Mistä saa jotain muuta kuin teflon paistinpannuja? Miksi paistinpannusta lähtee jotain punaista irti? Sitäkö ei saa sitten laittaa astianpesukoneeseen? Olen kyllästynyt teflonpannuihin lopullisesti. :/ Kai suomessa täytyy olla muita pannuja kuin aineilla pinnoitettuja tai paksua valurautaa?
Vaihtoehto teflon pannulle?
50
8981
Vastaukset
- köksä
Hei hae Hackmanin kovanaama-niminen pannu. Kestää ruskistusta eli kovia lämpöjä sekä soveltuu myös munakkaan tekoon.
terkkui köksä- ei teflonia
Jos kerran haetaan vaihtoehtoa teflonille, niin Hackmanin kovanaama teflonisena ei todellakaan ole sellainen.
- -
Swiss Diamon-pannut eivät ainakaan ole teflonia, pinnoitettuja kuitenkin ja pitäisi olla hyviä. http://www.swissdiamond.fi/
- 10+14
Swiss Diamond on kanssasi eri mieltä:
http://www.swissdiamond.fi/index.php?page=175d105a9edc0042a2e0a3a77c63c7c#04
"Onko Swiss Diamond -tuotteissa PTFE:tä?
Kyllä." - 5+1
10+14 kirjoitti:
Swiss Diamond on kanssasi eri mieltä:
http://www.swissdiamond.fi/index.php?page=175d105a9edc0042a2e0a3a77c63c7c#04
"Onko Swiss Diamond -tuotteissa PTFE:tä?
Kyllä."En myöskään ymmärrä miksi maksaa 120 euroa Swiss Diamondista, joka kestää kuitenkin vain rajallisen ajan, kun kolmella kympillä saa ammattilais-laadun hiiliteräspannun joka on ikuinen ja kestää käytänössä ihan mitä käyttöä tahansa.
- -
5+1 kirjoitti:
En myöskään ymmärrä miksi maksaa 120 euroa Swiss Diamondista, joka kestää kuitenkin vain rajallisen ajan, kun kolmella kympillä saa ammattilais-laadun hiiliteräspannun joka on ikuinen ja kestää käytänössä ihan mitä käyttöä tahansa.
Käytön kätevyys ja helppous kenties? Itse en ainakaan tykkää käyttää teräspannua. Omasta mielestäni niiden ainoa etu käytössä on, että teräspannut yleensä kaikki kestää myös uunia, muista pannuista kaikissa ei kahvat tykkää.
- SD on paras
10+14 kirjoitti:
Swiss Diamond on kanssasi eri mieltä:
http://www.swissdiamond.fi/index.php?page=175d105a9edc0042a2e0a3a77c63c7c#04
"Onko Swiss Diamond -tuotteissa PTFE:tä?
Kyllä."Valuraudassa, teräksessä ja ruostumattomassa teräksessä on nikkeliä, joka vasta myrkkyä onkin. Ilman nikkeliä valurauta ruostuisi alta aikayksikön ja menisi täysin pilalle, mutta nikkeli tekee valuraudasta ja teräksestä paremmin korroosiota kestävää.
Teflonissa PFOA on myrkyllinen aine, mutta sen sijaan PTFE swiss diamond pannuissa on täysin haitatonta. Se ei reagoi minkään muiden aineiden kanssa, ei ruostu, syövy jne. Näistä pannuista (teflon, hiiliteräs, ruostumaton teräs, valurauta) nimenomaan swiss diamond pannut ovat kaikkein myrkyttömimpiä. Tarkemmin sanoen täysin myrkyttömiä ja lisäksi kaikkein lujimpia ja parhaiten myös korroosiota kestäviä. - 4+11
SD on paras kirjoitti:
Valuraudassa, teräksessä ja ruostumattomassa teräksessä on nikkeliä, joka vasta myrkkyä onkin. Ilman nikkeliä valurauta ruostuisi alta aikayksikön ja menisi täysin pilalle, mutta nikkeli tekee valuraudasta ja teräksestä paremmin korroosiota kestävää.
Teflonissa PFOA on myrkyllinen aine, mutta sen sijaan PTFE swiss diamond pannuissa on täysin haitatonta. Se ei reagoi minkään muiden aineiden kanssa, ei ruostu, syövy jne. Näistä pannuista (teflon, hiiliteräs, ruostumaton teräs, valurauta) nimenomaan swiss diamond pannut ovat kaikkein myrkyttömimpiä. Tarkemmin sanoen täysin myrkyttömiä ja lisäksi kaikkein lujimpia ja parhaiten myös korroosiota kestäviä.Enpä kyllä menisi sanomaan että PTFE on täysin haitatonta: http://www.ewg.org/node/21780http://www.ewg.org/node/21780
- Silkkaa rautaa!
Swiss Diamondissa käytetään pieni määrä timanttirouhetta pinnoitteessa, mutta suurin osa on NANOTEKNOLOGIAN synnyttämiä sellaisia uusia NANOPARTIKKELEITA, joiden vaikutuksesta ihmiskehoon ei ole olemassa mitään tutkimustuloksia. Se vain tiedetään, että nano-kokoluokan partikkelit pystyvät läpäisemään aivokudoksen ja solukalvon. Siksi VALURAUTAPANNU!
- on paras
Paras vaitoehto on uusi tefal-pannu, on kevyt ja helppohoitoinen.
- osaava.5+8=13
jos perintö pannu löytyisi, se rautainen ehdottomasti. olisi se paras maailmassa. pesu vain vedellä. kuumennus sen jälkeen ja tarvittaesa rasvaus jos pitkään käyttämättä. muös ohuempi reunainen NS. munakaspannu samoilla ohjeilla kulkee mukanasi vuosikymmenet ja saat siitä olla kiitollinen. jos meinaa ohukaiset yms. tarttua kiinni niin on kaksi tapaa auttaa asiaa. 1. on että sekoitat ruisjauhoista ja vedestä taikinan ja paistat muutaman lettusen. tai toinen tapa on hangata pannua karkealla suolallla ennen paistoa. itse suosin tätä ensimmäistä ja vakuutan että kyllä toimii.
- hkghkghk
Ruostumattomasta teräksestä tehty pannu on hyvä ja kestävä.
- Mesu1
Kayppä RestaMarkista Ranskalaisia ammattikäyttöön tarkoitettuja kupari/teräspannuja ja kattiloita. On laadukkaita. Tietenkinvalurauta on edelleen se paras, mutta noista on myös silmän iloa keittiöön.
- _joukahainen
Pysykää hackmannista erossa. Takuulla tarttuu ihan kaikki.
- d4qyaq4ywh
Seuraa vitsi, älä suutu:"Sä et saa ku kahvia ihrakasa. PSSSH. (heittää kuumat kahvit syliin) a' la Sokerisakari. Naisille:"Sä et saa ku teetä luikkutyttö (ampuu kuumaa teetä kannulla) a' la Aliisa ihmemaassa.
- Hackman opin kerrast
Hackman takuu, takuulla on rikki alle takuuajan.
Pannu maksaa kuiten melko paljon joten toista
kertaa en osta. Ensimmäinen meni takuuseen
ja toista en halua. Opin kerrasta - sveitsiläinen
Swiss Diamond.
Paistotulos kuin valurauta, puhdistuu kuin teflon. maksaa hunajaa kun kestää kovaakin käyttöä "life time warranty" tarkoittaa että kestää ikuisesti ellei sitä rämäpäissään hakkaa vasaralla tohjoksi.- Carborundum
De Buyer. Paistotulos oikeasti kuin valurauta suuren massan ansiosta. Puhdistuu kuin teflon, mutta tarvittaessa vaikka rälläkän lamellilaikalla. Ei maksa paljoa ja kestää vaikka sitä vasarointia.
- rautapannu
Carborundum kirjoitti:
De Buyer. Paistotulos oikeasti kuin valurauta suuren massan ansiosta. Puhdistuu kuin teflon, mutta tarvittaessa vaikka rälläkän lamellilaikalla. Ei maksa paljoa ja kestää vaikka sitä vasarointia.
Skeppshultin valurautapannua olen vuosia käyttänyt ilman ongelmia mutta nyt lähti myös De Buyerin "high-tech" hiiliteräspannukin tilaukseen (35 euroa Amazon.fr:sta posteineen) ihan kokeilumielessä.
Onkohan muutakin high-techiä, mitä keittiössä tarvitsisi paistamiseen? Pidempiaikaiseen hauduttamiseen toki emaloitu valurauta on aika ässä materiaali. Onko tarpeen hankkia esim. teollisuustimantteja paistamiseen vai onko ne parempi käyttää hionta-aineena?
- valuset mäkeen
Hackmannin kovanaama,edelleen paistinpannujen NRO 1.
- tefat
Uusimmassa Tekniikan Maailmassa on vertailussa pinnoitettuja paistinpannuja. Yli 60 euron pannuista saivat parhaaksi Swiss Diamontin (niin siinä lukee) ja alle 60 euron pannuista Heirolin, jos oikein muistan.
- parasta hellalle
Sanoisin näin vuosien kokemuksen jälkeen, eipä ole vaihtoehtoa, kyllä Kovanaama hoitaa hommansa, kevyt ja helppohoitoinen erittäin toimiva pannu, muuta ei tarvinne.
- delila
tilasin tvinsilta 3 paistinpannua,onko kellä kokemusta ,onko hyviä
- leChef2
Swiss diamondissa heitätte rahanne hukkaan. Samalla hinnalla saatte kolme tefalin pannua mitkä kestää oikein hoidettuna yhtäkauan eli muutaman vuoden eteenkin kun tefalin pannuja saa vähän väliä -50%.
Huom myös SD käyttää teflonia http://fi.wikipedia.org/wiki/Teflon
tai sitten ostaa 30€ hiiliteräspannun ja käyttää sitä parikymmentä vuotta. Vaati vähän sisäänajoa ja sen että pannu pestään heti käytön jälkeen, mutta niinhän te teette teflon pannuillekin vai mitä :) - N
Osta rouva terästä.
- Toyota-Suzuki San
Meillä kotona oli aiemmin tefloneita, mutta niiden kanssa piti olla aina todella varovainen, ettei pinta vaurioituisi ja myrkyt pääsisi ruokiin: ei saa tietenkään käyttää metallisia välineita ruoanvalmistuksessa eikä pestessä esim. teräsvillaa, ei saa kuumentaa yhtään likaa kun vaurioituu niin herkästi liiasta lämmöstä jne. Pannut ovat halpoja tai joskus vähän kalliimpia, mutta aina lyhytikäisiä. Rahaa menee turhaan ja myrkyllisyyttä joutuu pelkäämään.
Nyt asun parisuhteessa ja parempi puolisko sanoi heti "taloon tultuaan", että pannun on oltava valurautaa. Äitini kun ei vanhojakaan tavaroita hävitä, sain vanhan valurautapannun itselleni. Puoliskolla oli toinen. Ostimme kolmannen yhdessä. Nyt meillä on siis kolme erikokoista valurautapannua - ja voi tätä paistamisen riemua!
Myönnän, olin hieman epäileväinen, kun ensimmäisen kerran asiasta kuulin. Kun siinä ei ole sitä "tarttumatonta pintaa". Mutta ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen olen ollut 100%:n tyytyväinen valurautaan. Pesun kanssa ei ole mitään ongelmia, kun pannun antaa liota hetken mutta suhteellisen nopeasti kuitenkin sen muistaa pestä. Kaikista kolmesta on lähtenyt hyvin pois, eikä ole tarvinnut edes karhunkielillä tms. jynssätä - mitä sekin olisi valuraudan kohdalla täysin hyväksyttävä apukeino.
Myöskään ruoanvalmistus ei ole hankaloitunut, päinvastoin! Voi käyttää kunnon lämpöjä, eikä takuulla tarvitse pelätä pannun pilaantumista. Huolehtii vain siitä, että pinnassa on hyvä rasva - tämä kannattaa hoitaa jo säilytysaikana kuntoon, niin pysyvät hyvinä IKUISESTI. Kyllä, valurauta-astiat ovat ikuisia, kun vain vähän viitsii hoitaa. Rasvapolttoon löytyy ohjeita netistä, se kannattaa silloin tällöin tehdä, mutta tärkeintä on pesu _pelkällä vedellä_, EI missään nimessä astianpesuaineella, kuivaus ja rasvaus tarvittaessa.
Valurautapannuihin palaaminen oli fiksuin teko keittiössä, mitä tiedän.
- Jussin Pussit
Olen saanut tilan perintökaluna valurautaisen paistinpannun, joka on ollut talossa ainakin vuodesta 1937. Mutta eihän se minulle kelvannut, vaan kokeilin tässä muutaman vuosikymmenen aikana läjän pinnoitettuja pannuja, todetakseni vain, että valu on valua! Ostin kuitenkin vähän aikaa sitten rinnalle ruostumattoman pannun (natsisiwasta 24€, kun halvalla sain!!), ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Paistaminen silläkin on tekniikkalaji, mutta edes munakokkeli ei tartu pannuun oikein tehdessä! Tarkoitan, ettei sitä rasvaa tarvita ylettömän paljon, oikea lämpötila on tärkein.
Rosteripannussa on vielä se hyvä puoli, että sen voi pestä huoletta pesuaineen ja rosterisen pesutumpun kanssa....kevyt lämmitys pesun jälkeen, vähän öljyä pintaan ja pannu on valmis seuraavalle kerralle.
Pinnoittamattoman pannun huoltoon menevä (lyhyt)aika korvautuu mielestäni lähes ikuisella käyttöiällä, huolettomalla käytöllä, ja paistotulos ei ole ainakaan huonompi verrattuna pinnoitettuihin!
Toivottavasti en koskaan enää sorru ostamaan teflonia tms.....................
ps.taottua teräksitä voisin vielä kokeilla. - panhandle
Lidlissä on viime aikoina ollut useita paistinpannukampanjoita (tarjouksisksihan noita ei oikein voi nimittää, kun tuotteet eivät ole jatkuvasti hyllyssä).
On mm. teräksisiä pannuja, joissa ~5 cm alumiinisandwiichpohja ja pinnoitevaihtoehtoja useita: pinnoittamaton, keraaminen, teflonyhdiste. Hinnat 24 cm pannulla parinkympin tienoilla ja 28 cm vitosen kalliimpi.- panhandle
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-B2856C71-F0F0CC52/lsp/hs.xsl/product.html?id=9973586&title=Sartén de acero inoxidable
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-B2856C71-F0F0CC52/lsp/hs.xsl/product.html?id=11854844&title=Sartén de acero inoxidable - panhandle
Pohjan paksuus tietenkin ~5 mm.
- TERÄSTÄ JA LASIA!
Teflonpannuista ja silicon-pinnoitetuista pannuista, eli muovipinnoitepannuista irtoaa aina ainesosia ruokaa valmistettaesa ruoan sekaan. Varsinkin kuumennettaessa. Nämä aineet aiheuttavat OSALTAAN mm syöpää, hormonihäiriöitä, sisäelinten toimintahäiriöitä yms...
Samalla kun jätät "muovipannut" ostamatta ja ostat 100% TERÄSPANNUN, eli ei muovilla pinnoitettua tai muovikäsittelyn (silicon) saanutta teräspannua, voit ostaa lasisia mikroastioita ja heittää ne muoviset mikroastiasi pois tai antaa vähempitietoisille ("tyhmemmille") tai pakastattaessa riski on pienempi, eli imeytyminen muovista ruokaan heikompi (tosin nestemäisiin happamiin on suuri)
Käyttäesssi 100% TERÄSPANNUA jätä samalla paistaminen rasvassa pois. Monet ihmiset pitävät käristetyn "syöpärasvan" mausta tai käristetyn "syöpärasvan" ja kulloinkin kypsennettävän ruoan yhteismausta, eivätkä edes tiedä miltä oikea ruoka maistuu (varmaan pahalta). Olen niin kauan syönyt kotioloissa vedessä "paistettua" ruokaa, että pelkkä käristetyn rasvan maistaminen tekee pahaa ja häirtsee, kun lomamatkoilla voi olla monestakin syystä ns. hieman pakko syödä jonkun gourmet kokin väännöstä jossakin hienossa ravintolassa oksennuksen partaalla, kun ei maista sit puhdasta ruokaa, vaan se käristetty rasva/öljy tunkee koko ajan päälimmäiseksi...
No, miksi ei vain kattila? No siksi, että kattilassa työskentely on hankalaa korkeiden reunojen johdosta. Usein pohjan pinta-ala on liian pieni. Annosten kokoaminen. kääntely ja yleinen työskentely siis hankalaa.
Vesimäärä tavalliseen 100% teräspannuun = noin puolet tai hieman alle puolet kypsennättävän ruoan korkeudesta. Saata vesi kiehuvaksi. Lisää veteen merisuolaa (ja/tai mausteita). Säädä levy esim 6 >> 3:lle. Lisää esim pihvit osa mausteista pälle. kypsennä halutun kypsäksi käännellen. Lisää loput mausteet (tai päälysteet yms) viimeisen käännön jälkeen, siten että kypsennysaikaa on jäljellä 1-2min. Lopputuloksena mureaa, mehevää ja ruoalta ( mausteilta) itseltään maistuvaa, ei käristetyltä rasvalta maistuvaa ruokaa. HUOM! ole vain tarkkana että kansi on pällä / vesi ei pääse kuivumaan!
Kuormaa tulee elimistöömme koko ajan ulkoa päin lisää. Ravintomme sisältämä kuorma kasvaa koko ajan. Kannattaa miettiä millä keinoilla kuormaa on helppo vähentää ja / tai olla lisäämättä, eli jos mitta on täynnä se valuu yli ja tuloksena on esim syöpä, niin voit ehkä pienillä asioilla pitää mittasi pysyvästi tai vuosia suosia pidemmälle millilitraa vaille täyden ja estää esim. sen syövän poterovaiheen (pesäkevaiheen) käynnistymisen! ;)
Ruoan valmistukseen vain 100% terästä ja lasia, kiitos!- TERÄSTÄ JA LASIA II!
LASIA JA TERÄSTÄ II:
Kypsennettäessä wok-pannussa laita vettä pohjalle n. 1cm ja kansi päälle. Kypsennettäessä kannennen alla raakaaineista irtoaa nestettä enemmän tai vähemmän, mikäli haluat "kuivemman" lopputuloksen, niin jatkat loppukypsennyksen ilman kanta tai kypsennät lisää ilman kantta. Poista pannu liedeltä juuri ennen lopullista kuivumista (ei tartu kiinni ja puhdistus on helpompaa). Kypsennysveteen jää hyvät aromit kypsennetystä ruoasta ja mausteista. Sitä voi halutessasi hyödyntään monin tavoin.
Teräspannu on "ikuinen" ja sitä voi puhdistaa ja kohdella kovallakin kädellä. Markkinamiehet myyvät tietenkin muovipannuja mielellään mainostaen tarttumattomuutta yms helppoutta, mutta kun tekniikat on hallussa on munakkaan tekokin helppoa ja tarttumatonta teräspannussa, lähes yht vaivatontakin...
Itselläni ollut yli 15 vuotta käytössä Saksalainen 10/18 100% teräspannu, jossa 30 vuoden takuu! Pannu on pientä reinuksen lommoa lukuunottamatta kuin uusi huollon / puhdistuksen jälkeen...
Teräspannuja:
http://www.shopbot.com.au/stainless-steel-wok/price/australia/162934
http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuote.php?lTuoteTunniste=515
http://www.indiamart.com/rathoreimpex/
Jos matkaa muutenkin New York, niin laukkuun mukaan tuolta Macy's Manhattanin tavaratalostakin varmaan löytyy osa näistä >>>
http://www1.macys.com/search/index.ognc?SearchTarget=*&cm_sp=navigation-_-top_nav-_-search&Keyword=steel pan&KEYWORD_GO_BUTTON.x=0&KEYWORD_GO_BUTTON.y=0
Queensissä on oma Macy's sisustus ja kotitavaroiden tavaratalo, jonne suoraan metrolla keskustasta (jät pois Grand Avenue pysäkillä).
Keramiikka pannuissa ja keramiikkapinnoitetuissa pannuissa on hieman samaa ongelmaa, kuin muovipannuissa, mutta ei ole niin selvä asia kuin muovipannujen myrkyt. Niista
P.s en lähtenyt erittelemään tähän muovista varsinkin kuumennettaessa irtoavia myrkkyjä, koska ketjussa kyse ei ollut siitä vaan pannuista. Keramiikka pannuissa ja keramiikkapinnoitetuissa pannuissa on hieman samaa ongelmaa, kuin muovipannuissa, mutta ei ole niin selvä asia ja yksiselitteinen asia, kuin muovipannujen myrkyt.
Terveellistä ja maukasta kokkausta kevääseen 2013! - Terve vaan
TERÄSTÄ JA LASIA II! kirjoitti:
LASIA JA TERÄSTÄ II:
Kypsennettäessä wok-pannussa laita vettä pohjalle n. 1cm ja kansi päälle. Kypsennettäessä kannennen alla raakaaineista irtoaa nestettä enemmän tai vähemmän, mikäli haluat "kuivemman" lopputuloksen, niin jatkat loppukypsennyksen ilman kanta tai kypsennät lisää ilman kantta. Poista pannu liedeltä juuri ennen lopullista kuivumista (ei tartu kiinni ja puhdistus on helpompaa). Kypsennysveteen jää hyvät aromit kypsennetystä ruoasta ja mausteista. Sitä voi halutessasi hyödyntään monin tavoin.
Teräspannu on "ikuinen" ja sitä voi puhdistaa ja kohdella kovallakin kädellä. Markkinamiehet myyvät tietenkin muovipannuja mielellään mainostaen tarttumattomuutta yms helppoutta, mutta kun tekniikat on hallussa on munakkaan tekokin helppoa ja tarttumatonta teräspannussa, lähes yht vaivatontakin...
Itselläni ollut yli 15 vuotta käytössä Saksalainen 10/18 100% teräspannu, jossa 30 vuoden takuu! Pannu on pientä reinuksen lommoa lukuunottamatta kuin uusi huollon / puhdistuksen jälkeen...
Teräspannuja:
http://www.shopbot.com.au/stainless-steel-wok/price/australia/162934
http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuote.php?lTuoteTunniste=515
http://www.indiamart.com/rathoreimpex/
Jos matkaa muutenkin New York, niin laukkuun mukaan tuolta Macy's Manhattanin tavaratalostakin varmaan löytyy osa näistä >>>
http://www1.macys.com/search/index.ognc?SearchTarget=*&cm_sp=navigation-_-top_nav-_-search&Keyword=steel pan&KEYWORD_GO_BUTTON.x=0&KEYWORD_GO_BUTTON.y=0
Queensissä on oma Macy's sisustus ja kotitavaroiden tavaratalo, jonne suoraan metrolla keskustasta (jät pois Grand Avenue pysäkillä).
Keramiikka pannuissa ja keramiikkapinnoitetuissa pannuissa on hieman samaa ongelmaa, kuin muovipannuissa, mutta ei ole niin selvä asia kuin muovipannujen myrkyt. Niista
P.s en lähtenyt erittelemään tähän muovista varsinkin kuumennettaessa irtoavia myrkkyjä, koska ketjussa kyse ei ollut siitä vaan pannuista. Keramiikka pannuissa ja keramiikkapinnoitetuissa pannuissa on hieman samaa ongelmaa, kuin muovipannuissa, mutta ei ole niin selvä asia ja yksiselitteinen asia, kuin muovipannujen myrkyt.
Terveellistä ja maukasta kokkausta kevääseen 2013!No, toivottavasti elät tuhatvuotiaaksi kun noin tarmolla pelkäät myrkkyjä, jotka ovat haitallisia vain mielikuvituksessasi. Myrkyt ovat tietenkin myrkkyjä ja tietyssä määrin haitallisia, mutta mikä on se määrä joka paistinpannusta oikein käytettynä irtoaa? Saat tuhatkertaisesti enemmän myrkkyjä, vielä haitallisempia joka kerran kun laitat nokkasi ulos ovesta, ajat autolla tai ohitat kadulla jonkun joka tupakoi. Mulla on sulle hyvä neuvo: ÄLÄ SYÖ SITÄ SAATANAN PANNUA, VAAN SE RUOKA PANNULTA.
Helpottiko? Ja nanopartikkelit läpäisee sitä ja tätä, oivoi pelottaa ihan. Kyse on vaan siitä että miksi ne niin tekisivät, katsos kun pienen kokonsa vuoksi ne sitoutuvat esim. ruuanlaitossa ruokaan ja syötyäsi tulevat paskan joukossa ulos. Eivät ne jää sinkoilemaan kehoosi sinne tänne, koska niitä ei liikuta mikään voima, ei edes painovoima koska kyseessä on millimetrin miljardisosan kokoinen hitu. Jos tuollainen lävistää pääsi, siitä ei ole sinulle mitään haittaa, koska se on liian pieni tekemään vahinkoa. Jos edelleen pelottaa, ota tuollainen luomukaupan vihreä kierrätys muovikassi, vedä se päähäsi ja sido kuminauhalla kaulasi ympärille. Siellä on rauhaisaa ajatella maailman ihmeitä samalla kun odotat että kassi hajoaa ainesosikseen ja palaa luonnon kiertoon.
- Jussin Pussit
En ole juurikaan ollut huolissani pinnoitetuista pannuista mahdollisesti irtoavista myrkyistä, enneminkin vaan tympääntynyt käyttöikään. Valurautapannuissa minua kiehtoo se, että niiden vanhojen pannujen valumassaan on jo lisätty runsaasti erilaisia mausteita..........eli ne vaan täytyy paistaa sieltä ulos ;-D Karsinogeenejä....nam!
"Lasia ja terästä" varmaankin ymmärtää , että monet meistä tykkäävät siitä reilusti ruskistetusta ruuasta, vaikka se EHKÄ onkin epäterveellisempää......
Vokkaus taas on ihan oma lajinsa, ja siihen ainoa oikea vaihtoehto on taottu/pakotettu/prässätty ohut teräspannu, ja TODELLA tehokas kaasupoltin. Lämpötila ruuan valmistuksessa on niin kova, ettei rasvaa tarvita paljoa, ja makuhan on tuore! Haluaisin opetella tuon homman..........................
Yhtä kaikki, opetelkaa tekemään se ruoka kunnon pannuilla, vaikka välillä(usein) palaakin kiinni. PINNOITETUT PANNAAN(roskiin)!- kippo-kappo
itse myös kyrpiinnyin noihin pinnattuihin pannuhin, alkoivat ottaa "pannuun".
oli tefal :ia, joku james olivieterinkin pannu ja sitten tuollainen hackman kovanaama-systeemi. aina käsitelty puu- ja muovilastoilla sekä käsinpesty. aina lämmityksessä tyhjälle pannulle vettäkin laitettu ettei vedä lämmöllä kieroon ja samalla näkee kun vesi kiehuu = pannu on lämmin. mutta ei, yksikään noista pinnatuista paskoista ei ole reilua vuotta pitempään kestänyt vaikka hintaakin parhaimmilaan ollut yli 70 €.
meni hermot ja ostin chez marius :sta paderno :n 32 cm umpirosteri pannun jossa on kyljessä 18/10 stanssaus, ja jo rupesi jumalauta pannu kestämään !. sen voi työntää APK :hon, käsitellä metallilastalla eikä ole moksiskaan saippua villasta. ei tarvitse enään ikänä ostaa uutta pannua. siinä yhdistyy pinnatun ja valurauta pannun parhaat puolet.
painaakin kuin synti vaan niinhän se valurautainenkin tekee. on siinä kyllä huonotkin puolet, sillä ei oikein kananmunien paisto tai kalan paisto ole pop. jos on vähänkään liikaa lämpöä ja sattuu silmä välttämään niin se kyllä välittömästi ns. "hirttää kiinni" eli ne sapuskat saa koputella taltalla irti. mutta ei tee mitään siinä vaiheessa kun ei tarvitse sääliä pinnoituksia. mitenpä sitä nyt sellaisen umpirosteri jöötin saisi normikäytöllä pilalle. on erittäin helppo pitää puhtaana. eli jos vain tuntuu että hihat palaa ostella alvariinsa uusia pannuja niin suosittelen oman käytön perusteella hankkimaan vastaavan.
eli 1-2 vuoden välein se 60-70 € vai kerralla se 70 € ja sen jälkeen ei tarvitse enään ikänä pannua ostaakkaan. no, meneehän se ostamisen ja kerskakulutuksen riemu siinä sivussa mutta jos elämässä on muutakin kuin ruokkia oravanpyörää niin se kannatta kerralla hankkia kunnolista eikä olla jatkuvasti hankkimassa milloin mitäkin uutta "hifiä" kyökkiin kun sitä kerran mainostetaan.
esim. ammattikeittiöt, tuskin niihin edes pinnattuja pannuja hyväksytään käyttöön, saatikka sitten että niissä pannut, kipot ja kapot laitettaisiin koko kieros uusiksi muutaman vuoden välein jonkun pikku naarmujen tähden.
valurautainenhan se paras olisi mutta se rasvapoltto ja muu huoltopuljaaminen ei nappaa.
- paisturi
Itselläni muutama valurautapannu, enkä minä niitä juuri mitenkään huolla. Paistamisen jälkee huuhtaisen kuumalla vedellä ja kiepautan harjalla. Jos joskus huomaan ettei tämä riitä, otan ja pesen sen käsin ihan normaalisti tiskiaineella. ja huhtasen, lämmitän kunnolla, ja kun kuuma kaadan hieman öljyä, pyyhkäisen talouspaperila öljyn hyvin joka kohtaan ja kun alkaa käryä nousta, jätän jäähtymään. Seuraavalla kerrala pannu on taas kuin uusi. Se, miksi ihmsiillä tarttuu kamat kiinni, ei ole koskaan liika lämpö, vaan liian pieni lämpö. Poislukien kermasmäidät, jotka ei oikeastaan mitään paistinpannukamaa olekaan, vaan kattilakamaa. Kermaahan ei koskaan paisteta rapeaksi ;-)
- Paistolasta
Jos ja kun kehuu käyttämäänsä x-merkkistä pannua, niin olisiko oleellista mainita minkälaisella liedellä sitä tohottaa. Uskoisin että se saattaa vaikuttaa kokonaisvaltaiseen käyttökokemukseen niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikajaksolla.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044