Rippikakkuun tekisin sokerikuorrutuksen, ostaisin valmiina massan. Elikkä miten saisin sen edellisenä iltana koristeltua valmiiks, onko kikkas konsteja miten kakku säilytetään jääkaapissa, ettei kuorrutus ja mahdolliset marsipaanikoristeet vetisty?
Ja mitä sinne kuorrutuksen alle laitetaan, ilmeisesti kermavaahto ei ole hyvä, käyköhän joku voikreemi vai mikä?
Aina kermavaahto kakkuja tehnyt...
kakun sokerikuorrutus?!
6
2646
Vastaukset
- höökö
suosittelen täyttämään kakun edellisenä iltana ja koristelemaan vasta juhlapäivänä. pysyy paljon parempana. sokerikuorrutteen alle voit laittaa esim marmeladia, miksei myös vaikka vaniljakreemiä.
- maijuli76
no niin vähän ajattelinkin, et varma konsti et samana päivänä koristelee, on vaan aamulla kirkkoon meno, pikku muksut ym.mukavaa, mut se on varmaan herättävä aamuyöstä :) Ai marmeladikin käy, kiitos vinkistä!
- Onnelasta
Eli eli, jos kuorrutat kakun sokerimassalla, mäkin kehotan täyttämään kakun edellisenä iltana ja kuorruttamaan ja koristelemaan seur. pvänä, jos vaan suinkin mahdollista. Sokerimassakuorrute on vaarassa kuivua jos se liian kauan ehtii olla kakun päällä.
Sokerimassan alle paras on rasvapohjainen kreemi, mutta tosiaan myös marmeladi käy - muistaa vaan pitää että esim. valkoisen sokerimassan alle ei kannata laittaa punaista marmeladia, voi kuultaa ikävästi läpi ;) Rasvapohjaiselle kreemille eli ns. sokerikreemille löydät ohjeen täältä
http://onnelasta.blogspot.com/2010/09/sokerikreemi-konditoriakreemi.html
Paras edellisenä iltana kuorrutettavaan kakkuun on ns. karkkimassa, jonka alle sopii erinomaisesti kermavaahto - kuorrute on moitteeton vielä seuraavanakin päivänä ja tosiaan ei tarvitse tehdä tuota rasvaista kreemiä jos ei siitä satu pitämään. Karkkimassa on myös tosi hyvän makuista =)
Hmm ja mitähän vielä... :D - maijuli76
Jaahas, vai karkkimassa?! En ookkaan koskaan kokeillu, täytyy alkaa ettii ohjetta ym. kiitos paljon vinkistä!! Joo totta varmaan et saattaa marmeladi kuultaa lävitse!
- Onnelasta
Joo, karkkimassa on kova sana, se on oikeesti helppo käsitellä ja tosi hyvänmakuista. =) www.leipurinputiikki.fi sieltä sitä ainakin löytyy =)
- kakkulija
Ja jos kuorrutat edellisenä päivänä, älä laita kupua yms päälle.
Itse olen monesti kuorruttanut kakun edellisenä iltana, laittanut voikreemin alle. Säilyy aivan loistavasti. Muut koristeet ja härpäkkeet vasta kakun päälle sitten juhlana.. :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 2195963
Minun rakkaani.
Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m263734- 822587
- 392111
- 331892
- 451868
- 1071765
- 211656
- 271502
Tappajamanne kiinni
Herätys koko Mikkeli! Nyt tietoa kehiin, että saadaan tämä tappaja kiinni!331448