Avokado lienee yksi harvoista terveellisistä hedelmistä, jota VHH:llakin saa syödä. Monet laihduttajatkin virallisterveellisellä ruokavaliolla pyrkii syömään avokadoa, mutta jättävät syömätte sen korkean kaloripitoisuuden vuoksi.
Tästä syystä VHH on kunniassa, koska kalori ei ole VHH:ssa turma, vaan se hiilihydraatti.
Jos olet painonvartijoissa, tiesi tulee olemaan todella tuskaista, jo siinäkin mielessä missä on kaloria ja missä ei. No ainakin matematiikka kehittyy.
Jos jättää perunat ja leivät täysin pois ja korvaa sen avokadolla, ei ole epäilystäkään siitä kumpi on teveellisempää.
Ihminen ei tarvi paljoa hiilihydraattia toimiakseen, sen määrän saa hyvin runsaista kasviksista.
VHH:n aikana en ole lihonut avokadoista, en kermasta kahvissa, en pekoneista....
hiilihydraatit pois, avokado tilalle!
21
4103
Vastaukset
- VHH RHH forever
Maku-munapasta ja kermainen jauheliha-basilikakastike maistuivat lounaalla oikein hyvältä juustoraasteen ja tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatin kera. En tiedä paljonko oli kaloreita tai hiilihydraatteja mutta varmaan riittävästi kun kerran nälkä lähti. Avokadoa en ole koskaan maistanut, varmaan ihan hyvää sekin.
- vhh kokki
Maku-munapasta on tehty puhtaasta vaaleasta vehnäjauhosta joten hiilihydraatteja on runsaasti. Muuten hyvä kokonaisuus mutta pasta pilaa sen ettei se ole sopivaa ruokaa VHH:lla, mikä on palstan aihe.
- VHH RHH forever
vhh kokki kirjoitti:
Maku-munapasta on tehty puhtaasta vaaleasta vehnäjauhosta joten hiilihydraatteja on runsaasti. Muuten hyvä kokonaisuus mutta pasta pilaa sen ettei se ole sopivaa ruokaa VHH:lla, mikä on palstan aihe.
No laskinpa pyydettäessä hiilarit ja niitä oli annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g. Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%).
200 g keitettyä pastaa sisältää noin 55 g hiilihydraatteja. - .
VHH RHH forever kirjoitti:
No laskinpa pyydettäessä hiilarit ja niitä oli annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g. Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%).
200 g keitettyä pastaa sisältää noin 55 g hiilihydraatteja."200 g keitettyä pastaa sisältää noin 55 g hiilihydraatteja."
rasva 3%
proteiini 13%
hiilihydraatti imeytyvä 82%
melkolailla pelkkää sokeria
Meni matematiikka uusiksi?
mutta vihje olisi noin 130gr.
200 g keitettyä pastaa sisältää noin 55 g hiilihydraatteja.
Eli ei ihme ettei "VHH" joillakin toimi.
terv Veijo - VHH RHH forever
. kirjoitti:
"200 g keitettyä pastaa sisältää noin 55 g hiilihydraatteja."
rasva 3%
proteiini 13%
hiilihydraatti imeytyvä 82%
melkolailla pelkkää sokeria
Meni matematiikka uusiksi?
mutta vihje olisi noin 130gr.
200 g keitettyä pastaa sisältää noin 55 g hiilihydraatteja.
Eli ei ihme ettei "VHH" joillakin toimi.
terv VeijoEtkö Veijo ravitsemuksen asiantuntijana ymmärrä mikä ero pastalla on ennen keittämistä ja keittämisen jälkeen? Vihje: toinen sisältää paljon vettä.
KEITETTY pasta 200 g:
energia 280 kcal
proteiini 10 g
hiilihydraatti 56 g
rasva 1.4 g
KEITTÄMÄTÖN pasta 200 g:
energia 642 kcal
proteiini 20 g
hiilihydraatti 133 g
rasva 2.2 g
Kerrataan siis vielä maistuvan pasta-annoksen ohje, kun olet siitä niin kiinnostunut:
Maku-munapasta ja kermainen jauheliha-basilikakastike, juustoraaste, tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatti.
.
Hiilareita annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g. Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%). Dahlqvistin luokituksen mukaan hh-rajoitteista ruokaa. - joku vaan
VHH RHH forever kirjoitti:
Etkö Veijo ravitsemuksen asiantuntijana ymmärrä mikä ero pastalla on ennen keittämistä ja keittämisen jälkeen? Vihje: toinen sisältää paljon vettä.
KEITETTY pasta 200 g:
energia 280 kcal
proteiini 10 g
hiilihydraatti 56 g
rasva 1.4 g
KEITTÄMÄTÖN pasta 200 g:
energia 642 kcal
proteiini 20 g
hiilihydraatti 133 g
rasva 2.2 g
Kerrataan siis vielä maistuvan pasta-annoksen ohje, kun olet siitä niin kiinnostunut:
Maku-munapasta ja kermainen jauheliha-basilikakastike, juustoraaste, tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatti.
.
Hiilareita annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g. Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%). Dahlqvistin luokituksen mukaan hh-rajoitteista ruokaa.Pasta on lisäksi hidasta hiilihydraattia. 200 g pastaa on muuten aika paljon. 1 dl sarvimakaronia painaa 35 g ja kun paino lisääntyy noin kaksinkertaiseksi keiton aikana niin 200 g keitettyä pastaa vastaa noin 3 dl sarvimakaronia. Keittämisen jälkeen tuota on noin 4.5 dl.
Pasta ei myöskään ime kovinkaan paljoa kastiketta sisäänsä, toinen etu sille - .
VHH RHH forever kirjoitti:
Etkö Veijo ravitsemuksen asiantuntijana ymmärrä mikä ero pastalla on ennen keittämistä ja keittämisen jälkeen? Vihje: toinen sisältää paljon vettä.
KEITETTY pasta 200 g:
energia 280 kcal
proteiini 10 g
hiilihydraatti 56 g
rasva 1.4 g
KEITTÄMÄTÖN pasta 200 g:
energia 642 kcal
proteiini 20 g
hiilihydraatti 133 g
rasva 2.2 g
Kerrataan siis vielä maistuvan pasta-annoksen ohje, kun olet siitä niin kiinnostunut:
Maku-munapasta ja kermainen jauheliha-basilikakastike, juustoraaste, tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatti.
.
Hiilareita annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g. Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%). Dahlqvistin luokituksen mukaan hh-rajoitteista ruokaa.VHH RHH forever
pasta on pastaa vaikka .....
Energia% on ja pysyy. Vettä sat lisätä niin paljon kuin huvittaa. Nurkantakana käynnin jälkeen se on poissa.
terv Veijo - joku vaan
. kirjoitti:
VHH RHH forever
pasta on pastaa vaikka .....
Energia% on ja pysyy. Vettä sat lisätä niin paljon kuin huvittaa. Nurkantakana käynnin jälkeen se on poissa.
terv VeijoAinoastaan grammoilla on väliä. Omenassa on edelleen 8 g sokeria/100 g eikä 82E%.
Energiajakaumaan lasketaan päivän aikaiset hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat grammoina eikä mitenkään E%:sentteina. - joku vaan
Nimenomaan.
100 g omenaa ja 100 g appelsiinia tuottaa siis 6.6 g 6.3g hiilihydraattia eikä 83E% 76E% hiilihydraattia.
Sama pastalla. 200 g keitettyä pastaa 200 kastiketta lasketaan siis siten että, lasketaan kummankin ruoka-aineen hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat ja niistä E%:tit.
Mikäli keitetty pasta korvataan kuivalla pastalla niin lopputuloksesta tulee väärä. Jos halutaan käyttää kuivaa pastaa laskussa niin sen painoa on laskettava eli otettava paino ennen keittoa. - VHH RHH forever
joku vaan kirjoitti:
Nimenomaan.
100 g omenaa ja 100 g appelsiinia tuottaa siis 6.6 g 6.3g hiilihydraattia eikä 83E% 76E% hiilihydraattia.
Sama pastalla. 200 g keitettyä pastaa 200 kastiketta lasketaan siis siten että, lasketaan kummankin ruoka-aineen hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat ja niistä E%:tit.
Mikäli keitetty pasta korvataan kuivalla pastalla niin lopputuloksesta tulee väärä. Jos halutaan käyttää kuivaa pastaa laskussa niin sen painoa on laskettava eli otettava paino ennen keittoa.Hassua että Veijo esiintyy asiantuntijana ja silti hänelle pitää selittää yksinkertaisimmatkin asiat kuin pikkulapselle.
Maku-munapasta, kermainen jauheliha-basilikakastike, juustoraaste, tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatti.
Hiilareita annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g.
Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%). Dahlqvistin luokituksen mukaan hh-rajoitteista ruokaa. - .
VHH RHH forever kirjoitti:
Hassua että Veijo esiintyy asiantuntijana ja silti hänelle pitää selittää yksinkertaisimmatkin asiat kuin pikkulapselle.
Maku-munapasta, kermainen jauheliha-basilikakastike, juustoraaste, tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatti.
Hiilareita annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g.
Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%). Dahlqvistin luokituksen mukaan hh-rajoitteista ruokaa.VHH RHH forever
Älä turhaan tee irseäsi enempää naurettavaksi.
terv Veijo - ___________________-
joku vaan kirjoitti:
Pasta on lisäksi hidasta hiilihydraattia. 200 g pastaa on muuten aika paljon. 1 dl sarvimakaronia painaa 35 g ja kun paino lisääntyy noin kaksinkertaiseksi keiton aikana niin 200 g keitettyä pastaa vastaa noin 3 dl sarvimakaronia. Keittämisen jälkeen tuota on noin 4.5 dl.
Pasta ei myöskään ime kovinkaan paljoa kastiketta sisäänsä, toinen etu silleeikös pasta ole vehnäjauhovelliä levynä ja ei välttämätön ruoka VHH elämäntapaa ja varsinkaan laihduttajaa ajatellen.
se on kuitenkin hiilihydraattia ja ylläpitää hiilihydraatti/sokeririippuvuutta joka on yksi laihduttajan vihollinen.
tämä on oma suppea mielipiteeni, älköönkä se pilatko makunautintojanne
juontaa ehkä muistoihin kouluruokaan joka oli tehty maitoon pitkistä makaroneista,
toinen muistamisen arvoinen oli porkkanavelli jossa oli tulitikun pään kokoisia porkkanapaloja aidossa maidossa keitettynä. eivät ehkä niinkään huonoja ruokia kuin silloin tuntui, nälkä oli hyvä mauste. ja 10km polkupyöräily aamutuimaan auttoi myös. - joku vaan
VHH RHH forever kirjoitti:
Hassua että Veijo esiintyy asiantuntijana ja silti hänelle pitää selittää yksinkertaisimmatkin asiat kuin pikkulapselle.
Maku-munapasta, kermainen jauheliha-basilikakastike, juustoraaste, tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatti.
Hiilareita annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g.
Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%). Dahlqvistin luokituksen mukaan hh-rajoitteista ruokaa.Jep. Itse en tosin söisi noin paljoa keitettyä pastaa. 100 g sitä ja puolisen kiloa kasviksia olisi minulle parempi kun yritän pitää kerralla syödyn hiilihydraattien määrän alle 40 g.
Pasta tosin hitaana hiilihydraattina ei aiheuta kovinkaan paljoa ongelmia mutta ruuansulatukseni pelaa noilla kasviksilla paremmin.
Kermakastikkeistakaan en kauheasti välitä koska kerma vie minusta ruuasta makua. Täytyy kyllä joskus kokeilla basilikaa kermakastikkeessa, voi olla hyvääkin.
Mikäli ei syö paljoa leipää niin miltei kaikki ruoka on VHH. Olen noita jonkin verran laskeskellut ja lautasmallillakin hiilihydraattia on miltei aina alle 40E%. Kun jättää lautasmallista hiilihydraattilisukkeen pois ja korvaa sen kasviksilla niin mennään yleensä alle 20E% hiilihydraatista.
Jopa tällainenkin yhdistelmä on 40E% hiilihydraatista, 300 g pastaa, 300 g tomaattikastiketta ja 30 g juustoa. - VHH RHH forever
. kirjoitti:
VHH RHH forever
Älä turhaan tee irseäsi enempää naurettavaksi.
terv VeijoPelkkää onttoa kuminaa Veijo hyvä. Olet nolannut itsesi melko totaalisesti tässä ketjussa. Opettele nyt hyvä mies edes laskemaan ruoka-annosten makrot.
- .
VHH RHH forever kirjoitti:
Pelkkää onttoa kuminaa Veijo hyvä. Olet nolannut itsesi melko totaalisesti tässä ketjussa. Opettele nyt hyvä mies edes laskemaan ruoka-annosten makrot.
Olen lopettanut tänne kirjoittelun.
terv Veijo - VHH RHH forever
. kirjoitti:
Olen lopettanut tänne kirjoittelun.
terv VeijoViisas päätös. Ei kannatta nolata itseään enempää.
- joku vaan
___________________- kirjoitti:
eikös pasta ole vehnäjauhovelliä levynä ja ei välttämätön ruoka VHH elämäntapaa ja varsinkaan laihduttajaa ajatellen.
se on kuitenkin hiilihydraattia ja ylläpitää hiilihydraatti/sokeririippuvuutta joka on yksi laihduttajan vihollinen.
tämä on oma suppea mielipiteeni, älköönkä se pilatko makunautintojanne
juontaa ehkä muistoihin kouluruokaan joka oli tehty maitoon pitkistä makaroneista,
toinen muistamisen arvoinen oli porkkanavelli jossa oli tulitikun pään kokoisia porkkanapaloja aidossa maidossa keitettynä. eivät ehkä niinkään huonoja ruokia kuin silloin tuntui, nälkä oli hyvä mauste. ja 10km polkupyöräily aamutuimaan auttoi myös.Juu. Hiilihydraateissakin on eroja ja pasta on sieltä parhaasta (tai näkökannasta riippuen vähiten huonosta) päästä.
Itse syön satunnaisesti hiukan pastaa, ei tunnu olevan ongelma. Tuo hiukan on ehkä 100 g ja pari kertaa kuussa. Sama koskee riisiä.
Jos pasta on ongelma niin ei sitä kannata syödä (ts. lihominen eli liian suuret annokset tai verensokerin vaihtelut).
Hiilihydraattiriippuvuuteen vaikuttaa moni asia. Jos on kovin perso pastalle niin kannattaa lopettaa kokonaan jos ei pysty säännöstelemään.
Meillä lisäksi pastaruuissa tarjotaan liikaa pastaa, sen ohella pitäisi olla vihanneksia.
- ___________________-
joskus olen tehnyt kypsästä avocadosta tahnaa. netistä löytyy varmaan hyviä ohjeita.
ite kaivoin lusikallla kahdesta halkaistusta avocadosta siemenen pois ja hedelmälihan tyhjään 400gr raejuustorasiaan sekaan ilmakuivattua metukkaa tulitikunpään kokoiseksi pienittynä tulitikkurasiallisen verran, lisäksi puristin yhdestä sitruunasta mehun ja suolaa maun mukaan. jos joku vielä syö leipää sitä voi sivellä leivän päälle, koska en syö leipää laitoin lautaselle muiden vihannesten päälle kermaviilin viereen. ja sitten ääntä kohti ,nam. - avokado kunniaan
Avokado on ainoa hedelmä, mitä syön. Ongelmana on lähikaupoissani sen huono saatavuus. S-ryhmän avokadot ovat huonoja ja kalliita. Lidlissä on kunnollisia, mutta ovat liian usein loppu. Avokadojen tarjontaa pitäisi lisätä. Me vhh:laiset pidämme kyllä menekistä huolen.
Avokadot ovat yleensä sen verran raakoja, että vaativat muutaman päivän kypsyttelyä, jotta pehmenevät sopiviksi. Sen jälkeen ne voi laittaa kylmäkaappiin tai sen puutteessa jääkaappiinkin, jotta eivät kypsy liikaa. Itselläni on pari-kolme eri aikaan ostettua satsia aina kypsymisen eri vaiheessa. - emakkOsika
Avocado onkin tosi ekologinen perunankorvike. Ihanhan se täällä meillä puissa kasvaa ympäri vuoden, joten kun koko Suomen kansa sitä alkaa syödä, niin saatavuus on taattu ja hiilijalanjälki on pieni. Oikea ekoteko! Niin kuin VHH:kin. Ei muuten yhtään kuluta maapallomme resursseja tuo eläinproteiinin ja -rasvan tuotanto. Ja on niin halpaa ja helppoa, ajatelkaa, sen myötä afrikkalaisetkin saa joka päivä syödä masunsa täyteen. Terveellistä, turvallista, sikahalpaa ja niin luontoystävällistä. Sopii oikein hyvin jalosydämisille humanisti-ihmisille. Hyvää elänruokaa koko maailman kansoille!
- joku vaan
Puissa ja pensaissa kasvavat pähkinät ja hedelmät ovat yleensä sangen ekologisia ja peltoviljelyssä ongelmiamme on iso ravinteiden huuhtoutuminen. Täten eri vaihtoehtojen ekologisuusarviointi on hankalaa tehdä. Esimerkiksi oliivia ei juurikaan lannoiteta ja rypsiä lannoitetaan vähän niin kuka tietää kumpi on ekologisempaa kun otetaan kuljettaminen mukaan
Ei VHH:lla tarvitse syödä eläintuotteita yhtään enempää kuin RHH:lla. Pellinki ja Atkinslaiset voivat näin tehdä. Itsellä on esimerkiksi lauantaina ruokana friteerattua tofua kasvisten kera.
Afrikan nälänhätiin on yleensä kaksi syytä, sodat ja kuivuus. Kummankaan kannalta VHH ei ole tekijä. Afrikan väestötiheys on 30/km^2. Pitäisi riittää hyvin ruuan tuotantoon.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236975Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää421259Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka271052- 75891
Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal48845Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a61837Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93804Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38791Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14756- 43733