Onko kokemuksia näistä? Lämpiävätkö nopeasti ja riittävän kuumaksi?
Cellon ikkunalline grilli?
16
8194
Vastaukset
- Uuno!
Että se ikkuna on sitä varten, että laittaa mittarin ritilälle ja katsoo sitten ikkunasta lämpiääkö masina?
Vai katseletko kuinka paistettava vääntelehtii arinalla?
Onko laitteessa myös lasinpyyhkijät? Cello JH3-201S on perushyvä kaasugrilli, ja lämpiämisnopeus lienee sama kuin muissakin vastaavissa. Kuumuuttakin on ihan riittämiin - voin suositella. Muista vain olla paistamatta muikkuja ruisjauhossa millä tahansa kaasugrillillä...;)
- Riku!
Kaasugrilli on kuuma kun liekki syttyy?! Eihän ritilän tarkoitus ole paistaa grillattavaa, vaan liekistä saatava kuumuus. Olenko käsittänyt jotain väärin?
Riku! kirjoitti:
Kaasugrilli on kuuma kun liekki syttyy?! Eihän ritilän tarkoitus ole paistaa grillattavaa, vaan liekistä saatava kuumuus. Olenko käsittänyt jotain väärin?
Et ole käsittänyt mitään väärin, mutta grilli ei ole suinkaan heti sytytettyä kuuma, vaan todella kuumaa grilliä tarvitseva saa odottaa ehkä kymmenenkin minuuttia (riippuen valmistettavasta ruoasta) saadakseen parhaan suorituskyvyngrillistä.
Voi myös olla, että grillin muotoilu ja muu suunnittelu saattaa vaikuttaa kuumenemisominaisuuksiin, mutta suuria eroja näissä asioissa tuskin on.- Grillimestari!
sulolintu kirjoitti:
Et ole käsittänyt mitään väärin, mutta grilli ei ole suinkaan heti sytytettyä kuuma, vaan todella kuumaa grilliä tarvitseva saa odottaa ehkä kymmenenkin minuuttia (riippuen valmistettavasta ruoasta) saadakseen parhaan suorituskyvyngrillistä.
Voi myös olla, että grillin muotoilu ja muu suunnittelu saattaa vaikuttaa kuumenemisominaisuuksiin, mutta suuria eroja näissä asioissa tuskin on.Kun liekki syttyy se on silloin kuuma ja sillä siisti. Mitä odotat kymmenen minuuttia lämpeneväksi? Jos tarkoitat parilalaattaa, ei silloin ole kyse grillaamisesta vaan pariloinnista. Grillaamisessa paistaminen tapahtuu epäsuorasti liekin loimussa siihen koskematta sen paahteessa!
Siis miksi 10 minsan odottelu? Grillimestari! kirjoitti:
Kun liekki syttyy se on silloin kuuma ja sillä siisti. Mitä odotat kymmenen minuuttia lämpeneväksi? Jos tarkoitat parilalaattaa, ei silloin ole kyse grillaamisesta vaan pariloinnista. Grillaamisessa paistaminen tapahtuu epäsuorasti liekin loimussa siihen koskematta sen paahteessa!
Siis miksi 10 minsan odottelu?Valitettavasti se grillilevy ei ole heti sytytettyä kuuma. Enkä yleensä odota 10 minuuttia, mutta punaisena pihvinsä haluava tietää sen, että pihvi pitää valmistaa nopeasti todella kuumalla lämmöllä, ja tällöin annan grillin kuumeta jopa 10 minuuttia ennakkoon.
Tietysti grillejä on erilaisia, mutta puhun nyt melko isosta grillistä. Pikkugrilliin voi ne makkarat heittää vaikka heti.- Grillimestari!
sulolintu kirjoitti:
Valitettavasti se grillilevy ei ole heti sytytettyä kuuma. Enkä yleensä odota 10 minuuttia, mutta punaisena pihvinsä haluava tietää sen, että pihvi pitää valmistaa nopeasti todella kuumalla lämmöllä, ja tällöin annan grillin kuumeta jopa 10 minuuttia ennakkoon.
Tietysti grillejä on erilaisia, mutta puhun nyt melko isosta grillistä. Pikkugrilliin voi ne makkarat heittää vaikka heti.Selvitin perusteet huonosti!
Kaasuliekki on välittömästi sytyttyään maksimilämmössään. Jos käytät grillilevyä liekin ja grillattavan välissä, ei ole enää kyse grillaamisesta vaan paistamisesta. Mainitsin parilalaatan joka on sama kuin grillilevy.
Grillausta on se kun asetat grillattavat ritilälle jonka raot eivät estä liekin loistelämmön siirtymistä grillattavaan.
Ts. sinä voisit laittaa liekin päälle vaikka paistinpannun ja sitten "grillata", se vain on oikealta nimeltään paistamista. Mutta ei paistaminen ole grillausta.
Esimerkiksi paljon puhuttu döner kebap on nimenomaa grillaamista!
Jos laitat vihannekset foliopussiin, se ei ole grillausta vaan grilliä käytetään lämmönlähteenä haudutukseen.
Käsitteet selviksi, ennenkuin keskustellaan asiasta, eikö vain! Grillimestari! kirjoitti:
Selvitin perusteet huonosti!
Kaasuliekki on välittömästi sytyttyään maksimilämmössään. Jos käytät grillilevyä liekin ja grillattavan välissä, ei ole enää kyse grillaamisesta vaan paistamisesta. Mainitsin parilalaatan joka on sama kuin grillilevy.
Grillausta on se kun asetat grillattavat ritilälle jonka raot eivät estä liekin loistelämmön siirtymistä grillattavaan.
Ts. sinä voisit laittaa liekin päälle vaikka paistinpannun ja sitten "grillata", se vain on oikealta nimeltään paistamista. Mutta ei paistaminen ole grillausta.
Esimerkiksi paljon puhuttu döner kebap on nimenomaa grillaamista!
Jos laitat vihannekset foliopussiin, se ei ole grillausta vaan grilliä käytetään lämmönlähteenä haudutukseen.
Käsitteet selviksi, ennenkuin keskustellaan asiasta, eikö vain!käsitteet on hyvä selvittää - tarkoitin tosiaan sitä ritilää. Mielestäni esim. pihvin grillaaminen vaatii sen, että ritilän rimatkin ovat kunnolla kuumentuneet, joten siksi em. tapauksissa annan grillin kuumentua ennen lihan asettamista ritilälle. Kasvikset laitan ritilälle heti grillin sytytettyäni.
- Grillimestari
sulolintu kirjoitti:
käsitteet on hyvä selvittää - tarkoitin tosiaan sitä ritilää. Mielestäni esim. pihvin grillaaminen vaatii sen, että ritilän rimatkin ovat kunnolla kuumentuneet, joten siksi em. tapauksissa annan grillin kuumentua ennen lihan asettamista ritilälle. Kasvikset laitan ritilälle heti grillin sytytettyäni.
Ei ole mitään väliä, ovatko ritlän langat tai rimat kuumenneet, sillä niiden lämpö ei ole mitenkään merkityksellinen grillauksen lopputulokseen, olipa grillisi minkä kokoinen hyvänsä. Joten voit vallan hyvin aloitta grillauksen ritilän päällä välittömästi sytytettyäsi kaasuliekin.
Usko minua, olen alan ammattilainen!
Ja kokeilemmalla varmistut itse samasta asiasta parhaiten!
Hyvää grillauskesän jatkoa ja muista, että myös talvella voi grillata, vaikka pakkasessa! Grillimestari kirjoitti:
Ei ole mitään väliä, ovatko ritlän langat tai rimat kuumenneet, sillä niiden lämpö ei ole mitenkään merkityksellinen grillauksen lopputulokseen, olipa grillisi minkä kokoinen hyvänsä. Joten voit vallan hyvin aloitta grillauksen ritilän päällä välittömästi sytytettyäsi kaasuliekin.
Usko minua, olen alan ammattilainen!
Ja kokeilemmalla varmistut itse samasta asiasta parhaiten!
Hyvää grillauskesän jatkoa ja muista, että myös talvella voi grillata, vaikka pakkasessa!kokeilla - tosin "oppini" eivät ole ihan omiani, sillä olen grillaajana melko vähäisen kokemuksen omaava - pari, kolme vuotta - ja grillausasenteeni periytyvät lähinnä vaimokkeen suvun puolelta...
Meillä tosin grillaus loppui jo heinäkuussa - syy seuraavassa:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9338522
Mutta hyvää grillauskauden jatkoa sinnekin!- fdggsfdg
Grillimestari kirjoitti:
Ei ole mitään väliä, ovatko ritlän langat tai rimat kuumenneet, sillä niiden lämpö ei ole mitenkään merkityksellinen grillauksen lopputulokseen, olipa grillisi minkä kokoinen hyvänsä. Joten voit vallan hyvin aloitta grillauksen ritilän päällä välittömästi sytytettyäsi kaasuliekin.
Usko minua, olen alan ammattilainen!
Ja kokeilemmalla varmistut itse samasta asiasta parhaiten!
Hyvää grillauskesän jatkoa ja muista, että myös talvella voi grillata, vaikka pakkasessa!Olen vahvasti eri mieltä. Jos ritilä on rakenteeltaan ohut se kuumenee hetkessä ja grillauksen voi aloittaa samantien. Mikäli ritilä on valmistettu valuraudasta tai paksummasta teräksestä vie sen kuumentuminen aikaa. Se kuinka kuumaksi ritilä halutaan riippuu valmistettavasta ruuasta. Esimerkiksi välikylkipihvi grillataan ritilällä, jonka lämpötila on n. 370 celsiusta hyvän paistopinnan aikaansaamiseksi. Paistopinta syntyy niille kohdin, jossa ritilä koskettaa lihaa. Tästä tulee se grillaukselle ominainen "ruudukko" valmistettavien aineiden pinnalle.
Esimerkiksi nämä grilliini saatavat valurautaritilät vaativat n. 10 minuutin esikuumennuksen:
http://www.cast-iron-grate.com/index.html - Grillimestari
fdggsfdg kirjoitti:
Olen vahvasti eri mieltä. Jos ritilä on rakenteeltaan ohut se kuumenee hetkessä ja grillauksen voi aloittaa samantien. Mikäli ritilä on valmistettu valuraudasta tai paksummasta teräksestä vie sen kuumentuminen aikaa. Se kuinka kuumaksi ritilä halutaan riippuu valmistettavasta ruuasta. Esimerkiksi välikylkipihvi grillataan ritilällä, jonka lämpötila on n. 370 celsiusta hyvän paistopinnan aikaansaamiseksi. Paistopinta syntyy niille kohdin, jossa ritilä koskettaa lihaa. Tästä tulee se grillaukselle ominainen "ruudukko" valmistettavien aineiden pinnalle.
Esimerkiksi nämä grilliini saatavat valurautaritilät vaativat n. 10 minuutin esikuumennuksen:
http://www.cast-iron-grate.com/index.htmlRitilän kuumuus tai kylmyys ei estä grillauksen aloittamista, sillä tuo ritilän muodostama kiva kuvio ei tarkoita sitä, ettei grillattava silti kypsyisi, sillä paksumpikaan ritilän osa ei ole merkittäväss asemassa kypsennysprosessissa, vaan ritilä alta säteilevä lämpö.
Sama pätee myös hiiligrillissä jossa usein ritilä laitetaan vasta sitten hiilloksen päälle kun hiillos on saanut harmaan katteen, eli on valmis aloitukseen.
Grillaus siis aloitetaan kylmällä ritilällä, mutta silti saadaan kaunis kuvio esimerkiksi lihan pintaan. Grilliritilän tarkoitus ei suinkaan ole toimia poltinrautana vaan alustana grillattavalle.
Olettaisin alan ammatti-ihmisenä tietäväni grillausasioista hieman enemmen kin keskiverto kesägrillaaja! - fdggsfdg
Grillimestari kirjoitti:
Ritilän kuumuus tai kylmyys ei estä grillauksen aloittamista, sillä tuo ritilän muodostama kiva kuvio ei tarkoita sitä, ettei grillattava silti kypsyisi, sillä paksumpikaan ritilän osa ei ole merkittäväss asemassa kypsennysprosessissa, vaan ritilä alta säteilevä lämpö.
Sama pätee myös hiiligrillissä jossa usein ritilä laitetaan vasta sitten hiilloksen päälle kun hiillos on saanut harmaan katteen, eli on valmis aloitukseen.
Grillaus siis aloitetaan kylmällä ritilällä, mutta silti saadaan kaunis kuvio esimerkiksi lihan pintaan. Grilliritilän tarkoitus ei suinkaan ole toimia poltinrautana vaan alustana grillattavalle.
Olettaisin alan ammatti-ihmisenä tietäväni grillausasioista hieman enemmen kin keskiverto kesägrillaaja!Niin, puhtaimmillaan grillaus on kypsentämistä vartaassa, vain ja ainoastaan lämpösäteilyn vaikutuksessa.
Jos ruoka asetetaan kylmälle ritilälle, estää ritilä lämpösäteilyn imeytymistä ruokaan niistä kohdin, josta se on kosketuksissa siihen. Lämpösäteilyn täytyy ensin imeytyä ritilään mistä se johtuu ruokaan. Se kuinka tehokkaasti tämä lämmön siirtyminen tapahtuu, riippuu ritilän materiaalista, paksuudesta ja alkulämpötilasta.
Tämän takia ritilän kannattaa antaa ensin lämmetä.
Jos grillissä käytetään kantta, ruoka kypsyy säteilylämmön, johtumisen ja konvektion vaikutuksessa. - Kyyppari!
fdggsfdg kirjoitti:
Niin, puhtaimmillaan grillaus on kypsentämistä vartaassa, vain ja ainoastaan lämpösäteilyn vaikutuksessa.
Jos ruoka asetetaan kylmälle ritilälle, estää ritilä lämpösäteilyn imeytymistä ruokaan niistä kohdin, josta se on kosketuksissa siihen. Lämpösäteilyn täytyy ensin imeytyä ritilään mistä se johtuu ruokaan. Se kuinka tehokkaasti tämä lämmön siirtyminen tapahtuu, riippuu ritilän materiaalista, paksuudesta ja alkulämpötilasta.
Tämän takia ritilän kannattaa antaa ensin lämmetä.
Jos grillissä käytetään kantta, ruoka kypsyy säteilylämmön, johtumisen ja konvektion vaikutuksessa.Kohta G niinkuin grillaus!
- Grillitohtori
Grillimestari kirjoitti:
Ritilän kuumuus tai kylmyys ei estä grillauksen aloittamista, sillä tuo ritilän muodostama kiva kuvio ei tarkoita sitä, ettei grillattava silti kypsyisi, sillä paksumpikaan ritilän osa ei ole merkittäväss asemassa kypsennysprosessissa, vaan ritilä alta säteilevä lämpö.
Sama pätee myös hiiligrillissä jossa usein ritilä laitetaan vasta sitten hiilloksen päälle kun hiillos on saanut harmaan katteen, eli on valmis aloitukseen.
Grillaus siis aloitetaan kylmällä ritilällä, mutta silti saadaan kaunis kuvio esimerkiksi lihan pintaan. Grilliritilän tarkoitus ei suinkaan ole toimia poltinrautana vaan alustana grillattavalle.
Olettaisin alan ammatti-ihmisenä tietäväni grillausasioista hieman enemmen kin keskiverto kesägrillaaja!Grillimestari ei todennäköisesti osaa naistakaan lämmitellä. Suoraan vaan asiaan.
- Anonyymi
Grillitohtori kirjoitti:
Grillimestari ei todennäköisesti osaa naistakaan lämmitellä. Suoraan vaan asiaan.
Liha lämpimään ja kolmen minuutin jälkeen marinaadit naapurin emännän kulhoon ja sen jälkeen pesulle. Sitten voikin aloittaa grillaamisen.
Se on mestarin resepti onnistuneeseen grilli-iltaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan
Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k1507870Miksi persuilla ei ole firmoja?
Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?1007310Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015
Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit317202Aamun Riikka: työttömyydessä lähestytään viime laman synkintä vaihetta
Nopeasti mentiiin upean Marinin hallituksen ennätystyöllisyydestä toiseen ääripäähän, kohti Suomen historian kurjimpia t216838Se oli Orpo joka rynni Eagle S -alukselle
Vastoin kaikkia kansainvälisen merenkäynnin sääntöjä. Kunpa olisi ollut purjehtija Harkimo Suomen johdossa silloin. ht26526Marinin tuhojen korjaaminen kestää kahdeksan vuotta
Nyt on vasta neljännes mennyt ja ensimmäiset korjausliikkeet saatu liikkeelle. Innokkaimmat olivat odottaneet että jo t756374Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä
"Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv236104Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?
Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik1126062Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä
Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?475478Demarikultin uhri kertoo
Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa845380