Olisiko hyviä ohjeita kyyhkylle? Hiukan voisi olla vaihtelu paikallaan ja
ajattelin vaimon yllättää laittamalla uudella tavalla.
Kyyhky
4
3783
Vastaukset
- huhuhuhuhu
Kai nyt joku muukin kyyhkyä syö?
- Hirvipäällikkö
"hakemaan" Olen tehnyt alotuspäivän kyyhkypannun, vaikka itseasiassa teen sen aloituksesta seuraavana päivänä. Kyyhkyn täkkä minimissään syöjää kohden. Voita pannuun ja ruskista täkät nopeasti, vähennä lämpöä ja lisää pannulle kourallinen vadelmia ja silputtu sipuli. (vadelmat olen poiminut aloituspäivän aamun jälkeen) Anna sipulin ja vattujen hautua pehmeiksi ja lisää purkillinen smetanaa, keitä vähän kokoon ja lisää kyyhkyn rinnat muutamaksi minuutiksi hautumaan, sellanen roseen värinen on minun makuuni. Perunoita olen ottanut pottumaasta, sellasia pieniä joita ensin keitän ja sitten salvian kanssa vielä voissa ruskistan.
Tuo on minun kyyhkyaloituksen kyyhkypannu.
- Innokokki
Tuossa joku tv-kokki teki juuri peltopyytä rypälekastikkeella, mutta voisihan sitä "innovoida" kyyhkylläkin. Kyyhkyn liha on yksi parhaista riistalihoista, mutta muuttuu liikaa paistettuna liian maksamaiseksi, jollei sitten anna hautua hitaasti kypsäksi. Siis joko melko raa'aksi paistaen tai hitaasti kypsyen. Ja makun sopii jokin makea hyvin, kuten tuossa toisessa reseptissä vadelmat.
Kyyhky kynittynä ja suolistettuna
voita
ripaus sokeria
Kastike:
shalottisipulia pari
1 dl vasikanfondia tai riistafondia, siten lisäämällä vettä saat puoli litraa nestettä
1 desi portviiniä
kokonaisia mustapippureita
timjamia, rosmariinia
3-4 desiä halkaistuja kivettömiä viinirypäleitä
Suolaa ja pippuroi kyyhky hyvin. Sekoita voi ja sokeri hyvin. Voit lisätä joukkoon myös vähän silputtua timjamia. Paista sopivassa uunipannussa makeassa voissa ruskeaksi. Ota pois pannulta ja lisää portviini, raavi kasarin pohjajämät viinin joukkoon. Lisää liemi, pieneksi silputut sipulit ja pippurit, timjami ja rosmariini pieneksi hakattuna.
Siirrä kyyhky kasariin ja anna olla uunissa pari tuntia - 175 astetta. Tarkista välillä, ettei lintu pääse kuivumaan ja lisää vettä tarvittaessa.
Ota pois uunista ja lisää loppuvaiheessa viinirypäleet. Anna kastikkeen kiehua hiljakseen hetki, jolloin se saostuu.- huhuhuhu,.
Kiitos innokokille ja riistapäälikölle. Tämä oli juuri sitä vaihtelua mitä hain.
Vaimo on hemmetin hyvä kokki, joten on vaihteeksi mukava
yllättää hänet jollain uudella jutulla. Kiitos.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Haistoin ensin tuoksusi
Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu31023Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."
ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w18956En koskaan
Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v49850Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä
Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.224751Nainen, olet kaipaillut seuraani
Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan77748- 46719
Mitä teet mies
Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔20710Emme näe enää koskaan
Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon34707Vornanen alkaa olla kusessa
Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt82702- 12694