Kyyhky

jikolpmm

Olisiko hyviä ohjeita kyyhkylle? Hiukan voisi olla vaihtelu paikallaan ja
ajattelin vaimon yllättää laittamalla uudella tavalla.

4

4031

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhuhuhuhu

      Kai nyt joku muukin kyyhkyä syö?

      • Hirvipäällikkö

        "hakemaan" Olen tehnyt alotuspäivän kyyhkypannun, vaikka itseasiassa teen sen aloituksesta seuraavana päivänä. Kyyhkyn täkkä minimissään syöjää kohden. Voita pannuun ja ruskista täkät nopeasti, vähennä lämpöä ja lisää pannulle kourallinen vadelmia ja silputtu sipuli. (vadelmat olen poiminut aloituspäivän aamun jälkeen) Anna sipulin ja vattujen hautua pehmeiksi ja lisää purkillinen smetanaa, keitä vähän kokoon ja lisää kyyhkyn rinnat muutamaksi minuutiksi hautumaan, sellanen roseen värinen on minun makuuni. Perunoita olen ottanut pottumaasta, sellasia pieniä joita ensin keitän ja sitten salvian kanssa vielä voissa ruskistan.
        Tuo on minun kyyhkyaloituksen kyyhkypannu.


    • Innokokki

      Tuossa joku tv-kokki teki juuri peltopyytä rypälekastikkeella, mutta voisihan sitä "innovoida" kyyhkylläkin. Kyyhkyn liha on yksi parhaista riistalihoista, mutta muuttuu liikaa paistettuna liian maksamaiseksi, jollei sitten anna hautua hitaasti kypsäksi. Siis joko melko raa'aksi paistaen tai hitaasti kypsyen. Ja makun sopii jokin makea hyvin, kuten tuossa toisessa reseptissä vadelmat.

      Kyyhky kynittynä ja suolistettuna
      voita
      ripaus sokeria

      Kastike:

      shalottisipulia pari
      1 dl vasikanfondia tai riistafondia, siten lisäämällä vettä saat puoli litraa nestettä
      1 desi portviiniä
      kokonaisia mustapippureita
      timjamia, rosmariinia
      3-4 desiä halkaistuja kivettömiä viinirypäleitä

      Suolaa ja pippuroi kyyhky hyvin. Sekoita voi ja sokeri hyvin. Voit lisätä joukkoon myös vähän silputtua timjamia. Paista sopivassa uunipannussa makeassa voissa ruskeaksi. Ota pois pannulta ja lisää portviini, raavi kasarin pohjajämät viinin joukkoon. Lisää liemi, pieneksi silputut sipulit ja pippurit, timjami ja rosmariini pieneksi hakattuna.

      Siirrä kyyhky kasariin ja anna olla uunissa pari tuntia - 175 astetta. Tarkista välillä, ettei lintu pääse kuivumaan ja lisää vettä tarvittaessa.

      Ota pois uunista ja lisää loppuvaiheessa viinirypäleet. Anna kastikkeen kiehua hiljakseen hetki, jolloin se saostuu.

      • huhuhuhu,.

        Kiitos innokokille ja riistapäälikölle. Tämä oli juuri sitä vaihtelua mitä hain.
        Vaimo on hemmetin hyvä kokki, joten on vaihteeksi mukava
        yllättää hänet jollain uudella jutulla. Kiitos.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      70
      3089
    2. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2467
    3. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      2106
    4. Heilutetaanko peittoa hieman

      Heilutetaan peittoa vähän ;3
      Ikävä
      54
      1890
    5. Mitä sanoa pituudeksi näillä mittaustuloksilla?

      Jos jossain tarttee ilmoittaa pituus sentin tarkkuudella? Mitattu neljästi virallisesti ja mittaustulokset on olleet 1
      Sinkut
      93
      1873
    6. Tilanteesi nyt?

      Kysymys otsikossa
      Suhteet
      40
      1554
    7. Kaipaan sua, Ope

      Mietin, että ajatteletko sinä minua?..
      Ikävä
      40
      1510
    8. Mä en jaksa suojella sua enää

      Oot osa mun tarinaa ja ensirakkaus 🩷🌈 Olisiko niin kauheata, jos muutkin ystävämme tietäisivät? Se on jo niin vanha ”t
      Ikävä
      14
      1213
    9. EU:n uusin idea - jatkossa joudut tunnistautumaan kun katsot PORNOA!

      "Pornon katsominen muuttuu täysin Euroopan komissio on kehittänyt sovelluksen, jolla internetin käyttäjä voi todistaa p
      Maailman menoa
      139
      1138
    10. Vuodetvierii

      E siitä tulee nyt 50 vuotta oivoi
      Ähtäri
      6
      1063
    Aihe