Olisiko hyviä ohjeita kyyhkylle? Hiukan voisi olla vaihtelu paikallaan ja
ajattelin vaimon yllättää laittamalla uudella tavalla.
Kyyhky
4
4131
Vastaukset
- huhuhuhuhu
Kai nyt joku muukin kyyhkyä syö?
- Hirvipäällikkö
"hakemaan" Olen tehnyt alotuspäivän kyyhkypannun, vaikka itseasiassa teen sen aloituksesta seuraavana päivänä. Kyyhkyn täkkä minimissään syöjää kohden. Voita pannuun ja ruskista täkät nopeasti, vähennä lämpöä ja lisää pannulle kourallinen vadelmia ja silputtu sipuli. (vadelmat olen poiminut aloituspäivän aamun jälkeen) Anna sipulin ja vattujen hautua pehmeiksi ja lisää purkillinen smetanaa, keitä vähän kokoon ja lisää kyyhkyn rinnat muutamaksi minuutiksi hautumaan, sellanen roseen värinen on minun makuuni. Perunoita olen ottanut pottumaasta, sellasia pieniä joita ensin keitän ja sitten salvian kanssa vielä voissa ruskistan.
Tuo on minun kyyhkyaloituksen kyyhkypannu.
- Innokokki
Tuossa joku tv-kokki teki juuri peltopyytä rypälekastikkeella, mutta voisihan sitä "innovoida" kyyhkylläkin. Kyyhkyn liha on yksi parhaista riistalihoista, mutta muuttuu liikaa paistettuna liian maksamaiseksi, jollei sitten anna hautua hitaasti kypsäksi. Siis joko melko raa'aksi paistaen tai hitaasti kypsyen. Ja makun sopii jokin makea hyvin, kuten tuossa toisessa reseptissä vadelmat.
Kyyhky kynittynä ja suolistettuna
voita
ripaus sokeria
Kastike:
shalottisipulia pari
1 dl vasikanfondia tai riistafondia, siten lisäämällä vettä saat puoli litraa nestettä
1 desi portviiniä
kokonaisia mustapippureita
timjamia, rosmariinia
3-4 desiä halkaistuja kivettömiä viinirypäleitä
Suolaa ja pippuroi kyyhky hyvin. Sekoita voi ja sokeri hyvin. Voit lisätä joukkoon myös vähän silputtua timjamia. Paista sopivassa uunipannussa makeassa voissa ruskeaksi. Ota pois pannulta ja lisää portviini, raavi kasarin pohjajämät viinin joukkoon. Lisää liemi, pieneksi silputut sipulit ja pippurit, timjami ja rosmariini pieneksi hakattuna.
Siirrä kyyhky kasariin ja anna olla uunissa pari tuntia - 175 astetta. Tarkista välillä, ettei lintu pääse kuivumaan ja lisää vettä tarvittaessa.
Ota pois uunista ja lisää loppuvaiheessa viinirypäleet. Anna kastikkeen kiehua hiljakseen hetki, jolloin se saostuu.- huhuhuhu,.
Kiitos innokokille ja riistapäälikölle. Tämä oli juuri sitä vaihtelua mitä hain.
Vaimo on hemmetin hyvä kokki, joten on vaihteeksi mukava
yllättää hänet jollain uudella jutulla. Kiitos.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 262534
Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo772316Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää
Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv642310Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m202002- 841749
En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk71519Kun ei numeroa
niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍301378Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä151251- 41093
Se on siinä
Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna32937