        joten mansikasta en mene takuuseen vaikka menetelmä lienee sama.
        Ja jos marjamyslissä on kuivattua mansikkaa ja muuta marjaa niin jotenkin sekin on aikaansaatu---

        Levitä marjat kokonaisena tai viipaloituna puhtaalle uunipellille.
        Jos käytössä on leivinuuni niin vaikka leivänpaiston jälkilämmöllä ( 50-75) marjat uuniin, luukku
        hieman raolleen, noin tulitikkuaskin verran ja jätä sinne useiksi tunneiksi, niin kauan että neste
        on kokonaan haihtunut. Kääntele niitä silloin tällöin kuivumisen jouduttamiseksi.
        Tätä voi kokeilla myös tavallisessa sähköhellassa, vie vaan sitten sähköä.

        Käsin kokeilemalla voit tunnustella kun marjat ovat rapsahtavan kuivia niin ovat valmiita, säilöntä mielellään
        paperipusseihin tai lasipurkkiin mutta ei ainakaan muoviin !

        Silloin aikoinaan kun pakastin oli melko tuntematon käsite niin kuivaaminen oli ylesimpiä säilöntätapoja.

        Modernin ajan immeisenä minulla on sieni- ja vihanneskuivuri joka hurpattaa syksyisin yötä päivää,
        ja on haukkunut hintansa, sillä saa kuivattua monenmoiset eväät, säilytysaika on pitkä ja esim se
        mustikan aromi tulee sitten hyvin esiin kun liottaa niitä ennen käyttöä.


      • mikä on totta
        porkkanapää kirjoitti:

        Ne ei kuitenkaan säily kovin monta päivää hyvinä, vaikka oliskin sadekesän satoa.

        Joku tuossa kyseli mansikan säilämisestä ilman pakastinta ja tuli tässä kuumuudessa mieleen
        vanha venäläinen menetelmä- marjojen kuivaaminen. Tätä olen kokeillut vaan mustikalla
        joten mansikasta en mene takuuseen vaikka menetelmä lienee sama.
        Ja jos marjamyslissä on kuivattua mansikkaa ja muuta marjaa niin jotenkin sekin on aikaansaatu---

        Levitä marjat kokonaisena tai viipaloituna puhtaalle uunipellille.
        Jos käytössä on leivinuuni niin vaikka leivänpaiston jälkilämmöllä ( 50-75) marjat uuniin, luukku
        hieman raolleen, noin tulitikkuaskin verran ja jätä sinne useiksi tunneiksi, niin kauan että neste
        on kokonaan haihtunut. Kääntele niitä silloin tällöin kuivumisen jouduttamiseksi.
        Tätä voi kokeilla myös tavallisessa sähköhellassa, vie vaan sitten sähköä.

        Käsin kokeilemalla voit tunnustella kun marjat ovat rapsahtavan kuivia niin ovat valmiita, säilöntä mielellään
        paperipusseihin tai lasipurkkiin mutta ei ainakaan muoviin !

        Silloin aikoinaan kun pakastin oli melko tuntematon käsite niin kuivaaminen oli ylesimpiä säilöntätapoja.

        Modernin ajan immeisenä minulla on sieni- ja vihanneskuivuri joka hurpattaa syksyisin yötä päivää,
        ja on haukkunut hintansa, sillä saa kuivattua monenmoiset eväät, säilytysaika on pitkä ja esim se
        mustikan aromi tulee sitten hyvin esiin kun liottaa niitä ennen käyttöä.

        Joku tässä kertoi, että hesarissa oli ollut juttu, jossa kerrottiin että suomalaisissa marjoissa oli ollut eniten lisäaineita. Mitä myrkkyjä mansikoille oikein laitetaan. Osa kai on tuholaisia ja homehtumista varten, lisää tulee varmaan säilyvyyden lisäämistä varten.
        Toreilla ja kaupan edustalla myyvät kertovat marjojen olevan edellisenä iltana poimittuja, mutta kuntoon katsomalla voi arvioida että ne on poimittu jo monta päivää aikaisemmin.


      • ,,,
        mikä on totta kirjoitti:

        Joku tässä kertoi, että hesarissa oli ollut juttu, jossa kerrottiin että suomalaisissa marjoissa oli ollut eniten lisäaineita. Mitä myrkkyjä mansikoille oikein laitetaan. Osa kai on tuholaisia ja homehtumista varten, lisää tulee varmaan säilyvyyden lisäämistä varten.
        Toreilla ja kaupan edustalla myyvät kertovat marjojen olevan edellisenä iltana poimittuja, mutta kuntoon katsomalla voi arvioida että ne on poimittu jo monta päivää aikaisemmin.

        ei laiteta lisäaineita, mutta mansikat eivät kestä kauaa poimimisesta.
        Olivat muuten todella hyviä suomalaisia mansikoita.


      • HS
        mikä on totta kirjoitti:

        Joku tässä kertoi, että hesarissa oli ollut juttu, jossa kerrottiin että suomalaisissa marjoissa oli ollut eniten lisäaineita. Mitä myrkkyjä mansikoille oikein laitetaan. Osa kai on tuholaisia ja homehtumista varten, lisää tulee varmaan säilyvyyden lisäämistä varten.
        Toreilla ja kaupan edustalla myyvät kertovat marjojen olevan edellisenä iltana poimittuja, mutta kuntoon katsomalla voi arvioida että ne on poimittu jo monta päivää aikaisemmin.

        lisäaineita niin olkoon kokonaan syömättä tai perustakoon oman farmin että näkee kuinka helppoa
        ja iisiä se narina on siihen viljelyyn verrattuna. Sitten on kanttia sanoa kun home, kuivuus tai
        tuholaiset vie oman sadon ja vielä joku tiukkanuttrainen yläasteen kuraattori tulee nirisemään että
        onko nämä varmasti tänään poimittuja ja onko näissä lisäaineita...

        VOI AINA JÄTTÄÄ OSATAMATTAKIN, JA MYÖS MYYMÄTTÄ JOS EI MIELLYTÄ PÄRSTÄKERROIN VOI
        KEHOITTAA JATKAMAAN MATKAA SEURAAVAN MYYJÄN LUO.

        Lue vaan Hesaria, sieltähän se totuus löytyy.


      • ekkuli
        HS kirjoitti:

        lisäaineita niin olkoon kokonaan syömättä tai perustakoon oman farmin että näkee kuinka helppoa
        ja iisiä se narina on siihen viljelyyn verrattuna. Sitten on kanttia sanoa kun home, kuivuus tai
        tuholaiset vie oman sadon ja vielä joku tiukkanuttrainen yläasteen kuraattori tulee nirisemään että
        onko nämä varmasti tänään poimittuja ja onko näissä lisäaineita...

        VOI AINA JÄTTÄÄ OSATAMATTAKIN, JA MYÖS MYYMÄTTÄ JOS EI MIELLYTÄ PÄRSTÄKERROIN VOI
        KEHOITTAA JATKAMAAN MATKAA SEURAAVAN MYYJÄN LUO.

        Lue vaan Hesaria, sieltähän se totuus löytyy.

        niinhän se on jos ei ole kaikki kotona, niin sitten ei ole......


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1174
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      48
      687
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe