Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ruokailu ennen ja jälkeen astangajoogan?

aloittelija___

heippa joogan ystävät!

tarvisin vähän vinkkejä siihen, mitä kannattaa syödä ennen ja jälkeen astangajoogan, kuten otsikkokin jo kertoo.

Tällä hetkellä syön 1-2h ennen joogatuntia esim. 2-4 viipaletta täysjyväleipää tai täysjyväpatongin, leivällä juustoa ja vihanneksia yms, kupin teetä, joskus lisäksi lautasellisen puuroa, banaanin tai mandariinin.

Tuntuu kuitenkin, että tämä ei riitä ennen harjoitusta ja usein tuolla ruokmäärällä keho tuntuu harjoiteltaessa hiemam heikolta ja väsyneeltä, eikä ole samanlaista puhtia.

Eilen söin ennen joogaa pastaa ja lohta ja treeni tuntui iisimmältä ja paremmalta.

Joogan jälkeen syön yleensä aina perunaa ja esim. kalaa tai lihapullia ja vihanneksia. En tiedä, onko tämä sopiva ruoka, kuitenkin tarvitsee jotain mikä auttaa palautumista..

Millaisia vinkkejä antaisitte, mitä itse syötte? Onko lämmin ateria myös ennen joogaa hyvä, tietenkin sopivalla välillä harjoitukseen? Kiitos paljon vinkeistä, en ole kovin hyvä näissä liikunta-ravinto-asioissa! :)

11

2047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • V.kani

      Yoga suosittelee puhdasta (sattwic) kasvisruokaa. Ei siis(rajasic) lihaa, kalaa, munia, tiivistevalmisteita, liika mausteita. Jostain syystä maito kuitenkin on hyväksyttävä.

    • alottajalta

      Joo, tiedän. itse en kuitenkaan, ainakaan tällä hetkellä, ole siirtymässä varsinaiseen kasvisruokavalioon, vaikka kasviksia syönkin paljon ja punaista lihaa loppujen lopuksi harvoin :)

      Mutta siis kannattaako ennen joogaa syödä proteiinipitoista ruokaa ja hitaita hiilihydraatteja (eikös tällainen termi ole olemassa?) ja mitkä ruoat ennen kaikkea sisältävät näitä? saatan kuulostaa aika avuttomalta näiden missä on proteiinia-kysymysten kanssa, mutta kuten sanottua, sitä kyllä olenkin :D

      • V.kani

        No jaa, jos otat joogan vain liikunnallisessa mielessä niin mikä sekin on tietenkin ok,niin eiköhän ihan normaalien terveellisten liikuntasuorituksiin liittyvien ruokailusuosituksien noudattaminen ole ihan hyvä. Muistaakseni se menee niin että hiilihydraatteja ennen liikuntaa ja proteiineja jälkeen. Joogakirjoissahan suositellaan 3-4h syömättömyyttä ennen joogaa tai vähintään 2h. Itselläni tuo ei ole mahdollista ja joogaan siitä huolimatta, tosin yritän välttää liiallista syömistä ennen jogaamista. Ja ihan heti joogan jälkeen elimistö ei ole vielä valmis vastaanottamaan ravintoa.


    • >> Joogakirjoissahan suositellaan 3-4h syömättömyyttä ennen joogaa tai vähintään 2h. Itselläni tuo ei ole mahdollista ja joogaan siitä huolimatta, tosin yritän välttää liiallista syömistä ennen jogaamista.

      • Mies313

        "Joogan jälkeen en itse myöskään syö mitään raskasta. Joskus jopa nautin hyvästä ja kevyestä pienestä nälän tunteesta joogan jälkeen."

        Urheilusuorituksen jälkeen on tärkeää palautua välittömästi. Eli proteiinia ja hiilareita varastot täyteen. Luonnollisesti tämä on tieteellinen fakta, joten en tiedä mitä siellä mielikuvitusmaailmassa suositellaan.


    • sibulis

      Evääsi ennen joogaa kuulostavat melko raskailta, 4 viipaletta täysjyvä leipää??? Jos joogaat iltaisin, syö päivällä hyvä lounas ja ennen joogaa (noin. 3tuntia ennen harjoitusta) pari hedelmää (ei banaania, banaani on hyvä harjoituken jälkeen) tai vihanneksia, esim. kevyt salaatti tai jokin jogurtti. Jotain mitä mahan on helppo sulattaa, mutta pitää sinut kylläisenä. Joogan jälkeen voit syödä puuron tai leivät, mutta vältä rasvoja, jottei ne jää yöksi mahaan vellomaan.
      Raskas ruoka ennen joogaa vie turhaan energiaasi ja saa sinut väsyneeksi. Muuten tavallisessa kotiruoassa ei tietenkään ole mitään vikaa!

      • Mies313

        Miksi banaani on huono ennen harjoitusta?

        Rasva jää yöksi mahaan vellomaan?


    • mies313

      Kannattaa syödä kunnolla muutama tunti ennen treeniä, jotta ei ehtisi tulla nälkä kuin vasta treenin jälkeen. Jos sinulle tulee nälkä, syö yksi hedelmä tai joku muu vastaava kevyt ruoka.

      Jos syöt liian vähän, sinulla on "energiavaje", joka vie tehoa pois treenistä. Jos taas syömisen ja treenaamisen välillä on liian lyhyt tauko, ruuansulatus on menossa, mikä vie sinulta tehoja.

      Treenin jälkeen pitää saada hiilihydraattia ja proteiinia mahdollisimman nopeasti. Palautusjuoma on tehokkain, mutta normaali kotiruoka ajaa kyllä asian jos kyse on joogasta, joka on kuitenkin verrattaen kevyttä liikuntaa.

    • sibulis

      Rasvainen ja raskas ruoka iltaisin vie yöunet ja aamulla myös koko keho tuntuu raskaalta.
      Banaanin syönti juuri ennen joogaa täyttää liikaa mahaa. Se ei ole kovin kevyt välipala, vaikka onkin hedelmä.

      En myöskään vertaisi joogaa, edes astangajoogaa esim. salilla treenaamiseen tai juoksutreeinihin tai muihin vastaaviin.
      Jooga on koko kehon huoltoa ja jos sitä ennen syö raskaasti liikkeet ja sarjat on hankala tehdä.
      Esimerkiksi kunnon ruoka kahta tuntia ennen joogaa ei ole hyväksi. Tämän takia on hyvä suodä kunnolla jo noin 4 tuntia ennen joogaa ja kahta tuntia ennen jotain hyvin kevyttä.

      • Mies313

        Aika yksilöllistä, että kuinka pitkä syömättömyys aika on hyvä ennen treeniä ja ennen nukkumista. Moni pystyy myös syömään raskaasti ja nukkumaan täysin normaalisti. En edelleenkään ymmärrä miten rasva jää mahaan yöksi vellomaan.

        Banaanissa on kohtalaisen paljon kaloreita, mutta se sulaa nopeasti ja on mielestäni paljon esimerkiksi omenaa parempi hedelmä pieneen nälkään ennen treeniä. Tietenkin tämäkin riippuu ihmisen energiatarpeesta ja tottumuksista.


    • kokija

      Fyysinen joogani koostuu astangatyylisistä aurinkotervehdyssarjoista ja tiibettiläisistä riiteistä. Huomannut että keho voi mainiosti myslilautasellisella ja maidolla ennen liikuntaa. Myöhemmin päivällä vaikka hernekeittoa. Juoksen myös 10 km lenkkejä 2-3 kertaa viikossa, johon riittää mysli, maito ja hernekeitto. Joku monivitamiini lisäksi, erityinen D-vitamiinilisä talvella ja omega3-rasvahapot. Askeettinen kevyt ruoka sopii joillekin oikein hyvin, jolloin ei tarvitse huolehtia siitä milloin syö. Joskus olen vetänyt banaania kesken aurinkotervehdysten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      87
      2305
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      51
      1997
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      89
      1837
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1432
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1390
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1351
    Aihe