Mitä lisäaineita on kotimaisissa mansikoissa. Meillä laatikossa ostetut mansikat kuivuvat jääkaapissa sitkeiksi. En ole huomannut näin tapahtuvan aikaisemmin. Kuka laittaa lisä-tai säilytysaineita, tuottaja vai myyjä vai molemmat`
mansikan lisäaineet
8
798
Vastaukset
- Miä vaan
Jos niihin olis laitettu säilytysaineita, niin kai ne sitten säilyisivät.
lisäaineista vaan kuivumisesta. Tänä kesänä on olut sen verran kuuma että mansikkatilat eivät
pysty kastelemaan peltoja riittävästi.
Täälläpäin Suomea edes ei ole poimijoita tiloilla joka päivä, työsuojelumääräykset estää ja omistajat
poimivat omin voimin sen minkä kykenevät.
Mansikka ei säily jääkaapissakaan päivää kauemmin, sitten siitä tulee koppura, johtuen veden
vähyydestä.- ekkuli
Varmaan näin. Olen nuukana miehenä ostanut kerralla laatikollisen, laittanut sen jääkaappin ja syönyt muutaman päivän ajan aamuisin mustikkakeiton ja jugurtin kanssa. Kannattaa varmaan ostaa pienempi erä kerralla. Se hyvä maku, joka on ensimmäisenä päivänä häviää ajan kanssa.
ekkuli kirjoitti:
Varmaan näin. Olen nuukana miehenä ostanut kerralla laatikollisen, laittanut sen jääkaappin ja syönyt muutaman päivän ajan aamuisin mustikkakeiton ja jugurtin kanssa. Kannattaa varmaan ostaa pienempi erä kerralla. Se hyvä maku, joka on ensimmäisenä päivänä häviää ajan kanssa.
Ne ei kuitenkaan säily kovin monta päivää hyvinä, vaikka oliskin sadekesän satoa.
Joku tuossa kyseli mansikan säilämisestä ilman pakastinta ja tuli tässä kuumuudessa mieleen
vanha venäläinen menetelmä- marjojen kuivaaminen. Tätä olen kokeillut vaan mustikalla
joten mansikasta en mene takuuseen vaikka menetelmä lienee sama.
Ja jos marjamyslissä on kuivattua mansikkaa ja muuta marjaa niin jotenkin sekin on aikaansaatu---
Levitä marjat kokonaisena tai viipaloituna puhtaalle uunipellille.
Jos käytössä on leivinuuni niin vaikka leivänpaiston jälkilämmöllä ( 50-75) marjat uuniin, luukku
hieman raolleen, noin tulitikkuaskin verran ja jätä sinne useiksi tunneiksi, niin kauan että neste
on kokonaan haihtunut. Kääntele niitä silloin tällöin kuivumisen jouduttamiseksi.
Tätä voi kokeilla myös tavallisessa sähköhellassa, vie vaan sitten sähköä.
Käsin kokeilemalla voit tunnustella kun marjat ovat rapsahtavan kuivia niin ovat valmiita, säilöntä mielellään
paperipusseihin tai lasipurkkiin mutta ei ainakaan muoviin !
Silloin aikoinaan kun pakastin oli melko tuntematon käsite niin kuivaaminen oli ylesimpiä säilöntätapoja.
Modernin ajan immeisenä minulla on sieni- ja vihanneskuivuri joka hurpattaa syksyisin yötä päivää,
ja on haukkunut hintansa, sillä saa kuivattua monenmoiset eväät, säilytysaika on pitkä ja esim se
mustikan aromi tulee sitten hyvin esiin kun liottaa niitä ennen käyttöä.- mikä on totta
porkkanapää kirjoitti:
Ne ei kuitenkaan säily kovin monta päivää hyvinä, vaikka oliskin sadekesän satoa.
Joku tuossa kyseli mansikan säilämisestä ilman pakastinta ja tuli tässä kuumuudessa mieleen
vanha venäläinen menetelmä- marjojen kuivaaminen. Tätä olen kokeillut vaan mustikalla
joten mansikasta en mene takuuseen vaikka menetelmä lienee sama.
Ja jos marjamyslissä on kuivattua mansikkaa ja muuta marjaa niin jotenkin sekin on aikaansaatu---
Levitä marjat kokonaisena tai viipaloituna puhtaalle uunipellille.
Jos käytössä on leivinuuni niin vaikka leivänpaiston jälkilämmöllä ( 50-75) marjat uuniin, luukku
hieman raolleen, noin tulitikkuaskin verran ja jätä sinne useiksi tunneiksi, niin kauan että neste
on kokonaan haihtunut. Kääntele niitä silloin tällöin kuivumisen jouduttamiseksi.
Tätä voi kokeilla myös tavallisessa sähköhellassa, vie vaan sitten sähköä.
Käsin kokeilemalla voit tunnustella kun marjat ovat rapsahtavan kuivia niin ovat valmiita, säilöntä mielellään
paperipusseihin tai lasipurkkiin mutta ei ainakaan muoviin !
Silloin aikoinaan kun pakastin oli melko tuntematon käsite niin kuivaaminen oli ylesimpiä säilöntätapoja.
Modernin ajan immeisenä minulla on sieni- ja vihanneskuivuri joka hurpattaa syksyisin yötä päivää,
ja on haukkunut hintansa, sillä saa kuivattua monenmoiset eväät, säilytysaika on pitkä ja esim se
mustikan aromi tulee sitten hyvin esiin kun liottaa niitä ennen käyttöä.Joku tässä kertoi, että hesarissa oli ollut juttu, jossa kerrottiin että suomalaisissa marjoissa oli ollut eniten lisäaineita. Mitä myrkkyjä mansikoille oikein laitetaan. Osa kai on tuholaisia ja homehtumista varten, lisää tulee varmaan säilyvyyden lisäämistä varten.
Toreilla ja kaupan edustalla myyvät kertovat marjojen olevan edellisenä iltana poimittuja, mutta kuntoon katsomalla voi arvioida että ne on poimittu jo monta päivää aikaisemmin. - ,,,
mikä on totta kirjoitti:
Joku tässä kertoi, että hesarissa oli ollut juttu, jossa kerrottiin että suomalaisissa marjoissa oli ollut eniten lisäaineita. Mitä myrkkyjä mansikoille oikein laitetaan. Osa kai on tuholaisia ja homehtumista varten, lisää tulee varmaan säilyvyyden lisäämistä varten.
Toreilla ja kaupan edustalla myyvät kertovat marjojen olevan edellisenä iltana poimittuja, mutta kuntoon katsomalla voi arvioida että ne on poimittu jo monta päivää aikaisemmin.ei laiteta lisäaineita, mutta mansikat eivät kestä kauaa poimimisesta.
Olivat muuten todella hyviä suomalaisia mansikoita. - HS
mikä on totta kirjoitti:
Joku tässä kertoi, että hesarissa oli ollut juttu, jossa kerrottiin että suomalaisissa marjoissa oli ollut eniten lisäaineita. Mitä myrkkyjä mansikoille oikein laitetaan. Osa kai on tuholaisia ja homehtumista varten, lisää tulee varmaan säilyvyyden lisäämistä varten.
Toreilla ja kaupan edustalla myyvät kertovat marjojen olevan edellisenä iltana poimittuja, mutta kuntoon katsomalla voi arvioida että ne on poimittu jo monta päivää aikaisemmin.lisäaineita niin olkoon kokonaan syömättä tai perustakoon oman farmin että näkee kuinka helppoa
ja iisiä se narina on siihen viljelyyn verrattuna. Sitten on kanttia sanoa kun home, kuivuus tai
tuholaiset vie oman sadon ja vielä joku tiukkanuttrainen yläasteen kuraattori tulee nirisemään että
onko nämä varmasti tänään poimittuja ja onko näissä lisäaineita...
VOI AINA JÄTTÄÄ OSATAMATTAKIN, JA MYÖS MYYMÄTTÄ JOS EI MIELLYTÄ PÄRSTÄKERROIN VOI
KEHOITTAA JATKAMAAN MATKAA SEURAAVAN MYYJÄN LUO.
Lue vaan Hesaria, sieltähän se totuus löytyy. - ekkuli
HS kirjoitti:
lisäaineita niin olkoon kokonaan syömättä tai perustakoon oman farmin että näkee kuinka helppoa
ja iisiä se narina on siihen viljelyyn verrattuna. Sitten on kanttia sanoa kun home, kuivuus tai
tuholaiset vie oman sadon ja vielä joku tiukkanuttrainen yläasteen kuraattori tulee nirisemään että
onko nämä varmasti tänään poimittuja ja onko näissä lisäaineita...
VOI AINA JÄTTÄÄ OSATAMATTAKIN, JA MYÖS MYYMÄTTÄ JOS EI MIELLYTÄ PÄRSTÄKERROIN VOI
KEHOITTAA JATKAMAAN MATKAA SEURAAVAN MYYJÄN LUO.
Lue vaan Hesaria, sieltähän se totuus löytyy.niinhän se on jos ei ole kaikki kotona, niin sitten ei ole......
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072725Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212280Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021866- 1141610
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1671324Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2801149- 711024
- 801014
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178930