OLII IMMONEN KYSYY

ONKO VASTAUSTA

KK 153/2011 vp - Olli Immonen /ps







Ulkomaalaisten tekemät raiskaukset Suomessa
Eduskunnan puhemiehelle

Poliisin tietoon tulee vuosittain satoja raiskaustapauksia, joista vain murto-osa etenee syyttäjälle. Tilastot kertovat kuitenkin karun totuuden siitä, että ulkomaalaisten osuus Suomessa tehdyistä raiskauksista on huomattava. Vuonna 2009 raiskauksista tuomittiin 69 ja törkeistä raiskauksista 15 henkilöä. Raiskauksiin syyllistyneistä 40,5 prosenttia oli ulkomaalaisia, joihin lasketaan kuuluviksi myös ulkomailla syntyneet Suomen kansalaisuuden saaneet henkilöt. Ulkomaalaisista tuomituista 20 henkilöllä oli teon aikaan vakituinen asuinpaikka Suomessa, joten prosenttiosuutta ei voida selittää vapaalla liikkuvuudella. Vuonna 2009 ulkomaan kansalaisten ja ulkomailla syntyneiden Suomen kansalaisten osuus koko maan väestöstä oli noin 4,8 prosenttia, mihin nähden raiskausten osuus on huomattava.

Oikeusministeriön ja Rikoksentorjuntaneuvoston julkaisemassa Haaste-lehdessä 26.9.2011 Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen erikoissuunnittelija Hannu Niemi toteaa seuraavaa: "Kulttuuriset erot ovat näkyneet muun muassa siinä, että jotkut ulkomaalaisryhmät eivät kunnioita naisten seksuaalista itsemääräämisoikeutta siten kuin suomalaisessa yhteiskunnassa on tapana. Ulkomaalaiset syyllistyvät suhteellisesti kaikkein useimmin raiskausrikoksiin ja muihin seksuaalirikoksiin."

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Onko hallitus tietoinen Suomessa oleskelevien ulkomaalaisten tekemien raiskausten suuresta osuudesta ja

mitä se aikoo tehdä asialle?

Helsingissä 10 päivänä lokakuuta 2011
Olli Immonen /ps

18

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tabuu censor

      Poliisi rikkoi tabun raiskauksista: ”Tästä pitää puhua”


      "Ulkomaalaiset ja ulkomailla syntyneet syyllistyvät raiskauksiin selkeästi useammin kuin kantaväestö. Aiheesta on vaikea saada aikaan asiallista ja kiihkotonta keskustelua, joka olisi kuitenkin ehdottoman tärkeää esimerkiksi maahanmuuttajiin kohdistuvan laillisen ja laittoman vihapuheen kitkemiseksi."

      Näin avasi keskustelun virtuaalisen lähipoliisin Marko Forss Facebookissa. Muutamassa minuutissa päivitykseen tuli kymmeniä vastauksia siitä, mitä on ja ei ole vihapuhe, ulkomaalaiset ja heidän rikoksensa.

      Reaktio oli aika tavallinen, kun netissä puhutaan maahanmuutosta tai seksuaalirikoksista.

      Uudelle Suomelle Forss selittää avaustaan halulla lopettaa vaikeneminen maahanmuuttoon liittyvistä tabuista. Tabut johtavat Forssin mukaan vihapuheeseen:

      - Jos tilasto on julkinen, sitä voidaan käsitellä ja se voidaan selittää auki. Harmaan massan pitäisi puhua. Siellä on se totuus, Forss aloittaa.

      - Nyt on vain vihapuhetta ja niitä, jotka vastustavat sitä.

      "Fobbana" tunnettu ylikonstaapeli kohauttaa tahallaan. Kuukausi sitten Forss huomattiin, kun hän lähestyi maahanmuuttokriittisen Hommafoorumin keskustelijoita. Nyt poliisilla on yksitoista sivua muistiinpanoja siitä, mitä hommalaisten mielestä on vihapuhe.
      "Hommalla on erittäin tiukka moderointilinja."

      - On olemassa laillista ja laitonta vihapuhetta, Forss huomauttaa.

      "Laillisella vihapuheella" hän tarkoittaa sananvapauden piirissä olevaa inhimillistä oikeutta ilmaista epäluulonsa kansanryhmiä kohtaan. Laittomaksi puhe menee, kun ryhdytään kiihottamaan.

      Forss kuuluu valtakunnansyyttäjän vetämään työryhmään, joka pyrkii selventämään poliisille, syyttäjälle ja oikeudelle, miten nettikeskusteluihin ja erityisesti netin vihapuheeseen pitäisi oikeudellisesta näkökulmasta suhtautua. Ryhmän on tarkoitus kokoontua kuun vaihteen tienoilla keskustelemaan uuden verkkojulkaisemista koskevan lain tulkinnasta.

      - Nyt kukaan - poliisi, syyttäjä ja oikeus - ei tiedä, miten lakia pitäisi soveltaa. Laissa on liikaa tulkinnanvaraisia kohtia, Forss sanoo.

      Työryhmän on tarkoitus laatia raportti, jolla voitaisiin ohjeistaa poliisia. Tätä raporttia varten Forss on vieraillut ahkerasti myös Hommafoorumilla.

      - Eniten vihapuhetta tapahtuu suurimmilla keskustelupalstoilla. Hommalla on erittäin tiukka moderointilinja, Forss sanoo.

      Ulkomaalaisten tekemä rikollisuus nousi eilen ajankohtaiseksi aiheeksi, kun kansanedustaja Olli Immonen (ps.) jätti hallitukselle kysymyksen ulkomaalaistaustaisten henkilöiden tekemistä seksuaalirikoksista. Viime viikolla Helsingin Sanomat uutisoi tammikuussa julkaistusta henkirikostilastosta, jossa maahanmuuttajaryhmät näyttäytyivät yliedustettuina.

      - Minun mielestäni yksi ratkaisu vihapuheeseen on avoin data. Jos tilasto on julkinen sitä voidaan käsitellä ja se voidaan selittää auki. Jos ongelmasta ei puhuta, totuus etsitään itse. Tämä on yksi syistä, miksi vihapuhetta - laitonta ja laillista - kumpuaa, Forssa sanoo Uudelle Suomelle.

      Onko kansanryhmiä vastaan kohdistuva vihapuhe mielestäsi todellinen ongelma Suomessa? Vastaa Uuden Suomen kyselyyn täällä.
      Aiheesta lisää Uuden Suomen blogeissa

    • (----*----)

      Eikös persuilla ole korkean tason raiskaaja ihan omasta takaa? Taisi saada rangaistukseksi pelkkä ehdollista.

      • åååhhhh

        Niin - oli demari teon tehdessään - että sellasta.Tai ei siinä tainnut paljon tapahtua,pikkusen ehtoollista tuli.


    • liity sinäkin...

      Kyllä, mutta hän oli demari silloin, ja kuten tiedetään seura tekee kaltaisekseen.
      Nyt hän on tehnyt parannuksen ja liittynyt rehellisten ihmisten joukkoon.

    • SS hommoo

      Pitäisikö kaikkien mamujen liittyä myös persuihin? Raiskaaja tekee "parannuksen" ja on sen jälkeen ok persu!!! Immonen ei ole ollenkaan huolissaan Suomalaisten perusmiesten tappamista Suomalaisista naisista, sehän ei ole ole mamukriittistä SS pervoilua!

      • peruspersu

        typerä kommentti ss mieheltä


      • ei sshomoWätys
        peruspersu kirjoitti:

        typerä kommentti ss mieheltä

        Ei siltä ole koskaan muunlaisia tullutkaan. Vaikka kun ottaa huomioon
        että se ahkeroi täällä 24/7 luulisi että joskus joku helmen tapainen olisi
        joukossa. Mutta ei, ei vahingossakaan.


    • kysyvä kansa odottaa

      Voisiko tämä avaajan mainitsema Olii Immonen kysyä myös suoraan Soinilta: Miksi hän palkkasi puolueensa kakkosmieheksi raiskauksesta tuomitun henkilön? Koska saamme vastauksen?

      • onko vaikeaa

        No voisihan sitä sitten kysyä,että miksi tämä "raiskaaja" kelpasi niin hyvin demareille,eikä pois potkittu - että sellasta.

        Mutta tämä "raiskaajahan" on kauan sitten ehdollisen tuomionsa kärsinyt,joten lain mukaan hän samalla viivalla muiden kanssa.


      • näin on

        jos lukisit enemmän...tuomio oli KKO:n äänestyspäätös 3-2


      • ps info
        näin on kirjoitti:

        jos lukisit enemmän...tuomio oli KKO:n äänestyspäätös 3-2

        Löytyi 1 osumaa haulla "putkonen". Osumat 1-1
        « Edellinen 1 Seuraava »
        Maaliiton puheenjohtaja Matti Putkonen eroaa

        HS - Kotimaa - 28.3.1990 - 2456 merkkiä - 1. painos

        SAK:laisen Maaseututyöväen liiton puheenjohtaja Matti Putkonen (sd) eroaa puheenjohtajan tehtävästä kahden viikon kuluttua. Hän jätti tiistaina eronpyyntönsä liittonsa liittotoimikunnalle, joka myönsi hänelle eron. Työsuhde päättyy 12. huhtikuuta, jolloin liiton valtuusto kokoontuu valitsemaan uutta puheenjohtajaa. Putkosen ero johtuu hänen saamastaan raiskaustuomiosta. Korkein oikeus tuomitsi hänet helmikuussa raiskauksesta kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen


      • ps info
        ps info kirjoitti:

        Löytyi 1 osumaa haulla "putkonen". Osumat 1-1
        « Edellinen 1 Seuraava »
        Maaliiton puheenjohtaja Matti Putkonen eroaa

        HS - Kotimaa - 28.3.1990 - 2456 merkkiä - 1. painos

        SAK:laisen Maaseututyöväen liiton puheenjohtaja Matti Putkonen (sd) eroaa puheenjohtajan tehtävästä kahden viikon kuluttua. Hän jätti tiistaina eronpyyntönsä liittonsa liittotoimikunnalle, joka myönsi hänelle eron. Työsuhde päättyy 12. huhtikuuta, jolloin liiton valtuusto kokoontuu valitsemaan uutta puheenjohtajaa. Putkosen ero johtuu hänen saamastaan raiskaustuomiosta. Korkein oikeus tuomitsi hänet helmikuussa raiskauksesta kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen

        Vaalityömies Matti Putkonen pitää perussuomalaisia työväenpuolueena – seuraava tähtäin ay-vaaleissa


        kp-lehti
        Vaalityömies tittelillä perussuomalaisten voittokulkua pohjustanut Matti Putkonen arvioi puolueensa rynnivän seuraavaksi ammattiyhdistyspolitiikkaan. Ensimmäinen näytön paikka on Metalliliiton liittokokousvaalit, joihin Putkonen toivoo puolueensa asettavan kattavan ehdokaslistan.

        – Metallin suurimman puolueen SDP:n ykköspaikkaa perussuomalaiset eivät vielä haasta. Sitä vastoin uskon, että perussuomalaiset saavat merkittävän aseman Metallin liittokokoukseen, jos Metallin vaaleista halutaan tosissaan lisää vaikutusvaltaa, Putkonen kertoo.

        Putkonen huomauttaa perussuomalaisten saaneen gallupeissa toiseksi eniten kannatusta ay-liikkeen jäseniltä.

        – Tämän vuoksi toivon, että perussuomalaiset ottavat ay-politiikan tosissaan. Se olisi luonteva ja demokraattinen tapa heijastella poliittista ilmapiiriä.

        – Liittokokousten paikat eivät kuitenkaan tule yhdessä hujauksessa vaan pitkäjänteisellä työllä. On muistettava, että puolueella ei vielä ole kattavaa ay-organisaatiota. Toivottavasti kohta on, Putkonen toteaa.

        Putkosen mukaan työmarkkinapolitiikka on luonteva osa perussuomalaisten toimintaa, sillä suurin osa puolueen kannattajista on palkansaajia.

        – Perussuomalaiset ovat ennen kaikkea työväenpuolue. Olemme pragmaattisia. Haluamme edistää työväestön ja pienipalkkaisten etuja ja suomalaista työtä. Emme näe työn ja pääoman välillä ristiriitaa kuten vasemmistopuolueet vaan yhteistyön mahdollisuuden.

        SDP:stä perussuomalaisten vaalityömieheksi siirtyneen Putkosen nykyinen työsopimus päättyy toukokuun lopussa. Jatkopestistä ei ole vielä sovittu, mutta Putkonen haluaisi edelleen jatkaa perussuomalaisten palveluksessa.


      • ei demuWätys
        onko vaikeaa kirjoitti:

        No voisihan sitä sitten kysyä,että miksi tämä "raiskaaja" kelpasi niin hyvin demareille,eikä pois potkittu - että sellasta.

        Mutta tämä "raiskaajahan" on kauan sitten ehdollisen tuomionsa kärsinyt,joten lain mukaan hän samalla viivalla muiden kanssa.

        Niin kelpasi, ja pitkään kelpasikin, niin että demaritollot voivat kyllä suunnata
        Putkosen meneisyyteen liittyvät kysymykset itselleen.

        "Putkonen liittyi SDP:hen vuonna 1968. Vuosina 1972–1981 hän oli Mäntän kaupunginvaltuuston jäsen. Hän erosi puolueesta vuonna 2010 oltuaan sen jäsen yli 40 vuotta."

        Wikipedia


      • ..............
        näin on kirjoitti:

        jos lukisit enemmän...tuomio oli KKO:n äänestyspäätös 3-2

        .............


    • Hullu-uho

      Eihän SS Immonen kritisoikaan Suomalaisten perusmiesten naisiin kohdistamia rikoksia. SS miehet fantasioivat "mamukriittisillä" raiskauksilla, Se on niin hommalaista pervoilua!

    • Immosen äänestäjä

      Kansanedustaja Olli Immonen on ajan hermolla globalisaatiossa
      Soinin ja Terhon kanssa viime kaudella samassa ryhmässä ollut
      ja nyt suurella äänimäärällä EU-parlamenttiin valittu UKIP-puolueen
      Nigel Farage
      on kansanedustaja Olli Immosen kanssa samoilla linjoilla

      UUSINTA UUTTA
      Nigel Farage ilmoittaa, että

      ensinnäkin haluan johtaa Englantia
      ja
      että väärää porukkaa tulee englantiin
      heikkoa taidoiltaan ja levittävät tauteja
      MAMUJEN TERVEYSRISKI ON SELVITETTÄVÄ

      http://www.newsweek.com/2014/10/17/inside-maverick-mind-nigel-farage-276175.html










      “What worries many people,” I tell him, “is that the current government, unable to curtail EU immigration, seem to be victimising would-be migrants from elsewhere.

      I think most people who know Harare, say, would feel that any Zimbabwean seeking to come to Britain should be given every encouragement. But Zimbab­weans come,
      to put it bluntly,

      with the wrong skills,
      in the wrong colour skin and
      possibly, given the HIV rates there, in the wrong state of health.”

      http://www.telegraph.co.uk/news/politics/11153107/Nigel-Farage-Ban-migrants-with-HIV-from-entering-Britain.html











      Suomessa samaan asiaan on kiinnittänyt huomiota
      kansanedustaja Olli Immonen
      http://immonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176767-kansainvalinen-liikkuvuus-ja-tautiriskien-minimointi-suomessa

    • Ei tainnut katua

      Pyysikö Putkonen uhrilta anteeksi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe