maailma vegaanineksi?

komian

yksinkertainen kysymys:

Tulisiko kaikkien elää vegaanisesti? Tulisiko meidän kaikkien palata juurillemme ja elää kuin alkuperäiskansat?

17

655

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaus tähän

      Ei tulisi.

      • komian

        luonnonkansat elävät luontoa rasittamatta - miksei seurata esimerkkiä?


      • ......
        komian kirjoitti:

        luonnonkansat elävät luontoa rasittamatta - miksei seurata esimerkkiä?

        Se voi olla himpun verran vaikeaa sun käännyttää pihvinsyöjiä veganismiin.
        Toki voit itse syödä vaikka juuria jos siltä tuntuu.
        Jos et halua rasittaa luontoa, muista lopettaa myös moni muu asia elämässäsi;
        autoilu, nautintoaineet, tv, kännykkä, sanomalehdet,sähkö....
        Pelkällä veganismilla ei taida ihan maailma pelastua eikä kaikilla ole
        siihen mahdollisuutta tai intressiä.


      • kannata
        komian kirjoitti:

        luonnonkansat elävät luontoa rasittamatta - miksei seurata esimerkkiä?

        Kukahan sinutkin silloin elättäisi ja ruoan hankkisi? Tai muut tämän palstan kirjoittajista ja suurimmista taivaanrannanmaalareista?

        Ihmiskunta on rakentanut utopioita ikänsä eikä mikään niistä ole juurikaan menestynyt vaan tuottanut suurta tuskaa ihmispoloille. Maailmalla on tauipumus kehittyä ja löytää keinoja selviytyä kehityksen kautta - ei taantumalla taaksepäin. En tällä tarkoita, etteikö sosiaalisen vastuuntunnon tulisi vankasti lisääntyä, jotta selviäisemme vaan sitä, että mahdollisuutemme keksiä selvitymisen keinoja pienenevät suuresti, jos palaamme takaisin savannille ja metsiin.

        Päästä vain lehmät luontoon ja katso kuinka monta niitä on jäljellä seuraavana keväänä.


    • Vegaanivallankumous

      Ainakin siitä olen sata varma, että kasvissyönti (ei siis välttämättä vegaanius) halvempana ravinnontuotantotapana edesauttaisi länsimaisen elintasomme ylläpitämistä jatkossakin.

      Se pihvi lautasella on termiitti joka nakertaa yhteiskuntamme rakenteita ylihintaisena kerskakulutus ravinnonlähteenä.
      Valtava summa esim. terveydenhoidon kaipaamia varoja kuluu koska kuluttajille halutaan tarjota keinotekoisten tukien ansiosta kilpailukykyiseen hintaan myytävää lihaa.
      En muista kuinka paljon jo pelkkä kuluttaja säästää rahaa siirtymällä kasvispainotteiseen ravintoon, jonka hän voisi satsata hyödyllisesti eri kohteisiin ja näin tukea tuotantoa ja työllisyyttä.
      Yhteiskunta on rakentanut eläintuotantoketjun, joka ei pysty näin äärimmäiseen tehokkuuteenkaan valjastettuna tarjoamaan vaihtoehtoa kasvisruualle.

      Kun kaksi miljardia aasialaista tulee lähestymään elintasoamme ja omaksuu länsimaiset lihankulutustottumukset tulee järjestelmämme natisemaan liitoksissaan, ja me joille nyt on siunattu korkea elintaso joudumme väkisinkin tinkimään elintasostamme.
      Siirtyminen kasvisruokaan loiventaisi huomattamasta alamäkeämme lähemmäs keskiverto aasialaista elintasoa.
      Kanaa pystyy vielä tuottamaan sietokyvyn rajoissa ilman, että kuluttajan kukkaro siitä valtavasti kärsisi, mutta sika ja varsinkin nauta tulevat olemaan luksusta tulevaisuudessa oli ne häkit sitten kuinka täyteen ahdetut tahansa.

      Olisi hauska kuulla tutkimuksista joista ilmenisi eläintalouden alasajon vaikutukset maapallon väestön keskivertotuloihin.

      Kannatankin päinvastoin kuin "Nalle" kehitysmaatukien kasvattamista, eläinteollisuuden luopumisesta ylijäävällä summalla.

      Kysymys lihantuotannon mielekkyydestä tulee joka tapauksessa nousemaan tapetille tulevaisuudessa kun tämän vuoden kaltaisten sääilmiöiden tullessa arkipäiväisiksi ilmastonmuutoksen seurauksena ja maailman viljantuotantokyvyn laskiessa laskemistaan.
      Onko järkeä, tai moraalista oikeutusta keinotekoisesti kasvattaa yhä kuilua kolmansiin maihin pitämällä kiinni ruokailutottumuksista siihen hintaan, että samaan aikaan kun maassa jossa kuollaan nälkään kasvatetaan rehua eläimille länsimaisiin ja aasialaisiin ruokapöytiin.

      Uskon, että aivan kuten yhteiskunta on kykenevä huolehtimaan lähes koko väestönsä hyvinvoinnista, tämä voisi tarjota mallia myös globaaliin yhteisjakoon jonka seurauksena ei koettaisi dystopisia ennustuksia yhä epäoikeudenmukaisemmasta maailmasta, vaan kaikille alueille ja kansoille taattaisiin sovitut oikeudet hyötyä äitimaasta yhtälailla tulematta järjestelmän tai suotuisemmassa asemassa olevan maanosan hyväksikäyttämäksi.
      Tokihan tämä tarkoittaa ensisijassa riistokapitalismista luopumista, ja länsimaiden ja aasian tulevan mahdin elintason rajoittamisesta tarkkaan säädellyn valuuttamarkkinaraamien sisälle, mutta mitä valmiimpia olemme luopumaan lihankulutuksesta sitä oikeudenmukaisemmin myös uusi järjestelmä on ylläpitämään korkeaa elintasoa.

      Globaali sosialismi - ei sijaa kapitalismille ja eriarvoisuudelle.
      Ruokaa riittää 10 miljardille jos eläintalous lopetetaan, tai radikaalisti supistetaan, mutta väestönkasvun ja ilmastomuutoksen seurauksiin on mahdotonta puuttua, tai edes niiden seurauksia arvioida.
      Joten vaikka geeniteknologian avuin kykenisimme panemaan hanttiin maaperän erroosiolle ja köyhtymiselle, ääri-ilmiöille ja katovuosille tulee tulevaisuus tarjoamaan valtavasti haasteita.

      Maapallo vegaaniksi?
      Luulenpa, että suostumme tai itkemme ja suostumme.
      Ellei sitten lännen ja Aasian eliitti liittoudu gourmee-aterialle 5 miljardin kärsiessä nälästä.

      EMMÄÄ jaksa enää, päähän sattuu, no mä ainakin palasin juurilleni täällä Turussa ja aloin vegaaniksi.

      • niin,..

        jokapäiväisessä lihansyönnissä ei ole mitään hyvää, järkeä eikä edes hyötyä! Kukaan ei tarvitse lihaa siinä määrin, mitä länsimaalaiset sitä mussuttaa. En usko että aasialaiset lähtee länsimaalaisten ruokakulttuuriin täysin. Heillä on vahva kasvispainotteinen ruokavalio, siten myös pitkä ikäisyys ja terveys. He osaavat kokata kasviksista hyvän makuisia ruokia! Kiinalainen ruoka on järjettömän hyvää.


    • Mini-Erkki

      Vaikka olenkin sitä mieltä, että vegaanien ajama tavoite, eläinten hyväksikäytön totaalinen lopettaminen, on hyvä toteuttaa ja se ajan myötä tulee yhä lähemmäksi ja lähemmäksi, en silti halua mitään VEGANISTISTA maailmaa, eli en sitä, mitä jotkut vegaanit foorumeillaan toitotavat että kun vegaanit joku päivä saavat vallan ja koko maailma on vegaaninen. Ja sitten jotkut höyrypäät jatkavat fantasioimalla nykyisten lihansyöjien ja turkistarhaajien sulkemisesta keskitysleireihin tai teloittamisista teurastamoissa. Eli parempi jättää tuo varsinainen ismi höyrypäille ja antaa heidän tehdä siitä korkein totuutensa ja uskontonsa, mutta varsinainen käytäntö eli turkistarhojen sulkeminen, lihavero, maidontuotannon korvaaminen vaikkapa kuituhampulla tai viljalla, olisi parempi jättää poliitikkojen ja liikemiesten huoleksi, ettei syntyisi turhia sotia ja verenvuodatusta.

      Niin, olen muuten itse vegaani, mutta erittäin kriittinen veganismia kohtaan, kuten näkyy.

    • yx sekaruoan syöjä

      Palaaminen ns. luonnolliseen ruokavalioon tarkoittaisi, että ihminen söisi paljon vähemmän lihaa kuin nyt. Liika lihan syöminen onkin ihmiselle epäterveellistä. Muinaiset ihmiset kuitenkin söivät lihaa. Kaikki liha on oletettavasti kelvannut. Jyrsijät, valkuaispitoiset madot jne. Pelkkää kasvisruokaa joka on ollut muinaisilla ihmisillä saatavilla syömällä ihminen ei saisi millään kaikkia ravintoaineita joita tarvitaan. Suurin puutos tulisi valkuaisesta. Pelkillä hedelmillä ja kasviksilla ihminen tulisi toimeen pitkiä aikoja. Ravintoaineiden puutos kuitenkin aiheuttaisi vakavia sairauksia. Mahdottomaksi tulisi raskaudesta ja imettämisestä selviäminen.
      Siis paluu luonnolliseen ruokavalioon tarkoittaisi sekaruokavaliota. Lihansyöntiä pitäisi tosiaankin vähentää. Tiedemiesten näkemyksen mukaan tämän hetken luonnonkansojen elämäntavoista nykyihmiselle mukautettuna parhaiten toimisi karjanpito. Ja niin että lehmän ensisijainen tehtävä olisi maidontuotto. Lehmä joka laiduntaa luonnonniityillä ei kuluttaisi luontoa likikään niin paljon kuin nykyinen lihantuotanto. Tällä tavalla vain lihaa ei riittäisi kuin pieneen osaan nykyisestä saannista.
      Eettinen puoli onkin sitten eri asia. Itselleni ei lihansyönti ole ongelma. Onneksi ihmisillä on tässä asiassa valinnanvapaus. Se joka kokee lihansyönnin vääräksi älköön syökö lihaa. Tosiasia on kuitenkin se että tulevaisuudessa lihansyöntiä on pakko vähentää.

      • sekaruoan

        Vapaaehtoinen lihansyönnin vähentäminen ei tule onnistumaan. Lihansyönti ei ole ihmisen valinta, vaan luonnollinen vaisto. Miljoonien vuosien aikana ihmiselle on kehittynyt halu saada mahdollisimman paljon rasvaista lihaa ja makeaa. Ihmisistä jäivät henkiin ne jotka valitsivat (nykyajan ihmiselle liikaa saatuna epäterveellisen) lihansyönnin.


      • 13+5 = 29
        sekaruoan kirjoitti:

        Vapaaehtoinen lihansyönnin vähentäminen ei tule onnistumaan. Lihansyönti ei ole ihmisen valinta, vaan luonnollinen vaisto. Miljoonien vuosien aikana ihmiselle on kehittynyt halu saada mahdollisimman paljon rasvaista lihaa ja makeaa. Ihmisistä jäivät henkiin ne jotka valitsivat (nykyajan ihmiselle liikaa saatuna epäterveellisen) lihansyönnin.

        Vai, että luonnollinen vaisto?
        Jos näin olisi, niin sinulle tulisi valtava tappamisen himo nähdessäsi linnun lentävän tai kanin juoksevan. Tai sitten katselisist vesi keiellä rotanraatoa tiellä. Minulla ei tällaista vaistoa ole koskaan ollut. Minusta kyseessä on jäänne vanhasta kulttuurista. Todellakaan useimmille ihmislle lihansyönti ei ole valinta, vaan he kulkevat massan mukana. Siis viime kädessä lihansyönti on nykyään elintarviketeollisuuden valinta. Tätä valintaa pystyisivät parhaiten ohjaamaan poliitikot eli säätämällä lain lihaverosta, maitoverosta. Näin eläintuotteiden käyttö tulisi nykyistä kalliimmaksi ja niiden tilalle alettaisiin etsiä kasviperäisiä raaka-aineita. Tätä kohti varmaankin väistämättä mennään johtuen maapallon resursseista ja ympäristökysymyksistä. Vähentämällä eläinperäisten raaka-aineiden osuutta tuotannossa saavutetaan jo merkittävä säästö. Siis jauhelihan tilalle tai jatkeeksi entistä enemmän linssejä ja soijaa, maitojauheet maitohera pois leivistä, kekseistä tms., voin tilalle kasvisöljyjä, makkaraan entistä enemmän jauhoa, ja laatumakkaraan linssejä, soijaa, quornia.


      • seka...
        13+5 = 29 kirjoitti:

        Vai, että luonnollinen vaisto?
        Jos näin olisi, niin sinulle tulisi valtava tappamisen himo nähdessäsi linnun lentävän tai kanin juoksevan. Tai sitten katselisist vesi keiellä rotanraatoa tiellä. Minulla ei tällaista vaistoa ole koskaan ollut. Minusta kyseessä on jäänne vanhasta kulttuurista. Todellakaan useimmille ihmislle lihansyönti ei ole valinta, vaan he kulkevat massan mukana. Siis viime kädessä lihansyönti on nykyään elintarviketeollisuuden valinta. Tätä valintaa pystyisivät parhaiten ohjaamaan poliitikot eli säätämällä lain lihaverosta, maitoverosta. Näin eläintuotteiden käyttö tulisi nykyistä kalliimmaksi ja niiden tilalle alettaisiin etsiä kasviperäisiä raaka-aineita. Tätä kohti varmaankin väistämättä mennään johtuen maapallon resursseista ja ympäristökysymyksistä. Vähentämällä eläinperäisten raaka-aineiden osuutta tuotannossa saavutetaan jo merkittävä säästö. Siis jauhelihan tilalle tai jatkeeksi entistä enemmän linssejä ja soijaa, maitojauheet maitohera pois leivistä, kekseistä tms., voin tilalle kasvisöljyjä, makkaraan entistä enemmän jauhoa, ja laatumakkaraan linssejä, soijaa, quornia.

        Kyllä ihmisen ruokavaliota ohjaa makuaisti. Jos makuaistia voi huijata, Kelvannee ihmiselle lihan korvikkeetkin. Mutta sinulle ei selvästikään ole miellyttävää myöntää sitä, että ihminen on sekaravinnon syöjä. Ihmisen biologiaa ei voi muuttaa haluamalla, vaan ihmisen on pakko saada ravintoa mikä on ihmiselle sopivaa. Tähän mennessä lihan korvikkeet eivät ole pystyneet "huijaamaan" ihmisen makuaistia, eikä huijaamaan kehon painonsäätelymakanismia


      • näin on
        seka... kirjoitti:

        Kyllä ihmisen ruokavaliota ohjaa makuaisti. Jos makuaistia voi huijata, Kelvannee ihmiselle lihan korvikkeetkin. Mutta sinulle ei selvästikään ole miellyttävää myöntää sitä, että ihminen on sekaravinnon syöjä. Ihmisen biologiaa ei voi muuttaa haluamalla, vaan ihmisen on pakko saada ravintoa mikä on ihmiselle sopivaa. Tähän mennessä lihan korvikkeet eivät ole pystyneet "huijaamaan" ihmisen makuaistia, eikä huijaamaan kehon painonsäätelymakanismia

        mutta luulisi järjen vievän mukavuudesta voiton silloin kun on tosi kyseessä. Oletko tietoinen eläinten kärsimyksistä sekä siitä, että maatalous saastuttaa ympäristöä? Mitä enemmän lihansyöntiä, sitä enemmän maataloutta, eläinten kärsimystä ja saasteita vesistöihin jne.


    • Sekasyöjä

      Mistä IHMEESTÄ olet saanut päähäsi, että alkuperäiskansat elävät/elivät vegaanisesti? Minkä perässä ihmiset ovat tänne pohjolaan vaeltaneet? Soijan ja rypsiöljynkö?

      LOL

    • 1+12

      yksikään "luonnonkansa" ei elä vegaaniruokavaliolla.

      • sovitaanko näin

        ihan huuhaata se että veganius tulisi jotenkin halvemmaksi.
        Millähän ne juurekset ja kasvit maahan istutetaan... traktorilla.. korjataan samalla vempeleillä sun muilla keräilykalustolla.

        Tarvitaan siis koneita, öljyä , polttoainetta, tekniikkaa.

        No mistäs niitä sitten saadaan, tipahtaako ne taivaalta vai ?

        Mistäs tulee vilja.

        Maajussi ensin kuokkii pellon käsin ja sitten levitelee siemenet sinne
        kylväen muutaman kymmenen hehtaaria ? Siis tietenkin käsin raivanneensa pellon, of course.
        Sato korjataan sirpillä ? Vilja puidaan riihessä, jauhetaan käsimyllyllä ja sihdataan käsipelillä ? Käsin rakennettuun vilja-aittaan säilötään oottamaan että ehtoisa emäntä lämmittää puu-uunin (jos on isäntä käynyt savotassa) saadakseen leivän tehtyä ?

        Siinä välissä on tietenkin kasvatettu kasvimaalla kuokkaa käyttäen juurekset ja vihannekset ja välillä käyty jalan marjassa.
        Maitotuotteitahan ei ole koska ei eläimiäkään.

        Hei hyvää päivää vegaanit, teidän ajatusmaailma on PERSEESTÄ.

        Ja yksikään vege ei sitten tän koomin laita suuhunsa hedelmiä , koska nehän tuodaan pääosin lentämällä tai laivoilla.


      • muttaaaaaaaaaa

        kasvispainotteisella elää ja pitkään elääkin!!!!!! Intialaiset, japsit ja kiinalaiset. Täällä ihmiset kuolee diabetiksiin ja muihin ahneuden tauteihin.


      • sen takia
        sovitaanko näin kirjoitti:

        ihan huuhaata se että veganius tulisi jotenkin halvemmaksi.
        Millähän ne juurekset ja kasvit maahan istutetaan... traktorilla.. korjataan samalla vempeleillä sun muilla keräilykalustolla.

        Tarvitaan siis koneita, öljyä , polttoainetta, tekniikkaa.

        No mistäs niitä sitten saadaan, tipahtaako ne taivaalta vai ?

        Mistäs tulee vilja.

        Maajussi ensin kuokkii pellon käsin ja sitten levitelee siemenet sinne
        kylväen muutaman kymmenen hehtaaria ? Siis tietenkin käsin raivanneensa pellon, of course.
        Sato korjataan sirpillä ? Vilja puidaan riihessä, jauhetaan käsimyllyllä ja sihdataan käsipelillä ? Käsin rakennettuun vilja-aittaan säilötään oottamaan että ehtoisa emäntä lämmittää puu-uunin (jos on isäntä käynyt savotassa) saadakseen leivän tehtyä ?

        Siinä välissä on tietenkin kasvatettu kasvimaalla kuokkaa käyttäen juurekset ja vihannekset ja välillä käyty jalan marjassa.
        Maitotuotteitahan ei ole koska ei eläimiäkään.

        Hei hyvää päivää vegaanit, teidän ajatusmaailma on PERSEESTÄ.

        Ja yksikään vege ei sitten tän koomin laita suuhunsa hedelmiä , koska nehän tuodaan pääosin lentämällä tai laivoilla.

        kannattaa suosia lähiruokaa,kotimaista tai jopa kotikaupungissa tuotettua ruokaa. Esim. paikallinen leipä on halvempaa, sillä se ei sisällä paljon kuljetuskuluja. Jos hiuksia aletaan halkomaan, mukavinta olisi olla kasvissyönnin lisäksi luomusyöjä. Vaan se on kallista touhua. Myös kotimaiset kurkut ja tomaatit maksaa enemmän mitä ulkomaalaiset, joka on täysin mielisairasta ja epäloogista. Miksi kuljettaa samoja vihanneksia ulkomailta tänne, mitä saadaan paikanpäältä? Kuljetus saastuttaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2032
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1917
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1388
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1301
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe