Osaatteko sanoa mistä aineksista pitseerioiden majoneesit yleensä valmistetaan vai onko ne kenties jotain valmis tavaraa? Tekee pitsasta niin taivaallisen makusen että tekis mieli kotonakin lisätä omiin pitsoihin.
Pitsa majoneesi?
35
16742
Vastaukset
- hgjhvlj
Pizzaan ei kuulu majoneesi. Laita mieluummin mansikkahilloa.
- Leeburi
Todellakin kuuluu. Jos et ole maistanu niin otan osaa.
Onko kellään kokeneella siis tietoa? Leeburi kirjoitti:
Todellakin kuuluu. Jos et ole maistanu niin otan osaa.
Onko kellään kokeneella siis tietoa?vastausta odottelen minäkin.
Majoneesi ei kuulu pizzaan, eihän sitä voi kuumentaakkaan.
Smetanaa voi laittaa lämpäreinä sinne tänne tai rikkoa keskelle
raa´an kanamunan (bull eye) mutta majoneesi ? Höm.
Eipä kävisi mielessä maun eikä muunkaan puolesta.- kastiketta
porkkanapää kirjoitti:
vastausta odottelen minäkin.
Majoneesi ei kuulu pizzaan, eihän sitä voi kuumentaakkaan.
Smetanaa voi laittaa lämpäreinä sinne tänne tai rikkoa keskelle
raa´an kanamunan (bull eye) mutta majoneesi ? Höm.
Eipä kävisi mielessä maun eikä muunkaan puolesta.Kotipizzassa on yhdessä versiossa bearnaisekastiketta, jota kysyjä tarkoittanee. Mitä se siinä sitten tekee, lienee kyllä hyvä kysymys. Yleensähän sitä on nautittu vähän toisissa yhteyksissä.
Siisn jos haluat sitä bearnaisea pizzaasi, niin sen teko-ohjeita on netti pullollaan. kastiketta kirjoitti:
Kotipizzassa on yhdessä versiossa bearnaisekastiketta, jota kysyjä tarkoittanee. Mitä se siinä sitten tekee, lienee kyllä hyvä kysymys. Yleensähän sitä on nautittu vähän toisissa yhteyksissä.
Siisn jos haluat sitä bearnaisea pizzaasi, niin sen teko-ohjeita on netti pullollaan.No enpäs ole tuohonkaan ihmeeseen törmännyt edes näissä pizzojen alkuperäismaissa,
vai lienenkö liian kielitaidoton konservatiivi.
Bearnaisea-- hmm-- no ehkäpä joo kunhan ei koko alalle ja kebapin (?) kanssa.
Tai sitten- yksi lempparitäyte on artisokka, sen kaverina saattaisi mennä.
Tai parsan ja herkkusienten.
Majoneesi ei kyllä mielestäni nappaa tuohon pizzan päällystyshommaan
ollenkaan...- Kummelipizza
porkkanapää kirjoitti:
No enpäs ole tuohonkaan ihmeeseen törmännyt edes näissä pizzojen alkuperäismaissa,
vai lienenkö liian kielitaidoton konservatiivi.
Bearnaisea-- hmm-- no ehkäpä joo kunhan ei koko alalle ja kebapin (?) kanssa.
Tai sitten- yksi lempparitäyte on artisokka, sen kaverina saattaisi mennä.
Tai parsan ja herkkusienten.
Majoneesi ei kyllä mielestäni nappaa tuohon pizzan päällystyshommaan
ollenkaan...Joo, se oli tämä Kotipizzan kuuluisa Ylämummo, missä bearnaisea oli läimäreinä mukana. Oliskohan ollut jotain tamperelaista Kummeli-huumoria.
Kummelipizza kirjoitti:
Joo, se oli tämä Kotipizzan kuuluisa Ylämummo, missä bearnaisea oli läimäreinä mukana. Oliskohan ollut jotain tamperelaista Kummeli-huumoria.
Niin tai dagen efter- ruokaa tai vaihtoehtoisesti rahat vähissä ja katsotaan mitä
kaapista löytyy.......
Mitähän muuta siihen ylämummoon tulee kun bearnaisea ?
Jotenkin kyllä kuulostaa Kummelimaiselta huumorilta, mutta oisi ihan kiva tietää.- ja erkkaa lapaan
porkkanapää kirjoitti:
Niin tai dagen efter- ruokaa tai vaihtoehtoisesti rahat vähissä ja katsotaan mitä
kaapista löytyy.......
Mitähän muuta siihen ylämummoon tulee kun bearnaisea ?
Jotenkin kyllä kuulostaa Kummelimaiselta huumorilta, mutta oisi ihan kiva tietää.Ei liene enää Kotipizzan valikoimassa, mutta siinä oli härän sisäfilesuikaleita (!), punasipulia ja bearnaisekastiketta kosolti. Sekä tietysti roikaus pizzajuustoa. Kieltämättä ei ihan pöllö lätty ja siitä saanutkin vähän kulttimainetta. Oli eräänlainen kampanjapizza aikoinaan.
Ja viittasi tietysti lätkään. ja erkkaa lapaan kirjoitti:
Ei liene enää Kotipizzan valikoimassa, mutta siinä oli härän sisäfilesuikaleita (!), punasipulia ja bearnaisekastiketta kosolti. Sekä tietysti roikaus pizzajuustoa. Kieltämättä ei ihan pöllö lätty ja siitä saanutkin vähän kulttimainetta. Oli eräänlainen kampanjapizza aikoinaan.
Ja viittasi tietysti lätkään.No siinä tapauksessa kyllähän tuo pitäisi tietää jos se jotenkin liittyy lätkään :o)))
Tosin tuommoisen pläjäyksen päälle ei tehdä montaakaan ylämummoa.
Tuossa äsken tuunailin ristoranten valmiista alla pollosta (vähä kiireessä siis) ihan syötävän
"alamummon" , lisukkeeksi mustia oliiveja, tuoretta tomaattia, basilikaa ja parmesaania.
Bearnaisekastikeaineet oli loppuneet, muutoin oisi mennyt testaukseen tuokin homma.
No toisen kerran pitää kokeilla.
Täällä Turkin pojilla on parikin pizzeriaa ja ihan hyvin osaavat vääntää lättysiä.
Kotipizzassa ei ole tullut käytyä kun sain kerran kunnon ruokamyrkytyksen sieltä,
oli vissiin unohtaneet laittaa katkaravut yöksi jääkaappiin, ja tämä mummo
joutui lähtemään kiireen vilkkaan kotiin tapaamaan arabialaista.
Tarjottelivat uutta tilalle mutta sattuneista syistä pizzanhimo hävisi joksikin aikaa !
(mutta ei lopullisesti)- Tryben
Mistäs olet ton valheen kuullut?
Ja mistä näitä ihmeen italian tietäjiä tällä foorumilla riittää, jotka on koko reissun ajan ovat syöneet yhtä ja samaa quatro stagionea hotellin respasta tilattuna. Asenteella nyt minä tiedän kaiken pitsasta. Jos et ole nähnyt tai maistanut. Se ei tarkoita etteikö niin voisi olla.
Kyllä nimittäin kuuluu mm. kylmiin pizzoihin tai paiston jälkeen laitettuna.
Esim.
-Pohja n.500g =uunipelti
-Savustettu kirsikkatomaatti 1,5-2kg
-majoneesi n.100g
-rucola 200g
Valmistusaineet majolle
-Kananmuna
-öljy
-viinietikka
-sokeri, suola
-sitruuna
-pippuri - kjghlkug
Tryben kirjoitti:
Mistäs olet ton valheen kuullut?
Ja mistä näitä ihmeen italian tietäjiä tällä foorumilla riittää, jotka on koko reissun ajan ovat syöneet yhtä ja samaa quatro stagionea hotellin respasta tilattuna. Asenteella nyt minä tiedän kaiken pitsasta. Jos et ole nähnyt tai maistanut. Se ei tarkoita etteikö niin voisi olla.
Kyllä nimittäin kuuluu mm. kylmiin pizzoihin tai paiston jälkeen laitettuna.
Esim.
-Pohja n.500g =uunipelti
-Savustettu kirsikkatomaatti 1,5-2kg
-majoneesi n.100g
-rucola 200g
Valmistusaineet majolle
-Kananmuna
-öljy
-viinietikka
-sokeri, suola
-sitruuna
-pippuriNo kun ei kuulu, mutta jokainen voi toimia kuten haluaa. Sekoittakoon vaikka piimää olueen.
- eiseniinvaikeaaole
Tryben kirjoitti:
Mistäs olet ton valheen kuullut?
Ja mistä näitä ihmeen italian tietäjiä tällä foorumilla riittää, jotka on koko reissun ajan ovat syöneet yhtä ja samaa quatro stagionea hotellin respasta tilattuna. Asenteella nyt minä tiedän kaiken pitsasta. Jos et ole nähnyt tai maistanut. Se ei tarkoita etteikö niin voisi olla.
Kyllä nimittäin kuuluu mm. kylmiin pizzoihin tai paiston jälkeen laitettuna.
Esim.
-Pohja n.500g =uunipelti
-Savustettu kirsikkatomaatti 1,5-2kg
-majoneesi n.100g
-rucola 200g
Valmistusaineet majolle
-Kananmuna
-öljy
-viinietikka
-sokeri, suola
-sitruuna
-pippuriMuka rucolaa 200 grammaa - ymmärrätkö minkälainen kasa se olisi pitsan päällä ja kaksi kiloa tomaattia?
No ei hyvä sylvi - edellinen kirjoittaja on niin kateissa kuin vain voi olla! - Puuhis45
kjghlkug kirjoitti:
No kun ei kuulu, mutta jokainen voi toimia kuten haluaa. Sekoittakoon vaikka piimää olueen.
Tryben?? Miten pystyt määrittelemään, mitä pizzaan kuuluu!!!??? Ja oletko koskaan maistanut majoneesi pizzaa??? Jos et, niin voisit olla vaikka hiljaa!!!
- Tryben
Puuhis45 kirjoitti:
Tryben?? Miten pystyt määrittelemään, mitä pizzaan kuuluu!!!??? Ja oletko koskaan maistanut majoneesi pizzaa??? Jos et, niin voisit olla vaikka hiljaa!!!
Jos et pysty seuraamaan keskustelunkulkua. Ole itse hiljaa.
Pizzaan kuuluu kaikki se mitä siihen laitetaan. Se on sitten makuasia maistuuko se kaikille.
Ainut mitä en vastaan tulleista pizzoista maistanut oli perunapizza. Siinä oli pohja ja 5kg perunaa pellilisessä eikä muuta. - Anonyymi
porkkanapää kirjoitti:
vastausta odottelen minäkin.
Majoneesi ei kuulu pizzaan, eihän sitä voi kuumentaakkaan.
Smetanaa voi laittaa lämpäreinä sinne tänne tai rikkoa keskelle
raa´an kanamunan (bull eye) mutta majoneesi ? Höm.
Eipä kävisi mielessä maun eikä muunkaan puolesta.Valmiin pitsan päälle, esim. valkosipulimajoneesi sopii hyvin
- Leeburi
Tarkoitin lähinnä näitä ulkomaalaisten pitseerioita, en todellakaan kotipizzaa.
Ainakin Oulun seudulla löytyy jokaisesta tällaisesta pitseeriasta majoneesi vähintään lisätäytteenä. Joissain se kuuluu suoraan pitsoihin.
Majoneesi voi toki kuulostaa etovalta pitsan päällä mutta ei sitä laitetakaan kilokaupalla vaan samalla tavalla mitä salattiin kastiketta.- mazzapijoneesi
Täytyi oikein silmäillä oululaisten pizzerioitten valikoimia ja toden totta: lähes joka pizzerian listalla oli pizzoja, joissa oli majoneesia. Smetanaa tiedän lisättävän pizzan päälle, mutta kyllä tällainen rasvapläjäys oli uutta.
Silmäys maailman pizzatarjontaan; sama ilmiö löytyy lähinnä USA:sta ja ehkä Japanista. Pizza slaissataan ja päälle ruiskutellaan majoneesia juoviksi pizzan päälle. Että kyllä se totta on ja oululaiset lienevät hyvinkin sillä tiellä, mikä teki amerkikkalaisista maailman lihavinta kansaa.
Jos nimittäin lisätään rasvaa rasvan päälle, niin kyllä sitä sitten on vähintään kylliksi.
Mutta mitä majoneesia tuo olisi on tietysti vaikea sanoa maistamatta. Valkosipuli, tilli, curry, tomaatti, sitruuna, anjovis.... kyllähän näitä löytyy. - Leeburi
mazzapijoneesi kirjoitti:
Täytyi oikein silmäillä oululaisten pizzerioitten valikoimia ja toden totta: lähes joka pizzerian listalla oli pizzoja, joissa oli majoneesia. Smetanaa tiedän lisättävän pizzan päälle, mutta kyllä tällainen rasvapläjäys oli uutta.
Silmäys maailman pizzatarjontaan; sama ilmiö löytyy lähinnä USA:sta ja ehkä Japanista. Pizza slaissataan ja päälle ruiskutellaan majoneesia juoviksi pizzan päälle. Että kyllä se totta on ja oululaiset lienevät hyvinkin sillä tiellä, mikä teki amerkikkalaisista maailman lihavinta kansaa.
Jos nimittäin lisätään rasvaa rasvan päälle, niin kyllä sitä sitten on vähintään kylliksi.
Mutta mitä majoneesia tuo olisi on tietysti vaikea sanoa maistamatta. Valkosipuli, tilli, curry, tomaatti, sitruuna, anjovis.... kyllähän näitä löytyy.Se on kyllä totta ettei se majoneesi välttämättä ole laihduttajan ystävä, mutta ei tässä kuitenkaan lauhdutuskuurilla olla.
Siispä etsintä jatkuu, osaako kukaan sanoa ainesosia? =) - hikipizza
missä oulun parhaat pizzat
- murmelib/w
hikipizza kirjoitti:
missä oulun parhaat pizzat
kato kaenkky.fi ja valitse göreme
- maku asia - toimii
Se kai on oikeasti jonkinlainen salaattikastike, mutta sitä olen vedellyt nuukuuksissani juuston kera kauppujeh pitsojen päälle lisäjuuston jatkeesi. Hyvin toimii. Kestää uunin.
Se on sellainen litranen puteli, jotain alle kaksi euroo. Tosi hyvä muutenkin. Samaa on myös tomaattisena kastikkeena, mutta en tykkää niinkään. - apinapas
Chilimajoneesilla maustettu pepperonipizza tai salaattipizza kuuluvat minun ehdottomiin suosikkeihini! Nämä pizzat taitavat olla peräisin Mexicosta: http://www.cdkitchen.com/recipes/cat/793/
Ei pitäisi tulla väittämään, ettei apina kuulu koiran selkään vaikka omistaisikin miehen kanssa chihuhahuan! - apinapas213
Teinpähän asiaan liittyvän testin. Tein helpoimman chilimajoneesin mitä voi tehdä, on muuten erittäin hyvää: Perinteistä majoneesia (ei lighttia) ja ketsuppia samassa mitassa 1:1, sitten Cayennepippuria, niin johan lyyti kirjoittaa vai miten se meni!
- italiana
täällä roomassa pizza on joko bianca (valkoinen, mozzarellaa) tai rossa (punainen, tomaattikastiketta). sen jälkeen heitellään päälle mitä sattuu, mitä kunkin kokin tai paikan listalle kuuluu. monesti tähän vaikuttaa myös päivä ja vuodenaika: mitä nyt on satuttu torilta siihen vuodenaikaan sopivasti saamaan tuoreena.
majoneesia on usein sellaisessa pizzassa, joka on pohjaltaan joko bianca tai rossa, ja jossa on täytteenä (paiston jälkeen lisätty!) esim. katkarapuja, salaattia ja kirsikkatomaatteja. näitä pizzoja myydään usein pizza a taglio -paikoissa, joissa tehdään iso metripizza, josta asiakas saa ohikulkiessaan valita haluamansa määrän (ja maksaa painon perusteella).
siitä, miten majoneesi tehdään, en tiedä tarkalleen. näkemyksiä on monia, niin kuin on kokkejakin ;) - -
Lähtökohtaisesti pizzerioissa eivät tee mitään itse, kaikki ainekset on ostettu valmiina tai ainakin puolivalmisteina.
Majoneesi on todella helppo tehdä itsekin, se ei tosin maistu samalta kuin kaupan purkkitavara. - aa-jii
Se on "äitien tekemää" valmis amerikan majoneesia. Löytyy tukusta 4,8kg:n sankossa
- Ahnam
Hihhiii teidän juttuja :) Jännä,itte oon aina aatellu että majoneesi on ihan normi juttu pizzan päällä, muttei vissiin niin olekkaan. :D Ei majoneesin tartte kuumennusta kestää,nimittäin se laitetaan paiston jälkeen? :) En vois kuvitellakkaan että menisin pizzeriaan ja en ottas majoneesia siihen :o Sehän on pizzan a- ja o :D Eihän se mittään laihutusruokkaa ole mutta harvemmin ku syö ni saa kunnolla nauttia. Eli- kinkku,kebab,ananas,aurajuusto majoneesi siinä mun herkku!
- kurkipotku
Paksu oranssi majoneesi kuuluu pitsaan. Ja se lisätään paiston jälkeen.
Tublakebab salami majoneesi - suonettukkoon
Sitä samaa tukkukauppa tavaraa kuin muutkin pitserioiden raaka-aineet.
Tosin olen monen muun ohella samaa mieltä ettei majoneesi pizzaan kuulu - vain muutama aines maustetun tomaattikastikkeen oheen.
Paras pizza jonka olen syönyt oli "el greco" (hassu nimi kreikassa) Santoriinilla - ohut, rapea vehnälätty maustetulla tomaattikastikkeella, punasipuliviipaleita, paprikan siivuja ja feta-juustoa ja yrttejä oliiviöljyllä.
Joskus vain simppeli maistuu enemmältä. - vemppaa pizzaan
tilatkaa"kokin special majoneesii",ja vaik ette tilaiskaan sitä ni kummiski sitä löytyy pizzasta,varsinkin abdullojen ja mehmettien pizzerioista.kokko ku heittää omat majoneesit sinne eli toisin sanoen otsos birikset
- Rönkkö
Laitta majoneesi.
http://www.youtube.com/watch?v=tWYpNAM0tBo - Puuhis70
Edelleen alkuperäisen kysymykseen odotan vastausta????!!!! Saako pääkaupunkiseudulla missään pizzaa majoneesilla??
Aivan super hyvää lisätäyte, jota Oulussa saa joka pizzeriasta ja luin, että 85% myydyistä pizzoista on juurikin majoneesilla höystettyjä.
Sitä on turha kommentoida onko se hyvää tai eikö, koska se on jokaisen makuasia. mutta se, että kommentoidaan se vääräksi ja huonoksi ilman että on pizzaa koskaan maistanut. Kukaan ei voi väittää jotain huonoksi, jos ei ole sitä itse testannut! Se mitä pizzaa kuuluu, niin et sitäkään voi väittää, että majoneesi ei siihen kuulu. Pizzalle kun ei ole selkeää määritettä siitä mitä se on ja mitä siihen kuuluu. Nykyiset pizzerioiden pizzat on kuitenkin kaukana siitä, mikä jollain tapaa on alkuperäisesti pizzaksi määritelty.- Tryben
www.pizzarium.fi
Kluuvissa
Tonno e pomodoro
Tomaattikastiketta, majoneesia, tomaattia, tonnikalaa, mozzarellaa, rucolaa
- GäyGöranStupido
Kotipizzasta saa mukaan majoneesin maksusta a.k.a dippi tms. Ihan vitun hyvää, esim. valkosipuli.
Oolusa majoneesi on kokkareista tietystä syystä... - Anonyymi
Ystävämme Danil valmisti maailman parhaimman pizzan, johon laittoi täytteeksi tavallista kaupasta ostettua majoneesia. Taivaallista!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581351Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä181026Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071010Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42909
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk299908- 72875