Olen graavikalan ja suutarilohen intohimoinen ystävä -niissä pysyy kalan maku. Jos joku ehdottaisi minulle ruuaksi uunikalaa tai savustettua kalaa niin kieltäytyisin syömästä (silakkapihvit voisivat vielä mennä). Kalastahan haihtuu osa tärkeistä vitamiineista, kun sen törkkää uuniin paistumaan ja savustetun kalanhan on todettu olevan terveyden kannalta haitallista.
Ihmettelen ihmisiä, joita ällöttää mun graavikalan syöminen ja he kuvittelevat että graavikala on tällöin raakaa kalaa ja kysyvät miten minä voin syödä sitä heidän mielessään olevaa "raakaa kalaa". Mistä sellainen luulo on peräisin, että graavattu kala olisi raakaa kalaa, koska sehän on jo käsitelty siinä vaiheessa? Graavikala suolataan, eikä sitä heti sen suolaamisen jälkeen aleta syömään (jolloin se olisi vielä raakaa). Se suolataan ja laitetaan jääkaappiin vuorokaudeksi.
Erään ihmisen pitkän iän (kuollessaan 98-vuotias) salaisuus: päivittäinen graavikala-annos ja kulutusmaitoa.
Kala on terveellistä, mutta täysin kypsennettynä ei! :D
Graavilohta vähintään kerran viikossa
4
4767
Vastaukset
- Pojanpoika hei!
Pitkän iän salaisuus oli 2 askia röökiä päivässä ja 12-20 pulloa kaljaa kyytipojaksi! Kalan ystävä ukki ei ollut koskaan......
- Kala ilman neuvosta
Graavikala on oikasti suomenkielellä tuoresuolattu ja syötävissä parin tunnin kuluttua suolauksesta.
- Kalaneuvos
suom. Graavi tulee kylläkin ruotsinkielestä "grav" eli "hauta" on "haudattu kala". Sillä nimellä ei ole mitään tekemistä näin ollen "tuoresuolauksen" kanssa ainoastaan säilöämisen kanssa.
---
Oudoksun henkilöitä, jotka toteavat yhteen ääneen graavilohen olleen "raakaa kalaa", mutta ostavat kaupasta kaikenmaailman lisäaineilla höystettyä purkkimaustesilliä joka sisältää myöskin yhtälailla "raakaa kalaa" kuin graavilohikin on. -mitä eroa niissä on? Näin ollen taitavat ottaa pois ne sillin palat ja juoda kenties sen pelkän liemen?? Etikkahan tunnetaan viinan korvikkeena?
Eiköhän se nyky silli ole ihan yhtä kasvatettua, kuten se kaikkien suomalaisten tuntema kirjolohikin tai siika? - Kalaneuvos
"ja syötävissä parin tunnin kuluttua suolauksesta. "
Itse kyllä annan kalani suolaantua kunnolla eli "kypsentyä" väh. 12 tuntia jääkaapissa painon alla (=iso lautanen) eli sen puoli vuorokautta.
Uunikala maistuu kumilta ja äärimmäisen luonnottomalta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 773174
- 492400
- 322107
Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen
Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa4812102- 1371879
- 311745
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313291701Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne91546Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi51260Hyvää yötä
Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani61234