Onko Sinulla hyviä reseptejä mitä teet riisikeittimellä? Kasvis- kala- ja kanaa koskien.
Tässä pari vinkkiä:
- Pikaruoka: - Laita riisi kypsymään ja 5 minuuttia ennenkuin kone lopettaa keittämisen pakastekala mukaan.
Mausta riisi "all purpose seasoning" mausteella. (TRS:n joka paikan mauste ulkomaalaisten kaupat myyvät, ja vastaavia ja muita löytyy marketeistakin) 1 rkl keittoannokseen.
Vastaavasti voit laittaa kanaa mukaan.
Onko lisämpää jollakin ?
jari
Riisikeittimellä
2
2990
Vastaukset
- Tefal classic 2l
http://m.kotikokki.net/reseptit/nayta/163564/Riisikeittimellä makarooni- ja kinkkuvälipala
http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Ruoka/ketju/5607902
http://www.thaiclub.fi/page30.php
Sitruunainen jugurttikakku (japanilaisessa riisikeittimessä)
n. 4 annosta
- 2 kuppia (n. 3,2 dl) vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa (tai leivinjauhetta)
- 1 kuppi (n. 1,6 dl) sokeria
- pari hyppysellistä suolaa
- 2 kananmunaa
- ½ kuppia (n. 1 dl) maustamatonta jugurttia
- 2 ruokalusikkaa sitruunan mehua
- 1/4 kuppi (n. ½ dl) rypsiöljyä
(- tomu- tai raesokeria koristeluun)
1. Sekoita kulhossa jauhot, sooda, sokeri ja suola keskenään.
2. Lisää joukkoon kananmunat ja jugurtti ja vatkaa hyvin.
3. Sekoita taikinaan lopuksi sitruunan mehu ja rypsiöljy.
4. Kaada taikina öljyttyyn riisikeittimen kulhoon.
5. Valitse ケーキ eli kakku-toiminto, ja anna kakun kypsyä riisikeittimessä n. 70 minuuttia, keittimestä riippuen.
6. Irrota kakku keittokulhosta muovista kaavinta apuna käyttäen heti kun kakku on kypsä. Koristele pienirakeisella sokerilla tai tomusokerilla.
7. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön ja hedelmien kera.
Lähettänyt Riisa Ruokakomerossa 10.00
4 kommenttia
Reseptit: japanilaista, leivonnaiset
14.5.2009
Riisipuuro japanilaisessa riisikeittimessä
3-4 annosta
- 2 dl japanilaista riisiä tai puuroriisiä
- 1,5 dl vettä
- 6 dl täysmaitoa
- suolaa maun mukaan, n. ½ tl
1. Mikäli käytät japanilaista riisiä, pese riisi huolellisesti ennen keittoa. Riisi pestään juoksuttamalla kattilaan vettä, huljuttelemalla riisejä kädellä vedessä, kaatamalla samea vesi pois ja toistamalla nämä vaiheet, kunnes riisinpesuvesi alkaa olla suhteellisen puhdasta.
2. Mittaa japanilaistyyppiseen, moderniin elektroniseen riisikeittimeen riisi, vesi ja suola. Sekoita.
3. Valitse riisikeittimen "keitto"-toiminto tai mahdollisuuden mukaan "puuro"-toiminto, jossa voit määritellä ajan minuutteina. (Riisikeittimien ohjelmat vaihtelevat mallin mukaan, mutta suuressa osassa keittimistä on mahdollista valita keitinaika, tai jopa "puuro"-toiminto, jota kannattanee käyttää, mikäli semmoinen on tarjolla). Määritä ajaksi noin 10 minuuttia, jonka aikana riisi imee suurimman osan vedestä itseensä.
4. Kun vesikeittovaihe on ohi, kaada kattilaan maito. Aseta keitin keittämään riisipuuroa n. 40 minuutiksi. Keittoaika vaihtelee luonnollisesti keitimen mallin ja riisityypin mukaan, joten tarkkaile ensimmäisellä kokeilukerralla omaa keitintäsi. Keittämisen loppuvaiheessa puuroa kannattaa sekoittaa pari kertaa.
5. Tarjoile puuro ja laita mahdollinen ylimääräinen puuro erilliseen astiaan, äläkä jätät sitä riisikeittimeen. Riisikeitin kannattaa puhdistaa aina mahdollisimman pian keittämisen jälkeen.
Suomalaisessa, maitoon keitetyssä riisipuurossa sinänsä ei ole mitään japanilaista, vaikka se hieman muistuttaakin japanilaista riisivelliä, okayua, jossa riisiä keitetään runsaassa vedessä hauduttamalla. Halusin Japanissa ollessani kuitenkin kokeilla, miten puuron valmistus sujuu japanilaisessa, elektronisessa, ohjelmoitavassa riisikeittimessä. Lopputulos oli mainio - maito ei palanut pohjaan ja minä sain keskittyä kouluhommiin samalla kuin ruoka valmistui kuin itsestään. Puurosta tuli oikein hyvää ja rakennekin oli juuri oikeanlainen. Mikäli omistat ajastettavalla keitto-toiminnolla tai puuro-toiminnolla varustetun riisikeittimen, kannattaa siis ihmeessä kokeilla.Kiitos
Minulla on keitin jossa on vain yksi toiminto, eli kakut eivät onnistu.
Puurossa täytyy hiukan säveltää, minulla on nyt on kaksi erilaista hauduttavaa kattilaa, mutta jos haluaa käyttää automaattista aikatoimintoa, niin asiassa on tietty viehätys, ja kokeilin kerran.
Huomasin että keittimen pohjassa oleva kuumentuva nappula on jousitettu eli se kai yksinkertaisesti sitten kun vesi on kaikki pois ettei se vaistoa enää veden porinaa katkaisee virran ja riisi on valmista.
Jos laittaa vettä yli ohjeen mitä riisi imee vettä se keittää niin kauan että vesi on kaikki haihtunut.
Näin ymmärsin kun kokeilin riisivelliä ensin.
Maito palaisi siinäkin pohjaan, mutta ajattelin jos lisään vasta kun keittänyt riisin kypsäksi.
Niin voin menetellä ja säveltää oman puuroseseptin jonka äkkiä heittää ja valmista.
Uusi leipäkone on tulossa postissa minulle, siinä onnistuu paremmin kakut pikana.
Leivon uunissa itse, mutta leipäkone on jos ei jaksa tarvittaessa heti leipoa, ja pakastimestaki loppu.
Jouluksi pitää tehdä ruisleipää, aika äkkiä tyydyn tekemään 1 l sämpyläraikinan, on nopea.
Riisiruokia kaipasin- mainitsin jo että kokeilin itse kalaa ja kanaa, ihan vaan heittää sekaan kypsymään oikealla hetkellä, jäisen kanankoiven voi heti laittaa sekaan ja pakastekala 5 min ennen kuin riisi on kypsää, ja maustaa liemikuutiolla ja mausteilla. Sekavihannespussi hiukan ennen kuin katkaiseen virran mukaan myös.
Tuollaisia kaipasin, mutta kiitos paljon, näit vaivaa, nuo ei onnistu yhdellä ohjelmalla masiinassani.
Kaikenlaiset vempaimet on ihan kivoja, joskin laiskistaa entisestään.
Jos ei aina jaksanut tiskata, nyt kun on kone vaatii äärimmäisiä ponnisteluja tyhjätä astianpesukone ja täyttää astioilla. Ihan henkeä pitää vetää välillä, ja kiertää pari kertaa kämpän ympäri nk painonnostaja ennen painoihin tarttumista.
Teekeitin on koko ajan päällä. Kahvikeitin ajaa ihan saman asian, purut tai pussit pohjalle, ja vesi päälle.
Teekeittimsessä plöröt mukaan ja keitin poreilee aina joskus.
Perinteinen Lipton vaan on paras tavallinen kaupasta ostettava pussitee, ei pääse yli eikä ympäri, kaikki on kokeiltu. Vihreä tee minulle maistuu myös hyvin ja sitten musta tee joka on aromatisoitu Intiasta tällä hetkellä.
Minulla on ymmärrys että kun teetä hauduttaa kauan, siihen kehittyy tanniinia joka on vatsalle hyvä, se on se katkeralta maistuva, s eon siis terveellistä, ihan tosissa terveellistä vatsalle.
Teessä oleva kofeiini jota kutsutaan teiiniksi myös haihtuu eräässä prosessissa ymmärrykseni mukaan pois kun hauduttaa kauan.
Teelaatuja on valtava määrä, yrttiteet mukaan lukien.
yst terv
jari
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044