"Mediassa sensuroitu" -palsta

yo2007

Madian ylläpitämiä keskustelupalstoja sensuroidaan median toimesta. Medialla olkoon on poistaa palstalta ykstyishenkilöä herjaavat ja muutoinkin hyvän tavan ja maun vastaiset kirjoitukset (kts.keskusteölupalstaohjeet).

Näyttää kuitenkin siltä, että edellä sanotun varjolla median keskustelupalstoilta jää julkaisematta aivan asianmukaisia kirjoituksia sen perusteella, etteivät ne tue lehden "hegemonianäkemystä", toimituksellista agnedaa tai niistä paljastuu median itsensä tekemiä virheanalyyseja, virheitä, puolitotuuksia, pinnallisuutta ja helppohintaisuutta.

Keskustelupalstoille kirjoitettaessa kannattaa ottaa kopio aina kirjoituksesta ja merkitä ajankohta, milloin ja mille medialle se on lähetetty keskustelupalstalle julkaistavaksi.Samoin muistiin olisi syytä merkitä, ajankohta ja millä otsikolla on julkaistu uutinen tai artikkeli, johon kirjoitus oli tarkoitetu vastineeksi.

Minulla on asiasta myös omakohtaisia kokemuksia ja suunnittelen aiheesta seminaariesitelmää (kevät 2012). Tarvitsen laajemmaltikin kokemuksia median toiminnasta sensorina sananvapauden kannalta.

Mikäli mielipidekirjoitus on jätetty julkaisematta ja kirjoitus on ollut mielestänne kiistatta julkaisukelpoinen, toivon, että juttunne julkaistaisiin tällä palstalla ja siihen liitettäisiin em. muistiinpanotiedot. Tämä edesauttaisi seminaarityötäni ja samalla muodostuisi yleisemminkin näkemys eri mediavälineiden sananvapaudenvastainen toimintamalli.

259

946

  Vastaukset

  • Kuinka vaikea on ymmärtää, että median "omistaja" saa päättää, mitä julkaisee ja mitä ei. Se ei ole sananvapauden rajoittamista.

   • On. Juuri tuo on rajoittamista.   • Jaa, kuka omistaa Yleisradion jota rahoitetaan verovaroista, eli kenellä on oikeus päättää mitä Ylen keskustelupalstoilla saa kirjoittaa? Maksan järjettömän määrän veroja vuodessa, joten en hyväksi että kirjoituksiani siellä sensuroidaan.


   • I-95 kirjoitti:

    Jaa, kuka omistaa Yleisradion jota rahoitetaan verovaroista, eli kenellä on oikeus päättää mitä Ylen keskustelupalstoilla saa kirjoittaa? Maksan järjettömän määrän veroja vuodessa, joten en hyväksi että kirjoituksiani siellä sensuroidaan.

    Ylessä,jonka sentään me yhdessä rahoitamme on erittäin vaikea saada mitään julki
    ellei kirjoittajan mielipide tue Ylen agendaa eli hallituksen linjaa.
    Tosin svenska ylen puolella kirjoitukset hyväksytään nikottelematta ja saavat
    myös kommentoida joka uutiseen.
    Siis riippuu siitä kuka kirjoittaa.


  • Tottakai median omistaja saa päättää, tässä itse asiassa tutkitaan, miten media sananvapauden airueena itse tätä päätösvaltaansa kä'yttää.

  • Helsingin Sanomilla on järjestelmä, jossa NATOvastaisia viestejä ei julkaista ja niitä poistetaan jälkikäteen.

   HS ei noudata omia keskusteluohjeitaan muuta kuin niiden kohdalla, jotka kirjoittavat NATOvastaisesti.

   Helsingin. Sanomilla on oma toimittajamoderaattori nimimerkki Tavallinen maisteri ja Iso Mursu sekä muut satunnaisemmat nimimerkit, jota ei sensuroida, jota HSn keskustelusäännöt eivät koske, joka saa toistaa samoja paste-juttujaan päivästä toiseen monta kertaa päivässä, saa haukkua kaikki NATOa arvostelevat kirjoittajat ja levittää heistä paikkansapitämättömiä tietoja, haukkua venäläiseksi, venäläiseksi juopoksi, raiskaajaksi, Kremlin kätyriksi, Moskovan Tiltuksi ym.

   Sinulle seminaariesitelmän tekijä, kysymys ei HSssä ole enää vain sensuroinnista vaan sensuutin avilla ja tuella muiden HSn lukijoiden ja keskustelijoiden panettelusta, nöyryyttämisestä, vihan nostattamisesta, mustamaalaamisesta.

   Ole hyvä ja seuraa HSn NATOkeskustelua, nimimerkkejä Tavallinen maisteri sekä Iso Mursu sekä heidän muita nimimerkkejään, jotka paljastuvat asiasisällöstä.

   • Islamista eikä ulkomaalaisten tekemistä rikoksita ei saa kirjoittaa...koska se on rasismia....

    HS


   • Hesarilla on pitkä lista aiheita, joita lukijoiden ( asiakkaisen) ei pidä kommentoida, ne sensuroidaan heti pois.
    Kuten Israelin miehityspolitiikka, maahanmuuton kustannukset Suomessa, kehitysavun (1,3 miljardia) maksaminen, Ruotsin kaupungissa tapahtuvat viikoittaiset pommitukset, jotka jo alkavat muistuttaa Lähi-idän tilannetta, perussuomalaisten vaaliohjelma, SDP:n epäonnistuminen talouspolitiikassa. Ne aiheet ei mene läpi- sen sijaan USA.;ta ja Trumpia voi lyödä kuin vierasta sikaa. Siihen ei ole estettä- Hesari ei esim. tiedä, että USA:ssa vallitsee nyt täystyöllisyys !
    Hesari väittä olevansa "laatulehti", mutta ihan merkonomi ja valt.yo -tason koulutuksella sellaiseksi ei nousta.


  • Tässä tänään HSssä jälkikäteen sensuroituja viestejä aiheiltaan:

   1. Kirjoitin tutkija Pekka Visurin lausumasta, että virkamiehien ei pitäisi tehdä puolustuspoliittisia ja -strategisia linjavetoja vaan poliitikkojen ja puolueiden, joita virkamiehet sitten vain konkretisoivat.

   Kun puolueet eivät ole ottanert NATOa ja kokoomuksem epäparlamentaarista NATOujuttamista esiin ei ole syntynyt poliittista eikä kansalaiskeskustelua NATOsta, minkä varjolla nimimerkki Tsvallinen maisteri voi kirjoittaa HSssä NATOsta täysin idioottimaisia, lukijoita ja kansalaisia aliarvostavia hölynpölyviestejään

   2. Kirjoitin, aiheesta USA voi vetää taktiset ydinaseet Euroopasta, että on eri asia voida vetää tai vetää ja että USAlla ei ole rahaa panostaa eikä uusia taktisia ydinaseitaan. Lisäksi EUn puolustussopimuksen puitteissa Ranska ja Iso Britaania määräävät itse ydinaseistaan ja niiden käytöstä, joten tsktisten ydinaseiden kanssa käynee kuten USAn lupauksen vetää sotajoukkojaan Euroopasta.USA ei vetänyt, koska pelkää EUn oman puoustuksen kehittymistä ja kehittämistä ja haluaa siksi kontrolli- ja painostusmielessä pitää sotajoukko sa Euroopassa.

   Molemmissa tapauksissa viestit sensuroitiin jälkikäteen ja tilalle julkaistiin Tavallisen maisterin haukkuviestit. Käy katsomassa.

  • Aamulehdessä oli 14.7.2011 merkillinen pääkirjoitus otsikolla "Pula-Ahon häpeä". Pääkirjoitus sisälsi käsittämän vihanpurkauksen Esko Ahoa kohtaan. Olihan hän väittänyt Suomen ilmastoa negatiiviseksi ja jättänyt kommentoimatta toimittajien vaatimia kommentteja hiihtoliiton asioista. Kirjoitin seuraavan kirjoituksen, joka ylitty Aamulahden toleranssit ja sensuroitiin.

   "
   Olipas ala-arvoinen pääkirjoitus

   Jotta nuoremmat lukijat saisivat Esko Ahosta jotakin tiedonvälitystietoa, on aiheellista kertoa, että Esko Aho toimi pääministeriä vuosina 1991-1995. Hallitustaipaleen ensi vuosina tämä hallitus sai taakakseen vasemiston ankaran, ay-liikkeen tukeman opposition ja perintönä edelliseltä hallitukselta lamaeväät ja -virheet. Ne syöksivätkin Suomen historiallisen synkeään lamaan. Suomi oli nykykreikan asemassa lainamarkkinoilla. Tätä lamaa ja pulaa Ahon hallitus joutui hoitamaan. Aamulehti jakaa tästä häpeäpisteet Esko Aholle, kun taas Ahon hallituksen valtiovarainministeri, legendaarinen Iiro Viinanen on saanut kansallisen pelastajan maineen. Journalistinen totuus toimii näin.

   Laman eväät luotiin Holkerin hallituksen aikana. Tuolloin valtiovarainministeri Liikanen sai median hurmokseen esitellessään valtion talousarvion eduskunnalle ulkomuistista. Synkän laman aattona lohdutti mediaa hänen ilmoituksensa: "Suomi pääsee lamasta kuin koira veräjästä".

   Miksi Esko Aho on juuri nyt tullut pääkirjoituksen kohteeksi. Ajankohta johtuu siitä, että hän kieltäytyi antamasta toimittajille kommentteja hiihdon dopingoikeudenkäynnistä, joka ei häntä henkilönä enää koskenutkaan. Lisäksi hän esitti näkemyksensä Suomen tämänhetkisestä henkisestä ilmastosta, joka kieltämättä media muokkaa. Pääkirjoituksen sisältämä hyökkäys olikin mediamaailman pääkirjoitustasoinen kosto. Aivan tyypilliseen mafiatyyliin. Muutoin asiansa osaava toimittaja Mörttinenkin näyttä pantu vielä tekemään "tieteellistyyppisen" analyysin, jotta todistettaisiin Ahon käsitys vääräksi. Sääli Mörttistä.

   Pääkirjoitus oli tyyliltään ja tiedonvälitystasoltaan verrattavissa lähiöolutjuottolan keskustelupuheenvuoroon. Jostakin syystä olutjuottolan palveluksista maksetaan 23 %:n arvonlisävero, miksi kaupallinen lehdistön tulisi olla arvonlisäverosta vapaa. "

  • Seminaarikirjoittajalle näkökulmapohdintaa. HSn moderaattoritoimittajat Tavallinen maisteri/Iso Mursu ovat nimitelleet minua Timoksi, pupeksi järjestelmällisesti, vaikka olen tehnyt oikaisuja ja pyytänyt heitä ja HSää kunnioittamaan kirjoittajia eikä levittämään heistä perättömiä tietoja niin kuin HSn omat säännöt sanovat.

   Kysymys ei tietenkään ole siitä, että kovasti harmittelisin minulle annettuja nimityksiä, mutta ilmiö on nettisovellus kollektiivisesta kiusaamisesta, vähättelystä ja mustamaalaamisesta, jota yleensä alakynteen jääneet vähemmän lahjakkaat harjoittavat vaarillisiksi kokemiaan älyllisesti lahjakkaimpia kohtaan. Huomionarvoista on se, että valtakunnallinen ykköslehti käyttää journalismissaan ko. kiusaamista.

   Nimimerkkini HSssä on Pahapaavali, mutta se on tällä foorumilla varattu joten käytän nimimrkkiä Oikea Pahapaavali.

  • Tällainen (alla) ei mennyt läpi tänään HSssä keskusteluaiheena USAn ja Libyan rauhanneuvottelut. Sen sijaan läpi meni tietysti HSn oman moderaattoritoimittajan muita kirjoittajia panetteleva hölynpölykirjoitus. Käykää katsomassa:

   USA ja NATO noloina

   USA ja NATO ovat kovin noloina. Ne kuuntelevat hiljaa kun Libya asetaa rauhan ehtoja. Takana on USAn ja NATOn uho, että sota on ohi 2 viikossa ja Kadafi syrjäytetty vallasta. NATOn pääsihteeri Rasmussen ei saa edes osallistua neuvotteluihin.

   PS. Viestissäni ei ole mitään paikkansapitämätöntä. Ilmaisu ne kuuntelevat hiljaa on tietysti kuvainnollinen ja suhteellinen verrattuna uhoon, mikä USAlla ja NATOlla oli ennen sotaa ja sodan alussa.

   PSS. Seminaariesitelmän tekijälle, tee tutkivaa journalismia, kirjoita itse NATO vastaisia juttuja testimielessä niin koet sensuurin ja moderaattoritoimittajan haukut.

  • Lisää HSn sensuroitua eiliseltä aiheeseen Gaddafi ei aio luopua vallastaan (tai jotakin sinne päin):

   Kadafi vetää USAta ja NATOa kölin alta

   USAn ja NATOn johto haroo harventuneita hiuksiaan, pommit ja ohjukset eivät vaikuta Libyaan eivätkä Kadafiin sitä eikä tätä eikä Kadafi suostu edes neuvottelemaan siitä, että luopuisi vallasta.

  • Lisää HSn sensuroimaa eiliseltä aiheeseen Jäätteenmäki keskustan piirien presidenttiehdokas:

   Anneli voittaisi Saulin NATOn vastustamisellaan

   Sauli Niinistö ei sano suoraan, että on NATOn asiamies ja kannattaja vaan kiemurtelee, koska suomalaisista vain 23 % kannattaa Suomen liittämistä NATOon.

   Jos Jäätteenmäki haastaa Niinistön NATOteemalla, Jäätteenmäestä tulee Suomen tasavallan presidentti.

  • Minäkin olen pässyt HS.n Tavalisen masterin kiusauslistalle. Siihen ei tarvittu kuin pari NATO vastaista viestiä:

   Timo

   Tavallinen maisteri 21.07.2011 15:46

   vastaus viestiin: Jäättenmäki ehdokkaksi NATO kriittisille

   3h 21.07.2011 12:09

   Jäätteenmäki olisi erinomainen ehdokas. Hän palauttaisi keskustan takaisin isänmaan ja itsenäisen puolustuksen linjalle Vanhasen NATO ja kokoomus peesailujen jälkeen.

   Sehän on mainio idea. Valehteleminen ku

   Jäätteenmäki olisi erinomainen ehdokas. Hän palauttaisi keskustan takaisin isänmaan ja itsenäisen puolustuksen linjalle Vanhasen NATO ja kokoomus peesailujen jälkeen.

   Sehän on mainio idea. Valehteleminen kun kuuluu teikäläisten arvomaailmaan erottamattomasti.

   Miten muuten uskottava puolustus olisi jotain muuta kuin olla isänmaan asialla? -Ai niin, nyt puhutaan eri isänmaista.

  • Pari HSssä sensuroitua tänään:

   Norjan pommi-isku kuin suoraan Afganistanista

   Talibaanit iskevät Karzain hallintorakennuksiin, maan poliittisen rakenteeseen sekä USAn ja NATOn esikuntiin, huoltoon ja tukikohtiin. Nyt iskettiin Norjan poliittiseen ja turvallisuuspoliittiseen ytimeen.
   Norjan on ollut pakko NATOmaana suostua USAn armeijan ja NATOn tukikohtiin, esikuntiin, ammusvarastoihin ja tiedustelulaitoksiin, jotka ovat USAn mukaan nyt myös uhattuina.

   Norjan pitäisi erota NATOsta

   Schengen sopimus ei nyt ole asian ydin vaan jos Norja haluaa rauhaa ja elää turvassa sen on erottava NATOsta, joka on kaikkien sotien äiti.

  • Seminaariesitelmän tekijälle. Tänään ei mene millään läpi HSssa:

   Norja on arvioinut väärin turvallisuusuhkansa

   Norjassa on uudelleenarvioinnin paikka. Norja kiirehti NATOn joukoissa sotimaan Irakiin, Afganistaniin ja pommittamaan Libyaa kun olisi pitänyt panostaa oman maan ja kansalaisten turvallisuuteen.

  • Yo2007,

   Tee tutkivaa journalismia ja lähetä tuo viestini jota en saa läpi HSssä. Näin saat tietoa siitä, kohdistuuko HSn sensuuri sinne kirjoittaviin henkilöihin henkilökohtaisesti vai sensuroiko HS sisällön perusteella.

   HSn virhe on, että se on ulkoistanut moderaattoritoimintoja, mistä on seurannut journalistisesti epäpäteviä moderaattoreita ja ilmiöitä kuten nimimerkit Tavallinen maisteri/IsoMursu

  • Yo2007, saat tästä päivästä oikein tyyppitapauksen HSn sensuurista.

   Yritin viestiä Norja on arvioinut väärin turvallisuusuhkansa n. 5 kertaa, mutta joka kerta moderaattori sensuroi.

   Sen jälkeen HSn toimitus avadi keskustelun otsikolla, missä Norjan expä
   Ministeti Jagland lausuu, että Norjassa ulkomainen terrorismi on saanut liikaa huomiota. Lähetin tämän viestin keskusteluun, mitä moderaattori ei julkaise:

   Jaglandilla on rohkeutta ja näkemystä

   Joko moderaattori nyt uskaltaisit julkaista viestini kun olen Jaglandin kanssa samaa mieltä, että Norja arvoi turvallisuusuhkansa väärin. Se panosti NATOn sotiin muslimeja vastaan Irakissa, Afganistanissa, Libyassa kun olisi pitänyt panostaa oman maan ja kansalaisten turvallisuuteen.

  • En saanut läpi Hesariin varmaan siksi, että kerron positiivisen mielipiteeni Väyrysestä. Hesari ajaa Niinistöä pressaksi:

   Värynen korostaa politiikassaan Suomen itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta. Suomi tarvitsee nyt vahvan Suomen etuja ajavan presidentin kun EU pyrkii viemään jäsenmailtaan taloudellisen päätäntävallan ja kun USA pyrkii liittämään Venäjän lähialueet NATOon konrolloidakseen ko. maita ja saartaakseen Venäjää sotilaallisesti.
   Soini ajattelee myös Suomen tua, mutta hänellä ei ole Väyryseen verrattavaa ulko- ja turvallisuuspoliittista kokemusta.
   Heikoin lenkki on Niinistö. Hän liittäisi Suomen NATOon ja luovuttaisi siten turvallisuuspoliitiset ratkaisut ja päätöksenteon USAlle.

  • Tänään HS keskusteluun siitä, että NATO pyytää lisää joukkoja Kosovoon. Sensuuri iski viestiini

   NATOsta ei ole enää mihinkään

   NATOn lausumasta paistaa läpi 3 pääsyytä, miksi NATO haluaa lisää sotilaita ja aseita Kosovoon:

   1. NATOlla ei ole rahaa, ei aseita, ei osaamista eikä yksimielisyyttä Kosovo-operaatioon.
   2. USAn ja NATOn johdossa pelätään, että NATO häviää katutaistelut serbialaiselle nuorisolle, etenkin jos Serbia ryhtyy avustamaan poikia.
   3. USA ja NATO yrittävät yhtenäistää eripuraista NATOa Kosovo-operaation avulla.

   • Täältä voit lukea, miten kävi Uudessa Suomessa useita blogeja suljettiin, osa blogaajista lähti vapaaehtoisesti pois, nimettömät kommentoijat suljettiin ulos kokonaan.

    http://keskustelu.suomi24.fi/node/9635872


  • HS suojelee omaa toimittajamoderaattoriaan nimimerkki Tavallista maisteria. Hän saa haukkua, pilkata, mustamaalata NATOa ja kokoomusta vastaan kirjoittavia, mutta häntä ei saa muut arvostella tai sensuuri iskee. Ja iski taas.

   Kun Tavallinen maisteri julkaisi varmasti jo viidennensadannen kerran HSn julkaiseman lauseen, että NATO on ylivoimainen sotilaallinen tekijä maailmassa ja siihen yritin eilen vastata niin HS sensuroi:

   Ihminen on tolkuissaan silloin kun ymmärtää, että omat hokemat ovat jääneet ajastaan jälkeen. Sinä tavallinen maisteri elelet siellä 50 ja 60 luvulla kylmän sodan uhopuheissa.
   Täällä oikeassa maailmassa NATO ei ole voittanut ainoatakaan sotaansa, ei Kosovossa, ei Bosniassa, ei Serbiassa, ei Irakissa, ei Georgiassa, ei Somaliassa, ei Afganistanissa eikä Libyassa, vaikka Libyassa ei ole edes omaa puolustusta.
   Tuomiojakin on tästä tietoinen eikä suinkaan ole antamassa Syyriaa NATOn hoidettavaksi. Siitä tulisi vain yksi fiasko lisää.

  • "Totuus tekee vapaaksi" - Jeesus.
   "Jos haluatte sananvapautta, älkää valehdelko!" - Aki
   "Jokaisesta TURHASTA sanasta, olipa totta tai ei, jotka ihmiset lausuvat on heidän TUOMIOPÄIVÄNÄ tehtävä tili"(VELKAA!)
   "Vaikeneminen on kultaa" - Väinö
   "Mykkyys on paskaa kultaa ja vain vammaisuutta" - Veikko
   "HULLUKIN kävisi viisaasta jos olisi vaiti, tyhmyri järkevästä jos ei suutaan avaa"(Salomo)
   "Ajattelemalla teistä tulee supsivia ja mumisevia tietäjähenkiä"(Paavali & Aki)
   "Omituinen höpöttäjä..."-Pirkka-Pekka
   "Ennen uskoin älyn voittoon, ja siksi sinusta tulnee urheilija"(Aki & Eppu)
   "But what Next Happens?"(Bill Clinton)
   "Israelissa(

  • HS sensuroi NATO-kritiikkiä, vaikka kaikki väitteeni pitäisi olla lehdistön tiedossa. Mielipiteeni aiheeseen Puola erotti 13 ilmavoimien upseeria ei mennyt läpi

   Puolan ilmavoimat ovat pahassa jamassa

   Upseerien erottaminen tekee yhä syvemmän loven Puolan ilmavoimiin. Kun Puola liittyi NATOon se joutui osallistumaan NATOn sotiin kaukana kotimaasta mm. Irakissa, Afganistanissa. Niissä olosuhteissa koneet kuluivat tavallista nopeammin, lentotunnit ja budjetit paukkuivat yli, huollot jäivät rahan puutteen vuoksi tekemättä, koneita joutui lentokieltoon, niitä alkoi putoilemaan ja rahan puutteen takia ilmavoimien sekä NATOn koulutus jäivät rempalleen, mikä näkyy julkaistussa raportissakin.

  • Hesarin Niinistö-ja NATO-sensuuri on aktiivinen. Hesari sensuroi, koska kritisoin samassa viestissä sekä NATOa että Niinistöä ja vielä kertoen tosiasian NATOsta päinvastoin kuin Niinistö.

   Jotakin Hesarin sensuurista kertoo sekin, että keskusteluaihe ei ollut Hesarin avaama vaan yksittäisen henkilön Niinistö tai Tuomioja), johon vastasin, mutta silti Hesari sensuroi.

   Niinistöllä on heikot ja väärät tiedot NATOsta

   Niinistö tosiaankin yritti esittää presidentin vaaleissa Halosta vastaan, että olisi olemassa eurooppalainen NATO. Tosin esitys jäi kesken ja muminaksi kun asiantuntijat, toimittajat ampuivat Niinistön esityksen välittömästi tv-studiossa alas hämmästyneinä ja naurunkin kera.
   Eurooppalaisella NATOlla Niinistö yritti vedättää, että Euroopan mailla olisi jotakin poikkeavaa valtaa ja valta-asemaa suhteessa USAhan.
   Todennäköisesti Niinistö ei tiennyt, että Bushin puolustusministeri Donald Rumsfeldt lanseerasi käsitteen eurooppalainen NATO 2000-luvun alussa aikana jolloin USA ja NATO eivät vielä olleet hävinneet Irakin, Georgian ja Afganistanin sotia. Ideallaan Rumsfeldt tarkoitti täysin eri asiaa kuin Niinistö, NATOn eurooppalaista taisteluosastoa, joka taistelisi kaukomailla USAn armeijan ja Pentagonin komennossa maksaen itse kustannuksensa, sekä varustautumisen, sotaharjoitukset että sodat.

  • HSn sensuuri iski jälkikäteen keskustelussa Talibasnit ampuivat NATOn helikopterin, lähes 40 kuollutta:

   Väijytys
   Pahapaavali 06.08.2011 14:03

   Ilmeisesti kysymyksessä on paremman luokan väijytys. Todennäköisesti Afganistanin vastarinta oli antanut NATOlle tiedon, että talibaaneja olisi kokoontuneena tietyssä talossa, minne USA lähetti NATOn erikoisjoukkonsa, jota talibaanisissit osasivat odottaa.Isku on strategisesti merkittävä. USAlla ja NATOlla on nyt jo pula helikopterista ja erikoisjoukkojen määrää on jouduttu supistamaan taloudellisista syistä.

  • Niinistö ja NATO - kritiikkiä jos kirjoittaa niin HSn sensuuri iskee. Yritin vastata kesusteluun Niinistö vs. Tuomioja kokoomuslaiselle Rinteelle useaan kertaan, mutta Hesari moderaattori ei anna mutta antaa Tavallisen maisterin kirjoittaa aiheen vierestä tutut kiusaajan lauseensa tällä kertaa nimimerkki Viuruselle.

   Niinistön tehtävänä

   Rinne, älä yritä leikkiä tietämätöntä, mm. Sinä, Salolainen, Stubb, Häkämies, Sasi, Katainen kokoomuksesta ovat sanoneet, että Suomen kansa voidaan käännyttää NATOmyönteiseksi, jos maan ylin poliittinen johto ja tasavallan presidentti puhuu NATOn puolesta.
   Sitä käännytystyötä minä en jaksaisi kuunnella, Niinistöllä on niin heikot tiedot turvallisuuspolitiikasta ja NATOsta. Hänen ulosantinsakin on mutinaa aina kun hän on muiden asialla ja on mukatietävinään, mitä ja mistä puhuu.

  • Esim. tämä viesti ei mene lehdistössä läpi.
   Säästöt on tarpeen, koska poliiseja on nykyisin maantiellä liikaa, kiusaavat ihmisiä, heidän toiminta on mielivaltaista ja perustuu täysin anargiaan ja tähtää rahan keräämiseen. Eli valtion lähettämiä maantierosvoja.

  • HS sensuroi tämän

   Rinne, en nyt oikein käsitä miten yrität tehdä kokoomuslaisten, myös Niinistön NATOkannasta juridiikkaa. Totta kait sinulla ja heillä on oikeus kannattaa NATOa.

   Mutta vaaleja ei käydä juridiikasta vaan politiikasta. Näillä näkymin Suomen selvä enemmistö ei halua Suomea NATOon ja jos he äänestävät näkemyksensä mukaisesti he eivät äänestä Niinistöä.

   Jos taas Niinistöstä tulisi presidentti, hän tietysti ajaisi omaa ja sidosryhmiensä politiikkaaa ja se tarkoittaisi, että mielipidejohtajana ja ylimmän valtiovallan käyttäjänä pyrkisi vaikuttanaan suoraan ja välillisesti kansalaisiin, puolueisiin, virkamieskuntaan ym. että nämä kääntyisivät NATOlle myötämieliseksi.

   Sellaista on politiikka ja poliittinen työ, Rinne.

  • HS julkaisi tämän ensin, mutta sitten poisti (tavallinen maisteri moderaattori) keskustelusta, missä Halonen vaatii Yleä hillitsemään talouskriisiä ja vihapuheita:

   Jatkuvaa ja toistuvaa

   Vihanlietsonnan rikoskynnys on matalampi kun kyse on jatkuvasta ja toistuvasta vähemmistöön, kansalaisiin, kansoihin, yksilöihin kohdistuvasta panettelusta ja mustamaalauksesta. Tätä viestiä saa lukea HSn sivuilta joka päivä ja useita kertoja päivässä.

   Kremlin moraalia peräänkuulutetaan
   Tavallinen maisteri 08.08.2011 15:36
   Ja suomalaiset kommunistit ja taistolaiset ja uustaistolaiset ja Kremlin asianajajat mussuttavat yötä päivää. Kun siviilejä suojelevien joukkojen helikopteri putoaa, alkaa valtava juhlinta ja liioittelu ja valehtelu. Missä se Kremlin "ylivertainen moraali" oikein näkyy?

  • Puolustudvoimien ja NATOn kritiikko hukkui taas HSn sensuuriin kesustelussa Wallin: säästöt heikentävät Suomen puolustuskykyä

   Jos Wallin ja Puheloinen ymmärtäisivät muutakin kuin perinteistä konventionaalista massa-armeijaa, he alkaisivat karsia puolustusvoimien byrokratiaa. Säästöjä ja tehokkuutta syntyisi, ei tarvitsisi itkeä, että rahaa ei ole, rahat eivät riitä, säästöjä ei saa tehdä.

   USAn armeija ja NATOarmeija, joita Wallin ja Puheloinen diggaavat kun eivät muuta ymmärrä, ovat kammottavia esimerkkejä byrokratisoituneesta armeijasta, määrä on korvannut laadun, rahapula on kroonista, mikään ei liiku ilman hirvittäviä kustannuksia, tekniikka on korvannut älyn ja luovuuden, päätehtävä on harhauttaa omaa kotirintamaa kansaa ja politikkoja, jotta rahaa tulee jne.
   Byrokratian huippu on Afganistanin sota. USA ja NATO hyökkäsivät sinne sukellusveneillä, miinalaivoilla, fregateilla, lentotukialuksilla, syöksyveneillä, sukeltajilla, vaikka Afganistanilla ei ole omaa merirajaa, merta, rannikkoa. Tarkoitus on vain saada politikoilta rahaa byrokratia-armeijan ylläpitoon.

  • HSn moderaattori oli ottanut taas yhden NATOkriittisen mobattavakseen. Keskusteluaiheena Kuusi itsemurhapommittajaa iski kuvernöörinvirastoon Afganistanissa eikä tämä viesti mennyt läpi:

   USAn ja NATO miehitys päätepisteessä

   USAn ja NATOn Afganistanin miehitys on tullut tiensä päähän, sillä talibaanit ovat eliminoineet siinä määrin keskus- ja paikallishallinnon USAlojaaleja korkeita virkamiehiä ja turvallisuusrakenteita.

   Nyt on enää talibaaneista kiinni, että USA ja NATO voivat vetäytyä Afganistanista järjestyksessä.

  • HSn netillä oli taas NATOn kampanjailtamat. Yritin alla olevaa viestiä kymmenkuntakertaa keskuateluun Yli 60 kuollut Irakissa, mutta HS sensuuri pysyi kovana, puolusti HSn NATOkampanjaa tai kiusasi NATOkriittisiä kitjoittajia.

   USAn ja NATOn miehitysvalta mennyttä

   USAn ja NATOn johto ei voi kuin niellä tappionsa. Irakissa vastarinta iski 17 eri alueella lähes yhtä aikaa USAn ja NATOn tukemiin, kouluttamiin, rahoittamiin maan turvallisuusviranomaisiin ja poliisiin. USA ja NATOmaat ovat yrittäneet sotatappionsa jälkeen kahmia valtaa Irakissa omilla marionetteillaan, mutta nyt sekin epäonnistuu.
   Sama meno on Afganistanissa. Talibaanit iskevät USAn ja NATOn korruptoimaan keskus-, alue- ja paikallishallintoon.
   Merkittävää tässä on se, että USA ja NATO uhosivat, että voivat käydä vaikka kuinka pitkää sotaa kun rahaa ja aseita on, mutta kyllä nyt USAn ja NATOn kaula on katkennut kun vastarinta on aloittanut uuden iskujen aallon.

  • HSn NATOkritiikin sensuuri jatkuu keskustelussa Libyan rahastoista ja lääkeostoista.

   Sensuuriperustetta ei taaskaan ole. USAlla ja NATOlla on sotalaivoja Libyan ulkopuolella estämässä merikuljetukset Libyaan Kadafin puolelle. Sama blokkaus on ilmatilassa, missä USAn ja NATOn tutkakoneet ja hävittäjät eivät päästä kuljetuskoneita Kadafin puolelle. Ja edelleen maalla, USAn ja NATOn sotilaita on Libyan rajoilla mm. Tunisiassa estämässä maakuljetukset Kadafille.

   USAja NATO estävät lääkehuollon kadafilaisille

   USAn ja NATOn sotavoimat estävät lääkäreiden, sairaanhoitajien, kenttäsairaaloiden, sairaalatarvikkeiden, lääkkeiden pääsyn maitse, meritse ja ilmateitä niille alueille Libyassa, jotka ovat uskollisia Kadafille.

  • Helsingin Sanomissa Väyrystä ei saa kehua eikä Niinistöä arvostella. Sensuuri iski Väyrysaiheidessa keskustelussa:

   Väurynen on terävä ilman tahroja

   Väyrynen on yhtä paljon menneisyyden mies kuin Niinistö ja Lipponen.
   Noista herroista Niinistö on presidentin tehtäviin ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtajalsi avuttomin ja hän vain odottaa, että pääsisi myymään Suomen USAlle ja NATOlle. Lipponen on jo kerran myynyt Irakgatena. Väyrysellä ei ole tuollaisia tahroja. Hän on isänmaallinen mies ja terävämpi kuin Niinistö ja Lipponrnkin.

  • HS suojelee sensuurin avulla omaa vihaviestien toimittajansa tavallista maisteria.

   Lähetin viestin testimielessä, joka äkkiä sensuroitiin/uudelleentoimitettiin Tavallisen maisterin maineen suojelemiseksi. Kun tTavallinen maisteri panettelee jotain kirjoittajaa, samanlaista suojaa ei ole:

   Kova poika

   Joko olet tyhjentänyt pajatsosi Venäjä vihasta. Nyt on menossa Kiina. Entä sen jäkeen. Mistä ammennat tuota vihaasi. Miltä tuntuu vihata kaikkea ympärilläsi.

   Viha syntyy siitä, että pelkää ympäristöä, mutta sinulla pelkoo tullee siitä, että et ole ihan sinut itsesi kanssa.

   Lue vaikka Dalai laaman taustoja ja historiaa niin roistomaisuus saa uusia ulottuvuuksia.

   HS sensuroi ja moderoi testiviestini seuraavasti:

   vastaus viestiin: Kiinan kansantasavalta on roistovaltio

   Tavallinen maisteri 18.08.2011 09:51
   --
   Lue vaikka Dalai laaman taustoja ja historiaa niin roistomaisuus saa uusia ulottuvuuksia.

  • "Helsingin. Sanomilla on oma toimittajamoderaattori nimimerkki Tavallinen maisteri"

   Uudessa Suomessa näyttäisi olevan kyseinen nimimerkki harvojen nimimerkillä kirjoittavien joukossa.

   "Puheenvuoron miljoonas kommentti julkaistiin viime viikonloppuna. Sen kirjoitti 13.8. klo 17.58 nimimerkki Pohjan Akka. Hän on yksi Uuden Suomen toimituksen erillisluvalla hyväksymästä 14 aktiivisesta nimimerkistä. Muut ovat: j gagarin, tourette, eve avolin, piilo, esperanza toivonen, Citycani, Ellinoora, Tavallinenmaisteri, Fabu Land, Tipu tahti, Kaarina P, JamesX ja pientalon poika."

   http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/81000-puheenvuoron-miljoonas-kommentti-ja-muita-uutisia

  • HSn jounalistinen moraali on erikoista. Ensin poistetaan NATOkriittinen viesti, minkä jälkeen Tavallinen maisteri kirjoittaa poistettua viestiä ja kirjoittajaa ilkkuvan viestin, jonka HS julkaiseen poistetun viestin tilalle. Näin kävi jo pääkirjoitussivullakin:

   Irakin sota jää historiaan
   Irakin sota sai maailman näkemään, kuinka USAn ja NATOn sotavoimat ovat mennyttä maailmaa. Irakia ennen USAn jättiarmeija oli hävinnyt modernin sodan älykkäämmin ja rohkeammin taisteleville vietnamilaisille. Nyt samanlaiset tappion saivat kokea USA ja NATO yhdessä, ensikertaa. Milloinkaan aikaisemmin sotahistoriassa määrällisesti, aseellisesti, resursseiltaan, varustukseltaan ja rahavaroiltaan paperilla niin ylivoimainen sotajoukko kuin USAn ja NATOn sotajoukko oli ei ole hävinnyt niin pienelle ja vaatimattomasti resurssoidulle sotajoukolle kuin Irakin vastarintasissit olivat. Tosin historia on mennyt tässäkin suhteessa eteenpäin. Vielä törkeämpi sotatappioUSAlla ja NATOlla on nyt Afganistanista.

   HSn/Tavallisen maisterin ilkkumaviesti, huom. Venäjä-nimittely/-viha ja puppe-nimittely:

   Kremlin moraali
   Tavallinen maisteri 21.08.2011 21:45
   vastaus viestiin: Irakin sota jää historiaan
   Pahapaavali 21.08.2011 18:04
   Miksi naurettava valehteleminen on Suomen Nato-jäsenyyden vastustajien ainoa metodi? Eikö teikäläisillä nyt ole yhtään ainoaa tosiasiaa esitettävänä? Onko aivan mahdoton saada aikaan edes yksi paikkansa pitävä lause?

   Afganistanissa törkeän ja säälittävän sotatappion ovat kärsineet vain Taliban- ja Kreml-hirmuhallinnot. Kremlin julmat ja laittomat miehitysjoukot joutuivat pakenemaan Afganistanista kymmenen vuoden laittoman miehityksen jälkeen vuonna 1989 ripulit pussihousuissa, koska ne tolvanat eivät oppineet edes pesemään käsiään vessan ja ruokailun välissä.

   Eikö yhtään hävetä puppe? -No eihän teitä hävetä mikään.

  • Keskusteluun Armeija tappaa HS sensuroi tänään tämän viestin:

   Tuhotappamista

   Vielä II maailmansodassa sodan tarkoituksena oli taistella vastapuolen sotilaita ja lyödä ne taistelussa, murtaa vastapuolen puolustus.
   Vietnamissa USA rytyi massiiviseen joukkotuhontaan sen jälkeen kun oli kokenut kovia tappiota mies miestä vastaan.
   Nyt 2000 luvulla USA ja NATO välttävät taisteluja. Tarkoitus on sotia kaukaa ja tuhota koko sotatoimialue ohjuksin, pommein ym.
   Siksi USAn ja NATOn sodissa kuolee enemmän siviilejä kuin taistelijoita.

  • Aika kovaa Naton suojelu on Hesarissa. En saanut tätä tänään läpi

   Suomessa parempi sotataito kuin USAssa ja Natossa

   On tyypillistä suomalaista alemmuuskompleksia ja nurkkakuntaisuutta yrittää liittää Suomen puolustusvoimat ja maamme turvallisuuspolitiikka USAn alaisuuteen NATOon.
   Nyt on nähty Irakissa, Georgiassa, Somaliassa, Afganistanissa, Libyassa, mihin USA ja NATO pystyvät nykyaikaisessa sodassa. Jos rehellisiä ollaan strategisesti eivät yhtään mihinkään. Tuhoa tulee, mutta siihen koko homma sitten jääkin.
   NATOn USAkenraaleilla ei olisi mitään lisäarvoa eikä käyttöä Suomessa. Ne vain sotkisivat suomalaisten osaamista.
   Tosipaikan tullen, jos Suomen mantereella ja lähialueilla taisteltaisiin USAn ja NATOn armeijoilla ei olisi paljoakaan jakoa.
   Puolustusvoimamme ei tarvitse kuin itsenäiseen ajatteluun kykeneviä upseereita sekä modernisaatiota niin puolustuksemme on kunnossa.
   Puheloinen tekee vääriä ratkaisuja kun ei osaa ajatella itse vaan hiihtää USAn ja NATOn perässä. Sieltä Suomi ei saa sellaista oppia, josta olisi jotain hyötyä Suomelle, mutta rahat menee ja tappioita tulee.

  • Nyt on viikonloppu ja HSn sota-asioiden sensuuri on taas tavalliden maisterin porukoilla. Ei mennyt läpi NATOkritiikki:

   USA ja NATO Libyan lääke- ja ruokapulan takana

   USA ja NATO ovat pommittaneet Libyan sairaaloita, lääkevarastoja, vesi- ja ruokavarastoja. USAn ja NATOn hävittäjät estävät ilmakuljetukset Kadafin tukialueille ja epäselville harmaille alueille. Merellä USAn ja NATOn sotalaivat estävät kuljetukset ja maalla Libyan rajoilla USAn ja NATOn erikoisjoukot.
   YKn pitäisi puuttua asiaan.

  • Hesaron viikonloppu ja ilta- yömoderaattorit ovat ulkoistettua palvelua joten tavallisen maisterin porukka pääsee sensurointiin käsiksi.

   Ei mennyt läpi tämäkään:

   EUn rauhanturvajoukot Libyaan

   Ban Ki moon esittää harmittomien ja valtaa vailla olevien poliisijoukkojen lähettämistä Libyaan kun ei uskalla esittää, että USAn ja NATOn YKmandaatti on ylitetty ja loppuu ja että EUn rauhanturvajoukot tulevat suojelemaan libyalaisia USAlta, NATOlta, kapinallisilta, Kadafin joukoilta.

  • Viikonloppuisin HSn sensuuri on henkilökohtaista. Sopimusmoderaattorit ovat saaneet HSn toimitukselta ja/tai toimittajia tukevalta tavallisen maisterin poppoolta ukaasit, että tiettyjen henkilöisen (NATOkriittisten) kirjoituksia ei julkaista. Ei mennyt läpi:

   Libyassa tapetaan nyt kadafilaisia

   NATOn USAkenraalit väittivät että Kadafi on kotikylässään piilossa, jotta saivat tekosyyn alkaa pomittamaan Kadafin kannattajia. Tavoitteena on tappaa kadafilaisia niin paljon, että he eivät pysty vastarintaan.
   Sellaista on sota.

  • Hesarissa on tänään tavallisen maisterin ilta ja yö. Kannattaa mennä katsomaan etenkin kun tavallisen maisterin viesteissä ei oöe mitään tolkku ja ne on jo tuhanteen kertaan Hesari julkaisdut.

   Sensuuri iski keskusteluun 53 teloitetun siviilin löytymisestä Libyassa.

   EU riitapukareiden väliin

   53 tapettua siviiliä voi olla USAn, tai NATOn tai kapinallisten tai Kadafin joukkojen aikaansaannosta.
   Juupas Eipäs ei nyt auta. YKn on lähetettävä EUn rauhanturvajoukot USAn, NATOn, kapinallisten, Kadafin joukkojen väliin perinteiseen rauhanturvatehtävään erottamaan riitapukarit toisistaan.

  • Hesari sensuroi NATOkritiikin keskusteluin Libyasta luvataan öljylasti syyskuun lopussa:

   Saaliinjako viivästyttää

   USA ja NATO ovat joutuneet jakamaan sotasaaliin Irakissa, Afganistanissa ja nyt Libyassa. Siksi öljytoimitukset Libyasta vaativat oman aikansa ja voivat olla suuri riski jos Kadafi aloittaa sissisodan kuten irakilaiset ja afgaanit.

  • HS sensuroi USAta ja NATOa kritisoivan kirjoituksen keskustelussa Kiinalainen ostaa palan Islantia:

   USA ja NATO lähtivät, EU ja Kiina tilalle

   USA joutui rahapulassaan sulkemaan oman ja NATOn tukikohdan Islannissa. Kun Islanti oli jätetty oman onnensa nojaan, se alkoi hakemaan turvallisuutta EUn jäsenyydestä ja puolustuksesta. Se ei näköjään ole riittänyt, kun nyt Islanti houkuttelee jo Kiinaa Islantiin ja turvaa Kiinalta.

  • Helsingin Sanomat osoittaa, että nettikiusaaminen, vihakirjoittelu ei koske sitä:

   Suosittele (1)
   Asiaton viesti
   Matti, olet mielestäni naiivi ja ajat omaa etuasi
   Pahapaavali 31.08.2011 10:11
   vastaus viestiin: Tarpeellinen nimimerkki
   KatriinaL 31.08.2011 09:37
   Matti, minäkin kannatan asiallisempaa ja oikeudenmukaisempaa keskustelua, mutta sinä olet mielestäni naiivi:Sinä pidät julkisuudesta, kaikki eivät pidä.Sinä saat töitä ja etenet urallasi kun esiinnyt julkisuudessa, kaikilla ei tuollaista työtä, tilannetta, elämää ole.Sinulla on työpaikkasi takanasi, mitä kirjoittelet, noin on vain harvoilla.Sinä saat ammatistasi tukea ja turvaa kirjoituksillesi, esiintymiselle, mielipiteillesi, noin on vain harvoilla.Se, että olen voinut kirjoittaa nimimerkillä on säästänyt minut paljolta ottaen huomioon, että jo nyt minua on NATOvastaisten mielipiteideni vuoksi mustamaalattu, uhattu, vakoiltu, nolattu, vihattu, paneteltu, kiusattu, minkä jokainen, joka on seurannut HSn nettikirjoittelua on voinut todentaa. Täysin suojassa en ole nimimerkkinäkään, sillä HSn ns. natottajat ovat kyllä selvittäneet henkilöllisyyteni, mutta ammattitaidottomasti, koska sekottavat minut jatkuvasti toisiin ja kolmansiin henkilöihin, minkä senkin voi HSn nettisivuilta todentaa.
   Vastaa Osallistu keskusteluun

   Suosittele (0)
   Asiaton viesti
   Tuttua tekstiä
   Tavallinen maisteri 31.08.2011 10:28
   vastaus viestiin: Matti, olet mielestäni naiivi ja ajat omaa etuasi
   Pahapaavali 31.08.2011 10:11
   Hassu yhteensattumako, mutta myös Kremlin miehen tapoihin kuuluu syyttää muita täsmälleen siitä, mihin se itse syyllistyy.

  • En saa läpi vastaustani Tavalliselle maisterille edellä esitettyyn viestiin:

   Matti m.o.t

   Matti,
   Kirjoitin, että sinulla on ammatti, jonka puitteissa voit kirjoittaa mielipiteitäsi ja saat omalta koneistoltasi tukeakin. Nyt Tavallisen maisterin Kremlviestistä ymmärtänet, mitä tarkoitan. Vai oletko sinä Matti Apunen Tavallinen maisteri?

   Törky-, vihakirjoittelun saa kuiriin vain julkaisijavastuulla, joka koskisi päätoimittajatasoa sekä moderaattoreita.

   Nythän moderaattoritaso on täysin kontrolloimatonta, paljon epäammattilaisia, ulkoistettuja jne., jotka voivat toimia törky- ja vihakirjoittajien kanssa ns. yksissä tuumin.

  • HS sensuroi viestini keskusteluun Kadafin kuolleesta tyttärestä.

   Kadafi on juuri tullut isoisäksi

   Kuuluuko USAn ja NATOn suunnitelmiin tappaa Kadafin ja Kadafin poikien lisäksi Kadafin lastenlapsetkin?

  • Taas Hrlsingin Sanomilta älytön sensurointi. HS oli avannut keskustelun Gaddafin poika vannoo jatkavansa taistelua. Otsikko on jo sellainen, että se innostaisi keskustelemaan, mutta taas HSn sotilastoimittaja nyt eri nimimerkillä haluaa hallita keskusteua eikä päästä läpi USAta ja NATOa arvioivia kirjoituksia, tai ainakaan minun kirjoituksiani:

   Libyan vastarinta

   Tulkinta, että Kadafin poikien ristiriitaiset lausunnot osoittaisivat, että Kadafi on menettämässä valtaansa on liian mekanistinen, liian sotilaallinen, liian propagandistinen, liian yksinkertainen, liian amerikkalainen.
   Sodan alusta lähtien Kadafi on käyttänyt erilaisia, jopa vastakkaisia strategioita niin, että USAn ja NATOn kenraalit ovat pudonneet kärryiltä.
   Nytkin Saif al Islam yrittää koota Libyan vastarintaa sotilaista, libyalaisista, koulutetuista nuorista samalla kun Saadi toimii poliittisella puolella pelaten aikaa ja tilaa.
   Jos pojat saavat vastarinnan kootuksi ja ohjatuksi sen sissisotaan USAta ja NATOa vastaan, USA ja NATO tulevat häviämään Libyan sodan samalla tavalla kuin Irakin ja Afganistanin.

  • Gradun tekijä, löysin sinulle mielenkiintoisen kirjoittelun. HS.n sotilasasioiden elikkä NATOn sensuuri keskustelee keskenään mutta julkisuudelle ja otaksutavasti HS.n toimitukselle, Tavallinen maisteri uudella nimimerkillä ja IsompiMursu, jotka muodostavat HS.n sotasensuurin.

   Keskustelusta käy ilmi sensoreiden kitkeryys siitä, että he eivät pysty estämään Natoa kritisioivia kirjoittajia eivätkä pysty ylläpitäään omaa Natopropagandaansa. Selittelevät sitä ikään kuin pyytäen anteeksi toisiltaan ja HS.n toimitukselta, pääliköiltä.

   Lue keskustelu:

   Oletko tietämättäsi koekaniini?

   mistä saisi vastausautomaatin 01.09.2011 13:47

   vastaus viestiin: Venäjä ja Kiina Libyassa

   Pahapaavali 01.09.2011 11:35

   Venäjä kuten Kiinakin suojelevat tietysti investointejaan ja sopimuksiaan. Koko sodan ajan Venäjä on selvästi ilmoittanut USAlle ja NATOlle, että Venäjän investointeja ei pidä tuhota tai Venäjä ryhtyy toimiin. Niinpä USA ja NATO joutuvat pommittamaan Libyaa kieli keskellä suuta.Nyt ollaan siinä vaiheessa, että USA ja NATOmaat yrittävät rohmuta väliaikaishallinnon avulla Venäjän ja Kiinan investointeja ja bisneksiä.

   Ovatko nimimerkki Pahapaavali, ja nimimerkki ss - ss sitä mitä luulen. Luin nimittäin seuraavan uutisen, joka kertoi juttukoneesta:

   "New Scientist -lehden mukaan ohjelma poimii sähköisestä pörssitiedotteesta tärkeimmät tiedot ja sijoittaa ne valmiisiin lauseisiin."

   "Yhtiö väittää, että ohjelma kirjoittaa sähköisestä tiedotteesta pörssiuutisen alle 20 sekunnissa."

   Olemmeko joutuneet koekaniineiksi?

   IsompiMursu 01.09.2011 15:27

   vastaus viestiin: Oletko tietämättäsi koekaniini?

   mistä saisi vastausautomaatin 01.09.2011 13:47

   Venäjä kuten Kiinakin suojelevat tietysti investointejaan ja sopimuksiaan. Koko sodan ajan Venäjä on selvästi ilmoittanut USAlle ja NATOlle, että Venäjän investointeja ei pidä tuhota tai Venäjä ryhtyy toimiin. Niinpä USA ja NATO joutuvat pommittamaan Libyaa kieli keskellä suuta.Nyt ollaan siinä vaiheessa, että USA ja NATOmaat yrittävät rohmuta väliaikaishallinnon avulla Venäjän ja Kiinan investointeja ja bisneksiä.

   Ovatko nimimerkki Pahapaavali, ja nimimerkki ss - ss sitä mitä luulen. Luin nimittäin seuraavan uutisen, joka kertoi juttukoneesta:

   "New Scientist -lehden mukaan ohjelma poimii sähköisestä pörssitiedotteesta tärkeimmät tiedot ja sijoittaa ne valmiisiin lauseisiin."

   "Yhtiö väittää, että ohjelma kirjoittaa sähköisestä tiedotteesta pörssiuutisen alle 20 sekunnissa."

   Olemmeko joutuneet koekaniineiksi?

   Listalta puuttuu muutama muu nimimerkki joita sama automaatti käyttää.

   On myös hauskaa lukea kun toisessa keskustelussa automaatti kirjoittaa että on maanpetturuutta kun tyhjistä kasarmeista ei luovuta säästösyistä ja toisessa ketjussa haukutaan kun niistä ollaan luopumussa.

   Tärkeintä on ajaa lähinnä omaa aatetta. Mikä se sitten onkaan

   Kysymys 3h:lle

   Johannes Apostata 01.09.2011 16:07

   vastaus viestiin: Sotapropagandaa

   3h 01.09.2011 13:31

   Unohdat maisteri, että kun USA.n armeija julistaa jonnekin sotatilan, koko tiedonvälitys alistetaan USAn armeijan käyttöön ja hallintaan.

   Niin on tilanne nyt Libyassa ja Afganistanissa. Oikeata tietoa noista maista ei nyt virallisesti julkaista.

   Milloin, hyvä 3h, Yhdysvaltain armeija on julistanut sotatilan Libyaan?

   Mielipideautomaateista

   Johannes Apostata 01.09.2011 16:11

   vastaus viestiin: Oletko tietämättäsi koekaniini?

   mistä saisi vastausautomaatin 01.09.2011 13:47

   Ovatko nimimerkki Pahapaavali, ja nimimerkki ss - ss sitä mitä luulen. Luin nimittäin seuraavan uutisen, joka kertoi juttukoneesta:

   "New Scientist -lehden mukaan ohjelma poimii sähköisestä pörssitiedotteesta tärkeimmät tiedot ja sijoittaa ne valmiisiin lauseisiin."

   "Yhtiö väittää, että ohjelma kirjoittaa sähköisestä tiedotteesta pörssiuutisen alle 20 sekunnissa."

   Olemmeko joutuneet koekaniineiksi?

   Minä olen yrittänyt muutamille nimimerkeille esittää kysymyksiä, mutta vastausta ei ole kuulunut. Noille mielipideautomaateille ei ehkä vielä kannata hakea patenttia, kun tekninen kehittely tuntuu olevan keskeneräistä. Saattaa tietysti olla, että tuotteen kehitteljällä ei ensi sijassa ole ollut mielessään tuotteen uskottavuus vaan pikemminkin sen viihdyttävyys.

  • Yritin lisäks kirjoittaa Upseriliitto keskusteluun,

   olin tavallisen teukan kanssa samaa mieltä että upseereja on liikaa ja että Nato Hornetit oli kallis virheratkaisu.

   Ei mennyt läpi.

   Kokemus sanoo, että jos kirjoitat Nato vastaisen viestin, HS.n omat Tavallinen maisteri, nyt joku Johannes Apostoli tai vastaava ja Isompi Mursu hyökkäävät kimppuun taikka siten sensuuri katkaisee että ei vahingossakaan kaksi kriittistä voi keskustella keskenään.

  • Sait kuule vielä Hesarin sensuurin haukut ja vihavihjailut perään:

   Suosittele (0)
   Asiaton viesti
   Erikoinen näkökulma
   Tavallinen maisteri 01.09.2011 19:06
   vastaus viestiin: Armeijamme hajonnut natolaisiin ja suomalaisiin
   3h 01.09.2011 13:21

   Tuen näkemystä, että armeijassamme on kahtiajako natolaisiin ja isänmaallisiin. Kertatusharjoituksissa oli jo kinaa asiasta.

   Varmasti oli kinaa.

   Mutta meillä Suomessa Nato-jäsenyyden kannattajat ovat nimenomaan niitä isänmaallisia. Tai siis meitä isänmaallisia.

   Upseeriliitossa isänmaalliset ovat aidosti huolissaan kun puolustuksemme ajataan alas.

   Ettekös te käytä tällä vuosikymmenellä pelkkään asevarusteluun joka vuosi rahaa saman verran kuin Suomen valtion koko vuosibudjetti. Ja se asevarustelu ei tarkoita puolustusaseistusta.
   Vastaa Osallistu keskusteluun

   • "Tavallinen maisteri

    Julkisen sanan neuvoston ohjeistus on mitä tervetullein. Suurin haastehan nettikeskusteluissa on ollut tämä:

    " 1. Toimituksen tulee seurata verkkosivujaan sekä pyrkiä estämään yksityisyyden suojaa ja ihmisarvoa loukkaavien sisältöjen julkaiseminen. Syrjinnän lisäksi ihmisarvoa loukkaavat esimerkiksi väkivaltaan yllyttävät sekä yksilöön tai kansanryhmään kohdistuvat vihaa lietsovat sisällöt. "

    Erityisesti Hesarin keskusteluissa riehuu muutama Suomea vihaava häikäilemätön valehtelija."

    http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/82255-alkaako-nyt-verkkokeskustelun-suursiivous#comment-1124107


  • HSn sensuuri estää keskustelun ja vastaamisen viestiin, jotta ao. ei pääse puolustamaan ajatuksiaan. Ohessa viesti, jota en saa läpi. Tapanainen on myös niitä Hesariin kirjoittelevia sotilaita IsompiMursun ja muiden lisäksi:

   Vastaus Tapanaiselle

   Tapanainen:
   1) Sotaharjoituksen päätösparaati syksyllä 1939 Viipurissa.
   2) Ei ota rahaa koulutuksesta koska se on ainoa mihin voidaan näin nopealla aikataululla vaikuttaa. Asehankintasopimukset tehdään vuosien, jopa 10 vuoden ajanjaksolla.
   3) Ei ne liiku kasarmitkaan

   Pikkunäppärä saivartelu ei ole kovin fiksua keskustelua, mutta niin yleistä sotavoimissamme:

   1) Suomi ei ole suurvalta, asevarastojen täyttäminen on ns. vanhaa aikaa, uskoa määrään, massaan ja meteliin. Sellaista uhkaa, tarvetta, tavoitetta ei ole eikä edes voi eikä saa olla, että ostetaan varastot täyteen aseita varastossa vanhenemaan
   2) Puheloinen kahmaisee rahaa koulutukselta, mikä on kardinaalivirhe, sillä armeijamme suurin puute on inhimillinen pääoma, luovuus, älykkyys, omaperäisyys, suomalaisuus
   3) kun ei ole kasarmeja eikä ole liikkuvaa armeijaa aika heppoisellakin loogisella päätelyllä ymmärtää mitä se tarkoittaa.

   • Ohessa vielä HS sensuurin logiikka, ilkkuminen, ivaaminen, nolaaminen:

    1) Tapanainen kirjoittaa ihan läskivastauksen, jossa ei puututa itse asiaan mutta ilkutaan
    2) Yritän vastata, mutta HSn sensuuri ei päästä läpi
    3) IsompiMursu kutsutaan kehiin ja hänen viestinsä julkaistaan. Hän nimittelee minua vähättelevästi Timoksi (?) , ja toistaa saman Tapanaisen "keksinnön" liikkuvista kasarmeista:

    Suosittele (1)
    Asiaton viesti
    Tässähän on uusi Niukkanen asialla
    Tapanainen 02.09.2011 14:31
    vastaus viestiin: Puheloisella panokset pahasti hukassa
    Pahapaavali 02.09.2011 13:15

    Puheloiselta on nyt ote kyllä lipsunut aika pahasti jos otetta on edes ollutkaan:

    1) Puheloinen hankkii aseita ihan yhtä paljon kuin ennenkin, mutta ei koulutukseen eikä harjoituksiin vaan varastoon kun hän samalla ottaa rahaa pois niiden käytöstä ja huollosta. Sellaista tarvetta ja uhkakuvaa Suomella ei ole, että aseita pitäisi ostaa varastoon makaamaan eikä sellaista armeijaa pidä luodakaan.

    2) Puheloinen antaa sotilaille potkuja, mikä voi olla perusteltua jos kysymys on epäpätevistä, mutta mitään eikä osaamista tule tilalle kun samalla Puheloinen ottaa rahaa ja resursseja pois koulutuksesta.

    3) Puheloinen lakkauttaa kasarmeja, vaikka ostaa aseita varastoon ja rakentaa armeijaa, joka ei ole liikkuva.
    1) Sotaharjoituksen päätösparaati syksyllä 1939 Viipurissa. Vastaanottajat Mannerheim ja ministeri Juho Niukkanen.

    Niukkanen: "onneksi ei ostettu aseita varastoon vanhenemaan....." Ohimarssissa oli mm Ranskasta ostettuja panssarivaunuja, joista säästösyistä puuttui tykki.

    2) Ei ota rahaa koulutuksesta koska se on ainoa mihin voidaan näin nopealla aikataululla vaikuttaa. Asehankintasopimukset tehdään vuosien, jopa 10 vuoden ajanjaksolla.

    3) Ei ne liiku kasarmitkaan
    Vastaa Osallistu keskusteluun

    Suosittele (0)
    Asiaton viesti
    Timo
    IsompiMursu 02.09.2011 17:24
    vastaus viestiin: Puheloisella panokset pahasti hukassa
    Pahapaavali 02.09.2011 13:15

    Puheloiselta on nyt ote kyllä lipsunut aika pahasti jos otetta on edes ollutkaan:

    1) Puheloinen hankkii aseita ihan yhtä paljon kuin ennenkin, mutta ei koulutukseen eikä harjoituksiin vaan varastoon kun hän samalla ottaa rahaa pois niiden käytöstä ja huollosta. Sellaista tarvetta ja uhkakuvaa Suomella ei ole, että aseita pitäisi ostaa varastoon makaamaan eikä sellaista armeijaa pidä luodakaan.

    2) Puheloinen antaa sotilaille potkuja, mikä voi olla perusteltua jos kysymys on epäpätevistä, mutta mitään eikä osaamista tule tilalle kun samalla Puheloinen ottaa rahaa ja resursseja pois koulutuksesta.

    3) Puheloinen lakkauttaa kasarmeja, vaikka ostaa aseita varastoon ja rakentaa armeijaa, joka ei ole liikkuva.

    1. Eli aseita saisi olla vain 20 000 varusmiehelle

    2. Jos nyt on palkattu 850 000 miehen armeijan johtamiseen ammattiupseereita ja tulevaisuudessa reserviä on se 200 000 miestä niin mihin noin 3/4 upseereista tarvitaan?

    3. Kuinka kovaa kasarmilla pääsee

    Vastaa Osallistu keskusteluun


   • Oikea Pahapaavali kirjoitti:

    Ohessa vielä HS sensuurin logiikka, ilkkuminen, ivaaminen, nolaaminen:

    1) Tapanainen kirjoittaa ihan läskivastauksen, jossa ei puututa itse asiaan mutta ilkutaan
    2) Yritän vastata, mutta HSn sensuuri ei päästä läpi
    3) IsompiMursu kutsutaan kehiin ja hänen viestinsä julkaistaan. Hän nimittelee minua vähättelevästi Timoksi (?) , ja toistaa saman Tapanaisen "keksinnön" liikkuvista kasarmeista:

    Suosittele (1)
    Asiaton viesti
    Tässähän on uusi Niukkanen asialla
    Tapanainen 02.09.2011 14:31
    vastaus viestiin: Puheloisella panokset pahasti hukassa
    Pahapaavali 02.09.2011 13:15

    Puheloiselta on nyt ote kyllä lipsunut aika pahasti jos otetta on edes ollutkaan:

    1) Puheloinen hankkii aseita ihan yhtä paljon kuin ennenkin, mutta ei koulutukseen eikä harjoituksiin vaan varastoon kun hän samalla ottaa rahaa pois niiden käytöstä ja huollosta. Sellaista tarvetta ja uhkakuvaa Suomella ei ole, että aseita pitäisi ostaa varastoon makaamaan eikä sellaista armeijaa pidä luodakaan.

    2) Puheloinen antaa sotilaille potkuja, mikä voi olla perusteltua jos kysymys on epäpätevistä, mutta mitään eikä osaamista tule tilalle kun samalla Puheloinen ottaa rahaa ja resursseja pois koulutuksesta.

    3) Puheloinen lakkauttaa kasarmeja, vaikka ostaa aseita varastoon ja rakentaa armeijaa, joka ei ole liikkuva.
    1) Sotaharjoituksen päätösparaati syksyllä 1939 Viipurissa. Vastaanottajat Mannerheim ja ministeri Juho Niukkanen.

    Niukkanen: "onneksi ei ostettu aseita varastoon vanhenemaan....." Ohimarssissa oli mm Ranskasta ostettuja panssarivaunuja, joista säästösyistä puuttui tykki.

    2) Ei ota rahaa koulutuksesta koska se on ainoa mihin voidaan näin nopealla aikataululla vaikuttaa. Asehankintasopimukset tehdään vuosien, jopa 10 vuoden ajanjaksolla.

    3) Ei ne liiku kasarmitkaan
    Vastaa Osallistu keskusteluun

    Suosittele (0)
    Asiaton viesti
    Timo
    IsompiMursu 02.09.2011 17:24
    vastaus viestiin: Puheloisella panokset pahasti hukassa
    Pahapaavali 02.09.2011 13:15

    Puheloiselta on nyt ote kyllä lipsunut aika pahasti jos otetta on edes ollutkaan:

    1) Puheloinen hankkii aseita ihan yhtä paljon kuin ennenkin, mutta ei koulutukseen eikä harjoituksiin vaan varastoon kun hän samalla ottaa rahaa pois niiden käytöstä ja huollosta. Sellaista tarvetta ja uhkakuvaa Suomella ei ole, että aseita pitäisi ostaa varastoon makaamaan eikä sellaista armeijaa pidä luodakaan.

    2) Puheloinen antaa sotilaille potkuja, mikä voi olla perusteltua jos kysymys on epäpätevistä, mutta mitään eikä osaamista tule tilalle kun samalla Puheloinen ottaa rahaa ja resursseja pois koulutuksesta.

    3) Puheloinen lakkauttaa kasarmeja, vaikka ostaa aseita varastoon ja rakentaa armeijaa, joka ei ole liikkuva.

    1. Eli aseita saisi olla vain 20 000 varusmiehelle

    2. Jos nyt on palkattu 850 000 miehen armeijan johtamiseen ammattiupseereita ja tulevaisuudessa reserviä on se 200 000 miestä niin mihin noin 3/4 upseereista tarvitaan?

    3. Kuinka kovaa kasarmilla pääsee

    Vastaa Osallistu keskusteluun

    Tästä tiedosta Media yrittää vaieta visusti..

    Mäkelänrinteen iltaukiosta valmistuneita virallisia ylioppilaita oli 27. Kyseisessä listassa ei ole Stieren, Lindell tai Guzenina nimistä ylioppilasta. Voitte itse sen todeta tästä seuraavasta linkistä:

    http://aijaa.com/v.php?i=007828774795.jpg

    Kyseinen Spes Patriae-1991 kirja on Helsingissä Rikhardin kadun, Kallion ja Pasilan kirjastoissa. Voitte itse käydä tarkistamassa, jos epäilette ettei ko. linkityksen tiedot muka ole oikeita.

    Spes Patriae-1991 kijassa on kaikki valmiustuneet ylioppilaat kyseisenä vuonna..

    ..ja Guzenina itse sanoo, ettei hänellä ole koskaan ollu ylioppilaslakkia...

    http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/869926/maria-guzenina-kadotin-ylioppilaslakkini---selvin-pain

    ..siis..mitä tässä on enää miettimistä...GUZENINA EI OLE YLIOPPILAS!!


  • Minulla on myös omakohtaisia kokemuksia sananvapauden rajoittamisesta. Kirjoitin noin 1-2 vuoden aikana yhteensä viitisen viestiä paikallislehden mielipidepalstalle (johon voi laittaa mielipiteensä nimettömänä) paikallisten seurojen yhdistymisestä saman katon alle. Viestit eivät olleet törkeitä, vaan mielestäni melko kesyjä. Suuttumukseni perustui siihen, että enemmistö oli ollut yhdistymistä vastaan ja kun myöhemmin sain tietää järjestössä tapahtuneista taloudellisista väärinkäytöksistä, ne vielä lisäsivät suuttumustani. Näin jälkeenpäin ajatellen nimettömien viestien lähettäminen tuntuu lapselliselta ja väärältä tavalta vaikuttaa ja viestit olisi hyvin voinut myös jättää kirjoittamatta.

   En kuitenkaan ollut ainoa viestien kirjoittaja vaan asiasta julkaistiin paljon myös muita, enimmäkseen negatiivisia mielipiteitä.

   Myöhemmin sain tietää 100% luotettavalta taholta, että uusi kattojärjestö sai kaikki viestini ja nimeni tietoonsa ja pyysivät, että viestejäni ei enää saanut julkaista. Syyksi oli mainittu minun oletetut mielenterveysongelmat. Mielenterveysongelmia minulla ei ollut eikä ole, viestien julkaisuaikaan elämässäni kyllä oli paljon stressiä ja surua, se on totta. Itse en ikinä ole kertonut viestien laittamisesta yhdellekään henkilölle, joten minun kautta tieto ei levinnyt. Asian pointti kuitenkin on se, että ikinä eikä missään tapauksessa kukaan olisi saanut antaa viestejäni ja nimeäni tuolle kattojärjestölle. Ja nythän asian tuntuvat tietävän kaikki, paikkakunta on pieni. Olen lukenut keskustelupalstan ohjeet ja mikäli viestini katsottiin olevan "lietsomista" (mitä ne ei mielestäni olleet) , olisi ne vaan pitänyt jättää julkaisematta. Ei ilmiantaa nimeäni ja yhteystietojani. Minusta tässä toimittiin törkeästi väärin ja olenkin miettinyt mitä voisin asialle tehdä. Kenelläkään ei ollut oikeutta antaa viestejäni ja puhelinnumeroani eteenpäin.

   Ja tämä tarina on tosi.

  • Aamulehti käynnisti muutama päivä sitten lähinnä S-kauppaliikkeen hallintoneuvoston jäsenten saamiin alennuksiin ja etuihin kohdistuvan uutiskampanjan. Se avasi laajan ja vilkkaan keskustelun, johon pääsi paljon parjaavia puheenvuoroja. Aalla oleva teksti jäi kuitenkin Aamulehden toimituksellisen sensuurin kynsiin. Lukija osaa itse arvioida, sisältääkö kirjoitus perusteltua syytä sensurointiin vai onko esitetty mielipide vain Aamulehden toimituksellisen tarkoituksen ja tavoitteen vastainen.

   Kirjoitus Aamulehteen 2.9.2011

   "Yhtiön hallintoneuvoston ja hallituksen jäsen ei käsittele kunnissa asioita, jotka koskevat yhtiön ja kunnan välisiä sopimuksia tai hankkeita, jossa yhtiö on osapuolena. Hän on jäävi kunnan päätöksenteossa sai hän hallituksen tai hallintoneuvoston jäsenyydestä henkilökohtaista etua eli ei.

   Asialla on kuitenkin laajempi ja yleisempi merkitys, jonka toivon Aamulehden sallivan tässä yhteydessä tuovan esille, vaikkain se näyttää haluavan zoomattava asian S-ketjun toimintaan. Onkohan ilmoitusmyynti tökkinyt?.

   Yhtiökokous määrittelee yhtiön hallintoneuvoston palkkiot. Hallituksen jäsenten palkkioista päättää yhtiökokous tai hallintoneuvosto, jos sellainen yhtiössä on. "Maan tapa" on kuitenkin ollut, että palkkiopäätösten lisäksi hallituksen ja hallintoneuvostojen jäsenille on maksettu ja myönnetty erilisia lisäetuuksia esi. hallituksen tai pelkästään toimitusjohtajan päätöksellä. Tunnemehan esim. ja mm. "tunturimökit yms", joissa yritysten ja joskus hallintoneuvotojenkin jäsenet ovat voineet nauttia lomistaan "piikki auki". Seminaari-, koulutus- ja tutustumismatkat, tuote- ja uutuusesittelyjä jne.

   Näitä etuisuuksia tarjoavat ja järjestävät juuri ne yrityksen tahot, joiden toimintaa hallituksen ja hallintoneuvostojen jäsenten tulisi valvoa osakasten lukuun. Näillä lisäeduilla valvojat sitoutetaan valvottaviin. Antelijas toimitusjohtaja/hallitus on "hyvä kaveri", joka ansaitsee hyvän palkkakehityksen ja jonka tekemisiin puuttumiskynnys korottuu. Yhtiökokouksissa kannattaakin kiinnittää asiaan huomiota ja kysellä, minkälaisia etuisuuksia yhtiön toimielinten jäsenillä on sen lisäksi, mitä toimivaltaiset yhtiön päätöselimet ovat päättäneet.

   Aamulehti voisi esimerkinomaisesti julkaista, ketkä kaikki saavat esim Aamulehden vuosikerran maksutta aivan ilmaiseksi. Onhan kestotilauksen hinta yli 250 €/v. Miksi jotkut saattavat saada sen ilmaiseksi ilman yhtiökokouspäätöstä, kun pienipalkkainen yksinhuoltajaäiti joutuu maksamaan siitä täyden maksun? Saatanpa yhtiökokouksessa sitä kysäistä!

  • Ihan sama jos esim. iltasanomat sensuroi omia sivujaan, se on heidän säännöt heidän sivullaan mutta valtio ei mielestäni saisi tällaistä tehdä.

  • Ei mene läpi, johtunee NATOnäkökulmasta ja siitä, että alla on Tavallisen maisterin Johannes Apostolin kirjoitus:

   Nyt eliminodaan kadafilaisia

   Bani Walidin alue on kokonaisuudessaan Kadafin kannattajia. NATO jo pommittaa sitä, kohta alkaa kapinallisten tykistö, ohjukset, tankit, sen jälkeen rynnäkkö.
   Kysymys ei tietenkään ole Kadafin jahtaamisesta vaan nyt USA, NATO ja kapinalliset tappavat ja vangitsevat libyalaisia heidän mielipiteidensä vuoksi.

  • Vaikuttaa pikkasen siltä, että nämä hesarin nato veijarit touhuavat muillakin palstoilla, aamulehdessä, iltasanomissa, iltalehdessä.
   Siinä täytyy olla natomielisellä lehdistöllä näpit pelissä, muuten ne eivät saisi räyhätä niin kuin räyhäävät ja haukkuvat.
   Joku tämänkin lehdistön natojuonen joskus paljastaa 20 vuoden kuluttua kun natoa ei silloin enää ole.

  • Hrlsingin Sanomat suojelee NATOn mainetta. Miksiköhän? Että kokoomus saisi Suomen liitetyksi NATOon.

   Helsingin Sanomat oli uutisoinut: Amerikkalaissotilas ampui BBCn toimittajan Afganistanissa.

   Yritin täsmentää HSn uutisointia kun kansainvälisissä uutisissa ja Suomessa eri tv-kanavilla ilmoitettiin NATOn sotilas tai NATOn Isaf sotilas oli ampunut BBCn toimittajan, mutta HS sensuroi.

   NATOn sotilas ampui toimittajan

   NATOn kuuluisi olla vastuussa brittitoimittajan tappamisesta, mutta vastuunottoa ei ole näkynyt.
   Kansalliset ja kansainväliset toimittajajärjestöt ovat olleet aika pelokkaita tuomaan esiin, kuinka suuressa määrin USA ja NATO ovat kohdistaneet sotatoimensa toimittajiin, kustantamoihin, painotaloihin, tv- ja radioasemiin.
   USA ja NATO ovat tappaneet huomattavan määrän ulkomaisia ja paikallisia toimittajia Irakissa, Afganistanissa, Libyassa.

  • Ei menny helsingin sanomien netissä läpi

   Keskustelun aiheena Interpol alkaa etsiä Gaddafia

   USAn ja NATOn kompastelua

   NATOn pääsihteeri Rasmussen totesi uhmakkaana vain muutama päivä sitten, että USA ja NATO operoi Libyassa niin kauan, että Gaddafi on pois vallasta.
   Hän ei sanonut mitään Interpolista, että USA ja NATO ovat joutuneet turvautumaan Interpoliin Kadafin vangitsemiseksi kun omat kyvyt eivät riitä.

  • Hesarissa ei saa USAta ja NATOa arvostell: ei sittenkään vaikka keskustelussa on otsikko: Lähes sata NATOn sotilasta haavoittunut talibanien iskussa Afganistanissa:

   USA ja NATO eivät mitenkään suojanneet tukikohtaansa, sotilaskeskittymäänsä 9/11 vuosipäivänä, vaikka yleisesti oli tiedossa, että USAn ja NATOn joukkoihin voidaan iskeä. Iskulla talibanit ottivat 90 USAn ja NATOn, Isafin sotilasta pois pelistä.

  • Kymmenisen kertaa yritin, mutta HS oli sitkeä. Keskusteluna Kodinturvajoukkoihin ei varaa.

   Täytyy ymmärtää, että HSllä on omat sotilastoimittajansa, jotka katsovat päältä sota-, sotilas-, puolustus-, NATOasiat ja nyt jo suojelevat Niinistöä ilmeisesti Niinistön NATOkannan vuoksi:

   Suomi ei ole sellainen yhteiskunta eikä poliittinen järjestelmä eikä Suomessa ja Suomella ole sellaisia turvallisuusuhkia, joihin tarvittaisiin kodinturvajoukkoja.
   Joku on jossakin ymmärtänyt, että puolustusasiat on pidettävä puolustusvoimien hallinnassa ja komennossa. Nyt vain vedotaan rahan puutteeseen.
   Kodinturvajoukkojen esityksen takana on kokoomus, ne kokoomuslaiset, jotka kannattavat Suomen liittämistä NATOon ja amerikklaismalliseen kodinturvajärjestelmään sekä yhteistyöhön. Kokoomus olisi käyttänyt kodinturvajoukkoja Suomen kansalaisten mielen militarisoimiseksi, kokoomuksen poliittisen aseman pönkittämiseen sekä nyt heti NATOjäsenyyttä kannattavan Niinistön presidenttivaalikampanjan tukemiseen.

  • HSn sensuuri iski taas totaalisti. Vanha malli, NATOa arvosteleva kirjoitus ei mene läpi, tilan ottaa Hesarin oma toimittaja Tavallinen maisteri nyt myös Kohtuutta ja Johannes Apostola nimimerkeillä. Sitten pari Pahapaavalia mustamaalaavaa ja venäläistävää kirjoitusta.

   Sensuuri iski vaikka olin vastaamassa toiselle kirjoittajalle, aiheena Sotilastutkijat: Suomen lähialueelle epävakauden tila

   Heikkenevä NATO tai NATOa ei olemassakaan

   Rohmar, sinulla on jalat maassa ja oma ajattelu tallella. Jotkut Suomessa yrittävät Suomeen Viron mallia alkaa tappelemaan NATOn helmoista Venäjän kanssa.

   Viro on selvästi tehnyt virheellisen turvaratkaisun. Mitä Viro sitten tekee kun NATO hajoaa omiinsa tai kun NATO heikentyy heikentymistään. Sitä Virossa ei ole kukaan osannut ajatella.
   Eiköhän Maanpuolustuskorkeakoulun raporttikin vihjaa, minne päin pitää olla kyykyssä, jos kyykyssä haluaa olla ja sen se myös vihjaa, että nyt kannattaa miettiä turvallisuusratkaisuja ympäristöön, missä NATO on heikko tai sitä ei ole ollenkaan.

  • Oletteko huomanneet, että HSn moderaattori blokkaisi näin viikonloppuisin Nato- ja Niinistökriittiset teksit niin kauan kunnes Tavallinen maisteri Isompimursu, Kohtuutta, Johannes Apostata jne. on duunissa ja voi liittää kommentit ja haukkumiset perään?

  • Oletteko huomanneet, että HSn moderaattori blokkaisi näin viikonloppuisin Nato- ja Niinistökriittiset teksit niin kauan kunnes Tavallinen maisteri Isompimursu, Kohtuutta, Johannes Apostata jne. on duunissa ja voi liittää kommentit ja haukkumiset perään?

  • Niinistö ei Hesaridsa arvostella.

   HS oli itse avannut keskustelun, missä Niinistö ehdottaa IMFää apuun EUn kriisiin.

   Ei mennyt läpi:

   Niinistö elää vanhassa maailmassa ja toisella otsikolla Niinistö taas USAn asialla

   Niinistö ajaa samaa kuin USA, että USAn kontrolloimalle IMFlle annettaisiin EUn talous-, pankki- ja eurokriisi hoidettavaksi.
   Onneksi EUssa ollaan valppaana ja torjutaan IMFn ylivalta EUssa. IMF ei sovi EUkriisin selvittäjäksi, mutta partneri se voi olla.
   Niinistö on vielä kiinni USAnapaisessa maailmassa. Häneltä on jäänyt uskomatta, että USAlla ja IMFllä ei ole tarvittavia varoja.

  • HSn krskustelu: Supertietokone rajasi Osaman olinpaikan ...

   Ei mennyt läpi kriittonen viesti:

   Osamasta markkinahyöty irti

   Jotain tällaista sitä on odotettukin. USAn yritys mainostaa ja myydä häiveteknologiaa ns. Osama operaatiossa meni pieleen kun kopteri ammuttiin alas.
   USAn tiedustelulennokkejakin oli paha mainostaa kun Osama oli muka asunut vuosikausia ihan tavallisena Pakistanissa. USAn armeijan uskottavuuskin on madonlukemissa kun Hollywwodin Osamantappo-elokuvasta ei tullutkaan kassamagneettia eikä sitä ns. oikeaa totuutta.
   Nyt sitten USAn it-teollisuus yrittää supertietokoneella ja pakko onkin kun Kiina on sillä alalla mennyt jo menojaan.

  • HS, Rehn: Maailman talouspäättäjät erittäin huolestuneita

   Ei läpi:

   Tattakait talouspäättäjät ovat huolestuneita

   Nyt on kysymyksessä sen mittaluokan moka ja arvovaltakiista, että maailman talouseliitti ei voi muuta kuin olla huolissaan.

   Ulospääsy kriisistä on mahdollista vain jos eliitin valta murtuu, jos uusliberalismikriittiset ja EU- sekä eurokriittiset saavat vallan.

  • HS:Katainen pitää uhkana poliittisen ilmapiirin muutosta

   Ei läpi:

   Hurskastelua Katainen Hurskastelua

   Tuommoista se jälkiviisaus sitten teettää. Vihe taphtuu ja sitten katumus ja muiden syyttely.

   Kokoomus päästessään hallitusvastuuseen sanoutui rynnien ja pilkaten irti sopimisesta, konsensuksesta, työmarkkinapuolella kolmikannasta.

  • HS: Katainen pitää poliittisen ilmapiirin muutosta uhkana

   HS sensuroi:

   Katainen pelkää Niinistön puolesta

   Aivan oikein media ei ole pitänyt piilossa sitä, että Niinistön talouspäätökset veivät Suomen tähän hulluakin hullumpaan EUn EMUeurokurjuuteen..
   Jos oltaisiin seurattu Väyrystä, meillä olisi vielä markka niin kuin Ruotsilla kruunu, hyvin pyyhkisi eikä oltaisi eurokriisissä.
   Sitä Katainen nyt pelkää.

  • HS sensuroi. Niinistöä ei saa arvostella. Joku voisi kokeilla, menisikö läpi jos Niinistön nimen tilalle vaihtaisi Väyrysen, Soinin tai Lipposen.

   Keskusteu oli Aamulehti pyytää anteeksi Lipposelta

   Vaalilokaa

   Niinistön joukoissa alkaa hermo nykiäkun Väyrynen on jo mennyt ohi kokoomuslehti Uuden Suomen gallupissa ja on jo kulman takana, että toisella kierroksella on Väyrynen-Lipponen.
   Totta on, että ALn johdon olisi pitänyt olla kriittisiä Lipposta koskevan törkyjournalismin suhteen, mutta luultiinko lehdessä, että Lipponen ei reagoi ja tuli yllätyksenä kun Lipponen olisi vienyt törkyjournalismin oikeuteen.

  • Hesari ei päästäny läpi

   Kokoomusmedian loanheittoa

   Lipponen teki oikein kun puuttui heti kokoomuksen ja Niinistön tukijoiden loanheittoon. Niinidtö vaalityöntekijät ovat hermona kun Väyrysen, Soinin, Lipposen kannatus kasvaa ja Niinistön laskee.

  • Hesarilla on paljon isompiakin asioita salattavanaan kuin pelkästään Nato-keskustelut. Näiden asioiden puhumisesta seuraa porttikielto hesarin sivuille.

   Hesarin toimittajat muuten lukevat väärin kirjoitettuja osoitteita, joten terveiset poistetusta kommentista lähettää kivasti esim. näin:

   http://www.hs.fi/kotimaa/Käytä näitä sanoja suomalainen/a1305545987486HSONJUUTALOISOMISTEINENMEEDIAAAMERIKANTAPAANJONKASENSUURIONPAHEMPAAKUINUSSENIORISSA
   jotta viestisi varmasti huomioidaan paina monta kertaa f5-nappia.

  • Hesarin moderoija ei julkaissut kirjoitustani vaan antoi tilan Hesarin omalle puolustusasioiden toimittajalle IsompiMursulle joka taitaa olla nimimerkki Tavallinen maisterikin.

   Moderoijat tykkäävät olevansa fiksujakin kun IsompiMursu saa nimitellä minua jostain syystä Timoksi, vaikka olen asianmukaisesti nimeni ilmoittanut Hesarin toimitukseen.

   Timon jankkaaminen on tyypillistä armeijan psykologiaa, kiusaamista sitä joukossa tyhmyys tiivistyy.

   Keskustelu oli Hornetien tullimätkyistä. Viestini, joka ei mennyt läpi:

   Peli olisi vihellettävä poikki

   Puolustusvoimissa oli Horntien hankinnan aikoihin kahta ilmaa, teknisistä syistä, myös geopoliittisista syistä ja myös hintapoliittisista syistä.

   Se siipi voitti, joka ei välittänyt pätkäkään muusta kuin siitä, että koneet hankitaan lännestä, ihan Ameriikasta huolimatta siitä, että Hornettimme on valmistettu USAn laivastokäyttöön.

   Sen jälkeen Horneteista on tullut ylimääräistä laskua toinen toisen perään ja isoa laskua. Kyse on sadoista miljoonista, miljardeista. Samaa tahtia Hornet on kulunut ja vanhentunut lentäväksi koulutuskoneeksi.

   Ruotsissa maan armeija osteli Ruotsin puolustamisen kannalta kyseenalaisia kalliita aseita, mutta ei kauaa. Siellä demarit puhalsivat NATOpelin poikki. Meillä pilliin voisi puhaltaa keskusta tai perussuomalaiset.

   Luikerteleminen Hornetien tullimaksusta oli halpamainen ja kallis vedätys peittää koneiden todellinen hinta.

  • Näyttää myös YLE:n uutispalsta harjoittavan sensurointitoimia. Aamulla 29.9.2011 oli aamun ensisijainen uutinen "Harmaa talous voi hiipiä vanhusten palveluihin"
   Jyväksyläläinen professori oli tutkinut ja todennut, että eräissä EU valtioissa vanhustemnpalvelu tapahtui suurelta osin harmaan talouden puitteissa vieläpä maahanmuuttajanaisten toimesta. Syynä pidettiin tutkimuksessa vanhustenhuollon ulkoistamista.

   Kirjoituksessani totesin tietämykseni ja kokemukseni nojalla olevan toteennäytetty, että eräissä eteläisissä maissa "harmaa talous" on monilla aloilla erittäin yleinen ilmiö. Olematta professori tai edes tiedemies totesin analyysinäni, että "yhteiskunnassa, jossa harmaa talous on muutoinkin yleinen ilmiö, myös kotona annettu kodinhoitotyökin useasti tapahtuu harmaan talouden puitteissa". On siis virheellinen analyysi, että kodinhoito Suomessa olisi erityisen ja muita aloja suuremmassa vaarassa harmaan talouden suhteen. Mielestäni uutinen oli asenteellinen yksityisiä vanhushuoltoyrittäjiä kohtaan. Erityisen epämiellyttöävää oli uutisessa se, että väitetyn uhan kauhetta korostettiin tarkoitushakuisesti sillä, että kotipalvelutyötä teetetään harmaan talouden myötä nimenomaisesti maahanmuuttajilla (mikä olisi tietysti aivan järkyttävää)..

   Tällainen uutiskritiikki ylitti YLEn sensurointivirkamiesten toleranssin eikä sitä hyväksytty kirjoituspalstalle.

  • YLE ei edes avaa kaikkiin uutisiinsa keskustelua ettei sen virallista kantaa alettaisi epäilemään. Palautetta tästä on heille annettu usean henkilön toimesta, mutta vastausta ei ole kuulunut.

   On tämä silti rehellisempää touhua mitä toisella kokoomusmedialla HS:lla. Yle ei edes yritä antaa kuvaa siitä että heidän sivuillaan saisi kuka tahansa keskustella, kuten HS.

   Ylen toimitus lukee myös pieleen menneitä verkko-osoitteita, joten heidänkin pommittaminen on mahdollista yllä kerrotulla tavalla, josta muuten loppu joutui sensuurin kouriin. Tosin areenan yhteysvirheet ja muut palveluiden takkuamiset tulevat olemaan arkipäivää, mikäli toimituksen puudeleita näin ajattelit lähestyä.

  • Uskomattomia stooreja. Yo2007, saat kelpo seminaariesitelmän, mutta älä lannistu jos opettajasi sättii tai ohjaa tiseen aiheeseen. Hän voi itse olla sotkeentunut tähän sensuuriin. taikka vaan kokoomuslainen, natolainen, hesarilainen.

  • Väyrystä ei saa Hesarin netissä puolustaa eikä Niinistöä moittia. Sensuuri toppasi.

   Väyrynen hakee kannatuksensa kansalta

   Väyrynen hakee kannatuksensa Suomen kansalta yhtäarvoisesti joka puolelta Suomea.
   Onhan se kunnioitettavaa verrattuna esim. Niinistöön, joka luottaa Helsingin Sanomiin, Ilta-Sanomiin, MTVhen, Yleen.

  • Tänään HSn moderaattorilla lienee ollut joku syy sensuroida viestini. Yritin läpi useampia kertoja. Keskustelun aiheena oli Espanjan sopimus ottaa Rotan tukikohtaansa USAn ohjuspuolustusjärjestelmän osatoimintoja.

   Kun en tiedä sensuroinnin syitä oletan ja arvioin, että sensuroinnin syy saattoi olla se, että arvostelen NATOa, NATOn rahaongelmia, USAn puolustusministerin ja NATOn rahariitoja, joita HS ei halua Suomen kansan tietoisuuteen NATOimagoa vahingoittavina, tai HSn toimitus ei tiennyt puolustusministeri Panettan lausunnoista ja vaatimuksista tai sitten vain ihan siksi, että viestin lähettäjä olin minä.

   Viestini otsikko: NATOn rahat eivät riitä

   USA jätti NATOmaat rauhaan hetkeksi, siksi ajaksi kun USA vaihtoi puolustusministeriä.
   Nyt on USAlla uusi puolustusministeri ja taas sama vanha NATOjäsenten uhkailu päällä.

   Samassa kokouksessa missä Espanjan sopimus julkistettiin, USAn puolustusministeri Panetta ilmoitti suoraan, että NATOmaiden on pantava lisää rahaa puolustusmenoihin, jotta NATOon ei synny tyhjiötä.

   Panetta ilmoitti myös että USA ei tule kompensoimaan NATOmaiden puolustusbudjettien leikkauksia koska USAkin joutuu leikkaamaan.

   Huomionarvoista on, että tällä kertaa USAn ulkoministeri ei vaatinut rahaa johonkin tiettyyn sotaan vaan NATOn asevarusteluun ja toimintakykyyn. Panetta näkee jo, että USAn ohjusjärjestelmään eivät rahat tule riittämään.

  • Kirjoitin Naton 4 kohdan rauhanohjelmasta kriittisen arvion. HS sensuroi.

  • Seminariestitelmän pitäjä: tutki onko HS.n turvallisuuspolitiikan sensuuri järjestetty niin, että sota-, puolustus-, Nato -asiat menevät suoraan tietyille toimittajille joko Hesarissa taikka puolustusvoimissa.

   Tutki nnko tämä se joukko taikka verkosto joka sensuroi mutta myös pilkkaa ja mustamaalaa Natosta kriittisesti kirjoittavat.

   Sodan aikaan ja vieläkin rauhanolissa tiedotusvlineillä on ns. sota-asiainkirjeenvaihtajat mta HS.n suhteen kysymys voi olla ihan "Nato-projektista".

  • HS: Amnesty:Vankilentoja luultua enemmän Suomessa

   Ei mennyt läpi:

   Haloo kuuluuko tutkiva journalismi

   Nyt olisi paikka näyttää EUlle ja maailmalle, että olemme demokratia. Tutkiva journalismi voisi kaivaa nimet esiin, ketkä Suomessa tiesivät ja hyväksyivät kidutusvankien lennot Suomen kautta.

   Arvatenkin vastustus nimien selvittämiseksi on kova, natomielinen media, kokoomus ja SDP, joiden poliitikolta voisi hihat palaa, mikä ei tietäisi tietenkään gutaa Niinistölle ja Lipposelle, mutta vapaaseen tiedonvälitykseen uskovalle tekisi.

  • HS: KRP epäilee useita Patria-lahjuksista

   Ei mennyt läpi:

   Patria sai näpeille

   Patria lähti rynnimään USAn aseteollisuuden Natomerkkinoille Sloveniaan. Näpeille tuli. Se tässä on ikävää, että poliitikkomme pääsevät (pääsee ) kuin koira veräjästä.

   Syyllisten lahtaamisen sijasta nyt olisi kuitenkin aika alkaa vaatia, että Suomen valtio, PM, Suomen aseteollisuus alkaisivat panostaa EUn puolustusyhteistyöhön ja EUn aseteollisuuteen. Sieltä kautta asekauppa on turvatumpaa ja pitkäjänteiseempääkin.

  • HS: EU tuomitsee väkivallan Egyptin kopteja kohtaan

   Ei mennyt läpi, tarkoittaa että HS sensuroi tänä iltana viestini 100 %sti.

   Provokaatio

   Kristittyjen ja muslimien joukosta todettiin, että ulkopuoliset houkuttelivat kristityt ja muslimit yhteydenottoihin.

   Intressantteja ovat Egyptin sotilasdiktatuuri sekä CIA ja Mossad.

  • Libyan valiaikaishallinto ja Nato

   SURAA 11.10.2011 10:08

   vastaus viestiin: Lujaa menee, mutta menköön...

   Poliittinen tarkkailija 10.10.2011 23:10
   Niin nakyy menevan lujaa ettei Natoa ja Libyan valiaikaishallintoa saisi enaa edes mainita samassa kommentissakaan jos haluat kommenttisi lapi. Sarkozy ja Cameron ovat hekin ottaneet etaisyytta koko kahinaa kun heillekin nayttaisi alkaneen selvita, etta nyt taisi tulla lyotya katensa siihen ihteensa. Naton paasihteeri sentaan yrittaa viela muistuttaa ja puhua siviilien suojelusta pitaa sitakin teemaa ylla. No jotainhan sita on tehtava palkkansa eteen.

  • Helsingin Sanomien netiltä härski sensurointi.

   Keskusteluaihe Ministeri Wallin: Suomea ei puolusteta kasarmeista

   Sensuroitu viesti:

   Suomea puolustetaan kasarmien avulla

   Puheloiselle ja NATOlle uskolliset sotilaat ja tietyt kokoomuspoliitikot alkoivat puolustaa kasarmien alasajoa väittäen, että kasarmeista ei Suomea puolusteta.

   Nyt Wallinille pitäisi jonkun sitoutumattoman ammattilaisen opettaa, että varuskunnat on nopein ja kaikkein taloudellisin sekä tehokkain organisaatio alueelliseen puolustukseen.

   Varuskunnat eivät ole aluepolitiikkaa vaan aluepuolustusta. Wallinille pitäisi opettaa vielä, että suomalainen aluepuolustus on maailmalla erittäin korkealle arvostettu taistelu- ja puolustusmuoto.

   Ihmetyttää, että Wallin ruotsinkielisenä ei muka ymmärrä, mikä merkitys Dragsvikilla on.

   Alueellinen puolustus tarvitsee vain resurssointia ja modernisointia ja vain suomalallisin voimin. Resurssointi on poliitikkojen tehtävä, modernisointi sotilaiden tehtävä.

   USAssa ja NATOssa USAn kenraalit eivät ymmärrä mitään alueellisesta puolustuksesta. Nato-apinnoinnilla emme pysty puolustamaan Suomea.

   Suomalainen aluepuolustus on sata kertaa edullisempi, tehokkaampi ja nopeampi kuin USAn ja NATOn "ennalta ehkäisevä kansainvälinen kriisinhallinta".

   • Näyttää siltä, että Amerikka sanelee myös Suomen uutisoinnin.

    Yli 1000 kaupungissa jo menossa tuo http://occupywallst.org/


  • En saa keskustella HSssa aluepuolustuksesta. Sensuroitu kun väärä mielipide.

   Alue- ja EU.puolustus tehokkaampi kuin Nato

   Aluepuolustus on koko ajan läsnä ja paikalla. Nato ei ole. Nato on läsnä vain jos Naton kokous niin päättää. Kuten tiedetty Nato päättää vain mitä USA haluaa.

   Naton aseiden ja joukkojen raijaaminen paikalle kestää kuukausia ja maksaa mansikoita. Aluepuolustuksessa aseet ovat valmiina. Rahat ja aika eivät mene logistiikkaan eikä aseiden ja joukkojen siirtelyyn ja ryhmittämiseen.

  • Owe en pääse vastaamaan sinulle Hesarissa. Se sensuroi. Ei halua, että aluepuolustuksen puolustajat keskustelevat keskenään. Tässä sensuroitu vastaus:

   Ei epäilystäkään etteivätkö NATOn Tk-miehemme tuntisi aluepuolustusta. Tämä natokeskustelu menee natottailta vaan paniikkiin pienemmästäkin asiasta.

   Tässä herkkä on se, että aluepuolustus on erittäin toimiva puolustus- ja taistelumuoto, joka kaiken lisäksi on muuntelukykyinen eri asetekniikoiden tai panotusten tai osaamisen suhteen, mitä NATO ei ole.

   Siksi asiasta ei saisi keskustella.

   Uskon, että jos Wallin olisi kunnianhimoinen ja Puheloinen rohkea aluepuolutusta ei olisi ryhdytty romuuttamaan.

  • Tänään koko illan Hesarissa oli minulle täyssensuuri, ei yhtäkään viestiä läpi. Se käsky on täytynyt tulla jo aika ylhäältä.

   Hesarin sensuuri kävi aggressiiviseksi kun aloin kirjoittaa, että aluepuolustus on taloudellisempi, nopeampi, tehokkaampi ja varmempi puolutus- ja taistelurakenne kuin NATO.

  • VAI NINN

  • Hesari oli avannut keskustelun: Virolainen ISAF-sotilas kuoli Afganistanissa, mutta siihen ei saanut kirjoittaa.

   Tai jotkut saivat. Yritin vastata nimimerkille piippumies, joka on natottajia, mutta ei mennyt läpi.

   Arvoikaa onko viestini tahditon, loukkaava tms. vai yrittääkö Hesari sensuurin avulla estää NATO-kritiikin. Huom! Tekstini on pitkälle yhteneväinen Maanpuolusruskorkeakoulun suomalaistutkijoiden raportin kanssa Venäjän aseistautumisesta.

   Turha kuolema, Virolla asiat eivät ole hyvin

   Piippumies, Virolla ei ole kunnon puolustusta. Kun Viro liittyi NATOon, USA ja NATO ajoivat Viron oman puolustuksen alas.

   Nyt Virolla ei ole omaa uskottavaa puolustusta. Rahat menevät USAn NATOsotiin ulkomailla. Niissä tämäkin sotilas valitettavasti kuoli. Viro on ollut jatkuvassa sodassa jo kymmenisen vuotta, saman ajan kun se on ollut NATOn jäsen. Kaikki sen resurssit menevät tavallaan hukkaan ulkomailla sotiessa. Kotimaan puolustus jää rempalleen. NATOkaan ei vastaa jäsenmaidensa puolustuksesta.

  • Vain Natoa kehuvat viestit menevät Viron Natosotilaan kuolemauutiseen läpi. Yritin vastata jo toiselle natottajalle, mutta ei, sama moderaattori tai päälliklökäsky. Voisiko joku fiksu kirjoittaa tämän viestini positiiviseen Natopakettiin ja lähettää Hesariin.

   Viro on liian nuori ja pinei mas

   On totta, että USA ja NATO eivät paljoa arvosta kun NATOmaiden sotilaita kuolee ja haavoittuu USAn sodissa.

   Virolaisia sotilaita on kuollut ja haavoittunut NATOn riveissä jo huomattava määrä niin pieneksi maaksi kuin Viro on. Viro on ollut sodassa siitä lähtien kun se liittyi NATOon, kymmenisen vuotta.

   Virolaisten sotilaiden ja Viron varojen uhraaminen NATOlle ja NATOn sotiin ulkomailla ei paranna Viron puolustusta vaan heikentää sitä kuten Maanpuolutuskorkeakoulun tutkijat muutama viikko sitten totesivat.

   Viro on kuitenkin nuori ja köyhä valtio. Sen poliitikot eivät ole vielä heränneet puolustamaan Viron ja Viron kansan etuja.

   • Hesarin Nato ja Niinistö puffi on jo hirtehistä. Yritin olla samaa mieltä kuin eduskunta että jalkaväkimiinojen kieltäminen oli terve päätös kun on nähty mihin USA ja Nato ovat jalkaväkimiinoja käyttäneet: siviilien tappamiseen ja haavoittamiseen, millä ne eivät ole sotiaan voittaneet.

    Hesari sensuroi. Hermo on pinnalla kun Niinistön kannatus laskee. Nato on aina vaan kauempana ja sitä Hesari ei kestä.


   • Kova Kolaus kirjoitti:

    Hesarin Nato ja Niinistö puffi on jo hirtehistä. Yritin olla samaa mieltä kuin eduskunta että jalkaväkimiinojen kieltäminen oli terve päätös kun on nähty mihin USA ja Nato ovat jalkaväkimiinoja käyttäneet: siviilien tappamiseen ja haavoittamiseen, millä ne eivät ole sotiaan voittaneet.

    Hesari sensuroi. Hermo on pinnalla kun Niinistön kannatus laskee. Nato on aina vaan kauempana ja sitä Hesari ei kestä.

    Tämän HS sensuroi tänään. Se oli avannut keskustelun siitä kun Haavisto oli närkästynyt Venäjänvähättelijöistä:

    Suomessa on vielä joitakin vanhuksia, joiden vanhemmat aivopesivät heidät sisällissodan punikkimaailmaan sekä peräkammarinpoikia, joiden vanhemmat aivopesivät heidät talvi- ja jatkosodan ryssittelyyn.

    Uudempi sukupolvi ja älykkäämmät ei jaksa heidän älytöntä ryssävihaa kuunnella ja siihen Haavisto nyt aivan oikein puuttui.

    Kokoomus, Niinistö ja natottajat lähtivät ajamaan Suomea Natoon toisen maailmansodan aikaisella tiltu ja talturyssä-kommunistivihalla, mutta kun joku havaitsi, että ääniä ja tukea ei tule, niinistöläiset alkoivat peitellä Nato- ja ryssäkantojaan.

    Haavisto on älykäs poliitikko ja havaitsi tämän ja käyttää sitä nyt hyväkseen.


   • Oikein Paha Paavali kirjoitti:

    Tämän HS sensuroi tänään. Se oli avannut keskustelun siitä kun Haavisto oli närkästynyt Venäjänvähättelijöistä:

    Suomessa on vielä joitakin vanhuksia, joiden vanhemmat aivopesivät heidät sisällissodan punikkimaailmaan sekä peräkammarinpoikia, joiden vanhemmat aivopesivät heidät talvi- ja jatkosodan ryssittelyyn.

    Uudempi sukupolvi ja älykkäämmät ei jaksa heidän älytöntä ryssävihaa kuunnella ja siihen Haavisto nyt aivan oikein puuttui.

    Kokoomus, Niinistö ja natottajat lähtivät ajamaan Suomea Natoon toisen maailmansodan aikaisella tiltu ja talturyssä-kommunistivihalla, mutta kun joku havaitsi, että ääniä ja tukea ei tule, niinistöläiset alkoivat peitellä Nato- ja ryssäkantojaan.

    Haavisto on älykäs poliitikko ja havaitsi tämän ja käyttää sitä nyt hyväkseen.

    Helsingin Sanomat sensuroi. Niinistöä ei saa hätyyttää eikä NATOa.

    Niinistö ei ole joutunut perustelemaan NATOkantaansa. Ilmeisesti lehdistö, media suojelevat häntä niin onnetonta Niinistön NATOperustelu oli Halosta vastaan.

    Nyt on kuitenkin jo suuremmasta kyse kuin vain Suomen ja Niinistön NATOjäsenyydestä. On kyse sodasta ja sodista. Jos Nii istö saisi Suomen liitetyksi NATOon Suomi liittyisi myös NATOn sotiin.

    Miksi Niinistö haluaa sotaa?


   • Sensuuri jatkuu kirjoitti:

    Helsingin Sanomat sensuroi. Niinistöä ei saa hätyyttää eikä NATOa.

    Niinistö ei ole joutunut perustelemaan NATOkantaansa. Ilmeisesti lehdistö, media suojelevat häntä niin onnetonta Niinistön NATOperustelu oli Halosta vastaan.

    Nyt on kuitenkin jo suuremmasta kyse kuin vain Suomen ja Niinistön NATOjäsenyydestä. On kyse sodasta ja sodista. Jos Nii istö saisi Suomen liitetyksi NATOon Suomi liittyisi myös NATOn sotiin.

    Miksi Niinistö haluaa sotaa?

    HSssä on keskustelu, missä Venäjä on uhka. Kun yrität kirjoittaa että ei ole tai että on muitakin uhkia, USA ja NATO, niin ei mene läpi.

    Miehittääkseen Suomen, USAn ei tarvitse tehdä sitä asein eikä se uskaltaisikaan, koska Venäjä reagoisi ja tulisi Suomen avuksi.

    USA yrittää miehittää Suomen poliittista tietä hivuttamalla Suomen NATOon. Meillä on jo puolue ja poliitikkoja, jotka tekevät työtä sen eteen.

    USA ja NATO eivät pysty iskemään Venäjälle riittävällä voimalla ilman pohjoisen reittiä. Siihen Suomea tarvitaan.

    USAlla on suvereeni oikeus yksin päättää, milloin se kokee itsensä tai NATOn uhatuksi, siirtää ydinaseet mihin tahansa NATOmaahan ja USA-NATOn tukikohdan perustaminen Suomeen ei olisi enää vain parlamentin käsissä.


   • HSn naivi sensuuri kirjoitti:

    HSssä on keskustelu, missä Venäjä on uhka. Kun yrität kirjoittaa että ei ole tai että on muitakin uhkia, USA ja NATO, niin ei mene läpi.

    Miehittääkseen Suomen, USAn ei tarvitse tehdä sitä asein eikä se uskaltaisikaan, koska Venäjä reagoisi ja tulisi Suomen avuksi.

    USA yrittää miehittää Suomen poliittista tietä hivuttamalla Suomen NATOon. Meillä on jo puolue ja poliitikkoja, jotka tekevät työtä sen eteen.

    USA ja NATO eivät pysty iskemään Venäjälle riittävällä voimalla ilman pohjoisen reittiä. Siihen Suomea tarvitaan.

    USAlla on suvereeni oikeus yksin päättää, milloin se kokee itsensä tai NATOn uhatuksi, siirtää ydinaseet mihin tahansa NATOmaahan ja USA-NATOn tukikohdan perustaminen Suomeen ei olisi enää vain parlamentin käsissä.

    HS on ottanut Tavallisen maisterin taas huhkimaan. IsoMursun nimimerkki ei riitä pottuilemaan. Tavalliselle maisterille ei saanut vastata:

    Virtsatesti ei paljadta raskasmetallikertymiä

    Maisteri pyörii vaan virtsassa, vaikka niillä testeillä ei ihmisen sisälimiin kerääntyneitä köyhdytetyn uraanin raskasmetallikeräymiä havaita.

    Tarvitaan veri- ja kudosnäytteet. Asia pitäisi olla selvä maisterillekin ihan normaalista elämästä. Kun sairaalassa tutkitaan maksaa tai keuhkoja, potilasta ei panna virtsaamaan.

    Virtsatestillä on mahdollisuus (ehkä) havaita altistuneisuus, mutta ei kehittymässä olevia sairauksia, raskasmetalleja.


   • Niinistöläiset hermoona kirjoitti:

    HS on ottanut Tavallisen maisterin taas huhkimaan. IsoMursun nimimerkki ei riitä pottuilemaan. Tavalliselle maisterille ei saanut vastata:

    Virtsatesti ei paljadta raskasmetallikertymiä

    Maisteri pyörii vaan virtsassa, vaikka niillä testeillä ei ihmisen sisälimiin kerääntyneitä köyhdytetyn uraanin raskasmetallikeräymiä havaita.

    Tarvitaan veri- ja kudosnäytteet. Asia pitäisi olla selvä maisterillekin ihan normaalista elämästä. Kun sairaalassa tutkitaan maksaa tai keuhkoja, potilasta ei panna virtsaamaan.

    Virtsatestillä on mahdollisuus (ehkä) havaita altistuneisuus, mutta ei kehittymässä olevia sairauksia, raskasmetalleja.

    HS on sensuroinut koko päivän näin yksinkertaisen viestin missä ei ole mitään ihmeellistä, muuta kuin HSn sotilasasiaintoimittajan vastinen kanta, että NATO ei ole Irakissa.

    USA lähti, NATO lähtee perässä

    USAn joukot vetäytyivät Kuwaitiin. 150 amerikkalaissotilasta jäi Irakiin turvaamaan USAn suurlähetystöä.

    Obaman ilmoituksen jälkeen NATOn pääsihteeri Rasmussen ilmoitti, että myös NATOn 8-vuotinen komennus Irakissa on ohi ja NATO vetää sotilaansa Irakista viimeistään 31.12.2011.


   • HSn NiinistöNATOpaniikki kirjoitti:

    HS on sensuroinut koko päivän näin yksinkertaisen viestin missä ei ole mitään ihmeellistä, muuta kuin HSn sotilasasiaintoimittajan vastinen kanta, että NATO ei ole Irakissa.

    USA lähti, NATO lähtee perässä

    USAn joukot vetäytyivät Kuwaitiin. 150 amerikkalaissotilasta jäi Irakiin turvaamaan USAn suurlähetystöä.

    Obaman ilmoituksen jälkeen NATOn pääsihteeri Rasmussen ilmoitti, että myös NATOn 8-vuotinen komennus Irakissa on ohi ja NATO vetää sotilaansa Irakista viimeistään 31.12.2011.

    Hesari joutui tekemään jutun, että NATOn kannatus ei ole lisääntynyt Suomessa vaan vähentynyt. Hesarin mukaan nyt jo kokoomuslaisetkin vastustavat NATOjäsenyyttä.

    Yritin vastata asiaan. Hesari sensuroi, vaikka kaikki tekstissä on faktaa ja todistettavissa. Taitaa vaan kaikka sattua nyt omaan nilkkaan:

    Niinistön NATOkampanja suurta sekoilua

    Kun Niinistö päätti pyrkiä presidentiksi vuosia sitten, "kentälle" kaduille, julkisille paikoille, kapakoihin valjastettiin joukko natottajia kääntämään suomalaisia NATOmyönteisiksi. Eri viestintävälineissä kokoomus- ja natomieliset toimittajat sidottiin mukaan. Kanerva ja Stubb kasvattivat UMn rahalla nuoria lapsia ja puberteetteja NATOmyönteisiksi. Kokoomusministeri väänsi puolustusvoimiamme NATOyhteensopivaksi, Stubb kävi lupaamassa USAn suurlähettiläälle, että liittää Suomen NATOon kun vaalivoitto tulee.

    NATOkampanjaan kuuluu Niinistön valitseminen presidenttiehdokkaaksi. Hänestä piti tulla Messias, joka liittää Suomen NATOon.

    Kokoomuksella ja Niinistöllä ei vaan ollut kampanja hanskassa. Kampanjan natottajat ottivat NATOargumenttinsä vanhasta maailmasta talvi- ja jatkosodasta, kommunismivihasta ja alkoivat surutta haukkua NATOa vastustavia suomalaisia isänmaanpettureiksi, kommunisteiksi, tiltuiksi, housuun paskantajiksi, sienien syöjiksi, juopoiksi, venäläisiksi, Kremlin asiamiheksi, idän asiamiehiksi jne.

    On selvää, että siinä meni NATOn kannatus, etenkin kun Niinistö ja natottajat eivät ole pystyneet asialliseen keskusteluun eikä perustelemaan NATOa, NATOn etuja Suomelle millään tavalla.

    Nyt Niinistö ja kokoomuslaiset ovat paniikissa. Niinistön NATOpolitiikka on johtamassa siohen, että häntä ei valita presidentiksi. Siksi hän nyt kätkee NATOkantansa ja puolue on pantu muka vastustamaan NATOa.


   • Niinistön NATOsekoilua kirjoitti:

    Hesari joutui tekemään jutun, että NATOn kannatus ei ole lisääntynyt Suomessa vaan vähentynyt. Hesarin mukaan nyt jo kokoomuslaisetkin vastustavat NATOjäsenyyttä.

    Yritin vastata asiaan. Hesari sensuroi, vaikka kaikki tekstissä on faktaa ja todistettavissa. Taitaa vaan kaikka sattua nyt omaan nilkkaan:

    Niinistön NATOkampanja suurta sekoilua

    Kun Niinistö päätti pyrkiä presidentiksi vuosia sitten, "kentälle" kaduille, julkisille paikoille, kapakoihin valjastettiin joukko natottajia kääntämään suomalaisia NATOmyönteisiksi. Eri viestintävälineissä kokoomus- ja natomieliset toimittajat sidottiin mukaan. Kanerva ja Stubb kasvattivat UMn rahalla nuoria lapsia ja puberteetteja NATOmyönteisiksi. Kokoomusministeri väänsi puolustusvoimiamme NATOyhteensopivaksi, Stubb kävi lupaamassa USAn suurlähettiläälle, että liittää Suomen NATOon kun vaalivoitto tulee.

    NATOkampanjaan kuuluu Niinistön valitseminen presidenttiehdokkaaksi. Hänestä piti tulla Messias, joka liittää Suomen NATOon.

    Kokoomuksella ja Niinistöllä ei vaan ollut kampanja hanskassa. Kampanjan natottajat ottivat NATOargumenttinsä vanhasta maailmasta talvi- ja jatkosodasta, kommunismivihasta ja alkoivat surutta haukkua NATOa vastustavia suomalaisia isänmaanpettureiksi, kommunisteiksi, tiltuiksi, housuun paskantajiksi, sienien syöjiksi, juopoiksi, venäläisiksi, Kremlin asiamiheksi, idän asiamiehiksi jne.

    On selvää, että siinä meni NATOn kannatus, etenkin kun Niinistö ja natottajat eivät ole pystyneet asialliseen keskusteluun eikä perustelemaan NATOa, NATOn etuja Suomelle millään tavalla.

    Nyt Niinistö ja kokoomuslaiset ovat paniikissa. Niinistön NATOpolitiikka on johtamassa siohen, että häntä ei valita presidentiksi. Siksi hän nyt kätkee NATOkantansa ja puolue on pantu muka vastustamaan NATOa.

    HS julkaisi viestin. Tarvitsi vaan vähän harkintaa, kun ei totuutta voi muuksi muuttaa:

    Niinistön NATOkampanja suurta sekoilua

    Kun Niinistö päätti pyrkiä presidentiksi vuosia sitten, "kentälle" kaduille, julkisille paikoille, kapakoihin valjastettiin joukko natottajia kääntämään suomalaisia NATOmyönteisiksi. Eri viestintävälineissä kokoomus- ja natomieliset toimittajat sidottiin mukaan. Kanerva ja Stubb kasvattivat UMn rahalla nuoria lapsia ja puberteetteja NATOmyönteisiksi. Kokoomusministeri väänsi puolustusvoimiamme NATOyhteensopivaksi, Stubb kävi lupaamassa USAn suurlähettiläälle, että liittää Suomen NATOon kun vaalivoitto tulee.

    NATOkampanjaan kuuluu Niinistön valitseminen presidenttiehdokkaaksi. Hänestä piti tulla Messias, joka liittää Suomen NATOon.

    Kokoomuksella ja Niinistöllä ei vaan ollut kampanja hanskassa. Kampanjan natottajat ottivat NATOargumenttinsä vanhasta maailmasta talvi- ja jatkosodasta, kommunismivihasta ja alkoivat surutta haukkua NATOa vastustavia suomalaisia isänmaanpettureiksi, kommunisteiksi, tiltuiksi, housuun paskantajiksi, sienien syöjiksi, juopoiksi, venäläisiksi, Kremlin asiamiheksi, idän yhteysmiehiksi, KGBläisiksi jne.

    On selvää, että siinä meni NATOn kannatus, etenkin kun Niinistö ja natottajat eivät ole pystyneet asialliseen keskusteluun eikä perustelemaan NATOa, NATOn etuja Suomelle millään tavalla.

    Nyt Niinistö ja kokoomuslaiset ovat paniikissa. Niinistön NATOpolitiikka on johtamassa siihen, että häntä ei valita presidentiksi. Siksi hän nyt kätkee NATOkantansa ja puolue on pantu muka vastustamaan NATOa.


  • http://keskustelu.suomi24.fi/node/9934451#comment-52651712

   lesbo riparilla
   olen uskovainen, mutta lesbo. asun pienellä paikkakunnalla ja varmaan kaikki tietää mun seksuaalisesta suuntaumisesta ku...
   12.12. neitiXANA 7 0

   olen uskovainen, mutta lesbo. asun pienellä paikkakunnalla ja varmaan kaikki tietää mun seksuaalisesta suuntaumisesta ku seurustelen avoimesti yhden tytön kanssa. meidän seurakunnan nuorisotyöntekijäkin tietää että oon lesbo, ja taitaa vihata mua. ainakin se on nuortenilloissa ja tapaamisissa tosi agressiivinen ja vihamielinen mua kohtaan... lisäks se puhuu aina tosi rasistisesti homoseksuaaleista, ja sanoo että inhoaa heitä, mutta lisää, että HOMOT VOIVAT PARANTUA JUMALAN KOSKETUKSESTA. se ärsyttää, ku en koe olevani sairas. tää tyyppi (jotain 40v nainen) on ohjaajana siellä riparilla, ja musta tuntuu että en kestä jos se piilovittuiele mulle siel yms.. mitä voin tehdä..? :/
   Lue raamattua16.12.2011 17:43
   0Sulje
   Ja höpö höpö, Jeesus ei vihaa ketään. Jumala ei vihaa ketään IHMISTÄ, vaan ainoastaan SYNTIÄ.

   Kun syntinen nainen tuli Jeesuksen luo ja katui, niin Jeesus antoi hänelle anteeksi ja sanoi: "Mene, äläkä enää syntiä tee."

   Aloittajalle antaisin saman neuvon, minkä SRK-tyyppi: jos todella haluat olla uskossa, ja seurata Jeesusta, niin opettele tuntemaan Hänen tahtonsa Raamatusta. Sieltä saat ohjeita elämän jokaiseen osa-alueeseen.

   Pyydä Jumalaa antamaan sinulle herkkä ja kuuleva sydän, ja herkkä omatunto, jotta osaisit erotaa "mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista, otollista ja täydellistä".

   Ihmisen oma sydän haluaa usein asioita, jotka Jumala tuomitsee.

   Siksi omiin tunteisiin ei ko. asiassakaan ole luottamista.

   Jumalan Sana on uskovan ihmisen ainut ja lopullinen auktoriteetti; se ei ole vanhentunut, eikä koskaan vanhene. Ei, vaikka kaikki Suomen kirkkoherrat toisin väittäisivät.

   • Hmm...

    Ensinnäkin puhut tapauskovaisista, joista käytät rumaa ja herjaavaa sanaa, jota en tässä rupea toistamaan. Tapauskovainen on henkilö, joka ei ota Raamatun ohjeita ja arvomaailmaa tosissaan, vaan harrastaa vain tavan vuoksi hengellisiä asioita. Itse en kuulu näihin ns. tapauskovaisiin, vaan otan Raamatun tosissani, että voit kutsua minua ihan reilusti Jeesukseen uskovaksi kristityksi.

    Toisekseen, se, että kirjoitan siitä, mihin uskon, eli Raamatun tarjoamasta mallista ihmisen elämään, ei ole ihmisten tuomitsemista, eikä tarkoita sitä, etten hyväksyisi heitä ihmisinä.

    Tuot esille vaikeita kysymyksiä, joihin ei ole yksiselitteistä vastausta, kuten esimerkiksi erilaiset kehitysvammat ja sairaudet, joita ihmisillä on, usein jo syntymässään. On kyse vaikeista ja monien elämää raskaastikin koskettavista asioista, joista ei ole syytä puhua kevyesti. On kuitenkin olemassa eräs Raamatun kanssa sopusoinnussa oleva tieteellisesti perusteltu vastaus tähän esittämääsi kysymykseen (vaikka et suoraa kysymystä esittänytkään) ja se on tämä:

    Tiede on todistanut sen, että joka sukupolvi ihmiskuntaan tulee sata uutta mutaatiota eli geenivirhettä lisää ja kun mennään riittävä aika taaksepäin historiassa, saadaan viimein "puhdas koodinauha", eli geeniperimä, jossa ei ole vikoja, eikä virheitä. Miten tämä liittyy Raamattuun? Siten, että tuo aika, jonka tiedemiehet ovat tutkineet puhtaan geeniperimän aikaansaamiseen asti, on täsmälleen 6000 vuotta. Se on juuri se ikä, minkä Raamatusta voidaan laskea maapallolle. Raamattu myös kertoo Jumalan luoneen maailman ja ihmiset, ja luoneen sen täydelliseksi. Syy, miksi maailmaan alkoi aikanaan tulla sairauksia, on se, että ihminen lankesi pois Jumalan yhteydestä ja teki syntiä, eli rikkoi Jumalaa, Luojaansa vastaan. Synnin seurauksena maailmaan tuli kuolema, sairaudet ja geeniperimän vähittäinen rappeutuminen. Vaikka et uskoisikaan kaikkea tätä, sinun on myönnettävä, että tieteellinen tutkimustulos on ajallisesti sopusoinnussa Raamatun ilmoittaman maailman synnyn ja iän kanssa.

    http://www.tv7.fi/vod/player.html?id=12318

    Ilmeisestikin tunnet henkilökohtaisesti jonkun sukupuoltaan vaihtaneen henkilön. On ikävää, jos hän on kokenut saaneensa ymmärtämätöntä kohtelua omilta vanhemmiltaan. Ymmärrän kuitenkin vanhempienkin puolen asiasta, ovathan he tämän lapsen vanhempia, joille aikanaan on syntynyt tiettyä sukupuolta oleva lapsi. Heille lapsi saattaa aina olla se sama "Anna" tai "Liisa", joka hän on ennenkin ollut. Eivät he varmastikaan ole tarkoittaneet mitään pahaa sillä, että ovat kutsuneet lasta hänen omalla nimellään, jonka hän on vauvana ollessaan saanut.

    Se, etteivät vanhemmat ole voineet hyväksyä lapsen omaa kokemusta siitä, ettei hän koe olevansa tyttö, on myös täysin ymmärrettävää. Heillehän lapsi on edelleen tyttö, koska tytöksi hän on syntynyt. Lapsen sukupuoli ei olekaan ollut ongelma vanhemmille, vaan siitä muodostui ongelma lapselle itselleen. Miksi, siihen en osaa vastata. Jokaisella transeksuaalilla tai sukupuoltaan vaihtaneella henkilöllä olisi varmasti oma, kipeäkin tarinansa kerrottavananaan. Uskon, ettei yksikään heistä ole itse täysin "syyllinen" siihen, miten hänen sukupuolinen identiteettinsä on muodostunut.

    Totta on se, ettei ketään voi pakottaa siihen turvalliseen elämän, seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden malliin, jonka Raamattu tarjoaa, vaan jokaisen on valittava oma tiensä. Jokainen on vastuussa itse itsestään. Meille kristityille on kuitenkin tärkeää pitää esillä sitä ihmiskuvaa, jonka Raamattu antaa, koska olemme nähneet sen hyväksi ja toimivaksi.

    Uskon todella, ettei ketään ole luotu "vahingossa" sellaiseksi, että hän ikään ikään "lääketieteellisistä syistä" olisi pakotettu elämään ja toimimaan Raamatun arvojen ja Jumalan käskyjen vastaisesti sukupuolisen suuntautumisen ja seksuaalisuuden alueella.

    Päinvastoin uskon, että nämä teoriat erinäisistä lääketieteellisitä syistä ihmisen seksuaaliselle suuntaumiselle tai oman sukupuolensa vääräksi kokemiselle, on kehitetty vain siitä yksinkertaisesta syystä, että ihminen haluaa paeta Jumalan todellisuutta, synnin todellisuutta, ja sen todellisuutta, että ihmisen tarvitsee saada vapautus ja puhdistus synneistään, ja kokea niiden anteeksisaaminen sekä saada Jumalalta voima elää uutta, Hänen mielensä mukaista, pyhää ja puhdasta elämää -ei täydellisenä, mutta Jeesuksen ristin työn tähden puhdistettuna ja Jumalalle kelpaavana Taivaaseen matkalla olevana ihmisenä.

    Tämä on kristinuskon ydin.

    Kristityn päätehtävä ei ole juosta ympäriinsä osoittelemassa sormellaan ihmisiä julistaen heille heidän syntinsä, mutta hänen tehtävänsä on todella pitää esillä sitä pelastussanomaa rakastavasta Jumalasta, jonka hän on itse saanut elää todeksi.

    Miksi sitten puhutaan siitä, että tämä tai tuo asia on syntiä? Siksi, että ihmisessä heräisi synnintunto ja hän ymmärtäisi tarvitsevansa pelastusta eli puhdistusta ja vapautusta synneistään. Se on tarjolla jokaiselle, joka vilpittömästi haluaa ottaa sen vastaan.


   • Samaa ketjua... kirjoitti:

    Hmm...

    Ensinnäkin puhut tapauskovaisista, joista käytät rumaa ja herjaavaa sanaa, jota en tässä rupea toistamaan. Tapauskovainen on henkilö, joka ei ota Raamatun ohjeita ja arvomaailmaa tosissaan, vaan harrastaa vain tavan vuoksi hengellisiä asioita. Itse en kuulu näihin ns. tapauskovaisiin, vaan otan Raamatun tosissani, että voit kutsua minua ihan reilusti Jeesukseen uskovaksi kristityksi.

    Toisekseen, se, että kirjoitan siitä, mihin uskon, eli Raamatun tarjoamasta mallista ihmisen elämään, ei ole ihmisten tuomitsemista, eikä tarkoita sitä, etten hyväksyisi heitä ihmisinä.

    Tuot esille vaikeita kysymyksiä, joihin ei ole yksiselitteistä vastausta, kuten esimerkiksi erilaiset kehitysvammat ja sairaudet, joita ihmisillä on, usein jo syntymässään. On kyse vaikeista ja monien elämää raskaastikin koskettavista asioista, joista ei ole syytä puhua kevyesti. On kuitenkin olemassa eräs Raamatun kanssa sopusoinnussa oleva tieteellisesti perusteltu vastaus tähän esittämääsi kysymykseen (vaikka et suoraa kysymystä esittänytkään) ja se on tämä:

    Tiede on todistanut sen, että joka sukupolvi ihmiskuntaan tulee sata uutta mutaatiota eli geenivirhettä lisää ja kun mennään riittävä aika taaksepäin historiassa, saadaan viimein "puhdas koodinauha", eli geeniperimä, jossa ei ole vikoja, eikä virheitä. Miten tämä liittyy Raamattuun? Siten, että tuo aika, jonka tiedemiehet ovat tutkineet puhtaan geeniperimän aikaansaamiseen asti, on täsmälleen 6000 vuotta. Se on juuri se ikä, minkä Raamatusta voidaan laskea maapallolle. Raamattu myös kertoo Jumalan luoneen maailman ja ihmiset, ja luoneen sen täydelliseksi. Syy, miksi maailmaan alkoi aikanaan tulla sairauksia, on se, että ihminen lankesi pois Jumalan yhteydestä ja teki syntiä, eli rikkoi Jumalaa, Luojaansa vastaan. Synnin seurauksena maailmaan tuli kuolema, sairaudet ja geeniperimän vähittäinen rappeutuminen. Vaikka et uskoisikaan kaikkea tätä, sinun on myönnettävä, että tieteellinen tutkimustulos on ajallisesti sopusoinnussa Raamatun ilmoittaman maailman synnyn ja iän kanssa.

    http://www.tv7.fi/vod/player.html?id=12318

    Ilmeisestikin tunnet henkilökohtaisesti jonkun sukupuoltaan vaihtaneen henkilön. On ikävää, jos hän on kokenut saaneensa ymmärtämätöntä kohtelua omilta vanhemmiltaan. Ymmärrän kuitenkin vanhempienkin puolen asiasta, ovathan he tämän lapsen vanhempia, joille aikanaan on syntynyt tiettyä sukupuolta oleva lapsi. Heille lapsi saattaa aina olla se sama "Anna" tai "Liisa", joka hän on ennenkin ollut. Eivät he varmastikaan ole tarkoittaneet mitään pahaa sillä, että ovat kutsuneet lasta hänen omalla nimellään, jonka hän on vauvana ollessaan saanut.

    Se, etteivät vanhemmat ole voineet hyväksyä lapsen omaa kokemusta siitä, ettei hän koe olevansa tyttö, on myös täysin ymmärrettävää. Heillehän lapsi on edelleen tyttö, koska tytöksi hän on syntynyt. Lapsen sukupuoli ei olekaan ollut ongelma vanhemmille, vaan siitä muodostui ongelma lapselle itselleen. Miksi, siihen en osaa vastata. Jokaisella transeksuaalilla tai sukupuoltaan vaihtaneella henkilöllä olisi varmasti oma, kipeäkin tarinansa kerrottavananaan. Uskon, ettei yksikään heistä ole itse täysin "syyllinen" siihen, miten hänen sukupuolinen identiteettinsä on muodostunut.

    Totta on se, ettei ketään voi pakottaa siihen turvalliseen elämän, seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden malliin, jonka Raamattu tarjoaa, vaan jokaisen on valittava oma tiensä. Jokainen on vastuussa itse itsestään. Meille kristityille on kuitenkin tärkeää pitää esillä sitä ihmiskuvaa, jonka Raamattu antaa, koska olemme nähneet sen hyväksi ja toimivaksi.

    Uskon todella, ettei ketään ole luotu "vahingossa" sellaiseksi, että hän ikään ikään "lääketieteellisistä syistä" olisi pakotettu elämään ja toimimaan Raamatun arvojen ja Jumalan käskyjen vastaisesti sukupuolisen suuntautumisen ja seksuaalisuuden alueella.

    Päinvastoin uskon, että nämä teoriat erinäisistä lääketieteellisitä syistä ihmisen seksuaaliselle suuntaumiselle tai oman sukupuolensa vääräksi kokemiselle, on kehitetty vain siitä yksinkertaisesta syystä, että ihminen haluaa paeta Jumalan todellisuutta, synnin todellisuutta, ja sen todellisuutta, että ihmisen tarvitsee saada vapautus ja puhdistus synneistään, ja kokea niiden anteeksisaaminen sekä saada Jumalalta voima elää uutta, Hänen mielensä mukaista, pyhää ja puhdasta elämää -ei täydellisenä, mutta Jeesuksen ristin työn tähden puhdistettuna ja Jumalalle kelpaavana Taivaaseen matkalla olevana ihmisenä.

    Tämä on kristinuskon ydin.

    Kristityn päätehtävä ei ole juosta ympäriinsä osoittelemassa sormellaan ihmisiä julistaen heille heidän syntinsä, mutta hänen tehtävänsä on todella pitää esillä sitä pelastussanomaa rakastavasta Jumalasta, jonka hän on itse saanut elää todeksi.

    Miksi sitten puhutaan siitä, että tämä tai tuo asia on syntiä? Siksi, että ihmisessä heräisi synnintunto ja hän ymmärtäisi tarvitsevansa pelastusta eli puhdistusta ja vapautusta synneistään. Se on tarjolla jokaiselle, joka vilpittömästi haluaa ottaa sen vastaan.

    Edellä mainittu ketju poistettiin kokonaisuudessaan.


   • Tänään julkaistiin kyselytulos, että NATOn kannatus on Suomessa laskenut jo 16 %iin. Hesarin NATOtoimittajat eivät vaan anna periksi. Moderaattori sensuroi keskustellun lähettämäni kirjoituksen useita kertoja.

    Pökköä pesään

    Nyt kun Suomen kansa ei käytännöllisesti katsoen kannata ollenkaan NATOa eikä Niinistön ajamaa politiikkaa liittää Suomi NATOon, kun natottajarintama ja kokoomus ovat hajonneet NATOn suhteen kahteen leiriin kuten NATO itse, natottajiin ja ei-natolaisiin, niinistöläisten alkaa olla pakko ottaa maailma todesta.

    Asiaa nopeuttaisi NATOkeskustelun tason nostaminen analyyttiselle tasolle: NATO ei ole voittanut yhtäkään sotaa, NATO on hajonnut kahteen leiriin, NATO ei toimi ilman USAn armeijaa mutta ei pärjää sittenkään tai siitä johtuen, NATO on raha- ja rahoitusvaikeuksissa, USA on varustanut, kouluttanut, kehittänyt vanhan ajan sotiin Neuvostoliittoa vastaan, NATO ei pärjää nykysodissa, NATOn artikla 5 hajosi Afganistaniin, NATO ei vastaa jäsenmaidensa puolustuksesta, NATOn tehtävä ei ole puolustaa NATOaluetta, Suomen NATOjäsenyys olisi pahaksi Pohjolan tasapainolle, Suomelle ja naapurimaillemme Ruotsille ja Venäjälle.


   • HS ei luovuta NATOsta kirjoitti:

    Tänään julkaistiin kyselytulos, että NATOn kannatus on Suomessa laskenut jo 16 %iin. Hesarin NATOtoimittajat eivät vaan anna periksi. Moderaattori sensuroi keskustellun lähettämäni kirjoituksen useita kertoja.

    Pökköä pesään

    Nyt kun Suomen kansa ei käytännöllisesti katsoen kannata ollenkaan NATOa eikä Niinistön ajamaa politiikkaa liittää Suomi NATOon, kun natottajarintama ja kokoomus ovat hajonneet NATOn suhteen kahteen leiriin kuten NATO itse, natottajiin ja ei-natolaisiin, niinistöläisten alkaa olla pakko ottaa maailma todesta.

    Asiaa nopeuttaisi NATOkeskustelun tason nostaminen analyyttiselle tasolle: NATO ei ole voittanut yhtäkään sotaa, NATO on hajonnut kahteen leiriin, NATO ei toimi ilman USAn armeijaa mutta ei pärjää sittenkään tai siitä johtuen, NATO on raha- ja rahoitusvaikeuksissa, USA on varustanut, kouluttanut, kehittänyt vanhan ajan sotiin Neuvostoliittoa vastaan, NATO ei pärjää nykysodissa, NATOn artikla 5 hajosi Afganistaniin, NATO ei vastaa jäsenmaidensa puolustuksesta, NATOn tehtävä ei ole puolustaa NATOaluetta, Suomen NATOjäsenyys olisi pahaksi Pohjolan tasapainolle, Suomelle ja naapurimaillemme Ruotsille ja Venäjälle.

    Miksiköhän HS on ottanut tehtäväkseen NATOn maineen suojelun. Tätä HS ei tänään julksissut kesustelussa missä olisi pitänyt keskustella NATOn kannatuksesta.

    NATOn kannatus heikko NATOmaissa

    Monissa NATOmaissa NATOn kannatus on vain 20 %n luokkaa armeijaikäisten keskuudessa. Siksi monissa NATOmaissa NATOasioita ei tuoda demokraattiseen käsittelyyn parlamenttiin vaan ne käsitellään kansalta piilossa ministeriasioina.


   • Tämän HS sensuroi kirjoitti:

    Miksiköhän HS on ottanut tehtäväkseen NATOn maineen suojelun. Tätä HS ei tänään julksissut kesustelussa missä olisi pitänyt keskustella NATOn kannatuksesta.

    NATOn kannatus heikko NATOmaissa

    Monissa NATOmaissa NATOn kannatus on vain 20 %n luokkaa armeijaikäisten keskuudessa. Siksi monissa NATOmaissa NATOasioita ei tuoda demokraattiseen käsittelyyn parlamenttiin vaan ne käsitellään kansalta piilossa ministeriasioina.

    HSssä on joku Rinne, ilmeisesti NATOlla duunissa tai kokoomuksessa tai Niinistön vaaliorganisaatiossa tai Hesarissa. Se yrittää ja saa väittää Hesarin nettisivuilla pokkana, että NATOlla ei ole ollut mitään omia sotia. Siihen ei pääse vastaamaan. HSn sensori leikkaa heti. Ne eivät nyt päästä edes oikeaa tietoa NATOsta läpi jos se on negatiivista ettei Niinistö vaan häviäisi vaaleja.

    Sensuroitu viesti:

    NATOn sotia ilman YKn valtuutusta

    NATO hyökkäsi Afganistaniin yhdessä USAn kanssa ilman YKn valtuutusta. Valtuutus tuli vasta seuraavana vuonna.

    NATO hyökkäsi yhdessä USAn kanssa Irakiin rajoituksena Ranskan ja Saksan vetoomus, että NATO ei käytä maajoukkoja Irakissa. Irakin sotaan USA ja NATO eivät saaneet koskaan YKn valtuutusta.


   • HSn NATO sensuuria kirjoitti:

    HSssä on joku Rinne, ilmeisesti NATOlla duunissa tai kokoomuksessa tai Niinistön vaaliorganisaatiossa tai Hesarissa. Se yrittää ja saa väittää Hesarin nettisivuilla pokkana, että NATOlla ei ole ollut mitään omia sotia. Siihen ei pääse vastaamaan. HSn sensori leikkaa heti. Ne eivät nyt päästä edes oikeaa tietoa NATOsta läpi jos se on negatiivista ettei Niinistö vaan häviäisi vaaleja.

    Sensuroitu viesti:

    NATOn sotia ilman YKn valtuutusta

    NATO hyökkäsi Afganistaniin yhdessä USAn kanssa ilman YKn valtuutusta. Valtuutus tuli vasta seuraavana vuonna.

    NATO hyökkäsi yhdessä USAn kanssa Irakiin rajoituksena Ranskan ja Saksan vetoomus, että NATO ei käytä maajoukkoja Irakissa. Irakin sotaan USA ja NATO eivät saaneet koskaan YKn valtuutusta.

    Hesari panostaa nyt väitteisiin, että NATO ei ole dotinut Irakissa eikä Afganistanissakaan kuin YKn mandaatilla. Selviä valheita mutta Hesari ei anna korjata (suojaa NATOa ja Niinistöä).

    Sensuroitu viesti:

    Saisiko korjata virheen

    USA ja NATO hyökkäsivät Afganistaniin ensin. Vasta sen jälkeen perustettiin ISAF.

    Kun USA ja NATO hyökkäsivät niillä ei ollut YKn mandaattia vaan tukenaan vain NATOn artikla5 ja artikla 51.

    USA ja NATO hyökkäsivät vuonna 2001, ISAF ja YK mandaatti on vuodelta 2002.


   • HS putsaa NATOa kirjoitti:

    Hesari panostaa nyt väitteisiin, että NATO ei ole dotinut Irakissa eikä Afganistanissakaan kuin YKn mandaatilla. Selviä valheita mutta Hesari ei anna korjata (suojaa NATOa ja Niinistöä).

    Sensuroitu viesti:

    Saisiko korjata virheen

    USA ja NATO hyökkäsivät Afganistaniin ensin. Vasta sen jälkeen perustettiin ISAF.

    Kun USA ja NATO hyökkäsivät niillä ei ollut YKn mandaattia vaan tukenaan vain NATOn artikla5 ja artikla 51.

    USA ja NATO hyökkäsivät vuonna 2001, ISAF ja YK mandaatti on vuodelta 2002.

    HS ei päästäNyt tänään läpi (sen tiesi jo etukäteen) kun vastaus vie natottajien pyhältä pykälältä "Pitää istua päättävissä pöydissä" tolkun pois:

    Marja, et näköjään ymmärrä päätöksentekojärjestelmää kunhan toistelet vallassa olevien poliitikkojen (Lipposen silloin kun Lipponen oli vallassa) slogania.
    Yksisuuntaista ja yksipuolista päätöksentekoa ei ole olemassakaan. Se tarkoittaa, että ilmaiseksi ei istuta missään pöydissä. Sitten on vielä sellaisia pöytiä, missä voidaan istua mutta ei olla eri mieltä. NATOpöytä on sellainen pöytä.


   • HSn Natosensuuria kirjoitti:

    HS ei päästäNyt tänään läpi (sen tiesi jo etukäteen) kun vastaus vie natottajien pyhältä pykälältä "Pitää istua päättävissä pöydissä" tolkun pois:

    Marja, et näköjään ymmärrä päätöksentekojärjestelmää kunhan toistelet vallassa olevien poliitikkojen (Lipposen silloin kun Lipponen oli vallassa) slogania.
    Yksisuuntaista ja yksipuolista päätöksentekoa ei ole olemassakaan. Se tarkoittaa, että ilmaiseksi ei istuta missään pöydissä. Sitten on vielä sellaisia pöytiä, missä voidaan istua mutta ei olla eri mieltä. NATOpöytä on sellainen pöytä.

    HS on päättänyt että uuden vuoden keskusteluissa NATOa ei arvostella.

    Sensuuri iski:

    Hyvä tai paha

    Hyvä tai paha NATO tappaa silti joko hyvää hyvyyttään tai pahaa pahuuttaan niin että hyväan takana on hyväpaha ja pahan takana pahahyvä.
    Jos HSn toimittaja olisi kysynyt kenelle hyvä ja kenelle paha olisi päästy vähän syvemmälle asiaan. Vastaus on siviileille. NATO ei käy sotaa vihollisotilaita vastaan vaan vihollismaan aseettomia ja puolustuskyvyttömiä siviilejä vastaan.


   • HSn NATO-sensuuria kirjoitti:

    HS on päättänyt että uuden vuoden keskusteluissa NATOa ei arvostella.

    Sensuuri iski:

    Hyvä tai paha

    Hyvä tai paha NATO tappaa silti joko hyvää hyvyyttään tai pahaa pahuuttaan niin että hyväan takana on hyväpaha ja pahan takana pahahyvä.
    Jos HSn toimittaja olisi kysynyt kenelle hyvä ja kenelle paha olisi päästy vähän syvemmälle asiaan. Vastaus on siviileille. NATO ei käy sotaa vihollisotilaita vastaan vaan vihollismaan aseettomia ja puolustuskyvyttömiä siviilejä vastaan.

    HS avasi nettikeskustelun tutkijalausunnon perusteella. Tutkija esittää, että Venäjä reagoisi taloudellaan Suomen NATOjäsenyyteen.
    Keskusteijat käsittelevät Georgiaa, mutta HS ei julkaise seuraavaa viestiä:

    Georgia valitsi väärin

    Georgia valitsi USAn, NATOn ja sodan. Se ei kannattanut. USAn ja NATOn aseet, koulutus, rahoitus, apu olivat yhtä tyhjän kanssa. Sotatappio tuli Venäjälle 3ssa päivässä ja nyt vielä Etelä-Ossetian ja Abhaasian taloudet voivat hyvin ja voimistuvat kun taas Georgian talous voi huonosti ja taantuu.
    Georgiassa olisi mietittävää Niinistöllekin.


   • HS varjelee NATOa kirjoitti:

    HS avasi nettikeskustelun tutkijalausunnon perusteella. Tutkija esittää, että Venäjä reagoisi taloudellaan Suomen NATOjäsenyyteen.
    Keskusteijat käsittelevät Georgiaa, mutta HS ei julkaise seuraavaa viestiä:

    Georgia valitsi väärin

    Georgia valitsi USAn, NATOn ja sodan. Se ei kannattanut. USAn ja NATOn aseet, koulutus, rahoitus, apu olivat yhtä tyhjän kanssa. Sotatappio tuli Venäjälle 3ssa päivässä ja nyt vielä Etelä-Ossetian ja Abhaasian taloudet voivat hyvin ja voimistuvat kun taas Georgian talous voi huonosti ja taantuu.
    Georgiassa olisi mietittävää Niinistöllekin.

    HSn sensuuri Niinistön suojelemiseksi menee jo liian lapselliseksi. Istuvaa presidentti Halostakaan ei saa enää kehua jos kehuissa on vielä kokoomuksen ja Niinistön arvostelua. Huvittavaa tässä sensuurissa on se, että HS oli avannut itse keskustelun ulkopolitiikasta ja tänään piti olla päivä Riikka Venäläisen mukaan, kun HS alkaa panostamaan vuoropuheluun.

    Tänään ei mennyt läpi:

    Halosen ulkopolitiikasta täys10

    Halonen on osoittanut neroutensa hoitamalla ulkopolitiikkaa vakaasti, viisaasti, kaukonäköisesti niin, että kokoomuksen kanervat, häkämiehet, salolaiset, niinistöt, stubbit, sasit eivät päässeet sitä USA-NATO-votkotuksillaan tuhoamaan. Siitä Haloselle täys10.

    Turvallisuuspolitiikasta Halonen ei saa yhtä hyvää arvosanaa. Siellä tupu-hupu-luput pääsivät sekottamaan NATOllaan, sodillaan, asejankinnoillaan Suomen hyvää puolueettoman ja liittoutumattoman maan ja rauhantekijän mainetta. Halonen olisi voinut panna hanttiin, mutta ei sitä jostain syystä tehnyt. Hän olisi myös voinut olla aktiivinen EUn puolustuspolitiikan rakentamisessa nimenomaan puolustusvoimista ja puolustussektorista käsin.

    Halosen ja Suomen onni on ollut, että USA ja NATO ovat itse möhlineet asemansa niin, että Suomen sotilaallisella liittoutumattomuudella on tänä päivänä arvoa enemmän kuin moni suomalainen osaa vielä ajatella.


   • HSltä jo hullua suojelua kirjoitti:

    HSn sensuuri Niinistön suojelemiseksi menee jo liian lapselliseksi. Istuvaa presidentti Halostakaan ei saa enää kehua jos kehuissa on vielä kokoomuksen ja Niinistön arvostelua. Huvittavaa tässä sensuurissa on se, että HS oli avannut itse keskustelun ulkopolitiikasta ja tänään piti olla päivä Riikka Venäläisen mukaan, kun HS alkaa panostamaan vuoropuheluun.

    Tänään ei mennyt läpi:

    Halosen ulkopolitiikasta täys10

    Halonen on osoittanut neroutensa hoitamalla ulkopolitiikkaa vakaasti, viisaasti, kaukonäköisesti niin, että kokoomuksen kanervat, häkämiehet, salolaiset, niinistöt, stubbit, sasit eivät päässeet sitä USA-NATO-votkotuksillaan tuhoamaan. Siitä Haloselle täys10.

    Turvallisuuspolitiikasta Halonen ei saa yhtä hyvää arvosanaa. Siellä tupu-hupu-luput pääsivät sekottamaan NATOllaan, sodillaan, asejankinnoillaan Suomen hyvää puolueettoman ja liittoutumattoman maan ja rauhantekijän mainetta. Halonen olisi voinut panna hanttiin, mutta ei sitä jostain syystä tehnyt. Hän olisi myös voinut olla aktiivinen EUn puolustuspolitiikan rakentamisessa nimenomaan puolustusvoimista ja puolustussektorista käsin.

    Halosen ja Suomen onni on ollut, että USA ja NATO ovat itse möhlineet asemansa niin, että Suomen sotilaallisella liittoutumattomuudella on tänä päivänä arvoa enemmän kuin moni suomalainen osaa vielä ajatella.

    HS oli avannut keskustelun MTVn vaalitentistä tänään. Ei mennyt läpi:

    Niinistö ei pystynyt selvittämään NATO-kantaansa

    Niinistöltä kysyttiin, pitäisikö hänen mielestään Suomen liittyä NATOon vai ei. Niinistö ei pystynyt kysymykseen vastaamaan. Hän sai jonkun spasman ja alkoi puhumaan ihan jotain omituista.


   • HS, Niinistö hermoina kirjoitti:

    HS oli avannut keskustelun MTVn vaalitentistä tänään. Ei mennyt läpi:

    Niinistö ei pystynyt selvittämään NATO-kantaansa

    Niinistöltä kysyttiin, pitäisikö hänen mielestään Suomen liittyä NATOon vai ei. Niinistö ei pystynyt kysymykseen vastaamaan. Hän sai jonkun spasman ja alkoi puhumaan ihan jotain omituista.

    HS tökerösti väärensi galluplukuja niin, että Niinistön kannatusluvut näyttäisivät merkitsevän suurilta. Nyt Yle julkaisi oman gallupinsa ja HS yrittää omilla sivuillaan pelastaa itseään. Sensuuri ei päästä läpi:

    HSltä amatöörimäistä vaalitilastojournalismia

    HS joutuu selittelemään omituista tilastomanipulointiaan. Nyt on toimittaja Junkkari asialla.

    HSn tapa laskea prosentit on väärä. Kun vastaajajoukosta siivotaan pois ei osaa, ei halua sanoa, epävarmat, jäljelle jäänyt joukko on sellainen, mikä ei edusta ketään eikä ole reaalimaailmasta. Sen perusteella ei voi tehdä luotettavia johtopäätöksiä.

    HS teki amatöörimäisesti kun yritti lapsellisella tilastomanipuloinnilla esittää, että Niinistöllä olisi lähes 50 %n kannatus, millä pyrittiin vaikuttamaan äänestyskäyttäytymiseen näyttämällä ja uutisoimalla, että vaalit voivat ratketa ensimmäisellä kierroksella.

    Nyt kun totuus tulee esiin niin selittelyt alkavat. Paljon viisaampaa journalismia ja Niinistön kannattamista olisi ollut panna älykäs, tilastot ja vaalit hallitseva toimittaja asialle. Hän olisi osannut vetää luvuista toimituspäällikön tai johdon haluamia johtopäätöksiä ilman typerää tilastokikkailua eikä Niinistön rysähdystä olisi tullut.

    Mitä lie Junkkari ajatellut kun yrittää nyt esittää, että 29 % on 39 %.


   • HS ei kestä arvostelua kirjoitti:

    HS tökerösti väärensi galluplukuja niin, että Niinistön kannatusluvut näyttäisivät merkitsevän suurilta. Nyt Yle julkaisi oman gallupinsa ja HS yrittää omilla sivuillaan pelastaa itseään. Sensuuri ei päästä läpi:

    HSltä amatöörimäistä vaalitilastojournalismia

    HS joutuu selittelemään omituista tilastomanipulointiaan. Nyt on toimittaja Junkkari asialla.

    HSn tapa laskea prosentit on väärä. Kun vastaajajoukosta siivotaan pois ei osaa, ei halua sanoa, epävarmat, jäljelle jäänyt joukko on sellainen, mikä ei edusta ketään eikä ole reaalimaailmasta. Sen perusteella ei voi tehdä luotettavia johtopäätöksiä.

    HS teki amatöörimäisesti kun yritti lapsellisella tilastomanipuloinnilla esittää, että Niinistöllä olisi lähes 50 %n kannatus, millä pyrittiin vaikuttamaan äänestyskäyttäytymiseen näyttämällä ja uutisoimalla, että vaalit voivat ratketa ensimmäisellä kierroksella.

    Nyt kun totuus tulee esiin niin selittelyt alkavat. Paljon viisaampaa journalismia ja Niinistön kannattamista olisi ollut panna älykäs, tilastot ja vaalit hallitseva toimittaja asialle. Hän olisi osannut vetää luvuista toimituspäällikön tai johdon haluamia johtopäätöksiä ilman typerää tilastokikkailua eikä Niinistön rysähdystä olisi tullut.

    Mitä lie Junkkari ajatellut kun yrittää nyt esittää, että 29 % on 39 %.

    Medialla kusi sukassa. Sensuuri melkein joka tuutissa:

    Haaviston puoliso

    Suomi on ihmeellinen maa. Haavisto pyrkii presidentiksi, hänellä on puolisonaan nuori kolumbialainen poika eikä kukaan ole huomaavinaankaan asiaa.

    Miksi kukaan ei uskalla vai eikö saa kysyä, miten Haavisto on ajatellut emännöinnin. Hoitaisiko sen kolumbialainen puoliso vai ei.

    Osaako puoliso edustaa Suomea ja presidenttiä, maan johtoa. Mitä hän tietää Suomrn valtiosäännöstä, protokollasta jne.

    Voiko kolumbialaiselle puolisolle luovuttaa Suomea koskevia salaisia tietoja, onko hän Suomen kansalainen. Mikä on hänen koulutuksensa, syntymätaustansa.

    Puhukaa nyt hyvät ihmiset. Äänestäjällä pitää olla oikeus tietää.


   • Vaaksa vaaraa kirjoitti:

    Medialla kusi sukassa. Sensuuri melkein joka tuutissa:

    Haaviston puoliso

    Suomi on ihmeellinen maa. Haavisto pyrkii presidentiksi, hänellä on puolisonaan nuori kolumbialainen poika eikä kukaan ole huomaavinaankaan asiaa.

    Miksi kukaan ei uskalla vai eikö saa kysyä, miten Haavisto on ajatellut emännöinnin. Hoitaisiko sen kolumbialainen puoliso vai ei.

    Osaako puoliso edustaa Suomea ja presidenttiä, maan johtoa. Mitä hän tietää Suomrn valtiosäännöstä, protokollasta jne.

    Voiko kolumbialaiselle puolisolle luovuttaa Suomea koskevia salaisia tietoja, onko hän Suomen kansalainen. Mikä on hänen koulutuksensa, syntymätaustansa.

    Puhukaa nyt hyvät ihmiset. Äänestäjällä pitää olla oikeus tietää.

    HS otsikoi ja avasi keskusteun lainaten Niinistön lsusunyoa MTVlle, että vaalitulos vaikuttaa presidentin mandaattiin. Ts. Niinistö ja HS ovat jo polvillaan ja alkavat nyt itkeä ääniä.

    Sensuuri iski:

    Heikko ja vahva mandaatti

    Presidentille tulee aivan eri mandaatti jos ehdokas hakee kannatuksensa kiertämällä koko Suomen ja tapaamalla kansalaisia kuten Väyrynen on tehnyt kuin kuten Niinistö on tehnyt hakemalla kannatuksensa mediasta.

    Tuollaisessa asetelmassa absoluuttinen äänimäärä on vähemmän tärkeä, mutta tärkeä tottakait riippuen kuitenkin äänestysvilkkaudesta. Jos kansa ei äänestä, presidentin mandaatti on heikko ja jos ehdokas hakee kannatuksensa vain median kautta, presidentin mandaatti on niin ikään heikko kuten presidentti itsekin.


   • HSn epätoivoa kirjoitti:

    HS otsikoi ja avasi keskusteun lainaten Niinistön lsusunyoa MTVlle, että vaalitulos vaikuttaa presidentin mandaattiin. Ts. Niinistö ja HS ovat jo polvillaan ja alkavat nyt itkeä ääniä.

    Sensuuri iski:

    Heikko ja vahva mandaatti

    Presidentille tulee aivan eri mandaatti jos ehdokas hakee kannatuksensa kiertämällä koko Suomen ja tapaamalla kansalaisia kuten Väyrynen on tehnyt kuin kuten Niinistö on tehnyt hakemalla kannatuksensa mediasta.

    Tuollaisessa asetelmassa absoluuttinen äänimäärä on vähemmän tärkeä, mutta tärkeä tottakait riippuen kuitenkin äänestysvilkkaudesta. Jos kansa ei äänestä, presidentin mandaatti on heikko ja jos ehdokas hakee kannatuksensa vain median kautta, presidentin mandaatti on niin ikään heikko kuten presidentti itsekin.

    HS otsikoi ja avasi keskusteun lainaten Niinistön lausuntoa MTVlle, että vaalitulos vaikuttaa presidentin mandaattiin. Ts. Niinistö ja HS ovat jo polvillaan ja alkavat nyt itkeä ääniä.

    Sensuuri iski:

    Heikko ja vahva mandaatti

    Presidentille tulee aivan eri mandaatti jos ehdokas hakee kannatuksensa kiertämällä koko Suomen ja tapaamalla kansalaisia kuten Väyrynen on tehnyt kuin kuten Niinistö on tehnyt hakemalla kannatuksensa mediasta.

    Tuollaisessa asetelmassa absoluuttinen äänimäärä on vähemmän tärkeä, mutta tärkeä tottakait riippuen kuitenkin äänestysvilkkaudesta. Jos kansa ei äänestä, presidentin mandaatti on heikko ja jos ehdokas hakee kannatuksensa vain median kautta, presidentin mandaatti on niin ikään heikko kuten presidentti itsekin.


   • HS/Niinistön epätoivoa kirjoitti:

    HS otsikoi ja avasi keskusteun lainaten Niinistön lausuntoa MTVlle, että vaalitulos vaikuttaa presidentin mandaattiin. Ts. Niinistö ja HS ovat jo polvillaan ja alkavat nyt itkeä ääniä.

    Sensuuri iski:

    Heikko ja vahva mandaatti

    Presidentille tulee aivan eri mandaatti jos ehdokas hakee kannatuksensa kiertämällä koko Suomen ja tapaamalla kansalaisia kuten Väyrynen on tehnyt kuin kuten Niinistö on tehnyt hakemalla kannatuksensa mediasta.

    Tuollaisessa asetelmassa absoluuttinen äänimäärä on vähemmän tärkeä, mutta tärkeä tottakait riippuen kuitenkin äänestysvilkkaudesta. Jos kansa ei äänestä, presidentin mandaatti on heikko ja jos ehdokas hakee kannatuksensa vain median kautta, presidentin mandaatti on niin ikään heikko kuten presidentti itsekin.

    Erikoista, että HS on ottanut tehtäväkseen USAn armeijan maineen suojelemisen. NATOn maineen suojelemisen voi jotenkin ymmärtää kun HS ajaa Suomea NATOn jäseneksi.

    Ei mene läpi HSssä:

    USAn armeija on vain markkina-armeija

    USAn armeija ja sen sotilasliitto Nato käyvät sotaa enemmän julkisuuskuvansa puolesta kuin oikeiden kriisien ratkaisemiseksi.

    Tämä markkinavetoisuus näkyy hyvin nyt USAn budjettileikkauksissa. USA leikkaa sieltä, missä USAn armeija ja NATO ovat heikkoja: maavoimista, merivoimista, sotilaista kun niihin pitäisi tietysti satsata jos strateginen näkökulma olisi tärkein niin kuin sen pitäisi olla.

    USAlla ja NATOlla strategia ei ole se ensimmäinen asia, vaan näyttävyys, propaganda-arvo, aseteollisuus, aseteknologia, aseiden markkinointi- ja myynti sekä armeijan ja sotatoimien rahoitus.


  • Homokriittisiä keskusteluja poistetaan nyt suomi 24 kovasti, ennen vaaleja tällaista ei kyllä huomannut.

   • HSn sensori alkoi nikotella. HS julkaisi kansainvälisen uutisen Afganistanin siviiliuhrien kasvusta ja avasi siitä keskusteun, mutta ei anna keskustella. Lieneekö syy Niinistön ja hänen NATO-politiikkansa varjeleminen tai sitten HSn sensori on vain yksinkertainen.

    Afganistan laajempaan tarkasteluun

    Siviilien joukkotappaminen ei ole vain ilmiö Afganistanissa. Se on ilmiö Irakissa ja Libyassa myös.
    Yhteinen tekijä näille ilmiöille on USA ja NATO.
    Selitys on se, että USAlla ja NATOlla on aseistus ja osaaminen vain konventionaaliseen jättiarmeijoiden ja valtioiden väliseen sotaan (Neuvostoliittoa vastaan) eikä rajattuihin nykysotiin eikä sissisotiin.
    USA ja NATO käyttävät valtioden väliseen sotaan kehittämäänsä doktriinia, että sotatoimet kohdistetaan vihollisen siviiliväestöön, jotta siviiliväestö kokisi maksimaalista kärsimystä, kuolemaa ja kaaosta niin, että se ei tukisi taistelevia maamiehiään.
    Mitä huonommin USAn ja NATOn sota "kulkee", sitä enemmän ne tappavat siviilejä.


   • HS sensori nokittaa kirjoitti:

    HSn sensori alkoi nikotella. HS julkaisi kansainvälisen uutisen Afganistanin siviiliuhrien kasvusta ja avasi siitä keskusteun, mutta ei anna keskustella. Lieneekö syy Niinistön ja hänen NATO-politiikkansa varjeleminen tai sitten HSn sensori on vain yksinkertainen.

    Afganistan laajempaan tarkasteluun

    Siviilien joukkotappaminen ei ole vain ilmiö Afganistanissa. Se on ilmiö Irakissa ja Libyassa myös.
    Yhteinen tekijä näille ilmiöille on USA ja NATO.
    Selitys on se, että USAlla ja NATOlla on aseistus ja osaaminen vain konventionaaliseen jättiarmeijoiden ja valtioiden väliseen sotaan (Neuvostoliittoa vastaan) eikä rajattuihin nykysotiin eikä sissisotiin.
    USA ja NATO käyttävät valtioden väliseen sotaan kehittämäänsä doktriinia, että sotatoimet kohdistetaan vihollisen siviiliväestöön, jotta siviiliväestö kokisi maksimaalista kärsimystä, kuolemaa ja kaaosta niin, että se ei tukisi taistelevia maamiehiään.
    Mitä huonommin USAn ja NATOn sota "kulkee", sitä enemmän ne tappavat siviilejä.

    HS sensori suojelee sotilasasiaintoimittajaansa, joka suoltaa puuta heinää USAn armeijan ja Naton suojelemiseksi.

    Sensori iski:

    2-3 vuotta vanhat tiedustelutiedot

    IsoMursu, talibanit siirtyivät iskuissaan jo noin 2-3 vuotta sitten käsiasein, pistoolein, kiväärein, singoin tehtyihin iskuihin. Tienvarsipommit oli sitä aikaa kun USA ja NATO yrittivät miehittää Afganistania.


   • Sensori suojelee kirjoitti:

    HS sensori suojelee sotilasasiaintoimittajaansa, joka suoltaa puuta heinää USAn armeijan ja Naton suojelemiseksi.

    Sensori iski:

    2-3 vuotta vanhat tiedustelutiedot

    IsoMursu, talibanit siirtyivät iskuissaan jo noin 2-3 vuotta sitten käsiasein, pistoolein, kiväärein, singoin tehtyihin iskuihin. Tienvarsipommit oli sitä aikaa kun USA ja NATO yrittivät miehittää Afganistania.

    HSn viikonloppusensori ei taas uskalla julkistaa mitään USAn armeijan tai NATOn kritiikkiä kun sota-asioiden toimittajakin haluaa pitää joskus edes vähän vapaata. Ei mennyt läpi:

    Misrä Afganistanissa neuvotellaan

    Weberman, sotaa seuraavat neuvottelut ovat sellaiset, että voittaja sanelee, häviäjä anoo.
    Nyt Afganistanissa neuvotellaan siitä, kuinka USA ja NATO voivat vetää joukkonsa maasta turvallisesti ja kuinka talibanit ottavat maan valtaansa.


   • HSn viikonloppusensori kirjoitti:

    HSn viikonloppusensori ei taas uskalla julkistaa mitään USAn armeijan tai NATOn kritiikkiä kun sota-asioiden toimittajakin haluaa pitää joskus edes vähän vapaata. Ei mennyt läpi:

    Misrä Afganistanissa neuvotellaan

    Weberman, sotaa seuraavat neuvottelut ovat sellaiset, että voittaja sanelee, häviäjä anoo.
    Nyt Afganistanissa neuvotellaan siitä, kuinka USA ja NATO voivat vetää joukkonsa maasta turvallisesti ja kuinka talibanit ottavat maan valtaansa.

    HSn viikonloppusensori ei päästä vastaamaan itselleen:

    Siviilien määritelmästä

    Siviiliä ei määritetä sen mukaan onko hänellä ase vai ei vaan sen mukaan, onko hän sotilas vai ei.

    Afganistanin siviiliuhrien määrä on suoraa seurausta USAn ja NATOn armeijoiden hyökkäyksestä Afganistaniin. USAlla ja NATOlla on ns. konventionaaliset sotavoimat, jotka eivät kykene rajattuun eivätkä asymmetriseen sodankäyntiin.

    Niinpä USAn ja NATOn sodanjohto käyttää Afganistanissa valtioiden väliseen sotaan kehitettyä doktriiniaan, jonka mukaan sotatoimet kohdistetaan siviileihin mittavan kärsimyksen, tuskan ja kaaoksen aikaansaamiseksi siviiliväestössä, jotta väestö ei tukisi maataan puolustavia sotilaitaan ja taistelijoitaan.


   • HSsensori suojaa itseään kirjoitti:

    HSn viikonloppusensori ei päästä vastaamaan itselleen:

    Siviilien määritelmästä

    Siviiliä ei määritetä sen mukaan onko hänellä ase vai ei vaan sen mukaan, onko hän sotilas vai ei.

    Afganistanin siviiliuhrien määrä on suoraa seurausta USAn ja NATOn armeijoiden hyökkäyksestä Afganistaniin. USAlla ja NATOlla on ns. konventionaaliset sotavoimat, jotka eivät kykene rajattuun eivätkä asymmetriseen sodankäyntiin.

    Niinpä USAn ja NATOn sodanjohto käyttää Afganistanissa valtioiden väliseen sotaan kehitettyä doktriiniaan, jonka mukaan sotatoimet kohdistetaan siviileihin mittavan kärsimyksen, tuskan ja kaaoksen aikaansaamiseksi siviiliväestössä, jotta väestö ei tukisi maataan puolustavia sotilaitaan ja taistelijoitaan.

    HSn moderaattori on omituinen ilmiö. Pitäisi keskustella, mutta moderaattori ei anna keskustella. Taitaa mennä niin, että HSn moderaattori sensuroi niitä, joiden viestejä käyttää sitten omassa kirjoituksessaan eikä hän millään myönnä, että häntä älykkäämpiä ihmisiä on olemassa.
    Lykäs ja lahjakas ei ryhdy, ei ole koskaan ryhtynyt sensoriksi.

    Täytyi yrittää tällaista

    Amatöörimäinen boikottivetoomus

    Tämä on taas vaikeata keskustelua ja mielipiteenvaihtoa kun HSn moderaattori katsoo omaavansa oikean mielipiteen.

    USAlla oli valmis suunnitelma ryhtyä aseistamaan Syyrian oppositiota. Venäjän ja Kiinan tuotteiden ostoboikotti on niinamerikkalainen veto kuin olla saattaa.

    Ensinnäkin Jordania kuuluu USAn leiriin. Toisekseen Venäjä myy muslimimaihin etupäässä energiaa. Kolmanneksi muslimimaiden osuus Venäjän ja Kiinan tuotteiden markkinoista on minimaalinen. Neljänneksi Venäjä ja Kiina investoivat muslimimaihin moninkertaisesti enemmän kuin myyvät tuotteitaan muslimimaihin.

    Ostoboikotti on USAn primitiivireaktio, kun päätöksellään Venäjä ja Kiina vaikeuttivat sen asekauppoja Syyrian oppositiolle.


   • HSsensori on lahjaton kirjoitti:

    HSn moderaattori on omituinen ilmiö. Pitäisi keskustella, mutta moderaattori ei anna keskustella. Taitaa mennä niin, että HSn moderaattori sensuroi niitä, joiden viestejä käyttää sitten omassa kirjoituksessaan eikä hän millään myönnä, että häntä älykkäämpiä ihmisiä on olemassa.
    Lykäs ja lahjakas ei ryhdy, ei ole koskaan ryhtynyt sensoriksi.

    Täytyi yrittää tällaista

    Amatöörimäinen boikottivetoomus

    Tämä on taas vaikeata keskustelua ja mielipiteenvaihtoa kun HSn moderaattori katsoo omaavansa oikean mielipiteen.

    USAlla oli valmis suunnitelma ryhtyä aseistamaan Syyrian oppositiota. Venäjän ja Kiinan tuotteiden ostoboikotti on niinamerikkalainen veto kuin olla saattaa.

    Ensinnäkin Jordania kuuluu USAn leiriin. Toisekseen Venäjä myy muslimimaihin etupäässä energiaa. Kolmanneksi muslimimaiden osuus Venäjän ja Kiinan tuotteiden markkinoista on minimaalinen. Neljänneksi Venäjä ja Kiina investoivat muslimimaihin moninkertaisesti enemmän kuin myyvät tuotteitaan muslimimaihin.

    Ostoboikotti on USAn primitiivireaktio, kun päätöksellään Venäjä ja Kiina vaikeuttivat sen asekauppoja Syyrian oppositiolle.

    Tätä ei saa sanoa HSssa:

    Korkeaa moraalia

    Venäjä ja Kiina estivät, että USA ja NATO eivät päässeet aseistamaan Syyrian oppositiota eikä taistelemaan Syyrian maaperällä kapinallisten joukoissa. Venäjä ja Kiina estivät myös, että USA ja NATO eivät päässeet pommittamaan Syyrian siviilikohteita, infraa ja ihmisiä.


   • Joo.. homot on paskamulkkuja.


  • Terve aloittaja

   Valtamedia on pääasiassa pysynyt kuolemanhiljaa Humppilaan rakenteilla olevasta NATO-yhteensopivasta lentotukikohdasta joka on saanut mm. EU:lta rahoitusta:

   "Yli sadan miljoonan euron lentotukikohta suunnitteilla Humppilaan"

   "Verkkomedian huomion kiinnitti lentokentän kiitotielle asetettu pituusvaatimus, joka tarkoittaa vastaanottokykyä ja logistiikkaa kaikkein suurimmille mantereilta toisille lentäville rahtikoneille, jollaisia löytyy lähinnä vain Yhdysvaltain armeijalta. Projekti on määritelty esitteessä sanallisestikin tukikohdaksi ja lentokentän esitteen mainoskuvassa on kuormattavana raskas sotilaskone."

   http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=1578

   • Meneekö toi Nato-Humppila -asia läpi Hesarissa?Ainakin saat Hesarin sota-Nato-kirjeenvaihtajan kimppuusi.


   • Nato-Humppila Hesariin kirjoitti:

    Meneekö toi Nato-Humppila -asia läpi Hesarissa?Ainakin saat Hesarin sota-Nato-kirjeenvaihtajan kimppuusi.

    Niinistöllä alkaa olla Hesarin suoja. Ei mennyt läpi:

    Niinistön tautologiatajunta kukkii

    Niinistön mietelmä, että Syyrian tilanne vaatii ratkaisua jäänee historiaan Suomen päämiehen tyhjänpäiväisimpänä lausuntona koskaan.

    Tätä oli pelättävissä. Heti alkuun latteuksien mahalasku, mutta ei huolta, vielä on tyhjänpäiväistä tulossa.

    Joku voisi kertoa Niinistölle että syyrialaiset ovat niitä jotka kaikkein eniten yrittävät ratkaisua Syyriaan. USAsta ja NATO-maista ei kannata olla yhtä varma kuten Irak, Afganistan, Libya osoittavat.


   • HSn Niinistösuoja kirjoitti:

    Niinistöllä alkaa olla Hesarin suoja. Ei mennyt läpi:

    Niinistön tautologiatajunta kukkii

    Niinistön mietelmä, että Syyrian tilanne vaatii ratkaisua jäänee historiaan Suomen päämiehen tyhjänpäiväisimpänä lausuntona koskaan.

    Tätä oli pelättävissä. Heti alkuun latteuksien mahalasku, mutta ei huolta, vielä on tyhjänpäiväistä tulossa.

    Joku voisi kertoa Niinistölle että syyrialaiset ovat niitä jotka kaikkein eniten yrittävät ratkaisua Syyriaan. USAsta ja NATO-maista ei kannata olla yhtä varma kuten Irak, Afganistan, Libya osoittavat.

    Hs sensuroi:

    Todennäköisesti Israelin Mossad on asialla tekemässä "mainilan laukauksia" iskuille Iraniin. Nyt ei tavita 9/11 mittaista näytelmää niin paljon Irania on jo valmiiksi mustamaalattu länsimediassa.

    Iskut Iraniin toteutettaneen keväällä. Silloin USAlla on täysi miehitys Iranin ympärillä.


   • HS sensuroi kirjoitti:

    Hs sensuroi:

    Todennäköisesti Israelin Mossad on asialla tekemässä "mainilan laukauksia" iskuille Iraniin. Nyt ei tavita 9/11 mittaista näytelmää niin paljon Irania on jo valmiiksi mustamaalattu länsimediassa.

    Iskut Iraniin toteutettaneen keväällä. Silloin USAlla on täysi miehitys Iranin ympärillä.

    Tässä sinulle graduntekijä oivallinen esimerkki sensuurin "ylevistä" periaatteista.

    Tapaus on Helsingin Sanomien nettikeskustelusta tältä päivältä. Aiheena on Halosen toteamus puolustuksen ja alueen elinkeinorakenteen keskinäisestä suhteesta.

    Kirjoitin viestin joka julkaistiin:

    ote: ....armeijan alueellista toimintaa, varuskunnan toimintaa, aluepuolustusta olisi pitänyt kehittää niin, että puolustusvoimat alkavat tuottaa taloudellista ja muuta lisäarvoa alueelle.

    HSn sotilastoimittaja kirjoittaa:

    ote: Miten aluepuolustus voi tuottaa voittoa?

    Yritän vastata siis puolustaa näkemystäni: Iso-Mursu, siinä sinulla on miettimistä. Vinkiksi, että lisäarvo ei tarkoita voittoa.

    Tätä vastaustani HS ei julkaise vaan lähtee siis sensuurin avulla suojelemaan tyhmyyttä ja tietämättömyyttä.

    Iso Mursulla on tavallisen maisterin rooli keskusteluissa ikään kuin olla joku HS-keskustelujen opettajamaisteri, joka iskee kaikkia, jotka suhtautuvat kriittisesti USAn armeijaan, USAn aseisiin, Natoon ja puolustusvoimiimme, mikä sitten saa edellisen kaltaisia koomisia piirteitä kun Iso Mursun oma osaamis-, tieto- ja älykkyystaso eivät ole ihan sitä terävimpää tasoa.


   • HS sensuurin logiikkaa kirjoitti:

    Tässä sinulle graduntekijä oivallinen esimerkki sensuurin "ylevistä" periaatteista.

    Tapaus on Helsingin Sanomien nettikeskustelusta tältä päivältä. Aiheena on Halosen toteamus puolustuksen ja alueen elinkeinorakenteen keskinäisestä suhteesta.

    Kirjoitin viestin joka julkaistiin:

    ote: ....armeijan alueellista toimintaa, varuskunnan toimintaa, aluepuolustusta olisi pitänyt kehittää niin, että puolustusvoimat alkavat tuottaa taloudellista ja muuta lisäarvoa alueelle.

    HSn sotilastoimittaja kirjoittaa:

    ote: Miten aluepuolustus voi tuottaa voittoa?

    Yritän vastata siis puolustaa näkemystäni: Iso-Mursu, siinä sinulla on miettimistä. Vinkiksi, että lisäarvo ei tarkoita voittoa.

    Tätä vastaustani HS ei julkaise vaan lähtee siis sensuurin avulla suojelemaan tyhmyyttä ja tietämättömyyttä.

    Iso Mursulla on tavallisen maisterin rooli keskusteluissa ikään kuin olla joku HS-keskustelujen opettajamaisteri, joka iskee kaikkia, jotka suhtautuvat kriittisesti USAn armeijaan, USAn aseisiin, Natoon ja puolustusvoimiimme, mikä sitten saa edellisen kaltaisia koomisia piirteitä kun Iso Mursun oma osaamis-, tieto- ja älykkyystaso eivät ole ihan sitä terävimpää tasoa.

    Nyt se HS:n Iso-Mursu väittää, että lisäarvo on marxilainen termi. Sotilaille taloustiede näyttää olevan ylivoimaista.


   • HS:n Iso-Mursu kirjoitti:

    Nyt se HS:n Iso-Mursu väittää, että lisäarvo on marxilainen termi. Sotilaille taloustiede näyttää olevan ylivoimaista.

    Hei graduntekijä, tutki esim. Espanjan ja Neuvostoliiton sensuuria. Kulttuuripiirien, taiteilijoiden käsityksiä sensuurista. Yhteistä henkilöihin menevää piirrettä löytyy: tyhmä, yksinkertainen, huumorintajuton, tosikko, pelkuri, järjestelmän palvoja, pikkunilkki, ilkeä, sadisti.

    Tässä huumorinkukan koepallo, jonka HSn sensuuri sensuroi. Keskustelun aiheena Venäjä, joka kieltäytyi osallistumasta Syyria-kokoukseen.

    Venäjä näyttää, että kaikissa pöydissä ei ole viisasta istua päinvastoin kun esim. natottajamme väittävät.


   • HS sensorin huumorintaju kirjoitti:

    Hei graduntekijä, tutki esim. Espanjan ja Neuvostoliiton sensuuria. Kulttuuripiirien, taiteilijoiden käsityksiä sensuurista. Yhteistä henkilöihin menevää piirrettä löytyy: tyhmä, yksinkertainen, huumorintajuton, tosikko, pelkuri, järjestelmän palvoja, pikkunilkki, ilkeä, sadisti.

    Tässä huumorinkukan koepallo, jonka HSn sensuuri sensuroi. Keskustelun aiheena Venäjä, joka kieltäytyi osallistumasta Syyria-kokoukseen.

    Venäjä näyttää, että kaikissa pöydissä ei ole viisasta istua päinvastoin kun esim. natottajamme väittävät.

    Graduntekijä, tästä saat esimerkin Helsingin Sanomien poliittisesta sensuurista. Kyse on Soinin heitosta että Rehn on EUn Bobrikov. Kirjoitus ei mennyt läpi, mutta kirjoitukset, joissa arvostellaan Soinia menivät läpi.

    Soinin vastaus Rehnille on ainakin yhtä merkittävä avaus kuin Bobrikovkin.

    Soini puolustaa kielikuvien käyttöä loukkaantumisyhteiskuntaa ja virastokieltä vastaan. Soini vielä avaa Bobrikov-vertaustaan kun Rehn ei näytä ymmärtävän missä mennään. Soini toteaa, että EUssa keskusvalta kyykyttää maakuntia.

    Monilla suomalaisilla on vaikeuksia ymmärtää symboliikkaa, kielikuvia. Voi olla, että Rehn ei yksinkertaisesti käsitä, mihin Soini viittaa Bobrikov-vertailullaan. Ei hän viittaa itse Bobrikoviin vaan tietysti sen ajan keisarillisen Venäjän ja nykyisen EUn yhtäläisyyksiin vallankäyttäjänä.

    Kun kyse ei ole henkilöstä sinänsä, Soinin vertailussa ole mitään arvoa sillä, oliko Bobrikov murhattu vai ei.

    Aina kun johtavassa asemassa olevalla on puusilmä, se on tuhoisaa.


   • HS poliittista sensuuria kirjoitti:

    Graduntekijä, tästä saat esimerkin Helsingin Sanomien poliittisesta sensuurista. Kyse on Soinin heitosta että Rehn on EUn Bobrikov. Kirjoitus ei mennyt läpi, mutta kirjoitukset, joissa arvostellaan Soinia menivät läpi.

    Soinin vastaus Rehnille on ainakin yhtä merkittävä avaus kuin Bobrikovkin.

    Soini puolustaa kielikuvien käyttöä loukkaantumisyhteiskuntaa ja virastokieltä vastaan. Soini vielä avaa Bobrikov-vertaustaan kun Rehn ei näytä ymmärtävän missä mennään. Soini toteaa, että EUssa keskusvalta kyykyttää maakuntia.

    Monilla suomalaisilla on vaikeuksia ymmärtää symboliikkaa, kielikuvia. Voi olla, että Rehn ei yksinkertaisesti käsitä, mihin Soini viittaa Bobrikov-vertailullaan. Ei hän viittaa itse Bobrikoviin vaan tietysti sen ajan keisarillisen Venäjän ja nykyisen EUn yhtäläisyyksiin vallankäyttäjänä.

    Kun kyse ei ole henkilöstä sinänsä, Soinin vertailussa ole mitään arvoa sillä, oliko Bobrikov murhattu vai ei.

    Aina kun johtavassa asemassa olevalla on puusilmä, se on tuhoisaa.

    Tämä on HSn mielestä sensuroitava mielipide kesustelussa keskustan kannatuksen kasvusta:

    Suomalisille on jäänyt pelko presidentinvaaleista. Vain Väyrynen pystyy torjumaan kun Niinistö alkaa häärimään ulkopolitiikassa USAn ja NATOn juoksupoikana. Vain Väyrynen voi säilyttää Suomen liittoutumattomana maana ja USAn sotien ulkopuolella.
    Varmasti Väyrynen tietää tämän itsekin ja haluaa pelastaa Suomen ja suomalaiset.


   • HSn poliittinen sensuuri kirjoitti:

    Tämä on HSn mielestä sensuroitava mielipide kesustelussa keskustan kannatuksen kasvusta:

    Suomalisille on jäänyt pelko presidentinvaaleista. Vain Väyrynen pystyy torjumaan kun Niinistö alkaa häärimään ulkopolitiikassa USAn ja NATOn juoksupoikana. Vain Väyrynen voi säilyttää Suomen liittoutumattomana maana ja USAn sotien ulkopuolella.
    Varmasti Väyrynen tietää tämän itsekin ja haluaa pelastaa Suomen ja suomalaiset.

    Graduntekijä. Tässä on taas toisenlainen sensurointitoimenpide. Todennäköisesti mursumaisteri on lähtenyt hiihtolomalle. Nyt Hesarissa ei ole sota- ja Nato -asioiden toimittajaa paikalla eikä tavallinen toimittaja uskalla julkaista kun kirjoituksessani on asiaa, jotta Hesarin toimittajat eivät vielä tiedä (koskee ranskalaissotilaita). Viesti oli tarkoitettu keskusteluun missä Tuomioja toteaa että Syyriaan ei tule sotilaallista ratkaisua:

    Sen jälkeen kun Venäjä ja Kiina yhdessä estivät USAn ja NATOn hyökkäyksen Syyriaan ja kun vielä Venäjä asetti sotavoimansa valmiustilaan puolustamaan rajojaan ja intressejään Syyriassa sekä Iranissa, oli selvää, että lännen oli haettava kunniallinen vaihtoehto perääntymiselle.

    Nyt Tuomioja ilmoittaa, että USA ja NATO-maat eivät enää hae sotilaallista ratkaisua Syyriaan. Toisaalta nyt jo on tiedossa, että Syyriassa on jäänyt vangiksi Ranskan erikoisjoukkojen sotilaita, tiedustelijoita, joten Syyrian kriisin laajentuminen kansainväliseksi sotilaalliseksi kriisiksi tai sodaksi ei ole vielä ohi.


   • HSsensori hiihtolomalla kirjoitti:

    Graduntekijä. Tässä on taas toisenlainen sensurointitoimenpide. Todennäköisesti mursumaisteri on lähtenyt hiihtolomalle. Nyt Hesarissa ei ole sota- ja Nato -asioiden toimittajaa paikalla eikä tavallinen toimittaja uskalla julkaista kun kirjoituksessani on asiaa, jotta Hesarin toimittajat eivät vielä tiedä (koskee ranskalaissotilaita). Viesti oli tarkoitettu keskusteluun missä Tuomioja toteaa että Syyriaan ei tule sotilaallista ratkaisua:

    Sen jälkeen kun Venäjä ja Kiina yhdessä estivät USAn ja NATOn hyökkäyksen Syyriaan ja kun vielä Venäjä asetti sotavoimansa valmiustilaan puolustamaan rajojaan ja intressejään Syyriassa sekä Iranissa, oli selvää, että lännen oli haettava kunniallinen vaihtoehto perääntymiselle.

    Nyt Tuomioja ilmoittaa, että USA ja NATO-maat eivät enää hae sotilaallista ratkaisua Syyriaan. Toisaalta nyt jo on tiedossa, että Syyriassa on jäänyt vangiksi Ranskan erikoisjoukkojen sotilaita, tiedustelijoita, joten Syyrian kriisin laajentuminen kansainväliseksi sotilaalliseksi kriisiksi tai sodaksi ei ole vielä ohi.

    Voi olla että Natotoimittajia närästää ilmaisu, että Venäjä ja Kiina estivät USAn ja Naton hyökkäyksen Syyriaan.


   • HS-sensorin närästystä kirjoitti:

    Voi olla että Natotoimittajia närästää ilmaisu, että Venäjä ja Kiina estivät USAn ja Naton hyökkäyksen Syyriaan.

    Graduntekijä. Tässä on selvä sotasensuuri. Valtionjohdossa kokoomuslaiset ovat sitä mieltä että Suomi ei ole sodassa mutta Hesarin sensuurimaisteri on eri mieltä.
    Ohessa on viesti jonka Hesarin sensori on sensuroinut sillä perusteella että viesti muka voi heikentää Suomen Nato-joukoissa taistelevien suomalaisten taistelutahtoa:

    Kun NATO vetää työntekijänsä jostakin pois, se tarkoittaa, että NATO ei pysty enää suojaamaan työntekijöitään.


  • Itseironia ja varsinkin sarkasmini (yritys) näyttää olevan vaikeaa ymmärtää muille.
   Kai se sarkasmi on verbaalissa viestinnässä hankalaa, ja kaiken lisäksi olen vasta
   aloittamassa kirjoittamista, kun puhuminen on minulta kielletty - näyttää olevan kirjoittaminenkin, ainakin täällä(kin) lätkäisty joku pysähtymiskieltomerkki IP-osoitteelleni.

   Mutta aion jatkaa yrittämistä kirjoittamisen saralla, vähän kuin terapiaa, ei täällä pönttö nykyään kestä ilman (mustaakin) huumoria, näkyy olevan kohtaamani asiat Suomessa joillekin liian vaikeita sulattaa, joten minut on leimattu valehtelijaksi/epäluotettavaksi.

   EVVK. Jatkan muualla. Roger out. (unfortunately coups took my shotgun, so I'm
   not able to close down patrol with both barrels) - tätä älkää kytät yrittäkökkään
   Käsittää niin kuin se on kirjoitettu, taustojani tietämättä.

   Eli jos yritän valaista asiaa Suomeksi (tämäkin on huumorin yritys, ei totta , kuvittelin, että Suomi24 on vähän kuin kapakka kultaisella 80-luvulla, terapiapaikka,
   missä saa puhua välillä potaskaakin ( kun ei nykyään oo enää resursseja baariin):

   - Psykologia on monipiippuinen juttu, sano äijä kun rinnakkaispiippuisella aivonsa
   seinälle roiskaisi.

   • Joo, Hesarin sotasensuuri taikka Natosensuuri on Suomen viestinnän kummajainen. Kaikki sen tietää, kaikki sen on kokenut mutta vain harva uskaltaa puhua siitä.

    Todennäköisesti Hesarin sensuuri vain kovenee nyt kun sen on suojeltava Niinistöä ja hänen sanomisiaan sekä tekemisiään.


   • HSn Niinistö-sensuuri kirjoitti:

    Joo, Hesarin sotasensuuri taikka Natosensuuri on Suomen viestinnän kummajainen. Kaikki sen tietää, kaikki sen on kokenut mutta vain harva uskaltaa puhua siitä.

    Todennäköisesti Hesarin sensuuri vain kovenee nyt kun sen on suojeltava Niinistöä ja hänen sanomisiaan sekä tekemisiään.

    HS:ssä oli hullu uutinen, että Venäjä olisi sensuroinut Niinistön sanomiset Venäjän presidentinvaaleista.

    Hesari ymmärsi itsekin, joku HS:n pomoista, että uutinen on täyspönttö ja HS sensuroi sen. Oli käynyt HS:ssä joillekin selväksi, että tuntemattoman, muutaman päivän presidenttinä olleen, ulkopoliittisesti täysin kokemattoman pienen maan Niinistön sanomiset on ihan yhtä tyhjän kanssa.


   • Hullu Niinistö-uutinen kirjoitti:

    HS:ssä oli hullu uutinen, että Venäjä olisi sensuroinut Niinistön sanomiset Venäjän presidentinvaaleista.

    Hesari ymmärsi itsekin, joku HS:n pomoista, että uutinen on täyspönttö ja HS sensuroi sen. Oli käynyt HS:ssä joillekin selväksi, että tuntemattoman, muutaman päivän presidenttinä olleen, ulkopoliittisesti täysin kokemattoman pienen maan Niinistön sanomiset on ihan yhtä tyhjän kanssa.

    Keskustelussa Wallinin Afganistanin matkasta HS sensuroi seuraavan:

    Kerrottiinko Wallinille, että talibaanit olivat räjäyttäneet 6 Naton brittisotilasta taivaan tuuliin Afganistanissa?

    Mikähän tässä HSn sotasensoria närästää, se että Nato-sotilaita on tapettu vai se että tieto pitäisi pimittää Wallinilta tai kansalta?


   • HSn sotasensori kirjoitti:

    Keskustelussa Wallinin Afganistanin matkasta HS sensuroi seuraavan:

    Kerrottiinko Wallinille, että talibaanit olivat räjäyttäneet 6 Naton brittisotilasta taivaan tuuliin Afganistanissa?

    Mikähän tässä HSn sotasensoria närästää, se että Nato-sotilaita on tapettu vai se että tieto pitäisi pimittää Wallinilta tai kansalta?

    Graduntekijä, tässä varsinainen paukku. Kansan Uutiset on lähtenyt sensuroimaan kritiikkiä hallituksen Horneteihin ostamia amerikkalaisia ohuksia kohtaan.

    Tämä viesti ei pääse läpi Kansan Uutisissa, vaikka se on vielä keskusteluakin ja vain vastaus Tavallisen maisterin propagandaan.

    [quote]Nato-aseilla ei ole omaa ajattelua eikä taipumusta hyökätä itään. Aseita käyttää niiden omistaja.
    Termi "hyökkäysase" on käytössäsi myös lähinnää puutaheinää, koska Suomi ei ole hyökkäämässä yhtään minnekään. Aseet eivät itsekseen hyökkäile.[/

    Sotilasaseissa ja nykyaseissa yhä enemmän "ajattelu" on jo itse aseessa. Ase on kehitetty tuhoamaan, tappamaan vain tietynlaisen kohteen.

    Aseita ei valmisteta huvikseen vaan vain tiettyyn tarkoitukseen. Siksi on olemassa myös hyökkäysaseita ja puolustusaseita.

    Esimerkkinä USAn ja NATOn käyttämä köyhdytetty uraani. USA ja NATO käyttivät sitä puolustusaseen tavoin niin, että kymmeniä tuhansia omia sotilaita kuoli ja sairastui.

    "Ajattelu" aseissa on syy, että USAn ja NATOn armeijat eivät nykysodissa pärjää. Ne on aseistettu, varustettu ja koulutettu Neuvostoliittoa vastaan, jota ei enää ole.

    "Ajattelu" jota myös tuotekehittelyksi kutsutaan on johtanut juuri amerikkalaisaseiden kohdalla siihen, että aseen omistaja ei määrää mihin asetta käytetään vaan aseen valmistaja, USA.

    Suomen Horneteilla ei enää ohjuskaupan jälkeen puolusteta Suomen ilmatilaa. Amerikkalaisohjukset on "ajateltu" ihan muuta tarkoitusta varten.


  • Tervehdys !
   Tarkoittanet , että setä Samuli myy meille vanhaa kamaa ,mikä on tehty vanhaan uhkakuva sodankäyntiin ? Sopii hyvin siihen bisnekseen jota on tässä viime vuosina niin paljon duunailtu. No bisneshän se on joka kannattaa. Toisaalta sen käyttötarkoituksen toverikin kyllä huomaa ja teki jo siirrot sen mukaan. Onnea vaan tähän isojen poikien shakkipeliin. Pidettäköön kirkkaana mielessä etteivät Suomen resurssit riitä tuohon peliin kovin moneksi päiväksi.

   ja jälleen, taottava ijän ikuinen

   • Moikka,

    Helsingin Sanomien sotatoimittaja on taas paikalla, joten nyppiminen jatkuu. HS.n sensuuriin jäi ilmeisesti sotasensori on virkaintoinen itseään korostava talvi- ja jatkosodan maailmoissa elävä, joka katsoo, että tässä viestissä on pahaa tavaraa tiedoksi Suomen sotilaille niin että taistelumoraali voi kärsiä. Kesustelu on siitä kun amerikkalaissotilas alkoi ampua siviilejä.

    USAn ja NATOn sotilaat ovat olleet siitä lähtien henkiriepuja kun on käynyt selväksi että sotavoittoa ei Afganistanista tule. Sen jälkeen USAn ja NATOn erilaiset partiot ja operaatiot ovat olleet sotilaallisessa mielessä aivan ala-arvoista toimintaa. Tämä on nyt taas yksi niistä, mutta ei lainkaan yksittäistapaus.

    Talibaanit ovat pystyneet asymmetrisellä sodalla luomaan "asemasodan", missä USAn ja NATOn sotilailla ei ole lainkaan suojaa eikä turvaa, ei missään paikassa eikä mihinkään kellonaikaan eikä vuodenaikaan. Sitä USAn ja NATOn sotilaat eivät kestä operatiivisesti eikä henkisesti.


   • HS.n sotasensuuria kirjoitti:

    Moikka,

    Helsingin Sanomien sotatoimittaja on taas paikalla, joten nyppiminen jatkuu. HS.n sensuuriin jäi ilmeisesti sotasensori on virkaintoinen itseään korostava talvi- ja jatkosodan maailmoissa elävä, joka katsoo, että tässä viestissä on pahaa tavaraa tiedoksi Suomen sotilaille niin että taistelumoraali voi kärsiä. Kesustelu on siitä kun amerikkalaissotilas alkoi ampua siviilejä.

    USAn ja NATOn sotilaat ovat olleet siitä lähtien henkiriepuja kun on käynyt selväksi että sotavoittoa ei Afganistanista tule. Sen jälkeen USAn ja NATOn erilaiset partiot ja operaatiot ovat olleet sotilaallisessa mielessä aivan ala-arvoista toimintaa. Tämä on nyt taas yksi niistä, mutta ei lainkaan yksittäistapaus.

    Talibaanit ovat pystyneet asymmetrisellä sodalla luomaan "asemasodan", missä USAn ja NATOn sotilailla ei ole lainkaan suojaa eikä turvaa, ei missään paikassa eikä mihinkään kellonaikaan eikä vuodenaikaan. Sitä USAn ja NATOn sotilaat eivät kestä operatiivisesti eikä henkisesti.

    Ei jaksa jäädä odottelemaan sensuroiko HS vai ei. Siksi lähetän tämän HSn keskusteluihin tarkoitetun viestin heti Suomi24lle kun oletettavasti HS sen kuitenkin sensuroi.

    Viestissä ei ole mitään lainvastaista eikä arkaluontoistakaan kunhan on vain tulkintaa, joka ei enää nosta USAta taikka NATOa jalustalle. Sitäpaitsi kaikki "sanominen" on faktisesti todistettavissa.

    HSn sensuuri voi siis olla poliittista, mutta voi se olla henkilöönkin suunnattua. Viesti oli tarkoitettu keskusteluun Tuomioja luottaa Kofi Annanin Syyria-ponnisteluihin.

    Tuomiojalta ja Suomelta kunnioitettavaa politiikkaa tukea YKn pyrkimyksiä ja asemaa Syyria-kysymyksessä.

    Tässä YKn välitystehtävässä on historiallisesti, poliittisesti ja geopoliittisesti merkittävää se, että YK on ryhtynyt toimiin Venäjän ja Kiinan "mandaatilla" ja että USA poliittisine ja sotilaallisine pyrkimyksineen sekä NATOineen on ajettu takariviin.

    Tuomiojan luotto Kofi Annaniin on poliittisesti korrektia, mutta onko onnistuminen realismia kun tiedossa on, että USAlla, Ranskalla, Britannialla, Israelilla on jo omaa sotilastiedusteluaan ja erikoisjoukkojaan Syyriassa kapinallisten tukena. Niiden operaatio on toistaiseksi epäonnistunut, koska kapinallisjoukko ei ole yhtenäinen ja Syyrian armeija sekä presidentti Assad ovat kyenneet lisäämään kapinallisten hajaannusta.


   • HS sensuuri tylsistyttää kirjoitti:

    Ei jaksa jäädä odottelemaan sensuroiko HS vai ei. Siksi lähetän tämän HSn keskusteluihin tarkoitetun viestin heti Suomi24lle kun oletettavasti HS sen kuitenkin sensuroi.

    Viestissä ei ole mitään lainvastaista eikä arkaluontoistakaan kunhan on vain tulkintaa, joka ei enää nosta USAta taikka NATOa jalustalle. Sitäpaitsi kaikki "sanominen" on faktisesti todistettavissa.

    HSn sensuuri voi siis olla poliittista, mutta voi se olla henkilöönkin suunnattua. Viesti oli tarkoitettu keskusteluun Tuomioja luottaa Kofi Annanin Syyria-ponnisteluihin.

    Tuomiojalta ja Suomelta kunnioitettavaa politiikkaa tukea YKn pyrkimyksiä ja asemaa Syyria-kysymyksessä.

    Tässä YKn välitystehtävässä on historiallisesti, poliittisesti ja geopoliittisesti merkittävää se, että YK on ryhtynyt toimiin Venäjän ja Kiinan "mandaatilla" ja että USA poliittisine ja sotilaallisine pyrkimyksineen sekä NATOineen on ajettu takariviin.

    Tuomiojan luotto Kofi Annaniin on poliittisesti korrektia, mutta onko onnistuminen realismia kun tiedossa on, että USAlla, Ranskalla, Britannialla, Israelilla on jo omaa sotilastiedusteluaan ja erikoisjoukkojaan Syyriassa kapinallisten tukena. Niiden operaatio on toistaiseksi epäonnistunut, koska kapinallisjoukko ei ole yhtenäinen ja Syyrian armeija sekä presidentti Assad ovat kyenneet lisäämään kapinallisten hajaannusta.

    Ei viitti jäädä odottelemaan julksiseeko HS vai ei. Kun viestissä on mainittu USA ja NATO, sota-eli NATOsensori halunnee tsekata. Muistaako kukaan onko HSn etiikka vielä nopea tiedonvälitys? Sensori ainakin on niin älyhidas. Klikkaako organisaatio vai älypuoli?

    Kirjoitus on keskusteluun Slovakiasta, missä vasemmisto saa vaalivoiton.

    Slovakia on yksi niistä maista Viron, Latvian, Liettuan, Bulgarian, Puolan, Romanian, Slovenian jne. kanssa, jotka ovat jääneet EUssa ja NATOssa ns. taskuun, eristyksiin. Rahat ovat menneet, samoin turvallisuus.

    Slovakiassa Tsekkoslovakian jakaminen kaduttaa jo joitakin, samoin EU- ja NATO-jäsenyys.

    Vasemmiston nousua tuonkaltaisessa ahdingossa on poliittisten tarkkailijoiden piirissä jo odotettukin. Slovakia ei varmasti jää ainoaksi. Se on sitten eri asia pystyykö eurooppalainen sosiaalidemokratia enää mihinkään. Sitä kun ei erota uusliberalismi-oikeisto-euro-Nato-konsellaatiosta oikein mikään.


   • HSsensuuri pähkäilee kirjoitti:

    Ei viitti jäädä odottelemaan julksiseeko HS vai ei. Kun viestissä on mainittu USA ja NATO, sota-eli NATOsensori halunnee tsekata. Muistaako kukaan onko HSn etiikka vielä nopea tiedonvälitys? Sensori ainakin on niin älyhidas. Klikkaako organisaatio vai älypuoli?

    Kirjoitus on keskusteluun Slovakiasta, missä vasemmisto saa vaalivoiton.

    Slovakia on yksi niistä maista Viron, Latvian, Liettuan, Bulgarian, Puolan, Romanian, Slovenian jne. kanssa, jotka ovat jääneet EUssa ja NATOssa ns. taskuun, eristyksiin. Rahat ovat menneet, samoin turvallisuus.

    Slovakiassa Tsekkoslovakian jakaminen kaduttaa jo joitakin, samoin EU- ja NATO-jäsenyys.

    Vasemmiston nousua tuonkaltaisessa ahdingossa on poliittisten tarkkailijoiden piirissä jo odotettukin. Slovakia ei varmasti jää ainoaksi. Se on sitten eri asia pystyykö eurooppalainen sosiaalidemokratia enää mihinkään. Sitä kun ei erota uusliberalismi-oikeisto-euro-Nato-konsellaatiosta oikein mikään.

    Graduntekijä, liitä graduusi osallistuvaa havainnointia. Kirjoita noista sensuroiduista samantapaisia versioita ja katso meneekö läpi. Jos menee sensuuri on henkilökohtaista, jos ei mene asiapohjaista.
    Muista kuitenkin peittää IP-osoitteesi tai vaihda sitä. HSn sotatoimittajat seuraavat tietoliikennettä, viestin lähdettä ja sen julkitulo vääristäisi koetta.


   • Graduntekijä tee HSkoe kirjoitti:

    Graduntekijä, liitä graduusi osallistuvaa havainnointia. Kirjoita noista sensuroiduista samantapaisia versioita ja katso meneekö läpi. Jos menee sensuuri on henkilökohtaista, jos ei mene asiapohjaista.
    Muista kuitenkin peittää IP-osoitteesi tai vaihda sitä. HSn sotatoimittajat seuraavat tietoliikennettä, viestin lähdettä ja sen julkitulo vääristäisi koetta.

    Hesarin sensuuriin jäi.

    Kofi Annanin onnistuminen Syyria-kriisin välittäjänä olisi tärkeätä YKn aseman vahvistamiseksi.

    Täytyy huomata, että YK, Venäjä ja Kiina ovat ottaneet johtavan aseman rauhanrakentajana ja vielä niin, että USAlla ja NATOlla ei ole roolia eivätkä ne pysty käyttämään sotavoimiaankaan.


   • Opiskelija kirjoitti:

    Hesarin sensuuriin jäi.

    Kofi Annanin onnistuminen Syyria-kriisin välittäjänä olisi tärkeätä YKn aseman vahvistamiseksi.

    Täytyy huomata, että YK, Venäjä ja Kiina ovat ottaneet johtavan aseman rauhanrakentajana ja vielä niin, että USAlla ja NATOlla ei ole roolia eivätkä ne pysty käyttämään sotavoimiaankaan.

    Varmaan jää tämäkin Hesarin sensuuriin niin julkaisen sen täällä. Kirjoitus liittyy Ruotsin ulkoministeri Bildtin vierailuun Afganistanissa.

    Ruotsilta älykäs veto. Ruotsi pystyy ja uskaltaa nimittää operaation johtoon siviilin, koska ei ole Nato-maa ja se ymmärtänyt että sotilaallinen tie on kuljettu loppuun. USA ja NATO ovat sotansa hävinneet eikä Ruotsin armeija sekä poliittinen johto halua menettää mainettaan roikkumalla tappioissa mukana.

    Suomen pitäisi tehdä samoin, antaa Afganistan operaatio siviilipuolen hoidettavaksi pois sotilailta nimittämällä operaation johtajaksi siviili aivan kuten Ruotsi tekee.


   • HSn viikonloppusensuuri kirjoitti:

    Varmaan jää tämäkin Hesarin sensuuriin niin julkaisen sen täällä. Kirjoitus liittyy Ruotsin ulkoministeri Bildtin vierailuun Afganistanissa.

    Ruotsilta älykäs veto. Ruotsi pystyy ja uskaltaa nimittää operaation johtoon siviilin, koska ei ole Nato-maa ja se ymmärtänyt että sotilaallinen tie on kuljettu loppuun. USA ja NATO ovat sotansa hävinneet eikä Ruotsin armeija sekä poliittinen johto halua menettää mainettaan roikkumalla tappioissa mukana.

    Suomen pitäisi tehdä samoin, antaa Afganistan operaatio siviilipuolen hoidettavaksi pois sotilailta nimittämällä operaation johtajaksi siviili aivan kuten Ruotsi tekee.

    En jäänyt odottamaan Hesarin sensuuria.

    Tällainen viesti otsikkoon Norja vahvistaa tukikohtiaan Afganistanissa

    Joko nyt tämän uutisen yhteydessä saisi sanoa kun sitä ei saanut sanoa aikaisemmin itse ampumatapauksen yhteydessä, että talibanit ovat asymmetrisellä sodallan ja soluttautumisellaan saaneet Afganistanissa aikaan tilanteen, missä USAn ja NATOn sotilaat ovat jatkuvassa hermoprässissä ja menettävät hermonsa kun he eivät ole turvassa edes omissa tukikohdissaan eikä muuallakaan mihinkään vuorokauden- ja vuodenaikaan.

    Norja ei suinkaan ole ainoa maa, joka yrittää vahvistaa tukikohtaansa. Kaikki Nato-maat yrittävät ja vielä USA erikseen ja yksityisesti.


   • HS sensori miettii kirjoitti:

    En jäänyt odottamaan Hesarin sensuuria.

    Tällainen viesti otsikkoon Norja vahvistaa tukikohtiaan Afganistanissa

    Joko nyt tämän uutisen yhteydessä saisi sanoa kun sitä ei saanut sanoa aikaisemmin itse ampumatapauksen yhteydessä, että talibanit ovat asymmetrisellä sodallan ja soluttautumisellaan saaneet Afganistanissa aikaan tilanteen, missä USAn ja NATOn sotilaat ovat jatkuvassa hermoprässissä ja menettävät hermonsa kun he eivät ole turvassa edes omissa tukikohdissaan eikä muuallakaan mihinkään vuorokauden- ja vuodenaikaan.

    Norja ei suinkaan ole ainoa maa, joka yrittää vahvistaa tukikohtaansa. Kaikki Nato-maat yrittävät ja vielä USA erikseen ja yksityisesti.

    Graduntekijä, tutkipa hypoteesi, että sensorin kateellisuus vaikuttaa sensurointiin. Materiaalina HS. Tavallinen maisteri ja Iso Mursu eivät pysty asialliseen argumentointiin ja ovat selvästi kademielisiä heitä fiksumpia kirjoittajia kohtaan.


   • HS sensorit kateellisia kirjoitti:

    Graduntekijä, tutkipa hypoteesi, että sensorin kateellisuus vaikuttaa sensurointiin. Materiaalina HS. Tavallinen maisteri ja Iso Mursu eivät pysty asialliseen argumentointiin ja ovat selvästi kademielisiä heitä fiksumpia kirjoittajia kohtaan.

    Mielivalta voi olla myös HSn sensuurin motiivi, tai ylimielisyys, besserwisserismi tai tietämättömyys. Perusteluna seuraava mielipide, jonka HS sensuroi.

    Joko olisi aika saada USAn ja Naton sotilaallinen johto vastaamaan oikeuteen siitä, että pitävät mieleltään sairaita palveluksessa.

    Ongelma ei ole mikään pikku juttu, yksistään post-traumaattista mielensairautta esiintyy jo sadoilla tuhansilla amerikkalaissotilailla ja Nato-sotilailla.

    Uudelleen rekrytoituneille ei tehdä perusteellista terveystarkastusta.


   • HS sensorin motiiveja kirjoitti:

    Mielivalta voi olla myös HSn sensuurin motiivi, tai ylimielisyys, besserwisserismi tai tietämättömyys. Perusteluna seuraava mielipide, jonka HS sensuroi.

    Joko olisi aika saada USAn ja Naton sotilaallinen johto vastaamaan oikeuteen siitä, että pitävät mieleltään sairaita palveluksessa.

    Ongelma ei ole mikään pikku juttu, yksistään post-traumaattista mielensairautta esiintyy jo sadoilla tuhansilla amerikkalaissotilailla ja Nato-sotilailla.

    Uudelleen rekrytoituneille ei tehdä perusteellista terveystarkastusta.

    Suomalaisia sotilaita on ammuttu singolla Afganistanissa. HS sensuroi tämän (NATO-kritiikin vuoksi tietenkin, vaikkakin HSn sotilassensori perustelee sensurointiaan että arkaluonteista strategista taistelutietoa, joka vaikuttaa suomalaisten sotamotivaatiota heikentävästi):

    Olisiko edes nyt aika alkaa keskustella siitä, että suomalaissotilaat olisi vedettävä pois NATO-komennosta.

    Tämänkin väijytyksen syy on seurausta USAn ja NATOn organisoimasta tiedustelusta. Se on alkeellisesti ja byrokraattisesti järjestetty.

    USA-NATO johtaa tiedustelua, joka ei ulotu alueisiin. Aluetiedustelusta pitäisi vastata ISAF ja Afganistanin armeija, mutta niillä ei ole osaamista eikä USA ja NATO anna niille resursseja. Niinpä Suomen kaltaiset NATO-ISAF-kumppanit kulkevat Afganistanissa vain aistinvaraisen tiedustelun varassa.


   • HSn sota-NATO-sensuuri kirjoitti:

    Suomalaisia sotilaita on ammuttu singolla Afganistanissa. HS sensuroi tämän (NATO-kritiikin vuoksi tietenkin, vaikkakin HSn sotilassensori perustelee sensurointiaan että arkaluonteista strategista taistelutietoa, joka vaikuttaa suomalaisten sotamotivaatiota heikentävästi):

    Olisiko edes nyt aika alkaa keskustella siitä, että suomalaissotilaat olisi vedettävä pois NATO-komennosta.

    Tämänkin väijytyksen syy on seurausta USAn ja NATOn organisoimasta tiedustelusta. Se on alkeellisesti ja byrokraattisesti järjestetty.

    USA-NATO johtaa tiedustelua, joka ei ulotu alueisiin. Aluetiedustelusta pitäisi vastata ISAF ja Afganistanin armeija, mutta niillä ei ole osaamista eikä USA ja NATO anna niille resursseja. Niinpä Suomen kaltaiset NATO-ISAF-kumppanit kulkevat Afganistanissa vain aistinvaraisen tiedustelun varassa.

    HSn sota-asiaintoimitus ei sallinut tätä kirjoitusta julkaistavaksi aiheeseen Irakin väkivallasta. HSn natottajasensorille taitaa ottaa koville ilmaisu, että USA ja britit tekevät Irakissa iskuja kansan keskuuteen, vaikka tiedossa on, että maassa on CIAn, MI5n, MI6n, SASin, jopa Israelin Mossadin erikoisjoukkoja eivätkä ne ole siellä vesipiippuja polttelemassa.

    Sensuroitu viesti:

    Väkivaltakehityksen sotalogiikka menee nyt niin, että kun USA ja NATO ei saanut Irakia miehitetyksi ja valtaansa, USAn ja Britannian erikoisjoukot tekevät massaiskuja kansaan, jotta saddamilaiset, sunnit, shiiat, iranilaismieliset eivät saisi kansaa tuekseen ja valtaa.

    Irakin vastarinta, saddamilaiset, sunnit, shiiat, iranilaismieliset, Iran, islamistit, Pyhä sota puolestaan tekevät täsmäiskuja USAn ja USAn kanssa yhteistyötä tekeviin virkamiehiin, sotilaisiin, hallintoon, poliisiin, armeijaan.


   • HSn NATO-sensori kirjoitti:

    HSn sota-asiaintoimitus ei sallinut tätä kirjoitusta julkaistavaksi aiheeseen Irakin väkivallasta. HSn natottajasensorille taitaa ottaa koville ilmaisu, että USA ja britit tekevät Irakissa iskuja kansan keskuuteen, vaikka tiedossa on, että maassa on CIAn, MI5n, MI6n, SASin, jopa Israelin Mossadin erikoisjoukkoja eivätkä ne ole siellä vesipiippuja polttelemassa.

    Sensuroitu viesti:

    Väkivaltakehityksen sotalogiikka menee nyt niin, että kun USA ja NATO ei saanut Irakia miehitetyksi ja valtaansa, USAn ja Britannian erikoisjoukot tekevät massaiskuja kansaan, jotta saddamilaiset, sunnit, shiiat, iranilaismieliset eivät saisi kansaa tuekseen ja valtaa.

    Irakin vastarinta, saddamilaiset, sunnit, shiiat, iranilaismieliset, Iran, islamistit, Pyhä sota puolestaan tekevät täsmäiskuja USAn ja USAn kanssa yhteistyötä tekeviin virkamiehiin, sotilaisiin, hallintoon, poliisiin, armeijaan.

    Graduntekijä, tutki myös Kansan Uutisten NATO-keskustelu ajalta kun Vasemmistoliitto on hallituksessa ja vertaa aikaan kun se ei ollut hallituksessa.

    KU ei nyt halua sotilaallista, puolustuspoliittista eikä järjestö- ja sotilasliittokritiikkiä NATOsta. Syy lienee presidentti Niinistö sekä NATO-kumppanuutemme Afganistanissa ja puolustusvoimassa parhaillaan tehtävät muutokset, joilla NATO tuodaan puolustusvoimiimme rakenteellisesti kun sitä ei kansan vastustuksen vuoksi voi tehdä poliittisesti.

    KU sensuroi tämän:

    Missä on NATO-kritiikki

    Se ihmetyttää, että kukaan ei uskalla tai osaa keskustella siitä, että NATO ei voita sotia vaan on vain hävinnyt sotiaan "paperilla" täysin alivoimaista vihollista vastaan.

    Eihän sellaiseen sotaliittoon ole mitään järkeä liittyä. Se olisi jo maanpetturuutta.

    Kukaan ei mieti sitäkään, että NATOn artikla5 on Afganistanin ja Irakin sodissa korkattu ja periaatepäätös tehty, että se ei olekaan jäseniä sitova turvatakuupykälä.

    Eikä siitäkään puhuta, että NATO on velkainen, velkaa yli 700 miljoonaa sotatappioiden vuoksi ja siihen päälle vielä kaikkien NATO-maiden velkaantuneisuus ja puolustusbudjettien mittavat pakkoleikkaukset.

    Mitkä ihmeen perustelut Niinistöllä voi olla Suomen liittämiseksi NATOn ja etenkin jos vain 4 % Suomen kansasta on valmiita liittämään Suomen NATOon ehdoitta ja lähes 90 % vastustaa Suomen liittämisen NATOon ylipäätään.


   • KUllakin NATO-sensuuri kirjoitti:

    Graduntekijä, tutki myös Kansan Uutisten NATO-keskustelu ajalta kun Vasemmistoliitto on hallituksessa ja vertaa aikaan kun se ei ollut hallituksessa.

    KU ei nyt halua sotilaallista, puolustuspoliittista eikä järjestö- ja sotilasliittokritiikkiä NATOsta. Syy lienee presidentti Niinistö sekä NATO-kumppanuutemme Afganistanissa ja puolustusvoimassa parhaillaan tehtävät muutokset, joilla NATO tuodaan puolustusvoimiimme rakenteellisesti kun sitä ei kansan vastustuksen vuoksi voi tehdä poliittisesti.

    KU sensuroi tämän:

    Missä on NATO-kritiikki

    Se ihmetyttää, että kukaan ei uskalla tai osaa keskustella siitä, että NATO ei voita sotia vaan on vain hävinnyt sotiaan "paperilla" täysin alivoimaista vihollista vastaan.

    Eihän sellaiseen sotaliittoon ole mitään järkeä liittyä. Se olisi jo maanpetturuutta.

    Kukaan ei mieti sitäkään, että NATOn artikla5 on Afganistanin ja Irakin sodissa korkattu ja periaatepäätös tehty, että se ei olekaan jäseniä sitova turvatakuupykälä.

    Eikä siitäkään puhuta, että NATO on velkainen, velkaa yli 700 miljoonaa sotatappioiden vuoksi ja siihen päälle vielä kaikkien NATO-maiden velkaantuneisuus ja puolustusbudjettien mittavat pakkoleikkaukset.

    Mitkä ihmeen perustelut Niinistöllä voi olla Suomen liittämiseksi NATOn ja etenkin jos vain 4 % Suomen kansasta on valmiita liittämään Suomen NATOon ehdoitta ja lähes 90 % vastustaa Suomen liittämisen NATOon ylipäätään.

    KU sensuroi tämän viestin NATO-keskustelussa (Niinistön suojelua tai pelkoa kun Vasemmistoliitto on hallituksessa):

    Murdoch Niinistön avuksi

    Niinistö kuten kokoomus ja Stubb ovat luvanneet liittää Suomen NATOon.

    Rehellisin ja parlamentaarisin keinoin tehtävä näyttää nyt mahdottomalta. Siitä pitää huolen Tavallisen maisterin epä-älyllinen ja epärehellinen Nato-retoriikka eri viestimissä sekä se, että vain 4 % Suomen kansasta liittäisi Suomen Natoon heti.

    Vaikuttaa vahvasti siltä, että Murdochin viestintäimperiumi on valjastettu Niinistön avuksi kääntämään suomalaisten mieliä Nato-jäsenyyden puolelle. Murdochilla kun on varmasti jonkun verran ovelampaa Nato-propagandaa kuin Tavallisella maisterilla.


   • KUsensori Nato Niinistö kirjoitti:

    KU sensuroi tämän viestin NATO-keskustelussa (Niinistön suojelua tai pelkoa kun Vasemmistoliitto on hallituksessa):

    Murdoch Niinistön avuksi

    Niinistö kuten kokoomus ja Stubb ovat luvanneet liittää Suomen NATOon.

    Rehellisin ja parlamentaarisin keinoin tehtävä näyttää nyt mahdottomalta. Siitä pitää huolen Tavallisen maisterin epä-älyllinen ja epärehellinen Nato-retoriikka eri viestimissä sekä se, että vain 4 % Suomen kansasta liittäisi Suomen Natoon heti.

    Vaikuttaa vahvasti siltä, että Murdochin viestintäimperiumi on valjastettu Niinistön avuksi kääntämään suomalaisten mieliä Nato-jäsenyyden puolelle. Murdochilla kun on varmasti jonkun verran ovelampaa Nato-propagandaa kuin Tavallisella maisterilla.

    Graduntekijä. Tässä mielenkiintoinen näkökulma. HS sensuroi keskustelua sensuurista lännessä ja sananvapautta Venäjällä. HSn sensuroima viesti liittyy keskustellun siitä, että Julian Assangen 12-osainen ohjelma näytetään Venäjän tv:ssä:

    Jännittävää. Maailma muuttuu. Venäjällä on vahva kriittinen journalismiperinne. Niinpä lännen sensuroinnin voimistuessa ja sananvapauden kaventuessa Venäjä alkaa olla ainoa vapaa ja "sanavapaa" maa Euroopassa, lännessä, idässä ja ehkä koko maailmassa.

    Venäjä saa paljon PRää Assange-ohjelmillaan etenkin nuoten, internetiä käyttävien keskuudessa sekä sananvapautta ja demokratiaa vaalivien keskuudessa.


  • suomessa pitäis tehdä vallankumous! YLE vero,pakko ruotsi,nato jne...

   • Graduntekijä, HSn sensuuri ei ole vain asia- tai kirjotuskohtainen vaan henkilökohtainenkin. Tämä päivä (on monia muitakin samanlaisia päiviä) HSn sensuuri ei ole vain asiakohtainen vaan henkilökohtainen. Kaikki viestini sensuroidaan olipa kyse keskustelusta kotimaan, politiikan, ulkomaat -osastolla.

    Se tietysti viittaa siihen, että sensuurikomento on tullut ylempää.

    Jos sitten tutkin itseäni, mikä on HSn johtoa hermostuttanut, sen täytyy olla eilinen kritiikkini HSn PMn virkamiehiltä Honkanen & Kuusela tilaamaa NATOn ylistyskirjoitusta vastaan. Muuta syytä ei ole. Viestini ovat olleet täysin korrekteja, asiaan keskittyvä ja asiallisia sekä eilen että tänään.


   • HSn henk.koht sensuuri kirjoitti:

    Graduntekijä, HSn sensuuri ei ole vain asia- tai kirjotuskohtainen vaan henkilökohtainenkin. Tämä päivä (on monia muitakin samanlaisia päiviä) HSn sensuuri ei ole vain asiakohtainen vaan henkilökohtainen. Kaikki viestini sensuroidaan olipa kyse keskustelusta kotimaan, politiikan, ulkomaat -osastolla.

    Se tietysti viittaa siihen, että sensuurikomento on tullut ylempää.

    Jos sitten tutkin itseäni, mikä on HSn johtoa hermostuttanut, sen täytyy olla eilinen kritiikkini HSn PMn virkamiehiltä Honkanen & Kuusela tilaamaa NATOn ylistyskirjoitusta vastaan. Muuta syytä ei ole. Viestini ovat olleet täysin korrekteja, asiaan keskittyvä ja asiallisia sekä eilen että tänään.

    HS harjoittaa henkilökohtaista sensuuria myös jälkisensuurina. Sotilaamme ilmoittavat tietyn/tiettyjen kirjoittajien viestejä asiattomiksi ja HS sensuuri poistaa ne jälkikäteen tai sitten HSn sotilassensuuri poistaa ne itse.

    Jotta jälkisensuuri pelaisi oikein HSn sensuurin täytyisi tietysti suorittaa jonkinlaista arviota ja harkintaa, mutta jos koko homma pyörii samojen sotilaiden käsissä niin se siitä sitten.


   • HSn jälkisensuuri kirjoitti:

    HS harjoittaa henkilökohtaista sensuuria myös jälkisensuurina. Sotilaamme ilmoittavat tietyn/tiettyjen kirjoittajien viestejä asiattomiksi ja HS sensuuri poistaa ne jälkikäteen tai sitten HSn sotilassensuuri poistaa ne itse.

    Jotta jälkisensuuri pelaisi oikein HSn sensuurin täytyisi tietysti suorittaa jonkinlaista arviota ja harkintaa, mutta jos koko homma pyörii samojen sotilaiden käsissä niin se siitä sitten.

    Graduntekijä. Voisit myös selvittää HS.n sotasensuurin työaikoja. Teesi voisi olla vaikkapa, että HS.n viikonloppumoderaattori tai sopimussuhteessa oleva moderaattori ei koske puolustusta, puolustusvoimia, NATOa, sotaa ym. koskevia tai tiettyjen kirjoittajien viestejä vaan jättävät ne sotasensorin tulkittavaksi.

    Tämä viesti ei mene läpi HSn keskusteluun suomalaispartiosta, joka ajoi miinaan Afganistanissa.

    Täytyyhän tätä partio ajoi räjähteeseen, partio ajoi väijytykseen, partio ajoi miinaan - ilmiötä voida pohtia.

    USAn NATO-kenraalien sodankäynti on järjettömän tuhlailevaa taloudellisesti ja aseiden sekä miehistön kannalta. Näin uhraileva taistelutapa on mahdollista vain, koska raha- ja miestappiot eivät kohdistu vain USAhan.

    Jos USAn sotilaita haavottuisi ja kaatuisi samaa tahtia kuin USA-kenraalien komennossa olevia NATOn ja NATOkumppaneiden sotilaita sekä USAn sotilaita, tuki sodalle USAssa loppuisi heti.


   • HSn sotasensorin työaika kirjoitti:

    Graduntekijä. Voisit myös selvittää HS.n sotasensuurin työaikoja. Teesi voisi olla vaikkapa, että HS.n viikonloppumoderaattori tai sopimussuhteessa oleva moderaattori ei koske puolustusta, puolustusvoimia, NATOa, sotaa ym. koskevia tai tiettyjen kirjoittajien viestejä vaan jättävät ne sotasensorin tulkittavaksi.

    Tämä viesti ei mene läpi HSn keskusteluun suomalaispartiosta, joka ajoi miinaan Afganistanissa.

    Täytyyhän tätä partio ajoi räjähteeseen, partio ajoi väijytykseen, partio ajoi miinaan - ilmiötä voida pohtia.

    USAn NATO-kenraalien sodankäynti on järjettömän tuhlailevaa taloudellisesti ja aseiden sekä miehistön kannalta. Näin uhraileva taistelutapa on mahdollista vain, koska raha- ja miestappiot eivät kohdistu vain USAhan.

    Jos USAn sotilaita haavottuisi ja kaatuisi samaa tahtia kuin USA-kenraalien komennossa olevia NATOn ja NATOkumppaneiden sotilaita sekä USAn sotilaita, tuki sodalle USAssa loppuisi heti.

    Graduntekijä, tässä taas yksi case: HSsensori ei sensuroi asiattomuuksia, laittomuuksia vaan suojaa itseään ja HSn toimittajia.

    Esimerkki: HSn IsoMursu heitti idioottimaisen näkemyksen, että USA ja NATO suunnittelisivat maihinnousua Kiinaan. Kun tuohon yrittää vastata (faktalla) sensuuri tuli väliin suojaamaan IsoMursua. Tämä vastaus jäi julkaisematta:

    On IsoMursulla Tavallisella maisterilla hurjat jutut. USA ja NATO suorittaisi maihinnousun Kiinaan tai Venäjälle, kun niillä on kyky korkeintaan 60.000-80.000 maihinnoususotilaaseen. Vastassa Kiinassa oli 2.000.000 sotilasta, josta merkittävä osa hallitsee sissisodankäynnin. Selustaan tulisi vielä Kiinan liittolainen Venäjän armeija, 1.000.000 sotilasta, huippuaseistettu erittäin motivoitunut ja osaava armeija.

    Numeroiden ymmärtämiseksi täytyy vielä muistaa, että USAn ja NATOn 600.000 sotilasta saivat päihinsä Irakissa 25.000 taistelijalle ja Afganistanissa saman suuruinen määrä 15.000 taistelijalle.


   • HSsensorin suojissa kirjoitti:

    Graduntekijä, tässä taas yksi case: HSsensori ei sensuroi asiattomuuksia, laittomuuksia vaan suojaa itseään ja HSn toimittajia.

    Esimerkki: HSn IsoMursu heitti idioottimaisen näkemyksen, että USA ja NATO suunnittelisivat maihinnousua Kiinaan. Kun tuohon yrittää vastata (faktalla) sensuuri tuli väliin suojaamaan IsoMursua. Tämä vastaus jäi julkaisematta:

    On IsoMursulla Tavallisella maisterilla hurjat jutut. USA ja NATO suorittaisi maihinnousun Kiinaan tai Venäjälle, kun niillä on kyky korkeintaan 60.000-80.000 maihinnoususotilaaseen. Vastassa Kiinassa oli 2.000.000 sotilasta, josta merkittävä osa hallitsee sissisodankäynnin. Selustaan tulisi vielä Kiinan liittolainen Venäjän armeija, 1.000.000 sotilasta, huippuaseistettu erittäin motivoitunut ja osaava armeija.

    Numeroiden ymmärtämiseksi täytyy vielä muistaa, että USAn ja NATOn 600.000 sotilasta saivat päihinsä Irakissa 25.000 taistelijalle ja Afganistanissa saman suuruinen määrä 15.000 taistelijalle.

    Kuuluisien sensorikriitikkojen mukaan sensori ei voi olla älykäs henkilö. Yritin HSsensoria julkaisemaan viestini vetoamalla hulluun näkemykseen ja faktaan:

    Saisiko nyt millään kumota IsoMursun ajatusta maihinnoususta Kiinaan ettei kaikennäköiset hullutukset jää elämään.

    USAlla ja NATOlla on kyky korkeintaan 60.000-80.000 maihinnoususotilaaseen samanaikaisesti. Vastassa Kiinassa oli 2.000.000 sotilasta, josta merkittävä osa hallitsee sissisodankäynnin. Selustaan tulisi vielä Kiinan liittolainen Venäjän armeija, 1.000.000 sotilasta, huippuaseistettu erittäin motivoitunut ja osaava armeija.

    Numeroiden ymmärtämiseksi täytyy vielä muistaa, että USAn ja NATOn 600.000 sotilasta saivat päihinsä Irakissa 25.000 taistelijalle ja Afganistanissa saman suuruinen määrä 15.000 taistelijalle.


   • HSsensorin suoja kirjoitti:

    Kuuluisien sensorikriitikkojen mukaan sensori ei voi olla älykäs henkilö. Yritin HSsensoria julkaisemaan viestini vetoamalla hulluun näkemykseen ja faktaan:

    Saisiko nyt millään kumota IsoMursun ajatusta maihinnoususta Kiinaan ettei kaikennäköiset hullutukset jää elämään.

    USAlla ja NATOlla on kyky korkeintaan 60.000-80.000 maihinnoususotilaaseen samanaikaisesti. Vastassa Kiinassa oli 2.000.000 sotilasta, josta merkittävä osa hallitsee sissisodankäynnin. Selustaan tulisi vielä Kiinan liittolainen Venäjän armeija, 1.000.000 sotilasta, huippuaseistettu erittäin motivoitunut ja osaava armeija.

    Numeroiden ymmärtämiseksi täytyy vielä muistaa, että USAn ja NATOn 600.000 sotilasta saivat päihinsä Irakissa 25.000 taistelijalle ja Afganistanissa saman suuruinen määrä 15.000 taistelijalle.

    HSsensorin kiihko estää faktojen puhua IsoMursun hullutusta vastaan (Vastassa Kiinassa oli 2.000.000 sotilasta, josta merkittävä osa hallitsee sissisodankäynnin. Selustaan tulisi vielä Kiinan liittolainen Venäjän armeija, 1.000.000 sotilasta, huippuaseistettu erittäin motivoitunut ja osaava armeija) on tuttua viholliskiihotusta, sotilaiden propagandaa jolla luodaan viholliskuvaa ja vihollisesta heikompaa, tyhmempää, alempiarvoista ym.

    Tulee Hesarille kova työkenttä kun aikaisemmin viholliseksi riitti Neuvostoliitto, Venäjä, mutta nyt jo Kiinakin.


   • HSsensorin kiihotusta kirjoitti:

    HSsensorin kiihko estää faktojen puhua IsoMursun hullutusta vastaan (Vastassa Kiinassa oli 2.000.000 sotilasta, josta merkittävä osa hallitsee sissisodankäynnin. Selustaan tulisi vielä Kiinan liittolainen Venäjän armeija, 1.000.000 sotilasta, huippuaseistettu erittäin motivoitunut ja osaava armeija) on tuttua viholliskiihotusta, sotilaiden propagandaa jolla luodaan viholliskuvaa ja vihollisesta heikompaa, tyhmempää, alempiarvoista ym.

    Tulee Hesarille kova työkenttä kun aikaisemmin viholliseksi riitti Neuvostoliitto, Venäjä, mutta nyt jo Kiinakin.

    Yritin vedota jornalismiinkin:

    Saisiko nyt millään vasta-argumentoida IsoMursun ajatusta maihinnoususta Kiinaan ettei kaikennäköiset hullutukset jää elämään.

    USAlla ja NATOlla on kyky korkeintaan 60.000-80.000 maihinnoususotilaaseen samanaikaisesti. Vastassa Kiinassa oli 2.000.000 sotilasta, josta merkittävä osa hallitsee sissisodankäynnin. Selustaan tulisi vielä Kiinan liittolainen Venäjän armeija, 1.000.000 sotilasta, huippuaseistettu erittäin motivoitunut ja osaava armeija.

    Numeroiden ymmärtämiseksi täytyy vielä muistaa, että USAn ja NATOn 600.000 sotilasta saivat päihinsä Irakissa 25.000 taistelijalle ja Afganistanissa saman suuruinen määrä 15.000 taistelijalle.


   • HSsensorin viholliset kirjoitti:

    Yritin vedota jornalismiinkin:

    Saisiko nyt millään vasta-argumentoida IsoMursun ajatusta maihinnoususta Kiinaan ettei kaikennäköiset hullutukset jää elämään.

    USAlla ja NATOlla on kyky korkeintaan 60.000-80.000 maihinnoususotilaaseen samanaikaisesti. Vastassa Kiinassa oli 2.000.000 sotilasta, josta merkittävä osa hallitsee sissisodankäynnin. Selustaan tulisi vielä Kiinan liittolainen Venäjän armeija, 1.000.000 sotilasta, huippuaseistettu erittäin motivoitunut ja osaava armeija.

    Numeroiden ymmärtämiseksi täytyy vielä muistaa, että USAn ja NATOn 600.000 sotilasta saivat päihinsä Irakissa 25.000 taistelijalle ja Afganistanissa saman suuruinen määrä 15.000 taistelijalle.

    HS avasi keskustelun Pohjois-Korean mahdollisesta ydinkokeesta. Oheisen viestin HS ensin julkaisi mutta sitten poisti eikä enää julkaissut yrityksistä huolimatta (mikähän viestissä HSää jurppii?):

    Pohjois-Korea näyttää ottavan tosissaan USAn ja NATOn aikeet siirtää sotilaallista painopistetta Aasiaan Kiinan lähialueille.

    Pohjois-Korean ydinkoe lienee samaa jatkumoa kuin satelliitin laukaiseminen ja Venäjän ja Kiinan merivoimien sotaharjoitukset alueella.


   • HS otti viestin pois kirjoitti:

    HS avasi keskustelun Pohjois-Korean mahdollisesta ydinkokeesta. Oheisen viestin HS ensin julkaisi mutta sitten poisti eikä enää julkaissut yrityksistä huolimatta (mikähän viestissä HSää jurppii?):

    Pohjois-Korea näyttää ottavan tosissaan USAn ja NATOn aikeet siirtää sotilaallista painopistetta Aasiaan Kiinan lähialueille.

    Pohjois-Korean ydinkoe lienee samaa jatkumoa kuin satelliitin laukaiseminen ja Venäjän ja Kiinan merivoimien sotaharjoitukset alueella.

    HSn sensori antaa kyllä keskustella jos vain on sitä mieltä tekstissään, että Pohjois-Korea on paha eikä USA, NATO, Venäjä, Kiina kuulu millään tavalla Pohjois-Korean tekemiin turvallisuusratkaisuihin.

    Yritin nyt kuitenkin vastata keskustelijalle, mutta HSsensori lukitsi jo IP-osoitteeni niin että hylky tuli:

    Etelä-Koreahan ampui juuri ohjuskokeet "pohjoiseen" ja julisti että on valmis ampumaan alas minkä tahansa ohjuksen.

    Ei ihme, että Pohjois-Korea ottaa tosissaan sekä Etelä-Korean uhot että USAn ja NATOn aikeet siirtää sotilaallista painopistetta Aasiaan Kiinan lähialueille.

    Pohjois-Korean ydinkoe lienee samaa jatkumoa kuin satelliitin laukaiseminen ja Venäjän ja Kiinan merivoimien sotaharjoitukset alueella.


   • HS ei anna keskustella kirjoitti:

    HSn sensori antaa kyllä keskustella jos vain on sitä mieltä tekstissään, että Pohjois-Korea on paha eikä USA, NATO, Venäjä, Kiina kuulu millään tavalla Pohjois-Korean tekemiin turvallisuusratkaisuihin.

    Yritin nyt kuitenkin vastata keskustelijalle, mutta HSsensori lukitsi jo IP-osoitteeni niin että hylky tuli:

    Etelä-Koreahan ampui juuri ohjuskokeet "pohjoiseen" ja julisti että on valmis ampumaan alas minkä tahansa ohjuksen.

    Ei ihme, että Pohjois-Korea ottaa tosissaan sekä Etelä-Korean uhot että USAn ja NATOn aikeet siirtää sotilaallista painopistetta Aasiaan Kiinan lähialueille.

    Pohjois-Korean ydinkoe lienee samaa jatkumoa kuin satelliitin laukaiseminen ja Venäjän ja Kiinan merivoimien sotaharjoitukset alueella.

    Graduntekijä, ota myös viestimen tarkastelu mukaan sensuurigraduusi. HS käyttää internetissä IP-sensuuria niin, että tiettyjen IPn viestejä ei a) julkaista lainkaan automaattisesti b) ne jaetaan tietyille moderaattoritoimittajille hyväksyttäviksi


   • HSn IP-sensuuria kirjoitti:

    Graduntekijä, ota myös viestimen tarkastelu mukaan sensuurigraduusi. HS käyttää internetissä IP-sensuuria niin, että tiettyjen IPn viestejä ei a) julkaista lainkaan automaattisesti b) ne jaetaan tietyille moderaattoritoimittajille hyväksyttäviksi

    Kun käyttää IP-lukitusta, sensorin ei tarvitse edes päätään vaivata, mitähän viestissä sanotaan ja johtoporraskin on tyytyväistä.


   • IP-kukko ja sensori kirjoitti:

    Kun käyttää IP-lukitusta, sensorin ei tarvitse edes päätään vaivata, mitähän viestissä sanotaan ja johtoporraskin on tyytyväistä.

    Taas jäi viesti Hesarin sensorin pöydälle. Onkohan sensori edes lukenut saati ymmärtänyt viestiä. Yllätys sensurointi ei suinkaan ole kun kirjoitin Niinistöstä enkä ylistänyt Niinistöä vaan uskalsin epäillä häntä.

    HSn sensuroima viesti:

    Niinistö on kysymysmerkki meille suomalaisille, Tuomioja ei ole.

    Perustelu on yksinkertainen. Niinistö ei ole saanut sanotuksi, mitä mieltä hän on Afganistanin sodasta ja Suomen panostuksista siihen sekä NATOlle ja USAn armeijalle. Tuomioja on saanut sanotuksi ja sanonutkin.


  • Aihe on erittäin tärkeä ja ajankohtainen!

   Keskustelupalstoilla sensuurin on voinut huomata entistä vahvemmin ja vahvemmin.

   Ongelma on myös siinä että keskustelupalstoja on pyritty muokkaamaan sellaiseen muotoon että niiden lukeminen vaikeutuisi ja näin ollen mielipiteiden lukeminen & esittäminen on entistä hankalampaa ja vaikeammin luettavissa.

   Esimerkkinä voi vaikkapa huomioida HS:n keskustelupalstan uudistuksen (jonka on tarkoitus laajentua jatkossa myös mm. Iltasanomiin ja todennäköisesti kaikkiin Sanoma medioihin).

   Ennen aiheita saattoi vapaasti ehdottaa kuka tahansa. Erilaisia mielipiteitäkin julkaistiin hieman vapaammin. Nykyisin aiheet koskevat ainoastaan uutisjuttuja ja valvonta on kiristynyt vieläkin tarkemmaksi.

   Kommenttien lukeminen mm. HS:n keskustelupalstalla on todella vaikeaa koska kommenttien kokonaismäärä kyllä näkyy mutta muuten kommentteja ei pysty kunnolla selailemaan kuin "Lisää kommentteja" kohdasta.

   HS totesi uutta keskustelualustaa luodessaan että "Pyrkivät uudistamaan ja parantamaan keskustelua". Se "uudistaminen ja parantaminen" ovat siis käytännössä tarkoittaneet "huonontamista ja lisää sensuuria".

   Sensuurin ongelma on siinä että sitä ei helposti näy keskustelupalstoilla, koska riittää vain että "väärää kommenttia ei julkaista". Tämä näkyy hyvin usein mm. siinä jos kirjoitat lehden tai toimittajan agendaa vastaan jotakin juttua niin sitä ei kovin usein julkaista. Toisaalta jos kyse on jostakin ulkopuolisen tahon arvostelemisesta niin tämä kommentti helpommin julkaistaan.

   HS:ssä on ollut myös sellainen erityispiirre, josta kuulin ensi kertaa vasta IS:n keskusteluissa että "kommentteja katoaa jälkikäteen". Vasta n. vuosi myöhemmin huomasin itsekin saman asian kun joistakin keskusteluista oli kadonnut kommentteja.

   Yksi keskusteluaihe taisi olla mm. kun HS:n päätoimittaja puolusteli aikaisemmin Guggenheim-hanketta viittaamalla siihen että puolen vuoden rahat tietöistä tai vanhusten hoidosta riittäisi Guggenheimin ylläpitämiseen/perustamiseen.

   Kommentoin asiaa jollakin lailla negatiiviseen sävyyn että miten noita asioita voidaan verrata ja miten kirjoittaja mahtaa sitten hoitaa edellä mainitut asiat tai millä varoilla? Kommentti julkaistiin kyllä mutta myöhemmin se oli poistettu (tämä koski siis aikaisempaa keskustelupalstaa).

   Ainoa keino saada todellista tietoa sensuurista olisi valjastaa oma n. 5-10 henkilön joukko kirjoittamaan erilaisia kommentteja lehtiin. Kommenttien taso olisi jo etukäteen jaettu asteikolla 1-5 sen mukaan miten eri mieltä ne ovat alkuperäisen tekstin kanssa ja sisältävätkö ne jotakin jotakin negatiivista kommentoitia.

   • HS suojaa hämärähommia. Sensuuri iski seuraavaan kirjoitukseen kuolleesta norjalaisuimarista:

    Saisiko nyt esittää kansalaismielipiteen ettei tarvitse leikkiä tyhmää alamaista, joka muka kyselee, että mikähän nyt sattui, että norjalaisuimari kuoli dopingiin, joko sen vääränlaiseen käyttöön tai jälkiseuraamuksiin.

    Voipi olla, että Norja on kehittänyt uuden dopingin olympialaisia varten. Niinhän kävi mm. suunnistajille. Uusi doping taisi tappaa kymmenkunta suunnistajaa.


   • HS hämärän puolella kirjoitti:

    HS suojaa hämärähommia. Sensuuri iski seuraavaan kirjoitukseen kuolleesta norjalaisuimarista:

    Saisiko nyt esittää kansalaismielipiteen ettei tarvitse leikkiä tyhmää alamaista, joka muka kyselee, että mikähän nyt sattui, että norjalaisuimari kuoli dopingiin, joko sen vääränlaiseen käyttöön tai jälkiseuraamuksiin.

    Voipi olla, että Norja on kehittänyt uuden dopingin olympialaisia varten. Niinhän kävi mm. suunnistajille. Uusi doping taisi tappaa kymmenkunta suunnistajaa.

    Kävi taas niin, että HS sulki keskustelun Tavallisen maisterin USAn armeijaa (usein NATOa) puoltavaan latteuteen. HSn sensuuriin jäi:

    Nuorempi Bush käytti Digitaali-Osamaa, tosin vain herkimmät uskoivat hahmoon, ei edes kaikki amerikkalaiset vaikka CIA on pelotellut heidät remonttikuntoon.

    Aluksi näytti siltä, että Obama ei samaan Osama-vedätykseen lähde, mutta lähti kuitenkin, tosin sillä erotuksella, että Bush käytti Osamaa sotatoimiensa motiivina, Obama sotiensa lopettamiseksi.

    Nyt kun digitaalikirjeitä alkaa tulla, CIAlla on suuri kiusus ja pakkokin ujuttaa teksteihin niitä tuttuja hollywoodilaisia sotasankaritarinoita USAn armeijan rahoitutuksen turvaamiseksi, sotatappioiden kääntämiseksi voitoksi ja Obaman uudelleenvalinnan turvaamiseksi.


   • HSn maisteritulppa kirjoitti:

    Kävi taas niin, että HS sulki keskustelun Tavallisen maisterin USAn armeijaa (usein NATOa) puoltavaan latteuteen. HSn sensuuriin jäi:

    Nuorempi Bush käytti Digitaali-Osamaa, tosin vain herkimmät uskoivat hahmoon, ei edes kaikki amerikkalaiset vaikka CIA on pelotellut heidät remonttikuntoon.

    Aluksi näytti siltä, että Obama ei samaan Osama-vedätykseen lähde, mutta lähti kuitenkin, tosin sillä erotuksella, että Bush käytti Osamaa sotatoimiensa motiivina, Obama sotiensa lopettamiseksi.

    Nyt kun digitaalikirjeitä alkaa tulla, CIAlla on suuri kiusus ja pakkokin ujuttaa teksteihin niitä tuttuja hollywoodilaisia sotasankaritarinoita USAn armeijan rahoitutuksen turvaamiseksi, sotatappioiden kääntämiseksi voitoksi ja Obaman uudelleenvalinnan turvaamiseksi.

    Graduntekijä, tässä loistava case siitä, miten HS sensuroi itseään, toisten toimitusten toimia.

    Sensurointi liittyy juttuun Niinistön lausumasta Kreikan vaaleista. Juttu oli kuvitettu ja yritin keskustella siitä, HSn kuvajournalismista, mutra senduuri iski (vaikka kuvatulkinnoissani olin kohteliaisuussyistä jättänyt pois vaikutelman, että Niinistölle tulee juuri ne housuun):

    Helsingin Sanomien kuvajournalismi on aina korkeaa tasoa. Niin nytkin tässäkin jutussa.

    Niinistön kuva on monitulkintainen:

    1) Niinistöllä on pakokauhu kun hänen ajamana EU- ja europolitiikka on murtumassa
    2) presidentin työ liian vaativaa Niinistölle
    3) Niinistö on väsynyt, ryppyinen, kaikkea muuta kuin valtiomieskuvassa
    4) Niinistö haluaisi paeta yleisöä ja vastuutaan, karkuun kun EU on hajoamassa


   • HS sensuroi omiaan kirjoitti:

    Graduntekijä, tässä loistava case siitä, miten HS sensuroi itseään, toisten toimitusten toimia.

    Sensurointi liittyy juttuun Niinistön lausumasta Kreikan vaaleista. Juttu oli kuvitettu ja yritin keskustella siitä, HSn kuvajournalismista, mutra senduuri iski (vaikka kuvatulkinnoissani olin kohteliaisuussyistä jättänyt pois vaikutelman, että Niinistölle tulee juuri ne housuun):

    Helsingin Sanomien kuvajournalismi on aina korkeaa tasoa. Niin nytkin tässäkin jutussa.

    Niinistön kuva on monitulkintainen:

    1) Niinistöllä on pakokauhu kun hänen ajamana EU- ja europolitiikka on murtumassa
    2) presidentin työ liian vaativaa Niinistölle
    3) Niinistö on väsynyt, ryppyinen, kaikkea muuta kuin valtiomieskuvassa
    4) Niinistö haluaisi paeta yleisöä ja vastuutaan, karkuun kun EU on hajoamassa

    Täytyy panna tänne listoille viesti kun HS sensori jäi taas nikottelemaan eikä ole aikaa jäädä odottelemaan saako asiadta debatoida vai ri. HSlle herkkä asia joten taitaa jäädä sensuuriin (aihe: YK, siviiliuhrien määrä laskenut Afganistanissa):

    Siviiliuhrien määrällä on selkeä logiikkansa, johon löytyy tilastoakin.

    Siviiliuhrien määrä on suoraan verrannollinen taistelutoimiin niin, että mitä enemmän USA ja NATO suorittavat sotaoperaatioita, sitä enemmän siviiliuhreja, mitä vähemmän taisteutoimia, sitä vähemmän siviiliuhreja.

    Talibaaneilla logiikka ei toimi. Siviiliuhrien määrä on vähentynyt, vaikka talibaanit ovat nyt kiihdyttäneet taistelutoimia.

    Vertailumateriaalia saa Irakistakin. Kun USA ja NATO vetivät taistelujoukkonsa, siviiliuhrien määrä väheni radikaalisti.


   • HS sensuroi omiaan kirjoitti:

    Graduntekijä, tässä loistava case siitä, miten HS sensuroi itseään, toisten toimitusten toimia.

    Sensurointi liittyy juttuun Niinistön lausumasta Kreikan vaaleista. Juttu oli kuvitettu ja yritin keskustella siitä, HSn kuvajournalismista, mutra senduuri iski (vaikka kuvatulkinnoissani olin kohteliaisuussyistä jättänyt pois vaikutelman, että Niinistölle tulee juuri ne housuun):

    Helsingin Sanomien kuvajournalismi on aina korkeaa tasoa. Niin nytkin tässäkin jutussa.

    Niinistön kuva on monitulkintainen:

    1) Niinistöllä on pakokauhu kun hänen ajamana EU- ja europolitiikka on murtumassa
    2) presidentin työ liian vaativaa Niinistölle
    3) Niinistö on väsynyt, ryppyinen, kaikkea muuta kuin valtiomieskuvassa
    4) Niinistö haluaisi paeta yleisöä ja vastuutaan, karkuun kun EU on hajoamassa

    Täytyy panna tänne listoille viesti kun HS sensori jäi taas nikottelemaan eikä ole aikaa jäädä odottelemaan saako asiasta debatoida vai ei. HSlle herkkä asia joten taitaa jäädä sensuuriin:

    Siviiliuhrien määrällä on selkeä logiikkansa, johon löytyy tilastoakin.

    Siviiliuhrien määrä on suoraan verrannollinen taistelutoimiin niin, että mitä enemmän USA ja NATO suorittavat sotaoperaatioita, sitä enemmän siviiliuhreja, mitä vähemmän taisteutoimia, sitä vähemmän siviiliuhreja.

    Talibaaneilla logiikka ei toimi. Siviiliuhrien määrä on vähentynyt, vaikka talibaanit ovat nyt kiihdyttäneet taistelutoimia.

    Vertailumateriaalia saa Irakistakin. Kun USA ja NATO vetivät taistelujoukkonsa, siviiliuhrien määrä väheni radikaalisti.


   • Duque kirjoitti:

    Täytyy panna tänne listoille viesti kun HS sensori jäi taas nikottelemaan eikä ole aikaa jäädä odottelemaan saako asiasta debatoida vai ei. HSlle herkkä asia joten taitaa jäädä sensuuriin:

    Siviiliuhrien määrällä on selkeä logiikkansa, johon löytyy tilastoakin.

    Siviiliuhrien määrä on suoraan verrannollinen taistelutoimiin niin, että mitä enemmän USA ja NATO suorittavat sotaoperaatioita, sitä enemmän siviiliuhreja, mitä vähemmän taisteutoimia, sitä vähemmän siviiliuhreja.

    Talibaaneilla logiikka ei toimi. Siviiliuhrien määrä on vähentynyt, vaikka talibaanit ovat nyt kiihdyttäneet taistelutoimia.

    Vertailumateriaalia saa Irakistakin. Kun USA ja NATO vetivät taistelujoukkonsa, siviiliuhrien määrä väheni radikaalisti.

    Tässä toinen viesti, joka jäi HSn sensuuriin. HSsensori ei päästä vastaamaan Arto Luukkaiselle joka on samaa natottajasarjaa kuin Tavallinen maisteri Iso Mursu.

    Arto Luukkainen, afgaanit taistelevat talibanien rinnalla USAn ja NATOn sotilaita vastaan. Tuorein esimerkki on Afganistanin rauhanneuvottelijan surmaaminen. Sen takana ovat afgaanit, eivät talibanit.

    Lisäksi talibaaneilla on 2/3 maasta omassa kontrollissaan, suurin osa maan ulkomaankaupasta, teollisuudesta, aluehallinnosta, jopa keskushallinnosta, mikä on mahdollista vain afgaanien tuella.

    Afgaaneista hyvin pieni prosentti uskoo Karzain, USAn, NATOn hallintoon.


   • Duque II kirjoitti:

    Tässä toinen viesti, joka jäi HSn sensuuriin. HSsensori ei päästä vastaamaan Arto Luukkaiselle joka on samaa natottajasarjaa kuin Tavallinen maisteri Iso Mursu.

    Arto Luukkainen, afgaanit taistelevat talibanien rinnalla USAn ja NATOn sotilaita vastaan. Tuorein esimerkki on Afganistanin rauhanneuvottelijan surmaaminen. Sen takana ovat afgaanit, eivät talibanit.

    Lisäksi talibaaneilla on 2/3 maasta omassa kontrollissaan, suurin osa maan ulkomaankaupasta, teollisuudesta, aluehallinnosta, jopa keskushallinnosta, mikä on mahdollista vain afgaanien tuella.

    Afgaaneista hyvin pieni prosentti uskoo Karzain, USAn, NATOn hallintoon.

    Tältä päivältä taas viesti joka ei mene Hesarissa läpi, tavalliset maisterit pitävät moderoinitia näpeissään ja blokkaus on sen mukaista ( keskustelun aihe Afgnistanissa surmattu rauhanneuvottelija):

    Tyly muistutus USAlle ja NATOlle, että talibanien kanssa käytäviä ns. salaisia neuvotteluja on syytä kunnioittaa.


  • Juttu on niin, että jos yksi ja sama kirjoittaja lähettää useamman kerran samana päivänä viestejä, joissa ei ole mitään järkeä, toimittajat kyllästyvät.

   Käyttäkää useita eri nimimerkkejä, luokaa jokaiselle oma profiili, keskittykää yhteen asiaan yhtä nimimerkkiä kohti, kirjoittakaa mahdollisimman eri tyylisesti.

   • Kyllä HSään viestin saa läpi jos jaksaa Neuvostoliittoa haukkua ja pistää vähän venäläisvihaa väliin, ripulia, votkanjuontia, raiskaamista, Kreml ei uskalla hyökätä ja sellaista.

    Yritin tosta edellisestä tällä tyylillä, mutta läpi ei mene (omien Neuvostoliitto-virsi meni):

    Attentaatti oli tyly muistutus USAn ja NATOn johdolle siitä, että talibaanien ja USAn välillä käytäviä salaisia neuvotteluja on syytä kunnioittaa ja siitä, että talibanit edustavat neuvotteluissa enemmän kuin itseään.


   • HSsensorin sadismia kirjoitti:

    Kyllä HSään viestin saa läpi jos jaksaa Neuvostoliittoa haukkua ja pistää vähän venäläisvihaa väliin, ripulia, votkanjuontia, raiskaamista, Kreml ei uskalla hyökätä ja sellaista.

    Yritin tosta edellisestä tällä tyylillä, mutta läpi ei mene (omien Neuvostoliitto-virsi meni):

    Attentaatti oli tyly muistutus USAn ja NATOn johdolle siitä, että talibaanien ja USAn välillä käytäviä salaisia neuvotteluja on syytä kunnioittaa ja siitä, että talibanit edustavat neuvotteluissa enemmän kuin itseään.

    Ei mennyt Hesarissa läpi vaikka HS voisi tarkistaa kirjoituksen totuudellisuuden:

    Human Watch Rights voisi syventää selvityksensä tutkimukseksi mm. USAn ja NATOn sotastrategiasta, taisteludoktriineista, sodankäyntiopista, aseistuksesta.

    Ei ole mielekästä väittää, että hävittäjistä, sukellusveneistä, sota-aluksista kaupunkeihin, asutuskeskuksiin, asuintaloihin ammutut ohjukset, risteilyohjukset, bunkkeripommit, fosfori-, rypäle-, köyhdytetty uraani ym. pommit eivät olisi tarkoitettu vahingoittamaan siviiliväestöä.

    USAn ja NATOn täsmäaseet ja täsmäiskut ovat totta vain USAn armeijan propagandavideoissa, mutta kuka täysijärkinen niihin uskoo.

    Epäselvyys poistuu lopullisesti tarkastelemalla USAn armeijan ja NATOn taisteludokktriineja, jotka sallivat, kehottavat ja ohjaavat tekemään iskuja siviiliväestöön kaaoksen, pelon ja kärsimyksen aikaansaamiseksi, jotta kansa ei tukisi poliittisia johtajiaan.

    USA ja NATO eivät taistele mies miestä vastaan. Nyt siitä on oikein doktriini. Afganistanissa USA ja NATO yritti sitä lähellä Marjahia. Puoli tuntia taistelua ja 8 USAn ja NATOn kuollutta sotilasta. Siihen jäi USAn ja NATOn maataistelut vihollistaistelijoita vastaan.


   • HSn sensori paniikissa kirjoitti:

    Ei mennyt Hesarissa läpi vaikka HS voisi tarkistaa kirjoituksen totuudellisuuden:

    Human Watch Rights voisi syventää selvityksensä tutkimukseksi mm. USAn ja NATOn sotastrategiasta, taisteludoktriineista, sodankäyntiopista, aseistuksesta.

    Ei ole mielekästä väittää, että hävittäjistä, sukellusveneistä, sota-aluksista kaupunkeihin, asutuskeskuksiin, asuintaloihin ammutut ohjukset, risteilyohjukset, bunkkeripommit, fosfori-, rypäle-, köyhdytetty uraani ym. pommit eivät olisi tarkoitettu vahingoittamaan siviiliväestöä.

    USAn ja NATOn täsmäaseet ja täsmäiskut ovat totta vain USAn armeijan propagandavideoissa, mutta kuka täysijärkinen niihin uskoo.

    Epäselvyys poistuu lopullisesti tarkastelemalla USAn armeijan ja NATOn taisteludokktriineja, jotka sallivat, kehottavat ja ohjaavat tekemään iskuja siviiliväestöön kaaoksen, pelon ja kärsimyksen aikaansaamiseksi, jotta kansa ei tukisi poliittisia johtajiaan.

    USA ja NATO eivät taistele mies miestä vastaan. Nyt siitä on oikein doktriini. Afganistanissa USA ja NATO yritti sitä lähellä Marjahia. Puoli tuntia taistelua ja 8 USAn ja NATOn kuollutta sotilasta. Siihen jäi USAn ja NATOn maataistelut vihollistaistelijoita vastaan.

    Graduntekijä. Modifioin viestiäni. Yritin auttaa HSn sensoria. En tiedä auttaako, riippuu siitä onko sensorina ns. sotilasasiantuntija, tavallista maisteria tms., ihan oikea toimittaja tai vilttiketjun ulkoistettu toimittaja:

    Helsingin Sanomien sensorille opastusta viestin ymmärtämiseen ettei tarvitse pelätä eikä siksi sensuroida:
    - Human Watch ei nimitä työtään tutkimukseksi
    - USAn ja NATOn aseista, ohjuksin, pommien käyttötarkoituksesta, tuhovoimasta on tietoa saatavissa
    - raportteja USAn ja NATOn käyttämästä fosforista, rypäleistä on, epäilyjä köyhdytetyn käytöstä on
    - USAn ja NATOn taisteludoktriini siviileitä vastaan löytyy nimikkeestä valtipiden välinen sota, vihollisen poliittinen johto
    - USAn ja NATOn uusi doktriini lupuoa maataisteluista ilmestyi reilu 2 kk sitten
    - Marjahin maataistelusta on dokumentteja.

    Human Watch Rights voisi syventää selvityksensä tutkimukseksi mm. USAn ja NATOn sotastrategiasta, taisteludoktriineista, sodankäyntiopista, aseistuksesta.

    Ei ole mielekästä väittää, että hävittäjistä, sukellusveneistä, sota-aluksista kaupunkeihin, asutuskeskuksiin, asuintaloihin ammutut ohjukset, risteilyohjukset, bunkkeripommit, fosfori-, rypäle-, köyhdytetty uraani ym. pommit eivät olisi tarkoitettu vahingoittamaan siviiliväestöä.

    USAn ja NATOn täsmäaseet ja täsmäiskut ovat totta vain USAn armeijan propagandavideoissa, mutta kuka täysijärkinen niihin uskoo.

    Epäselvyys poistuu lopullisesti tarkastelemalla USAn armeijan ja NATOn taisteludokktriineja, jotka sallivat, kehottavat ja ohjaavat tekemään iskuja siviiliväestöön kaaoksen, pelon ja kärsimyksen aikaansaamiseksi, jotta kansa ei tukisi poliittisia johtajiaan.

    USA ja NATO eivät taistele mies miestä vastaan. Nyt siitä on oikein doktriini. Afganistanissa USA ja NATO yritti sitä lähellä Marjahia. Puoli tuntia taistelua ja 8 USAn ja NATOn kuollutta sotilasta. Siihen jäi USAn ja NATOn maataistelut vihollistaistelijoita vastaan.


   • Yritin auttaa HSsensoria kirjoitti:

    Graduntekijä. Modifioin viestiäni. Yritin auttaa HSn sensoria. En tiedä auttaako, riippuu siitä onko sensorina ns. sotilasasiantuntija, tavallista maisteria tms., ihan oikea toimittaja tai vilttiketjun ulkoistettu toimittaja:

    Helsingin Sanomien sensorille opastusta viestin ymmärtämiseen ettei tarvitse pelätä eikä siksi sensuroida:
    - Human Watch ei nimitä työtään tutkimukseksi
    - USAn ja NATOn aseista, ohjuksin, pommien käyttötarkoituksesta, tuhovoimasta on tietoa saatavissa
    - raportteja USAn ja NATOn käyttämästä fosforista, rypäleistä on, epäilyjä köyhdytetyn käytöstä on
    - USAn ja NATOn taisteludoktriini siviileitä vastaan löytyy nimikkeestä valtipiden välinen sota, vihollisen poliittinen johto
    - USAn ja NATOn uusi doktriini lupuoa maataisteluista ilmestyi reilu 2 kk sitten
    - Marjahin maataistelusta on dokumentteja.

    Human Watch Rights voisi syventää selvityksensä tutkimukseksi mm. USAn ja NATOn sotastrategiasta, taisteludoktriineista, sodankäyntiopista, aseistuksesta.

    Ei ole mielekästä väittää, että hävittäjistä, sukellusveneistä, sota-aluksista kaupunkeihin, asutuskeskuksiin, asuintaloihin ammutut ohjukset, risteilyohjukset, bunkkeripommit, fosfori-, rypäle-, köyhdytetty uraani ym. pommit eivät olisi tarkoitettu vahingoittamaan siviiliväestöä.

    USAn ja NATOn täsmäaseet ja täsmäiskut ovat totta vain USAn armeijan propagandavideoissa, mutta kuka täysijärkinen niihin uskoo.

    Epäselvyys poistuu lopullisesti tarkastelemalla USAn armeijan ja NATOn taisteludokktriineja, jotka sallivat, kehottavat ja ohjaavat tekemään iskuja siviiliväestöön kaaoksen, pelon ja kärsimyksen aikaansaamiseksi, jotta kansa ei tukisi poliittisia johtajiaan.

    USA ja NATO eivät taistele mies miestä vastaan. Nyt siitä on oikein doktriini. Afganistanissa USA ja NATO yritti sitä lähellä Marjahia. Puoli tuntia taistelua ja 8 USAn ja NATOn kuollutta sotilasta. Siihen jäi USAn ja NATOn maataistelut vihollistaistelijoita vastaan.

    Yritin tällaistakin:

    Karl on kanssasi samaa mieltä HRWstä ja ko. selvityksestä hieman eri näkökulmasta. HS vaan ei päästä minua keskustelaan vaan sensuroi viestini.


   • HSsensorin pää puskassa kirjoitti:

    Yritin tällaistakin:

    Karl on kanssasi samaa mieltä HRWstä ja ko. selvityksestä hieman eri näkökulmasta. HS vaan ei päästä minua keskustelaan vaan sensuroi viestini.

    HS sensori ei päästä keskustelemaan aiheeseen Suomaliset ajoivat miinaan Afganistanissa eikä siihen, että Komentaja Jussila ei lähettäisi Horneteja Islantiin.

    Tutuun tapaan jutut on lukittu Tavallisen maisterin ripulijutuilla ja Iso Mursun asian vierestä -kirjoittamisella.

    Tässä HSn sensuroima mirlipide:

    USAn Eurooppaan sijoitettava ohjusjärjestelmä tulee rahanpuutteen vuoksi, teknisten ja poliittistenkin ongelmien vuoksi kutistumaan USAn ja emämaan välisiksi yksittäisiksi Patriot-asemiksi, joita valvomaan USA ja NATO tarvitsevat ilmavalvontaresursseja, jopa Suomesa.

    NATO on rahoituskriisissä, ohjusjärjestelmän rahoitus on auki ja riitainen, USAn ilmailuteollisuus on syvässä kriisissä eikä pysty tuottamaan hävittäjiä USAlle eikä NATO-maille.

    Islannissa ei ole mitään valvottavaa tällä hetkellä. NATO-organisaatiossa ei tunneta Islannin ilmatilaa vaan NATOn ilmatila. Sitä Suomi olisi menossa valvomaan.


   • HSsensorin pää puskassa kirjoitti:

    Yritin tällaistakin:

    Karl on kanssasi samaa mieltä HRWstä ja ko. selvityksestä hieman eri näkökulmasta. HS vaan ei päästä minua keskustelaan vaan sensuroi viestini.

    HS sensori ei päästä keskustelemaan aiheeseen Suomalaiset ajoivat miinaan Afganistanissa eikä siihen, että Komentaja Jussila ei lähettäisi Horneteja Islantiin.

    Tutuun tapaan jutut on lukittu Tavallisen maisterin ripulijutuilla ja Iso Mursun asian vierestä -kirjoittamisella.

    Tässä HSn sensuroima mielipide:

    USAn Eurooppaan sijoitettava ohjusjärjestelmä tulee rahanpuutteen vuoksi, teknisten ja poliittistenkin ongelmien vuoksi kutistumaan USAn ja emämaan välisiksi yksittäisiksi Patriot-asemiksi, joita valvomaan USA ja NATO tarvitsevat ilmavalvontaresursseja, jopa Suomesa.

    NATO on rahoituskriisissä, ohjusjärjestelmän rahoitus on auki ja riitainen, USAn ilmailuteollisuus on syvässä kriisissä eikä pysty tuottamaan hävittäjiä USAlle eikä NATO-maille.

    Islannissa ei ole mitään valvottavaa tällä hetkellä. NATO-organisaatiossa ei tunneta Islannin ilmatilaa vaan NATOn ilmatila. Sitä Suomi olisi menossa valvomaan.


   • HSsensorin nihilismiä kirjoitti:

    HS sensori ei päästä keskustelemaan aiheeseen Suomalaiset ajoivat miinaan Afganistanissa eikä siihen, että Komentaja Jussila ei lähettäisi Horneteja Islantiin.

    Tutuun tapaan jutut on lukittu Tavallisen maisterin ripulijutuilla ja Iso Mursun asian vierestä -kirjoittamisella.

    Tässä HSn sensuroima mielipide:

    USAn Eurooppaan sijoitettava ohjusjärjestelmä tulee rahanpuutteen vuoksi, teknisten ja poliittistenkin ongelmien vuoksi kutistumaan USAn ja emämaan välisiksi yksittäisiksi Patriot-asemiksi, joita valvomaan USA ja NATO tarvitsevat ilmavalvontaresursseja, jopa Suomesa.

    NATO on rahoituskriisissä, ohjusjärjestelmän rahoitus on auki ja riitainen, USAn ilmailuteollisuus on syvässä kriisissä eikä pysty tuottamaan hävittäjiä USAlle eikä NATO-maille.

    Islannissa ei ole mitään valvottavaa tällä hetkellä. NATO-organisaatiossa ei tunneta Islannin ilmatilaa vaan NATOn ilmatila. Sitä Suomi olisi menossa valvomaan.

    Tavallinen maisteri Iso Mursu Johnnes Apostata ei taida olle hommissa kun HS ei julkaise:

    Täytyy muistaa ja ymmärtää, että Al-Qaida on USAn, CIAn luomus. Irakin ja Afganistanin sodissa USAn ja NATOn Al-Qaida -jahdit olivat ja ovat enemmän ja vähemmän harhautusta, teatteria. Nyt Syyriassa Al-Qaida on taas näyttävästi USAn ja NATOn asialla tukemassa Syyrian kapinallisia USAn rahoilla ja aseilla.


   • HSsensori ei ole töissä kirjoitti:

    Tavallinen maisteri Iso Mursu Johnnes Apostata ei taida olle hommissa kun HS ei julkaise:

    Täytyy muistaa ja ymmärtää, että Al-Qaida on USAn, CIAn luomus. Irakin ja Afganistanin sodissa USAn ja NATOn Al-Qaida -jahdit olivat ja ovat enemmän ja vähemmän harhautusta, teatteria. Nyt Syyriassa Al-Qaida on taas näyttävästi USAn ja NATOn asialla tukemassa Syyrian kapinallisia USAn rahoilla ja aseilla.

    Natoa ja USAn armeijaa arvioivat kirjoitukset jäävät putkelle kun Tavallinen maisteri on vapaalla. Kukaan ei tsekkaa viestejä, kukaan ei heitä haukkumaviestiäkään perään.


   • HSn sensori on seis kirjoitti:

    Natoa ja USAn armeijaa arvioivat kirjoitukset jäävät putkelle kun Tavallinen maisteri on vapaalla. Kukaan ei tsekkaa viestejä, kukaan ei heitä haukkumaviestiäkään perään.

    Iso-Mursu tuli jo keskusteluihin. Kohta siltä tulee ne toisetkin nimimerkit. Nyt voi yrittää kirjottaa. Voi mennä läpi mutta haukut tulee varmasti jos haukut Natoa.


   • No nyt kirjoitti:

    Iso-Mursu tuli jo keskusteluihin. Kohta siltä tulee ne toisetkin nimimerkit. Nyt voi yrittää kirjottaa. Voi mennä läpi mutta haukut tulee varmasti jos haukut Natoa.

    Tulee täysblokki niin kuin viikonloppuisin aina kun nimimerkit ovat päivystämässä.


   • Täysblokki sensuuriin kirjoitti:

    Tulee täysblokki niin kuin viikonloppuisin aina kun nimimerkit ovat päivystämässä.

    Graduntekijä
    HS Tavallinen maisteri Timotex Iso Mursu Johannes Apostata meni liian pitkälle. Ylioppilas Larvanto uskoi rehelliseen debattiin HSssä ja pettyi. Vielä tämän tekstin perusteella arvioiden, ylioppilas Larvanto ei ymmärrä, kuka häntä vastaan tappelee, mustamaalaa, haukkuu, vähättelee, venäläistää, vihaa.

    Larvannolle tiedoksi, että kysymys ei ole tyylistä, ei sivistymättömyydestä eikä pahasta ihmisestä vaan järjestelmällisestä joskin tökerösti järjestetystä "pelistä" karsia HSn nettikeskusteluista NATOa arvostelevat väärän mielipiteen omaavat kirjoittajat.

    Sotapropagandassa isketään kirjoittajaan, tekstiin, yleiseen. Kirjoittaja haukutaan, jotta lähteen luotettavuus, auktoriteetti kärsii. Teksti sotketaan, väitteet käännetään nurinpäin ja puhutaan asian vierestä. Sisältöön ei kosketa, koska sitä vastaan ei ole argumenttejä. Yleinen on sitten se kiltti, joka tulee lohduttamaan ja ohjaamaan.

    Puolustusvoimat saa uuden tehtävän
    22:19
    Ylioppilas Larvanto
    Timotex,
    koska hyökkäät jo henkilöäni vastaan ja ryhdyt esittämään väittämiä osaamisestani, en näe enää syytä alentua tasollesi ja jatkaa tätä dialogia.
    Tunnustan, että en osaa venäjän kieltä, mutta toisin kuin perättömästi ja alhaisesti väität, tunnen Venäjän historiaa hyvinkin, sillä olen opiskellut sitä arvostetussa brittiläisessä yliopistossa. Hysteerinen, vihamielinen ja moukkamainen käytöksesi todistaa oikeaksi uskoni siitä, että mahdollisuus keskustella Suomen ja Venäjän turvallisuuspolitiikasta kypsällä ja asiallisella tavalla on vallitsevassa nurkkakuntaisessa, ennakkoluuloisessa ja ahdasmielisessä mielipideympäristössä toistaiseksi mahdotonta.


   • Tapaus yo Larvanto kirjoitti:

    Graduntekijä
    HS Tavallinen maisteri Timotex Iso Mursu Johannes Apostata meni liian pitkälle. Ylioppilas Larvanto uskoi rehelliseen debattiin HSssä ja pettyi. Vielä tämän tekstin perusteella arvioiden, ylioppilas Larvanto ei ymmärrä, kuka häntä vastaan tappelee, mustamaalaa, haukkuu, vähättelee, venäläistää, vihaa.

    Larvannolle tiedoksi, että kysymys ei ole tyylistä, ei sivistymättömyydestä eikä pahasta ihmisestä vaan järjestelmällisestä joskin tökerösti järjestetystä "pelistä" karsia HSn nettikeskusteluista NATOa arvostelevat väärän mielipiteen omaavat kirjoittajat.

    Sotapropagandassa isketään kirjoittajaan, tekstiin, yleiseen. Kirjoittaja haukutaan, jotta lähteen luotettavuus, auktoriteetti kärsii. Teksti sotketaan, väitteet käännetään nurinpäin ja puhutaan asian vierestä. Sisältöön ei kosketa, koska sitä vastaan ei ole argumenttejä. Yleinen on sitten se kiltti, joka tulee lohduttamaan ja ohjaamaan.

    Puolustusvoimat saa uuden tehtävän
    22:19
    Ylioppilas Larvanto
    Timotex,
    koska hyökkäät jo henkilöäni vastaan ja ryhdyt esittämään väittämiä osaamisestani, en näe enää syytä alentua tasollesi ja jatkaa tätä dialogia.
    Tunnustan, että en osaa venäjän kieltä, mutta toisin kuin perättömästi ja alhaisesti väität, tunnen Venäjän historiaa hyvinkin, sillä olen opiskellut sitä arvostetussa brittiläisessä yliopistossa. Hysteerinen, vihamielinen ja moukkamainen käytöksesi todistaa oikeaksi uskoni siitä, että mahdollisuus keskustella Suomen ja Venäjän turvallisuuspolitiikasta kypsällä ja asiallisella tavalla on vallitsevassa nurkkakuntaisessa, ennakkoluuloisessa ja ahdasmielisessä mielipideympäristössä toistaiseksi mahdotonta.

    Yo Larvanto, oletko sinä se graduntekijä. Jos et ole raportoi kokemuksesi graduntekijälle.


   • Yo Larvannolle kirjoitti:

    Yo Larvanto, oletko sinä se graduntekijä. Jos et ole raportoi kokemuksesi graduntekijälle.

    Ylioppilas Larvanto, älä luovuta. Hesarin NATO-toimittajan työ on putsata Hesarin nettikeskustelut Nato-vastaisista mielipiteistä ja kirjoittajista.


   • Ylioppilas Larvanto kirjoitti:

    Ylioppilas Larvanto, älä luovuta. Hesarin NATO-toimittajan työ on putsata Hesarin nettikeskustelut Nato-vastaisista mielipiteistä ja kirjoittajista.

    Taas on viikonloppuilta ja tuttu kuvio. Sensuuri ei päästä läpi Natoa, USAn armeijaa, Niinistön Nato-politiikkaa arvodtelevia kirjoituksia. Keskustelut ovat täynnä HSn "sotilasmestaritoimittaja" Tavallinen maisteri Iso Mursun tyhjänpäiväisiä "vierestäpuhumisia", sotkemisia ja ilkkumisia.

    Tämä vastausyritys Iso Mursun hölynpölyyn ei mennyt läpi:

    Pohjoismaisen sotilaallisen yhteistyön rakentaminen on aivan eri asia kun a) luovuttaa päätäntävalta Ruotsille siihen rytyykö Suomi puolustamaan NATOn ilmatilaa atrktiksella b) ryhtyä puolustamaan NATOn ilmatilaa.

    Presidentti Niinistöltä heikko, mutta kovin niinistömäinen esitys ryömiä Ruotsin selän taakse toteuttamaan NATO-politiikkaa.


   • HS suojelee Niinistöä kirjoitti:

    Taas on viikonloppuilta ja tuttu kuvio. Sensuuri ei päästä läpi Natoa, USAn armeijaa, Niinistön Nato-politiikkaa arvodtelevia kirjoituksia. Keskustelut ovat täynnä HSn "sotilasmestaritoimittaja" Tavallinen maisteri Iso Mursun tyhjänpäiväisiä "vierestäpuhumisia", sotkemisia ja ilkkumisia.

    Tämä vastausyritys Iso Mursun hölynpölyyn ei mennyt läpi:

    Pohjoismaisen sotilaallisen yhteistyön rakentaminen on aivan eri asia kun a) luovuttaa päätäntävalta Ruotsille siihen rytyykö Suomi puolustamaan NATOn ilmatilaa atrktiksella b) ryhtyä puolustamaan NATOn ilmatilaa.

    Presidentti Niinistöltä heikko, mutta kovin niinistömäinen esitys ryömiä Ruotsin selän taakse toteuttamaan NATO-politiikkaa.

    HS oli avannut 3 keskustelua Syyrian alasampumasta Turkin Nato-hävittäjästä, tosin HS oli "nätisti" sensuroinut uutisoinnistaan Nato-kytkyn.

    HSn Nato-sensuuri on tiukkaa. Samalla kun Tavallinen maisyeri kehuu Natoa ja haukkuu venäläisiä HS sensuroi tämän Syyrian alasampumiseen liittyvän kirjoituksen:

    Turkki on Irakin sodasta lähtien hakenut suurempaa roolia Natossa Lähi-Idän ja myös Syyrian kriisissä.

    Turkki ilmiselvästi uhrasi oman koneensa ja sotilaansa tiedustellessaan USAn ja NATOn piikkiin Syyrian ilmatilaa.

    Kone ehti olla Syyrian ilmatilassa alle minuutin. Nyt USA ja NATO joutuvat miettimään uusiksi, iskevätkö USA ja NATO Turkin kautta ja avustuksella.


  • Tänään oli taas uusi Syyria-NATO-uutisointi NATO-kokouksesta.

   Tämä jäi HSn sensuuriin:

   NATOlla on pähkäiltävää. Miten selittää Turkille, että artikla5 ei tule kysymykseen ja miten pelastaa kasvot, kun NATOn uusi tutkajärjestelmä petti.

   Mikähän Hesarin tavallista moderaattoria tässä närästää 1) että artikla5 ei taaskaan laukea 2) NATOn uusi tutkajärjestelmä, verkk, johon Hornettimmekin kuuluvat petti.

  • Hesari sensuroi:

   Mitä pääsihteeri Rasmussen lupasi kun totesi, että "jos teko toistuu, NATO aikoo seurata tilannetta tarkasti."

   Vastus: ei yhtään mitään.

  • HS vastasi alla olevaan sensuroituun viestiini keskustelussa Clintonin vierailusta Tavallisen maisterin Putin- ja Venäjä halveksuntaa tihkuvalla viestillään.

   Sensuroitu viesti:

   Matti,

   kysymys ei ole vain vierailijasta (tosin Clinton ei enää USAn katastrofaalisen taloustilanteen vuoksi vieraile missään ilmaiseksi ja ilman sotilaallisia intressejä) vaan kysymys on myös isännästä (sikäli mikäli Niinistöä voi nyt pitää isäntänä kun USA tämän tapaamisen järjesti eikä Suomi) ja siitä mihin asti Niinistö menee myöntyväisyyspolitiikassaan USAn kanssa, esim. lupaako Niinistö Suomelta lisää sotilaallista ja rahallista panostusta NATOlle, Suomen NATOn ilmavalvontaa Islannissa, Suomen panostusta NATOn toimiin Lähi-Idässä, Syyriassa, Suomen panostusta Venäjän tiedusteluun, epävakautta Suomen ja Venäjän rajalle tms.?

  • Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Kansan Uutisen sensuroi oheisen viestin (sensuroinnin syy on mainittu viestissä):

   Ei voi olla noin yksinkertaista

   Voiko Ruotsin Vasemmistopuolueen kanta Ruotsin NATO-yhteistyöhön ja NATOn ilmatilan puolustamiseen olla noin pinnallinen, yksinkertainen ja epäanalyyttinen kuin KU esittää?

   Ettei vain nyt tehtäisi sisäpolitiikkaa ja madallettaisi Arhinmäen ja Vasemmistoliiton kantaa presidentti Niinistön ja Suomen NATO-politiikkaan?

  • Helsingin Sanomat sensuroi viestin "USA on sivistymätön barbaria" keskusteluun "Yhdysvallat teloittaa kehitysvammaisen".

  • HS sensuroi tänään:

   Syyrian armeijan ja viime kädessä Venäjän on turvattava, että Syyrian kemialliset aseet eivät joudu kapinallisten eikä USAn, NATOn ja Saudi-Arabian erikoisjoukkojen käsiin.

   Ne eivät epäröisi käyttää aseita näyttävään operaatioon siviilejä vastaan, jolla päästäisiin syyttämään ja paheksumaan Syyrian hallintoa.

  • Hesarin moderaattori suojelee tuttua Natottajaa. 4 kertaa yritin kommentoida natottajan kirjoitusta, mutta 4 kertaa moderaatyori sensuroi kommenttini:

   Luuserin luovutus. Terve itsetunto synnyttää tervettä logiikkaa: jos muualla on paremmin, parannetaan Suomea niin, että meillä on vielä paremmin.

   Siihen kylläkin tarvitaan rohkeutta ja älyä, jota kokoomuksessa ja puolustusvoimissamme ei nyt ole. NATO-kytky on luovuttamista, luuserin logiikkaa, josta tosipaikassa ei jää kuin luu käteen.

  • Helsingin Sanomien sensuuri puolustaa NATOn mainetta urhoollisesti. Sensuuriin jäi:

   Venäjälle USAn ja NATOn sotappiot Georgiassa kuten myös Irakissa ja Afganistanissa ovat olleet varmasti kimmoke lähteä uudistamaan Venäjän puolustusta voimaperäisesti, miksei myös USAn provot Pohjois-Korean alueella, Japanissa, Kiinan lähialueilla, ehkäpä USAn NATO-painostus täällä Pohjolasskain Suomessa.

   Ajankohta on optimaalinen, USAn ja NATOn sotavoimat ja niiden resurssit ovat jatkuvien sotatappioiden vuoksi pohjamudissa kun taas Venäjän talous porskuttaa ja armeija sekä aseteollisuus voivat erinomaisen hyvin.

   USAlle ja NATOlle ei näytä jäävän aukkoja iskeä Venäjälle, meritie on kohta tukossa, ilmatie on kohta tukossa ja maateitse USAn ja NATOn joukoista ei ole mihinkään.

  • Helsingin Sanomien ryhmä Romppainen Tavallinen maisteri sivupersoonineen moderaattorin avulla estää keskustelemasta NATOsta ja NATO-maista ydinasevaltioina.

   HS-moderaattori sensuroi tämän viestin puolustaakseen Tavallisen maisterin älyttömyyksiä:

   Puhutaan vaan. Niin moni NATO-maa on eri mieltä, perustellusti. NATO-maat Saksa, Hollanti, Belgia, Norja ovat kirjallisesti vaatineet USA:ta vetämään ydinaseensa Euroopasta, mutta USA ei ole ottanut asiaa edes käsittelyyn vedoten yksinoikeuteensa sijoittaa ydinaseitaan NATO-maihin.

   NATO itse ei tietysti ole uskaltanut lausua asiasta mitään.

   Saksa, Hollanti, Belgia, Italia ovat ydinasevaltioita tahtomattaan ja konkreettisesti, Viro ja kaikki muut NATO-maat NATOn perussopimuksen mukaisesti.

   Jos Suomi liitettäisiin NATOon, Suomestakin tulisi ydinasevaltio. Hulluintahan siinä olisi se, että Suomi itse ei voisi päättää ydinaseiden käytöstä.

  • Pieni huomio. Netissä on joukko, joka siivoaa pois negatiiviset kirjoitukset presidentti Niinistöstä ja Natosta.

  • Tämäpä on tarpeellinen palsta.

   Kirjoitin Kansan Uutisiin Tiedonantaja-keskusteluun, että resursseihin nähden Tiedonantaja on huippulehti ja tarpeellinen Suomessa.

   Kansan Uutiset sensuroi mielipiteeni.

   En ole tiedonatajalainen enkä edes vasuri.

  • Katsos KU sensuroi kun se on alkanut puolustaa kokoomuksen hallituksen toimia kun Vasemmistoliitto on siinä mukana. Tiedä vaikka KU:lla olisi joku herrasmiessopimus Kataisen kanssa.

   KU sensuroi tämän.

   Sosiaalinen nousu luokkataistelua

   Kokoomuksen johdolla eliitti, yläluokka ja keskiluokkakin ovat voineet betonoida valta-asemansa. Siksi sosiaalinen nousu on hiipunut.

   Stagnaatio näkyy asennetasollakin. Kohtelu on koventunut mm. köyhiä, vähäosaisia, vähävaraisia, työttömiä, vanhuksia, lapsiperheitä, maahanmuuttajia, vähemmistöjä jne. kohtaan.

  • Jouduin kirjoittamaan tällaisen anomuksen KUn moderaattorille, että hän julkaisi vastaukseni Tavalliselle maisterille:

   Arvoisa KUn moderaattori. Kun ette näköjään ymmärrä viestini sisältöä, selvitän, että pidän tärkeänä, että nimimerkki Ebenezer Scroogen "ajatusmaailmaan" voisi antaa ripauksen suhteellisuustajua absolutismin sijaan.

   Siksi pyydän, että sensuroinnin sijaan julkaisette vastaukseni ko. nimimerkille.

   Vastaukseni:

   USAssakin ja valta osasta NATO-maitakin tilanne on sellainen, että selvä enemmistö kansasta haluaisi vetää oman maan sotilaansa pois Afganistanista (gallupeissa 75-65 %).

   Tärkeimmät perustelut ovat:
   - hyödytön sota
   - hirvittävät sotakulut
   - omien sotilaiden kuoleminen, haavoittuminen
   - siviilien tappaminen.

   USAn ja NATO-maiden poliittinen johto ei vain ota kuuleviin korviinsa kansan tahtoa, joten tässä mielessä puntit lienevät tasan talibanien, USAn ja NATOn välillä.

  • Helsingin Sanomien nettiin saa kirjoittaa, että Venäjä hyökkää Suomeen, Venäjällä on suunnitelma hyökätä Suomeen, mutta Helsingin Sanomiin ei saa kirjoittaa, että USAlla on ja on ollut suunnitelma hyökätä Suomeen.

   Tämä juuttui sensuuriin:

   Aivan, kun Suomi oli vasemmistoenemmistöinen, oli taistolainen liike, vahva rauhanliike jne. USAlla oli suunnitelma hyökätä Suomeen, mutta Neuvostoliiton pelossa USA ja NATO eivät uskaltaneet tehdä sitä.

   Nythän USA ja NATO eivät ole hyökkäämässä Suomeen kun se ei tällä hetkellä ole tarpeellista eikä Venäjä sitä hyväksyisi vaan tulisi puolustamaan Suomea. Sen vuoksi USA yrittää ihan toisella strategialla miehittää Suomen eli NATOn ja siis NATO-jäsenyyden avulla, missä Suomi luovuttaisi puolustusasioiden linjanvedot ja tärkeimmän päätöksenteon Washingtonille.

  • johan täällä on jenkit olleet harjoittelemassa. vihollissotilaat vithuun suomesta, ei jenkkejä tänne enää

  • Meillä täällä Suomessa on käytännössä ilmainen terveydenhuolto. Poikkea terveyskeskuksessa, jos joskus saat viisumin Suomeen. Olisi näköjään tarvetta.

  • Helsingin Sanomat ja Pohjoismaiden kenraalit ujuttavat Natoa Suomeen.

   Tällaista ei saa sanoa, ehdottaa, keskustella kenraalien ehdotuksesta sotilasyhteistyöksi. Se jäi sensuuriin tavallisen Isomusulaisten esiluettavaksi:

   Pohjosmaiden sotilaallinen yhteistö pitäisi rakentaa sopimuspohjaisesti kuten EUn puolustus, joka on sopimuksin irtisanoutunut NATOsta.

   Jos Pohjoismaat irtisanoutuisivat samalla tavalla sopimuksin NATOsta ja ottaisivat puolustustoimen vaikka osaksi Pohjoismaiden neuvostoa, uudelleen organisoitumisessa olisi jotain järkeä, vastuuta, läpinäkyvyyttä.

   Sen jälkeen Pohjoismaat voisivat harjoittaa liennytystä, rauhanoperaatioita, sotilasyhteistyötä sekä länteen että itään.

   Nykyisellään Norjan aloite on tehty NATOn häntä kainalossa. Tanskaa ei ole otettu ollenkaan mukaan kun kaikki olisi paljastunut heti kun NATOn pääsihteeri on tanskalainen Rasmussen.

  • Ei sitten millään läpi Hesarissa. Miksiköhän ei?

   Iranin vallankumouskaarti ajaa ekana NATOn Brittien SASin ulos maasta tai tekee sen ainakin toimintakyvyttömäksi.

   Katsotaan sitten, mitkä USAn tai NATOn erikoisjoukot seuraavaksi.

  • Tässä graduntekijälle mielenkiintoinen sensurointi. HSn moderaattori-sensori ei näytä tuntevan asiaa, jota sensuroi:

   Kun keskustelun Jeesuksesta ja Mariasta käynnisti Hardwarin yliopisto niin sallisiko HSn moderaattori, että asiaa tarkasteltaisiin tieteen paradigmakritiikistä käsin.

   Näyttää nimittäin liian hyvältä, että Hardward löytää papyruksen juuri nyt 2012 jKr:n tilanteeseen, missä feministinen traditio on määritellyt Mariaa itseellisenä naisena eikä sentään Jeesuksen vaimona ja missä seksuaaliliberalistinen traditio sovittaa Jeesukselle sateenkaarilaisen viittaa.

  • Helsingin Sanomat suojelee NATOn mainetta (ilmeisesti, jotta Suomien kansa alkaisi myöntyä Suomen NATO-jäsenyyteen).

   Sensuroitu viesti:

   NATOn brittiarmeija kärsii sotilaspulasta. Se on jo jäänyt kiinni alaikäisten rekrytoinnista. Nyt se jää kiinni raskaana olevien naisten pitämisestä palveluksessa, mikä on kielletty. Ko. nainen oli vielä eturintamatehtävissä.

  • Kansan Uutiset sensuroivat, kun Vasemmistoliitossa vaaditaan jo eroa hallituksesta presidentti Niinistön ohjus-uho-Nato -politiikan vuoksi:

   KU tekee merkittävän teon kun avaa keskustelua presidentti Niinistön sekavasta ja jo uhmakkaastakin puolustuspolitiikasta.

   Mutta miksi muu lehdistö on ollut ja on ylipäätään kovin hiljaa presidentti Niinistön uudenlaisesta takaovan kautta tuodusta uho- ja kilpavarustelupolitiikasta.

   Onko kyse Suomen natottumisesta?

   Jos kansa olisi saanut presidentin vaalien yhteydessä tietää ja päättää tai saisi päättää edes nyt, että hylkäämmekö hyviin naapuruussuhteisiin perustuvan rauhantahtoisen puolustuspolitiikkamme USAn ja NATOn uhopolitiikkaan, niin presidenttiehdokas Niinistö kuin presidentti Niinistö ja koko uhopolitiikka olisi saanut ja saisi murskatuomion kansalta.

   Miksi lehdistö ei herännyt asiaan silloin kun Venäjän armeijan komentaja kenraali Makarov kävi Suomessa?

   Kenraali Makarov tuli Suomeen puhumaan joidenkin valveutuneiden ja huolestuneiden suomalaisten pyynnöstä, ilmoittamassa viisaasti ja asiallisesti etukäteen, että Suomen NATO-yhteistyö ja siihen liittyvien aseiden sijoittaminen Suomeen on uhka Venäjälle ja sellainen uhka, että Suomi ja presidentti Niinistö eivät pääse vastuusta, vaikka aseiden sijoittamisen olisi tehnyt USA tai NATO.

   Jos lehdistö ei muka käsittänyt, että vierailun taustalla oli mm. Suomeen hankitut risteilyohjukset niin viimeistään siitä olisi pitänyt herätä, että presidentti Niinistön käyttäytyminen kenraali Makarovia ja koko asiaa kohtaan oli Suomen presidentiltä ennennäkemättömän tökeröä ja ylimielistä.

  • Joo, KU sensuroi:

   Visuri toteaa, että ohjusaseistuksemme on nyt muuttunut puolustusaseista strategisiksi hyökkäysaseiksi.

   Visuri myöskin kysyy suoraan ja rivien välistä, kun kyseisillä risteilyohjuksilla ei voi Suomea puolustaa, mihin tarkoitukseen Suomi ja Suomen sodanjohto, presidentti, puolustusministeri, komentaja hyökkäysaseita ovat hankkineet.

   Voisiko ajatella, että presidentti Niinistön tehtävänä on uhkaamalla sitoa Venäjän asevoimia tänne pohjoiseen ja häiritä Venäjää kun USA ja NATO yrittävät Venäjälle Kaukasuksen kautta ja mahdollisen Afganistanin tai Iranin sodan eskalaation kautta.

  • Kansan Uutisiakin alkaa jo hirvittämään presidentti Niinistön uhopolitiikka, kun Vasemmistoliitto on hallituksessa.

   KU sensuroi tämän:

   Venäjä vastaa jo Suomen risteilyohjusuhoon

   Venäjän lehtitietojen mukaan Venäjä ryhtyy torjumaan uhkaa pohjoisesta sijoittamalla pohjoisen tukikohtiinsa ohjuksien, erityisesti risteilyohjuksien sekä ilmahyökkäysten torjuntaan modernisoituja MIG31 -torjuntahävittäjiä.

   Siinä siis meni USAn ja presidentti Niinistön kuvittelema risteilyohjuskaupalla aikaansaatava strateginen etu.

  • Kansan Uutisilla on tiukka sensuurilinja sotapolitiikkamme suhteen. Vasemmistoliitto on todennäköisesti munaskuitaan myöten sotkeutunut NATO-politiikkaamme.

   Tällainen jäi KU:n sensuuriin:

   Reserviupseeriliiton jäsenistön valtaenemmistön kielteinen suhtautuminen siihen, että Suomi ryhtyisi puolustamaan NATO:n ilmatilaa Islannissa ja siihen, että Suomi liitettäisiin NATO:n jäseneksi, ovat merkittäviä kannanottoja ja linjauksia hallituksen ja presidentti Niinistön puolustuspolitiikkaan.

   Valitettavasti vain presidentti Niinistö on jo siirtänyt NATO-Islanti -ilmatilavalvontapäätöksen Ruotsille. Niin hullunkurista kuin se onkin, Ruotsi päättää siitä, ryhdymmekö puolustamaan NATO:n ilmatilaa vai emme.

   NATO-jäsenyytemme kanssa on hieman samalla tavalla. Kansalta ei kysytä, sillä NATO-jäsenyyttä toteutetaan yhä tiiviimmällä yhteistyöllä, yhteisillä asejärjestelmillä, komennolla jne.

   Toivotaan kuitenkin, että joku jossakin kuulisi ja kuuntelisi Reserviupseeriliitonkin kantoja.

  • Graduntekijä tätä Helsingin Sanomat ei sensuroi vaan julkaisee nyt jo varmaankin 300-500tta kertaa.

   Selvitä tutkimukseesi kuka Hesarissa, miksi, millä valtuuksilla.

   Nato-joukot taas hyökkäyksen kohteena Afganistanissa
   30.9.2012, 11:08, Helsingin Sanomat Tavallinen maisteri

   Tuon typerän sotapropagandan sijaan V kolonnan kannattaisi katua toimeksiantajanne laitonta ja julmaa miehitystä Afganistanissa 1979-1989. Sen aikana Kremlin julmat miehittäjät murhasivat ja raiskasivat niin paljon afganistanilaisia - niin naisia, miehiä, tyttöjä kuin poikiakin - että kukaan ei edes tiedä lukumäärää. Laiton ja julma miehitys loppui nöyryyttävästi, kun idiootit miehittäjät eivät oppineet edes pesemään käsiään vessan ja ruokailun välissä ja joutuivat pakenemaan ripulit pussihousuissa takaisin Venäjälle. Eikö yhtään hävetä?

  • Graduntekijä. Katso tämäkin.

   Helsingin Sanomien lestadiojournalismi, missä tolkuttomalla hokemisella höpöhöpö yritetään tehdä totuudeksi. 50 minuuttia edellisestä ripulivihasta sitten tämä:

   Nato-joukot taas hyökkäyksen kohteena Afganistanissa
   30.9.2012 11:55 Helsingin Sanomat Tavallinen maisteri
   Säälittävän sotaprogandan sijaan teikäläisten kannattaisi muistella toimeksiantajanne laitonta ja julmaa miehitystä Afganistanissa 1979-1989. Sen aikana Kremlin julmat miehittäjät murhasivat ja raiskasivat niin paljon afganistanilaisia - niin naisia, miehiä, tyttöjä kuin poikiakin - että kukaan ei edes tiedä lukumäärää. Laiton ja julma miehitys loppui teikäläisten kannalta nöyryyttävästi, kun idiootit miehittäjät eivät oppineet edes pesemään käsiään vessan ja ruokailun välissä ja joutuivat pakenemaan ripulit pussihousuissa takaisin Venäjälle. Eikö yhtään hävetä?

   Kreml ei ikinä uskalla hyökätä Euroopan puolustusliitto Naton jäsenmaahan. Ottaako kovastikin pattiin?

  • En saa läpi tätä viestiä. Voit miettiä tutkimuksessasi miksi en. HS keskustelu: Venäjä kehittää tuomiopäivän aseita.

   Lännessä NATO-maissa ja USAssa kateus sen kun kasvaa kun Venäjä nykyaikaistaa, uusii ja innovoi puolustusvoimiaan tilanteessa, missä USA ja NATO ovat juosseet sotatappiosta toiseen ja siten omat taloutensa ja budjettinsa kuralle.

   Venäjä kuten Kiinakin vetävät etumatkaa asevarustelussa, asevalmiudessa ja puolustuskyvyssään USAhan ja NATOon verrattuna.

   Toisaalta Venäjällä ja Kiinalla on kiire. Niin paljon sotia ja asellisia selkkauksi USA ja NATO generoivat maailmaan viimeisinä kohteinaan isku Venäjälle ja Kiinaan.

  • Eikö selvinnyt miksi viestit eivät mene läpi Hesarin netissä. Siellä on taas Hesarin koko komppania tavllaista maisteria, iso mursua, johannes apostataa eki kta, Myllystä ja mitä ne nyt olivat blokkaamassa koko keskustelun yhteistyössä moderaattorin kanssa niin, että muu message ei mene läpi.

  • Graduntekijä, tässä hyvä case sensuurin strategiasta. Hesari julkaisee sinua kohtaan esitetyn kritiikin jos kirjoitat USAta, Natoa, presidentti Niinistöä vastaan. Jos yrität vastata kritiikkiin, sensuuri ei päästä vastauksiasi läpi.

   Tämän on hieman vaikeata keskustella kun Hesari ei anna keskustella.yritetään taas. Ensin Honkajoelle sitten sinulle rauhanpuolustaja.

   Suomi ei seiso ristelilyohjuksillaan eikä NATOn ilmatilan puolustajana eikä edes Afganistanissa omilla jaloillaan vaan NATOn eli USAn jaloilla.

   Suomi joutuu vastaamaan ilmatilanloukkauksiin juuri niin kuin NATOn johto komentaa. Suomi ei ole millään tavalla vapaamatkustaja. Se on selvää, että Suomen ei tarvitse lähettää lisäjoukkoja tai koko Hornetkalustoansa, jos NATOn ja Venäjän välillä syntyy aseellinrn konflikti. Mutta varmaan ymmärrät rauhanpuolustaja, että siinä tilanteessa ei enää sanota "ähäkutti, tai aprillia, me ei ollakaan mukana".

  • Hesari varmaan sensuroi kun arvostelen Natoa:

   Haglund ei osaa kertoa muuta kuin paljonko maksaa NATOn ilmatilan valvominen, mutta ei enää paljonko maksaa ilmatilan tunnistelennot, puolustaminen ja paljonko maksavat mahdolliset konfliktit.

   Pahimmassa tapauksessa Suomi joutuu aseelliseen konfliktiin Venäjän kanssa puolustaessaan NATOa, minkä seurauksena suhteemme sekä taloudelliset, kaupalliset ja poliittiset suhteet Venäjään katkeavat tai kärsivät merkittävästi.

  • Suomi24ssä kysytään presidentti Niinistön toimivallasta lähettää Hornetimme puolustamaan NATOa.

   Helsingin Sanomissa samanlainen kysymys jäi sensuuriin:

   Vosiko nyt keskustella siitä, miten presidentti Niinistö voi pitää vain ilmoitusasiana ilman eduskunnan käsittelyä sitä, että Suomi lähettää Hornetimme puolustamaan NATOn ilmatilaa.

  • Graduntekijä, yritin Helsingin Sanomille vielä tällaista, mutta sensuuriin taisi jäädä:

   Vosiko nyt millään keskustella siitä, miten presidentti Niinistö voi pitää vain ilmoitusasiana ilman eduskunnan käsittelyä sitä, että Suomi lähettää Hornetimme puolustamaan NATOn ilmatilaa.

   Tämähän on ihan normaali kysymys ja varmasti kansalaisia laajastikin kiinnostava.

  • Katsoppa Hesarin Pohjolan NATO-nyrkki -sensurointi Media keskustelussa.

  • Kirjoitin Kansan Uutisiin vaalikommenttina, että Vasemmistoliitossa pitäisi kaivaa rehellisyys esiin.

   Kannatus jatkuvasti alenee ja huomenna Vasemmistoliiton kannattajat saavat kuulla vielä kauheampaa kun Vasemmistoliitto hyväksyy, että Suomi lähteen puolustamaan NATOn ilmatilaa artktisilla alueilla Islannissa.

   Kansan Uutiset ei ainakaan ole valmis rehellisyyteen. Kirjoitukseni jäi KUn sensuuriin.

  • Kansan Uutiset on yhtä natottunut ja niinistöttynyt kuin Vasemmistoliittokin. Se sensuroi tämän viestin, missä korostetaan eduskunnan roolia Suomen, Niinistön NATO-liittymisestä Islannissa:

   Eduskunnan olisi syytä keskustella:

   Suomesta tulee ydinasevaltio NATO-integraatiossa Islannissa, missä ilmavoimamme liitetään USAn johtamaan NATOn ohjus-, ilmatorjuntajärjestelmään.

   Ydinasevaltio Suomesta tulee kahta kautta:
   1) Horneteistamme voidaan laukaista ydinkärjillä ja köyhdytetyllä uraanilla varustettuja JASSM-risteilyohjuksia
   2) Suomi liittoutuu ydinaseita käyttävään sotilasliittoon.

  • Nyt kun kansan pitäisi voida keskustella ja kritisoida presidentin ja hallituksen haaksirikkoon ajautunutta NATOn puolustamista koskevaa päätöstä niin Helsingin Sanomat sensuroi:

   Taas presidenttimme saa nenälleen ulkopolitiikan hoidostaan. Presidentti oli mennyt sopimaan Suomen NATOn ilmatilan puolustukseen liittymisestä omin päin ja syötti sen kokoomusministereineen Utvalle.

   Kun presidentin NATO-päätöstä kannattaa vain 20% kansasta, kun kansa tuntee tulleensa huiputetuksi, kun presidentin perustelut NATOn puolustamisesta ovat osoittautunueet paikkansa pitämättömiksi, kun demokratian pelisääntöjä ei ole kunnioitettu, kun Suomen puolustusta koskevaa lakia pitäisi muuttaa, kun ulko- ja turvallisuuspoliittinen linjamme muuttuisi, kun suhteemme NATOon muuttuisi ja kun suhteemme ja asemamme Venäjään muuttuisi, jollakin poliittisessa johdossamme on leikannut, että asiaa ei voi heittää lekkeriksi ja katsooa läpi sormien.

   Kansa suuttuu ja rikosoikeus kolkuttaa jos NATO-seikkailu, NATOn puolustaminen päättyisikin aseelliseen konfliktiin tai sotaan Venäjän kanssa.

   Nyt peli vihelletään poikki. Asia viedään julkisuudelta piiloon valiokuntiin ja tuodaan sitten valmiina näytelmänä täysistuntoon.

  • Kirjoitan tähän toisenkin asiaa koskevan näkemyksen, koska Hesarin sensuurilta kestää julkaiseeko edellisen vai ei ja tämäkin jäisi pyörimään sensorin päätteelle.

   Mikä varoitti poliittista koneistoamme, että presidentin ja Utvan NATO-päätöstä on syytä siirtää. Mistä poliitikot ymmärsivät, että Suomi ja he itse ovat vaaran tiellä. Presidentti Niinistön peesaus oli kuitenkin jo menossa mm. Tuomioja.

   Tässä käännekohtia:
   1) Reserviläisliitto tekee kyselyn, vain 20 % kannattaa presidentin, hallituksen NATO-päätöstä
   2) Puolustusvoimien komentaja vaatii, että juridiikka, lait ja poliittinen kannatus ovat kunnossa
   3) Ulkoministeri Tuomiojan takinkäännös pasifististä NATOn kannattajaksi ja vaikutusten vähättely tyrmistytti kansan
   4) Valtiosihteeri Volasen paljastus, että Islannissa Suomen turvallisuuspoliittista linjaa muutettaisiin, Suomen ilmavoimat liitettäisiin NATOn ohjus- ja ilmapuolustusjärjestelmään
   5) Presidentti Niinistön yksioikoinen ja lapsellinen valehtelu Islannin NATO-operaation luonteesta tiedotusvälineille ja kansalle
   6) Ylen Ajankohtaisen kakkosen paljastus, että kyse on puhtaasti ja vain NATOn puolustamisesta, ei Pohjoismaiden sotaharjoituksesta, että Suomen puolustusta koskevia lakeja pitäisi muuttaa, mikä muuttaisi Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaa sekä suhdettamme NATOon.

  • Graduntekijä, tässä yksi sovellus "vapaan tiedonvälityksen aktiivisensuurista": häiritseminen, vainoaminen, kiusaaminen, mustamaalaaminen, loukkaaminen, keskustelun sotkeminen:

   Puolustusvoimien natottajatoimisto, Tavallinen maisteri, on alkanut lähettää Suomi24-NATO-keskusteluissa vihaviestejä automaattisesti Naton vastustajille kommenttina heidän viesteihinsä.

   Toimisto seuraa Naton vastustajien IP-viestiliikennettä ja liittää niihin viesteihin automaattisesti Olet hullu, Kokemus-K nimimerkillä kirjoittajaa haukkuvan ja mielisairaaksi leimaavan viestinsä.

   Aikaisemmin natottajatoimisto panosti ryssävihaan, venäläiseksi leimaamiseen ym. Se ei tuottanut tulosta. Nyt toimisto yrittää leimata Naton vastustajat mielisairaiksi.

   Mielenkiintoista, että ensimmäisenä mielisairaaksi leimaamisen aloitti kansanedustaja Salolainen ja euroedustaja Jaakonsaari Sanoma Oy:n vahvalla tuella ja vasta sen jälkeen Nato-toimisto.

  • Graduntekijä. Tässäkin eräänlaista "sensuuria":

   Maisterilta lipsahti Olet hullu nimimerkillä, että Suomen sotilaat ovat Afganistanissa ilman strategiaa.

   Nyt maisterin nimimerkki Kokemus-K yrittää pelastaa Olet hullu nimimerkkiään.

   Niinistön NATO-toimisto puolustusvoimissa on paniikissa ja sekaisin.

  • KU sensuroi (Vasemmistoliitto hallituksessa):

   Saisiko kysyä, mitä hyötyä Suomen valtio ja sodanjohto arvioivat Suomelle olevan siitä, että lähetämme sotilaitamme Malin sotaan.

   Irakin sotaan Tanska vedettiin mukaan lupaamalla maalle halpaa energiaa Irakista, öljyä ja kaasua, joita Tanska ei koskaan saanut.

   Olisiko nyt uraanilupausten aika?

  • KU sensuroi:

   Salaiset raportit antavat vastauksen siihen, mikä pitkään ihmetyttikin, että miksi presidentti Niinistö jääräpäisesti puhui Pohjoismaiden puolustusharjoituksesta Islannissa vielä senkin jälkeen kun Nato oli 19.12.2012 tehnyt päätöksen, että se hyväksyy Suomen valvomaan Naton ilmatilaa Islannissa.

  • Tavallinen Olet hullu Kokemus-k Iso Mursu maisteri on poistanut tämän viestin jo kaksi kertaa Suomi24:n Maailman menoa keskustelusta:

   Suomen nuorten henki halpaa tavaraa

   Varusmiesten ja heidän vanhempiensa on syytä ymmärtää, että varusmiesten päiväraha, invalidiraha, työkyvyttömyyseläke, hautajaisraha, omaisen leskeneläke ei siitä nouse, vaikka varusmiehemme koulutetaan Nato-aseistukseen.

   Niinistön politiikalla liittää armeijamme aselaji kerrallaan Natoon, Nato ei maksa mitään kuluja Suomelle.

   Kirjanpidollisesti miehistölaskelmissa USA:n ja Naton sodanjohto voi pyöritellä Suomen Nato-yhteensopivia varusmiehiä päivärahan hinnalla.

  • Jäi HS:n Nato-sensuuriin.

   Amerikkalaiset Nato-sotilaat eivät suinkaan tule Suomeen hiihtämään.

   Utin Nato-harjoitus perustuu presidentti Niinistön ja puolustusvoimien sopimukseen liittää Suomen Utin jääkärit Natoon, Naton nopean toiminnan joukkoihin.

   Harjoituksessa harjoitellaan myös sitä, miten Utin varusmiehemme voivat toimia yhdessä USA:n armeija ja Naton kanssa.

   • "Utin Nato-harjoitus perustuu presidentti Niinistön ja puolustusvoimien sopimukseen liittää Suomen Utin jääkärit Natoon, Naton nopean toiminnan joukkoihin."

    Aika luonnollista että täysin keksitty ja lisäksi mitenkään perustelematon väite ei ole se oikea tapa käydä keskustelua.

    "Harjoituksessa harjoitellaan myös sitä, miten Utin varusmiehemme voivat toimia yhdessä USA:n armeija ja Naton kanssa."

    Tämä todettiin myös itse HS:n artikkelissa joten mitä uutta tässä oli?


  • Eilen ilmestyi Suomi24:ään paljastus, että Tavallinen maisteri on Olet hullu kokemus -kja sotilas Suomen valtion ja puolustusvoimien turvallisuushommista.

   Ei mennyt minuuttejakaan kun turvallisuusyksikkö poistatti viestit.

   • "Eilen ilmestyi Suomi24:ään paljastus, että Tavallinen maisteri on Olet hullu kokemus -kja sotilas Suomen valtion ja puolustusvoimien turvallisuushommista."

    Eihän se ole mikään paljastus vaan ainakin minun kohdallani täysin keksitty väite. Olen edelleen ihan tavallinen yksityishenkilö ja sen voin tarvittaessa vaikka todistaa.
    Muiden nimimerkkien puolesta en voi mennä vannomaan.

    Ps. Hieman näppärämpi myös löytää minun kirjoittamiani viestejä täältä Suomi 24:stä hyvin monesta eri aiheesta joista monet eivät koske mitenkään politiikkaa tai Natoa...


  • Ei mennyt minuuttejakaan kun valtion olet hullu kokemus-k tavallinen maisteri poistatti tämän viestin Suomi24 keskusteluista:

   Pitkään presidentti ylipäällikkö Niinistö, komentaja Puheloinen, puolustusministeriön tiedottaja Iivonen sekä valtion mediadisinformaatikko Olet hullu Tavallinen maisteri kokemus-k Timotex Iso Mursu Ebenezer Scrooge salasivat ja sotkivat, että Niinistön NATOon liittämät Utin jääkärit koulutetaan tarkka-ampujiksi.

   Kouluttajana oli USA:n armeijan tarkka-ampujatappaja.

   Koska enää ei ole II maailmansodan kaltaisia juoksuhauta-piikkilanka-aita -asemasotia, tarkka-ampujien tehtävä on ampua siviilejä sekä o iakansalaisia että vihollisen siviilejä sattumanvaraisesti piilosta näkyville paikoille kaduille, puistoihin, autoihin, linja-autoihin, toreille, leikkikentille, lastentarhoihin, kouluihin, sairaaloihin jne.

   Tavoitteena on saada aikaan siviileissä pelkoa ja kärsimystä, jotta oma kansa ei uskaltaisi nousta vallanpitäjiä vastaan ja jotta vihollisen siviilit eivät tukisi omia johtajiaan.

  • Tämän Supo, Olet hullu kokemus-k Tavallinen maisteri poistattaa Suomi24:stä hrti kun ehtii:

   Supon Nato-bandiitit

   Supon vuosikertomuksessa kerrotaan, että kun kokoomus tuli johtoon Supo on ottanut Nato-politiikan eli natottamisen yhdeksi päätoimekseen.

   Netissä Olet hullu tavallinen maisteri kokemus-k kyttää kaikkien Nato-kriittisten ip- ja verkko-osoitteet jonka jälkeen se rupee seuraamaan, murtautumaan ja vakoilemaan heidän nettiliikennettä, netti- ja puhelinkontakteja.

   Nettiliikenteen avulla ja muilla tiedoilla Supo profiloi Naton vastustajat, tekee Supo-kansion. Sen jälkeen koko toimisto seuraa heitä.

   Netissä näkee, kuinka nopeasti toimisto reagoi ja vastaa Nato-kriittisten viesteihin, mutta ei keskustelemalla vaan haukkumalla mielisairaaksi ym. missä tahansa kotimaisessa mediassa.

   Supo myös kuvaa merkittävimmät Naton vastustajat mielipidevaikuttajina ja ensimmäisinä listittävinä. Useimmiten kuvaus suoritetaan kaukaa tai lähempää niin, että Supon virkamiehellä on pikkulapsi, usein oma, seurassaan, joka suorittaa kuvauksen.

   • Huh huh! Joku on näköjään vetäissyt herneen nenään nettikeskustelussa ja purkanut katkeruuttaan mitä lie puolitoista vuotta. Ei oikein voi muuta sanoa kuin että hanki nyt ihmeessä elämä. Älä ainakaan rupea miettimään onko tämä viesti sulle jonkun salaliiton tulos. Jonkun pitäisi ihan oikeasti olla huolissaan tuollaisesta käpertymisestä ja luulottelusta.


  • Toi Olet hullu ei ole niitä kaikkein terävimpiä sotilaita. Siksi se on pantu nettiin vakoilemaan ja haukkumaan, mutta se tupeksii senkin hommelin.

  • Ympäri maailmaa sensuroidaan mediaa Bilderberg -ryhmän toimesta. Jos et tiedä keitä Bilderberg ryhmän jäsenet ovat, voin kertoa: He ovat ihmisfarmaajia. He omistavat sinut, läheisesi ja ystäväsi. Poliisi pakottaa väkivallalla uhkaamalla, sinut palvelemaan Bilderberg eliittiä. Jokainen, joka on käynyt Bilderberg kokouksessa tulisi Suomen perustuslain mukaan pidättää välittömästi ja vangita maanpetturuudesta, kansanmurhasta ja lukuisista talouspetoksista. Suomen mediassa yllättävästi jäi kertomatta Bilderberg -ryhmän Natsijuuret ja natsiperustajat. Äänestitkö Jyrki Kataista? Äänestitkö Jutta Urpilaista? En minäkään. Ei äänesi enää merkitse ja tässä todiste: http://www.youtube.com/watch?v=o_WBo4sfmi4

  • USA:ssa ja maailmalla on levinnyt uutinen, että USAn ja NATOn sotilaat masturboivat itsensä sairaalakuntoon Afganistanissa, kts. esim. Business Insider.

   Suomessa Olet hullu kokemus-k ei kestä totuutta ja yrittää estää keskustelun USAn ja NATOn masturbaatio-ongelman.

   Ongelmalla on kuitenkin yleistä merkitystä, ja erityistä kun suomalaissotilaatkin ovat NATOn komennossa Afganistanissa, joten Olet hullu kokemus-k:n 13:n sensuroinnin jälkeen uusi yritys mediakeskusteluksi:

   USAn ja NATOn tukikohdissa USAn ja NATOn sotilaat ovat aloittaneet sotatoimia ja tukikohtaelämää häiritsevän masturboinnin tukikohtien vessakopeissa.

   Raporttien mukaan useat masturboijat ovat joutuneet sairaalahoitoon liiasta masturboinnista.

   Erityisen laajaa ja häiritsevää masturbointi on Helmandin maakunnan Leatherneckin tukikohdassa, mikä antaa viitteitä siihen, että masturbointi on USAn ja NATOn sotilaiden reaktiota jatkuvaan pelkotilaan.

   Helmanissa USAlla ja NATOlla on merkittävät miestappiot. Talibanit ovat olleet koko sodan ajan siellä niskanpäällä ja liikekannalla ja mm. motittaneet tukikohdan.

   Tukikohdan johto vetoaa USAn armeijan ja NATOn ohjeiden artikla 92:een, jolla masturbointi kielletään.

  • Olet hullu kokemus-k sensuroi tätäkin uutista:

   USAn ja NATOn armeijassa ilmenevän joukkomasturboinnin lisäksi Pentagonin raportin mukaan USAn ja NATOn armeijassa seksuaalinen pahoinpitely sekä raiskaukset ovat lisääntyneet 46 % viimeisen vuoden aikana.

   Seksuaalisesti pahoinpidellyillä ja raiskatuilla USAn ja NATOn sotilailla ilmenee post traumaattista oireyhtymää.

   USAn ja NATOn armeijassa raiskauksen uhreja ovat esimiesten raiskaamiksi tulleet miessotilaat, miessotilaiden raiskaamiksi tulleet miessotilaat sekä miessotilaiden raiskaamiksi tulleet naissotilaat.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   324
   3648
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   129
   3124
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   181
   2038
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1481
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   30
   1112