Onko golf urheilulaji?

yleisurheilija--

Itse en kyseistä lajia harrasta, enkä luultavasti tule ikinä harrastamaankaan, mutta tässä tulin miettineeksi että voidaanko golf tosiaan laskea urheilulajiksi? Samaa olen miettinyt keilauksen kohdalla..
Missä menee urheilun raja? Onko urheilua kävellä nurmikentällä mailojen kanssa ja yrittää saada pallo reikään?
Tulkaa kommentoimaan ja jakamaan omat mielipiteenne :-)

17

487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mcmcmmcmcmcm

      Selkeä provo, mutta vastaan silti.
      Mitä yleensä on urheilu? Eikös kaikki liikuntaan liittyvä ole urheilua? Kentällä tulee käveltyä yli 10 kilometriä. Vaihka siirtyminen tapahtuu suhteellisen verkkaisesti ja aikaakin kuluu 4-6 tuntia, niin kuka vaan voi miettiä, koska on viimeksi kävellyt tuollaista matkaa ja kun sen vielä tekee lähes päivittäin niin kyllähän se tehokasta liikuntaa on.
      Itse kierrän yleensä vain ysejä, mutta muutaman kerran ollut gps päällä ja lopuksi katsonut reitin ja todennut, että taas meni 6,5 km pariin tuntiin.
      Yli 20 asteen lämpötilassa kärryjä perässä vetäen, niin hikihän siinä tulee.

      Kilpagolf ammattilaissarjoissa on todellista urheilua. Pelaajat treenaa 8 tuntia päivässä. Jotkut kuluttuvat rangella tuon ajan... Kokeile rangella löydä esim korillinen palloja... Kummasti tulee hiki ja siinä menee 10 minuuttia, sitten mieti, että joku jaksaa hakata niitä palloja siellä 4 tuntia. Ei sitä ihan joka ukko jaksa.

      • Ammattilaisten harjoittelusta olikin esimerkki uusimmassa Golf-lehdessä. Siinä PGA ammattilainen Bubba Watson oli sanonut, että jos näette hänen harjoittelevan tunti tolkulla rangella, hakekaa hänet pois sieltä.


    • Golfhan on semmonen urheilulaji missä 60-vuotias pärjää maailaman parhaimille pelaajille. Tai ketjupolttaja-kaveri, jonka ruokavalio koostuu pelkästään popkorneista, kokiksesta ja parista pullosta Jack Daniels viskiä päivässä voittaa maailman parhaimmat pelaaja kovimmissa golf-kisoissa.

      Voisiko kyseiset kaverit pärjatä esim. 100 metrin MM finaalissa tai olympialaisten 50 km:n hiihdossa?

    • zatzat

      Urheilua ovat ne lajit, joissa ei pärjää ilman ylimääräisiä lääkeaineita. Joukkueurheilijoilla on oltava tappajan luonne (R.Summanen) ja huonot viinanjuontitavat. Urheilija ei myöskään tarvitse mitenkään suurenlaisesti älyä.
      Siispä golf ei taida olla urheilua - luojan kiitos.

    • urheilua????

      Ketjun aloittajalle (yleisurheilija) voisin kysyä yleisurheilun puolelta esim. meidän suomalaisten suosikkilajista keihäänheitosta että mikä tekee siitä enemmän urheilua kuin golfista?

      Jos unohdetaan harjoittelu ja otetaan kisatilanne niin väitän että golfissa tulee hieman enemmän "urheiltua" kuin keihäskisassa jossa käydään puolen tunnin välein pyrähtämässä 20m ja viskataan. Tämä toistetaan max. kuusi kertaa.

      Golfkisassa ravataan ympäri kenttää neljä päivää putkeen, lyödään palloa 270 kertaa jne.

    • 22 RL

      Kokeneena pelaajana voin sanoa että jos fyysinen kunto on huono niin ennemin tai myöhemmin henkinen puli skrapaa , kun kiertää täyttä kierrosta. Golffissa niin fyysinen ja henkinen puoli pitää olla tiukassa seipissä että pärjää ja saa tulosta.
      Suosittelen kaikille paskamahoille kierrosta vaikkapa gädinä, niin silloin tietää mistä puhuu.Hyviä pelikierroksi kaikille jalon lajin harrastajille.


      • zatzat
        tomyum kirjoitti:

        Mahto olla kovakuntonen kaveri tämä John Daly:

        http://www.nndb.com/people/577/000026499/

        Paino parhaimillaan yli 130 kg.
        Että ei se golf nyt niin kovaa kuntoa näytä vaativan.

        Tuollaisen elopainon kanssa jo kulkeminen saati sitten jonkinlainen pelaaminen se vasta kuntoa vaatiikin. Helppoahan se on 60 kg mukanaan kuskata. Tosin terveysjutut ovat sitten vähän eri asia.


    • Sikaulua täynnä

      Golf näyttää myös olevan jotakin muuta kuin urheilua, pasltalla haetaan toisen sukupuolen seuraa golffiin, eli uskottomuus ja pettäminen on mukana. On vaan niin helkutin hieno peli, että sen taakse voidaan tämä paska kätkeä.

      Tiedän jo monen monta eroa johtuvan Golffista, tosiasiassa siellä on toinen nainen tai mies, että se siitä urheilusta.

      • Utelias kysyy

        Jahas, niinkös siellä tehdään. Olen pelannut paljon eikä vielä ehdotuksia ole ropissut. Täytyy pitää silmät ja korvat auki:)). Onkohan tässäkin tapauksessa niin , ettei voi yleistää.
        Seuran hakija voi kyllä olla ihan sinkkuihminen, huomioitkos sitä mahdollisuutta. Onko sinulla varma tieto asiasta vai mututuntuma!


    • Golf tytsy

      Itsekkin ajattelin aiemmin ennen kuin itse rupesin pelaamaan ettei golf mitään urheilua ole. Olen koko ikäni harrastanut säännöllisesti monipuolista liikuntaa ja yleensä pidän fyysisesti rasittavista lajeista. Golf yllätti positiivisesti, sillä kyllä siellä kentällä aina kuuma ja hiki tulee. Toki voi siellä halutessaan löysäilläkkin, muttei se suotavaa ole sillä muuten on seuraavien tukkona. Kierroksen siirtymät yritän itse aina kävellä erittäin ripeästi ja yleensä kannan myös bägini. Kyllä kierroksen jälkeen huomaa liikkuneensa ja nälkä kurnii, joten kyllä siellä kalorit kuluu!!

    • 22

      Golf on urheilua kilpatasolla, joskin taitolaji. Fyysinen kunto ei näyttele suurtakaan osaa golfissa-eli ei ole estävä tekijä. Oikeissa urheilulajeissa kuten: juoksu, hiihto, pyöräily jne.. on fyysinen kunto/ominaisuudet estävä tekijä.

    • Totuus golffista

      Voi olla ohan kivakin laji, kun saadaan todella sieltä kentältä pois nuo koskettelijat, jotka todella ovat kuten betofiilit vaanimassa.
      Järkyttävää jälkeä on tullut, jopa lehdistössä Suomessa olevista "golfopettajista".
      Saatika sitten Tiger Woods, on todella urheilua moraalilla.

      Kunhan muutetaan niin. että kaikilla köyhilläkin on varaa olla pelaamassa mukana, sitten vasta on urheilu, nyt kutsitaankin eliitiksi, sisäpiirin toiminnaksi, jossa suurta osaa näyttelee, millaisella kaaralla sinne tullaan, minkälaiset vaatteet on päällä, millaiset varsusteet. Niillä siellä kekkoillaan nenä pystyss muita ihmisiä halveksien.

      • Toinenki puoli

        Mie pelaan golfia, ihan tavistyyppi. Käyn normitöissä, ihan tavallinen duunari. En todellaan pelaa viimeisenpäälle- varusteissa. Mulla on toiselta pelaajalta ostetut mailat, siis käytetyt ja olen pelannut niillä siitäasti kun greencardin sain, siis 6 vuotta ja pelittävät mainiosti. No vaatteet, mulla ihan halpakaupasta ostetut, pääasia minusta että istuvat hyvin päälle. Sitte siitä kaarasta...ruostetta pukkaa pellistä mutta sillä kuljen. Työkaveri sanoiki että poikkean selvästi sakista, jo autokin suhteen.
        Mulla on periaate- menen pelaamaan koska nautin siitä, ja kentällähän ei ole mitään painoarvoa millaiset vaatteet, auto, toimeentulo sulla on, vaan pelissä painaa asenne ja että tykkää lajista ja käyttäytyminen kanssa pelaajaa kohtaan.

        Ja tuosta koskettelusta, ei ole kukaan vielä koskenut eikä kosiskellut;)), golfkentällä meinaan.


      • hcp10

        Se mitä kukin tekee kentän ulkopuolella ei mittaa lajin urheilullisuutta.

        Tänä päivänä kaikki lajit maksaa jäsenmaksut, varusteet, kenttämaksut jne


    • aluut kökkö
      • wf

        Kyylä siinä ihan puhki menee kun 18 väylää kiertää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe