Nykyisten valmisruokien laatu?

Erkki itsekin Eines

Nyt on viime aikoina ruvennut kunnolla potuttamaan näiden valmisruokien taso ja laatu. Valmisruoilla tarkoitan tässä siis sellaisia kaupasta ostettuja vain lämmitystä vaille olevia ruokia. Tässäpä pari esimerkkiä kokemistani horroreista:

Ceissi 1.
Lihapullapannu eräältä tunnetulta valmistajalta oli ainakin vielä pari vuotta sitten erittäin maukasta ja hakkasi kaikki halpamerkit mennen tullen. No tänään pitkän tauon jälkeen ostin kyseisen satsin ja nakkasin sen paistinpannulle. Ihmettelin siinä samalla lihapullia, jotka aiemmin olivat olleet pieniä tummia lihaisan näköisiä palleroita, nyt ne olivatkin vaaleita pieniä palleroita. No ajattelin, että kypsentämällähän tuosta selviää, kyllä ne ajan kanssa ruskistuu. Vaan eivätpä ruskistuneetkaan. Sain kyllä lihapullista pienet läntit jopa palamaan, mutta itse "lihapulla" pysyi sitkeästi vaaleana. Pitkän käristämisen jälkeen lihapullat olivat kyllä kypsiä, osin palaneita, osin vaaleita, mutta eivätpä maistuneet lihalle enää niin kuin pari vuotta sitten. Onko tuotannon kannattavuutta nostettu nipistämällä esikypsennys minimiin ja tekemällä lihapullat jostakin muusta aineesta kuin lihasta tai edes jostakin sen tapaisesta? Eipä tule enää vähään aikaan tuon valmistajan tuote paistinpannulleni.

Ceissi 2:
Iso valmishampurilainen, joka pakkauksessa hehkuttaa täyslihapihviä ja maksaakin lähes 3 euroa. Nappasin paketista ulos ja rupesin siirtämään mikroa kohti. Ihan mielenkiinnosta kurkkasin pihviä ja järkytys oli kauhea. Ihan vaaleaa lihaa, johon oli pariloilla poltettu mustat raidat. Ei lähellekään esikypsennetyn näköistä, siis noita raitoja lukuunottamatta. Ja lihan päällä jotain ihme tahnaa. Vähän aikaa toljottaessani näkyä rohkaistuin ja sipaisin sormenpäällä tahnaa ja maistoin sitä. Tahna oli lihan makuista. Ihmeellistä. Siis saadaanko vaaleasta raatopihvistä täyslihapihvi kun siihen lisätään makua jollakin lihakuutiotahnalla?

Ceissi 3:
Halvat pikkuhampurilaiset joita mikroon voi nakella, hinta siinä reilu 40 centtiä kipaleelta. Näissä tuntuu olevan hirveitä eroja ihan saman tuoteperheenkin sisällä, lähinnä pihvin maussa. Joskus sattuu eteen sellainen erä, jonka pihvit maistuvat, sanoisinko, ihan kuin eläimen nahkalle, lihan maun sijasta. En tiedä mille karvainen eläimennahka maistuu, mutta tuo kuvailemani maku on kuitenkin ollut lähinnä sitä miltä sen olettaisin maistuvan. Jauhetaanko ne eläiparat huonon maanantain sattuessa työntekijän kohdalle sillä myllyllä nahkoineen päivineen pihveiksi?

Siis onko noissa valmisruoissa laskenut laatu jo entisestään vai kuvittelenko itse vain kaiken? Onko muille tapahtunut vastaavia huomioita?

7

820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BASDX
    • Järkevä kansalainen

      Niin kauan kun yritykselle merkitsee vaan ja ainoastaan raha, niin niin kauan sitä keinotekoisen kaltaista mössöä tehdään.
      Ja toinen, niin kauan kun asiakkaat aina vaan ostaa, vaikka laatuhuononisi kuinka paljon.

      Jätääkää nyt kertakaikkiaan pariksi kolmeksi viikoksi kaikki valmismömmöt sinne kauppaan. Johan tulee tehtaill hätä. Mutta olkaa myös sen jälkeen valmiita maksamaan siitä että saatte kunnon valmisruokaa.

      • matematisti

        "Vastaus teille kaikille" = "olkaa myös sen jälkeen valmiita maksamaan"? Ei kaikilla ole rahaa maksamaan O.o


      • moska on moskaa
        matematisti kirjoitti:

        "Vastaus teille kaikille" = "olkaa myös sen jälkeen valmiita maksamaan"? Ei kaikilla ole rahaa maksamaan O.o

        Siinä vaiheessa kun einesaterian lämmittää mikrossa, 97% esim. vihannesten vitamiineista tuhoutuu. Eli ravinteetonta moskaa tuo eines/mikroruoka joka tapauksessa on, oli se roiskeläppää tai kallista tuorepitsaa, kun mikroaaltouuni degeneroi joka tapauksessa kaikki ravinteet.


    • eines-surffaaja

      Kyllä, saman olen todennut.
      Esimerkiksi tämä mikroon tyrkättävä lasagne. Lämmität, lämmität, lämmität vielä kerran ja lopputulos
      on aina se sama lötköjä lasagnelevyjä jossain hyytelömäisessä soossissa, löytyy siitä hyvällä lykyllä
      muutama murunen jauhelihaakin. Oma käsitys lasagnesta on suht kiinteä kasa jossa kerrokset erottuu
      tosistaan.
      Broileripasta, jossa yksi pikkuinen broilerinpalanen huhuilee toista, tässä on käytetty samaa hyytelökastiketta
      kun mitä lasagnessa.
      Valmiit salaatit. Hintaan 4-5 euroa on kyllä saatu tungettua sitä salaattia ihan kunnolla sinne törpön pohjalle,
      päällä näön vuoksi jokunen oliivi ja muutama pala fetaa , lisäksi kastikepussi josta tulee lähinnä vihaiseksi.

      Kun vaan oisi aikaa aina tehdä itse eväänsä, mutta kun ei !

      Oikeastaan ainoa einesruoka, mikä on pitänyt pintansa, on maksalaatikko, sitä ei ole onneksi onnistuttu
      pilaamaan, heh.

      • pappapizza

        Meillä työpaikalla muutama hullu (nuoria, mitkä ei tiedä miltä hyvä ruoka voi maistua) syö joka päivä jonkun Saarioisten "pizzan" ja voi jessus sitä HAJUA, mikä niistä kuraläpistä lähtee, vaikka ne onkin vain 1min mikrossa. Silmiä kirvelee ja oksennuksen tuoksu leviää ympäri työmaata, eikä lähde puoleen tuntiin mihinkään. Voiko enää ruuan laatu alemmas mennä? Suomalainen ruoka, just joo, nyt tajuan Berlusconin puheita.


      • Reklaami Rami
        pappapizza kirjoitti:

        Meillä työpaikalla muutama hullu (nuoria, mitkä ei tiedä miltä hyvä ruoka voi maistua) syö joka päivä jonkun Saarioisten "pizzan" ja voi jessus sitä HAJUA, mikä niistä kuraläpistä lähtee, vaikka ne onkin vain 1min mikrossa. Silmiä kirvelee ja oksennuksen tuoksu leviää ympäri työmaata, eikä lähde puoleen tuntiin mihinkään. Voiko enää ruuan laatu alemmas mennä? Suomalainen ruoka, just joo, nyt tajuan Berlusconin puheita.

        Heidät on vain aivopesty uskomaan että Saarioisten äidit tekevät hyvää ruokaa! ja pesu on mennyt tärkkäyksineen ja mankelointeineen perille hedelmälliseen purualustaan. Nyt nuo nuoret uskovat tosissaan, että Saarioisten roiskeläpät ovat suvereenistti parempia kuin ns. karvakäsien tai Koti Pizzan tuotteet.
        Häpeän syvästi sitä mainostoimistoa joka on iljennyt loata äitien ruoanlaittotaidon väitteellä että tullaiset ala-arvoiset ruokaimitaatiot olisivat yleensäkään ihmisravintoa! Pitäisi mainostajankin tajuta säädyllisyyden rajat!
        Hyi hyi mainosnikkarit!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe