Onko ihmisen välttämätön syödä margariiniä? Tai mitä sen tilalle voisi syödä jos sitten on?
Margariini
7
1074
Vastaukset
- lvx.
Rasvat ovat elimistölle tarpeellista, joten rasvansaannista tulee huolehtia. Sen puutteesta voi tulla muun muassa, ihonkuivumista/hilseilyä, hiusongelmia, Ennemminkin kuin rasvansaannista, kannattaa katsoa, että syö tasapainoisesti. Useimmilla ihmisillä ylittyy hiilihydraattien saannin tarve jatkuvasti: vaalea leipä, pasta.
Eli kun tekee voileivän, niin kannattaa satsata siihen että tekee kunnon leivän, jossa on kasviksia päällä niin että nälkä lähtee enemmäksi ajaksi kuin vartiksi. Se on keinotekoista teollisuusrasvaa. Syö luonnollisia sydänystävällisiä rasvoja kuten voita, kookos- tai oliiviöljyä. Minä en syö leipää lainkaan joten ei tarvitse miettiä margariiniakaan. Voi kelpaa paistamiseen ja on maukasta.
- .....
Majoneesi on erityisen sydänystävällistä, siinä on raakaa keltuaista (sisältää terveellistä HDL:ää joka poistaa kalkkeutumia ja siivoaa pahaa LDL:ää pois verestä) ja erityisen terveellisiä rasvoja. Majoneesia leivän päälle niin kolesterolit pysyvät hallinnassa. Ei missään tapauksessa beceliä tai muita humpuukimargariineja, niiden käyttö johtaa vain HDL-tason laskuun, mikä on sepelvaltimotaudin riskitekijä!
Kannatta myös paistaa kananmunat "sunny side up" tyylisesti tai keittää löysiä 3 minuutin munia (jos ei osaa keltuaista erotella ja syödä raakana), ne ovat terveellisiä.
http://en.wikipedia.org/wiki/Egg_(food)
- voi voi voi
Voita ja juoksevia öljyjä!
Ei mitään keinotekoisesti kovetettuja rasvoja!
Margariini on myrkkyä!
Rasvoja tarvitaan, mm. jotta kaikki ravinteet imeytyisivät; esim. rasvaliukoiset vitamiinit.- .....
Ei kannata koskea pitkällä tikullakaan nykyaikaiseen meijerivoihin. Se valmistetaan iskukuumennetusta kermasta, ja iskukuumennus tuhoaa terveellisen HDL:n ja muuntaa sen LDL:ksi.
Perinteinen maalaisvoi tai kirnuvoi sen sijaan on erittäin terveellistä ja sydänystävällistä laitettavaksi leivän päälle. Paistamisessa ei kuitenkaan sen terveellisempää kuin teollinen voi. - .....
..... kirjoitti:
Ei kannata koskea pitkällä tikullakaan nykyaikaiseen meijerivoihin. Se valmistetaan iskukuumennetusta kermasta, ja iskukuumennus tuhoaa terveellisen HDL:n ja muuntaa sen LDL:ksi.
Perinteinen maalaisvoi tai kirnuvoi sen sijaan on erittäin terveellistä ja sydänystävällistä laitettavaksi leivän päälle. Paistamisessa ei kuitenkaan sen terveellisempää kuin teollinen voi.Vielä jos jostain saisi aitoa kirnuvoita, eikä huuhaavoita. Esim. juustoportin luomu-kirnuvoi on silkkaa huuhaata ja nimellä rahastusta (valmistetaan iskukuumennetusta kermasta, kun kerran viranomaiset sitä suosittelevat).
Netistä kun lukee juttuja, miten porukat ovat vaihtaneet pastöroidut maitotuotteet aitoon maitoon ja voihin, niin LDL:HDL-suhteet ovat menneet ylösalaisin (korkea LDL laskenut alas ja HDL noussut hyvälle tasolle). Mistähän näitä terveellisiä maalaismaitotuotteita saisi suomessa ja pk-seudulla?
- OD
Olet oikeassa. Ainoastaan sellainen voi on terveellistä, jonka raaka-aineita tai itseään ei ole lämmitetty yli 33 asteen. Vai oliko se 40... Eli voi joka tehdään pastöroimattomasta kermasta (kuumentamattomasta) on terveellistä. SUPER terveellistä!! Tosiaan kaikki alun perin hyvät rasvat (kylmäpuristetty oliiviöljy, raaka voi) menettävät terveysvaikutuksensa kun ne kuumentaa. Toisin sanoen älkää käyttäkö näitä rasvoja paistamiseen. Kuumentaminen muuttaa ne huonoiksi rasvoiksi, eikä terveyshyötyä saa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista857445- 965384
- 2574595
- 444495
- 623247
- 492685
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222348Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292322- 492313
- 412174