Vasenkätiseksi opettelu

vasuria_

En tiä tuliko tämä nyt ihan oikealle alueelle, mutta kuitenkin.

Olen siis oikea kätinen, ja olen pidemmän aikaa värkännyt tietokoneiden parissa. Ja lähi aikoina huomasin, että oikea ranteeni kipeytyy melko nopeasti kun käytän hiirtä. Sekä oikeaan kyynärpäähänkin sattuu välillä, esim. lihaskuntoharjoituksissa.

Päätin sitten alkaa käyttämään enemmän vasenta kättä. Ensimmäinen iso muutos oli hiiren käyttäminen vasemmalla. Alussa oli todella hankalaa ja ärsyttävää. Käsi kun ei tahtonut liikkua "itsestään", niinkuin oikea tekee. Vaan jokaista hiiren liikettä piti ajatella ja liike oli kömpelöä ja epätarkkaa. Mutta jo nyt, noin viikon jälkeen ei tarvitse niin paljon miettiä hiiren liikuttamista, ja tarkkuuskin on parantunut.

Tuli mieleen, että onko täällä muita jotka ovat alkaneet opettelemaan "väärän" käden käyttöä? Kuinka kauan olet harjoitellut yms..

10

3012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aivot ovat

      melko oppivaisia tällaisissa asioissa.
      Itse olen ammatiltani rakennusmies ja ihan tietoisesti opetellut käyttämään
      ahtaissa paikoissa vasaraa, ruuvimeisseliä jms. myös vasemmalla kädellä.
      Alkuun oli vaikeaa mutta muutamassa viikossa homma alkoi sujua ja nykyään olen
      melkein hommassa kuin hommassa kaksikätinen.
      Kirjottaminen vasemmalla kädellä ei sentään oikein suju, ei ole oikein motivaatiota
      sitä harjoitellakaan.

    • sitroen.

      Huomasin kun tyttö oli pienenä niin se oli jotenkin epätietoinen kummalla kädellä tekisi jotakin. Yhtä vaikealta näytti molemmilla. Sitten opetin, että oikealla kädellä on helpompi tehdä nuo asiat koska suuri enemmistö ihmisistä on oikeakätisiä. Tuosta päättelin, että se kätisyys on opittu tapa eikä syntymässä saatu.
      Isäni oli vasenkätinen. Minä oikeakätinen muuten, mutta jos polkupyörällä ajan yhdellä kädellä niin vasemmalla on paljon helpompaa ohjata.

      • himuli*

        Itse olen ihan umpivasuri ja ollut syntymästä lähtien. PC:tä käyttäessä käytän luonnollisesti oikeaa kättäni hiiren liikuttamiseen ja tiedän että vasemmalla kouralla se ei ole läheskään yhtä helppoa. Varmaan oppimisen kautta se on tullut, kun 5 vuotiaasta asti on PC:tä käytetty. En usko että voisin oppia oikeakätiseksi, koska kaikessa muussa ja ensisijaisesti tarkkuutta vaativissa tehtävissä käytän aina vasenta, eli tarkempaa kättä. Oikea käsi tuntuu näin vasurin näkökulmasta todella kömpelöltä ja esimerkiksi heittäminen ei onnistu alkuunkaan.


      • sekakätinen

        Kirjoitan, heitän ja teen kotityöt vasemmalla. Ulkotyökalut ovat vasemmassa kädessä. Syön oikekätisten tapaan. Kudon ja virkkaan oikealla kädellä. Tietokoneen hiiri on oikeakätisten. Kävellessä sateenvarjo on vasemmassa ja kassi oikeassa kädessä. En osaa käyttää vasenkätisten saksia, vaan oikeakätisen sakset ovat vasemmassa kädessä.

        Kun kätisyystestit lapsuudessa tehtiin, olin lähes täysin vasenkätinen. Sitten äiti pakotti syömään oikeakätisten tavoin. Mainitsit "oikealla kädellä on helpompi tehdä koska enemmistö ihmisistä on oikeakätisiä". Vanhempani ovat oikeakätisiä, joten en saanut kasvaa puhtaasti vasenkätiseksi.


    • Anonyymi

      Sama mietin. Ajattelin opetella ensin kirjaimia silleen "A a Bb Cc jne. Mutta olen parempi heittämään esim. tikkaa vasemmalla kädelläni 🎯

    • Anonyymi

      Sama mietin. Ajattelin opetella ensin kirjaimia silleen "A a Bb Cc jne. Mutta olen parempi heittämään esim. tikkaa vasemmalla kädelläni 🎯

    • Anonyymi

      Päätin, että käytän hiirtä vasemmalla kädellä, niin numeroiden näppäily sujuu paremmin. Ei tarvitse siirrellä oikeaa kättä hiirelle ja numeroille. 2 viikkoa meni - sitten se on sujunut. Olen tosi tyytyväinen kun oikea käsi ei niin paljoa enään rasitu. Tuosta päätöksestä on jo 15v ja se on pitänyt.

      • Anonyymi

        Kansakoulussa minua painostettiin käyttämään oikeaa kättä kirjoittamiseen, mutta eihän siitä mitään tullut. Nyt vielä vanhalla iälläkin käsiala on ihan hirveetä harakanvarvasta. Eli minulle kävi kun Speden Viuhahtaja elokuvan Tossavaiselle, joka oli pitkään ulkomailla ja ei oppinut paikallista kieltä ja unohti samalla suomen kielen.
        Siis vanhemmat joilla on vasenkätinen lapsi, älkää pakottako käyttämään oikeaa kättä, jos lapsi ei sitä tahdo.


    • Anonyymi

      Vastaus niille muille joita asia koskettaa: Jos oikea ranne on hajonnut niin vasemman käyttöönotto ei ole toimiva ratkaisu. Itse tein juuri noin ja nyt ovat molemmat ranteet hajalla... Rannetuet käyttöön ja jumppaa peliin.

      Vaihda hiiri kosketustasoon. Tee itsellesi hiiripoljin, ja käyty hiiren nappeja jaloilla. Hiiren nappien kliksuttelu on se jossa ranne pahiten hajoaa. Lopeta hiiren keskellä olevan rullan pyöritys.

    • Anonyymi

      Olin kerran tekemässä tiettyjä työprojekteja henkilön kanssa, joka käytti hiirtä vasemmalla kädellä mutta niin että hiiri oli nurin päin, eli vasen/oikea ja ylös/alas toimivat päinvastoin kuin normaalisti. Sujui häneltä erinomaisesti niin ja oli kuulemma hänestä loogisempaa. Itsellä meinaisi kyllä pää nyrjähtää sitä katsellessa ;)

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe