Graavilohta vähintään kerran viikossa

Kalaneuvos

Olen graavikalan ja suutarilohen intohimoinen ystävä -niissä pysyy kalan maku. Jos joku ehdottaisi minulle ruuaksi uunikalaa tai savustettua kalaa niin kieltäytyisin syömästä (silakkapihvit voisivat vielä mennä). Kalastahan haihtuu osa tärkeistä vitamiineista, kun sen törkkää uuniin paistumaan ja savustetun kalanhan on todettu olevan terveyden kannalta haitallista.

Ihmettelen ihmisiä, joita ällöttää mun graavikalan syöminen ja he kuvittelevat että graavikala on tällöin raakaa kalaa ja kysyvät miten minä voin syödä sitä heidän mielessään olevaa "raakaa kalaa". Mistä sellainen luulo on peräisin, että graavattu kala olisi raakaa kalaa, koska sehän on jo käsitelty siinä vaiheessa? Graavikala suolataan, eikä sitä heti sen suolaamisen jälkeen aleta syömään (jolloin se olisi vielä raakaa). Se suolataan ja laitetaan jääkaappiin vuorokaudeksi.

Erään ihmisen pitkän iän (kuollessaan 98-vuotias) salaisuus: päivittäinen graavikala-annos ja kulutusmaitoa.

Kala on terveellistä, mutta täysin kypsennettynä ei! :D

4

4767

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pojanpoika hei!

      Pitkän iän salaisuus oli 2 askia röökiä päivässä ja 12-20 pulloa kaljaa kyytipojaksi! Kalan ystävä ukki ei ollut koskaan......

    • Kala ilman neuvosta

      Graavikala on oikasti suomenkielellä tuoresuolattu ja syötävissä parin tunnin kuluttua suolauksesta.

      • Kalaneuvos

        suom. Graavi tulee kylläkin ruotsinkielestä "grav" eli "hauta" on "haudattu kala". Sillä nimellä ei ole mitään tekemistä näin ollen "tuoresuolauksen" kanssa ainoastaan säilöämisen kanssa.

        ---

        Oudoksun henkilöitä, jotka toteavat yhteen ääneen graavilohen olleen "raakaa kalaa", mutta ostavat kaupasta kaikenmaailman lisäaineilla höystettyä purkkimaustesilliä joka sisältää myöskin yhtälailla "raakaa kalaa" kuin graavilohikin on. -mitä eroa niissä on? Näin ollen taitavat ottaa pois ne sillin palat ja juoda kenties sen pelkän liemen?? Etikkahan tunnetaan viinan korvikkeena?

        Eiköhän se nyky silli ole ihan yhtä kasvatettua, kuten se kaikkien suomalaisten tuntema kirjolohikin tai siika?


      • Kalaneuvos

        "ja syötävissä parin tunnin kuluttua suolauksesta. "

        Itse kyllä annan kalani suolaantua kunnolla eli "kypsentyä" väh. 12 tuntia jääkaapissa painon alla (=iso lautanen) eli sen puoli vuorokautta.

        Uunikala maistuu kumilta ja äärimmäisen luonnottomalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten reagoisit

      Jos ikäväsi kohde ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      77
      3174
    2. Olisiko kaivattusi

      Sinulle uskollinen? Olisitko itse hänelle?
      Ikävä
      49
      2400
    3. Ihana nainen

      Suukotellaanko illalla?☺️ 🧔🏻🫶
      Ikävä
      32
      2107
    4. Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen

      Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa
      Sinkut
      481
      2102
    5. Ootko koskaan miettinyt että

      miksi kaivatullasi ei ole puolisoa?
      Ikävä
      137
      1879
    6. Huomenta ihana

      Mussu ❤️.
      Ikävä
      31
      1745
    7. Ryöstö hyrynsalmella!

      Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313
      Hyrynsalmi
      29
      1701
    8. Sukuvikaako ?

      Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne
      Iisalmi
      9
      1546
    9. Joskus mietin

      miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi
      Ikävä
      5
      1260
    10. Hyvää yötä

      Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani
      Tunteet
      6
      1234
    Aihe