Nyt tarvittaisiin maailman paras lasagneresepti!! Löytyyhän niitä netistä toki pilvin pimein, mutta olis kiva saada kuulla joku sellainen, joka on oikeasti hyväksi todettu! En ole maailman paras kokki enkä ole lasagnea koskaan tehnyt.. perusjutut tiedän kyllä mitä siihen tulee. Ei kasvisversiota, vaan jauhelihalla. Kiitos jo etukäteen, josko joku jaksaa vaivautua!!! :)
LASAGNE
7
510
Vastaukset
- elliivo
Minä teen aina sillä tavallisella ohjeella ja ilman tarkkoja mittoja tai määriä.
Ison jättiannoksen saa kun tekee näin:
800 g jauhelihaa paistetaan.
Mustapippuria, grillausmaustetta, tarvittaessa suolaa ripotellaan paistuneen jauhelihan päälle.
2 purkkia tomaattimurskaa ja ruiskaus ketsuppia lisätään. Voi ripsaista ruokalusikallisen makeaa kaakaojauhetta pyöristämään makua. Keitellään hissukseen.
1 litra maitoa kattilaan. 2-3 rkl vehnäjauhoja vatkataan ensin pieneen määrään maitoa, kuten lettutaikinaa tehdessä. Se lisätään muun maidon joukkoon ja kuumennetaan koko ajan sekoitellen pohjia myöten. Kun kastike alkaa saeta lisätään juustoraastetta reilulla kädellä. Mielellään 150-200 g.
Valkopippuria ja aromisuolaa mausteeksi. Kastikkeet kannattaa säätää hyvän suolaisiksi koska lasagnelevyt imevät suolaa ja mausteita. Maistelemalla löytyy oikea sävel.
Vuokaan ensin jauhelihakastiketta, sitten lasagnelevyjä, juustokastiketta jne.
Päällimmäiseksi juustokastiketta ja vielä rutkasti juustoraastetta. Uuniin 200 asteeseen 45-55 min.
Kannattaa seurata loppuvaiheessa että raaste ei pääse kärähtämään pinnalla. Vuokan voi peittää foliolla jos näin uhkaa käydä. Hetken kannattaa antaa vetäytyä uunista ottamisen jälkeen.
Meillä poika usein sanoo lasagnea maistettuaan että äiti, sä teit sen taas! Tää on maailman parasta!
Kesäaikaan kun tomaatit on edullisia teen lasagnen tuoreista tomskuista. Se se on maailman parasta!- ........
Pojalle parempi kokki kuin oma äiti! Se vain ei riitä aina maineeseen hyvänä kokkina!
- ja ei ko uuniin
........ kirjoitti:
Pojalle parempi kokki kuin oma äiti! Se vain ei riitä aina maineeseen hyvänä kokkina!
ja varioiden. Käytän valkosipulia ja basilika oregano ehdottomasti. Tomattiruokien pyöristämiseen hedelmäsokeria.
Tästä sitten se bravuuri http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2006/12/lasagne-bolognese.html - Kokki6
Suurensuuret kiitokset reseptistä, kokeilen tätä heti viikonloppuna (ja taidan lisätä hiukan valkosipulia joukkoon)!!! :D
- äitmuori
Kokki6 kirjoitti:
Suurensuuret kiitokset reseptistä, kokeilen tätä heti viikonloppuna (ja taidan lisätä hiukan valkosipulia joukkoon)!!! :D
Ellivoon resepti ihan hyvä, mutta sinne vuokaan pannaan alimmaiseksi paseerattua tomaattia, sitten kerroksittain lasagnelevyt, maustettu jauhelihaseos, juustokastike jne. jauhelihaseoksen päälle juustoraaste päällimmäiseksi. Ja vuoka voidellaan ensin, jollet vuoraa sitä leivinpaperilla (helpottaa tiskaamisessa).
Jokaisella on se oma tyylinsä.
Joskus oikaisen hiukan, eli en tee juustokastiketta vaan laitan ohuita emmental-siivuja sen sijaan ja teen jauhelihakastikkeesta hiukan löysempää, kyllä se juusto uunissa sulaa. Satsissa on jo runsaasti jauhoja muutenkin. Ne levyt on tehty vehnäjauhosta.
Kerrothan miten kävi. - Luigi Gravatto
äitmuori kirjoitti:
Ellivoon resepti ihan hyvä, mutta sinne vuokaan pannaan alimmaiseksi paseerattua tomaattia, sitten kerroksittain lasagnelevyt, maustettu jauhelihaseos, juustokastike jne. jauhelihaseoksen päälle juustoraaste päällimmäiseksi. Ja vuoka voidellaan ensin, jollet vuoraa sitä leivinpaperilla (helpottaa tiskaamisessa).
Jokaisella on se oma tyylinsä.
Joskus oikaisen hiukan, eli en tee juustokastiketta vaan laitan ohuita emmental-siivuja sen sijaan ja teen jauhelihakastikkeesta hiukan löysempää, kyllä se juusto uunissa sulaa. Satsissa on jo runsaasti jauhoja muutenkin. Ne levyt on tehty vehnäjauhosta.
Kerrothan miten kävi.Laittaa alimmaiseksi lasagnelevyt, näin on mukavampi ottaa pala lautaselle, eikä vuokan pohjaan jää yhtikäs mitään.
Kaakaota juon mieluusti brandyn kanssa, mutta en kuuna kullan valkeana laita sitä lasgneen, ei helkkarissa!
- Anonyymi
Mä laitan valkokastikkeeseen runsaasti koskenkaskijaa, jl-seokseen runsaasti sipulia, valkosipulia, chiliä, porkkanakuutioita pieniä sellaisia... oreganoa reippaasti vaikkapa kumpaankin seokseen... juustoraastetta väleihin ja pinnalle myös... mausteiden pitää maistua, suolaakin saa olla niin että ei maistu löllölle
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123880MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782037Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5481641Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851308Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671097Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331028Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3808