kakun sokerikuorrutus?!

maijuli76

Rippikakkuun tekisin sokerikuorrutuksen, ostaisin valmiina massan. Elikkä miten saisin sen edellisenä iltana koristeltua valmiiks, onko kikkas konsteja miten kakku säilytetään jääkaapissa, ettei kuorrutus ja mahdolliset marsipaanikoristeet vetisty?
Ja mitä sinne kuorrutuksen alle laitetaan, ilmeisesti kermavaahto ei ole hyvä, käyköhän joku voikreemi vai mikä?
Aina kermavaahto kakkuja tehnyt...

6

2646

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höökö

      suosittelen täyttämään kakun edellisenä iltana ja koristelemaan vasta juhlapäivänä. pysyy paljon parempana. sokerikuorrutteen alle voit laittaa esim marmeladia, miksei myös vaikka vaniljakreemiä.

      • maijuli76

        no niin vähän ajattelinkin, et varma konsti et samana päivänä koristelee, on vaan aamulla kirkkoon meno, pikku muksut ym.mukavaa, mut se on varmaan herättävä aamuyöstä :) Ai marmeladikin käy, kiitos vinkistä!


    • Onnelasta

      Eli eli, jos kuorrutat kakun sokerimassalla, mäkin kehotan täyttämään kakun edellisenä iltana ja kuorruttamaan ja koristelemaan seur. pvänä, jos vaan suinkin mahdollista. Sokerimassakuorrute on vaarassa kuivua jos se liian kauan ehtii olla kakun päällä.

      Sokerimassan alle paras on rasvapohjainen kreemi, mutta tosiaan myös marmeladi käy - muistaa vaan pitää että esim. valkoisen sokerimassan alle ei kannata laittaa punaista marmeladia, voi kuultaa ikävästi läpi ;) Rasvapohjaiselle kreemille eli ns. sokerikreemille löydät ohjeen täältä
      http://onnelasta.blogspot.com/2010/09/sokerikreemi-konditoriakreemi.html

      Paras edellisenä iltana kuorrutettavaan kakkuun on ns. karkkimassa, jonka alle sopii erinomaisesti kermavaahto - kuorrute on moitteeton vielä seuraavanakin päivänä ja tosiaan ei tarvitse tehdä tuota rasvaista kreemiä jos ei siitä satu pitämään. Karkkimassa on myös tosi hyvän makuista =)

      Hmm ja mitähän vielä... :D

    • maijuli76

      Jaahas, vai karkkimassa?! En ookkaan koskaan kokeillu, täytyy alkaa ettii ohjetta ym. kiitos paljon vinkistä!! Joo totta varmaan et saattaa marmeladi kuultaa lävitse!

    • Onnelasta

      Joo, karkkimassa on kova sana, se on oikeesti helppo käsitellä ja tosi hyvänmakuista. =) www.leipurinputiikki.fi sieltä sitä ainakin löytyy =)

    • kakkulija

      Ja jos kuorrutat edellisenä päivänä, älä laita kupua yms päälle.
      Itse olen monesti kuorruttanut kakun edellisenä iltana, laittanut voikreemin alle. Säilyy aivan loistavasti. Muut koristeet ja härpäkkeet vasta kakun päälle sitten juhlana.. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen jotenkin

      Epävarma ulkonäöstäsi
      Ikävä
      219
      5963
    2. Minun rakkaani.

      Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m
      Ikävä
      26
      3734
    3. Koska näet seuraavan kerran

      Kaivattusi? Onko päivä tiedossa vai sattumasta kiinni?
      Ikävä
      82
      2587
    4. Ootko nainen jotenkin

      itseäs täynnä? Mars laihduttamaan. 🫵🏽 K
      Ikävä
      39
      2111
    5. Hyvästi.....

      En vain enää jaksa.....
      Ikävä
      33
      1892
    6. Hyvää yötä

      Mm❤️
      Ikävä
      45
      1868
    7. Ongelma Ibizalla

      Mistä saada triatleetin jalkaan mahtuva kenkä häitä varten?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      1765
    8. Eelle

      Huomenta,ajattelen sua..
      Ikävä
      21
      1656
    9. Hauskaa nimipäivää rakkaalle!

      On kova ikävä. Rakastan sua ikuisesti ❤️🤗😘
      Ikävä
      27
      1502
    10. Tappajamanne kiinni

      Herätys koko Mikkeli! Nyt tietoa kehiin, että saadaan tämä tappaja kiinni!
      Mikkeli
      33
      1448
    Aihe