Tämän jälkeen et enää syö eläimiä...

Kasviksiavain

24

788

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4+7

      Niin kauan kun eläimet tehdään lihasta, niin minä syön niitä.

      • 72risat

        Muistan aikaa nuorena tyttönä olin Helsinki nimisessä kaupungissa isossa liha kaupassa töissä. aikaa olikohan47v sitten.ulkomailta tuli pakastettua puhvelin maksaa 25kg laatikoissa.Me sulaneena paloiteltiin ja myytiin naudan kotimaisena maksana.Hyvää oli kauppa kävi ,muuten itsekin söin.elämä jatkuu.Nykyäänkin uskon samankaltaista tapahtuu tänä päivänäkin SUOMESSA PAKATAAN. Näin on näreet. Intohimot vailla tarkoitusta ovat järjettömiä.Vähän huumoriakin joukkoon..


      • suomalainen itsekkin
        72risat kirjoitti:

        Muistan aikaa nuorena tyttönä olin Helsinki nimisessä kaupungissa isossa liha kaupassa töissä. aikaa olikohan47v sitten.ulkomailta tuli pakastettua puhvelin maksaa 25kg laatikoissa.Me sulaneena paloiteltiin ja myytiin naudan kotimaisena maksana.Hyvää oli kauppa kävi ,muuten itsekin söin.elämä jatkuu.Nykyäänkin uskon samankaltaista tapahtuu tänä päivänäkin SUOMESSA PAKATAAN. Näin on näreet. Intohimot vailla tarkoitusta ovat järjettömiä.Vähän huumoriakin joukkoon..

        Tämä on varmasti totta.
        Monestihan joulukinkutkin tulee tanskasta ja muutaman päivän kun ovat suomessa, niihin lätkäistään merkki "suomalainen kinkku".

        Tämä on totta, olen kuullut sen ystävältäni, jonka mies oli töissä semmoisessa paikassa jossa näin tehtiin.
        Eli kun kinkku on sen pari päivää suomessa, niin sitä voi sanoa suomalaiseksi.


      • tarkkaavainen myös
        suomalainen itsekkin kirjoitti:

        Tämä on varmasti totta.
        Monestihan joulukinkutkin tulee tanskasta ja muutaman päivän kun ovat suomessa, niihin lätkäistään merkki "suomalainen kinkku".

        Tämä on totta, olen kuullut sen ystävältäni, jonka mies oli töissä semmoisessa paikassa jossa näin tehtiin.
        Eli kun kinkku on sen pari päivää suomessa, niin sitä voi sanoa suomalaiseksi.

        Silloin, kun ostaa Hyvää Suomesta -joutsenmerkillä varustetun tuotteen, niin silloin on takuuvarmasti suomalainen tuote.


      • takuuvarmaa
        tarkkaavainen myös kirjoitti:

        Silloin, kun ostaa Hyvää Suomesta -joutsenmerkillä varustetun tuotteen, niin silloin on takuuvarmasti suomalainen tuote.

        ei ole nykymaailmassa kuin kuolema. en usko enää joutseniin enempää kuin hiiriinkään,ilmassa on niin paljon valheita ja petosta kaikessa joka hetki.
        harmi,mutta tosi ja syy on suunnaton ahneus kaikilla.


    • (...)

      tehdessäni tarkistankin aina, että liha-, kala-, ja maitotuotteet ovat ehdottomasti suomalaisia, samoin kuin kananmunat. Onhan se muutenkin hyvä, kun ostaa suomalaisia tuotteita, niin ei tarvitse pelätä saavansa salmonellaa. Laitankin perheelleni monta kertaa viikossa liharuokaa unohtamatta kasviksiakaan. Niidenkin täytyy olla kotimaisia, jotta ei tarvitse nauttia torjunta-ainejäämiä.

      • Tuottaja

        Miten suoritat tuon tarkastuksen varmistaaksesi niiden kotimaisuuden? Haastatteletko paisteja ja munia vaiko eläintä ennen teurastusta ja kanaa ennen munintaa ja suomeksi vai ruotsiksi?
        Mistä päättelet että emme käytä kasvinsuojeluaineita, toki noudattaen varoaikoja, kuten ulkomaisetkin puutarhurit!


      • (...)
        Tuottaja kirjoitti:

        Miten suoritat tuon tarkastuksen varmistaaksesi niiden kotimaisuuden? Haastatteletko paisteja ja munia vaiko eläintä ennen teurastusta ja kanaa ennen munintaa ja suomeksi vai ruotsiksi?
        Mistä päättelet että emme käytä kasvinsuojeluaineita, toki noudattaen varoaikoja, kuten ulkomaisetkin puutarhurit!

        on helppoa. Kananmunakotelossa on Hyvää Suomesta -joutsenmerkki, samoin kuin lihapaketeissa ja maitotölkeissä. Kalaa ostaessani katson kalatiskiltä taulua, missä kala on pyydystetty. Niin - en osta valmiita tuotteita, vaan itse teen esim. kaalikääryleet, kalakeitot jne.
        Olen lukenut erilaisista lehdistä, kuinka esim. Espanjassa saa käyttää sellaisia aineita, mitkä Suomessa on kiellettyjä. Ja onhan maussakin jo eroja Suomen hyväksi. Siksi ostan suomalaisia tuotteita.


      • hyvää monenlaista
        (...) kirjoitti:

        on helppoa. Kananmunakotelossa on Hyvää Suomesta -joutsenmerkki, samoin kuin lihapaketeissa ja maitotölkeissä. Kalaa ostaessani katson kalatiskiltä taulua, missä kala on pyydystetty. Niin - en osta valmiita tuotteita, vaan itse teen esim. kaalikääryleet, kalakeitot jne.
        Olen lukenut erilaisista lehdistä, kuinka esim. Espanjassa saa käyttää sellaisia aineita, mitkä Suomessa on kiellettyjä. Ja onhan maussakin jo eroja Suomen hyväksi. Siksi ostan suomalaisia tuotteita.

        silloin maistaakin oman mielen mukaan. Makuja ja tuotteita on monia, näin on myös sen paremmuuden kanssa. jotkut ulkomaiset tuotteet päihittävät mennen tulle kotimaiset ja myös toisinpäin.


      • on -
        hyvää monenlaista kirjoitti:

        silloin maistaakin oman mielen mukaan. Makuja ja tuotteita on monia, näin on myös sen paremmuuden kanssa. jotkut ulkomaiset tuotteet päihittävät mennen tulle kotimaiset ja myös toisinpäin.

        ulkolaisia tomaatteja ja kurkkuja. Täytyy sanoa, että kyllä suomalaiset päihittävät ulkomaiset tomaatit ja kurkut. Samoin kävi mansikoitten, kun ostimme espanjalaisia mansikoita - eipä todellakaan vetänyt vertoja kotimaisille mansikoille.
        Ostankin lähituotteita niin paljon kuin mahdollista ja teen monenlaisia salaatteja. Samoin erilaisia jauhoja, joista leivon sämpylöitä ja kahvipullaa sekä kuivakakkuja ja silloin tällöin täytekakkuja.

        Suomalaisia lihoja ostan pakasteeseen, joista valmistan mm. keittoja ja uuniruokia.
        Kotimaisista marjoista valmistan mehua, joten lisäaineitakaan ei saa.
        Vitamiineja saan marjoista, joista tyrnistä eniten C-vitamiinia. Siksipä ulkolaisten hedelmienkin osto jää vähäiseksi.
        Täytynee sanoa, että ulkolaisten tuotteiden osto jää erittäin vähäiseksi.


      • nykyään kasvissyöjä

        tämä liittyy asiaan? suomessa eläimiä kohdellaan ihan yhtä julmasti kun jenkeissäkin. Käykääs katsomassa esim. tehotuotanto.net¨


      • no...
        nykyään kasvissyöjä kirjoitti:

        tämä liittyy asiaan? suomessa eläimiä kohdellaan ihan yhtä julmasti kun jenkeissäkin. Käykääs katsomassa esim. tehotuotanto.net¨

        oikeasti olen nähnyt vain tyytyväisiä tuotantoeläimiä. Aktivistien kuvauksissa syntymiset ovat eläinrääkkäystä vaikka oikeasti se on ihana. Ne ovat niin vieraantuneet luonnosta.
        Ruotsissakin ilmoitetusta eläinrääkkäystilasta eläinlääkäri ja läänineläinlääkäri olivat eri mieltä kuivikkeiden määrästä, muuta huomauttamista ei muistaakseni ollut. Eihän Suomessakaan löytynyt muuta huomautettavaa kuin joitakin laiminlyöntejä. Toisekseen eläinaktivistien pitäisi kunnioittaa eläimiä eikä aiheuttaa eläimille vahinkoa ja mennä luvatta tuotantotiloihin.
        Esim. sikakuvissa nähtiin säikähtäneitä ilmeitä sioilta, kun yöllä ilmestyi aivan vierasta väkeä paikalle eikä tuttua hoitajaa ollenkaan.
        Nuo kuvaukset tuotantotiloilta ei ole vähentäneet lihankulutusta ollenkaan.


      • tuotteita löytyy
        on - kirjoitti:

        ulkolaisia tomaatteja ja kurkkuja. Täytyy sanoa, että kyllä suomalaiset päihittävät ulkomaiset tomaatit ja kurkut. Samoin kävi mansikoitten, kun ostimme espanjalaisia mansikoita - eipä todellakaan vetänyt vertoja kotimaisille mansikoille.
        Ostankin lähituotteita niin paljon kuin mahdollista ja teen monenlaisia salaatteja. Samoin erilaisia jauhoja, joista leivon sämpylöitä ja kahvipullaa sekä kuivakakkuja ja silloin tällöin täytekakkuja.

        Suomalaisia lihoja ostan pakasteeseen, joista valmistan mm. keittoja ja uuniruokia.
        Kotimaisista marjoista valmistan mehua, joten lisäaineitakaan ei saa.
        Vitamiineja saan marjoista, joista tyrnistä eniten C-vitamiinia. Siksipä ulkolaisten hedelmienkin osto jää vähäiseksi.
        Täytynee sanoa, että ulkolaisten tuotteiden osto jää erittäin vähäiseksi.

        lähiruokahan on toki aina hyvästä, ja toki jos vertaa kotimaisiin tuoretuotteisiin niin usein ne kyllä hakkaavat ulkomaiset, ainakin nuo marjat niin tekevät.
        Mutta ulkomaisista tuotteista löytyy paljon sellasia joissa kotimaiset eivät pärjää alkuunkaan. Lihatuotteet ovat usein niitä. Suomessa ei kunnon lihakarjaa kasvateta kuin pienissä määrin, ja esim. ulkolaiset makkarat pesevät kotimaiset sata nolla. Parman kinkut ja sen sukulaiset, sellasia ei kotimaisina edes ole.


      • Lihamies!
        no... kirjoitti:

        oikeasti olen nähnyt vain tyytyväisiä tuotantoeläimiä. Aktivistien kuvauksissa syntymiset ovat eläinrääkkäystä vaikka oikeasti se on ihana. Ne ovat niin vieraantuneet luonnosta.
        Ruotsissakin ilmoitetusta eläinrääkkäystilasta eläinlääkäri ja läänineläinlääkäri olivat eri mieltä kuivikkeiden määrästä, muuta huomauttamista ei muistaakseni ollut. Eihän Suomessakaan löytynyt muuta huomautettavaa kuin joitakin laiminlyöntejä. Toisekseen eläinaktivistien pitäisi kunnioittaa eläimiä eikä aiheuttaa eläimille vahinkoa ja mennä luvatta tuotantotiloihin.
        Esim. sikakuvissa nähtiin säikähtäneitä ilmeitä sioilta, kun yöllä ilmestyi aivan vierasta väkeä paikalle eikä tuttua hoitajaa ollenkaan.
        Nuo kuvaukset tuotantotiloilta ei ole vähentäneet lihankulutusta ollenkaan.

        Tuomaaani savustettua naudanpaistia virosta. Kilohinta tallinnassa 10.75 e. Laatu todella huippua.
        Samoin pienet grillimakkarat, täyttä lihaa kilohinta 3 euroa.
        Vältän suomalaisia jalostettuja ja liemissä lepäileviä lihatuotteita. Pohjanoteeraus oli Wurstin ns. Extrapalvilihaleike! Sitä huonmpaa ei ole kohdalleni sattunut, ehdotonta "saissea"!


      • nyt...
        Lihamies! kirjoitti:

        Tuomaaani savustettua naudanpaistia virosta. Kilohinta tallinnassa 10.75 e. Laatu todella huippua.
        Samoin pienet grillimakkarat, täyttä lihaa kilohinta 3 euroa.
        Vältän suomalaisia jalostettuja ja liemissä lepäileviä lihatuotteita. Pohjanoteeraus oli Wurstin ns. Extrapalvilihaleike! Sitä huonmpaa ei ole kohdalleni sattunut, ehdotonta "saissea"!

        Tallinnassa kallista.
        Jos haluaa syödä lihaa marinaadin kera, niin kannattaa itse tehdä se. Silloin saa todella maukasta ruokaa suomalaisesta lihasta - voin suositella


      • 73v
        nyt... kirjoitti:

        Tallinnassa kallista.
        Jos haluaa syödä lihaa marinaadin kera, niin kannattaa itse tehdä se. Silloin saa todella maukasta ruokaa suomalaisesta lihasta - voin suositella

        sillä tehdään HK makkarat,se siitä suomesta.


      • nyt... kirjoitti:

        Tallinnassa kallista.
        Jos haluaa syödä lihaa marinaadin kera, niin kannattaa itse tehdä se. Silloin saa todella maukasta ruokaa suomalaisesta lihasta - voin suositella

        Suomalainen liha- ja muukin ruoka on maailman kärkiluokkaa laadussa, puhtaudessa ja eläinten hyvinvoinnissa. Tosin täälläkin yksiköt ovat kasvamassa liian suuriksi laitoksiksi. Itse kannatan ns. perheyritystiloja, joissa eläimistä pystytään huolehtimaan, mutta se on tehty mahdottomaksi ajamalla tuottajahinnat pohjaan

        -


    • 5765765786577865

      kyllähän ns. elintarviketeollisuus ansaitsisi pikemminkin nimen hyvien-raaka-aineitten-pilaamis-teollisuus, sellaista jälkeä se tekee.

    • kysyvä ei eksy

      Kuluttajan täytyy osata ostaa tietynlaista lihaa tiettyyn ruokaan. Lisäksi kuluttajan täytyy osata paloitella liha oikein, muuten pilaa lihan helposti.

    • Vegaani

      Ihminen on syntynyt kasvissyöjäksi. fakta. Ollaan vaan totuttu syömään lihaa ja elämään siinä maailmassa että ihminen olisi sekasyöjä, mutta näin asia ei todellakaan ole.

      • ja sitten

        vähän isompina tulevat mummilaan syömään mummin tekemiä lihapyöryköitä.


      • todellista faktaa

        "Ihminen on syntynyt kasvissyöjäksi."

        Höpö, höpö! Evoluutiotutkimuksissa on saatu selville, että yhtenä tärkeimmistä tekijöistä ihmisaivojen kasvulle ja kehitykselle nykyiseen kokoonsa oli rasvaisen ja energiapitoisen liharavinnon saanti. Yksi vaihe tässä oli tulen keksiminen - elimistömme pystyy vielä paremmin hyödyntämään lihan proteiineja, kun ne kypsytettyinä ovat paremmin sulavassa muodossa.

        Jos ihmisapinat/esi-ihmiset eivät olisi alkaneet syödä lihaa, olisimme vieläkin vain yksi laji juuria, marjoja ja hedelmiä keräävien apinoiden joukossa.

        Kannattaisi tutustua biologiaan ja evoluutioon ennen kuin heittää vegaanien uskonnollisia väitteitä!


    • Suomalainen liha!!!
    • ruokapalstalla ollaa

      No mitä tuo syömiseen vaikuttaa, taidat olla mielenterveysongelmainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      64
      3315
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3127
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2508
    4. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      111
      2406
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1933
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1820
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1626
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      85
      1435
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1300
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1169
    Aihe