Nyt on viime aikoina ruvennut kunnolla potuttamaan näiden valmisruokien taso ja laatu. Valmisruoilla tarkoitan tässä siis sellaisia kaupasta ostettuja vain lämmitystä vaille olevia ruokia. Tässäpä pari esimerkkiä kokemistani horroreista:
Ceissi 1.
Lihapullapannu eräältä tunnetulta valmistajalta oli ainakin vielä pari vuotta sitten erittäin maukasta ja hakkasi kaikki halpamerkit mennen tullen. No tänään pitkän tauon jälkeen ostin kyseisen satsin ja nakkasin sen paistinpannulle. Ihmettelin siinä samalla lihapullia, jotka aiemmin olivat olleet pieniä tummia lihaisan näköisiä palleroita, nyt ne olivatkin vaaleita pieniä palleroita. No ajattelin, että kypsentämällähän tuosta selviää, kyllä ne ajan kanssa ruskistuu. Vaan eivätpä ruskistuneetkaan. Sain kyllä lihapullista pienet läntit jopa palamaan, mutta itse "lihapulla" pysyi sitkeästi vaaleana. Pitkän käristämisen jälkeen lihapullat olivat kyllä kypsiä, osin palaneita, osin vaaleita, mutta eivätpä maistuneet lihalle enää niin kuin pari vuotta sitten. Onko tuotannon kannattavuutta nostettu nipistämällä esikypsennys minimiin ja tekemällä lihapullat jostakin muusta aineesta kuin lihasta tai edes jostakin sen tapaisesta? Eipä tule enää vähään aikaan tuon valmistajan tuote paistinpannulleni.
Ceissi 2:
Iso valmishampurilainen, joka pakkauksessa hehkuttaa täyslihapihviä ja maksaakin lähes 3 euroa. Nappasin paketista ulos ja rupesin siirtämään mikroa kohti. Ihan mielenkiinnosta kurkkasin pihviä ja järkytys oli kauhea. Ihan vaaleaa lihaa, johon oli pariloilla poltettu mustat raidat. Ei lähellekään esikypsennetyn näköistä, siis noita raitoja lukuunottamatta. Ja lihan päällä jotain ihme tahnaa. Vähän aikaa toljottaessani näkyä rohkaistuin ja sipaisin sormenpäällä tahnaa ja maistoin sitä. Tahna oli lihan makuista. Ihmeellistä. Siis saadaanko vaaleasta raatopihvistä täyslihapihvi kun siihen lisätään makua jollakin lihakuutiotahnalla?
Ceissi 3:
Halvat pikkuhampurilaiset joita mikroon voi nakella, hinta siinä reilu 40 centtiä kipaleelta. Näissä tuntuu olevan hirveitä eroja ihan saman tuoteperheenkin sisällä, lähinnä pihvin maussa. Joskus sattuu eteen sellainen erä, jonka pihvit maistuvat, sanoisinko, ihan kuin eläimen nahkalle, lihan maun sijasta. En tiedä mille karvainen eläimennahka maistuu, mutta tuo kuvailemani maku on kuitenkin ollut lähinnä sitä miltä sen olettaisin maistuvan. Jauhetaanko ne eläiparat huonon maanantain sattuessa työntekijän kohdalle sillä myllyllä nahkoineen päivineen pihveiksi?
Siis onko noissa valmisruoissa laskenut laatu jo entisestään vai kuvittelenko itse vain kaiken? Onko muille tapahtunut vastaavia huomioita?
Nykyisten valmisruokien laatu?
7
901
Vastaukset
- BASDX
taitaa olla parempi että ei niitä osta. Niissä on kaikenmaailman lisäaineita jotka varmasti ei ole terveydelle hyväksi. Kaukana luomutuotteista. Ihmiset vaan ostavat niitä siksi koska ne on nopea ja helppo lämmittää. Enemmin teen sapuskat itse kun laitan rahat huonoon ruokaan.
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/lisaaineet/lisaaineryhmat/ - Järkevä kansalainen
Niin kauan kun yritykselle merkitsee vaan ja ainoastaan raha, niin niin kauan sitä keinotekoisen kaltaista mössöä tehdään.
Ja toinen, niin kauan kun asiakkaat aina vaan ostaa, vaikka laatuhuononisi kuinka paljon.
Jätääkää nyt kertakaikkiaan pariksi kolmeksi viikoksi kaikki valmismömmöt sinne kauppaan. Johan tulee tehtaill hätä. Mutta olkaa myös sen jälkeen valmiita maksamaan siitä että saatte kunnon valmisruokaa.- matematisti
"Vastaus teille kaikille" = "olkaa myös sen jälkeen valmiita maksamaan"? Ei kaikilla ole rahaa maksamaan O.o
- moska on moskaa
matematisti kirjoitti:
"Vastaus teille kaikille" = "olkaa myös sen jälkeen valmiita maksamaan"? Ei kaikilla ole rahaa maksamaan O.o
Siinä vaiheessa kun einesaterian lämmittää mikrossa, 97% esim. vihannesten vitamiineista tuhoutuu. Eli ravinteetonta moskaa tuo eines/mikroruoka joka tapauksessa on, oli se roiskeläppää tai kallista tuorepitsaa, kun mikroaaltouuni degeneroi joka tapauksessa kaikki ravinteet.
- eines-surffaaja
Kyllä, saman olen todennut.
Esimerkiksi tämä mikroon tyrkättävä lasagne. Lämmität, lämmität, lämmität vielä kerran ja lopputulos
on aina se sama lötköjä lasagnelevyjä jossain hyytelömäisessä soossissa, löytyy siitä hyvällä lykyllä
muutama murunen jauhelihaakin. Oma käsitys lasagnesta on suht kiinteä kasa jossa kerrokset erottuu
tosistaan.
Broileripasta, jossa yksi pikkuinen broilerinpalanen huhuilee toista, tässä on käytetty samaa hyytelökastiketta
kun mitä lasagnessa.
Valmiit salaatit. Hintaan 4-5 euroa on kyllä saatu tungettua sitä salaattia ihan kunnolla sinne törpön pohjalle,
päällä näön vuoksi jokunen oliivi ja muutama pala fetaa , lisäksi kastikepussi josta tulee lähinnä vihaiseksi.
Kun vaan oisi aikaa aina tehdä itse eväänsä, mutta kun ei !
Oikeastaan ainoa einesruoka, mikä on pitänyt pintansa, on maksalaatikko, sitä ei ole onneksi onnistuttu
pilaamaan, heh.- pappapizza
Meillä työpaikalla muutama hullu (nuoria, mitkä ei tiedä miltä hyvä ruoka voi maistua) syö joka päivä jonkun Saarioisten "pizzan" ja voi jessus sitä HAJUA, mikä niistä kuraläpistä lähtee, vaikka ne onkin vain 1min mikrossa. Silmiä kirvelee ja oksennuksen tuoksu leviää ympäri työmaata, eikä lähde puoleen tuntiin mihinkään. Voiko enää ruuan laatu alemmas mennä? Suomalainen ruoka, just joo, nyt tajuan Berlusconin puheita.
- Reklaami Rami
pappapizza kirjoitti:
Meillä työpaikalla muutama hullu (nuoria, mitkä ei tiedä miltä hyvä ruoka voi maistua) syö joka päivä jonkun Saarioisten "pizzan" ja voi jessus sitä HAJUA, mikä niistä kuraläpistä lähtee, vaikka ne onkin vain 1min mikrossa. Silmiä kirvelee ja oksennuksen tuoksu leviää ympäri työmaata, eikä lähde puoleen tuntiin mihinkään. Voiko enää ruuan laatu alemmas mennä? Suomalainen ruoka, just joo, nyt tajuan Berlusconin puheita.
Heidät on vain aivopesty uskomaan että Saarioisten äidit tekevät hyvää ruokaa! ja pesu on mennyt tärkkäyksineen ja mankelointeineen perille hedelmälliseen purualustaan. Nyt nuo nuoret uskovat tosissaan, että Saarioisten roiskeläpät ovat suvereenistti parempia kuin ns. karvakäsien tai Koti Pizzan tuotteet.
Häpeän syvästi sitä mainostoimistoa joka on iljennyt loata äitien ruoanlaittotaidon väitteellä että tullaiset ala-arvoiset ruokaimitaatiot olisivat yleensäkään ihmisravintoa! Pitäisi mainostajankin tajuta säädyllisyyden rajat!
Hyi hyi mainosnikkarit!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksi persuilla ei ole firmoja?
Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?837101Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015
Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit267063Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan
Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k1096168Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä
Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?455414Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?
Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik845238Demarikultin uhri kertoo
Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa635205Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?
Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus405108Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi
Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset274595Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä
"Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv163467Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto
vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html3003390