Mustikkapiirakka

sopuli.88

Osaako joku sanoa miksi tekemistäni mustikkapiirakkaista tulee niin löysiä sisältä ettei niistä saa leikattua kauniita paloja?

Olen tehnyt seuraavalla ohjeella

Pohja

100g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte

2dl rahkaa
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
n. 4dl mustikoita


Auttaisiko se että ne pyöräyttäisi perunajauhoissa? Vai mikä neuvoksi?

Kiitos jo etukäteen vastauksista

17

4957

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • insinööritiedettäkö?

      Järkikin sen sanoo, että teoksessa on liikaa nestettä. Tai siis sikäli, ettei se ehdi haihtua riittävästi kyseisessä lämpötilassa kyseisenä paistoaikana.

      • insinööritiedettäkö?

        Tai taikinan kohoamisessa on jokin ongelma.


      • insinööritiedettäkö?
        insinööritiedettäkö? kirjoitti:

        Tai taikinan kohoamisessa on jokin ongelma.

        Ja sanottakoon tässä yhteydessä myös se, että en tajua resepteistä juuri muuta kuin myrkkysienet ja leivinjauheen. Notta sillä.

        Että aika huoletta voit yrittää kusettaa meikäläistä noissa.


    • mutsikka.

      Duoda duoda... pohjaan ainaskin se 2 kanamunaa jos teet pellillisen, mielellään vaikka kolmekin. Leivinjauhetta 1 ½ tl. Tuo rahka vetistää peltipiirakan. Jos teet pyöreään vuokaan johon tulee paksu mustikka-rahkaseos niin silloin pohja pitää esipaistaa ja saa olla mielellään murupohja (gooleta) ja 2 kananmunaa siihen rahkaan.
      Riippuu siitä kummallako mallilla teet. Peltipiirakan kuuluu olla hieman "kuivahko" ja vuokapiirakan mehevä.

    • sultsinatki syntyy

      sinä onneton et vaan osaa tehdä mustipiirasta. Ostappa valmis murotaikina niin sultakin alkaa syntyä parempaa piirasta.

    • sopuli.88

      Olenhan kokki ammatiltani niin en lankea kaupan valmis mössöihin. Mutta osta sinä vaan niitä niin sujuu sitten sinultakin.....EHKÄ!

    • kotikokki3

      ovatko mustikat pakasteita vai tuoreita? Pakastemarjat päästävät lämmetessä nestettä, joten tarvitsevat perunajauhoja enemmän kuin tuoreet. Pohjassa ei varmaan mitään vikaa, mutta tuo täyte sitten luultavasti vetistää koko piirakan.

    • jösses sentään

      No minkälainen turaperse kokki ei osaa mustikkapiirasta tehdä?
      Heikoksi on mennyt kokin ammattitaito.

      Ilmankos ravintoloissa ei tahdo enää saada hyvää ruokaa.

    • sopuli.88

      Ompas taas asiallista käytöstä täällä havaittavissa. No mutta on täällä pari asiallistakin vastausta kiitos niistä

    • Piirakan vääntäjä

      rikkosin mustikat ja laittaisin pari ruokalusikallista maizzenaa jättäisin pois rahkan.Pullataikinaankin saa tehtyä myös hyvän mustikkapiirakan.

    • sopuli.88

      Kokeilin tehdä piirakan ilman tuota täytettä ja onnistui kyllä hyvin. Ilmeisesti täytteessä jokin ongelma

    • täti

      Teen piirakkaa aika samanlaisella ohjeella, mutta käytän täytteeseen kermaviiliä. Pehmeää tuosta täytteestä tulee väkisin, mutta se juuri on hyvää.

      Kuten jo todettiinkin, pohjan esipaistaminen, tai maissi- tai perunatärkkelyksen lisääminen saattaa auttaa. Käytä pakastemustikat jäisinä ja ripottele niiden päälle tärkkelystä. Tuoreisiin sitä ei tarvita. Jos pakastetut ovat päässeet sulamaan, ne voi keittää paksuksi kiisseliksi vesitilkan ja tärkkelyksen kanssa. Lusikallisen tärkkelystä voi laittaa rahkan sekaan sitomaan nestettä. Paistoaikaa voi myös lisätä hiukan, jotta täyte ehtii hyytyä. Jos pinta tummuu, peitä se foliolla/ leivinpaperilla tai käytä loppuajan vain alalämpöä. Heti uunista otettuna täyte on valuvaa, mutta jäähdytettyä piirakkaa pystyy ainakin meillä leikkaamaan, vaikkei aina kovin siististi. Mustikkapiirakka on joka tapauksessa niin hyvää, ettei pieniä kauneusvirheitä huomaa kukaan!

    • äiti leipoo

      Laita mustikoiden päälle hillosokeria 8 reilustikin ) jätä vaikka rahkan seasta
      osa sokerista pois. Hillosokeri sitoo nestettä eikä piirakasta tule liian
      kostea.
      Täytteen tekisin siis näin purkki rahkaa, 0,5 dl sokeria, 1-2 munaa ( munien koosta riippuen ) vaniljasokeria ja rahkaan voi sekoittaa vähän kermaa, jos käyttää 2 munaa.

      Mustikat piirakkapohjan päälle, sitten hillosokeri ja lopuksi rahkaseos.

    • keittiömestari 1A

      ei se osaa, se on vain kokki koulutukseltaan.

      • vetkuli

        Ja keittiömestarit on aina niin täynnä itteensä et yök....


    • Kuin silloin ennen

      laitettiin mustikan joukkoon PERUNAJAUHOJA.,kun tehtiin pullataikinaan mustikkapiirasta.

    • mustikka9

      mustikoita riittää 2dl. perunajauhoja 2rkl siivilän läpi mustikan sekaan, taikinanpohjalle heman kauraryyniä tai mannaryyniä se imee liian kosteuden

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      69
      2703
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      63
      2644
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1782
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1617
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1540
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1470
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1382
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1233
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1197
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      37
      1180
    Aihe