Hyvästit Tohmon koulu

mennyt

Niin surullisena henkii Tohmon koulu kauniissa ja turvallisessa ympäristössään. Miksi näin piti käydä? Lapset synkkinä ja surullisina ikäväänsä kertoo ja ymmärrä ei pieni ei suuri ei kukaan joka sen rikkauden tässä paikassa kokea on saanut. Sitä tunnetta minkä koulu ja sen kokemukset ovat tuoneet, ei unohtaa voi . Se on aitoa, jotakin mikä menneisyydestä on perittyä ja tähän hetkeen taidolla ja sydämmellä taiottua. Voi päättäjät minkä teitte, kaikkea ei tarvitse massata eikä uusia. Toki kehittyä voi ja vaatimattomastakin nousta.Etenkin kun raha on tiukassa tässäkin kaupungissa, vai onko ? Rahallisestihan tämä päätös on nolla eli ei voittoa koulun lakkauttamisesta koidu. Näin olen viisaampien tekstiä tulkinnut.Muuta ei voi toivoa kuin että siemen turvallinen olisi jäänyt pysyvästi itämään pieniin sydämmiin.Toivotaan että pärjäävät ja saavat tasapuolista kohtelua uudessa opinahjossa.

9

1407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pienikin rapsahdus

      tämä vain on ei sen enempää. Ei tarvitse olla viisas ja tietämätön ,mitä tästä koulun lopettamisesta jää viivan alle " EI MITÄÄN" Menoja vaan veronmaksajille lisää. Hävetkää tätäkin päätöstä tehneet päättäjät.

      Uskonpa,että näidenkin lasten vanhempien tarkastelevien silmien alla tulee erityisesti olemaan uuden koulun opettajat.

      • giagia

        Ja opettajien valvovan katseen alla varmaan ennen kaikkea Kemijärven lapsien alkkis tai puolialkkisvanhemmat, joita tuntuu piisaavan. Ei se lastensuojelu tukossa ole tyhjän takia.Paikkakunnan vanhemmat nippa nappa peruskoulun selvittäneitä juoppoja tai muuten jotenkin moniongelmaisia luusereita.


      • kiva koulu
        giagia kirjoitti:

        Ja opettajien valvovan katseen alla varmaan ennen kaikkea Kemijärven lapsien alkkis tai puolialkkisvanhemmat, joita tuntuu piisaavan. Ei se lastensuojelu tukossa ole tyhjän takia.Paikkakunnan vanhemmat nippa nappa peruskoulun selvittäneitä juoppoja tai muuten jotenkin moniongelmaisia luusereita.

        Vaikka on surullista että Tohmon oma koulu loppuu niin ainakin meidän muksut on tykänneet olla Särkelän koulussa. Oikeastaan ainut johon siellä pitäisi enemmän panostaa on piha-alue joka on kyllä laaja mutta kaipaisi enemmän keinuja yms pientä. Tuo asia on tosin enempi kiinni kaupungin päättäjistä kuin koulun väestä.


      • Huomautanpa_

        Särkelän koulusta saisi todella toimivan koulun, jos parkkipaikalle laitettaisiin urheilukenttä ja ruokalan yhteyteen teknisen työn tilat. Parkkipaikka voisi siirtyä vanhan Särkelän parkkipaikalle.


    • leilannikki

      Olinpa Tohmon koulun ensimmäisiä oppilaita . Oli kesä 1955 ( muistaakseni ).Kävimme jo kesällä kurkkimassa uuden koulun sisuksiin. Herran pieksut sentään: ihan uudet pulpetit, kannet maalattu punaisiksi. Kyllä kelpasi!
      Meidän perhe oli sinä kesänä muuttanut Savukoskelta Rajavartiostoon. Menin toiselle luokalle, opettajakseni tuli Sisko Naumanen

      Monta on muistoa. Koulussa vaadittiin, ja olen sitä mieltä , että niin pitääkin. Kolmannella ja neljännellä luokalla opettajana oli Elina Väänänen. Sitten menin Kemijärvelle keskustaan yhteislyseoon.

      Olin juuri täällä Jyväskylän lähellä kesäteatterissa katsomassa kappaletta "Taivaan tulet". Tuttu juttu TV:stä ja Kari Väänäsestä. Yritin lipunmyynnissä parhaani mukaan tinkiä alennusta sellaiselle, joka on asunut Kemijärvellä. Lipunmyyjä purskahti iloiseen nauruun ja sanoi: "Tähän asti paras yritys, mutta alennuksia ei tule!"

      Minusta se oli väärin!

      • Anonyymi

        Perheemme asui 1958 Tohmon koululla kun synnyin. Ensimmäinen lapsuudenmuistoni on, kun minua nuhdeltiin auraavan aura-auton lähelle menemisestä. Samana vuonna -62 muutimme sitten Isokylän koulun asuntolaan.
        J. Häkkinen Hki.


    • yv4

      Belgialainen poliitikko uskoo, että jos jengiväkivallan ja vandalismin kurimuksessa painiskelevat eurooppalaiset hallitukset menettävät otteensa, seurauksena voi olla sisällissotia.

      Vlaams Belang -puolueen johtajistoon kuuluva Filip Dewinter sanoo, että Eurooppa voi olla ajautumassa sisällissotaan.

      – Lynkkauspartiot, väkivalta ja vandalismi, etniset urbaanit sissijoukot ovat sisällissodan esiaste Euroopassa, Dewinter twiittasi.

      Hän viittasi viimeaikaisiin Ranskan mellakoihin, joissa hajotettiin kauppoja, poliisin kimppuun hyökättiin ja sadat loukkaantuivat. Twiittiinsä hän liitti videon, jossa siirtolaisjoukkio hyökkäsi valkoisen miehen kimppuun.
      Philip Michel Frans ”Filip” Dewinter
      s. 11. syyskuuta 1962 Brugge. Dewinter on flaamilainen kansallismielinen poliitikko Belgiassa. Hän on Flanderin eroa Belgian liittovaltiosta ajavan Vlaams Belangin johtohahmoja.

      Belgialaisessa Sceptr-lehdessä Dewinter arvelee jännitteiden vain kasvavan.

      – Tulemme näkemään eräänlaisen yhteiskunnan etnisen alaosan, ihmisiä joita ei ole kasvatettu hyvin ja jotka eivät tiedä muusta kuin mellakoinnista, väkivallasta ja vandalismista, hän sanoi lehdelle ja jatkoi: – Olemme saavuttaneet esivallankumouksellisen tilan, missä ihmiset eriytyvät yhteiskunnasta jengeiksi, joita motivoi radikaali islam.

      Hänen mukaansa iskut poliisin kimppuun pyrkivät yhteiskunnan rakenteiden horjuttamiseen ja iskut kauppoihin ovat iskuja valkoista kulttuuria vastaan.

      – Tällainen väkivalta voi johtaa sisällissotaan, jos hallitukset menettävät otteensa ja valkoiset nousevat kapinaan, Dewinter painotti.

      Dewinterin mukaan Eurooppa on menettämässä otteensa.

      – Tilanne on lähempänä kuin osaamme kuvitella, se voi lähteä liikkeelle nopeasti ja muuttaa suurkaupungit taistelukentiksi, hän kuvaili.

      Hänen mukaansa kokonaisia lähiöitä on jo pois hallitusten ja poliisin kontrollista, koska islamilaisen kulttuurin rakenteet ovat ottaneet ne hallintaansa.

      • Anonyymi

        Liittyykö viestisi jotenkin Tohmon koulun asiaan?
        Miksi persut spämmää asiaan kuulumattomia viestejä tänne ja sama eri ketjuihin. Onko tervettä vai ei?

        En äänestä PERSUJA EN EN !!!


    • Anonyymi

      Voisiko Tohmon koulun avata uudestaan käyttöön sitten, kun Boreal Biorefin tehdas on tullut ja Kemijärven lapsiluku nousee satojen uusien työpaikkojen myötä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      65
      3137
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      547
      2985
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2195
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1785
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1562
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      100
      1284
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe