½ dl ohrasuurimoita tai riisiä
2 dl kaljaa, vettä tai mehua
½ dl rusinoita
½ dl siirappia
pieni pala inkivääriä
6 dl maitoa
100 g juustokuutioita
1 ml suolaa
tarvittaessa voit suurustaa:
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Liota suurimot yön yli kaljassa tai vedessä. Pese rusinat. Lisää inkivääri. Lisää maitoa pienin erin ja keitä suurimot lähes kypsiksi. Hämmennä, ettei maito pala pohjaan.
Lisää rusinat, juustopalaset sekä suurus ja keitä viisi minuuttia. Mausta keitto siirapilla ja suolalla. Anna keiton hiukan jäähtyä ennen syöntiä
http://yle.fi/alueet/lappi/lapin-radio/ohjelmat/2009/06/keitot_798465.html
http://www.karsamaenkesa.fi/sivut/index.php?option=com_poll&id=16:perinneruokaon&lang=sv
rakkausvelli eli elsuupa
makiaa mahaan
1
2342
Vastaukset
- Anonyymi
Missäs tällaista syödään?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta643305Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433117- 432498
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1082356- 311923
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271820- 481626
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851425- 391300
- 821159