kanaviillokkia löytyi

maistuva ateria

myös Lidlin eineksistä ja vaikka aihe sopisi sille palstalle, halusinpa vaan todeta, että koska se on perinneruoka, upea juttu, että se tunnetaan myös maailmalla, hiukan toisella nimellä, ja maku lähentelee aivan riittävästi suomalaista kanavillokkia, jota välttämättä nyt kukaan ei lähde kotona valmistamaan raa'asta kanasta, joten tuollainen eines on varsin tervetullut, myös halparuokakauppamyymälän viileään tiskiin.

Kanaviillokkia ja riisiä. Hillo taisi puuttua siitä versiosta, kuten kotimaisessa on vakiovarusteena, mutta ei se mitään. Hinta on silti sen arvoinen. Kun lämmittää höyryävän kuumaksi, mikä herkku.

Nyt en vaan muista sen nimeä Lidlin ateriassa englanniksi (?).

9

1004

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nauris sääski

      Mustaherukka hilloa varmaankin tarjotaan kanaviillokin lisäkkeenä.
      Omat muistoni kanaviillokkiin sijoittuvat tuonne n.30 vuoden päähän, jolloin ala-asteelle meillä oli tiukka säätö ruoan suhteen eli kaikki ruoka piti syödä, vaikka olisi joutunut istumaan ruoka lautasen äärellä tunninkin ajan.
      En ole kanaviillokkia sen jälkeen syönyt, kun sain siitä silloin traumoja.
      Kanaviillokin kanssa oli silloin perunoita.
      Yhden kerran erehdyin ottamaan lautasen täyteen lantturaastetta, kun luulin sitä omenaraasteeksi.
      Ette voi arvata millainen tunne iski päälle, kun sitä maistoi ja havaitsi sen olevat ihan muuta kuin omenarastetta.
      Kitkerän makuista oli ja opettaja vahtasi, että kaikki joutui syömään.
      Siinä meni tunnin verran, kun sitä yritti saada syötyä.

      Toisessa koulussa meillä oli luokanvalvoja, joka oli hulluna pikkelsiin.
      Hän kauhoi aina lautasen lähes täyteen pikkelsiä ja söi ahmi sitä suurella lusikalla.
      Minäkin otin sitä pikkelssiä, mutta paljon vähemmän.
      Täytyis varmaan kasvattaa kesällä kurpitsoja ja kokeilla tehdä pikkelssiä.
      Nyt voisi kyllä kokeilla kanaviillokkia uudelleen, kun se voisi maistua paremmalta, kuin silloin ala-asteella ruokatunnilla pakkosyönnin pelon
      vaikutuksen alaisena.

      • -kajsa-

        Kanaviillokki ON hyvää, varsinkin kun kouluaikojen traumoista on päässyt sen suhteen. Monimutkaista tehdä itse, kanan keittämiseen yksistään menee jo liian pitkä aika, siis ei tosiaankaan mikään pikaruoka.
        Töihin tulee usein ostettua eines, se on sopivan kevyttäkin niin että
        jaksaa sitten painaa töitä ilman väsyttävää ähkyä.
        Työpaikan jääkaapissa on vakiovarusteena mustaherukkahyytelöä, siitä vielä lisämakua viillokin päälle. Nam !


    • hyvä kotikokki

      helppo ja todella hyvä kanaviillokki (broileri )
      osta marinoituja 3-4 kpl broilerin rintaa jossa on luu mukana, laita ne uunivuokaan
      ja foolio päälle etteivät ruskistu, uuni noin 200 astetta ja 45 min aikaa
      tee sillä välin kastike:
      laita voita kattilaan 4 henk. riittää 50g voita 2 rkl vehnäjauhoja sulata voi lisää jauhot pyöräytä älä ruskista lisää KUUMAA vettä ja kanalieni kuutio anna sakeutua sopivaksi, mausteeksi voit laittaa rakunaa ja kurkumaa tai sitruunaa ja kermaa, voit myös lisätä kastikkeeseen broilerista valuneen nesteen.
      Paloittele rintapalat ja lisää kasikkeeseen ota tietenkin luut pois

      • Tiskin tällä puolen

        Varmaan ihan toimiva resepti, ja jos haluaa perinteisemmän makuisen, niin kannattaa pestä se marinadi pois ennen uuniinlaittoa.

        Samalla tavalla pesemällä voi käyttää marinoituja kopireisiä marinoimattomien tilalla, tosin marinadi pitää pestä pois jokaisesta poimusta.


    • täti

      Minun mielestäni viillokki aika nopea- ja helppotekoinen ruoka, kun käyttää kokonaisen kanan sijasta broilerinpaloja. Maustamattomat broilerinkoivet tai rintaleikkeet kypsyvät nopeasti suolalla, kokonaisilla maustepippureilla ja laakerinlehdellä maustetussa vedessä. Jollei työpäivän jälkeen ole niinkään paljoa aikaa, voi palat keittää ja pilkkoa valmiiksi edellisenä iltana.
      Viillokista saa perinteisen pyöräyttämällä vehnäjauhoja voissa pannulla, lisäämällä siivilöityä lientä ja kermaa. Kevyempi versio nykymakuun syntyy suurustamalla siivilöity liemi jauhoilla ja lorauttamalla sekaan kasvirasvasekoitetta.

      • ruuan pitää maistua

        anteeksi vaan täti , tommosta viillokkia en voisi ikinä syödä.
        Maustepippuri ei toimi hetkessä sitä käytetään vain pitkään hautuvissa ruuassa ja laakerin lehti ei sovi kanalle .


    • kokkivitonen

      No voi jösses. Lidlin kanaviilokki on erittäin kaukana hyvästä ja perinteisestä kanaviillokista ja myös perinteisen kanaviillokin hyvästä mausta.

      Eli ei todellakaan maku lähentele aivan riittävästi suomalaista kanaviillokkia tai sitten sun äiti/mummo kuka lienee tehnyt ihan hirveetä kanaviillokkia joka on kaukana siitä oikeasta.

      Eli ei ollenkaan tervetullut tuote tuollainen Lidlin kanaviillokki mikä aivan hirveätä.

      Niin ja kysehän ei sitten ole ns. suomalaisesta perinneruoasta vaan viilokki on tänne kyllä tullut maailmalta, joskin tätäkin kutsutaan perinneruoaksi mikä nyt ei mikään iso synti ole tietysti.

    • -kulinaristi-

      kanaviilokki...tarvitaan 2kanaa,,saattaa löytyy pakastealtaast,muuten sit broiskuu.iso kattila,5l vettä..niin et kanat peittyy kunnolla..mustapippurii reilusti(kokonaisii)5-6 sipulia halkaistuna,porkkanaa reilusti,valkosipulinkynsiä,pala lanttua,valko,p(kokonaisii)laakerinlehtiä,kolme kanaliemikuutioo.keitellään kolmisen tuntia miedolla lämmöllä.otetaan liemi talteen,annetaan kanojen jäähtyä..perataan kanat ja laitetaan keittoliemen joukkoon sekä suurustetaan koko soosi...ja avot,yhtä hyvää kuin "ennen vanhaan"maku vaan paranee seuraavaan päivään..kannattaa myös pakastaa..sopii perunoille,makaroneille.riisiin.ja tietty viereen pikkasen sitä mustaherukkahilloo(itse tehty)njam.

    • 60-luvun kasvatti .,

      Minulle on jäänyt kammo kanaviilokkiin koulu ajoilta. Limaista kanaa tillikastikkeessa. Kerran aloin kuitenkin valmistamaan itse kanaviilokkia ja siitä tulikin tosi hyvää. Mitenköhän sen aikaiset keittäjät saivat kanaviilokista limaista liisteriä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marja sulkee liikkeen

      Nyt lähtee kylän ainoa kello ja kultaliike ja kenkäkauppa
      Oulainen
      20
      5044
    2. Oulaisten vaalit ovat hyvä alku, mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.

      Oulaisten vaalit ovat hyvä alku. Puolueväristä riippumatta hallituksen rikollisuutta torjuvat toimenpiteet tehoavat ja r
      Oulainen
      2
      2322
    3. Olen rakastunut sinuun mies edelleen

      Meidän yhteys on jossain ihan muualla kuin netissä, muistetaan se. Kaunista päivää sinulle 😍
      Ikävä
      136
      1270
    4. Pääsiäisen terveiset kaivatullesi

      kaivatullesi tähän alas 💕💕
      Ikävä
      97
      1211
    5. Sun ajatttelu tuo vaan julmuutta mut kukaan muu nainen ei voi korvaa sua

      Mut sun ajattelu saa mut itsetuhoseks ja uhmaan lakiakin😭😭💀 Se väärinymmärryksen määrä on käsittämätöntä. Helpottais
      Ikävä
      12
      1200
    6. Oletko loukannut

      Oletko loukannut tarkoituksella kaivattuasi?
      Ikävä
      93
      1074
    7. Kyläyhdistyksen tuho, kiitos sääntöukon

      Hyrynsalmen kyläyhdistyksen yleinen keskustelutilaisuus ja ylimääräinen kokous alkoi hyvin. Siellähän keskusteltiin oike
      Hyrynsalmi
      17
      873
    8. viekää miehet naiset kunnon treffeille

      Ja käyttäytykää hyvin. Niin tehdään vaikutus. Miehen kuuluu tarjota naiselle.
      Ikävä
      168
      835
    9. En vittujakaan enää välitä sinusta nainen

      Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.
      Ikävä
      61
      753
    10. Vappu Pimiä jakoi kuvia Maajussille morsian -kuvauksista! Seuraajalta tärkeä toive: "Voi miten..."

      Tätä kyllä kannattaa toivoa! Vappu Pimiällähän on tunnetusti myös sormensa pelissä näissä rakkausjutuissa ja hän toimii
      Suomalaiset julkkikset
      25
      719
    Aihe