Jouluhanhi

Anas anser

Olisiko jollakulla tarjota jouluista reseptiä hanhelle?

15

2616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6

      siina linnussa ei ole paljon syomista. Tehtiin viime vuonna ja melkein nalka jai.

    • Weihnachtsgans

      Hanhipaisti muuttuu jouluiseksi ja riittoisaksi kun se täytetään kerma-hunaja-kastanjoilla ja tarjoillaan punakaalin ja rommirusinoila täytettyjen uuniomenoiden kanssa. Lisäksi voi tarjoilla myös röstiperunaa.

      Hanhea varten tarvitset:
      1 hanhi (5-6kg)
      2 rkl meiramia
      1 rkl timjamia
      1 tl suolaa
      ripaus mustapippuria
      2 omenaa
      2 sipulia
      6 kokonaista neilikkaa
      n. 1 rkl kasvisöljyä
      2,5 dl valkoviiniä
      2,5 dl vettä
      7,5 dl kanalientä
      paksua puuvillalankaa tai narua

      Lisäksi tarjoilua varten uuniomenat: 8 omenaa, 8 nokaretta voita, 250 g rusinoita, 1,5 dl rommia; haudutettu punakaali: 1/2 punakaali suikaloituna, hanhen rasvaa, 2 omenaa suikaloituna, 2 rkl sokeria, 1 sipuli siivuina, 3,5 dl valkoviiniä, vähän suolaa, vähän neilikkaa ja vähän pippuria ja kerma-hunaja-kastanjat: 6 rkl sulatettua voita, 1,5 kg keitettyjä ja kuorittuja kastanjoita, 1dl kermaa ja 3 rkl hunajaa.

      Sekoita suola, pippuri ja yrttimausteeet. Kuori omenat ja sipulit. Leikkaa hanhen siivenkärjet talteen, pistele nahkaa sieltä täältä veitsellä ja hiero mausteseos linnun sisä- ja ulkopuolelle. Pistele neilikat omenoihin ja sipuleihin ja työnnä ne hanhen sisälle. Sido hanhen jalat kiinni toisiinsa. Ruskista hanhea kevyesti öljytyssä padassa joka puolelta n. 15 minuuttia, kunnes se saa vähän väriä. Ota hanhi pois padasta ja kaada irronut rasva talteen. Laita pata takasiin liedelle ja lisää valkoviini ja vesi, irrottele padan pohjalle jääneet nahat ja muut puulastalla mukaan liemeen. Laita hanhi takaisin ja paista melko kuumassa uunissa rintapuoli ylöspäin n. puoli tuntia kunnes pinta on rapea ja poista sulanut rasva pois padasta kumipumpulla (tai kauhalla, mutta älä polta itseäsi). Laske uunin lämpötilaa 180 asteeseen ja paista hanhi kypsäksi. Hanhen kypsymisaika 180 asteessa on 32 minuuttia painokiloa kohden. Poista paistamisen aikana pari kertaa sulanutta rasvaa. Poista kypsän hanhen sisältä omenat ja sipulit ja täytä hanhi kastanojilla ennen tarjoilua. Käytä hanhen rasvaa punakaalin hauduttamiseen.

      • Weihnachtsgans

        Keitä siivenkärkiä kanaliemessaä ja hanhen rasvassa n. 15 minuuttia, mausta suolalla ja pippurila ja kostuta lopuksi koko tarjoiluvadilla oleva punakaali ja hanhi -asetelma tällä kastikkeella.


      • Anser anser
        Weihnachtsgans kirjoitti:

        Keitä siivenkärkiä kanaliemessaä ja hanhen rasvassa n. 15 minuuttia, mausta suolalla ja pippurila ja kostuta lopuksi koko tarjoiluvadilla oleva punakaali ja hanhi -asetelma tällä kastikkeella.

        Kiitos paljon, herkullisen kuuloinen resepti!


      • yöäk kastanjaaa!
        Anser anser kirjoitti:

        Kiitos paljon, herkullisen kuuloinen resepti!

        sikäli mikäli pitää kastanjoiden mausta. Kastanja on varsinkin riistaruokien kanssa suosittu lisäke keskisen euroopan maissa, minä olen oppinut ihhoamaan kastanjan makua, jostain syystä se vain "potkii takaisin"


      • suomi-vaihtoehto
        yöäk kastanjaaa! kirjoitti:

        sikäli mikäli pitää kastanjoiden mausta. Kastanja on varsinkin riistaruokien kanssa suosittu lisäke keskisen euroopan maissa, minä olen oppinut ihhoamaan kastanjan makua, jostain syystä se vain "potkii takaisin"

        Kastanjat ovat Suomessa aika kalliita ja niitä on joskus hankala saada. Kerma-hunaja-kastanjoiden sijaan kotoisen jouluinen lisuke hanhelle syntyy myös voissa paistetusta lanttusilpusta.


    • Tänä aamuna klo 9 Jamie Oliver laitteli hanhea.
      En ennättänyt napata reseptiä ylös mutta se on tallennuksessa,
      voin kopsailla tänne jos haluat ?
      Ohjelma tuli neloselta, mahtaakohan se tulla viikolla uusintana.
      Jamiella on aika ravakat otteet tuossa ruoanlaitossa, siinä otti kyllä
      hanhi kyytiä :o)

    • Martin hanhea -miks

      http://www.kokkikolmonen.com/tuotteet.html?id=1/128
      http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2005/11/martinpivn-hanhi.html

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Martinpäivä
      Martinus huolehti köyhistä. Perinteen mukaan hän piiloutui hanhien koppiin välttyäkseen piispanvirasta (371 hänestä tuli Toursin piispa). Ensimmäinen ei-marttyyri pyhimys. Myöhemmin 10.11. Martti Lutherin muistoksi myös. Muistopäivänä valmistaan pidot joihin kuuluu makkaraa ja keskieurooppalaisittain Martin hanhi.
      Martin päivästä päästiin kaloja jään alta kolkkaamaan "Martti maalle, karttu jäälle."

    • Jõuluhani

      http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=1436
      Hylvaa hanhi sitruunamehulla, ripottele suola ja pippuri pnnalle.
      Sisustäyte : omenaa ja kuivattua luumua. Myös sisälle sitruunameuhu, suola ja pippuri. Kun hanhi muuttunut vaalea suskeaksi, valele valuneella liemellä.
      Lisää virolaista joulua http://www.toidutare.ee//aabits.php?g=2117
      ja google-kääntäjällä etiäppäin.
      Martin makkinoiden löytö: Katajasiirappi.
      http://et-ee.facebook.com/notes/saaremaa-turism/saaremaa-kadakasiirup-on-esindatud-helsingi-mardilaadal-saaremaa-poes/10150451411469180

      Oli oivaa likuketta puolukoiden kanssa.
      http://www.balticguide.ee/fi/www/page.php?id=661
      Jouluksi sitä punakaalisalattiin http://www.novodiabetespalvelu.fi/website/pages/cookbook.aspx?recipename=haudutettu-punakaali&acategory=all&lapage=3

    • AhmattiKustaa

      Unohtakaa täytteet. Melkein kaikissa resepteissä ei kerrota mitä täytteelle tehdään. Täyte alkaa käymään (hapahtumaan) jo parin päivän jälkeen. Pitää uskaltaa kokeilla eikä tehdä niinkuin muut. Kodin keittiö kirjastosta (15 osainen) löytyy hyvä resepti ilman täytettä. Kirjasto on tehty/painettu joskus 70-luvun alussa. Tanskalaista laatua, joka sovitettiin suomalaisille herkkusuille. Itse lorautan kastikkeeseen 2 desiä kuivaa sherryä, joka tuo syksyisen tammimetsän mukavasti kielelle.
      Kokkaamisiin.

    • ReverssitLevällään

      Matkalippu aurinkorannikolle !! Siellä niitä on muitakin ;)))) Viininlitkua mukkaan.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä sä pelkäät

      Ettei tää etene?
      Ikävä
      101
      3771
    2. Satuit vain olemaan

      Ensimmäinen joka avasi minussa sen nähdyksi ja rakastetuksi tulemisen puolen. Pitäisi vain muistaa että et ole ainoa. Se
      Ikävä
      48
      2701
    3. Vieläkö toivot, että kuulisit

      Minusta? Vai suutuitko kun en pystynyt vastaamaan sinulle?
      Ikävä
      114
      2529
    4. 24/7 sinä mielessä, ihan jatkuvalla syötöllä

      Aamulla herätessä, päivällä melkein nonstop, illalla nukkumaan mennessä, öisin herätessä. Mikä viddu tässä on 🤣
      Ikävä
      39
      2018
    5. Jotain pitää nyt keksiä että sinut näkisi

      Ensiviikolla viimeistään. Tälle on pakko saada kunnon piste tai sitten aloitetaan loppuelämä yhdessä, tulen hulluksi muu
      Ikävä
      30
      1797
    6. Mulla tulee vaan niin

      Paha olo siitä mitä teidän välillä on. Vaikka se on sun päätös mitä haluat. Tuntuu että menetän jotakin vaikka tiedän et
      Ikävä
      22
      1581
    7. Rakastan sua

      Tänäänkin, eilenkin, varmaan huomennakin..
      Ikävä
      27
      1552
    8. En tunne, en ymmärrä

      enkä muista 😱
      Ikävä
      22
      1348
    9. Mitkä olivat viimeiset sanasi ikävoinnin kohteellesi

      Ja milloin? Mitä olisit sanonut jos olisit tiennyt että ne jäävät viimeisiksi -ainakin toistaiseksi?
      Ikävä
      70
      1295
    10. Olikohan se

      Kuitenkin niin, että kiinnostuit minusta ihan tosissaan. Loukkaannuit, kun en ollutkaan valmis tapaamaan sinua.. Pelkäsi
      Ikävä
      8
      1281
    Aihe