Aihe

Suomalaiset ovat mongoloideja!

sammuneet mongot

Asia on ollut yleisessä tiedossa jo ainakin 1800- luvulta lähtien ja lukee myös useissa tietokirjoissa ja tiedejulkaisuissa, joten asia on siis totta. Suomalaisilla ei ole varaa herjata ketään muita, näin on näppylät.

Suomen alkuperäisväkeä ovat muuten saamelaiset, kun ei teistä mongoloideista moni edes sen vertaa tiedä oman maansa historiasta.

37

790

  Vastaukset

  • maan kansalaisilla, jotka kuuluvat maailman kymmenen rikkaimman maan joukkoon, on varaa melkein mihin tahansa.

   Tiedätkö montako maata maapallolla on?

  • Saamelaiset ajettiin Lappiin. Tulimme veneillä, vahvoina ja geneettisesti runsaina, kyllästyneenä helppoon elämään palmupuiden alla.

   • Olimme ensimmäisiä jotka taisivat merenkulun, kiitos tähtinavigoinnin ja kehittyneen matematiikan. Taiteemme oli huomattavan kehittynyt: se oli täydellistä.

    Jortikat olivat suuria ja naiset kauniita, sekä pitkiä. Suomalaisista käytettiin kieltä" naivat amatsoonit".


  • Aasialaisinako näet vai?

   1.) Downin oireyhtymä (Downin syndrooma, varsinkin aiemmin myös mongolismi tai mongoloidi idiotia) on koostava nimitys trisomia 21-nimisen kromosomihäiriön aiheuttamille piirteille.

   2.) Mongolidinen rotu on ulkonäköön tai fyysisiin ominaisuuksiin perustuva luokitus näennäiseen keski- tai itäaasialaiseen rotuun. Mongolidiseen rotuun kuuluva on mongolidi. Tähän rotukäsitteeseen liitetyt fyysiset ominaisuuksia olivat kellertävän ruskea iho, suora musta tukka ja silmän yläluomen ns. mongolipoimu eli epikantus sekä huomattavat poskiluut. Tällaiset piirteet ovat tyypillisiä Keski- ja Itä-Aasian väestölle.
   Käsite on historiallinen. Useiden tietosanakirjojen mukaan nykyisin käsitettä mongolidi pidetään useimmiten vanhentuneisiin rotuteorioihin perustuvana ja mahdollisesti ainakin englannissa halventavana.[3]Unesco on jo vuonna 1950 suositellut termistä "rotu" luopumista ihmispopulaatioista puhuttaessa.[4] Myöhemmin muun muassa American Anthropological Associationin ja Yhdysvaltain tiedeakatemian the Institute of Medicinen mukaan mogoloidin tai negridin kaltaisilla rotujaotteluilla ei ole minkäänlaista biologista pohjaa.[5][6]. Nykyaikaisessa genetiikassa yleisimmin käytetty käsite on aasialainen.

   • Unescon suositus sanan "jalka" käytöstä luopumisesta tulee tietysti siitä vanhasta ongelmasta että " kaksi jalkaa paha, neljä jalkaa hyvä". Kuvitellaan että kun lakataan puhumasta jaloista koko ongelma katoaa.

    Onko aasialainen siis jalka vai mikä se on? Miksi USA:ssa käytetään mm termejä "african american" ja "asian american", mutta koskaan en ole kenekään kuullut käyttävän termiä "european american".


   • jalaton... kirjoitti:

    Unescon suositus sanan "jalka" käytöstä luopumisesta tulee tietysti siitä vanhasta ongelmasta että " kaksi jalkaa paha, neljä jalkaa hyvä". Kuvitellaan että kun lakataan puhumasta jaloista koko ongelma katoaa.

    Onko aasialainen siis jalka vai mikä se on? Miksi USA:ssa käytetään mm termejä "african american" ja "asian american", mutta koskaan en ole kenekään kuullut käyttävän termiä "european american".

    Siellä käytetäänkin termiä caucasian. Voitaisiin myös puhua mustista, keltaisista ja valkoisista, ehkä punaisistakin. Eri sävyisiä välimuotojakin on niin paljon.


  • mongolideja, ei mongoloideja joka on sairauden luokitus. Sitäpaitsi mitä vikaa mongoleissa on, valloittivat Venäjänkin että heilahti. Mannerheimi ei saanut edes Pietaria.

  • Saamelaisilla on enemmän japanilaisten ja kiinalaisten kaltainen tumma tukka.

  • ''Asia on ollut yleisessä tiedossa jo ainakin 1800- luvulta lähtien ja lukee myös useissa tietokirjoissa ja tiedejulkaisuissa, joten asia on siis totta.''

   Minä todellakin epäilen tätä väitettä ja haluaisin luonnollisesti nähdä viestistäsi uupuvat todisteet.

   ''Suomalaisilla ei ole varaa herjata ketään muita, näin on näppylät. ''

   Kommentistasi päätellen et ole suomalainen alkuunkaan ja olet luultavasti itse joutunut suomalaisten herjaamaksi.

  • "Asia on ollut yleisessä tiedossa jo ainakin 1800- luvulta lähtien ja lukee myös useissa tietokirjoissa ja tiedejulkaisuissa, joten asia on siis totta."

   Ai painettu sana on aina totta? Hyllyssäni on 30-luvun tietosanakirja missä käsitellään rotumääritelmiä hyvin pitkässä artikkelissa, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että siinä kuvatut rotumääritelmät on sittemmin todettu hömpäksi.

   1800-luvulla ulkomaalaiset tutkijat määrittivät suomalaisen rodun mongoliroduksi, koska pitivät suomalais-ugrilaisia kieliä mongolisina ja järkeilivät, että jos kansa puhuu mongolikieltä, sen on oltava mongolikansaa. Kerrotaan anekdoottia - sen todenperäisyytta en tiedä - että kun joku keski-eurooppalainen rotutieteilijä tuli Suomeen ja näki kaduilla kulkevan vain sinisilmäisiä ja vaaleaihoisia ja -tukkaisia ihmisä, hän ihmetteli missä kaikki suomalaiset ovat, koska luuli näitä mongoleiksi.

   Etkö muuten ole kuullut niistä hiljattain julkaistuista geenitutkimustiedoista, jotka aivan kiistatta osoittavat suomalaisten olevan sukua muille eurooppalaisille, ei mongoleille.

  • Minä ihan luulin suomalaisten olevan sukua lähinnä unkarilaisille ja virolaisille.

   Vaikka saathan sinä pitää illuusiosi, jos tosiaan pidät mongoloideja yhtä alikehittyneinä suomalaisten kanssa. Kieltämättä minua huvittaa lukea noin epäasiallisia kommentteja. En tiennytkään että suomessa asuu sellaisiakin rasistiryhmiä, jotka pitävät suomalaisia jonkinlaisina ali-ihmisinä.

  • Suomalaiset ja unkarilaiset ovat lähinnä kielisukulaisia, biologinen sukulaisuus on kaukaisempaa.

   • Jotkut Suomalaiset ovat muita Suomalaisia enemmän mongolideja ja jotkut taas ovat enemmän Venäläisiä, Ruotsalaisia. Mutta kuitenkin kaikissa Suomalaisissa on jonkun verran mongolidia jäljellä esim jotkut Suomalais-Ugrilais kansat elävät edelleen Aasian puolella.


   • ja ei se kielisukulaisuuskaan kovin läheistä ole! :D


  • Suomalaiset ovat geenitutkijoiden mielestä erityisen mielenkiintoista porukkaa juuri sisäsiittoisuutensa vuoksi. Näin myönsi eräskin kansainvälinen geenitutkija, kun ryhdyin asiaa iltajuhlissa tarkemmin inttämään.

   • Tuo ehkä pätee lähinnä Koillis-Suomen alueella.

    Ehkä ko. geenitutkijan tarkoitus oli loukata sinua.  • Ihan miten vain, mutta pentti virrankoski kertoi, että joka 4. suomalaisten esivanhemmista on monolirotua. Suomalaiset ovat nk. puoliverisiä.

   • Yllättävän paljo tanskalaisissa tota välimerellistä vaikutusta?
    Ja kuis tos ei ollu rakasta länsi-naapuriamme ollenkaa?


  • Ketään ei varmaa kiinnosta mutta itellä on ainaki mongolipoimut silmissä:D (wikipediasta löytää, jos ei tiiä) :33

   • monolid..mutta taitaa olla ihan raskas yläluomi sulla vaan lol aika yleinen "ongelma" jonka voi korjata kirurgilla joten et ole speciaali : p


  • Hyvät piirrokset Euroopan etnisistä piirteistä.
   www.youtube.com/watch?v=1VSnIl8K1nY

  • Toi teoria on. kumpttu jo ajat sitten! :/
   Eikä varmaan vähiten sen takia, että ku alettiin tutkimaan keskieuroppalaisten geeniperimää, niin havaittiin et niillä oli enemmän mongoligeenejä kuin meillä? :D

  • Minä uskon että suomalaisten alkuperä on idässä. Monet suomalais-ugrilaiset  kansat ural-vuorten itäpuolella ovat aasialaisen näköisiä. Saamelaiset ovat myös samaa alkuperää kuin suomalaiset. Kuitenkin näyttää siltä että suomalaiset niinkuin myös saamelaiset ovat sekoittuneet indoeurooppalaisiin. Minä (olen mies) ja sisareni ja sukuki isäni puolelta olemme paljon enemmän aasialaisen näköisiä kuin keskiverto saamelainen. Eikä äitinikään näytä suurirakenteiselta eurooppalaiselta. Minä olen lyhyt. Pitkä selkä ja lyhyet jalat. Pieni pyöreä pää. Vinot viirumaiset silmät. Hyvin vaalea olen kylläkin mutta kasvoissani on paljon aasialaisia piirteitä. Olen aina ihmetellyt tätä että miten se on mahdollista ennenkuin aloin tutkia suomaisten alkuperää. Äitini on pohjanmaalta ja isäni kainuusta

   • Myös ns. mongolipoimua esiintyy melko paljon suomalaisessa väestössä. Nyt on vain muotia ja poliittisesti korrektia teeskennellä että olisimme keski-eurooppalaisia. Mahtavat sille isot pojat "edustajiemme" selkien takana nauraakin.


   • ajatjatavat kirjoitti:

    Myös ns. mongolipoimua esiintyy melko paljon suomalaisessa väestössä. Nyt on vain muotia ja poliittisesti korrektia teeskennellä että olisimme keski-eurooppalaisia. Mahtavat sille isot pojat "edustajiemme" selkien takana nauraakin.

    Ei suomalaisia kukaan ole keskieurooppalaisiksi väittänyt, mutta väite, että mongolipoimua esiintyisi suomalaisessa väestössä on aivan yhtä typerä.


   • ajatjatavat kirjoitti:

    Myös ns. mongolipoimua esiintyy melko paljon suomalaisessa väestössä. Nyt on vain muotia ja poliittisesti korrektia teeskennellä että olisimme keski-eurooppalaisia. Mahtavat sille isot pojat "edustajiemme" selkien takana nauraakin.

    sun mongolipoimu(?) on kyllä ihan tavallinen raskas yläluomi,erittäin yleinen vanhuksilla lol


   • Anonyymi kirjoitti:

    sun mongolipoimu(?) on kyllä ihan tavallinen raskas yläluomi,erittäin yleinen vanhuksilla lol

    Ei mongolipoimu, epicanthus, ole ylä- tai alaluomessa, vaan pystysuunnassa niiden välissä. Yleensä vauvoillakin on sellainen, ja nenänjuuren sekä nenän kasvaessa se poimu etääntyy silmän sisänurkasta.


  • Toivottavasti nyt vuonna 2019 aloittaja on oppinut ymmärtämään mongoloidin ja mongolidin eron.

   Vaikka on vanha avaus, nämä samat rasistiset rotuoppivirheet toistuu vuosi toisensa jälkeen tänäkin päivänä näiden Suomi-vihaajien toimesta. Suomalaiset ei ole mongolideja, sillä meiltä ei löydy merkkejä näistä Keski- ja Itä-Aasian roduista. Lisäksi tämä mongoli-väite on peräisin 1800-1900 -luvulta, joka on jo ajat sitten kumottu selkeänä virheenä, että vihaajien sopisi tulla sieltä vihakuplistaan reaalimaailmaan. Suomalaisilla on kirjava geenistö, joka on peräisin paitsi Länsi-Euraasiasta myös Etelä-Euroopasta ja lännestä, joka näkyy myös suomalaisten keskinäisissä suurissa ulkonäköeroissa. Meiltä siis puuttuu identtinen tai tunnusomainen piirre, joka taas löytyy esim. aasialaisilta, afrikkalaisilta, arabeilta yms. Kysyttävää?

  • Mongolit ovat muuten yksi maailman älykkäimmistä kansoista. Viittaan uusimpiin älykkyysosamäärävertailuihin valtioittain.

   Aloittaja kirjoitti näin: "Suomalaisilla ei ole varaa herjata ketään muita, näin on näppylät. "

   Juuri päinvastoin suomalaisilla on erittäin paljon varaa herjata ketä tahansa epämongolia aloittajan logiikalla. En toki silti kannata kenenkään herjaamista älykkyysosamäärän perusteella.

   • Mutta maksaako vaivaa kinata, kun joku puhuu sitkeästi mongoloideista tässä yhteydessä, ilmeisesti ymmärtämättä mongolin ja mongoloidin tarkoittavan kahta aivan eri asiaa? Nimenomaan viimeisimpien tutkimusten mukaan suomalaisissa tosiaan on melkoisesti edelleen mongolien kanssa yhteistä, paljon yhteistä vaikkapa pieneen legzien ( kirjoitan ehkä väärin) vähemmistöön, jota toisen vanhempansa puolesta edustaa mm. naisten maailman kautta aikain parhaisiin seiväshyppääjiin kuulunut Jelena Isinbajeva.
    Kun saatiin rutiiniluonteisempaan käyttöön nämä DNA- tutkimukset, moni uskomus on jo saanut väistyä, emme ole uusimman tiedon mukaan lainkaan ennen kuvitellulla tavalla jostain Volgan mutkasta, iso osa meistä on suorastaan Jäämeren rantojen kiertäjien jälkeläisiä yms., osa taas keskiseen ja läntiseenkin Eurooppaan muuttaneiden jälkeläisiä jne. Myös isä- ja äitilinjojen saapumisreiteissä ja jopa ajoissa on melkoisia eroja. Vaikuttaa vahvasti siltä että ensimmäiset keskiseen ja läntiseen Eurooppaan tulleet olivat lähes yksinomaan miehiä ja naiset hieman myöhemmin seurasivat heitä, eli kun tutkimuksissa edetään riittävästi ajassa taaksepäin, naisten osuus populaatiossa pienenee yht` äkkiä radikaalisti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mutta maksaako vaivaa kinata, kun joku puhuu sitkeästi mongoloideista tässä yhteydessä, ilmeisesti ymmärtämättä mongolin ja mongoloidin tarkoittavan kahta aivan eri asiaa? Nimenomaan viimeisimpien tutkimusten mukaan suomalaisissa tosiaan on melkoisesti edelleen mongolien kanssa yhteistä, paljon yhteistä vaikkapa pieneen legzien ( kirjoitan ehkä väärin) vähemmistöön, jota toisen vanhempansa puolesta edustaa mm. naisten maailman kautta aikain parhaisiin seiväshyppääjiin kuulunut Jelena Isinbajeva.
    Kun saatiin rutiiniluonteisempaan käyttöön nämä DNA- tutkimukset, moni uskomus on jo saanut väistyä, emme ole uusimman tiedon mukaan lainkaan ennen kuvitellulla tavalla jostain Volgan mutkasta, iso osa meistä on suorastaan Jäämeren rantojen kiertäjien jälkeläisiä yms., osa taas keskiseen ja läntiseenkin Eurooppaan muuttaneiden jälkeläisiä jne. Myös isä- ja äitilinjojen saapumisreiteissä ja jopa ajoissa on melkoisia eroja. Vaikuttaa vahvasti siltä että ensimmäiset keskiseen ja läntiseen Eurooppaan tulleet olivat lähes yksinomaan miehiä ja naiset hieman myöhemmin seurasivat heitä, eli kun tutkimuksissa edetään riittävästi ajassa taaksepäin, naisten osuus populaatiossa pienenee yht` äkkiä radikaalisti.

    Jos eurooppaan tuli ensin miehiä ja heillä vain vähän naisia mukanaan, niin jo heti heidän lapsensa edustivat suunnilleen yhtä paljon molempia sukupuolia, koska kumpaakin sukupuolta syntyy aina suunnilleen yhtä paljon.


  • Suurimmalla osalla suomalaisista isälinja on tullut Virosta ja sitä ennen Venäjältä, sitä ennen Mongoliasta (he olivat inuiittien ja suomalaisten yhteisiä esivanhempia, jonka vuoksi suomalaisilla on paljon inuiittien geenejä varsinkin itäsuomalaisilla), sitä ennen Kiinasta ja sitä ennen 21 000 vuotta sitten Vietnamista tuo sama isälinja.

   Mutta jos tarkastellaan kaikkia esivanhempilinjoja, niin suomalaisten esivanhempia on toki tullut melkein joka suunnalta. Irlannista on tullut erityisen paljon naisia, joiden jälkeläisiä kaikki suomalaiset ovat. Ehkä tästä syystä irlantilaiset naiset näyttävät erityisen kauniilta suomalaisen miehen silmille. Myös mm hollantilaisia on tullut paljon suomalaisten esivanhemmiksi, nämä ehkä enemmän miespuolisia.

   Länsisuomalaiset ovat lähempää sukua ruotsalaisille kuin itäsuomalaisille. Länsisuomalaiset ovat vähemmän sukua itäsuomalaisille kuin saksalaiset englantilaisille. Tämä ei kuitenkaan kerro mitään näiden populaatioiden sisäsiittoisuudesta tai sen puutteesta.

   Venäjän suomalaisugrilaisia kieliä puhuvat kansat eivät erotu mitenkään tilastollisesti merkittävästi geneettisesti venäjänkielisistä venäläisistä, eli sama kieli ei tarkoita läheskään aina samaa suvullista alkuperää ja toisinpäin.

  • No, ei tarvitse kuitenkaan valehdella. Saamelaiset ovat tulleet tänne Siberiasta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   85
   7163
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   6850
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   271
   4206
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   84
   3014