Sinkku ja "kädentaidot"

Tyttönen_82

Ovatko palstan sinkut näppäriä käsistään? Osaatteko tehdä käsitöitä? Saisitteko vaikkapa villasukat neulottua tai tyynyliinan ommeltua? Entäpä osaatteko tehdä remonttihommia tai korjata/entisöidä/tehdä itse huonekaluja? Mitä muita kädentaitoja teillä on?

Entä miten ruoanlaitto sujuu palstan sinkuilta? Teettekö kuinka paljon itse ruokaa vai syöttekö valmisruokia tai töissä/koulussa? Jos/kun laitatte ruokaa, teettekö ruoat alusta asti itse vai käytättekö puolivalmisteita?

17

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkä osaan, ehkä en

      Hmm siitä on pitkä aika kun viimeksi tuli kudottua mitään villasukkia tai mittää, viimeks peruskoulussa tuollaisia, remppahommat luonnistuu jotenkin riippuen tilanteesta ja rempattavasta kohteesta, korjaaminen/entisöiminen saattaisi onnistua siitäkin jonkun aikaa.
      Ruuanlaittoa tein viimeksi peruskoulussa köksän tunneilla ja kyllähän ainakin silloin tuntu olevan homma suht koht hyvin hanskassa (ja hanskat hukassa)

    • Poikanen_81

      En kerro.

    • pervompi setä

      Osaan runkata oikealla ja vasemmalla kädellä.

      • SE

        Saanko nuolla sun karvaista kakkapyllyäsi?


      • pervompi setä
        SE kirjoitti:

        Saanko nuolla sun karvaista kakkapyllyäsi?

        ES? Mitä vain, rakas.


    • Tyttönen_82

      "Osaan runkata oikealla ja vasemmalla kädellä."

      Arvasin että joku vastaa noin. :o)

      • ;D

        Et olis laittanu "kädentaidot", vaan kädentaidot :D


    • Aku 25v

      Kyllä safkat ja leipominen luonnistuu ihan hyvin.Noi rättihommat ei kyllä onnistu,napin saan ommeltua paikalleen:D
      Remontti hommat varmaan menisi kun ensin opettelisi.Tehnyt kuitenkin pari,kolme vuotta ihan käsillä töitä ennen tätä konttorirotan elämää.

    • Oikeastaan kaikki muu onnistuu paitsi neulomin, kutominen ja ompeleminen ei onnistu enkä osaa muuten sisustaakaan.
      Osaanhan mä asentaa sähkötkin koko taloon, mut ei oo lupaa tehdä sitä. Auton huoltokin onnistuu siihen asti mihin työkalut riittää. Kaikenlainen atk, viihde ja elektroniikan huoltokin menee. Niin vielä puutarhan hoitokin.
      Kokatakin osaan hieman erikoisempiakin kunhan reseptiohje löytyy sekä tiskata ja siivotakin, tarpeen vaatiessa.

    • mettis..

      Näppäryys on aina ollut vahva puoleni :)

      Kudon ja virkkaan, tosin isompiin tekeleisiin ei kärsivällisyys riitä.
      Teen vaatteita, osaan myös piirtää kaavat itse. Tosin teen vain juhlatamineita, jotka vaativat enemmän räätälöintiä, käyttövaatteet kaupasta.

      Teen itse remontteja, tasoituksia, muut pohjat ja pinnat, koriste- ja erikoismaalaukset, huonekalujen entisöinnin, ja vaikka laatoituksen.

      Teen alkeelliset sähköhommat itse, leikkaan omat ja muiden hiukset, piirrän tatuoinnit, istutan ja kasvatan kaikenlaista.

      Teen ruokaa ja leivon. Kaikenlaiset kakut ja leipomukset ovat bravuurini..
      Tosin olen laiskistunut niiden kanssa viimevuosina, tylsää kun ei ole ketään kenelle kokata ja leipoa..

    • Tyttönen_82

      Kiva että tuli muutama asiallinenkin vastaus. :o)

      Minulla se oli niin, että peruskoulussa (5.-9. luokka) olin todella innokas tekemään kaikenlaisia käsitöitä ja laittamaan ruokaa. Minulla oli oikeastaan koko ajan joku käsityöprojekti meneillään (virkkaaminen ei tosin kuulunut kuvioihin) ja projekteista tuli ihan valmistakin. Tein kaikenlaista housua ja paitaa, petivaatteita, kasseja, mitähän muuta, ja lisäksi puikoilla lapasia, kaulahuiveja, säärystimiä. Laitoin myös ruokaa melkeinpä kerran viikossa. Leivoin todella paljon. Lukiossa jotenkin sitten väsähdin, luin pitkän matikan, fysiikan, kemian ja saksan ja kävin lukion kurssit suurimmaksi osaksi kahdessa vuodessa.

      Kun muutin pois kotoa, aloittelin uudestaan noita kokkailuja. Nopeasti tulin siihen tulokseen että yhdelle on vähän tympeä laittaa ruokaa. Lisäksi, kun itse teki, hinnaksi tuli aina enemmän kuin opiskelijaruokalassa (nykyään 2,5€, aikaisemmin 2€) eli oli se kai vähän raha, aika ja vaiva kysymys. Yhdellä ihmisellä menee myös helposti monet tuotteet vanhaksi, kun laittaa ruokaa vaan satunnaisesti. Nyt olisi kyllä kauhea into alkaa kokkailla uudestaan kaikkea, mutta olisipa vaan se joku jonka kanssa kokkailla ja syödä. Nykyään käyn koulussa syömässä ma-la ja su lähinnä pakastealtaasta jotain. Myös käsitöitä olisi taas kiva alkaa tekemään. Kävin jo viime talvena katselemassa lankoja, kun ajattelin neuloa joksikin tulevaksi talveksi kaulahuivin, säärystimet, lapaset ja myssyn lähinnä talviharrastuksia varten. Löysinkin jo ihanaa lankaa talvella, mutta sitä oli vain pari rullaa jäljellä kaupassa eikä olisi riittänyt mun neulomisiin. Syksyllä pitää siis olla ajoissa liikeellä kun uudet kankaat ja langat tulevat kauppoihin.

      Remppahommia en kyllä osaa tehdä ollenkaan. Huonekalut saan kyllä kasattua jos niissä on ohjeet mukana. Sohva taisi olla kaikkein mielenkiintoisin kasattava, se kun tuli niin palasina kun sohvan nyt yleensä asiakkaalle kehtaa lähettää. :o) Elektroniikkalaitteiden kanssa pärjään ihan ok. Joskus on pakko soittaa jollekin ja kysyä neuvoa tietokoneen kanssa.

    • sinkkunainen.

      Teen aika paljon vaatteita, ompelemalla. Virkkaan jonkun verran. Tykkään kokkaamisesta mutta en panosta siihen niin usein kuin voisi. Usein kaikki muu vie niin paljon aikaa että vaan nopeasti sutaisen jotain. Tykkään tehdä puutöitä. Sellaisia pieniä; kehyksiä, hyllyjä, pieniä pöytiä. Tänä kesänä aion opetella paremmin huonekalujen tekoa. Ja entisöinti ja verhoilukurssi olisi kyllä mieleeni.

      Valokuvaan ja kehitän filmit itse. Kylpyhuone muuttuu noin 10min:ssa pimiöksi jos haluan vedostaa kuvia. Tosin nykyään lähinnä skannaan koneelle ja printtaan digitaalisesti.

    • Osaan hitsata, mikä on ollut lähinnä kirous. Joka vuosi, ennen katsastusta, pitää saada isän autojen pellit pysymään koossa. muut satunnaiset romujen korjaukset. Mutta ei voi kieltäytyäkään, kun on saanut niin paljon apua sieltä suunnasta.

    • jackaroo

      En osaa edes piirtää suoraa viivaa ilman viivoitinta, joten ei minulla varmaan mitään hyviä kädentaitoja ole. Mutta kyllä nuo perus remonttihommat luonnistuvat, tosin työn laatu on sitten mitä on.

      Mielenkiintoa olisi varmasti noin harraste mielessä entisöidä jotain huonekaluja tai vaikka jokin auto, mutta eipä ole tiloja, välineitä tai sitä rahaakaan tuollaiseen harrastukseen. Ei ainakaan vielä. Ruumisarkun voisi nikkaroida jossain puutyökerhossa sitten jos/kun pääsee eläkkeelle. :)

      Olen todella huono laittamaan ruokaa, yleensä teen vain jotain helppoa tai ostan puolivalmiina tai jopa ihan täysin valmiina. Jos olisi rahaa kuin roskaa, niin en varmaan itse edes munakasta paistaisi.

      • Tyttönen_82

        Ruumisarkun? :o) Sulla on Jackaroo aika kieroutunut huumorintaju, heh. :o) Sähän voit tehdä ensin koeversion itsellesi ja siitä sitten paremman version vaimollesi lahjaksi. :o)

        Miltähän tuntuisi saada ruumisarkku lahjaksi...:o)


      • jackaroo
        Tyttönen_82 kirjoitti:

        Ruumisarkun? :o) Sulla on Jackaroo aika kieroutunut huumorintaju, heh. :o) Sähän voit tehdä ensin koeversion itsellesi ja siitä sitten paremman version vaimollesi lahjaksi. :o)

        Miltähän tuntuisi saada ruumisarkku lahjaksi...:o)

        Heh, muistan kerran lukeneeni lehdestä että paikkakunnalla oli järjestetty tuollainen "rakenna itsellesi ruumisarkku" kurssi. Siitä se sitten jäi mieleeni. Melko oudostihan ne ihmiset olivat noiden kurssille osallistujien tekemisiin suhtautuneet. Harvalla eläkeläisellä riittää tuohon huumoria kun puoliso ilmoittaa menevänsä paikallisen kansalaisopiston ruumisarkkukurssille.


    • mies35 vee

      No minä oon sinkkumies ja 35 v ja osaan kaikenlaista. Puuseppä olen ammatiltani joten remontit ja huonekaluja osaan tehdä. Pesen myös omat pyykkini ja ruokaa osaan tehdä ja myös siivoon aika usein. Mä oon siis aikas kätevä käsistäni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ampumisvälikohtauksen syynä kahden eri romanisuvun erimielisyydet

      Ikaalislainen romaniseurue joutui tahtomattaan tulitaisteluun etelä-pohjalaisen romanisuvun kanssa. Tilanne ei ratkennu
      Seinäjoki
      75
      1901
    2. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      332
      1488
    3. KJ Konetimber OY

      Haettu konkurssiin Eläke yhtiö Ilmarisen toimesta.
      Kuhmo
      73
      1473
    4. Laaja sähkökatko Sallilan verkossa!

      Mä heräsin yhden maissa UPS:n piipittkseen, koska sähköt poikki ja on edelleen. Odottelin jonkun aikaa ja soitin vikanum
      Loimaa
      39
      1450
    5. Millä kirjaimella nimeni alkaa

      Ja montako kirjainta sukunimestäni voi laskea? N to M
      Ikävä
      64
      1105
    6. Hyviä tehokkaira vinkkejä erittäin pinttuneen wc pytyn puhdistukseen

      Eli semmonen vuokra-asunnon pytty jossa hyvin sitkeään pi ttyny se vesiosa. Kloriittia olen liottanu yön yli ja yleispuh
      Ikävä
      132
      878
    7. Voiko "miehisen kunnian" käsitteen ohittaa?

      Palstalla kovasti pidetään minua jollain tavoin sairaana, kun puhun miehisestä kunniasta. Voidaanko me siis täysin ohi
      Sinkut
      148
      829
    8. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      58
      808
    9. Mitä tuntemuksia

      sinulle tulee, kun hän ilmestyy näköpiiriin? Vaihtelevatko ne?
      Ikävä
      78
      782
    10. Et uskaltaisi kuitenkaan nähdä enää

      Niin mitäpä sitä enää vatkaamaan.
      Ikävä
      52
      781
    Aihe