Seurasta eroaminen

opiskelija golfari

Tällä viikolla tuli jäsenmaksu lomake minulle ja oli näköjään maksuja päätetty korottaa. Päätinkin erota seurasta johon kuulun sillä tänä vuonna en pelaa ollenkaan ja laitoin viestiä seuraan päin. Oman seuran sivuilla ei näkynyt mitään ohjeita eroamiseen liittyen mutta googlettamalla näkyi olevan yleinen ehto muilla seuroilla:

"Ero katsotaan tapahtuneeksi heti, kun ilmoitus on tehty, mutta eroava on velvollinen suorittamaan maksunsa sekä muut näiden sääntöjen edellyttämät velvoitteet kuluvan kalenteri vuoden loppuun asti."

Eivät ole vielä ottaneet mitään yhteyttä, mutta jos seurani noudattaa tätä yleistä ehtoa niin minun täytyy siis maksaa vielä tämän vuoden jäsenmaksu? Tämähän tarkoittaisi sitä, että seurat voisivat aivan mielivaltaisesti nostaa jäsenmaksuja ja sitten jäsenten on pakko maksaa koska ilmoitus muutoksesta tulee vasta vuoden alussa? Ei kuulosta minusta kovin reilulta, että kuluttajan pitää sitoutua maksamaan vaikka ei vielä tietäisi kuinka suuri lasku on. No pitää toivoa parasta, mutta kertokaa mielipiteenne mikä tässä on oikea toimintatapa.

6

4137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdfsdfsdsdf

      Suurin piirtein noinhan se menee... Ihan vaan tiedoksi. Jäsenmaksusta päätetään syskyn vuosikokouksessa, eli jos et osallistunut, niin ainakin pöytäkirja olisi pitänyt tulla tietoosi ja sieltä voi bongata seuraavan vuoden jäsenmaksun suuruuden.
      Yleensä seurojen säännöissä on maininta, että eroilmoitus pitää tehdä kirjallisena... No ehkä käytännössä riittää sähköposti/ puhelu.

      Ei kannata alkaa syyttelemään seuraa ja sen toimia tässätapauksessa... Olet saanut liittyessäsi seuran säännöt luettavaksi, ja ne kyllä tarvittaessa löytyvät uudelleen luettavaksi jos niin haluaa... eri asia on se, että lukeeko niitä kukaan jne.

      Yhteenvetona... Jäsenmaksun suuruus/ muutos ei pitäisi tulla kenellekkään yllätyksenä...

    • opiskelija golfari

      "Olet saanut liittyessäsi seuran säännöt luettavaksi, ja ne kyllä tarvittaessa löytyvät uudelleen luettavaksi jos niin haluaa."

      Unohtivat varmaan antaa sillä kävin läpi kaikki paperit mitkä sain ja ei ollut kuin seuran esitteitä eikä mitään sääntöjä (tarkistin tämän eilen vielä). Kokouskutsua tai mitään ilmoitusta siellä tehdyistä päätöksistä ei tullut minulle, mutta jos tosiaan korotuksesta on päätetty jo viime vuonna niin pitää minun yrittää kysyä voidaanko tätä jotenkin sovitella siten etten maksaisi kuin vaikka puolet jäsenmaksusta.

      Kiitos vastauksesta.

    • sdfsddfsdfsdf

      Ilmaisin itseni hieman väärin... Ne säännöt olisit saanut luettavaksi liittyessäsi, jos olisit pyytänyt :-) Kokouskutsuja ei kaikki seurat lähettele jäsenilleen vaan ilmoittelevat niistä esim seuran ilmoitustaululla jne. Näin ollen ei tietenkään tavoita kaikkia jäseniä.

      Pieni vinkki... Kerroit, että yrität sopia sopivasta maksusta seuran kanssa... Toivottavasti onnistuu ja pääsette molempia tyydyttävään sopimukseen, mutta jos ei niin kokeile tätä... Etsit netin kautta suomen halvin seura ja vaihdat jäsenyytesi sinne, yleensä onnistuu ilman vanhan irtisanomista eikä yleensä tarvi maksaa liittymismaksua.
      Ongelmana taitaa olla vaan se, että seurojen jäsenmaksuissa ei taida niin suuria eroja olla... veikkaisin hintahaarukkaa 50 -100 euroa/v
      Etäjäsenyyttä kaikki seurat eivät suosi, mutta ainahan voi valehdella, että on aikomus muuttaa paikkakunnalle tai että omistaa mökin alueelta...

      • kapitalisti sika

        Parasta onkin että eroat ! Köyhät voivat pelailla pienoisgolfia omilla kentillään !!


    • Yx vaan!

      Kyllä golfseuroista eroamiseen 95%:sesti riittää, kun jättää jäsenmaksun maksamatta, eli ei sieltä tule mittän perintää/maksukehoitusta sen kummallisemmin (vaikka säännöt tämän sallivatkin..).

      Ja eiköhän lähes kaikilla seuroilla jäsenmaksut nousseet kerran GOLFLIITTO nosti niitä 3 euroa!!! Vihdissä Suomen paras ja joustavin lähijäsenyys 78 euroa (ennen oli 75€), junnuill eivät tosin lisänneet tuota Golfliiton lisäämää maksua, vaan 1989- syntyneet 40€ kuten viime vuonnakin.

      Ja seurojen jäsenkokouskutsut ovat yleensä aina syystiedoitteessa, kotisivuilla tai seuran ilmoitustaululla...

      Ota vähän rennommin...ei ne sireltä sun seurasta mitään perintätoimistoa sun perään laita, vaikket sitä maksu maksakaan!

      • kkkakaakk

        En suosittele, että jäsenmaksu jätetään maksamatta.
        Kokemus viimekaudelta: kaveri päätti vuosi sitten, että kesällä ei pelaa ja heivaa golffin (kausi 2010). Pitkin kesää tuli seuralta karhukirjeitä. Loppuvuodesta tuli sitten todellinen ukaasi eli jos et maksa, niin perintään menee. Oli perintätoimiston nimi ja pykälät mukana.
        Se, että laittaako seura maksun perintään, niin varmasti laittaa, mikäli on koko kauden yrittänyt sitä itse laskuttaa. Se perintähän ei seuralle paljoa maksa, kun muutenkin sen tilit hoitaa joku tilitoimisto.

        Kuten sanoit, että 95% seuroista jättää asian, mutta veikkaisin, että ainoastaan 5% jättää asian sikseen. Ei voi varmasti tietää, mutta ainakaan Hämeessä "pikku seura" ei jättänyt.

        Kannattaako hakkia luottotietoihin merkintä 70 euron takia?

        Golf seurat on muuten aika erikoinen järjestö tässäkin tapauksessa... Jostain muusta seurasta/ järjestöstä sut erotetaan, jos jätät jäsenmaksun maksamatta, mutta ei golfseurasta :-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe