Pekonipasta

Pekonipastaaaa..

Tahtoisin saada oikean version pekonipastasta.
Itselläni on tämmöinen ohje:

Keitä spagetti pussin ohjeen mukaan.
Pilko pekonit ja ruskista ne pannulla hieman rapsahtaviksi. Lisää mustapippuria, 2dl ruokakermaa ja 1prk kermaviiliä.
Nosta pannu pois liedeltä, ettei kermaviili juoksetu.
Kaada pekoniseos keitettyjen ja valutettujen spagettien sekaan ja sekoita.
Anna hetki lämmetä levyllä.

Olisiko kellään sitä ihka oikeaa pekonipasta reseptiä, vai onko tämäkin vain jonkun keksimä ihana ruoka?

42

5611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiilimiehen spagetti
    • Kokki62

      Oikeata ohjetta ei ole olemassakaan, silti heivaisin kermaviilin takaisin 80-luvulle. Sipulia ja valkosipulia peliin, sekä snadisti hyvää sinaappia - eikä tämä ole kuin oma versioini pekonipastasta. Sekoitetaan pastan kanssa ja lisätään päälle yrttejä sekä parmesani tai jotain muuta kovaajuustoa raasteena tai lastuina maun mukaan.

    • Toi tyou tube pätkä oli ihan hyvä.
      Mutta, carbonaaraan en toisaankaan käyttäisi kermaviiliä.
      Mun työjärjestys on laittaa vesi kiehumaan; suolaa hieman ja vähän oliiviöljyä. Kun vesi kiehuu, pasta keitetään al denteksi.
      Pakonikuutiot ja hienonnettu sipuli pannulle ruskistumaan ,
      ja lopuksi lorautetaan päälle kermaa ja rouhitaan mustapippuria.
      Kun kerma on sakeutunut ja pasta kiehunut, sekoita ne keskenään ja riko joukkoon raaka kanamuna. Tarjoillaan heti kuumana.
      Parmesaania tai muuta kovaa juustoa raasteena tarjolle, jota voi
      sitten ripotella annoksen pinnalle.

      Tämä onnistuu mainiosti myös savukyljestä ja se antaakin semmoisen savunmakuisen armoin pastalle.

      Lisukkeeksi kirsikka- tai pisaratomaattomaatteja- korostaa kermaisen pastan makua hieman makeahkona.

    • Tiskin tällä puolen

      Erinomainen resepti, ja paranee entisestään kun jätät öljyn pois pastan keitinvedestä. Kastikkeen kuuluu tarttua pastaan, ja öljy heikentää tarttuvuutta. :)

      • Kokki kolmonen

        Oliskohan se nyt kuitenkin niin, että öljy lisääminen on täysin turhaa? Öljy jää kevyempänä lillumaan keitinveden pinnalle!!! = ei mitään hyötyä. Vasta siinä vaiheessa se antaa makua, jos sen lisää kypsään pastaan.


    • kiuytreew

      Tässä ohje suoraan italiasta ja italialaismamman valmistamana, kuten se perinteisesti tehdään. Toki joku kokki peräseinäjoelta osaa tehdä sen aidommin, mutta kumpaan ohjeeseen luotatte enemmän? http://www.youtube.com/watch?v=UPssX3-NF-A

    • Ei tässä taida olla mitään absoluuttista totuutta, vaan jokainen tekee omalla tavallaan. Tämäkin ohje oli ihan hyvä mutta ei juuri eroa
      peräseinäjokelaisen tekemästä versiosta.
      Siitä oliiviöljystä vielä; pidän mausta, siks ja, tiedän kyllä että kastike
      ei tartu niin hyvin pastan pintaan...

    • mölölömölö

      Aivan niin, tottahan nyt suomalainen tietää paremmin miten italialaisruoka tehdään, onhan se ihan selvä!

      • Molemmissa maissa on tullut syötyä; ei ole radikaaleja eroja.


      • Tuleeko tästäkin?

        Niin kyllä tuolla porkkiksella on suuret luulot itsestään. Sienistä se ei ainakaan mitään tiedä, sienipalstalla on vieläkin ekana nähtävissä haperojuttu.


      • Tuleeko tästäkin? kirjoitti:

        Niin kyllä tuolla porkkiksella on suuret luulot itsestään. Sienistä se ei ainakaan mitään tiedä, sienipalstalla on vieläkin ekana nähtävissä haperojuttu.

        Luulot ? Kun kuule on ihan työn puolesta joutunut / päässyt k.o maassa olemaan ja omalla ajalla muuten vaan, on tullut ihan muutamakin pasta-annos testattua, kuten myös pizza.

        Capri on ihana paikka vaikka eliittinen, Italialaisia vihanneksia en kyllä enää osta kun junamatkalla Sorrentosta Napoliin näki ne kasvatustavat. Coumrayeristä saa Italian parhaat pizzat, sieltä alpeilta.

        Sienistä sen verran että jos nyt tuli viime syksynä kerättyä niitä myyntiin satoja kiloja niin enhän sitä minä tiedä niistä mitään...

        Muuta valittamista ??


      • 8+5
        porkkanapää kirjoitti:

        Luulot ? Kun kuule on ihan työn puolesta joutunut / päässyt k.o maassa olemaan ja omalla ajalla muuten vaan, on tullut ihan muutamakin pasta-annos testattua, kuten myös pizza.

        Capri on ihana paikka vaikka eliittinen, Italialaisia vihanneksia en kyllä enää osta kun junamatkalla Sorrentosta Napoliin näki ne kasvatustavat. Coumrayeristä saa Italian parhaat pizzat, sieltä alpeilta.

        Sienistä sen verran että jos nyt tuli viime syksynä kerättyä niitä myyntiin satoja kiloja niin enhän sitä minä tiedä niistä mitään...

        Muuta valittamista ??

        Sana jota haet on "elitistinen", Italiassa kasvatetaan vihanneksia myös muualla kuin Sorrenton ja Napolin välisen rataosuuden varrella, paikka jota tarkoitat on Courmayer, mutta en usko hetkeäkään että olisit käynyt läpi jokaisen Italian pizzerian.

        Sienistä sen verran, että ainakaan näytä tietävän mitä sieniä kuuluu ryöpätä ja mitä ei. Kuten et myöskään sitä, että Carbonaraan ei kuulu kerma.

        Muuta, hmm... Juu, olet vähäisiin tietotaitoihisi nähden melkoinen besser-wisser, vaikka olisi ehkä syytä pitää suu supussa ja keskittyä oppimaan.


      • 8+5 kirjoitti:

        Sana jota haet on "elitistinen", Italiassa kasvatetaan vihanneksia myös muualla kuin Sorrenton ja Napolin välisen rataosuuden varrella, paikka jota tarkoitat on Courmayer, mutta en usko hetkeäkään että olisit käynyt läpi jokaisen Italian pizzerian.

        Sienistä sen verran, että ainakaan näytä tietävän mitä sieniä kuuluu ryöpätä ja mitä ei. Kuten et myöskään sitä, että Carbonaraan ei kuulu kerma.

        Muuta, hmm... Juu, olet vähäisiin tietotaitoihisi nähden melkoinen besser-wisser, vaikka olisi ehkä syytä pitää suu supussa ja keskittyä oppimaan.

        No heti löytyi valittamista.
        Eipä varmaan yksikään Italialainenkaan ole käynyt läpi jokaista pizzeriaa, sinä sitten kai olet ja tiedät kaikesta kaiken, eikö niin ?

        No mitä on sun suosikkipizzeria siellä ?
        Minulla on Le Tunnel.

        Niin ja annappa samaan syssyyn myös se carbonaran ohje.


      • 16+4
        porkkanapää kirjoitti:

        No heti löytyi valittamista.
        Eipä varmaan yksikään Italialainenkaan ole käynyt läpi jokaista pizzeriaa, sinä sitten kai olet ja tiedät kaikesta kaiken, eikö niin ?

        No mitä on sun suosikkipizzeria siellä ?
        Minulla on Le Tunnel.

        Niin ja annappa samaan syssyyn myös se carbonaran ohje.

        Sinulle en antaisi kuin tunnin turpaan, enkä sitäkään, jos joutuisin omasta vapaa-ajastani sen tunnin nipistämään.


    • makakej

      Hei.. minä laitan vielä yhden sipulin silputtuna pekonin kanssa pannulle.. ohennan dreme fraichen kanaliemellä ja pilkon pari eriväristä paprikaa kastikkeeseen (en käytä ruokakermaa enkä kermaviiliä)

    • Keittiörotta

      Mie pastan pannulla pekonia ( paloiksi leikattuna)
      Kun pekoni on ruskistunut lisään joukkoon herkkusieniä ( säilykkeitä käytän itse )
      sen jälkeen laitan pannulle Greme bonjour sipulia ja tilkka vettä perään.

      Keitän lisäksi tuorepastaa ja kastike suoraan pannulta päälle!


      Kyllä on hyvää ja uskoisin painavani noin 15 kg enemmän kesään mennessä kuin viime kesänä :)

      • Miilunpolttaja.

        Hei, nyt puhutaan kuitenkin spagetti alla Carbonarasta, ei minun tai sinun sovellutuksista!


      • keittiörotta
        Miilunpolttaja. kirjoitti:

        Hei, nyt puhutaan kuitenkin spagetti alla Carbonarasta, ei minun tai sinun sovellutuksista!

        Puhakaa mistä puhutte, minä puhun omista ruuistani. Saanhan minä kirjoittaa tänne vaikka hernekeiton ohjee jos haluan.

        Ohjeeni taisikin olla ala-arvoinen tänne, anteeksi kömpelyyteni.

        Kannattaa sitä kuitenkin kokeilla, suosittelen.


      • Kokkiko?
        Miilunpolttaja. kirjoitti:

        Hei, nyt puhutaan kuitenkin spagetti alla Carbonarasta, ei minun tai sinun sovellutuksista!

        Keskustelun avaaja halusi nimenomaan pekonipasta ohjeita - ei yhtä ja ainota esim Carponaraa. Pekonipastasta ei ole yhtä ja ainoata oikeata reseptiä.


    • vwink

      Muistakaa, että kun sekoitatte kananmunaa pastaan, pastan ja kastikkeen tulee olla kuumaa (että muna kypsyy semmoiseksi pieniksi könteiksi pastan sekaan). Antaa mehevyyttä.

      • äöläöl

        Jos kaadat kuuman pastan joukkoon kerman, keltuaisten ja juuston sekoituksen, ei siitä tule mitään "könttejä" pastan sekaan vaan seos sulaa pastaan kastikkeeksi.

        Se on totta, että pastan tulee olla kuumaa ja siinä saisi olla mukana myös liraus kuumaa pastan keitinlientä, jolloin kuumuus sulattaa juuston ja kypsyttää seoksessa olevan keltuaisen. Keltuaista ei sekoiteta pastaan erikseen vaan tuon kerma-juusto-seoksen kanssa.


    • jdnjnsj

      Tässä miilunpolttajan pasta-resepti (n. 3 annosta) jota itse käytän ja on muuten sikahyvä:

      pasta pakkauksen ohjeen mukaan

      -pekonikuutiot (2 pkt) ruskistetaan paprikakuutioiden kanssa, sekaan valkosipulia maun mukaan

      -kermapurkilliseen sekoitetaan 2 keltuaista ja mustapippuria

      -pasta pyöräytetään paistokasarissa, jotta hyvät aromit ei mene hukkaan, lopuksi sekaan kerma-keltuaisseos, ei keitetä enää

      EI VALKUAISIA EIKÄ KERMAVIILIÄ!!!

    • Aito ohje.

      Osta pussi pirkka makarooneja ja paketti pekonisuikaleita. Keitä makarooneja n.8 minuuttia. Käristä pekoniviipaleet runsaassa voissa,tarkista suola. Sekoita paistetut pekoniviipaleet ja makaroonit keskenään ja joukkoon reilu möhkäle koskenlaskija sulatejuustoa. Näin sinulla on valmiina aito läskinen sianlihamakarooni ruoka,eli hienommin sanottuna pekoni pasta. Kats.Viite,tiedosto. Pekoni=rasvaista sianlihaviipaletta, Pasta=makaroonia=vehnää,kanamunaa.Sulatejuusto=maitoa,suolaa,hapatetta ja kourallinen E-kirjaimia höysteenä.

    • italianchef

      muuten ihan hyviä ohjeita, mutta kananmunankeltuaista ei sekoiteta mihinkään vaan lisätään joka annoksen päälle;)

      • Marcello.

        Väärin, katso videot!


    • Mies 47

      Riippuu mitä haluat tehdä ja kenelle, mutta älä ikinä osta ruokaan halpoja aineita. Seuraava resepti ihan helppo ja hyvä.

      - Paistinpannu tulelle ja pilko HK:n amerikanpekonipaketti pannulle. Paista rapasakaksi ja nosta pannulta pois ja kaada rasvat esim. roskikseen ja kuivaa pannu.
      - Pilko iso sipuli ja paista voissa pannulla, kun sipulit ovat kuullottuneet, niin pistä 400-500g tomattimurskapurkki sipulien joukkoon.
      - Silppua 2-3 valkosipulia joukkoon ja kaada 0,3 litran kuiva siideri joukkoon.
      - Sitten lisää punaista Tabascoa noin 20 tippaa maun mukaan. Saa olla olla tulista.
      - Sillävälin pasta, esim. tagliatellevesi kiehuu ja keitä vain 2-3 min. pastaa ja kaada vesi pois. Silppua yrttejä esim. persilija ja basilika ok. pastan joukkoon ja kaada päälle hyvää oliiviöljyä ei Pirkkaa.
      - Lopuksi kisää pekonit joukkoon ja voit joko sekoittaa kastikkeen pastaan heti tai vasta lautasella.
      - Vaatii rapsakkaa leipää kyytipojaksi.

    • mitäsitte

      ite teen näin: spaghetti keittyy tänä aikana... Pekonit noin sentin siivuiksi, ruskista kunnolla rapeiksi, lisää vähän mustapippuria ja aromattia. Kaada joukkoon 4 dl flora ruokakermaa ja sekoita. Lisää valutetun spagetin sekaan ja sekoita. NAM!!!

    • Mosciuto
      • swedish

        Repesin ! Tää o hauska !


      • mitä hauskaa?

        Oli jopa tyhmempää kuin ne Uuno Turhapuro elokuvat.


    • Göran!

      Mitä muuta svenskeiltä voi sitten odottaa?

    • _Jiihoo___

      juuri äsken tein pekonipastaa seuraavasti: (2:lle)

      - vesi kiehumaan pastalle
      - pannulle 1 pkt pekonia leikeltynä pienemmäksi, ruskitus / pastat kiehumaan
      - 1 iso sipuli kun pekoni melkein ruskeaa
      - 1 punainen paprika n. 10 pientä tuoretta herkkusientä perään
      - 4 valkosipulin kynttä, mustapippuria, sormisuolaa
      - kermaa 2,5 dl
      - 1 keltuainen

      Anna porista sen aikaa että ei ole enää ns. vetistä. pastat lautaselle, kastike päälle. AVOT !!! kun oli hyvää.

    • -420-

      hyi vittu mistä te nuo sienet ootte tuohon ruokaan repässy. ei hyvä. paprikakaan ei sovi.

      Varioida voi, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan:
      keitä spagetti
      paista pilkottu pekoni, kun kypsää lisää kerma
      sekoita kaikki keskenään

      se on siinä. kolme ainesosaa. suolaa saatat vähän lisätä jos siltä tuntuu. pippuria laitan vähän.

      Yksinkertaisuuteen nähden tosi menevä mättö. Annoksen päälle sopii helvetin hyvin parmesaani. Jos sorrut ketsuppiin, muista että on vain yksi hyvä ja se on Heinz. Älä siis pilaa upeaa ruokaasi millä sattuu paskalla.

      Kerrassaan hieno ruoka hieman hapokkaalle sunnnuntaille. Juomaksi muutama kylmä olut.
      Savut ennen ja jälkeen. jälkkäriksi karkkiA mielen mukaan.

    • mä katsoin reseptin youtubesta kirjotan aina haku sanaksi kae kokki sit otatte sen missä on ne kolme tyttöö p.s ite kyllä lämitän kerman pekonien kanssa.

    • en käytä sipulia koska on allergia

    • jonku keksi mä

      Ei kukaan ole tuota keksinyt, kuvittelet vain. Ei ole edes todellista, pahaa unta.

    • Anonyymi

      Tässä olisi basilikatortellinit pekoni-tomatti-kastikkeen kera:

      500 g tuoretta tai kuivattua basilikatortellinia
      1 rkl oliiviöljyä
      4 pilkottua pekoniviipaletta
      2 murskattua valkosipulinkynttä
      1 keskikokoinen pilkottu sipuli
      1 tl silputtuja tuoreita chilipippureita
      425 g (tlk) tomaatteja
      1 1/4 dl kermaa
      2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa

      1. Keitä pasta runsaassa, voimakkaasti kiehuvassa vedessä al dente. Valuta ja kaada takaisin kattilaan.

      2. Kuumenna pastan kiehuessa öljy keskikokoisessa paksupohjaisessa pannussa. Lisää pekonit, valkosipuli ja sipuli, ja kypsennä 5 minuuttia keskilämmöllä tasaisesti hämmentäen.

      3. Lisää chilit ja valuttamattomat, pilkotut tomaatit. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljaa 10 minuuttia. Lisää kerma ja basilika, ja keitä 1 minuutti. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita hyvin. Tarjoa heti.

    • Anonyymi

      Älä käytä ruokakermaa. Käytä oikeaa kermaa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe