Osaisko kukaan kertoa millanen paistinpannu kannattaisi hommata? Mielellään edullinen ja kestävä. Tarkotan kestävällä sellasta käyttäjän kestävää. Mä kun olen onnistunut pilaamaan useamman pannun ilmeisesti puhdistamalla ne väärin ja nyt kun mä olen lueskellut noitten pannujen käyttöohjeita, niin monissa on melkosen tarkat vaatimukset puhdistamiseen ja on hyvät mahdollisuudet etten mä tule muistamaan niitä vähän ajan päästä. Valurautapannu taitaa varmaan olla tommonen, mutta olisko noissa kiinnijäämättömissä jotain joka sopis mulle?
millanen paistinpannu?
20
4136
Vastaukset
- 22
Tefalin Jamie Oliver-pannu on hyvä. Vaatii sekin käytön jälkeisen puhdistuksen, mutta koska pinta pysyy kauan hyvänä ei se ole suurikaan työ. Voi myös käyttää uunissa.
- tekonenä
Ei sen nyt ihan itsekseen puhdistuva tarvi olla :-). Noi JOt on vaan hiukka hintavia enkä mä muutenkaan ole noiden julkkiskokkisarjojen perään, mutta mietin tota Tefal Styleä. Näyttäs ainakin kestävän lämpöä ja kulutusta mainoksen mukaan. Onkos tosta kokemuksia kellään?
http://www.kokkiman.com/shop/ruoanvalmistus/pannut_ja_padat/paistinpannut_ja_kattilat/prod__3476_Teräksinen Tefal Style paistinpannu 24 cm
Mites sitten noi Ikean pannut? On ainakin edullinen.
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90101207 - liian pieni
tekonenä kirjoitti:
Ei sen nyt ihan itsekseen puhdistuva tarvi olla :-). Noi JOt on vaan hiukka hintavia enkä mä muutenkaan ole noiden julkkiskokkisarjojen perään, mutta mietin tota Tefal Styleä. Näyttäs ainakin kestävän lämpöä ja kulutusta mainoksen mukaan. Onkos tosta kokemuksia kellään?
http://www.kokkiman.com/shop/ruoanvalmistus/pannut_ja_padat/paistinpannut_ja_kattilat/prod__3476_Teräksinen Tefal Style paistinpannu 24 cm
Mites sitten noi Ikean pannut? On ainakin edullinen.
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90101207Halkaisija on liian pieni, vain 24 cm. Paisitinpannu tulisi olla vähintään 28 cm. Otapa se huomioon.
Muutama kymppi lisää ja saat hyvän pannun, jota käytät vuosikausia, jollet ehdoin tahdoin lähde naarmuttamaan pintaa veitsellä. Huonolla pannulla väsätessä vain kiroilet. - Kokkokuutonen
Molemmat Tefalin. Muutaman kuukauden kuluttua pohja pyöristyi aina kuumetessaan jolloin paistamislämpökin epätasaista pannun pohjalla. Lisäksi pannu keikkuu epämiellyttävästi levyllä. Sopinee hyvin kaasuliekillä,mutta ei keittolevyllä. Huonoa on läpeensä. Olen itsekin etsimässä parempaa. Valurautapannukin olemassa, mutta on liian hidas jokapäiväiseen pikkupaistamiseen.
- fhfhkfyhk
Kokkokuutonen kirjoitti:
Molemmat Tefalin. Muutaman kuukauden kuluttua pohja pyöristyi aina kuumetessaan jolloin paistamislämpökin epätasaista pannun pohjalla. Lisäksi pannu keikkuu epämiellyttävästi levyllä. Sopinee hyvin kaasuliekillä,mutta ei keittolevyllä. Huonoa on läpeensä. Olen itsekin etsimässä parempaa. Valurautapannukin olemassa, mutta on liian hidas jokapäiväiseen pikkupaistamiseen.
Tefalillakin on monia malleja, ohut- ja paksupohjaisia. Itselläni on vanha "Mestaripannu" vai mikä se oli, sellainen pystylaitainen ja kannellinen. Pinnoite on hieman kärsinyt, mutta suorana on pohja pysynyt. Ostin juuri Privilege Pro -pannun, kokemuksia ei vielä ole, mutta asiallisen oloinen ainakin.
- ei paha
tekonenä kirjoitti:
Ei sen nyt ihan itsekseen puhdistuva tarvi olla :-). Noi JOt on vaan hiukka hintavia enkä mä muutenkaan ole noiden julkkiskokkisarjojen perään, mutta mietin tota Tefal Styleä. Näyttäs ainakin kestävän lämpöä ja kulutusta mainoksen mukaan. Onkos tosta kokemuksia kellään?
http://www.kokkiman.com/shop/ruoanvalmistus/pannut_ja_padat/paistinpannut_ja_kattilat/prod__3476_Teräksinen Tefal Style paistinpannu 24 cm
Mites sitten noi Ikean pannut? On ainakin edullinen.
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90101207IKEAn pannut ovat olleet hintaansa nähden varsin positiivinen yllätys! Olin aluksi aika skeptinen niiden suhteen mutta ostin ensin yhden pienen kokeeksi ja totesin sen hyväksi. Nyt niitä löytyy kotoa jo kolme ja kaikki on tähän mennessä pysyneet hyvänä.Kannattaa tosin ottaa joku mikä ei oo ihan kaikkein halvimmasta 5€ hintaluokasta... :)
- O.Liver
Tefalilla on useita erilaisia Jamie Oliver-paistoastiasarjoja. Toiset ovat ohut-, toiset paksumpipohjaisia, toiset kestävät uunikäyttöä, toiset eivät.
http://www.tefal.fi/All Products/Cookware/Jamie Oliver/Jamie Oliver.htm - O.Liver
O.Liver kirjoitti:
Tefalilla on useita erilaisia Jamie Oliver-paistoastiasarjoja. Toiset ovat ohut-, toiset paksumpipohjaisia, toiset kestävät uunikäyttöä, toiset eivät.
http://www.tefal.fi/All Products/Cookware/Jamie Oliver/Jamie Oliver.htmTaitaa kuitenkin olla niin, että Jamie Oliver-pannut kestävät kaikki uunikäyttöä vähintään 210 °C.
- Kovanaama--
Hackmannin pannua vain ostamaan! Itselläni on Kovanaama-sarjan Paistokasari 2,6 L (http://www.hackman.fi/web/hackmanwww.nsf/fi/keitto-_ja_paistoastiat_kovanaama_osat_paistokasari_kannella_24_cm) ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Ei tartu mitkään tavarat paistettaessa pohjaan ja on kestävää laatua!
Täytyy vain muistaa, ettei käytä mitään metallisia esineitä paistettaessa; ainoastaan kunnollista, muovista tai puista paistilastaa. Pesu tapahtuu ihan tiskiharjalla ja pesunesteellä. Ei saa käyttää mitään karhunvilloja tms (eikä ole kyllä tarvettakaan - puhdistuu helposti).
Oma pannuni taisi maksaa 30-40 euroa. On kyllä hintansa arvoinen. Säilyy hyvänä monia, monia vuosia, kun K-kaupan alumiinipannun 10e saa uusia joka vuosi. - ikuinen pannu
Minulla on vaarin vanha valurautapannu joka on ainakin 50 vuotta vanha ja edelleen uutta vastaavassa, hyvässä kunnossa kovasta käytöstä huolimatta. Ei vaadi monimutkaista hoitoa, riittää pestä pelkällä vedellä ja tiskiharjalla. Hanki tuommoinen valurautapannu, se kestää isältä lapsen-lapsen-lapsille.
- köksä säästöliekillä
yleensä ei tiskiainetta. Kun rasvapoltan, puhdistan hankaussienellä ja tiskiaineella niin kauan kun irtoaa mustaa, sitten huuhtelen ja kuivaan. Vähän öljyä ja uuniin 200 asteeseen tunniksi. Käyttäkää laadukasta öljyä niin ei käryä niin pahasti, ei ole iso hinnanero.
Miksi ostaa uusi paistinpannu joka vuosi? - 27
köksä säästöliekillä kirjoitti:
yleensä ei tiskiainetta. Kun rasvapoltan, puhdistan hankaussienellä ja tiskiaineella niin kauan kun irtoaa mustaa, sitten huuhtelen ja kuivaan. Vähän öljyä ja uuniin 200 asteeseen tunniksi. Käyttäkää laadukasta öljyä niin ei käryä niin pahasti, ei ole iso hinnanero.
Miksi ostaa uusi paistinpannu joka vuosi?Muurikalla on tuubissa sellaista kun Muurikka silavaa, jota voi käyttää myös paistinrasvana vaikka paistinperunoille, mutta sopii erityisen hyvin grillin ja parilan talvisuojaukseen ja rasvapolttoon.
Putkilo on vähän kuin vanhanajan lankkituubi näöltään, mutta aivan erinomainen moneen hyvään käyttöön.
- testattu on
- udiyutdityd
Seuraavassa Tekniikan Maailmassa pitäisi myös olla vertailu.
Tuon Kuningaskuluttajan vertailun testijärjestelyt ovat vähän sinne päin. Pannuja lämmitettiin liedellä eri levyillä yhtä pitkät ajat, mutta todellisia lämpötiloja ei ilmeisesti mitattu. - hobitin kosto
udiyutdityd kirjoitti:
Seuraavassa Tekniikan Maailmassa pitäisi myös olla vertailu.
Tuon Kuningaskuluttajan vertailun testijärjestelyt ovat vähän sinne päin. Pannuja lämmitettiin liedellä eri levyillä yhtä pitkät ajat, mutta todellisia lämpötiloja ei ilmeisesti mitattu.Tekniikan Maailman paistinpannu-testin tuloksista voi lukea esim. täältä: http://ruoka.fi/keittiovalineet/paistinpannun-valinta-induktioliedelle-sopivat-paistinpannut Mulla on noista alle 60 euron pannuista juuri tuo sen hintaluokan voittanut Cerasafe. Vuoden ajan olen sillä paistellut ja odotellut, että sarjaan tulisi myös syvä pannu. Ostin sitten nyt joulupöperöitä varten tuon http://www.maypoint.fi/heirol-steely-cerasafe-induction-kannellinen-paistokasari-p-925.html
Aiempi oli hyvä. Tarvitsi paistamisessa aika paljon öljyä esimerkiksi marinoitujen kanapihvien paistamiseen, mutta mikään ei tarttunut ja puhdistui helposti tiskiharjalla ja Fairyllä. Uusi on sitten jo naurettavan liukas. Olen tehnyt kasarissa ruskeaa kastiketta, sulattanut suklaata, paistanut lihapullia, tehnyt wokin tapaista jne. ja kaikki lähtee vedellä huuhtelemalla. Jos kastike on päässyt kuivumaan, lasken kasariin vettä pesuhetkeen saakka eikä siihen jää mitään.
Swiss Diamondi puolestaan alkoi polttaa tavaraa pohjaan parin viikon käytön jälkeen.
- kovanaamalla
Mieltymyksistä vähän kiinni mutta kovanaama ehdottomasti paras, nuo käsipainot joutaa kierrätykseen.
- jhgfjcvjlyv
Moni on moittinut Kovanaamat alimpaan h.elv.ettiin.
- Pan Handle
Lidlissä on vähän väliä myynnissä asiallisen oloisia pannuja parinkympin hintaluokassa. Nyt viimeksi teräksisiä pannuja, joissa keraaminen pinnoite (Ceralon tjs).
- karina5
Pannu pysyy hyvänä kun hoidat oikein
Pese käsitiskissä siis tiskiharjalla ja nestemäisellä astianpesuaineella.Käytä vain pannulle sopivia paistovälineitä.Kuten puisia tai muovisia lastoja.
Tefalin pannut ovat yleensä hyvälaatuisia ja niissä hinta laatusuhde kohdallaan. - Anonyymi
Löytyisikö päivitettyä tietoa, mikä paistinpannu kannattaisi hankkia, kun kyse ns. keraamisesta tavallisesta liedestä ja herkästi pohjaan palavien ruokien valmistamisesta arjessa ?
Tefal kesti muutaman vuoden, mutta pinnoite lähti, vaikka mielestäni hoidin sitä oikein, en naarmutellut, tai pessyt millään karhealla.
Hintaluokka mieluummin edullinen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oi mun haniseni
Mul on ihan törkee ikävä sua. En jaksais tätä enää. Oon odottanut niin kauan, mutta vielä pitää sitä tehdä. Tekis mieli305892Kyllä mulla on sua ikävä
Teen muita juttuja, mutta kannan sua mielessäni mukana. Oot ensimmäinen ajatus aamulla ja viimeinen illalla. Välissä läm144444Hei rakas sinä
Vaikka käyn täällä vähemmän, niin ikäväni on pahempaa. Pelkään että olen ihan hukassa😔 mitä sinä ajattelet? naiselle403257IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä.
IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä. IS uutisoi torstaina Toni Imm522991Israel aloitti 3. maailmansodan
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011297979.html Israel se sitten aloitti näköjään kolmannen maailmansodan.3391581- 711351
Vihdoin tiedän että tämä on molemminpuolista
Saattoi se koko ajan olla silmiemme edessä mutta kumpikaan ei uskaltanut sitä toivoa. Kunpa nähtäisiin pian, toivottavas861338Nainen, meidän talossa on säännöt
1. Mies on aina oikeassa. 2. Ei vastaväitteitä. 3. Mäkättäminen kielletty. 4. Suhde on tärkein. 5. Ei salaisuuksia. 6. E2331227Kaksi vuotta
Sitten mä ihastuin suhun päätä pahkaa, kun meillä klikkasi heti ekasta päivästä lähtien. Et varmasti tunne samoin ja tek101180- 791179