epäluotettava luottamusmies

mmmmmmm...

Mitä tehdä luottamusmiehelle, joka ajaa vain omaa etuaan. Väittää erään esimiehen kiusaavan häntä, vaikka todellisuudessa me kaikki luottamusmiehen työkaverit tiedämme, että hän kiusaa esimiestämme. Luottamusmies valehtelee aivan uskomattomia juttuja organisaatiomme pääluottamusmiehelle , lisäksi hän puhuu suureen ääneen, että kunpa kyllästyisivät työnantajapuolella häneen ja antaisivat kenkää, niin saisi nostaa oikeusjutun ja saisi palkan kotiin pari vuotta. Tämä mätäpaise saa koko työpaikan voimaan pahoin, sillä meillä on oikeasti mukava ja reilu esimies, jota tämä luottamusmies haukkuu työpaikkakiusaajaksi. Lisäksi luottamusmies saanut valehtelullaan myös pääluottamusmiehen pään käännettyä. Mitä on tehtävissä, vaalit vasta vuoden kuluttua? No onneksi tämä luottamusmies on pitkällä sairauslomalla, joten saamme työpaikalla olla rauhassa. Sillä hänen tapoihin kuuluu tehdä riitoja myös työkavereiden välille, mutta myös esimiesten ja työntekijöiden välille, ei hetken rauhaa työyhteisössä kun tämä tyttö töissä. Että tälläinen tapaus eräästä kaupasta.

7

2710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myös kaupassa töissä

      Meidän työpaikalla oli samantapainen juttu. Työntekijät allekirjoittivat paperin, että luottamusmies ei nauti enää luottamusta ja esitimme uuden ehdokkaan. Meidän luottis meni vaihtoon ja onneksi ymmärsi itse lähteä talosta aika pian tuon tapahtuman jälkeen. Laittakaa vaihtoon vaan.

      • varaluottis

        Luottamusmies, tai luottamushenkilö hienosti nykyään ilmaisten, on sananmukaisesti LUOTTAMUStaho, eli nauttii edustamiensa luottamusta. Jos hänen edustettavansa eivät enää katso hänen olevan tehtäviensä ja hommansa tasalla niin morjens vain. Juuri yhdessä vastaavassa tilanteessa viime viikolla varaluottis nostettiin luottikseksi ja pitkällä nimilistalla morjens vanhalle. Ei se sen enempää vaadi.

        Usein vain täysin kädetön luottiskin saa olla hommassaan, kun a) Ei haluta sotkea enempää työpaikan välejä erottamalla ja/tai b) Työpaikka on sellainen, että joku nyt on nostettu luottikseksi joka on koviten (ja usein ainoana) viitannut ja ei ole jaksettu panostaa siihen puoleen. Tai sitten ollut ennen ihan hyvä tyyppi ja muuttunut matkalla... Useinhan noita ehdokkaita ei kauheasti olekaan ja muut ajattelevat, että kai sen täytyy antaa olla kun kerran me se itse siihen paikalle nostettiin. Tai paremminkin monesti niin, että on joku yksi ehdokas eikä asetu vastaehdokkaita tai ainakaan kukaan ei kauhean ponnekkaasti vastusta. Toisin sanoen "ai Tarja on meidän luottis, en huomannut koko äänestystä" , "juu se oli ainut ehdokas, samahan se kuka se on. Ei asiat siitä parane tai huonone...".

        Joten kyllähän luottiksen helposti pihalle saa, jos vain haluaa. MUTTA jos henkilölle itselleen ei vielä koskaan ole tarpeeksi painokkaasti sanottu että hei nyt sitten linja muuttuu tai se on morjens, niin ainahan jos haluaa ihan korrektisti mennä niin ensin jutellaan ja varoitetaan sekä katsotaan muuttuuko systeemi. Joskus tietysti ei ole mitään muita vaihtoehtoja kuin ulos saman tien ja asiat eivät muuttuisi miksikään tai ainakaan parempaan, vaikka kuinka juttelisi. Usein joku vanhin kaikentietävä jäärä pahin luottis onkin, joka jäänyt jonnekin 80-luvulle ajattelullaan ja tietää kaikkien hommista aina kaiken. Kuuntelematta vasta-argumentteja.


    • hena74

      Ao ja työhuonetoimikunta valvoo luottamusmiesten tekemisiä, ilmoitus sinne taikka suoraan luottamusmiehen työnjohtajalle ja työnjohtajan esimiehelle.

    • joskusollut

      Ei kannata valita henkilöä, joka pyrkii kaikin keinoin luottikseksi. Aina löytyy isommasta porukasta päteväkin.

    • huh huh

      Meidän työpaikalla luottamusmies joka myöhästyy joka päivä töistä 1-10 minuuttia. Tiedän että työaikojen valvonta kuuluu hänen esimiehilleen mutta meidän esimiehemme eivät ole työkohteessamme fyysisesti läsnä.

      • ............

        Eipä sullakkaan paljon työt kiinnosta kos on aikaa tuollaisia kytätä.


      • mAsentaja

        Meidän työpaikalla kärkimies myöhästyy töistä joka aamu 2 tuntia, eli torstaina on jo menetetty kokonainen henkilötyöpäivä. Työnjohto tietää muttei tee asialle mitään. Et silleen..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe