Sinihomejuustossa valkoista hometta? Pilalla?

11.2 päiväys

Onko normaalia että Pirkka sinihomejuustossa (pakattu metallinharmaaseen pahvikoteloon) on valkoista nukkamaista hometta päällä? Ostin alennuksesta tänään tuollaisen juuston, vanhenee 11.2 eli ei pitäisi olla vielä vanhaa, mutta onko sittenkin? En oo ennen ostanut kyseistä juustoa

12

4217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11.2 päiväys

      Alapuolella taas on tuollaista nukkamaista hometta harmaana. Oikeastaan näyttää niin kuin joiltain osin juuston päällä olis paperimainen kuori...

      • 11.2 päiväys

        Tuo juusto ei ole myöskään sisältä yhtään murenevaa kuten yleensä vaan aika vetelää. No söin sitä vetelää juustoa sieltä keskeltä silti, maistui valkohomejuustolle, mutta ihan hyvää. Jos tulee ruokamyrkytys niin en osta homejuustoja enää ikinä.


      • SiniHome
        11.2 päiväys kirjoitti:

        Tuo juusto ei ole myöskään sisältä yhtään murenevaa kuten yleensä vaan aika vetelää. No söin sitä vetelää juustoa sieltä keskeltä silti, maistui valkohomejuustolle, mutta ihan hyvää. Jos tulee ruokamyrkytys niin en osta homejuustoja enää ikinä.

        Sinihomejuusto valmistetaan siten että valmiiseen juustokiekkoon pistetään homebakteeri neulamaisella
        välineellä. Jos leikkaat viipaleen, raitojen kuuluisi näkyä. Rakenteen kuuluu olla kiinteä ja mureneva,
        ei vetelä ja tuo nukka ei taida kuulua asiaan koska se on ilmeisesti saanut kosteutta ja kehittänyt
        siten omat homeet pintaan.
        Sinuna ottaisin siitä näytteen ja laittaisin menemään valmistajalle laaduntarkkailuun.
        Voi hyvinkin olla että tuote ei ole käyttökelpoinen, labra tutkii sen sitten. Jos pakkaus on vielä tallella,
        laita mukaan siitä parasta ennen-päiväysmerkintä ja ean koodi.
        Älä nyt ainakaan hirveästi syö kerralla sitä, voi mennä oikeesti vatsa kipeäksi.

        Kauppaan sitä ei kannata palauttaa, saat vaan tilalle uuden, vaan suoraan valmistajalle.


      • 11.2 päiväys
        SiniHome kirjoitti:

        Sinihomejuusto valmistetaan siten että valmiiseen juustokiekkoon pistetään homebakteeri neulamaisella
        välineellä. Jos leikkaat viipaleen, raitojen kuuluisi näkyä. Rakenteen kuuluu olla kiinteä ja mureneva,
        ei vetelä ja tuo nukka ei taida kuulua asiaan koska se on ilmeisesti saanut kosteutta ja kehittänyt
        siten omat homeet pintaan.
        Sinuna ottaisin siitä näytteen ja laittaisin menemään valmistajalle laaduntarkkailuun.
        Voi hyvinkin olla että tuote ei ole käyttökelpoinen, labra tutkii sen sitten. Jos pakkaus on vielä tallella,
        laita mukaan siitä parasta ennen-päiväysmerkintä ja ean koodi.
        Älä nyt ainakaan hirveästi syö kerralla sitä, voi mennä oikeesti vatsa kipeäksi.

        Kauppaan sitä ei kannata palauttaa, saat vaan tilalle uuden, vaan suoraan valmistajalle.

        Tuntuu vähän tyhmältä alkaa lähetellä juustoa postissa, mutta kai tuosta pitää kysäistä noiden asiakaspalvelusta. Söin muuten sitä juustoa aika paljon eilen loppujen lopuksi, vielä ei ole tullut mitään oireita. Kuinkahan kauan sitten lie kestää että oireet ilmaantuu...


      • Cheeseman.
        11.2 päiväys kirjoitti:

        Tuntuu vähän tyhmältä alkaa lähetellä juustoa postissa, mutta kai tuosta pitää kysäistä noiden asiakaspalvelusta. Söin muuten sitä juustoa aika paljon eilen loppujen lopuksi, vielä ei ole tullut mitään oireita. Kuinkahan kauan sitten lie kestää että oireet ilmaantuu...

        Paikkakuntasi terveystarkastajalle, hän toimittaa sen puolestaan laboratorioon mikroskoopin alle.
        He relkamoivat aikanaan valmistajaa mikäli aihetta ilmaantuu.
        Jos olet saanut ruokamyrkytyksen, huomaat sen kyllä tihentyneenä tarpeena poiketa vessassa.
        Voi olla hyvinkin mahdollista että juusto on tosiaan kasvattanut vieraan homekannan pintaansa, se taas johtuu melkoisella varmuudella väärästä säilytyksestä, tai pakkaus on saanut esimerkiksi siihen kuulumatonta kosteutta säilytysketjun jossain vaiheessa!






        ,


      • hoijaa...
        SiniHome kirjoitti:

        Sinihomejuusto valmistetaan siten että valmiiseen juustokiekkoon pistetään homebakteeri neulamaisella
        välineellä. Jos leikkaat viipaleen, raitojen kuuluisi näkyä. Rakenteen kuuluu olla kiinteä ja mureneva,
        ei vetelä ja tuo nukka ei taida kuulua asiaan koska se on ilmeisesti saanut kosteutta ja kehittänyt
        siten omat homeet pintaan.
        Sinuna ottaisin siitä näytteen ja laittaisin menemään valmistajalle laaduntarkkailuun.
        Voi hyvinkin olla että tuote ei ole käyttökelpoinen, labra tutkii sen sitten. Jos pakkaus on vielä tallella,
        laita mukaan siitä parasta ennen-päiväysmerkintä ja ean koodi.
        Älä nyt ainakaan hirveästi syö kerralla sitä, voi mennä oikeesti vatsa kipeäksi.

        Kauppaan sitä ei kannata palauttaa, saat vaan tilalle uuden, vaan suoraan valmistajalle.

        Jos ostaa homejuustoa ei ehkä kannattaisi valittaa, jos se on homeessa.


    • 11.2 päiväys

      Kysyin asiakaspalvelusta asiaa ja sain vastauksen että kyseisen juuston pinnalla kasvava home on täysin normaalia. Laitanpa tänne koko vastauksen, niin kenties siitä on myös muille ihmisille vastaisuudessa hyötyä:

      "Pirkka sinihomejuuston kypsytysprosessin edistyessä ja juuston vanhetessa kasvaa sinihome (penicillium roqueforte) juuston sisältä ulos. Juuston pinnalla kasvaa toinen homelaatu (penicillium candidum). Molemmat homeet voivat kasvaa ns. sisäkkäin. Tämä juuston pinnalla oleva valkoinen ja harmaa homemuodostus on täysin normaalia ja kuuluu sinihomeen perusominaisuuksiin sekä vaikuttaa ratkaisevasti maun muodostukseen. Tämän homeen voi niin halutessaan kaapia pois juuston pinnalta ennen syömistä."

      • elliivo

        Tuo oli hyvä tietää.
        Olen joskus itse ostanut kevyt-aura sinihomejuustoa jossa oli juuri samanlainen homenukka pinnalla. Maistoin juustoa ja se oli mielestäni pahan makuista joten heitin sen pois enkä osta enää ikinä sitä laatua.
        Olen ostanut Pirkka sinihomejuustoa mikä on litteässä muovikotelossa ja se on aina ollut juuri sellaista kun pitääkin, eli ainoastaan sisällä sinistä hometta, rakenne kiinteä ja ulkopinta siisti sekä maku hyvä.


    • juustonsyöjä

      Ei kannata heittää sitä sinihomejuustoa menemään, ihan syötäväksi kelpaavaa on.
      Itsekin käytän sinihomejuustoa ja joskus menee päiväys vähän yli ja juuston pinnalla on samantapaita vaaleaa tai harmahtavaa hometta.
      En ole sitä koskaan kuorinut pois vaan käyttänyt koko juuston.
      Yleensä laitan sinihomejuustoa pizzaan, joten ei maussakaan huomaa mitään epäilyttävää ja koskaan ei ole tullut mitään vatsakipuja tai muitakaan vaivoja.
      Harvemmin syön sinihomejuustoa suoraan paketista.
      Välillä on pizzajuustoraasteessakin ollut vähän sinertävää/vihertävää hometta.
      Olen senkin laittanut pizzan päälle homeineen kaikkineen, eikä ole siitäkään tullut vatsavaivoja.
      Ei pieni home ole haitannut, kun pizzassa on muutenkin sitä homejuustoa, niin siinä samassahan se menee tuo pizzajuustoraaste, jossa on vähän ollut hometta.
      Hyvä keino olisi pakastaa pizzajuustoa, jos ostaa suuremman erän ja harvemmin tekee pizzoja.

    • persshee

      Tuo pirkka sinihomejuusto on laadultaan sellaista että on aina pehmeää ja löysää sisältä, ei murenevaa, kuten aurajuusto! Makukin on sinihomejuustoksi aika mieto. Juustoissakin on eroja ja itse pidän tuosta pirkankin tuotteesta, olipa sitten aitoa sinihomejuustoa tai ei.

      • perssheee

        ja parkallahan on 2 eri sinihomejuustoa, toinen pahvipakkauksessa josta edellisessä kerroin ja sitten erikseen läpinäkyvässä muovipakkauksessa sellainen murenevampaa laatua oleva voimakkaamman makuinen sinihomejuusto.


      • Anonyymi

        Kyseisen sinihomejuuston paketin sisäpuolelta löytyy asteikko mistä voi tarkistaa parasta ennen päiväyksestä että kuinka kypsynyttä ja aromikasta juusto on. Kyseinen juusto on oma suosikkini ja sopii hyvin esim. Maalahden limppun päälle sellaisenaan koska levittyy pehmeänä helposti. Homelaatuna Roquefort on yksi aromikkaimmista mitä käytetään homejuustojen valmistuksessa jos kaipaa väkevämpää voi aina maistaa Gorgonzolaa tai Stiltonia. tosin aromikkuuteen vaikuttaa aina myös itse juusto sen kypsyys ja laatu eli minkä tyyppistä ja kuinka rasvaista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe