LASAGNE

Kokki6

Nyt tarvittaisiin maailman paras lasagneresepti!! Löytyyhän niitä netistä toki pilvin pimein, mutta olis kiva saada kuulla joku sellainen, joka on oikeasti hyväksi todettu! En ole maailman paras kokki enkä ole lasagnea koskaan tehnyt.. perusjutut tiedän kyllä mitä siihen tulee. Ei kasvisversiota, vaan jauhelihalla. Kiitos jo etukäteen, josko joku jaksaa vaivautua!!! :)

7

586

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elliivo

      Minä teen aina sillä tavallisella ohjeella ja ilman tarkkoja mittoja tai määriä.

      Ison jättiannoksen saa kun tekee näin:

      800 g jauhelihaa paistetaan.
      Mustapippuria, grillausmaustetta, tarvittaessa suolaa ripotellaan paistuneen jauhelihan päälle.
      2 purkkia tomaattimurskaa ja ruiskaus ketsuppia lisätään. Voi ripsaista ruokalusikallisen makeaa kaakaojauhetta pyöristämään makua. Keitellään hissukseen.

      1 litra maitoa kattilaan. 2-3 rkl vehnäjauhoja vatkataan ensin pieneen määrään maitoa, kuten lettutaikinaa tehdessä. Se lisätään muun maidon joukkoon ja kuumennetaan koko ajan sekoitellen pohjia myöten. Kun kastike alkaa saeta lisätään juustoraastetta reilulla kädellä. Mielellään 150-200 g.
      Valkopippuria ja aromisuolaa mausteeksi. Kastikkeet kannattaa säätää hyvän suolaisiksi koska lasagnelevyt imevät suolaa ja mausteita. Maistelemalla löytyy oikea sävel.

      Vuokaan ensin jauhelihakastiketta, sitten lasagnelevyjä, juustokastiketta jne.
      Päällimmäiseksi juustokastiketta ja vielä rutkasti juustoraastetta. Uuniin 200 asteeseen 45-55 min.
      Kannattaa seurata loppuvaiheessa että raaste ei pääse kärähtämään pinnalla. Vuokan voi peittää foliolla jos näin uhkaa käydä. Hetken kannattaa antaa vetäytyä uunista ottamisen jälkeen.

      Meillä poika usein sanoo lasagnea maistettuaan että äiti, sä teit sen taas! Tää on maailman parasta!
      Kesäaikaan kun tomaatit on edullisia teen lasagnen tuoreista tomskuista. Se se on maailman parasta!

      • ........

        Pojalle parempi kokki kuin oma äiti! Se vain ei riitä aina maineeseen hyvänä kokkina!


      • ja ei ko uuniin

      • Kokki6

        Suurensuuret kiitokset reseptistä, kokeilen tätä heti viikonloppuna (ja taidan lisätä hiukan valkosipulia joukkoon)!!! :D


      • äitmuori
        Kokki6 kirjoitti:

        Suurensuuret kiitokset reseptistä, kokeilen tätä heti viikonloppuna (ja taidan lisätä hiukan valkosipulia joukkoon)!!! :D

        Ellivoon resepti ihan hyvä, mutta sinne vuokaan pannaan alimmaiseksi paseerattua tomaattia, sitten kerroksittain lasagnelevyt, maustettu jauhelihaseos, juustokastike jne. jauhelihaseoksen päälle juustoraaste päällimmäiseksi. Ja vuoka voidellaan ensin, jollet vuoraa sitä leivinpaperilla (helpottaa tiskaamisessa).

        Jokaisella on se oma tyylinsä.
        Joskus oikaisen hiukan, eli en tee juustokastiketta vaan laitan ohuita emmental-siivuja sen sijaan ja teen jauhelihakastikkeesta hiukan löysempää, kyllä se juusto uunissa sulaa. Satsissa on jo runsaasti jauhoja muutenkin. Ne levyt on tehty vehnäjauhosta.

        Kerrothan miten kävi.


      • Luigi Gravatto
        äitmuori kirjoitti:

        Ellivoon resepti ihan hyvä, mutta sinne vuokaan pannaan alimmaiseksi paseerattua tomaattia, sitten kerroksittain lasagnelevyt, maustettu jauhelihaseos, juustokastike jne. jauhelihaseoksen päälle juustoraaste päällimmäiseksi. Ja vuoka voidellaan ensin, jollet vuoraa sitä leivinpaperilla (helpottaa tiskaamisessa).

        Jokaisella on se oma tyylinsä.
        Joskus oikaisen hiukan, eli en tee juustokastiketta vaan laitan ohuita emmental-siivuja sen sijaan ja teen jauhelihakastikkeesta hiukan löysempää, kyllä se juusto uunissa sulaa. Satsissa on jo runsaasti jauhoja muutenkin. Ne levyt on tehty vehnäjauhosta.

        Kerrothan miten kävi.

        Laittaa alimmaiseksi lasagnelevyt, näin on mukavampi ottaa pala lautaselle, eikä vuokan pohjaan jää yhtikäs mitään.
        Kaakaota juon mieluusti brandyn kanssa, mutta en kuuna kullan valkeana laita sitä lasgneen, ei helkkarissa!


    • Anonyymi

      Mä laitan valkokastikkeeseen runsaasti koskenkaskijaa, jl-seokseen runsaasti sipulia, valkosipulia, chiliä, porkkanakuutioita pieniä sellaisia... oreganoa reippaasti vaikkapa kumpaankin seokseen... juustoraastetta väleihin ja pinnalle myös... mausteiden pitää maistua, suolaakin saa olla niin että ei maistu löllölle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      191
      3105
    2. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      65
      2653
    3. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      203
      2240
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      74
      1886
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      102
      1803
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      9
      1691
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      104
      1519
    8. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      219
      1176
    9. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      81
      1130
    10. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      95
      1089
    Aihe