mansikan lisäaineet

ekkuli

Mitä lisäaineita on kotimaisissa mansikoissa. Meillä laatikossa ostetut mansikat kuivuvat jääkaapissa sitkeiksi. En ole huomannut näin tapahtuvan aikaisemmin. Kuka laittaa lisä-tai säilytysaineita, tuottaja vai myyjä vai molemmat`

8

870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miä vaan

      Jos niihin olis laitettu säilytysaineita, niin kai ne sitten säilyisivät.

    • lisäaineista vaan kuivumisesta. Tänä kesänä on olut sen verran kuuma että mansikkatilat eivät
      pysty kastelemaan peltoja riittävästi.
      Täälläpäin Suomea edes ei ole poimijoita tiloilla joka päivä, työsuojelumääräykset estää ja omistajat
      poimivat omin voimin sen minkä kykenevät.
      Mansikka ei säily jääkaapissakaan päivää kauemmin, sitten siitä tulee koppura, johtuen veden
      vähyydestä.

      • ekkuli

        Varmaan näin. Olen nuukana miehenä ostanut kerralla laatikollisen, laittanut sen jääkaappin ja syönyt muutaman päivän ajan aamuisin mustikkakeiton ja jugurtin kanssa. Kannattaa varmaan ostaa pienempi erä kerralla. Se hyvä maku, joka on ensimmäisenä päivänä häviää ajan kanssa.


      • ekkuli kirjoitti:

        Varmaan näin. Olen nuukana miehenä ostanut kerralla laatikollisen, laittanut sen jääkaappin ja syönyt muutaman päivän ajan aamuisin mustikkakeiton ja jugurtin kanssa. Kannattaa varmaan ostaa pienempi erä kerralla. Se hyvä maku, joka on ensimmäisenä päivänä häviää ajan kanssa.

        Ne ei kuitenkaan säily kovin monta päivää hyvinä, vaikka oliskin sadekesän satoa.

        Joku tuossa kyseli mansikan säilämisestä ilman pakastinta ja tuli tässä kuumuudessa mieleen
        vanha venäläinen menetelmä- marjojen kuivaaminen. Tätä olen kokeillut vaan mustikalla
        joten mansikasta en mene takuuseen vaikka menetelmä lienee sama.
        Ja jos marjamyslissä on kuivattua mansikkaa ja muuta marjaa niin jotenkin sekin on aikaansaatu---

        Levitä marjat kokonaisena tai viipaloituna puhtaalle uunipellille.
        Jos käytössä on leivinuuni niin vaikka leivänpaiston jälkilämmöllä ( 50-75) marjat uuniin, luukku
        hieman raolleen, noin tulitikkuaskin verran ja jätä sinne useiksi tunneiksi, niin kauan että neste
        on kokonaan haihtunut. Kääntele niitä silloin tällöin kuivumisen jouduttamiseksi.
        Tätä voi kokeilla myös tavallisessa sähköhellassa, vie vaan sitten sähköä.

        Käsin kokeilemalla voit tunnustella kun marjat ovat rapsahtavan kuivia niin ovat valmiita, säilöntä mielellään
        paperipusseihin tai lasipurkkiin mutta ei ainakaan muoviin !

        Silloin aikoinaan kun pakastin oli melko tuntematon käsite niin kuivaaminen oli ylesimpiä säilöntätapoja.

        Modernin ajan immeisenä minulla on sieni- ja vihanneskuivuri joka hurpattaa syksyisin yötä päivää,
        ja on haukkunut hintansa, sillä saa kuivattua monenmoiset eväät, säilytysaika on pitkä ja esim se
        mustikan aromi tulee sitten hyvin esiin kun liottaa niitä ennen käyttöä.


      • mikä on totta
        porkkanapää kirjoitti:

        Ne ei kuitenkaan säily kovin monta päivää hyvinä, vaikka oliskin sadekesän satoa.

        Joku tuossa kyseli mansikan säilämisestä ilman pakastinta ja tuli tässä kuumuudessa mieleen
        vanha venäläinen menetelmä- marjojen kuivaaminen. Tätä olen kokeillut vaan mustikalla
        joten mansikasta en mene takuuseen vaikka menetelmä lienee sama.
        Ja jos marjamyslissä on kuivattua mansikkaa ja muuta marjaa niin jotenkin sekin on aikaansaatu---

        Levitä marjat kokonaisena tai viipaloituna puhtaalle uunipellille.
        Jos käytössä on leivinuuni niin vaikka leivänpaiston jälkilämmöllä ( 50-75) marjat uuniin, luukku
        hieman raolleen, noin tulitikkuaskin verran ja jätä sinne useiksi tunneiksi, niin kauan että neste
        on kokonaan haihtunut. Kääntele niitä silloin tällöin kuivumisen jouduttamiseksi.
        Tätä voi kokeilla myös tavallisessa sähköhellassa, vie vaan sitten sähköä.

        Käsin kokeilemalla voit tunnustella kun marjat ovat rapsahtavan kuivia niin ovat valmiita, säilöntä mielellään
        paperipusseihin tai lasipurkkiin mutta ei ainakaan muoviin !

        Silloin aikoinaan kun pakastin oli melko tuntematon käsite niin kuivaaminen oli ylesimpiä säilöntätapoja.

        Modernin ajan immeisenä minulla on sieni- ja vihanneskuivuri joka hurpattaa syksyisin yötä päivää,
        ja on haukkunut hintansa, sillä saa kuivattua monenmoiset eväät, säilytysaika on pitkä ja esim se
        mustikan aromi tulee sitten hyvin esiin kun liottaa niitä ennen käyttöä.

        Joku tässä kertoi, että hesarissa oli ollut juttu, jossa kerrottiin että suomalaisissa marjoissa oli ollut eniten lisäaineita. Mitä myrkkyjä mansikoille oikein laitetaan. Osa kai on tuholaisia ja homehtumista varten, lisää tulee varmaan säilyvyyden lisäämistä varten.
        Toreilla ja kaupan edustalla myyvät kertovat marjojen olevan edellisenä iltana poimittuja, mutta kuntoon katsomalla voi arvioida että ne on poimittu jo monta päivää aikaisemmin.


      • ,,,
        mikä on totta kirjoitti:

        Joku tässä kertoi, että hesarissa oli ollut juttu, jossa kerrottiin että suomalaisissa marjoissa oli ollut eniten lisäaineita. Mitä myrkkyjä mansikoille oikein laitetaan. Osa kai on tuholaisia ja homehtumista varten, lisää tulee varmaan säilyvyyden lisäämistä varten.
        Toreilla ja kaupan edustalla myyvät kertovat marjojen olevan edellisenä iltana poimittuja, mutta kuntoon katsomalla voi arvioida että ne on poimittu jo monta päivää aikaisemmin.

        ei laiteta lisäaineita, mutta mansikat eivät kestä kauaa poimimisesta.
        Olivat muuten todella hyviä suomalaisia mansikoita.


      • HS
        mikä on totta kirjoitti:

        Joku tässä kertoi, että hesarissa oli ollut juttu, jossa kerrottiin että suomalaisissa marjoissa oli ollut eniten lisäaineita. Mitä myrkkyjä mansikoille oikein laitetaan. Osa kai on tuholaisia ja homehtumista varten, lisää tulee varmaan säilyvyyden lisäämistä varten.
        Toreilla ja kaupan edustalla myyvät kertovat marjojen olevan edellisenä iltana poimittuja, mutta kuntoon katsomalla voi arvioida että ne on poimittu jo monta päivää aikaisemmin.

        lisäaineita niin olkoon kokonaan syömättä tai perustakoon oman farmin että näkee kuinka helppoa
        ja iisiä se narina on siihen viljelyyn verrattuna. Sitten on kanttia sanoa kun home, kuivuus tai
        tuholaiset vie oman sadon ja vielä joku tiukkanuttrainen yläasteen kuraattori tulee nirisemään että
        onko nämä varmasti tänään poimittuja ja onko näissä lisäaineita...

        VOI AINA JÄTTÄÄ OSATAMATTAKIN, JA MYÖS MYYMÄTTÄ JOS EI MIELLYTÄ PÄRSTÄKERROIN VOI
        KEHOITTAA JATKAMAAN MATKAA SEURAAVAN MYYJÄN LUO.

        Lue vaan Hesaria, sieltähän se totuus löytyy.


      • ekkuli
        HS kirjoitti:

        lisäaineita niin olkoon kokonaan syömättä tai perustakoon oman farmin että näkee kuinka helppoa
        ja iisiä se narina on siihen viljelyyn verrattuna. Sitten on kanttia sanoa kun home, kuivuus tai
        tuholaiset vie oman sadon ja vielä joku tiukkanuttrainen yläasteen kuraattori tulee nirisemään että
        onko nämä varmasti tänään poimittuja ja onko näissä lisäaineita...

        VOI AINA JÄTTÄÄ OSATAMATTAKIN, JA MYÖS MYYMÄTTÄ JOS EI MIELLYTÄ PÄRSTÄKERROIN VOI
        KEHOITTAA JATKAMAAN MATKAA SEURAAVAN MYYJÄN LUO.

        Lue vaan Hesaria, sieltähän se totuus löytyy.

        niinhän se on jos ei ole kaikki kotona, niin sitten ei ole......


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävöin sinua kokoyön!

      En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun
      Ikävä
      51
      3575
    2. Näen jatkuvasti Sompasaunalla alastomia miehiä ja naisia

      jotka menevät siihen viereiseen rantaan myös uimaan alasti. Sompasaunat on siis Mustikkamaalla Helsingissä, ja kuljen si
      Maailman menoa
      111
      2413
    3. Kova karman laki

      Karman lain kautta pahantekijä tehdessään pahaa toteuttaa koston ja rangaistuksen sille jolle pahaa on tehty. Tämä tarko
      Hindulaisuus
      593
      2273
    4. Päivieni piristys, missä olet?

      Toit iloa ja valoa mun elämään ☀️ Nyt mennyt kohta viikko ettei ole nähty. Kaipaan nähdä sua silti ja pelkään vaikka tei
      Ikävä
      19
      2026
    5. KALAJOEN UIMAVALVONTA

      https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar
      Kalajoki
      76
      1690
    6. Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin

      Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo
      Tunteet
      43
      1658
    7. Älä mahdollisesti ota itseesi

      En voinut tietää. Sitäpaitsi.. niin
      Ikävä
      20
      1648
    8. Helena ja Mikko Koivun ero jatkuu edelleen ja loppua ei näy.

      Voi eikä, miksi menee noin vaikeaksi avioero ja sopua ei tää ex- pari vaan saa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      136
      1522
    9. Ota nainen yhteyttä ja tee Tikusta asiaa?

      Niin sitten minä teen Takusta asiaa.
      Ikävä
      28
      1446
    10. Millainen kaivattusi luonne on?

      Millaisia luonteenpiirteitä arvostat kaivatussa? Oletteko samanlaisia luonteeltanne?
      Ikävä
      92
      1411
    Aihe