Olen vasta viime vuosina innostunut enemmän ja enemmän kokkailemaan, joten erilaiset netin reseptit ovat olleet aluksi tärkeitä minulle. Nyttemmin, kun on jo vähän kokemusta ja taitoa kertynyt, niin laitetaan jakoon yksi omani, jos vaikka joku toinen saisi siitä puolestaan iloa ja apua. Ensimmäiset pizzani ovat olleet varsin järkyttäviä, mutta hiljalleen löytyi oikeat jutut ja tänä päivänä minun täytyy viedä hyväksi kokemani ainekset aina ulkomaille asti tuttavien luona vieraillessa, jotta voin täyttää heidän toiveet. Tänä päivänä, kun aika moni tykkää pizzastani.
Meitsin pohja:
1 dl lämmintä vettä
1/2 ps kuivahiivaa
1 rkl öljyä
1/3 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
vehnäjauhoa niin paljon, että tulee hyvä taikina (ehkäpä 3 dl?). voi olla esim. 1 dl durum-jauhoa, mutta en ole pakolliseksi kokenut.
Sitten vaan kohottamaan taikinaa puoli tuntia.
Moniin pohjiin nähden tuossa on vähän suolaa, mutta makua antaa paprika-jauhe ja siitä moni on tykännyt ja kysynyt pohjan reseptiä. Mun mielestä paljon helpompi ja "turvallisempi" tapa antaa maku pohjaan. Antaa myös punertavan värin, joka mielestäni on hauska. Joka tpaauksessa tuosta pohjasta on monet tykänneet. Tuosta määrästä AIVAN ohut pohja. Riittää hyvin isoon pellilliseen.
Luonnollisesti tomaattimurskaa pohjan päälle aina OHUT, mutta kattava kerros antamaan kosteutta ja makua.
Täytteitä toki maun mukaan, mutta etenkin, kun tyttökaverrini tykkää quatro formaggi-pizzasta, on tullut havaittua erityisen hyvin, että juusto se on, mikä antaa pizalle sen perusmaun. Itse käytän valion pizza-juusto perusjuustona. Ei kaikkein halvinta, mutta mielestäni hyvää. Päälle kannattaa laittaa vähän mozarellaa ja maun mukaan aurajuustoa ja on hyvä peruspohja laittaa vaikka mitä.
Kuitenkin juustoisen täytekavalkadin kruunaa ehdottomasti vuohenjuusto! Sitä ku ripottelee vähän pienempinä ja isompina paloina niin tytöltä tulee varmasti, jos sitä puolta ajattelee :p
Itse tykkään laittaa lsäksi pepperonia, chiliä jne. täytteeksi. Tulee vähän miehisempi maku. Tuota paistelee sen 10 min. 225:ssä ja siinäpä se. Sinänsä hyvin yksinkertainen, mutta jotenkin vain on ollut maaginen. Uskallan jopa itse sanoa, että on hyvä pizza ja eipä ole juuri tullut parempaa maistettua ja samaa on useampi sanonut, joten kait tässä jotain sitten on yksinkertaisuudestaan huolimatta.
minun reseptini
pizzaa vääntämään
1
762
Vastaukset
- mitä mausteita
Parmesaanijauhe tai vastaava italialainen vahvanmakuinen pastajuustojauhe on paras pizzamauste, kun sitä hiukan ripottelee emmentalin tai mieluummin tuoreen mozzarellan tms. perusjuuston lisäksi. Siitä tulee tyypillinen hyvälle pizzeriapizzalle ominainen veden kielelle saava maku.
Sen sijaan kaikenlaiset pizzamaustesekoitukset ym. ovat ällöttäviä.
Suolaa ja luraus oliiviöljyä mausteeksi ja ehkä vähän tuoretta basilikaakin, mutta kaupan pizzamaustesekoituksilla ja kuivayrttimausteilla ym. ei pidä hyvää pizzaa pilata.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1343599
- 1101409
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2711320Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.691239Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr171134Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791081Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie451028IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku571019- 301016
- 53938