Savukoski (& Salla)

-tossu-

Millaisia paikkoja asua noin reilu parikymppisen näkökannalta? Tai asuuko kummassakaan ees meikäläisen ikäisiä ihmisiä enää.. =) Täält vähän etelämmästä (kierosta savosta) oisin tulossa jos sopiva paikka löytyy, jokin siellä ylhäällä vetää puoleensa. Yks mahollisuus oli Inari/Ivalo, joissa tullu ahkerasti käytyä, mut Savukoski jotenki kolahti vielä enemmän. Lähinnä kylän palvelut (mitä kauppoja esim.), kaksioiden hintataso ja tämmönen kiinnostais, toki muutakin saa kertoa.

16

1647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aitoasukki

      kuolevia kyliä,en itse muuttaisi mihinkään mainitsemista kylistä.palvelut huonoja.tarkoitan tarjontaa en palvelua.savukoski siinä mielessä kyllä,jos/kun sokli avataan.ainoastaan tulevissa kaivos kylissä esim:sodankylä,on tulevaisuutta.asunnot on kyllä halpoja ja vuokrat erittäin kohtuulisia.johtuu siittä,että kunnilla asuntoja tarjolla.töitä ei kannatte sitten haaveilla miltään sektorilta,ennen kun kaivokset on avattu.kaikki on kallista. ihmiset sisään lämpeneviä oman edun tavottelioita.pienet sisäpiirit pyörittävät kyliä,luullen hallitsevan koko maailmaa. pysy vain koto seudullasi.

      • kaikkea nähnyt

        muuta ojasta allikkoon. Hulluko olet, vai mikä? Mie ja sie on savossa ja täällä sama, mutta siltikin pysy siellä jos et hullu ole.


      • -tossu-
        kaikkea nähnyt kirjoitti:

        muuta ojasta allikkoon. Hulluko olet, vai mikä? Mie ja sie on savossa ja täällä sama, mutta siltikin pysy siellä jos et hullu ole.

        .. mutta minkäs teet kun joku vetää sinne päin =)


      • elimet
        -tossu- kirjoitti:

        .. mutta minkäs teet kun joku vetää sinne päin =)

        jos joku vetää sinua tänne päin,niin katkaise naru kuiten viimeistään rovaniemen kohdalla


      • Sibyla

        Oletko ottanut huomioon että kirjoittaja haluaa muuttaa Lappiin jossa kalastella, käydä metsällä ja nautti luonnosta. Soklin jälkeen nämä voi unohtaa näillä kulmilla. Uraanipöly saastuttaa vedet ja maat.

        Lapissa on potentiaalia vaikka mihin mutta ei raiskaamalla maat ja vedet. Sama se sitten on betonilähiössä...


      • kualjkiäryle
        kaikkea nähnyt kirjoitti:

        muuta ojasta allikkoon. Hulluko olet, vai mikä? Mie ja sie on savossa ja täällä sama, mutta siltikin pysy siellä jos et hullu ole.

        Savossa on kyllä minä ja sinä! Se on karjalassa tuo mie ja sie!


    • alkuasukas .,.,

      Riippuu tietenkin siitä, että mitä harrastat ja haluat tehdä työksesi (siis lähinnä yrittäjäksi tai lyhytaikaisiin hanttihommiin).

      Parikymppiset nuoret tahtovat kadota etelä oppilaitoksiin (varsinkin tytöt), joten ikäistäsi seuraa ei ole paljoakaan tarjolla. Muuten aivan samat kuviot kuin muuallakin hyvine ja huonoine puolineen.

      Asuntojen hintataso on ihan kohtuullinen, ja rahaa jääpi helpommin säästöön kun ei ole noita ostosparatiisien houkutuksia.

      Kaikkinen puutteineenkin Itä-Lapissa asuminen kyllä voittaa jossain etelän betonilähiössä asumisen, joten ei muuta kuin suunta pohjoiseen :)

      • tyvär

        Onhan tämä Saukoski pieni kylä, mutta kyllä täältä tarvittavat palvelut löytyy :) Tosin vaate-, huonekaluostokset yms. suuremmat saa suorittaa Kemijärvi-Sodankylä-Rovaniemi -akselilla...

        Kyllähän meitä nuoria paljon opiskelemaan lähtee, osa jää ja osa tulee takaisin. En usko, että ihan yksin jäät, jos näet vähän vaivaa ihmisiin tutustumisen kannalta :) Olishan se piristys nähä täälläki välissä uusia ihmisiä, kaikki tuntee toisensa -meininki saattaa välissä kyllästyttää...

        Kyllä olen edellisen kirjottajan kanssa samaa mieltä, kyllä tämä betonilähiöissä asumisen voittaa (kokeiltu on), ja itelläki on opiskelujen ohessa on jatkuva kaipuu takasin Savukoskelle... Että jos uskallat niin tule kokeilemaan, voihan sitä aina muuttaa takasin sinne mistä on tullukki, jos ei miellytäiskään. Että tervetuloa!


    • -tossu-

      .. saa myös kertoilla. Vähän on vielä tuo paikka auki, mihin muuttaisi, vaikka Savukoski kuitenkin kiehtoo vielä eniten.

      Kiitos niille jotka ymmärsi viestini pointin ja hieman kertoivat asumisesta sielläpäin, muille sanon vaan sen että meikäläinen päättää kyllä ihan itse mihin muutan ja missä vaiheessa nuoran katkaisen ;)

      Kokemuksia saa kyllä laittaa yhä, niitä ei ole koskaan liikaa. Oli ne sitten hyviä tai huonoja. Mikäs tää kaivoshomma on? On vissiin multa mennyt toi ihan kokonaan ohi.

      • vuori-inssi

        haihattelee niin jää kylmät tosiasiat huomaamatta.


      • klöäpsa¨dåpAÏFDPOÅP
        vuori-inssi kirjoitti:

        haihattelee niin jää kylmät tosiasiat huomaamatta.

        tämä ap meinaa itsensä savukoskella elättää?

        Ota huomioon ettei siellä oikein ole töitä!!!!!


      • mökkeröä kehiin
        klöäpsa¨dåpAÏFDPOÅP kirjoitti:

        tämä ap meinaa itsensä savukoskella elättää?

        Ota huomioon ettei siellä oikein ole töitä!!!!!

        oikein siinä lauseessa tekee? Siellä ei ole töitä. Jos on hyvä idea niin se onkin eriasia, mutta eipä sellasia ideoita ole vielä keltään löytynyt. Kesämökkikuntahan Saukoski nykysellään jo onkin.


      • eiäteri
        mökkeröä kehiin kirjoitti:

        oikein siinä lauseessa tekee? Siellä ei ole töitä. Jos on hyvä idea niin se onkin eriasia, mutta eipä sellasia ideoita ole vielä keltään löytynyt. Kesämökkikuntahan Saukoski nykysellään jo onkin.

        Leivällä leivällä.Samaa tukee ne nostaa Kalliossa/etelässä.


    • Ihme meininkiä

      Savukoskelle kyllä haluaisi muuttaa, mutta koulutettua ja kelpoista ei sinne huolita vaikka ois millaiset paperit ja pätevyys. Ei ihme että on muuttotappio- ja kriisikunta.

    • vihainen työntekijä

      ei ainakaan sallaan kannate muuttaa,täällä hyyssätään vain juoppoja ja tuommoisia jotka tulevat meidän veromarkkoja syömään eli sossun elätiksi,niille maksetaan vuokrat,ostetaan huonekalut ym.panisivat lapion kouraan ja ojia kaivamaan,niin pitää meidänkin tehdä töitä.

    • Käsivarrenlappi

      Muuta hyväihminen tänne länsipuolelle. Täällä on sentään elinmahdollisuudet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe