Muoniojoen nimistöä??

kalaton katselija

Katselin noita tämän vuoden lohitilastoja ja ihmettelin Kihlangin alueella olevaa Kutusuvantoa, missä sellainen on ei sitä ainakaan vanhastaan ollut mutta Pissinsuvanto kyllä oli, mutta se näyttää kadonneen. Onko tämä nyt sitä evoluutiota vai ahnetta salamainontaa????

22

1891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meijän lohet

      mieti kuule sitä tykönäsi, sinä senkin lohirosvo.

      • kalaton katselija

        No enpä oikein tunnista itseäni lohirosvoksi, kyllä minun loheni tulevat rekan kyydissä Norjasta.


      • lukemisenymmärrys
        kalaton katselija kirjoitti:

        No enpä oikein tunnista itseäni lohirosvoksi, kyllä minun loheni tulevat rekan kyydissä Norjasta.

        se ja sama mistä tulee ,oli puhe paikan nimistä.


    • mokomatki

      justiinsa sellaset onki lohorosvoja, neioo ekolookisia loheja ne.

      • nönnönnöö

        mie piän että se itämeren verkkopyynti on vielä vähemmän ekologista


    • kalaton katselija

      Eipä tästäkään keskustelusta paljon viisastunut kun heti ensimmäinen vastaaja ei ymmärtänyt aihetta vaan siirtyi paikannimistä lohiin!!

    • tarkuutta tarvitaan

      täällä ajataanki usein vain yhtä kaistaa, kannattaa kirjottaa niin että ei pääse tulemaan väärinkäsityksiä.
      Voi olla että epäili sinun yrittävän urkkia hyviä lohiapajia.

    • että silleen

      Joopa joo. Tässä taannoin oli ilmoitettu saantipaikaksi mm Syksuvanto, Mersuniva, ja taisi siellä olla pari muutakin erikoista nimeä. Saamamies ei välttämättä aina halua kertoa oikeaa saantipaikkaa. Sitä se on.

      • lohestaja

        joko muoniosta tulee lohta?


      • ei tule maalle
        lohestaja kirjoitti:

        joko muoniosta tulee lohta?

        Toki se on todennäköistä joella jos pyytää


    • haittaaxekaan

      samaa olen ihmetellyt. mutta suurin syy paikannimien erilaisuuteen lienee uudet kalastajat jotka eivät vanhoja nimiä tiedä ja ristivät näitä sitten uudestaan.
      mistä lie ottavat uudet nimet ?

    • yäkk

      Varmaan myrkkyllinen lohi muuttaa nimet.

    • mörkö

      Olet oikeassa. Soutukosken (Soutukorva) yläpuolinen suvanto, joka on Ruotsin Pissiniemen kylän kohdalla on nimeltään Pissinsuvanto. Kutusuvantoa ei ole olemassakaan. Vastaavasti Suotukorvan ja Kihlangin saaren välinen suvanto on perinteisesti Palonsuvanto. Yrittäjien yritys nimetä kalapaikkoja uudelleen on lähinnä naurettavaa.

      • tanakkakojama

        Hyvä Mörkö! Veli todisti hyvin jo vuonna 2012 Kalattoman puolesta. Nyt, kun puoli vuosikymmentä on kulunut, toivoisi vihdoinkin, että joku lohi saataisiin tuolta niin luonnonkauniilta Soutukorvan ja Kihlanginsaaren väliseltä Palonsuvannoltakin. Kummasti ovat lohet vaan saalistilastojen mukaan osanneet vältellä peltejä, pöökejä, vaappuja ja ties mitä houkuttimia, joita toiveikkaat lohensoutajat ovat uittaneet tuolla kahden keltaisen talon reunustamalla perinteikkäällä suvannolla.
        Samaa kalaonnea toivoisin myös Pissiniemeä kiertävälle Pissinsuvannolle, jonka suomenpuoleisella rannalla, ja koko Ylipäässä eli uudessa Kihlangissakaan, ei paikallisten mukaan ollut kiinteää asutusta silloin, kun Pissin seppien asuma Pissiniemen kantatila on perustettu.
        Mitä kutu- alkuisiin paikannimiin Kihlangissa tulee, niitä ei Kihlangista yksinkertaisti löydy yhtään. Kihlangin saaren alapuolinen niva on nimeltään Kihlanginniva. Hyviä soutuilmoja ja kireitä monofiileja toivottaa: Tanakka Kojama


      • knnkkn

        kalaton kalastaja kiittää tanakkaakojamaa kerrankin asiallinen vastaus 24:lla. Kyllähän nämä paikannimet mullekin jokseenkin tuttuja olivat paitsi tuo Kihlanginniva. Ihmettelin vain miksi puolivirallisissa saalistilastoissa voi olla saantipaikat mitä sattuu ja jos ei halua paljastaa niin jättää kokonaan pois eikä nämä mainosmielessä muutetut suvannot ja nivat kuulu tällaisiin tilastoihin. Annetaan vanhojen paikannimien siirtyä seuraavillekin sukupolville ei aleta päivittämään niitäkin.


    • Joenasukas

      Tähän saa hyvin helposti vastauksen google mapista. KUTUSUVANTO ELI PISSINSUVANTO. Näin se on helppoa. Ei tarvi repiä pelihousuja vaan tarkistaa asian googlesta.

      • Anonyymi

        Olisi kiva tietää paljonkohan joku toimija on maksanut, että on saanut haluamansa Kutu-alkuisen suvannon nimen karttaa. Näin etelän asukkaana paperikartta selaillessani onnistuin löytämään Kutuniva-nimisen paikan Muonion järvialueelta kaukana lohen kutualueilta. Liekö näillä yhteyttä keskenään. Voisiko joku paikallinen asukas valaista asiaa. Terveisin Epätietoinen


    • siikaa

      Työskentelen kalamyyjänä, koska rahaan en ole tottunut. Ei paljon ylimääräistä muun työn lisäksi jää. Kaupittelen kaloja siis ihmisille ympäri Suomea, ja minä ja moni kolleegani olemme kiinnittäneet huomiota siihen, että useimmat jotka lyövät luurin korvaan sanomatta edes kohteliaasti "ei kiitos", asuvat paikkakunnilla joiden postinumero alkaa 8:lla tai 9:llä. Etelässä ollaan ilmeisesti tottuneempia sosiaalisen kanssakäymiseen ja hyvät kohteliaat perustavat ovat hallussa.

      Ihmetyttääkin että mikä siinä on niin vaikea sanoa, että ei kiitos en ole kiinnostunut, vaan tiuskitaan ja äyskitään, tai lopulta ei sanota sanaakaan. Ymmärrän, että sillon asiakas ei yksinkertaisesti ole kiinnostunut, ja me emme väkisin myy kenellekään siian siikaa, jos ei sitä halua. Mutta kohtelias käyttäytyminen ei ole kovin paljoa vaadittu. Ja ei, se 1 minuutti joka elämästäsi tähän keskusteluun kuluu, ei varmasti ole niin raskaan ylitsepääsemätön asia, että olisi tarvetta töykeään murahteluun tai kiroiluun. Kalanmyyjäkin on (uskokaa tai älkää!) samanarvoinen ihminen kun tekin.

      Etelässä tämä sentään ymmärretään, ja sieltä harvemmin saa kuulla ikävää käyttäytymistä ja osataan kieltäytyä kohteliaasti.

      Tämäkin on vain työ, ja jostain on se leipä otettava. Motivaatio työelämää kohtaan ei ainakaan kasva, tälläisen kohtelun myötä, ja luulisi että tätä työtä myös arvostetaan, sillä täällä törmää ihan kaikkeen palautteeseen, ja sen takia moni ei tälle alalle uskaltaudukkaan. Ja en ihmettele. Miettikää hyvät aikuiset ihmiset käytöstänne sen hetken ajan kun teille kaupataan ravintorikasta, puhdasta luonnonruokaa. Lohensoutajat on ihmisistä parhaita,olispa pian kesä.

    • kalaukkoi

      Kävin kesällä Ahvenanmaalla ja totesin miten saastunut meri on. On uskomatonta että tuhoamme oman leipä aittamme. Eikä ole mikään ihme että lohet ja kalat sairastuvat. Ne lohet jotka tänne ylös tulevat ovat huonossa kunnossa eikä tämä ole ihme sillä vesanpöntössä on vaikea elää ja uida. Itse en syö enää ollenkaan lohia enkä muutakaan itämeren kalaa.

    • Lunex

      Vesanpönttö on okei.

    • Noitapelko

      Noidanpola kuulostaa että olisi ollut noituutta tai semmosta?

    • Anonyymi

      Ahneitten ja patsastelijoitten harrastus lohi tulee Norjasta tähänkin torppaan eikä tarvi ahnehtia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2092
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1966
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1905
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe