Kivikirkkojen etäisyys toisistaan 33,3 km.

Basker

Heipä hei, pitkästä aikaa. Nykyään en enää viitsi paljon kirjoittaa S24:n palstoille, kun aina pitää suorittaa ylimääräisiä kikkailuja, että pääsee kirjoittamaan. Saunalahden IP:llähän ei ole enää juurikaan asiaa kirjoitella, kun yhden provokaattorin saama banni sulkee samalla 1000 muuta kirjoittajaa palstojen ulkopuolelle.

Lueskelin useita vuosia sitten Hermeetikko-lehden nettisivuilta oudosta ilmiöstä, jonka mukaan jokaisen Suomen keskiaikaisen kivikirkon etäisyys seuraavaan lähimpään kivikirkkoon on aina 33,3 kilometriä. Valitettavasti Hermeetikon sivusto on nykyisin niin hermeettisesti suljettu, että ei kannata enää linkittää sinne.

Niinpä lainaankin sivustolla olleita tietoja toiselta sivustolta, jonne ne on kopioitu. Kivikirkkojen väliset etäisyydet.:

Nokian kartano-Tyrvään vanha kirkko 33.3 km
Tyrvään vanha kirkko – Kokemäen kirkko 33.3 km
Pyhän Henrikin kappeli – Ulvilan kirkko 33.3 km
Nousiaisten kirkko – Yläneen kirkko 33.3 km
Euran kirkko – Rauman kirkko 33.3 km
Kokemäen h.maa (sillan pohj.puoli) – Lapin kirkko 33.3 km
Kirkkokari – Lallinsaaren kko 3.33 km
Eurajoen kirkko – Honkilahden kirkko 33.3 km (33.4km)
Pyhäjärven papinsaari – Laitilan kirkko 33.3 km (33.4km)
Lallinsaaren kko – Alastaron kirkko 33.3 km (33.2km)
Eurajoen kirkosta Kokemäen kirkkoon, saadaan etäisyys joka on 33.9 km
Nokia-Sastamala-Kokemäki-Eurajoki-Honkilahti-Oripää-Marttila-Muurla.
Kokemäki on jonkinlainen keskus. Siitä lähtee suorat Sastamalaan, Ulvilaan, Lappiin ja Eurajoelle, mutta sen myös lävistää kaksi etäisyyslinjaa; Harjavalta-Huittinen ja Kiukainen-Äetsä.
Rengon kivikirkolta Tammelan vanhaan pappilaan 33,3km.
Tammelan pappilasta taas Tammelan kirkolle: 3,3km

Jne. Jne. Lista jatkuu.
http://www.vmpk.fi/forum/index.php?topic=58842.0

Myös sellainen maanmainio herrasmies kuin Niilo Paasivirta on käsitellyt asiaa omalla Niilopedia-sivustollaan, josta löytyykin perinpohjainen artikkeli aiheesta:
http://fi.niilopedia.org/index.php/Kirkko

Lisäksi Skepsis ry.:n sivuilla on keskustelua aiheesta. Täältäkin löytyy juttua:
http://www.ultra-lehti.com/kirjat/arv-muinaissuom.html

Kovin moni suomalainen on siis kiinnostunut siitä, miksi vanhojen suomalaisten kivikirkkojen etäisyydet toisistaan ovat aina 33,3 km. Asiaa ovat miettineet niin mystikot, ateistit, skeptikot kuin uskovaisetkin.

Koska tälläkin palstalla moni näyttää olevan kiinnostunut mystiikasta, niin ajattelin sitten postittaa aiheen tänne. Profetioihin se ei liity, mutta harva aloitushan täällä muutenkaan oikeaa profetiaa sisältää. Gematrikkoja, kabbalisteja ja muita mystikkoja tällä palstalla liikkuu sen verran, että jonkinlainen selvitys asiaan ehkä saadaan.

34

3514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paasivirta on

      sаatanallinen rienaaja! Älä usko häntä!

    • Fides1

      Voisko liittyä jotenkin siihen, että sunnuntaina, pyhäpäivänä kuului levätä? Joten kirkkoja rakennettiin niin että sinne on max 15 km matkaa?

    • _rapo_

      Monet kirkoista rakennettiin entisten pakanallisten palvontapaikkojen päälle. Siitä periytyvät monien kirkkojen sijainnit ja etäisyydetkin toisistaan. Noin 33.3 km etäisyyksiä on vähän liikaa, että se olisi kaikissa tapauksissa pelkkää sattumaa, mutta varmasti luetelluista etäisyyksistä jotkut ovat sattumaakin.

      Ehkä noin 33.3 kilometrin matkalla oli jokin merkitys pakanoille. Mikä se merkitys oli, ei ole selvillä.

      Britanniassa ja muualla entisen megaliittikulttuurin aikana suuntia ja jossain määrin etäisyyksiäkin on mitattu uskomattoman tarkasti, ja myöhemmät aikakaudet ovat vain lähinnä säilyttäneet näitä mittauksia tekemällä aina uusia rakennelmia entisten paikalle. Syyt siihen, miksi näitä mittauksia tehtiin, eivät ole sielläkään säilyneet. Myytit ja riitit ovat kadonneet.

      Suomessa ei ollut megaliittikulttuuria, mutta jotain etäisiä vaikutteita saattoi tännekin kantautua, ja täällä saattoi olla omat paikallisetkin perusteet matkojen mittauksiin.

      Pitkän matkan rituaaliset kävelyt joka tapauksessa olivat osa muinaisaikojen kulttimenoja niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa, ja 33.3km etäisyys saattaisi liittyä niihin. Montako askelta muuten on noin 33.3 km? Tässä ei tarvitse olettaa ihmisiä pienemmiksi kuin nykyisin, sillä ihmisten koko pienentyi merkittävästi vasta kristillisellä keskiajalla, jolloin viimeistään etäisyydet menettivät merkityksensä.

      Asiaa voisi tutkia kävelemällä näitä välimatkoja, ja ottamalla ylös askelten määrät ja muita havaintoja. Kenties askeleita ei laskettu vesiä ylittäessä, joten etäisyydet pitäisi ehkä mitata vain maaetäisyyksinä, vesien yli "hyppien". Jos tätä vesihypoteesia testaa, niin kannattaa myös huomata, että vesialueiden rajat ovat muuttuneet paikoin siitä vähintään 2000 vuoden takaisesta ajanjaksosta, kun näitä etäisyyksiä ehkä kävellen mitattiin. Pakanuuden ajan loppu eli noin 1000-luku ei ole otollisin aika etäisyyksiä mitanneen perinteen ajoittamiseksi, koska vähintään osa kohteista on selvästi vanhempia.

    • Profetiaakin

      Miksi tuo arkkitehtuuri ei alunalkaen olisikin profetiaa Jumalalta. Näin varmaan on.
      Onhan myös Raamatussa monenlaista vastaavaa ohjetta tehtäviin Jumalan antamana.

    • 5+20

      Ehdottelen seuraavia.
      Päivämatka vanhalla ajalla kaikkien kantamusten kanssa?
      Näköetäisyys?
      Vanhanaikainen suunnistus järjestelmä "maamerkkien" mukaan, "maaGPS"
      Koirat merkkaavat reittinsä, kissat ja monet eläimet, miksei ihminenkin, jo raamatussa kerrotaan kuinka merkittäviin paikkoihin tehtiin kivikasoja ym.
      niitäkin olisi ehkä syytä mittailla....

      Ihminen on kuitenkin aina ollut sen verran älykäs, että jos ihminen on suoraa tahtonut tehdä, se tekee sen ja muitakin taitoja ihmisellä on ollut kuin suoraan kulkeminen.
      Pyramidit, maya temppelit jo kertoo että on pystytty siihen mitä nyt ihmetellään.
      Mutta jos ollaan vaikka tahdottu rakentaa näköetäisyyden päähän jotain (torneja) josta sitten voidaan vaikka tulella viestittää toiselle tornista torniin, suunnistaa yöllä jne.....ja sitten nämä tornit ovat olleet niin pakanallisia, että niiden tilalle on pitänyt rakentaa kirkko.

      No tässä esittelen mitä mieleen sattuu.

    • Hevosmies/rinkkamies

      Rinkka selkään ja mars matkaa ! : )

      Kuinkas kauas jaksat ja kuinka kauas useimmat jaksoi keskiajalla?

      Liekö myös kysessä joki hevosilla käytävä yhden päivän keskimatkan pituus?
      (täyttä laukkaa, käyntiä tai ravia?)

      Epäilen että tuo olisi selitettävissä jotenki ihmisen askelilla tai hevosen päivämatkalla ?

      Joku on kirkkoruhtinas, kuningas tai hallitsija on sanonut jonkun "matka mitan" jonka matkan päässä pitää olla turvapaikka, niin on tehty.
      Ja silloin alamaiset on sen tehnyt aivan kirjaimellisesti ja maastosta on valittu silloin paraspaikka (historian aikana vesistöjen, jokien ja maastojen muoto on muuttunut jonkin verran esim; turun linna ja muut suomen linnat) .

    • Varokaa kirjaa!

      Muistakaa, ettei missään nimessä kannata lukea keskiaikaisista kivikirkoista tehtyä tutkimusta, koska se vaikuttaa haitallisesti maailmankuvaan.

      Hiekkanen, Markus: Suomen keskiajan kivikirkot (ISBN 978-951-746-861-9)

      Tuo kirja jääköön kaikilta 33,3 km teorian oikeaksi tietäviltä visusti lukematta, koska siitä löytyvät Suomen keskiaikaiset kivikirkot ja niiden oikeat paikat.

      • 123456 km..?

        Entäpä Suomessa olevien puukirkkojen etäisyys toisistaan? Montako virstaa,eikun siis kilometriä,niiden etäisyys toisistaan on?


    • 33.3 % mailman

      väestöstäkin on kristittyjä!
      Sattumaako??

    • kirkkomatkalla

      http://g.co/maps/w5yp3

      Tässä nämä ovat kartalla.

    • okkigaam

      Olen fundeerannu.
      Mitä mitta lukua ovat muinoiset esi isät käyttäneet, kun metrijärjestelmä otettiin käyttöön Ranskan vallankumouksen yhteydessä.
      Olen lukenut samaa artikkelia ultrasta aikoinaan. Kiitti sinulle.
      Maagikko

    • Loogos

      Nieminen ei pohdi numeron 33,3 esoteerisia merkityksiä. Lähinnä siitä syystä, että metrijärjestelmä tuli virallisesti Suomeen vasta 1700-luvulla, joten kirkkomitan 33,30 numeraalinen arvo voisi olla sattumaa. Toki käytössä on voinut olla joku mitta, joka on tarkoituksella tavoittanut lukua 33, jolloin se on ollut lähes sama kuin nykyinen metri.
      Luku 33 on joka tapauksessa mystinen luku ja annan kuriositeettina tähän sen joitain merkityksiä:
      Luku 33 edustaa heprean gematriassa mm. sanaa gal eli salaisuus. Mielenkiintoista on nyt se, että hepreassa verbi galal (3 30 30) merkitsee kuoren avaamista. Kun gil ja gul ja gal viittaavat myös ympyrään, kyse on siis ’ympyrän salaisuuden avaamisesta.’ Gal ympyrä lukuarvoinen 33 viitannee ennen kaikkea 33. leveyspiiriin, sillä tällä asteella sijaitsee Israelin ainoa ja koko Euroopassa ainoa irtokivistä tehty kelttiläinen viisikehäinen kiviympyrä, ( Gilgul refajim). Mutta erikoisimmin pituuspiirin 33,30 astetta ja leveyspiirin 33,30 asetta risteyskohta osuu Kyproksen saaren etelä-kärjen kohdalla merialueelle, jonka pohjalla nähtävissä muinaiskulttuurin jäänteitä. Kun vetää suoran linjan ko. alueelta pohjoiseen linja sivuaa Suomen Kainuuta.

    • Ingenjör_81

      Jännä juttu tähän liittyen. Minulla ja uudestisyntyneellä työkaverillani on molemmilla työmatkaa töihin 33 km. :-)

    • Ingenjör_81

      Yksi kolmas osa (1/3), eli 33,33% enkeleistä lankesi.

      Langenneiden laskeutumispaikka, ja pahamaineisen Dan-juutalaisheimo kotipaikka, Hermonin vuori jota Hisbollah pitää nykyisin hallussa, sijaitsee
      33 astetta itään Pariisin Nolla Meridianista ja 33 astetta pohjoiseen päiväntasaajalta.
      http://www.theendtimesobserver.org/archives/index.php?id=411

      • asdfafsd

        Israelilaisista varjeltuu 1/3 osa:

        Sak. 13:8 Ja näin on käyvä koko maassa, sanoo Herra: kaksi osaa siitä hävitetään ja saa surmansa, mutta kolmas osa siitä jää jäljelle.


    • profetiaproffa

      Selvää on se, ettei keskiajalla pystytty mitenkään määrittämään edes kilometrin tarkkuudella etäisyyksiä. Näin ollen selitys täsmälliseen etäisyysväliin ei löydy ihmisen omasta suunnittelusta tai mittaamisesta.

      Turun tuomiokirkosta on myös Turun linnan kappeliin 3,3 km.

      Nyt kysymys on siitä, mitä tarkoittaa luku 33 tai 333.

      Vanhassa testamentissa on eritelty Israelin kuninkaan hyviin ja huonoihin. Huonot kuninkaat olivat vallassa keskimäärin 5 vuotta. Hyvä kuninkaat olivat vallassa keskimäärin 33 vuotta. Davit oli vallassa Jerusalemissa 33 vuotta (yhteensä 40 vuotta). Jeesus eli maan päällä 33 vuotiaaksi ja ristiinnaulittiin noin 33,5 vuoden ikäisenä.

      Raamattu ei kehoita tekemään ennusteita syntymäpäivistä. Tämä on kiellettyä numerologiaa.

      Raamatussa on kuitenkin paljon numerollista logiikkaa, mutta ennusteita niistä ei pysty tekemään, pikemminkin loogisuus todistaa vain se, että Jumala on määrännut Raamatun sisällön. Jumalan sanoma on ihmiselle on kirjoitettu selvällä puheella ja se ei sisällä mitään piilokoodeja.

      • 33

        Tässä 33,3 km mitassa suhteessa lukuihin 33 ja 333 on vain se pikku vika, että 33,3 km toteutuu vain metrijärjestelmässä, joka otettiin käyttöön ensimmäkseksi Ranskassa 1799. Metri ei perustunut millään tavalla uskontoon eikä Raamattuun vaan maapallon ympärysmittaan. Näin ollen kaikki "33" myytit tähän liitettynä ovat järjettömiä.


      • profetiaproffa
        33 kirjoitti:

        Tässä 33,3 km mitassa suhteessa lukuihin 33 ja 333 on vain se pikku vika, että 33,3 km toteutuu vain metrijärjestelmässä, joka otettiin käyttöön ensimmäkseksi Ranskassa 1799. Metri ei perustunut millään tavalla uskontoon eikä Raamattuun vaan maapallon ympärysmittaan. Näin ollen kaikki "33" myytit tähän liitettynä ovat järjettömiä.

        Jos tuohon oli tarkoitettu leipoa joku juttu, niin ainakin se on faktaa, että etäisyys on sama. Jos Jumala on tuon takana, niin hän on tiennyt etukäteen mikä metrijärjestelmä on silloin käytössä, kun etäisyyksiä voi mitata tarkkaan.

        Mutta jäitä hattuun sen suhteen, että 33,3 tehtäisiin jotain päätelmiä adjetiiveista. Minusta tuo voisi ehkä tarkoittaa sitä, että Jumala on sijoittamisten takana. Hän on saattanut vaikuttaa pakanarituaalipaikkojen sijaintiin ennen kirkkojen rakentamista.

        Niin en tiedä tästä asiasta tarkkaan.


    • Pyyn tarkkailija

      Numero 37 on merkittävä raamatullinen luku:


      http://www.biblewheel.com/gr/gr_37.asp

      Ja tuo 333 on jaollinen 37:llä ja tulokseksi saadaan 9.

      Myös 111, 222, 444, 555, 666,777, 888,999 ovat 37:llä jaollisia.

      Mitä tämä kaikki merkitsee, emmää tiä.

      • Pyyn tarkkailija

      • Ingenjör_(1
        Pyyn tarkkailija kirjoitti:

        Nyt tsekkasin mitä 333 on

        http://www.biblewheel.com/gr/gr_333.asp

        sivuston mielestä? The snow eli lumi. Suomi on luminen paikka talvella !

        "Näin sanoo Herra Sebaot: Katso, onnettomuus kulkee kansasta kansaan, ja suuri myrsky nousee maan perimmäisistä ääristä." - Jer. 25:32

        Oikein käännettynä tuo on "maan perimmäisestä äärestä". Suomi eli Finland voidaan kääntää "Fin" "ääri" ja "land" "maa". Suomi on myös viimeinen maa, jolla on AAA-luottoluokitus ja vasta Suomi valittiin maailman parhaaksi maaksi (Newsweek). Suomen lipussa on myös samat värit kuin Israelin lipussa, vain se on erona että jos Israelissa on Symbooli VT:stä, niin Suomen lipussa on symbooli UT:sta. Myös Leijona vaakuna löytyy molemmista maista jne.


      • Ingenjör_(1 kirjoitti:

        "Näin sanoo Herra Sebaot: Katso, onnettomuus kulkee kansasta kansaan, ja suuri myrsky nousee maan perimmäisistä ääristä." - Jer. 25:32

        Oikein käännettynä tuo on "maan perimmäisestä äärestä". Suomi eli Finland voidaan kääntää "Fin" "ääri" ja "land" "maa". Suomi on myös viimeinen maa, jolla on AAA-luottoluokitus ja vasta Suomi valittiin maailman parhaaksi maaksi (Newsweek). Suomen lipussa on myös samat värit kuin Israelin lipussa, vain se on erona että jos Israelissa on Symbooli VT:stä, niin Suomen lipussa on symbooli UT:sta. Myös Leijona vaakuna löytyy molemmista maista jne.

        Jos et kuitenkaan sotkisi toisiinsa Suomea ja israelia, Uutta testamenttia ja vanhaa, Uutta viiniä ja vanhaa paskaleiliä...


      • MIETTIKÄÄ TÄTÄ
        Ingenjör_(1 kirjoitti:

        "Näin sanoo Herra Sebaot: Katso, onnettomuus kulkee kansasta kansaan, ja suuri myrsky nousee maan perimmäisistä ääristä." - Jer. 25:32

        Oikein käännettynä tuo on "maan perimmäisestä äärestä". Suomi eli Finland voidaan kääntää "Fin" "ääri" ja "land" "maa". Suomi on myös viimeinen maa, jolla on AAA-luottoluokitus ja vasta Suomi valittiin maailman parhaaksi maaksi (Newsweek). Suomen lipussa on myös samat värit kuin Israelin lipussa, vain se on erona että jos Israelissa on Symbooli VT:stä, niin Suomen lipussa on symbooli UT:sta. Myös Leijona vaakuna löytyy molemmista maista jne.

        Miksi öljystä ja kaasusta rikkaat muslimaat eivät ole AAA maita!!!!!

        HE HALUAA ANTAA VELKAA JA ORJUUTTAA EI ISLAMIN USKOISET MAAT!


      • Sionlion
        MIETTIKÄÄ TÄTÄ kirjoitti:

        Miksi öljystä ja kaasusta rikkaat muslimaat eivät ole AAA maita!!!!!

        HE HALUAA ANTAA VELKAA JA ORJUUTTAA EI ISLAMIN USKOISET MAAT!

        Myös sinikivi.com porukat fundeeraa paljon näitä 33.3 mittoja sun muita kummallisuuksia


      • profetiaproffa

        Numero 9 on tuomion luku tai tarkoittaa Jumalan määräämää lopputulosta. Mutta emme tiedä nyt mitä tässä yhteydessä 33,3 tarkoittaa. Sen kertoisi itse Jumala, joten täytyypi iltarukouksessa kysyä Häneltä, jos tässä on edes sellainen asia, että Herralla on kerrottavaa asiasta.


    • Uskovainen Uskis

      Olen jo jonkin aikaa tiennyt, että Suomi oli muinainen suuri kuningaskunta muinoin. Ihan mielenkiintoista siis. Joskus 700-900 luvuilla. Muistaakseni.

    • luku 33

      Tässä on luku ns. "kirkonrakentajilla"

      • linkki tässä

      • salat esille
        linkki tässä kirjoitti:

        http://www.google.fi/search?q=vapaamuurarit ja luku 33,3&sugexp=chrome,mod=6&sourceid=chrome&ie=UTF-8

        Juhani Julin kertoo salaisuuksia ja mitä ,
        maailman ehkä tunnetuin vapaamuurari Albert Pike (1809–1891) kertoo!
        Julin
        http://www.youtube.com/watch?v=IcO058GNcLY 1/2

        http://www.youtube.com/watch?v=ND6GvYJAeic 2/2

        ja mitä Albert Pike
        http://personal.inet.fi/koti/esko.tienhaara/uutisia/USKOMATON naky.htm

        Mitä luku 33 muurareilla tarkoittaa ....on tässä !!!

        http://www.google.fi/search?q=tuliko vapaamuurari pike uskoon&sugexp=chrome,mod=6&sourceid=chrome&ie=UTF-8


      • näin on ............
        salat esille kirjoitti:

        Juhani Julin kertoo salaisuuksia ja mitä ,
        maailman ehkä tunnetuin vapaamuurari Albert Pike (1809–1891) kertoo!
        Julin
        http://www.youtube.com/watch?v=IcO058GNcLY 1/2

        http://www.youtube.com/watch?v=ND6GvYJAeic 2/2

        ja mitä Albert Pike
        http://personal.inet.fi/koti/esko.tienhaara/uutisia/USKOMATON naky.htm

        Mitä luku 33 muurareilla tarkoittaa ....on tässä !!!

        http://www.google.fi/search?q=tuliko vapaamuurari pike uskoon&sugexp=chrome,mod=6&sourceid=chrome&ie=UTF-8

        Juhani Julin oli vapaamuurari ja linkissä 1/2 n. 13 minuuttia kohdalla kertoo , että
        Pertti Jotuni joka oli muurari ja tuli uskoon, niin paljasti ,että tasolla 33 vasta paljastuu että muurarien jumala on
        lusifer

        http://www.youtube.com/watch?v=IcO058GNcLY

        Ex-vapaamuurari Juhani Julin kertoo vapaamuuraruuden saloista 1/2


      • profetiaproffa
        salat esille kirjoitti:

        Juhani Julin kertoo salaisuuksia ja mitä ,
        maailman ehkä tunnetuin vapaamuurari Albert Pike (1809–1891) kertoo!
        Julin
        http://www.youtube.com/watch?v=IcO058GNcLY 1/2

        http://www.youtube.com/watch?v=ND6GvYJAeic 2/2

        ja mitä Albert Pike
        http://personal.inet.fi/koti/esko.tienhaara/uutisia/USKOMATON naky.htm

        Mitä luku 33 muurareilla tarkoittaa ....on tässä !!!

        http://www.google.fi/search?q=tuliko vapaamuurari pike uskoon&sugexp=chrome,mod=6&sourceid=chrome&ie=UTF-8

        Nyt on kyse muusta kun luvusta 33. Nyt on kyse luvusta 33,3 ja se ei ole yhtä monta kuin, mitä ihmisellä on selkärangassa nikamia.


      • sionlion
        profetiaproffa kirjoitti:

        Nyt on kyse muusta kun luvusta 33. Nyt on kyse luvusta 33,3 ja se ei ole yhtä monta kuin, mitä ihmisellä on selkärangassa nikamia.

        osas ne laskea melko tarkkaankin välimatkoja tuohon aikaan kun pyhiä paikkoja kartoitetiin, esim koroisten piispanlinnasta on Mynämäen kirkolle 5376 x 5.376 eli 28901m ja koroisilta Raision Ihalan kappelille joka vaikutti 1000-luvun alussa on matka 5376m..


    • VesaNasareth

      On olemassa sovellus kun pistää Googleen: Draw radius circles on google maps
      pitäisi tulla Lontoon kartta ja sitten kun pääsette Suomeen, niin vasemmalla alhaalla valintoja ja sitten hiirellä napsutellaan päälle ja pois.

    • Anonyymi

      Taisi tämä Nieminen sanoa yhdessä haastattelussa,että se 33,3 km on vanha roomalais aikainen mitta. Armeija pysty marssimaan päivässä 33,3 km. Perustuu se kirkkojen sijainti siihen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      217
      35643
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      273
      22672
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      444
      11364
    4. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      84
      9001
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      29
      6721
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5271
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      199
      4165
    8. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      48
      2142
    9. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      38
      2051
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1647
    Aihe