Nyt olisivat hyvät neuvot tarpeen. Lihapaketissa ei ollut ohjetta, miten valmistaa grillaukseen tarkoitetut lihapalat sähköuunissa.
Porsaanfilettä 530 grammaa ja 15 - 17 palaa, 31 - 35 gramman paloja siis tai ei se nyt ole ihan varma asia, koska palat voivat olal myös hiukan eri kokoisia, mutta jotain sinne päin ainakin
eli mihin lämpötilaan ja kauanko uunissa?
Yleensä olen tehnyt niin, että olen tunkenut lihat 300 asteen uuniin ja laskenut sitten lämpötilaa, muttei se ole kovin luotettava keino tai sitten vaan paistanut ne normaalissa lämpötilassa, kuten porsaanlihalle 180 astetta, mutta sitten niistä tulee ihan erilaisia tietysti kuin grillaamalla.
Joten miten neuvoisitte valmistamaan ne uunissa?
Ovat marinoituja, BBQ kevätsipuli.
uunissa grillin sijaan?
10
5676
Vastaukset
- suomen grillimestari
Miksi ostat tommosta joka on gillattavaksi jos sulla ei ole grilliä???
Itselläni on kaksi grilliä ulkona kun on iso terassi, mutta... Jos sulla ei ole grilliä, niin niin älä grillattavaa lihaa ainakaan uuniin pistä. Jos sulla on parilapannu, niin sillä sitte, jos ei ole nii tavallisella valurautapannulla...jos ei ole sitäkään nii sit teflon pannuilla.
Uunissa lihoista tulee jotain aivan muuta mitä niistä on tarkoitettu...- onnen kukkuroilla
Kiitos suomen grillimestari! Mitä olisinkaan tehnyt ilman Sinua.
Lykännyt ne uuniin tietysti ja sitten ne olisivat kuivuneet, kun en olisi tiennyt, koska ne ovat kypsiä.
Niistä tuli suussasulavia! Mielettömän hyvin onnistuivat helalla.
Jaoin kaksi eri makua eri paistinpannuihin, paistoin kuutosella kummaltakin puolelta ja sitten päätin kuitenkin lisätä vielä jonkin verran vettä jka haihdutin sen melkein kokonaan pois.
Todella meheviä!
Toiset olivat aika tulisia, huhhuh, ja toisen pehmeän herkullisia.
Vaikka kg-hinta ei tainnut olla mikään ihan halpakaan, niin voisin kyllä ostaa toisteakin. 3 pakettia vielä seuraavia yöpaloja varten.
Siis, niin ihmeen mureaa, tosi laadukasta lihaa, luulisin.
Joten - kiitos, että joku antoi järkevän neuvon, eikä vain lyönyt leikiksi!
- porsaan file
Hyvä suomen grillimestari, kun teki mieli.
Kevätsipuli kuulosti niin herkulliselta.
Mikroaaltouunissa olisi grillitoiminto, mutten jaksa alkaa opiskella sen ohjekirjasta sitä. Liian rasittavia tuo digilaitteet ja aika varmasti uunissa tulisi kuitenkin parempaa.
On muuten grillikin, sellainen hiukan pallogrillin tapainen, mutten aio käynnistää grillikautta vielä.
Olisi muuten takkakin...
Ja puusauna ja sen kiuas.
On muuten parilapannukin, mutten ole vielä koskaan käyttänyt eli korkannut sitä.
On muuten valurautapannu. Ja teflonpaistinpannuja. Jos sitten kokeilisi hellalla. Ei kai muukaan auta.
Teflonissa olisi se hyvä puoli, että selviäisi ilman rasvaa.
Olihan se tietysti ihan tyhmä idea. Mutta kun teki mieli. Kokeilla. - Mikrogrillaaja
Pitäiskö lopettaa ruuanlaitto ja syödä aina ulkona?!?
Kuka per..le grillaa mikrossa??? Hei haloo. Sä oot hävinny tän pelin...- karitsan paisti
Miksi mikroaaltouuneihin rakennetaan grillejä? Pakko maksaa toiminnoista, joita ei halua?
Miksi myydään myös pelkkiä seinään upotettavia grillejä. Ei kai ny kukaan Suomessa sentään sellaista osta ja upota keittiöönsä. - makoisaa makoisaa
Mikrogrillaaja: ne onnistuivat täydellisesti ja yli odotusten tuon ensimmäisen vastauksen ohjeen mukaan ja hiukan soveltaen päälle, joten - ei ehkä ihan grillattuja, mutta aika pitkälti jotain sen suuntaista kuitenkin.
Aamulla asunto tuoksui vielä grillatulta lihalta, kun niitä aamuyöllä pääsi nautiskelemaan. Hyvin jaksoi siihenkin aikaan yöstä odottaa, että nuo sopivan kokoiset lihapalat valmistuivat. Aika isojakin itse asiassa, varmaan 3 suupalaa jokainen pala. Hyvä koko. Aika sellaisia litteitä lihapaloja,
joten ehkä olisi voinut kokeilla mikroaaltouuninkin grillitoimintoa, mutta aion kyllä paistaa seuraavallakin kerralla eli ensi yönä hellalla. Ellei sitten olisi vuorossa jo jokin ulkoviritys.
- Rillinki!
Osta puisia pitkiä grillitikkuja, kastele ne hyvin ja pujota lihapalat vartaisiin grillaa lihat takan tai kiukaan hiilloksella, ellet viitsi pallogrilliäsi virittää.
Lopun saat selvittää itse! - porsaan file
Niissä oli mukana puutikut. :-D
re: Osta puisia pitkiä grillitikkuja- tekisin näin
Jos et ole vielä ehtinyt niin kokeiles säköuunissa laittaa se aika maksimiteholle , tod näk 250 ja jos on mahdollista valita ylälämpö
niin ota se. Ota sitten se uuniritilä ja öljyä kevyesti, lado lihat keppeineen päivineen siihen ja mahdollisimman lähelle ylävastusta
mutta ei kuitenkaan ihan kiinni. Ritilän alle uunipelti johon tippuva rasva keräytyy ettei mene uunin pohjalle.
Pyöräyttele palasia aika-ajoin että kypsyvät tasaisesti.
Hyvä siitä tulee, nimittäin kokeiltu on tätä vartailla kun vesisade sotki grillibileet.
Vaihtoehto bee oisi savustuspussi jos tahot autenttista savun makua kaupan päälle, löytyy Sini-tuotteen hyllystä.
- ........
No mikä on sitten ongelmasi?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1092820Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212320Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631041930- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1691341Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2841169- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi243979