Olen koittanut etsiä netistä nyt ohjeita miten saan vaniljakastikkeen pysymään kakun välissä, mutta en ole oikein löytänyt vastausta, joten ajattelin jos täältä löytyisi sitten se vastaus...
Eli, tarkoituksena olisi tehdä täytekakku, jossa on välissä vaniljakastiketta (kaupan kastiketta, koska olen epäonnistunut niin monta kertaa kun olen itse tehnyt) ja ehkä kuningatarsosetta. Jossain luki, että Flora Vanilla pysyy kun jaksaa tarpeeksi vatkata niin kakun välissä, mutta haluaisin siitä ehkä kuitenkin vähän hyytelömäistä...
En tiedä kuulostaako tämä nyt tyhmältä, mutta siis liivatelehdet liotetaan vedessä ja sittenkö vaniljakastike laitetaan sinne veteen??? (en siis tosiaan ole mikään kakkumestari, vielä :D) Ja koska sen sitten voi laittaa sinne kakun väliin?
Luin myös, että jos muussaa banaania vaniljakastikkeen joukkoon niin se pysyy, tämä kuulostaa ihan hyvältä vaihtoehdolta, mutta en halua kakkuun banaania, koska se tummuu.
Mitäs muita (ei kovin kalliita, eikä kovin vaikeita) vaihtoehtoja liivatelehdelle?
Vaniljakastike kakun väliin?
10
13795
Vastaukset
- LIIVATELEHTI
ps. Muutkin kakkuvinkit ovat tervetulleita, koska en pidä "tavallisista" täytekakuista, eli hillo-kermavaahto-banaani -kakuista!
- Täti
Kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet laitetaan kuumennettuun nestetilkkaan (veteen, mehuun...) ja se lisätään kermavaahtoon (ei toisinpäin) varovasti sekoittaen.
Jos ei käytä liivatetta, kerman sekaan voi laittaa matorahkaakin tukevoittamaan kermavaahtoa.
Myös vaniljakreemi on hyvänmakuinen kakuntäyte.
Katso esim. http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-vaniljakreemijauhe/- Täti
Sori äskeinen sekoiluni. Luin huolimattomasti, että olet laittamassa liivatetta kermavaahdon sekaan.
Kun käytät vaniljakreemiä, et tarvitse liivatetta.
http://www.soppakauha.com/index.asp?s=/reseptit/6208.htm
http://www.ullanunelma.fi/product_details.php?p=935
- Kermakakun salaisuus
Itse laitan melkein aina täytekakkuun vaniljakastiketäytteen marja- tai hedelmätäytteen päälle. Käytän vanhaa Valion ohjetta, jonka olen joskus lehdestä ottanut. En sitä netistä valitettavasti löytänyt. Ideana on siis vaniljakastike, johon nesteeksi tulee maitoa ja/tai kermaa, munankeltuainen, Maizenaa, sokeria, vaniljasokeria ja voita/Oivariinia. Tästä täyteläisen makuisesta vaniljakastikkeesta saa riittävän tönkön Maizenalla. Munan keltuainenkin suurustaa jo hieman. Voi/Oivariini laitetaan lopuksi sulaamaan valmiiseen kuumaan kastikkeeseen, sitä ei tarvitse enää keittää. Sokeria kannattaa laittaa mahdollisimman vähän, koska kakussa on muutenkin sokeria ja varsinkin jos marjatäyte ja hedelmät ovat makeita. Tämä täyte ei valu.
- nuranura
ihme vastauksia täällä.. joku vetäisi vaniljakreemin tähän ja joku kertoo itsetehdyn vaniljakastikkeen ohjeen vaikka siitä just mainittiin että ei sitä?? :-D
eli tässä nyt perus liivatelehtien käyttöohje:
liivatelehdet laitetaan ensin kylmään veteen pehmenemään.
sitten kiehautat hellalla n.½-1 dl vettä kattilassa ja otat pois liedeltä.
puristele pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kiehautettuun veteen. liivatelehdet sulavat nopeasti ja tulee tasainen seos :) kaadat sitten seoksen ohuena nauhana vatkattuun vaniljakastikkeeseen ja sekoitat hyvin.
en tiedä miten tämä toimii tavallisen täytekakun välissä, kun tällä tavoin tehdään esim. irtopohjavuokaan juustokakun hyydytys. voihan tietenkin täytekakunkin tehdä aluksi irtopohjavuoassa hyydyttämisen ajan ja sitten päällystää normaalisti.. :)
tosin jos joku sanoo, että kovaksi vatkattu vaniljakastike pysyy jo sellaisenaankin välissä, niin luulisi liivatteilla terästetyn pysyvän vielä paremmin. :D- Kermakakun salaisuus
"en tiedä miten tämä toimii tavallisen täytekakun välissä,"
- sulla lienee varaa arvostella muiden vinkkejä, kun et tiedä edes miten oma ohjeesi toimii täytekakakakun välissä. Tämä Valion ohje lienee kuitenkin varmempi, koska olen sitä useasti tehnyt eikä kertaakaan ole valunut.
Tässä tarkempi ohje vaniljatäytteelle, kun kaivoin ap ohjeen esiin:
2 dl kevytkermaa
1 dl maitoa
1 dl sokeria (3 rkl riittää)
1 muna (ei ollutkaan pelkkä keltuainen)
3 rkl maissijauhoja (Maizena)
100 g voita (50 g riittää)
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kerma, maito, sokeri, muna ja maissijauhot kattilassa. Käytä vispilää, jolloin maissijauho sekoittuu kunnolla kylmään maitoon. Munaa ei tarvitse vaahdottaa vaan aineet sekoitetaan vispilällä ennen kuumentamista. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Älä laita levyä kutoselle koska pieni nestemäärä alkaa kuumentua jo 4:lla. Sekoita hieman jäähtyneeseen kiisseliin voi ja vaniljasokeri. Tadaa valmista tuli!
- seos sakenee melko nopeasti eikä kuumennusta tarvitse enää jatkaa. Pari kuplaa saa seoksesta pulpahtaa, jolloin se otetaan pois liedeltä. Ei pitäisi olla ainakaan vaikeampaa kuin liivatteen kanssa sählääminen.
- vaniljatäyte
Kokeile aitoa Prinsessa-kakun täytettä:
vaniljavanukasta ja kermavaahtoa: vaniljavanukas jauhepussin ohjeella hyydyttäen, se on aika tukevaa, ei ihan leikattavaa mutta paljon paksumpaa kuin nuo vatkattavat vaniljakastikkeet. Sitten joukkoon hiukan kovaksi vatkattua kermaa. Maistele ja mausta sokerilla tarpeen mukaan (itse käytän tomusokeria, sulaa paremmin eikä ratise hampaissa).
Olen nähnyt Prinsessa-kakkuja, joiden väliin on tungettu tuota rasvaista kräämiä ja vadelmahilloa, kumpikaan ei kuulu sinne, vaan ainoastaan vaniljakiisseli/vanukas ja kermavaahto sekoitettuna keskenään. - vinkkinä vaan
Googleta sellainen blogi kuin Toverusten Tortut. Sieltä ota täytekakun täytteet. Sieltä löytyy vaniljakermakiisseli, jota olen itsekin käyttänyt täytekakun välissä. Enkä ole käyttänyt tähän kiisseliin liivatetta laisinkaan ja onnistuu ihan hyvin niinkin. Suosittelen sinua kokeilemaan, varmasti onnistuu ja on ihan hyvää...
itse teen just täytekakun vaniljakreemin kanssa. kun ostat valmiin vaniljakastikkeen niin siinä ruukaa olla resepti kreemistä. ja jos haluat päästä helpolla löytyy kaupasta vaniljakastiketta jota ei tarvi keittää vaan sekoitetaan kylmään maitoon. kakusta tulee tosi hyvä.
yks kerros kreemiä toinen esim. mansikoita jotka on sekoitettu vähn vispattuun kermaan.- leipuri minäkin
En tiedä joko olet kerennyt kakun tekemään, mutta minä suosittelen sinulle omaa käyttämääni tapaa jota käytän tosipajon kakkujen välissä.
Eli ostan kaupasta esim. Ekströmin Fresta vaniljakastikejauhoa ja sotken sen vaan maitoon ja valmista tuli.
Laita vähemmän maitoa kuin ohjeesa kerrotaan niin ei tule niin löysää, lisää maitoa oman mieltymyksesi mukaan sitten vaikka jälkeenpäin jos tuntuu, että jämähtää liian paksuksi.
Alussa saattaa näyttää, että on löysää mutta kun annat sen 5 minuttisen aineiden tasottua, niin sitten vasta näkee lopputuloksen.
Käytän tätä myös pullien välissä esim. juuri näin pääsiäisen aikaan, lisään vaan rahkaa joukkoon.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236935Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää401231Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka271032- 75891
Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a61827Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal47824Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93794Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38781Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14746- 43723