Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Millainen kaasugrilli?

poltin

Nyt on uuden kodin pihanlaitto viimeistelyjä vaille valmis, enää puuttuu vaan loppusilaus: ruokailuryhmä terassille sekä grilli. En ole koskaan tutustunut kaasugrilleihin sen tarkemmin, siksi pyytäisinkin hyviä vinkkejä oikean kaasugrillin valintaan. Grilliltä en vaadi mitään erikoisuuksia, vaan toivoisin sen olevan hinta/laatu-suhteeltaan hyvä, eli ihan kattohintana 300€.

Millaisia vinkkejä teillä olisi?
Millaisia grillejä teiltä löytyy?

23

9017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dnsy

      Weber Q100 tai Q120 pieni komposiittipullo on erittäin hyvä setti tuossa budjetissa. Q:ssa on markkinoinden paras grillausritilä (keskeisin kaasugrillin osa) ja huippuhyvä lämmönjako tasaisesti joka paikkaan, jolloin koko ritiläala on tehokkaasti käytettävissä, joten älä pelästy grillin pieniä ulkomittoja. Laadukas laite kertakaikkiaan. Q200 on hieman tehoton, mutta Q100/120 ja Q300/320 ovat mainioita.

    • joku vaan

      Tärkein on emaloitu ritilä, niissä halvimmissa menee hermo jos joutuu teräsharjaamaan ruosteista ritilää.

      Yläritilöitä ei saa kuin kromattuna ja ne ruostuvat käsiin, varaosia ei saa. Itselläni laatumerkki, menin entisen ritilän kanssa maahantuojalle, annoin mallinumeron ynnä muut tiedot.

      Kävivät varaston läpi, ei löytynyt, lupasivat hommata ja ilmoittaa.
      Olisikohan tuosta vain seitsemän vuotta. :-)

      Kannattaa hankkia melko iso grilli, omassani on sivukeitin jota en ole käyttänyt kertaakaan.

      Varoitus: Parhaiten kuitenkin grillaa sillä 20 euron pallogrillillä ja briketeillä.
      Tai jos tilaa on, voi tehdä tandooriuunin.

    • Grillaillaan87357934

      En lähde ruotimaan mitä merkkiä/mallia sun pitäisi harkita mutta ihan pari vinkkiä grillauksen suhteen miettien näitä kaasugrillejä ja grillejä yleensä:

      - Erittäin kiva ominaisuus on kaasugrilleissä se, että siihen grilliin kuuluu vaikka yksi kattilan paikka eli jotta siinä voi vaikka samalla keittää perunat, on kivempi touhuta grillauksessa kun ei tarvi juosta grillin ja keittiön välillä kun perunoita tai muuta kattilaruokaa tekee vaan ne on helppo valvoa ja valmistaa siinä grillin yhteydessä.
      - Hyvässä grillissä on huomioitu myös se, että on kaksi tasoa, johon ylempään saat ne vihannekset ja alempaan lihat.
      - hyvässä grillissä tai grillauksessa on ne grillitasot helppo puhdistaa tai niissä on jo valmiina vaikkapa sellainen levy, jossa grillaat kalan ja otat sen kalan pois niin maku ei jää ritilään jossa grillaat lihat perään jne.
      - hyvä tila sille kaasupullolle, jonka pitää voida saada suoralta auringolta tietysti piiloonkin.
      - tarpeeksi hyvä eli riittävästi niitä kohtia josta kaasuliekki pääsee tasaisesti koko grillausalueelle
      - niin ja tietysti hyvä kansi ja tarpeeksi grillausaluetta (grillausalue = omat tarpeet eli paljonko pitää kerralla grillata esim. perheen koko, käyttötarkoitus esim. pitää isoja pippaloita).

      Yksi seikka sitten kaasugrilleissä eli missä meinaat säilyttää sen kaasupullon, jos sille ei ole ns. turvallista tilaa kesähelteillä niin osta sähkö/hiiligrilli, meinaan kaasupullo varastossa tai tilassa jossa lämpötila voi nousta yli 50% suoraan auringon paisteessa kyseiseen tilaan ei ole oikea säilytyspaikka vaan viileä ja varjo.

      Käteviähän nuo kaasugrillit ovat mutta edelleen parhaimman makuiset grillaukset tulee hiilillä ;-)

      Itellä on sekä kaasu- että sähkö/hiiligrilli, joista useimmiten käytän tuota sähkö/hiiligrilliä ja hiilillä. Hiili grillauksessa vaan on se mistä tykkään, se hehku hiilissä ja se maku on näin paras (kuhan ei lotraa liiaksi sytytysnesteillä ja eikä heitä sitä ruokaa heti grillattavaksi jos sytytysnesteet ei ole palaneet pois).

      Kerrankin alue jota on kiva lukea ja nälkähän tässä tulee joten ens viikonloppuna taas grillataan :-)

      • charbroil

        "hyvässä grillissä tai grillauksessa on ne grillitasot helppo puhdistaa tai niissä on jo valmiina vaikkapa sellainen levy, jossa grillaat kalan ja otat sen kalan pois niin maku ei jää ritilään jossa grillaat lihat perään jne."

        Jos grillata aikoo, pitää ruoka-aineet kypsentää ritilällä. Esi/jälkikypsennyksen voi toki tehdä vaikka keittämällä tai uunissa. Tasopinnalla kypsentäminen ei ole grillaamista vaan parilointia tai paistamista.


      • charbroil

        "Käteviähän nuo kaasugrillit ovat mutta edelleen parhaimman makuiset grillaukset tulee hiilillä ;-)"

        On kylläkin niin, että puhtaimmin noista polttoaineista palaa nestekaasu, eli antaa vähiten "ylimääräistä" makua ruokaan. Se, haluaako mitä makua ruokiinsa, on sitten makuasia.


    • Grillaaminen.

      Alkaa olla out,koska käristetty ruoka ei ole kovinkaan terveellistä.

      • grilliukko9374598

        Väärin, grilliruoka ei ole vielä meijän suvusta ketään tappanut, eiköhän liikennepäästöt ja tämä muu mailman meno ole paljon tappavampaa kuin grillaus.

        Niin ja grillaushan ei tarkoita sitä, että se tehdään väärin eli grillataan hemmetin ruskeaksi kaikki, sisäfilehän grillataan aika vähän aikaa jos se nyt ns. oikeaoppisesti tehdään.

        Grillaus on ihan terveellistä mutta joko siitä tykkää tai ei.
        Mun mielestä tämä topikki ei ole se, että grillaus on terveellistä tai ei vaan kysymyksessä on minkälainen grilli.

        On aika turha huudella tänne kommenttejaan jos ei pysyttele asiassa.


      • No on se kumma kun voihan sitä esim. porkkanaankin tukehtua tai jäädä ihan yhtä hyvin auton alle yhtenä kauniina päivänä, että sinuna olisin ihan hiljaa. Kyllä se ihan normaali 20e pallogrilli ihan paras vaan on. Ja ei kukaan oo käskeny grillata niitä makkaroita niin kauaa et ne käristyy. :p


      • Militantti Antti

        Puhut potaskaa, että grillaaminen olisi out, EI OLE, ja grillattu ruoka ei ole taatusti epäterveellistä. Sinä kai aina poltat lihat ja makkarat, silloin niistä voi tullakin epäterveellisiä! Opettele gillaamaan ja puhu sitten! Minä olen grillannut jo 50 vuotta- olisi luullut siinä ajassa jo sairastuvan, mutta ei kukaan meidän perheestä eikä suvusta ole sairastunut ainakaan grilliruokien takia! 50-luvulla tosin ei ollut grillejä juurikaan, mutta nuotiolla käristettiin lenkkimakkaraa, ja niin hyvää oli, että! Jos grillaamisesta pitää, niin silloin pitää grillata eikä uskoa kaikkea huuhaata. Heikot sortuu elon tiellä grillasivat tai eivät! Kyllä se viina ja tupakka kannattaisi ensin jättää ja sitten vasta grillaaminen!


    • Aamupaisti

      Ehdottomasti Weber, laatugrilli hyvällä takuulla, sit vaan tilanteen mukaan valkkaamaan se sopiva, eli minkä kokoisen tarvitset. Itsellä on tuo Q-weber joka on pienehköstä koostaan huolimatta tosi hyvä ja laadukkaan oloinen peli jonka koppaa mukaan nopeasti jos tarve vaatii, tuo spirit-e 210 Classic näyttäisi sopivan myös budjettiisi, joten varmasti kannattaa harkita mikäli grilliä ei tarvitse ottaa mukaan ja tuollaiselle on tilaa.

      landmannit ja halpahallien pingponggit unohtaisin koska niitä joutuu huonojen ritilöiden ja puhkiruostumisen takia uusimaan varmasti paljon useammin, melko varmaan niihin ei löydä edes varaosia. ainakin tässä taloudessa on tullut todettua, ettei köyhällä ole varaa ostaa halvinta ja huonointa :)

    • Grillattu on

      Weber Genesis jo yli 10-vuotta, pelaa kuin ajatus. Missään ei ruostetta, talvet on ollut sisällä. Maksoi paljon, mutta on ollut hintansa arvoinen.

      • Grillimestari!

        Jos aiot oikeasti grillata, hanki silloin kunnon hiiligrilli!


    • Yualle

      3-polttiminen Future Classic. 1 poltin parilalla ja 2 poltinta kärvennysosalla =)

      Ei sivupoltinta. Se on mielestäni täysin turha kotigrillissä, jossa ne uudet potut voi aivan hyvin keittää keittiön liedellä, joka n. 7m päässä ulkoterassista, jossa grillikin.

    • osta pois

      semmonen kun mulla!on kaikkein paras grilli, muilla on huonot!

    • Julle!

      Ei niin hyviä enää tehdä, kuin sinulla on!

    • masterchef finland

      Mikä tahansa grilli joka vastaa kooltaan omia tarpeita, mutta ehdottomasti sellainen jossa on VALURAUTAPOLTTIMET, rosteriset palaa puhki yhdessä kesässä.

      • mulla oli jotku polttimet,paloivat puhki. Nyt kokeillaan rosteria..


    • KokkiRumpali

      Kyllä se on niin että nuo kaasugrillit vievät touhusta ilon, ovat rumia ja, laadukkaat kalliita. lisäksi oli halpa tai kallis, niin kierto on suhteetoman nopea, kaasu maksaa, pullopantti, paineensäätimet, letkut vaativat jatkuvaa tarkkailua... Jos sinulla on kiinteä paikka niin tuolla 300,- rakennat, jopa rakennutat kiinteän, loistavan hiiligrillin johon saat myös "makkaranpaistopesän" ja keittolevyn. On jopa kaunis kun huolella tehdään ja lisäargumenttina on pirteä ja hyväksi osoittaunut detalji myydessä asuntoa tai mökkiä! Huvittavana yksityiskohtana kerron että olen seurannut paljon tätä kaasugrillausta, merellä, saarissa, mökeillä sekä kotipihoilla ja olen huomannut että yleisin tyyli on se että rojut ritilälle, kansi kiinni ja vartin päästä syömään! Siihen ei kallista grilliä tarvittaisi ollenkaan! Amerikassa grillaamnen oli myös ensimmäinen "Facebook" eli sosiaalinen tapahtuma joka liitti jengin yhteen...ja jopa kahteen. .Olen kokki nykyään, grillaamiseen en ole kyllästynyt, pienestä pitäen grillailimme jo mökillä, ensimmäiset grillit oli yllätys yllätys, näitä nykyään niin suosittuja kertakäyttögrillejä! Mitään "grillimakkaroita" ei ollut vaan makkarapuoli oli tyyliin Hk-bleau, sitten jossain 70-luvun vaihteessa tuli ensimmäinen, jumalattoman kallis emali-grilli, mutta palveli todella pitkään! Muutenkin, siis lisää topikin vierestä, puhdista grilli aina heti käytön jälkeen, lisäät ikää, sillä esim. suola on syövyttävä happo ja purasee äkkiä nykymateriaalien pintaan:( Muksaa grillauskesää ihan kaikille, NY RILLATAA!

    • osta rosteri polttimella varustettu grilli, tai ostat 5 vuoden kuluttua uuden.

    • Dompson

      Ite tilasin Futur merkkisen grillin pari vuotta sitten, hyvin on toiminu ja nuo valurautaritilä ja parila oli nyt ruostunut mutta samasta nettikaupasta sai varaosina ritilät ja parilat. Turha maksaa jostain weberistä jonka takuu kattaa kaiken muut paitsi kuluvat osat :/
      www.tulikulma.fi
      Tuolta tilasin, taitaa olla maahantuojan oma liike, ei jää ainakaan varaosista kiinni.
      Toimitus tuli parissa päivässä kotiin. Negatiivisena asiana oli että piti pyytää seurantakoodi erikseen.

      • jaahas123456789

        vai että takuu ei kata kuluvia osia, kylläpäs nyt on rankkaa!


        Minä voin tehdä sellaisen shokkipaljastuksen että kuluvat osat ovat... ..kuluvia osia jotka kuluvat käytössä ja vaativat uusimista aina kun yhden osan elinkaari on ohi...


    • GrilliKauppa
    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe