Pituussukellus

16+8

Hyviä niksejä harjoitteluu?
Ilman välineitä.

8

1108

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sukeltelia

      Rinulin potkulla ja käsiveto pitkältä läpivetäen alas saakka loppua kohti kiihtyen. Mahdollisimman rauhallisesti hyvin liu'uttaen.

      • sukeltelia

        .. ja edelliseen vielä lisäyksenä MUISTA TURVALLISUUS ennen kaikkea! Älä koskaan siis älä ikinä sukella yksin! Muista myös varoa ylihengittämistä (hyperventilaatio). Siinä hiilidioksiidin ja hapen tasapaino järkkyy liikaa ja kehosi ei anna signaaleja silloin, kun pitäs jo nousta pintaan.

        Aloita pikkuhiljaa ja tee vain pieniä parannuksia edelliseen ennätykseen, vaikak tuntuisikin siltä, että tänään kulkee vaikka miten hyvin. Maltti mukana hyvää tulee.


    • yliventiloija

      Yliventilaatiossa hengitetään reippaasti ennen hengityksen pidättämistä. Tarkoitus on varastoida vereen reilusti happea, jotta pidätys onnistuu kauemmin ja hapenpuute viivästyy. Todella pitkät hengityksen pidätykset tehdään yliventiloimalla. Ei se muuten onnistu. Sitten kun alkaa kehoa jännästi kihelmöidä, tietää että veressä on happea riittävästi

    • Joakim_

      Harjoittele hengityksen pidättämistä. Se on pitkälti psyykkinen juttu, hermostuminen vie turhaan happea tai tulet turhan aikaisin pintaan. Kokeile vaikkapa kävellen tai istuen pidättää hengitystä. Alussa voi 30 sekuntiakin tehdä tiukkaa, mutta yli minuutin pääsee helposti. Jotkut pystyvät 3-5 minuuttiinkin.

      Sitten voit kokeilla myös altaanpohjassa istumista.

      Kun alkaa tuo sujua, on hyvät edellytykset sukeltaakin pitkälle.

      Mikäs on tavoitteesi ja tasosi?

      • ap 16+8

        Nyt menee 35 metriä ilman välineitä. Tavoite 50 m.


      • ap16+8
        ap 16+8 kirjoitti:

        Nyt menee 35 metriä ilman välineitä. Tavoite 50 m.

        Delfaripotkuilla ja rinulivedoilla.


      • Joakim_
        ap 16+8 kirjoitti:

        Nyt menee 35 metriä ilman välineitä. Tavoite 50 m.

        Oliko tuo 35 m 25 vai 50 m altaassa? 25 m altaassahan tuo ei vaadi kuin käännöksen ja reilun potkun pintaan eli 50 m sukellukseen olisi pitkä matka.

        En ole 50 m koskaan sukeltanut, reilusti yli 40 m kuitenkin sekä pitkässä että lyhyessä altaassa rintavedoilla ja rinta- tai vapaan potkuilla. Delfiinipotkuja en oikein osaakaan.

        Kannattaa sukeltaa aika syvällä. Mulla ainakin helpottaa oloa puhaltaa hiukan ilmaa ulos sukelluksen loppupäässä muutamassa vaiheessa.


    • Juho Ratava

      Delffiinipotku kannattaa harjoitella. Rintavedon (ja pitkän rinnan ns. läpivedon) ongelmana tuppaa olla "jarruveto" käsien palautuessa eteen.

      Yksi tapa harjoitella potkua hallitusti on potkia pystyasennossa. Pää kestää paikallaan, seuraa samalla, että näet oman potkusi - mikäli potku menee selän taakse, jalat jarruttavat menoa todella paljon. Mikäli ylöspotku (selän suuntaan potku) tuntuu sukeltaessa pohkeissa todella voimakkaalta, todennäköistä on, että tämän "vallan ja voiman" tunteen aiheuttaa jarruläppinä oleviin pohkeisiin osuva virtaus. Paikallaan pystyasennossa potkiessa (olettaen, että pysyt hyvin pinnassa) pystyt keskittymään, miltä potku tuntuu ilman virtausta. Harjoitusta voi koventaa ottamalla mukaan pieni paino.

      Potkut tosin vievät todella paljon energiaa suhteessa käsivetoihin, joten tärkeää on saada potkuista kaikki irti. Opettele erottamaan paineen tunne (potku nousee tai tipahtaa pois vartalon takaa jarruksi) ja virtauksen tunne (pyyhkäisten lisätään sukellusnopeutta). Potkurytmi kannattaa olla rauhallinen (silloin kun ei ole nopeuskisaa), tee erikseen ylöspäin potku (suorin jaloin, rennoin nilkoin) ja alaspäin potku (rennoin polvin ja nilkoin) erikseen, jolloin opit potkaisemaan myös ylöspäin potkun aikana.

      Käsien pitämisellä liukuasennossa (edessä yhdessä), oikealla käsien korkeudella ja hyvällä ryhdikkäällä ja vaakatasoisella uintiasennolla minimoidaan veden vastus. Sukelluksen tulee tapahtua tarpeeksi syvällä, ettet aiheuta laineita pintaan (pintavastus alkaa vaikuttaa) - mutta kuitenkin vaakatasossa, ettet tuhlaa voimia ylös-alas -liikkeeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4974
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3267
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1405
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      74
      943
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe