Huuliharpun puhdistus?

A80

Löysin kaapista vanhan huuliharpun ja haluaisin puhdistaa sen. Miten se kannattaa tehdä? Voiko esim. liottaa vedessä?

8

852

Vastaukset

 • Ennen vanhaan kuulemma huuliharput (puiset metallikuorilla) keitettiin vedessä ! Ne puhdistuivat ja niihin tuli parempi ääni. Itselläni ei tosin ole mitään kokemusta asiasta.

 • A Nowadays.. eihän aseitakaan tarvitse ikinä putsata mistään syystä, se on vaan harrastajien lempipuuhaa.. kun ei puhdista se toimii paremmin, koska ruuti on tavallaan se voitelu ,,liiat voi pyyhkiä ja puhaltaa pois. Kupariluoteja käyttäessä ampuu vaan välillä lyijyä mikä voitelee :: .:

  • Sori mutta nyt puhuttiin huuliharpuista eikö aseista vitun kempo


 • On vähän vanha vastaus, mutta mulla on käytössä tremolo harppuja pääasiassa Echo Hohnereita jossa on vaahterakampa ja messinkiset kielet. Yhdessa vähä iäkkäämmässä 54/64 reikäisessä E-molli ja G- harpussa oli pitkään särösointia G puolella. Aukaisinkin sen ja kattelin, puhalten, nipsauttelin hyvin varovasti kieliä ja takaisin kiinni päissä olevilla pikkunauloilla, ei auttanut, ajattelin, että pakko kokeilla tuota vesihuuhtelua, uudenpiin peleihin en sitä kokeile, lavuaari täyteen vettä ja huljautin nopealla ranneliikkeella muutaman kerran ja nopesti ravistellen vesi pois ja kuivumaan, ei lappeelleen makaamaan, vaan puhalluspuoli pystyyn kankaan päälle.
  Tuli hyvä, ehkä siellä oli joku pieni partakarva, ei se muuta tarvi, nopea huljautus, eikä liottaa vehettä, että puu likoaa ja nopeasti kuivumaan, omalla vastuulla tietenkin jokainen päättäköön mitä tekee.

 • Edelliseen vielä, ei tietenkään kannata aukoa tai vesihuuhdella jos harppu soi hyvin, päältä voi puhdistaa toki.

 • Voikohan puhistamattomasta huuliharpusta tulla neekkersankker? Varsinnii jos on ollunna ehta bluesneekker asijalla?!

  • Mun ostamilla harpuilla ei ole nee, kerisoittajat soitellu ikänänsä. Totta maar kaikesta voi tulla mitä vaan.


 • Polta se

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.