Olen vasta viime vuosina innostunut enemmän ja enemmän kokkailemaan, joten erilaiset netin reseptit ovat olleet aluksi tärkeitä minulle. Nyttemmin, kun on jo vähän kokemusta ja taitoa kertynyt, niin laitetaan jakoon yksi omani, jos vaikka joku toinen saisi siitä puolestaan iloa ja apua. Ensimmäiset pizzani ovat olleet varsin järkyttäviä, mutta hiljalleen löytyi oikeat jutut ja tänä päivänä minun täytyy viedä hyväksi kokemani ainekset aina ulkomaille asti tuttavien luona vieraillessa, jotta voin täyttää heidän toiveet. Tänä päivänä, kun aika moni tykkää pizzastani.
Meitsin pohja:
1 dl lämmintä vettä
1/2 ps kuivahiivaa
1 rkl öljyä
1/3 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
vehnäjauhoa niin paljon, että tulee hyvä taikina (ehkäpä 3 dl?). voi olla esim. 1 dl durum-jauhoa, mutta en ole pakolliseksi kokenut.
Sitten vaan kohottamaan taikinaa puoli tuntia.
Moniin pohjiin nähden tuossa on vähän suolaa, mutta makua antaa paprika-jauhe ja siitä moni on tykännyt ja kysynyt pohjan reseptiä. Mun mielestä paljon helpompi ja "turvallisempi" tapa antaa maku pohjaan. Antaa myös punertavan värin, joka mielestäni on hauska. Joka tpaauksessa tuosta pohjasta on monet tykänneet. Tuosta määrästä AIVAN ohut pohja. Riittää hyvin isoon pellilliseen.
Luonnollisesti tomaattimurskaa pohjan päälle aina OHUT, mutta kattava kerros antamaan kosteutta ja makua.
Täytteitä toki maun mukaan, mutta etenkin, kun tyttökaverrini tykkää quatro formaggi-pizzasta, on tullut havaittua erityisen hyvin, että juusto se on, mikä antaa pizalle sen perusmaun. Itse käytän valion pizza-juusto perusjuustona. Ei kaikkein halvinta, mutta mielestäni hyvää. Päälle kannattaa laittaa vähän mozarellaa ja maun mukaan aurajuustoa ja on hyvä peruspohja laittaa vaikka mitä.
Kuitenkin juustoisen täytekavalkadin kruunaa ehdottomasti vuohenjuusto! Sitä ku ripottelee vähän pienempinä ja isompina paloina niin tytöltä tulee varmasti, jos sitä puolta ajattelee :p
Itse tykkään laittaa lsäksi pepperonia, chiliä jne. täytteeksi. Tulee vähän miehisempi maku. Tuota paistelee sen 10 min. 225:ssä ja siinäpä se. Sinänsä hyvin yksinkertainen, mutta jotenkin vain on ollut maaginen. Uskallan jopa itse sanoa, että on hyvä pizza ja eipä ole juuri tullut parempaa maistettua ja samaa on useampi sanonut, joten kait tässä jotain sitten on yksinkertaisuudestaan huolimatta.
minun reseptini
pizzaa vääntämään
1
774
Vastaukset
- mitä mausteita
Parmesaanijauhe tai vastaava italialainen vahvanmakuinen pastajuustojauhe on paras pizzamauste, kun sitä hiukan ripottelee emmentalin tai mieluummin tuoreen mozzarellan tms. perusjuuston lisäksi. Siitä tulee tyypillinen hyvälle pizzeriapizzalle ominainen veden kielelle saava maku.
Sen sijaan kaikenlaiset pizzamaustesekoitukset ym. ovat ällöttäviä.
Suolaa ja luraus oliiviöljyä mausteeksi ja ehkä vähän tuoretta basilikaakin, mutta kaupan pizzamaustesekoituksilla ja kuivayrttimausteilla ym. ei pidä hyvää pizzaa pilata.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581341Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071000Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18996Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42899
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875