hiilihydraatit pois, avokado tilalle!

Haas avokado

Avokado lienee yksi harvoista terveellisistä hedelmistä, jota VHH:llakin saa syödä. Monet laihduttajatkin virallisterveellisellä ruokavaliolla pyrkii syömään avokadoa, mutta jättävät syömätte sen korkean kaloripitoisuuden vuoksi.
Tästä syystä VHH on kunniassa, koska kalori ei ole VHH:ssa turma, vaan se hiilihydraatti.
Jos olet painonvartijoissa, tiesi tulee olemaan todella tuskaista, jo siinäkin mielessä missä on kaloria ja missä ei. No ainakin matematiikka kehittyy.
Jos jättää perunat ja leivät täysin pois ja korvaa sen avokadolla, ei ole epäilystäkään siitä kumpi on teveellisempää.
Ihminen ei tarvi paljoa hiilihydraattia toimiakseen, sen määrän saa hyvin runsaista kasviksista.
VHH:n aikana en ole lihonut avokadoista, en kermasta kahvissa, en pekoneista....

21

4112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VHH RHH forever

      Maku-munapasta ja kermainen jauheliha-basilikakastike maistuivat lounaalla oikein hyvältä juustoraasteen ja tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatin kera. En tiedä paljonko oli kaloreita tai hiilihydraatteja mutta varmaan riittävästi kun kerran nälkä lähti. Avokadoa en ole koskaan maistanut, varmaan ihan hyvää sekin.

      • vhh kokki

        Maku-munapasta on tehty puhtaasta vaaleasta vehnäjauhosta joten hiilihydraatteja on runsaasti. Muuten hyvä kokonaisuus mutta pasta pilaa sen ettei se ole sopivaa ruokaa VHH:lla, mikä on palstan aihe.


      • VHH RHH forever
        vhh kokki kirjoitti:

        Maku-munapasta on tehty puhtaasta vaaleasta vehnäjauhosta joten hiilihydraatteja on runsaasti. Muuten hyvä kokonaisuus mutta pasta pilaa sen ettei se ole sopivaa ruokaa VHH:lla, mikä on palstan aihe.

        No laskinpa pyydettäessä hiilarit ja niitä oli annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g. Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%).

        200 g keitettyä pastaa sisältää noin 55 g hiilihydraatteja.


      • .
        VHH RHH forever kirjoitti:

        No laskinpa pyydettäessä hiilarit ja niitä oli annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g. Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%).

        200 g keitettyä pastaa sisältää noin 55 g hiilihydraatteja.

        "200 g keitettyä pastaa sisältää noin 55 g hiilihydraatteja."

        rasva 3%
        proteiini 13%
        hiilihydraatti imeytyvä 82%

        melkolailla pelkkää sokeria

        Meni matematiikka uusiksi?
        mutta vihje olisi noin 130gr.

        200 g keitettyä pastaa sisältää noin 55 g hiilihydraatteja.


        Eli ei ihme ettei "VHH" joillakin toimi.

        terv Veijo


      • VHH RHH forever
        . kirjoitti:

        "200 g keitettyä pastaa sisältää noin 55 g hiilihydraatteja."

        rasva 3%
        proteiini 13%
        hiilihydraatti imeytyvä 82%

        melkolailla pelkkää sokeria

        Meni matematiikka uusiksi?
        mutta vihje olisi noin 130gr.

        200 g keitettyä pastaa sisältää noin 55 g hiilihydraatteja.


        Eli ei ihme ettei "VHH" joillakin toimi.

        terv Veijo

        Etkö Veijo ravitsemuksen asiantuntijana ymmärrä mikä ero pastalla on ennen keittämistä ja keittämisen jälkeen? Vihje: toinen sisältää paljon vettä.

        KEITETTY pasta 200 g:
        energia 280 kcal
        proteiini 10 g
        hiilihydraatti 56 g
        rasva 1.4 g

        KEITTÄMÄTÖN pasta 200 g:
        energia 642 kcal
        proteiini 20 g
        hiilihydraatti 133 g
        rasva 2.2 g

        Kerrataan siis vielä maistuvan pasta-annoksen ohje, kun olet siitä niin kiinnostunut:

        Maku-munapasta ja kermainen jauheliha-basilikakastike, juustoraaste, tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatti.
        .
        Hiilareita annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g. Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%). Dahlqvistin luokituksen mukaan hh-rajoitteista ruokaa.


      • joku vaan
        VHH RHH forever kirjoitti:

        Etkö Veijo ravitsemuksen asiantuntijana ymmärrä mikä ero pastalla on ennen keittämistä ja keittämisen jälkeen? Vihje: toinen sisältää paljon vettä.

        KEITETTY pasta 200 g:
        energia 280 kcal
        proteiini 10 g
        hiilihydraatti 56 g
        rasva 1.4 g

        KEITTÄMÄTÖN pasta 200 g:
        energia 642 kcal
        proteiini 20 g
        hiilihydraatti 133 g
        rasva 2.2 g

        Kerrataan siis vielä maistuvan pasta-annoksen ohje, kun olet siitä niin kiinnostunut:

        Maku-munapasta ja kermainen jauheliha-basilikakastike, juustoraaste, tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatti.
        .
        Hiilareita annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g. Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%). Dahlqvistin luokituksen mukaan hh-rajoitteista ruokaa.

        Pasta on lisäksi hidasta hiilihydraattia. 200 g pastaa on muuten aika paljon. 1 dl sarvimakaronia painaa 35 g ja kun paino lisääntyy noin kaksinkertaiseksi keiton aikana niin 200 g keitettyä pastaa vastaa noin 3 dl sarvimakaronia. Keittämisen jälkeen tuota on noin 4.5 dl.

        Pasta ei myöskään ime kovinkaan paljoa kastiketta sisäänsä, toinen etu sille


      • .
        VHH RHH forever kirjoitti:

        Etkö Veijo ravitsemuksen asiantuntijana ymmärrä mikä ero pastalla on ennen keittämistä ja keittämisen jälkeen? Vihje: toinen sisältää paljon vettä.

        KEITETTY pasta 200 g:
        energia 280 kcal
        proteiini 10 g
        hiilihydraatti 56 g
        rasva 1.4 g

        KEITTÄMÄTÖN pasta 200 g:
        energia 642 kcal
        proteiini 20 g
        hiilihydraatti 133 g
        rasva 2.2 g

        Kerrataan siis vielä maistuvan pasta-annoksen ohje, kun olet siitä niin kiinnostunut:

        Maku-munapasta ja kermainen jauheliha-basilikakastike, juustoraaste, tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatti.
        .
        Hiilareita annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g. Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%). Dahlqvistin luokituksen mukaan hh-rajoitteista ruokaa.

        VHH RHH forever

        pasta on pastaa vaikka .....

        Energia% on ja pysyy. Vettä sat lisätä niin paljon kuin huvittaa. Nurkantakana käynnin jälkeen se on poissa.

        terv Veijo


      • joku vaan
        . kirjoitti:

        VHH RHH forever

        pasta on pastaa vaikka .....

        Energia% on ja pysyy. Vettä sat lisätä niin paljon kuin huvittaa. Nurkantakana käynnin jälkeen se on poissa.

        terv Veijo

        Ainoastaan grammoilla on väliä. Omenassa on edelleen 8 g sokeria/100 g eikä 82E%.

        Energiajakaumaan lasketaan päivän aikaiset hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat grammoina eikä mitenkään E%:sentteina.


      • joku vaan

        Nimenomaan.

        100 g omenaa ja 100 g appelsiinia tuottaa siis 6.6 g 6.3g hiilihydraattia eikä 83E% 76E% hiilihydraattia.

        Sama pastalla. 200 g keitettyä pastaa 200 kastiketta lasketaan siis siten että, lasketaan kummankin ruoka-aineen hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat ja niistä E%:tit.

        Mikäli keitetty pasta korvataan kuivalla pastalla niin lopputuloksesta tulee väärä. Jos halutaan käyttää kuivaa pastaa laskussa niin sen painoa on laskettava eli otettava paino ennen keittoa.


      • VHH RHH forever
        joku vaan kirjoitti:

        Nimenomaan.

        100 g omenaa ja 100 g appelsiinia tuottaa siis 6.6 g 6.3g hiilihydraattia eikä 83E% 76E% hiilihydraattia.

        Sama pastalla. 200 g keitettyä pastaa 200 kastiketta lasketaan siis siten että, lasketaan kummankin ruoka-aineen hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat ja niistä E%:tit.

        Mikäli keitetty pasta korvataan kuivalla pastalla niin lopputuloksesta tulee väärä. Jos halutaan käyttää kuivaa pastaa laskussa niin sen painoa on laskettava eli otettava paino ennen keittoa.

        Hassua että Veijo esiintyy asiantuntijana ja silti hänelle pitää selittää yksinkertaisimmatkin asiat kuin pikkulapselle.

        Maku-munapasta, kermainen jauheliha-basilikakastike, juustoraaste, tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatti.

        Hiilareita annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g.

        Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%). Dahlqvistin luokituksen mukaan hh-rajoitteista ruokaa.


      • .
        VHH RHH forever kirjoitti:

        Hassua että Veijo esiintyy asiantuntijana ja silti hänelle pitää selittää yksinkertaisimmatkin asiat kuin pikkulapselle.

        Maku-munapasta, kermainen jauheliha-basilikakastike, juustoraaste, tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatti.

        Hiilareita annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g.

        Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%). Dahlqvistin luokituksen mukaan hh-rajoitteista ruokaa.

        VHH RHH forever

        Älä turhaan tee irseäsi enempää naurettavaksi.

        terv Veijo


      • ___________________-
        joku vaan kirjoitti:

        Pasta on lisäksi hidasta hiilihydraattia. 200 g pastaa on muuten aika paljon. 1 dl sarvimakaronia painaa 35 g ja kun paino lisääntyy noin kaksinkertaiseksi keiton aikana niin 200 g keitettyä pastaa vastaa noin 3 dl sarvimakaronia. Keittämisen jälkeen tuota on noin 4.5 dl.

        Pasta ei myöskään ime kovinkaan paljoa kastiketta sisäänsä, toinen etu sille

        eikös pasta ole vehnäjauhovelliä levynä ja ei välttämätön ruoka VHH elämäntapaa ja varsinkaan laihduttajaa ajatellen.

        se on kuitenkin hiilihydraattia ja ylläpitää hiilihydraatti/sokeririippuvuutta joka on yksi laihduttajan vihollinen.

        tämä on oma suppea mielipiteeni, älköönkä se pilatko makunautintojanne
        juontaa ehkä muistoihin kouluruokaan joka oli tehty maitoon pitkistä makaroneista,
        toinen muistamisen arvoinen oli porkkanavelli jossa oli tulitikun pään kokoisia porkkanapaloja aidossa maidossa keitettynä. eivät ehkä niinkään huonoja ruokia kuin silloin tuntui, nälkä oli hyvä mauste. ja 10km polkupyöräily aamutuimaan auttoi myös.


      • joku vaan
        VHH RHH forever kirjoitti:

        Hassua että Veijo esiintyy asiantuntijana ja silti hänelle pitää selittää yksinkertaisimmatkin asiat kuin pikkulapselle.

        Maku-munapasta, kermainen jauheliha-basilikakastike, juustoraaste, tomaatti-sipuli-oliiviöljy-salaatti.

        Hiilareita annoksen kokonaisenergiasta (= 800 kcal) noin 35 % eli noin 70 g.

        Eli kyseessä on VHH-ruokaa (eli hh alle 40 E%). Dahlqvistin luokituksen mukaan hh-rajoitteista ruokaa.

        Jep. Itse en tosin söisi noin paljoa keitettyä pastaa. 100 g sitä ja puolisen kiloa kasviksia olisi minulle parempi kun yritän pitää kerralla syödyn hiilihydraattien määrän alle 40 g.

        Pasta tosin hitaana hiilihydraattina ei aiheuta kovinkaan paljoa ongelmia mutta ruuansulatukseni pelaa noilla kasviksilla paremmin.

        Kermakastikkeistakaan en kauheasti välitä koska kerma vie minusta ruuasta makua. Täytyy kyllä joskus kokeilla basilikaa kermakastikkeessa, voi olla hyvääkin.

        Mikäli ei syö paljoa leipää niin miltei kaikki ruoka on VHH. Olen noita jonkin verran laskeskellut ja lautasmallillakin hiilihydraattia on miltei aina alle 40E%. Kun jättää lautasmallista hiilihydraattilisukkeen pois ja korvaa sen kasviksilla niin mennään yleensä alle 20E% hiilihydraatista.

        Jopa tällainenkin yhdistelmä on 40E% hiilihydraatista, 300 g pastaa, 300 g tomaattikastiketta ja 30 g juustoa.


      • VHH RHH forever
        . kirjoitti:

        VHH RHH forever

        Älä turhaan tee irseäsi enempää naurettavaksi.

        terv Veijo

        Pelkkää onttoa kuminaa Veijo hyvä. Olet nolannut itsesi melko totaalisesti tässä ketjussa. Opettele nyt hyvä mies edes laskemaan ruoka-annosten makrot.


      • .
        VHH RHH forever kirjoitti:

        Pelkkää onttoa kuminaa Veijo hyvä. Olet nolannut itsesi melko totaalisesti tässä ketjussa. Opettele nyt hyvä mies edes laskemaan ruoka-annosten makrot.

        Olen lopettanut tänne kirjoittelun.

        terv Veijo


      • VHH RHH forever
        . kirjoitti:

        Olen lopettanut tänne kirjoittelun.

        terv Veijo

        Viisas päätös. Ei kannatta nolata itseään enempää.


      • joku vaan
        ___________________- kirjoitti:

        eikös pasta ole vehnäjauhovelliä levynä ja ei välttämätön ruoka VHH elämäntapaa ja varsinkaan laihduttajaa ajatellen.

        se on kuitenkin hiilihydraattia ja ylläpitää hiilihydraatti/sokeririippuvuutta joka on yksi laihduttajan vihollinen.

        tämä on oma suppea mielipiteeni, älköönkä se pilatko makunautintojanne
        juontaa ehkä muistoihin kouluruokaan joka oli tehty maitoon pitkistä makaroneista,
        toinen muistamisen arvoinen oli porkkanavelli jossa oli tulitikun pään kokoisia porkkanapaloja aidossa maidossa keitettynä. eivät ehkä niinkään huonoja ruokia kuin silloin tuntui, nälkä oli hyvä mauste. ja 10km polkupyöräily aamutuimaan auttoi myös.

        Juu. Hiilihydraateissakin on eroja ja pasta on sieltä parhaasta (tai näkökannasta riippuen vähiten huonosta) päästä.

        Itse syön satunnaisesti hiukan pastaa, ei tunnu olevan ongelma. Tuo hiukan on ehkä 100 g ja pari kertaa kuussa. Sama koskee riisiä.

        Jos pasta on ongelma niin ei sitä kannata syödä (ts. lihominen eli liian suuret annokset tai verensokerin vaihtelut).

        Hiilihydraattiriippuvuuteen vaikuttaa moni asia. Jos on kovin perso pastalle niin kannattaa lopettaa kokonaan jos ei pysty säännöstelemään.

        Meillä lisäksi pastaruuissa tarjotaan liikaa pastaa, sen ohella pitäisi olla vihanneksia.


    • ___________________-

      joskus olen tehnyt kypsästä avocadosta tahnaa. netistä löytyy varmaan hyviä ohjeita.

      ite kaivoin lusikallla kahdesta halkaistusta avocadosta siemenen pois ja hedelmälihan tyhjään 400gr raejuustorasiaan sekaan ilmakuivattua metukkaa tulitikunpään kokoiseksi pienittynä tulitikkurasiallisen verran, lisäksi puristin yhdestä sitruunasta mehun ja suolaa maun mukaan. jos joku vielä syö leipää sitä voi sivellä leivän päälle, koska en syö leipää laitoin lautaselle muiden vihannesten päälle kermaviilin viereen. ja sitten ääntä kohti ,nam.

    • avokado kunniaan

      Avokado on ainoa hedelmä, mitä syön. Ongelmana on lähikaupoissani sen huono saatavuus. S-ryhmän avokadot ovat huonoja ja kalliita. Lidlissä on kunnollisia, mutta ovat liian usein loppu. Avokadojen tarjontaa pitäisi lisätä. Me vhh:laiset pidämme kyllä menekistä huolen.

      Avokadot ovat yleensä sen verran raakoja, että vaativat muutaman päivän kypsyttelyä, jotta pehmenevät sopiviksi. Sen jälkeen ne voi laittaa kylmäkaappiin tai sen puutteessa jääkaappiinkin, jotta eivät kypsy liikaa. Itselläni on pari-kolme eri aikaan ostettua satsia aina kypsymisen eri vaiheessa.

    • emakkOsika

      Avocado onkin tosi ekologinen perunankorvike. Ihanhan se täällä meillä puissa kasvaa ympäri vuoden, joten kun koko Suomen kansa sitä alkaa syödä, niin saatavuus on taattu ja hiilijalanjälki on pieni. Oikea ekoteko! Niin kuin VHH:kin. Ei muuten yhtään kuluta maapallomme resursseja tuo eläinproteiinin ja -rasvan tuotanto. Ja on niin halpaa ja helppoa, ajatelkaa, sen myötä afrikkalaisetkin saa joka päivä syödä masunsa täyteen. Terveellistä, turvallista, sikahalpaa ja niin luontoystävällistä. Sopii oikein hyvin jalosydämisille humanisti-ihmisille. Hyvää elänruokaa koko maailman kansoille!

      • joku vaan

        Puissa ja pensaissa kasvavat pähkinät ja hedelmät ovat yleensä sangen ekologisia ja peltoviljelyssä ongelmiamme on iso ravinteiden huuhtoutuminen. Täten eri vaihtoehtojen ekologisuusarviointi on hankalaa tehdä. Esimerkiksi oliivia ei juurikaan lannoiteta ja rypsiä lannoitetaan vähän niin kuka tietää kumpi on ekologisempaa kun otetaan kuljettaminen mukaan

        Ei VHH:lla tarvitse syödä eläintuotteita yhtään enempää kuin RHH:lla. Pellinki ja Atkinslaiset voivat näin tehdä. Itsellä on esimerkiksi lauantaina ruokana friteerattua tofua kasvisten kera.

        Afrikan nälänhätiin on yleensä kaksi syytä, sodat ja kuivuus. Kummankaan kannalta VHH ei ole tekijä. Afrikan väestötiheys on 30/km^2. Pitäisi riittää hyvin ruuan tuotantoon.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa kansainvälinen etsintäkuulutus Poliis

      Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa – kansainvälinen etsintäkuulutus Poliisi pyytää yleisön apu
      Maailman menoa
      461
      3927
    2. Tässä totuus jälleensyntymisestä - voit yllättyä

      Jumalasta syntyminen Raamatussa ei tässä Joh. 3:3. ole alkukielen mukaan ollenkaan sanaa uudestisyntyminen, vaan pelkä
      Jälleensyntyminen
      318
      1672
    3. Mitään järkeä?

      Että ollaan erillään? Kummankin pää on kovilla.
      Ikävä
      116
      1486
    4. En kadu sitä, että kohtasin hänet

      mutta kadun sitä, että aloin kirjoittamaan tänne palstalle. Jollain tasolla se saa vain asiat enemmän solmuun ja tekee n
      Ikävä
      89
      1454
    5. Noniin rakas

      Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi
      Ikävä
      99
      1398
    6. Oisko mitenkään mahdollisesti ihan pikkuisen ikävä..

      ...edes ihan pikkuisen pikkuisen ikävä sulla mua??.. Että miettisit vaikka vähän missähän se nyt on ja oiskohan hauska n
      Ikävä
      59
      1346
    7. Lapuan sanomissa käy rytinä

      Pistivät sitten päätoimittajan pihalle
      Lapua
      52
      1286
    8. Helena Koivu : Ja kohta mennään taas

      Kohta kohtalon päivä lähestyy kuinka käy Helena Koivulle ? Kenen puolella olet? Jos vastauksesi on Helenan niin voisi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      93
      1204
    9. Oot ihana

      Toivottavasti nähdään sattumalta jonain kesäpäivänä♥️🥺🫂
      Ikävä
      44
      1069
    10. Au pair -työ Thaimaassa herättää kiivasta keskustelua somessa: "4cm torakoita, huumeita, tauteja..."

      Au pairit -sarjan uusi kausi herättää keskustelua Suomi24 Keskustelupalvelussa. Mielipiteitä ladataan puolesta ja vastaa
      Tv-sarjat
      33
      1057
    Aihe