Hävettää juokseminen

Vainoharhanen

Mulla on tällänen ongelma et hävettää ku juoksee esim. jos joku ihminen näkee mut kun juoksen... onko muilla samallaisia tuntemuksia? mistään tää johtuu... ehkä huonosta itsetunnosta? jotenki noloa se että hengästyy ja on ihan punainen naama

49

3078

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18+9

      Minulla saatta mennä rytmi sekaisin, jos joudun ohittamaan hitaamman juoksijan ja saatan miettiä, että mitäköhän tuo toinen miettii, kun ohitan. Ja oma juoksuvauhti yleensä nopeutuu ohittaessa. Välillä häiriinnyn vastaantulevista ihmisistä, juoksurytmi voi kärsiä. Käynkin usein myöhään illalla juoksemassa. Vittumainen duunipaikka on kai minusta tehnyt tällaisen.

      • jio9

        no moinia arsyttää jos menee joku ohi nimpä ne yrittää lisätä vauhtia jos kykenee


    • mental

      Ihan turhaan häpeät, itse ainakin nostan omakohtaisesti hattua kaikille niille, jotka sinne lenkille ovat lähteneet. Sekin on jo yllättävän vaikea saavutus joillekin. Jos joku nyt oikeasti tuijottaa, niin mitä sitten? Jos heidän mielestään nyt on niin ihmeellistä kun toinen on hengästynyt ja ehkä naama vähän punoittaa niin so what? Sehän kuuluu vaan asiaan. Kannattaa vaan jättää tälläiset murheet kokonaan pois mielestä ja keskittyä siihen itse juoksemiseen, ja ennenkun huomaatkaan onkin kunto jo kohentunut eikä hengästykäään yhtä helposti. Reippaasti lenkille vaan!

      • juoksija112

        Samoilla linjoilla.

        Kannattaa unohtaa tuollaiset ajatukset. Ei ketään edes kiinnosta punoittaako toisen naama urheilun aikana vai ei. Kyllähän huippu urheilijoillakin räkä valuu ja kuola, ja maratoonarit kusevat joskus housuihinsa. Sekös vasta olisikin hävettävää. Mutta loppuenlopuksi lenkkeilyssä on kyse vain itsensä voittamisesta ja hyvän mielen tuomisesta.

        Kaikki hengästyvät urheillessa.
        Osa juoksee intervalleja ja hengästyvät lyhyellä matkalla ihan poikki, ja sitten kadun takaa tulee lenkkeilijä ja katsoo onpas tuolla huonokunto , vaikka todellisuudessa onkin vetänyt rankempaa treeniä kuin kadun takaa tuleva.
        Toiset juoksevat 20 kilsan toiset 2 kilsan lenkkejä.

        Eli turhaan katsovat toisia ellei ole ihan sama lähtöpaikka ja aika ja tavoitteet :D


      • Anonyymi

        Olen läskivammainen ja juoksen perkeleesti, että laihtuisin, kyllä vituttaa. Salaa vaan, vituttaa.


    • äaäöä

      Itse katson ainakin ihaillen juoksijoita,ja heti tekee itsekkin mieli lähteä juoksemaan.Ei juoksijat eivät varmaan edes huomaa juoksijoita.

    • Juoksu on hyvästä

      Luulisi että enemmän hävettää jos ahtaa suklaata, pizzaa, makkaraa ja muuta vastaavaa sohvalla sekä tuijottaa televisiota. Siinä ainakin elämä menee hukkaan!

    • Karvainen kainosielu

      muut ovat varmaan unohtaneet aloittelijan ongelmat!

      Itseäni ainakin hävetti oma juoksuni (kuvitteellinen juoksutyylini) niin paljon, että pistin hyvissä ajoin aina kävelyksi, kun tuli ihmisiä (kävelijöitä) vastaan. Juoksijoiden kohdalla sentään kehtasin jo silloin jatkaa juoksemistani :). 1980-luvun alkupuolella hölkkääjiä tosin oli vähemmän kuin nyt ja niitä katottiin ehkä vähän enemmän kieroon kuin nykyään.

      Nykyään ei kyllä hävetä kai yhtään, koska koko asiaa ei tule edes lenkillä mietittyä.

    • Masa6543

      Ehkä aikoja sitten saattoi hävettää, mutta tiedostin sen, että jokainen joka juoksee tietää millaista se on. Välillä on naama punanen ja räkä poskella. Ne jotka eivät juokse ja saattavat tälläisiä ajatuksia omistaa, että juokseminen on jotenkin noloa, ovat yleensä vaan katkeria kun eivät saa itseään liikkeelle.

    • HölkkäävAAN

      Ei oo häppee

    • herovaikozero

      Juokse amfetamiinipäissä ei hävetä vaikka aihetta olis. 200km viikkoon mistä 10% max sykkeellä.

      • Eri_juttu

        Viikon kuluttua tosin, tai siis jo paljon ennen, et juoksisi enää metriäkään ja häpeäisit silmätkin päästäsi sängyn pohjalla heikkona vapistessasi.
        Juokseminen vaatii rauhallista mieltä ja harkintaa.


    • Hevosenkavio

      Itse asun Itä-Suomessa, mutta tiedän että tuolla Länsi-Suomessa katsotaan tosi kieroon, jos joku maajussi esimerkiksi yhtäkkiä alkaa juosta jolkottelemaan kyläteillä. Siellä on sellainen kulttuuri että maajussit ei sitä juuri harrasta. Sen takia lankonikaan ei lähde lenkille, ei sitten millään. Kyläyhteisö tulisi ihan ällikällä lyötyä siinä tapauksessa. On eri juttu varmaan jos olisi tiedossa yleisesti kylällä se, että joku lenkkeilee, ja on sitä harrastanut pienestä asti.

      • Hevosenkavio

        Johtuisikohan se siitä että ihmisten ajattelutavan mukaan maajussien ei kuulu tietyssä mielessä harrastaa tuollaisia urbaanejakin lajeja (en tiedä sitten onko juoksu erityisen urbaani laji, mutta kyllähän kaupunkilaiset sitä paljon tekee)? Ajatellaan että jussit puskevat töitä yötä myöten, eivätkä harrasta kuin jotain tyyliin-metsästystä, tai rallia. Kyllä he töitä puskevatkin, mutta kyllä joillekin sitä aikaa riittää harrastuksiinkin, aivan kuten työläisilläkin.

        Itse olen maajussi, ja tiedän kokemuksesta että eräät harrastukset aiheuttavat ihmisissä hieman ihmetystä. Harrastan tähtiä (katselua ja kuvaustakin) eikä tämä ole kovinkaan tai ollenkaan tavanomaista jussien keskuudessa, siis katsella putkella taivaalle jne. Se on herättänyt ihmetystä aika lailla ihmisissä. En kuitenkaan sitä ole hävennyt, vaan olen olen jopa ollut siitä ylpeäkin kun on jotain erilaista touhua. Ajattelen että se on hienoa että on jussien keskuudessa joku uniikki ja muunlainen harrastus, kuin esimerkiksi metsästys. Kuvaan tosin luontoa myöskin jonkun verran.


      • Hoka

      • Hevosenkavio
        Hoka kirjoitti:

        Cliff young perunanviljelijä. Maajussi juoksija, voitti vielä 61 vuoden iässä ultrajuoksun https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cliff_Young_(athlete)

        Niin, onhan niitä poikkeuksia, ja varsinkaan ulkomailla ei olla niinkään ihmeissään jonkun tekemisistä. Täällä on pienemmät piirit ja kulttuuri erilainen.


      • N.apina

        Ryhistäyy. Ei nylkkyäkään hävetä pätkääkää.


      • nikkevani
        Hoka kirjoitti:

        Cliff young perunanviljelijä. Maajussi juoksija, voitti vielä 61 vuoden iässä ultrajuoksun https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cliff_Young_(athlete)

        Ainahän posiitivisia esimerkkejä löytyy, mut sitku alkavat valkuttamaan pystymetsästä vedettyä peruslahjatonta hölkkäjanaria (ei armeijan eliittitestejä läpäissyttä mutta sotkun munkeilla hervottoman läskiksi turvonnutta) niin 99% epäonnistuu ja pahimmillaan aikaisemmin omien lahjojen mukainen tervehenkinen liikuntaharrastelu päättyy vammoihin. Tässäpä poijjiille kenian oppia: https://www.youtube.com/watch?v=elIru-bqvlE. Huomaa keskimääräinen ulkoiluvauhti yli 6min/km vaikkeivät ole munkkipossuläskejä.


      • Foorumintorvi

        Loppuiko sairasen harrastus? Huhuja on muttette kerro totuutta


    • Eilopu

      Henriksson lopeta paskan länkytys. Ole mies. Nyt sä oot pelle jolle aivan kaikki nauraa.

    • Tehävetätte

      Hävettää. Kuinka monta vuotta jaksatte lietsoa tätä?

    • Anonyymi

      Molarin vauhti laittaa häpeään.
      Hiki pintaan mutta en pysty miehen tuloksiin.
      Ikää 52.

    • Anonyymi

      molari juokseekin maratonin alle kahden tunnin hengästymättä - päivittäin

    • Anonyymi

      Elkää juu verrattu molariin

    • Anonyymi

      Ei tarvi hävetä. Minä menen 6-7min/km, jos niin haluan. Eikä hävetä tippaakaan.

      • Anonyymi

        Siulla nylkkykeenit


    • Anonyymi

      7 minuutin seppohölkkä tekee hyvää kaikille.
      Molari sinulle alvariinsa.
      Kivut pohkeissa vauhista.

    • Anonyymi

      kähöilyssä hävetään juoksua.
      huhhuijakkaa.

      • Anonyymi

        Itse häpeän kähössä sitä sykkeitä tasaavaa kävelyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse häpeän kähössä sitä sykkeitä tasaavaa kävelyä.

        tasottavat taskumatista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse häpeän kähössä sitä sykkeitä tasaavaa kävelyä.

        Soirosen kiukuttelu myötä hävettää.
        Aikuinen ukko. Mikä on kun ei hotsita.
        Täytyykö tuoda kermavaahdolla eväskori.
        Kyl maar vituttava papankäppänä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soirosen kiukuttelu myötä hävettää.
        Aikuinen ukko. Mikä on kun ei hotsita.
        Täytyykö tuoda kermavaahdolla eväskori.
        Kyl maar vituttava papankäppänä.

        Mutta rentoa sontaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse häpeän kähössä sitä sykkeitä tasaavaa kävelyä.

        Juoksulenkillä ei kävellä! Mieluummin hidastan ja venytän askelta sykkeen rauhoittamiseksi


    • Anonyymi

      Taidat olla aika nuori ja/tai kokematon juoksija! Itselläni oli nuorena tyttönä tuollaista. Aikuistuessa olen kasvanut tuon ylitse, itsetunto parantunut mm. lukemisella/sivistymisellä ja psykoterapiassa käynnillä. Minun kuntoni on myös vuosien mittaan noussut niin hyväksi, että olen tyytyväinen itseeni, ihan ihailen itseäni ja menen itsevarman rennosti lenkeillä, eikä hävetä ja vaikka joku pieni häpeän tuntemus jossain vaiheessa tulisikin, niin se ei häiritse, vaan menee pian ohitse, kestän sen. Se johtuu myös aikuisen kyvystä osata suhteuttaa asioita, että pärjään nyt paremmin, entä nuorena. Juoksun lisäksi bodaan ja se on tehnyt olostani itsevarman, kun ei tarvitse hävetä esim. naisen päärynä vartalon löysyyttä, josta minua on miehet nuorempana häpäisseet ja se toi traumoja (olin silloin ns. laihaläski juoksija ja kärsin myös anoreksiasta ja bulimiasta). Nyt olen niin aikuinen nainen jo, ettei miehet tunnu ja olenkin vuosien urheilun myötä huomannut olevani monia miehiäkin suhteessa parempi kuntoisempi! Miehet tuntuu tylsiltä ja nautin nuoruuden traumojen vuoksi potkia miehiä nyt vaan ns. munille kostoksi, kun en osaa heissä enää nähdä mitään.

      Olet vielä ujo ja kokematon juoksija, kun olet juossut vaikka 10 vuotta tästä eteenpäin, niin juoksu on sinulle jo niin tuttua huttua, ettei se tunnu missään ja on juoksun tarkoitus, että hengästyt siellä! Niin se kunto paranee, keuhkoja ja sydäntä rasittamalla. Vaalea ihoiset ihmiset usein punastuu tehdessään jotain fyysisesti raskaampaa. Se on normaalia, sinulla lisääntyy verenkierto vain elimistössä, sitä se tarkoittaa. Tällainen veren kierron tehostaminen säännöllisesti tuo sinulle paljon terveyshyötyjä ja itsevarmuutta!

      Saatat tiedostamattasi olla tosi söpö ja viehättävä näky juostessasi kasvoilla punaa. Ne nolostumiset siellä lenkillä on vain ajatuksia ja tuntemuksia, ne menevät pian ohitse. Punastelu ja hengästyminen on pikku juttuja elämässä, maailmassa paljon isompia murheita ja voi olla aika varma juttu, että vanhempana tulet ihan nauramaan tuolle miltä sinusta nyt on tuntunut juostessa, kun hengästyminen ja punastelu ovat tuntuneet lähes maailmaa kaatavilta asioilta. xD

    • Anonyymi

      Kävelen.
      Ei hävetä.

    • Anonyymi

      Juoksen, siis olen.

    • Anonyymi

      Elämä on.

    • Anonyymi

      Mä en taas häpeä yhtään. Päinvastoin toivon jatkuvasti saavani kehuja juoksemisesta. Päivittäin videoin juoksujani twitteriin. Turhan harvoin saan niistä positiivista palautetta. Niin käy, vaikka täysiä menen ja videoita hidastuksilla maustelen.

    • Anonyymi

      Minuakaan ei hävetä. Kirjoitan ylimaallisia ajatuksiani juoksusta ja muusta blogiin sikä teen youtube videoita. Pukeudun myös muodikkaasti tiukkoihin shortseihin juostessani salilla.

    • Anonyymi

      Mollella samat oireet.

      • Anonyymi

        Se syy, miksi ei voi juosta hitaasti. Se hävettää vielä enemmän.


      • Anonyymi

        Pukeutua mustaan tuulipukuun jotta ei ihmetellä kun kävelee.


    • Anonyymi

      Hölkkääminen on hyvää itsetunnon vahvistamista. Sitten kun kehtaa häpeilemättä, itsetunto on kunnossa!

      • Anonyymi

        Juu. Sitten kun kehtaa juosta 8min/km vauhilla ihmisten ilmoilla, itsetunto on rautaa.


      • Anonyymi

        Juu. Itse olen ylpeä hölkkäämisestä. Ei hävetä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu. Itse olen ylpeä hölkkäämisestä. Ei hävetä.

        Samma här.


    • Anonyymi

      Vain köyhät joutuvat juoksemaan. Nokka pystyssä sähköautolla. Jos on liikaa liitua nokassa, taksi tuo.

      Bahrainissa orjat juoksee radalla ja harjoittelevat juoksemalla kantaen kantotuolia tai vetämällä rikshaa.

      Saudeissa on sanonta, vedetään maraton kahdeksalla orjalla. Bollingeria nauttien.

    • Anonyymi

      keväisin saa hävetä juaksijoita

      • Anonyymi

        Juu. Vaappuvat ja huohottavat naama punaisena.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1612
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      119
      1176
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      46
      1064
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe