kanaviillokkia löytyi

maistuva ateria

myös Lidlin eineksistä ja vaikka aihe sopisi sille palstalle, halusinpa vaan todeta, että koska se on perinneruoka, upea juttu, että se tunnetaan myös maailmalla, hiukan toisella nimellä, ja maku lähentelee aivan riittävästi suomalaista kanavillokkia, jota välttämättä nyt kukaan ei lähde kotona valmistamaan raa'asta kanasta, joten tuollainen eines on varsin tervetullut, myös halparuokakauppamyymälän viileään tiskiin.

Kanaviillokkia ja riisiä. Hillo taisi puuttua siitä versiosta, kuten kotimaisessa on vakiovarusteena, mutta ei se mitään. Hinta on silti sen arvoinen. Kun lämmittää höyryävän kuumaksi, mikä herkku.

Nyt en vaan muista sen nimeä Lidlin ateriassa englanniksi (?).

9

790

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nauris sääski

      Mustaherukka hilloa varmaankin tarjotaan kanaviillokin lisäkkeenä.
      Omat muistoni kanaviillokkiin sijoittuvat tuonne n.30 vuoden päähän, jolloin ala-asteelle meillä oli tiukka säätö ruoan suhteen eli kaikki ruoka piti syödä, vaikka olisi joutunut istumaan ruoka lautasen äärellä tunninkin ajan.
      En ole kanaviillokkia sen jälkeen syönyt, kun sain siitä silloin traumoja.
      Kanaviillokin kanssa oli silloin perunoita.
      Yhden kerran erehdyin ottamaan lautasen täyteen lantturaastetta, kun luulin sitä omenaraasteeksi.
      Ette voi arvata millainen tunne iski päälle, kun sitä maistoi ja havaitsi sen olevat ihan muuta kuin omenarastetta.
      Kitkerän makuista oli ja opettaja vahtasi, että kaikki joutui syömään.
      Siinä meni tunnin verran, kun sitä yritti saada syötyä.

      Toisessa koulussa meillä oli luokanvalvoja, joka oli hulluna pikkelsiin.
      Hän kauhoi aina lautasen lähes täyteen pikkelsiä ja söi ahmi sitä suurella lusikalla.
      Minäkin otin sitä pikkelssiä, mutta paljon vähemmän.
      Täytyis varmaan kasvattaa kesällä kurpitsoja ja kokeilla tehdä pikkelssiä.
      Nyt voisi kyllä kokeilla kanaviillokkia uudelleen, kun se voisi maistua paremmalta, kuin silloin ala-asteella ruokatunnilla pakkosyönnin pelon
      vaikutuksen alaisena.

      • -kajsa-

        Kanaviillokki ON hyvää, varsinkin kun kouluaikojen traumoista on päässyt sen suhteen. Monimutkaista tehdä itse, kanan keittämiseen yksistään menee jo liian pitkä aika, siis ei tosiaankaan mikään pikaruoka.
        Töihin tulee usein ostettua eines, se on sopivan kevyttäkin niin että
        jaksaa sitten painaa töitä ilman väsyttävää ähkyä.
        Työpaikan jääkaapissa on vakiovarusteena mustaherukkahyytelöä, siitä vielä lisämakua viillokin päälle. Nam !


    • hyvä kotikokki

      helppo ja todella hyvä kanaviillokki (broileri )
      osta marinoituja 3-4 kpl broilerin rintaa jossa on luu mukana, laita ne uunivuokaan
      ja foolio päälle etteivät ruskistu, uuni noin 200 astetta ja 45 min aikaa
      tee sillä välin kastike:
      laita voita kattilaan 4 henk. riittää 50g voita 2 rkl vehnäjauhoja sulata voi lisää jauhot pyöräytä älä ruskista lisää KUUMAA vettä ja kanalieni kuutio anna sakeutua sopivaksi, mausteeksi voit laittaa rakunaa ja kurkumaa tai sitruunaa ja kermaa, voit myös lisätä kastikkeeseen broilerista valuneen nesteen.
      Paloittele rintapalat ja lisää kasikkeeseen ota tietenkin luut pois

      • Tiskin tällä puolen

        Varmaan ihan toimiva resepti, ja jos haluaa perinteisemmän makuisen, niin kannattaa pestä se marinadi pois ennen uuniinlaittoa.

        Samalla tavalla pesemällä voi käyttää marinoituja kopireisiä marinoimattomien tilalla, tosin marinadi pitää pestä pois jokaisesta poimusta.


    • täti

      Minun mielestäni viillokki aika nopea- ja helppotekoinen ruoka, kun käyttää kokonaisen kanan sijasta broilerinpaloja. Maustamattomat broilerinkoivet tai rintaleikkeet kypsyvät nopeasti suolalla, kokonaisilla maustepippureilla ja laakerinlehdellä maustetussa vedessä. Jollei työpäivän jälkeen ole niinkään paljoa aikaa, voi palat keittää ja pilkkoa valmiiksi edellisenä iltana.
      Viillokista saa perinteisen pyöräyttämällä vehnäjauhoja voissa pannulla, lisäämällä siivilöityä lientä ja kermaa. Kevyempi versio nykymakuun syntyy suurustamalla siivilöity liemi jauhoilla ja lorauttamalla sekaan kasvirasvasekoitetta.

      • ruuan pitää maistua

        anteeksi vaan täti , tommosta viillokkia en voisi ikinä syödä.
        Maustepippuri ei toimi hetkessä sitä käytetään vain pitkään hautuvissa ruuassa ja laakerin lehti ei sovi kanalle .


    • kokkivitonen

      No voi jösses. Lidlin kanaviilokki on erittäin kaukana hyvästä ja perinteisestä kanaviillokista ja myös perinteisen kanaviillokin hyvästä mausta.

      Eli ei todellakaan maku lähentele aivan riittävästi suomalaista kanaviillokkia tai sitten sun äiti/mummo kuka lienee tehnyt ihan hirveetä kanaviillokkia joka on kaukana siitä oikeasta.

      Eli ei ollenkaan tervetullut tuote tuollainen Lidlin kanaviillokki mikä aivan hirveätä.

      Niin ja kysehän ei sitten ole ns. suomalaisesta perinneruoasta vaan viilokki on tänne kyllä tullut maailmalta, joskin tätäkin kutsutaan perinneruoaksi mikä nyt ei mikään iso synti ole tietysti.

    • -kulinaristi-

      kanaviilokki...tarvitaan 2kanaa,,saattaa löytyy pakastealtaast,muuten sit broiskuu.iso kattila,5l vettä..niin et kanat peittyy kunnolla..mustapippurii reilusti(kokonaisii)5-6 sipulia halkaistuna,porkkanaa reilusti,valkosipulinkynsiä,pala lanttua,valko,p(kokonaisii)laakerinlehtiä,kolme kanaliemikuutioo.keitellään kolmisen tuntia miedolla lämmöllä.otetaan liemi talteen,annetaan kanojen jäähtyä..perataan kanat ja laitetaan keittoliemen joukkoon sekä suurustetaan koko soosi...ja avot,yhtä hyvää kuin "ennen vanhaan"maku vaan paranee seuraavaan päivään..kannattaa myös pakastaa..sopii perunoille,makaroneille.riisiin.ja tietty viereen pikkasen sitä mustaherukkahilloo(itse tehty)njam.

    • 60-luvun kasvatti .,

      Minulle on jäänyt kammo kanaviilokkiin koulu ajoilta. Limaista kanaa tillikastikkeessa. Kerran aloin kuitenkin valmistamaan itse kanaviilokkia ja siitä tulikin tosi hyvää. Mitenköhän sen aikaiset keittäjät saivat kanaviilokista limaista liisteriä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10300
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      421
      4563
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3104
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2714
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1889
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1640
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe