Kyyhky

jikolpmm

Olisiko hyviä ohjeita kyyhkylle? Hiukan voisi olla vaihtelu paikallaan ja
ajattelin vaimon yllättää laittamalla uudella tavalla.

4

4064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhuhuhuhu

      Kai nyt joku muukin kyyhkyä syö?

      • Hirvipäällikkö

        "hakemaan" Olen tehnyt alotuspäivän kyyhkypannun, vaikka itseasiassa teen sen aloituksesta seuraavana päivänä. Kyyhkyn täkkä minimissään syöjää kohden. Voita pannuun ja ruskista täkät nopeasti, vähennä lämpöä ja lisää pannulle kourallinen vadelmia ja silputtu sipuli. (vadelmat olen poiminut aloituspäivän aamun jälkeen) Anna sipulin ja vattujen hautua pehmeiksi ja lisää purkillinen smetanaa, keitä vähän kokoon ja lisää kyyhkyn rinnat muutamaksi minuutiksi hautumaan, sellanen roseen värinen on minun makuuni. Perunoita olen ottanut pottumaasta, sellasia pieniä joita ensin keitän ja sitten salvian kanssa vielä voissa ruskistan.
        Tuo on minun kyyhkyaloituksen kyyhkypannu.


    • Innokokki

      Tuossa joku tv-kokki teki juuri peltopyytä rypälekastikkeella, mutta voisihan sitä "innovoida" kyyhkylläkin. Kyyhkyn liha on yksi parhaista riistalihoista, mutta muuttuu liikaa paistettuna liian maksamaiseksi, jollei sitten anna hautua hitaasti kypsäksi. Siis joko melko raa'aksi paistaen tai hitaasti kypsyen. Ja makun sopii jokin makea hyvin, kuten tuossa toisessa reseptissä vadelmat.

      Kyyhky kynittynä ja suolistettuna
      voita
      ripaus sokeria

      Kastike:

      shalottisipulia pari
      1 dl vasikanfondia tai riistafondia, siten lisäämällä vettä saat puoli litraa nestettä
      1 desi portviiniä
      kokonaisia mustapippureita
      timjamia, rosmariinia
      3-4 desiä halkaistuja kivettömiä viinirypäleitä

      Suolaa ja pippuroi kyyhky hyvin. Sekoita voi ja sokeri hyvin. Voit lisätä joukkoon myös vähän silputtua timjamia. Paista sopivassa uunipannussa makeassa voissa ruskeaksi. Ota pois pannulta ja lisää portviini, raavi kasarin pohjajämät viinin joukkoon. Lisää liemi, pieneksi silputut sipulit ja pippurit, timjami ja rosmariini pieneksi hakattuna.

      Siirrä kyyhky kasariin ja anna olla uunissa pari tuntia - 175 astetta. Tarkista välillä, ettei lintu pääse kuivumaan ja lisää vettä tarvittaessa.

      Ota pois uunista ja lisää loppuvaiheessa viinirypäleet. Anna kastikkeen kiehua hiljakseen hetki, jolloin se saostuu.

      • huhuhuhu,.

        Kiitos innokokille ja riistapäälikölle. Tämä oli juuri sitä vaihtelua mitä hain.
        Vaimo on hemmetin hyvä kokki, joten on vaihteeksi mukava
        yllättää hänet jollain uudella jutulla. Kiitos.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      64
      3315
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3137
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2518
    4. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      2468
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1933
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1830
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1626
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      85
      1445
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1310
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1169
    Aihe