Golf tasoituksen laskeminen 9 reiältä

tuoregolffari

Olen juuri alkanut pelata golffia ja minua kiinnostaisi tietää miten tasoitus lasketaan käytännössä. Erityisesti minua kiinnostaa erikoistapaus jossa tasoitus lasketaan vain yhdeksältä pelatulta reiältä?

Esim. Vihdissä on mahdollisuus pelata heidän Par 3 kenttäänsä, jossa tasoitusta voi laske 37 asti. Olen pelannut tätä kenttää muutamia kertoja, mutta en saa päähäni miten ko. kentällä pelaamallani tuloksella lasketaan uusi tasoitus?

Osaisiko joku avata uuden tasoituksen laskemista seuraavien taustatietojen avulla? Miten jaan tasoituslyöntejäni näille rei'ille?

Tällä hetkellä tasoitukseni on 45. Ko. radan reikien par on siis 3. Reikien HCP:t ovat seuraavat:

1. HCP 13
2. HCP 15
3. HCP 1
4. HCP 3
5. HCP 9
6. HCP 5
7. HCP 7
8. HCP 17
9. HCP 11

Kiitokset avusta ja kommenteista jo etukäteen!

-tuoregolffari

3

3554

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sääääääkki

   Kyllähän caddiemaster kertoo sulle miten se tapahtuu, mutta minäkin voin kokeilla... Helppoa se ei näin kirjallisesti ole.

   Kyseessä on pistebogey- systeemi eli jokaiselle tasoitukselle löytyy joka reijältä "oma" par ja siitä saa 2 pistettä.

   Esim:
   Jos tasoitus on 54, niin saa tehdä triplabogeyn jokaiselle reijälle ja se on pelaajan par eli saa 2 pistettä joka reijältä. Yhteensä siis 18 pistettä, kun pelataan 9 reikää. Koska kyseessä on par3- kenttä, niin jokaisella reijällä pelaaja on käyttänyt 6 lyöntiä ,ja tässä tapauksessa pelaaja on pelannut omaan tasoitukseen eli tasoitus ei laske. Jos pelaaja tekee yhdelle reijälle esim väylä numero 2 tuplabogeyn, (5 lyöntiä) niin hän saa siitä reijltä yhden extra pisteen eli yhteensä 3 ja on näin ollen pelannut sen paremmin kuin hänen tasoituksensa vaatii. Muille reijille menee taas se 6 lyöntiä ja näin ollen yhteistulos on 19 pistettä ja tasoitus laskee yhdellä pisteellä. Yksinkertaista?

   okey... Tasoituksesi on 45. Saat pelata jokaiselle reijälle tuplabogeyn ja lisäksi yhdeksälle vaikeimalle väylälle edeleen sen triplabogeyn. HCP luvut kertovat sen väylän vaikeuden eli jos pelaat vain 9 reikää, niin saat tehdä triplan väylille: 3, 4, 5, 6 ja 7.
   Kun pelaat väylän 1 ja käytät siihen 5 lyöntiä saat 2 pistettä. Jos käytät vain 4 lyöntiä saat 3 psitettä, 3 lyöntiä antaa 4 pistettä ja 2 lyyöntiä 5 pojoo ja holari 6 pojoo. Mikäli hieman sähläät ja teetkin triplabogeyn niin saat siitä vain yhden pisteen, jos se menee tosi huonosti ja käytät enempi kuin 6 lyöntiä saat 0 psitettä ekalta väylältä.
   Seuraavalle väylälle (väylä 2) saat taas tehdä tasoitukseesi tuplabogeyn joka on sinun ihanne tulos ja antaa 2 pistettä. Paremmin pelattuna aina joka lyönti antaa yhden extra pisteen.
   Väylä 3, jolle saatkin tehdä trplabogeyn, jotta saisit sen ihanne lukusi eli 2 psitettä. Tuplabogilla 3 pojoo, bogilla 4 pojoo jne. Jos käytät 7 lyöntiä niin silti vielä tipahtaa 1 pojo. 8 lyöntiä tai enempi, niin ei pistettä.

   Aika vaikea tätä on kirjoitaa, enkä tiedä tajusitko mitään, mutta laita tänne esimerkiksi tuloksesi jokaiselta väylältä, niin yritän sen perusteella kertoa mistä pisteet tulevat, voisi olla helpompi selittää.

   Ei muuta kuin hyviä lyöntejä!

  • tuoregolffari

   Kiitos selvityksestä! Suurimmat kysymysmerkit ovat olleet lähinnä siinä periaatteessa, jolla olemassa olevia tasoituslyöntejäni jaetaan eri rei'ille kun pelataan vain yhdeksää reikää 18 sijaan. Eli toisin sanoen, lyöntejä jaetaan näille yhdeksälle reiälle samoin kuin olisin pelaamassa täyttä kahdeksaa toista? 45 tasoituslyöntiä voidaan jakaa siten, että kaikille kahdeksalle toista reiälle kaksi kertaa - tämän jälkeen jäljelle jää 9 tasoituslyöntiä, jotka jaetaan HCP lukujen osoittamille vaikeammille väylille (tässä tapauksessa HCP 1-9). Tämän jälkeen saamani bogey-pisteiden ja 18 pisteen erotus kertoo mahdollisen tasoitukseni alenemisen?

   Jos näin on, niin olet onnistunut selittämään asian minulle oikein hyvin näin kirjallisestikin. Suuret kiitokset ja ei muuta kuin hyviä lyöntejä sinullekin!

   • säääääkkki

    Joo... Olet asian ytimessä. Nuo ysi reijän HCP luvut ovat kaikki parittomia. Se johtuu siitä, että jos pelaisit sen kahteen kertaan eli 18 reikää, niin jälkimmäisellä ysi reijällä ne muuttuvatkin parillisiksi eli:

    Väylä 10: n HCP 14
    Väylä 11:n HCP 16
    Väylä 12:n HCP 2
    Väylä 13:n HCP 4
    jne...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   2574
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2405
  3. Martina oli sarjassaan tänään 32.

   Mutta eikö pyöräily ja uinti ole vahvempia hänellä kuin juoksu? Aikaa on vielä harjoitella ennen Frankfurtin kisoja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   221
   1917
  4. Sofia oli ainoastaan rahan takia suhteessa Stefanin ja Nikon kanssa.

   Järkyttävää miten Sofia on käyttänyt hyväksi näitä molempia miehiä ja rahat loppu niin vain haukkumiset tullut kiitokseksi heille.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   268
   1599
  5. Voi kun menisi nyt Stefan katsoo tyttären uutta ponia, viettäisi aikaa hänen kanssa.

   Aika parantaa kaiken ja meillä kaikilla on elämässä vastoinkäymisiä ja yli kyllä pääsee ainakin ajan kanssa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1457
  6. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   588
   1339
  7. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   51
   1078
  8. Uskomatonta miten "kassatyttö Sannasta" tuli hetkessä kuoleman kauppias.

   Demarit on kautta historian olleet "takinkääntäjien"mestariluokkaa kokoomuksen hihassa kiinni. Sannan arviointikyky petti täysin Naton suhteen, Brysse
   Maailman menoa
   363
   1036
  9. Onpas Martina valinnut sopivan laulun

   Storyssa kun Isben poni tulee, " älä vie lapsuuttani pois." Äiti se lähtee mieluummin panopuuksi hotelliin, kuin viettäisi senkin ajan lastensa kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   979
  Aihe