Nainen 25v, poikaystävä 16v!

Nainen 25v...

Olen äärimmäisen rakastunut minua 9v nuorempaan poikaan, aina ennen olen seurustellut vanhempien miesten kanssa.
Yllättävää kyllä, tämä poika kohtelee minua paremmin kuin kaikki miehet yhteensä. Hän on ikäisiään huomattavasti kypsempi ja hänellä on arvot kohdillaan.
Olen hulluna tähän poikaan, ja hän minuun! En olisi koskaan itsestäni uskonut, mutta elämä heittelee... :))

31

2381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 43535435

      Alaikäiseen ei saa sekaantua, olet sitten nainen tai mies joka ihastunut alaikäiseen.

      Sairas on tämä maailma jossa aikuiset väittää rakastavansa lapsia seksuaalisella tasolla

    • amanojaku89

      eiköhän tuo aikanaan lopu tuommoinen suhde. 16 v on suojaikäraja jonka jälkeen on ihan vapaa olemaan teilustikin vanhempien kanssa... Jos synkkaa niin mikä siinä sitten, kunhan ei pakota toista mihinkään. Ei jaksa kuitenkaan uskoa että tuo pidemmänpäälle toimii. Vaan mistäpä sitä ikinä tietää sinänsä...

    • tertfgeasz

      Jos olisit 35 ja "poika" 26, niin kuulostaisi jo paljon paremmalta...
      No, tämä nuori mies on kaiketi elämänsä ensimmäisessä naissuhteessa eikä häntä ole maailman kylmyys päässyt pilaamaan. Toivoa sopii, että tuo jatkuukin - mutta tiedäthän, että useille iskee myöhemmässä vaiheessa sellainen "mä oon ollut vaan tän yhden kanssa"- fiilis... Ikäero siihen ei välttämättä vaikuta, mutta kokemuskentässännehän on selvä tasoero.

      • :)

        Täällä yksi nainen joka on 35 ja mies 27. Miltäs kuulosti?


      • tertfgeasz
        :) kirjoitti:

        Täällä yksi nainen joka on 35 ja mies 27. Miltäs kuulosti?

        No hei, mieshän on jo aikuinen - ja varmasti ollut "naisen kaa sillai" jo ennen sinua. So what's the problem? Aikuisia ihmisiä, joilla on 8 v ikäeroa, ei sen kummempaa. Se on se Eletty Elämä, joka tekee meistä sellaisia kuin olemme - aloittaja seukkaa teinipojan kanssa ja teinipojalla ei voi olla paljoakaan kokemusta naissuhteista ja sepä voi jossain vaiheessa kääntyä parisuhdetta vastaan. Itse seukkasin kolmekymppisenä kuusi vuotta nuoremman miehen kanssa ; itsellä oli sitä ennen kuuden vuoden parisuhde, nuorelle miehelle olin eka vakava yritys parisuhderintamalla. Ei toiminut, ei - päästin poikasen 24 v menemään ja hakemaan lisää kokemuksia, minä kun olin menoni jo mennyt ja halusin vakiintua.


      • :)
        tertfgeasz kirjoitti:

        No hei, mieshän on jo aikuinen - ja varmasti ollut "naisen kaa sillai" jo ennen sinua. So what's the problem? Aikuisia ihmisiä, joilla on 8 v ikäeroa, ei sen kummempaa. Se on se Eletty Elämä, joka tekee meistä sellaisia kuin olemme - aloittaja seukkaa teinipojan kanssa ja teinipojalla ei voi olla paljoakaan kokemusta naissuhteista ja sepä voi jossain vaiheessa kääntyä parisuhdetta vastaan. Itse seukkasin kolmekymppisenä kuusi vuotta nuoremman miehen kanssa ; itsellä oli sitä ennen kuuden vuoden parisuhde, nuorelle miehelle olin eka vakava yritys parisuhderintamalla. Ei toiminut, ei - päästin poikasen 24 v menemään ja hakemaan lisää kokemuksia, minä kun olin menoni jo mennyt ja halusin vakiintua.

        Jep.


    • 16vuotiaan äippä

      Oletko aivan seko?En antaisi ikinä mun 16 vuotiaan pojan olla noin vanhan ämmän kanssa.Hyi hitto.Enkä usko hänenkään vanhempien sitä hyväksyvän.

    • hyväähän se teki

      Ei tua nyt mitään ole. itse 16 vuotiaana paneskelin 25 v naista.

    • Nuorta "rakkautta"??

      Muistan, kun poikani 12-vuotias kaveri oli niiiiiiin toivottoman rakastunut minuun!
      Olin 32, oma poika ja tämä nuori ihailijani siis 12-vuotiaita!
      Sen kesän Juhannuksena hän jopa poimi minulle kimpun kukkia! Se olisi ollut tosi koomista jos jotenkin toisaalta ei olisi tullut sääli(?) tai ainakin sellanen äidillinen myötätunto ja liikutuskin, melkein kyyneleet silmiin ja pala kurkkuun.
      Kyllähän nïtä sattuu. Pojalla alkaa seksuaalisuus herätä, mahla nousee suoniin ja hormonit hyrrää voimakkaina! On kuitenkin aikuisen naisen vastuu ettei sekaannu mihinkään luvattomiin juttuihin!
      Sitä paitsi pelkkä ajatus muusta on todella oksettava!!!

      • Ei mahdotonta

        Tiedän yhden pariskunnan, jossa nainen oli seurustelun alkaessa 26-v. ja mies 16-v. Eivät antaneet ennakkoluulojen häiritä, vaan menivät kihloihin ja naimisiin. Perhekin kasvoi. Kumpikaan ei katunut avioitumista, mutta lähes kolmenkymmenen yhteisen vuoden jälkeen nainen sairastui vakavasti ja menehtyi. Se oli miehelle ja lapsille kova paikka. Sitä vaan, että ei suhteen onnistuminen ole välttämättä osapuolien iästä kiinni.


    • eipä ole

      kokemusta muuta kuin toisin päin, itse 16-17-vuotiaana tuli seurusteltua 24-25-vuotiaan miehen kanssa. Nykyisin olen itse lähes aloittajan ikäinen (24v.) ja sanoisin, että aikuisena osapuolena itse vastaavassa tilanteessa etenisin hyvin hitaasti ja rauhallisesti -niin siitä voisi ehkä tullakin jotakin kestävämpää ja siinä ajan mittaan se nuoremmankin osapuolen todellinen "kypsyys" ja arvot punnitaan. (Sekä myös lähipiiri suhtautuu vähitellen positiivisemmin ja oppii näkemään ihmisen iän takana, eikä pidä vanhempaa puoliskoa pelkkänä hyväksikäyttäjänä.)

      Joustoa, kärsivällisyyttä tarvitaan ja sen mielessä pitämistä, että toinen on niinkin nuori ja siksi aivan erilaisessa elämäntilanteessa. Oletko aloittaja valmis esim. siirtämään lasten hankintaa jne. vielä reippaasti eteenpäin? Vievätkö pojan opiskelut teidän erilleen toisistanne ehkä vuosiksikin? Kun näitä asioita on pohdittu tunteen lisäksi järjellä, niin voi hyvin olla, että teitä onnistaakin :)

    • se tärkein

      pointti tässä edellisessä viestissäni oli siis se, että älä sitten sorry odottamaan 16-vuotiaalta enempää kuin mitä sen ikäiseltä voi odottaa, vaikuttipa kuinka kypsältä tahansa.

    • Tynnyri-Eikka

      No sillä lailla. Kun olin ylä-asteikäinen teinipoika -tämä lauseenaloitus jälleen kerran- kävin keväisin ahkerasti linturetkillä kiikareineni ja joskus ihan eväiden kanssa, silloisen kotimme lähistöllä sijaitsevassa joenrantametsässä päivittäin.
      No kyttäsinhän minä totta vie niitä lintuja, mutta olihan siinä sitä naistenkin kyttäämistä, eritoten semmosten 25-35 vuotiaiden naikkosten. Kiva oli heidän kanssaan aina jutustella ja Kiikari-Eikka tuli varmasti tutuksi ja monelle mieleen.

      Näiltä reissuilta ihan erityisesti mieleeni jäi yli 30-vuotias ruskeatukkainen lettipäinen koiranulkoiluttajanainen, jonka kanssa usein juttelin milloin mistäkin. Hänen katseensa ja hymynkin muistan, en unohda koskaan. Ja kuis siin sit sillai? En tullut silloin koulussa juttuun omanikäisteni kanssa, olin erilainen kuin muut. Ikäiseni tytöt eivät suostuneet juttelemaan, mainehan heiltä olisi mennyt. Onneksi oli koulun jälkeistä vapaa-aikaa...

      Niin, siitähän onkin sitten aikaa, 17-18 vuotta ja nyt asun toisella paikkakunnalla. Ja mites naisten kytistely nykyään? Olen 32 v. ja naisystäväni asuu tuossa tien toisella puolen taloyhtiössä. Hän täyttää pian 41v.

    • Todellista rakkautta

      14v Priscilla ja 24v Elvis tapasivat Saksassa bileissä 1959 ja viettivät sen jälkeen jatkuvasti aikaa yhdessä kunnes Elvis palasi Usaan 1960. Tämänkin jälkeen he pitivät yhteyttä mm. puhelimitse, kunnes Priscillan vanhemmat antoivat hänelle luvan lentää Elviksen luo. Elvis maksoi koko reissun. Lopulta Priscillan vanhemmat antoivat hänelle luvan muuttaa kokonaan Elviksen luo avoliittoon. He menivät naimisiin vasta myöhemmin, mutta elivät onnellisena yhdessä kunnes Priscilla 27-vuotiaana petti Elvistä valmentajansa kanssa. Elvis ei toipunut tästä vaan alkoi käyttämään runsaasti päihteitä ja kuoli yliannostukseen sydän murtuneena.

      Heilläkin oli yli 10 vuoden ikäero, muttei se mitään tai ketään haitannut, vaan se oli ihan normaalia ja luonnollista.

      Miksi se nykyään haittaa?

    • Seksinosto alaikäsel

      Joku 19-vuotias tyttö kertoi olevansa raskaana 15-vuotiaalle pojalle, jonka isä on nyt uhannut tehdä tytöstä rikosilmoituksen, jotta tyttö saa tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. (Nykylain mukaan seksi alle 16-vuotiaan kanssa on AINA TÖRKEÄÄ!) Todisteet ovat kiistattomat, koska vauvasta saa DNA-näytteen. Poika rakastaa tyttöä ja he haluavat pitää yhteisen vauvan.

      Vaikka teillä ikäero on isompi, mutta koska nuorukainen on jo ylittänyt suojaikärajan, tuollainen ei ole riskinä.

      Sensijaan rikosoikeudellisena riskinä voi olla se että siveyspoliisi väittää sinun ostaneen seksiä alaikäiseltä. Siitä voidaan tuomita, vaikkei mitään rahaa olisikaan annettu. Riittää että poika on vaikkapa ollut autosi kyydissä tai saanut jotain muuta taloudellista hyötyä, olet tarjonnut hänelle esim. ruokaa.

      Tämä on ihan todellinen uhka suhteellenne, koska ilmiannon poliisille voi tehdä joku läheinen, tuttu tai kukatahansa joka saa tietää suhteestanne.

      Tuomiolta ei voi välttyä silläkään että poika sanoo ettei ole myynyt seksiä ja sinä sanot ettet ole ostanut seksiä, vaan tuomio tulee muiden väitteiden perusteella. Jos poliisi pystyy todistamaan että poika on saanut sinulta autokyydin, niin saat seksuaalirikostuomion. Esim. kateelliset pojan kaverit todistavat oikeudessa pojan kertoneen olleensa sinun kyydissäsi, tai jos pojan vanhemmat suuttuvat sinulle ja haluavat kostaa, niin olet todellisessa pulassa.
      Voihan olla että poika suuttuu sinulle ja tekee sinusta rikosilmoituksen vuosia myöhemmin.

      Toivotan silti parisuhteellenne onnea, mutta ole varovainen!

    • Vittu806

      Sä haiset!!!!

    • Itsemääräämisoikeus

      ""On kuitenkin aikuisen naisen vastuu ettei sekaannu mihinkään luvattomiin juttuihin!""

      Alottajan kuvaama tilanne EI ole "luvaton juttu", koska Suomen lain mukaan 16-vuotta täyttäneellä on seksuaalinen ITSEMÄÄRÄÄMISOIKEUS, mikä tarkoittaa että hänellä on oikeus ITSE päättää ketä rakastaa ja kenen kanssa haluaa olla.

      Muiden EU-maiden teinit ovat riittävän kypsiä jo 12-15 vuotiaina päättämään itse omasta seksielämästään, ovatko suomalaisteinit niin jälkeen jääneitä ettei heille tätä samaa oikeutta voida suoda?!

      Suojaikäraja tarkoittaa ainoastaan sitä ettei alle 16-vuotias saa ITSE päättää kenen kanssa seurustelee ja rakastelee, vaan viranomaiset haluavat päättää sen heidän puolestaan.

      Saksassa, Italiassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Kreikassa, Unkarissa, Moldovassa, Serbiassa jne. suojaikäraja on tuon 14 vuotta!

      Espanjassa vain 13 ja Hollannissa 12v eli kaikissa noissa EU-maissa olisi täysin laillista ja normaalia että 16-vuotias itse päättää keneen rakastuu ja kenen kanssa rakastelee!

      Jopa naapurin hyysärimaassa Ruotsissa suojaikäraja on alempi, 15-vuotta kuten myös Ranskassa, Tanskassa, Islannissa, Puolassa, Romaniassa, Slovakiassa, ym... monissa muissa ns. sivistysmaissa.

      Suojaikäraja ei ole siis Suomessa kansainvälisesti vertaillen mitenkään matala, vaan päin vastoin korkeampi kuin muissa EU-maissa!

      Kun nykyinen rikoslain 20 luku 1990-luvun lopussa säädettiin, suojaikäraja ehdotettiin alennettavaksi 15 vuoteen. Tuolloin viitattiin tutkimustuloksiin sukukypsyyden aikaisemmasta saavuttamisesta ja siihen, että useissa Suomeen verrattavissa maissa suojaikäraja on alempi. Eli asiantuntijatkin ehdottivat Suomeenkin tuota 15-vuotta, mutta Eduskunnan lakivaliokunta ei suostunut siihen.

      • Minkä ikäinen itse olet? Miksi sinusta olisi tärkeää saada sekaantua alle 16-vuotiaisiin? Oletko omassa kehityksessäsi jotenkin jälkeenjäänyt etkä kykene vuorovaikutukseen ikäistesi naisten kanssa?

        Se, että joissakin maissa on alhaisempi ikäraja, ei todellakaan tarkoita että siellä kaltaisesi aikuinen mies saisi käytännössä seurustella 13-vuotiaan kanssa. Tytärten isät lynkkaisivat sinut jos yrittäisitkin.


      • Hanki oma elämä!
        simasuuneiti kirjoitti:

        Minkä ikäinen itse olet? Miksi sinusta olisi tärkeää saada sekaantua alle 16-vuotiaisiin? Oletko omassa kehityksessäsi jotenkin jälkeenjäänyt etkä kykene vuorovaikutukseen ikäistesi naisten kanssa?

        Se, että joissakin maissa on alhaisempi ikäraja, ei todellakaan tarkoita että siellä kaltaisesi aikuinen mies saisi käytännössä seurustella 13-vuotiaan kanssa. Tytärten isät lynkkaisivat sinut jos yrittäisitkin.

        Samaan sukupuoleen sekaantuminen oli Suomessakin rikos ja mielisairaus vielä 80-luvulla. Moni homo on jo tuolloin ollut homo ja harjoitti Suomen lain kieltämää ja rangaistavaa samaan sukupuoleen sekaantumista, joka oli seksuaalirikos. Olivatko he mielestäsi 80-luvulle saakka "sairaita ja pervoja seksuaalirikollisia", jotka nyt yhtäkkiä parantuivat ja ovatkin normaaleja?

        Monta miljoonaa suomalaista äänesti presidentiksi erittäin varakasta keski-ikäistä miestä, joka haki kehitysmaasta teinin puolisokseen. Mitä paheksuttavaa siinä siis olisi että "sekaantuu" teini-ikäiseen?

        Muissa Eu-maissa huomattavasti nuoremmat teinit saavat vapaasti valita haluavatko seurustella vai eivät. Miksei Suomessa muka edes 16-vuotias saisi?

        Kysehän on siitä että se teini saa itse valita kenen kanssa haluaa seurustella ja olla. Miten kukaan muu voisi tietää paremmin mikä on hyväksi toisille?

        Kukaan ei pakota sinua seurustelemaan kenenkään kanssa, mutta miksi sinulla tulisi olla oikeus estää muita seurustelemasta?

        Pakottaminen ja raiskaushan ovat iästä riippumatta rikoksia.


    • Outoa, onko totta?

      Naisena naiselle sanoisin, että et ole tainnut kehittyä normaaliin tahtiin? Oletko seurustellut aikaisemmìn? Olette ihan eri tasolla ja eri elämän vaiheissa.

      • Jälkeenjäänytkö?

        Oletko sitä mieltä että tämä erittäin varakas suomalainen presidenttiehdokas "ei ole kehittynyt normaaliin tahtiin" kun keski-ikäisenä haki kehitysmaasta teini-ikäisen puolison? Eivätkö he olleet aivan "eri tasoilla ja eri elämän vaiheessa"?

        Koitatko väittää että Suomen presidenttiehdokkaaksi pääsee "omassa kehityksessään jotenkin jälkeenjäänyt" joka ei "kykene vuorovaikutukseen ikäistensä kanssa?"

        Miksi niin moni nainen sitten äänesti tälläistä ihmistä?


    • Ikäistään kypsempää

      Minä elän juuri tuollaisessa elämäntilanteessa. Oon 15v ja omanikäiset tytöt eivät vain kiinnosta. Olisin valmis vaikka mihin, jos vain sopiva kumppani löytyisi, tuo suojaikäraja on mielestäni turha, olen henkisesti tarpeeksi kypsä ja valmis tekemään itse omat päätökseni

    • ankka

      olin 15v poika kun seurustelin muutaman kuukauden 23 vuotiaan naisen kanssa,olen ollut pari vuotta nuoremman kanssa nyt olen 18 täyttänyt juuri en koe mitään pahaa tapahtuneen.

    • jiipee-.

      Itse kun olin 17 v niin tapailin 26 v naista yli vuoden ajan. Harrastimme pääasiassa seksiä.

    • Suvaitkaa IKÄerot

      Sanokaa nuo samat Loomannille ja Havistolle?

      ""jossain kohtaa se on todella kieroa, jos vanhempi on tyyliin yli 30-vuotias ja nuorempi teini-ikäinen. Kehityseroja PITÄÄ olla jo siinä vaiheessa, ellei se yli 30-vuotias ole jälkeen jäänyt""

      Väitätte siis että nykyinen kansanedustaja ja presidenttiehdokas, jota n. 2 miljoonaa suomalaista äänesti Suomen presidentiksi, voikin olla "kehityksessä jälkeen jäänyt"?

      Olette siis sitä mieltä että suuri osa Suomen kansasta (naisista) olisi halunnut presidentiksi kehitysvammaisen "jälkeen jääneen" yksilön?

      ""Ymmärrän myös sen, miksi se nuorempi osapuoli ei sitä asiaa ymmärrä, mutta jokaisen pitäisi tajuta aikuisena, miksi se on nimenomaan enemmän vanhemman vastuunsa tajuta!""

      Eli olette sitä mieltä että niin Haviston kuin Loomannin olisi tullut tajuta ettei teinipojan kanssa tulisi aloittaa parisuhdetta? Se on yksiomaan "heidän vika"? Siitäkin huolimatta että teinipoika jahtasi vanhempaa miestä, eikä toisinpäin (Teuvo: Niko suorastaan jahtasi minua! En ollut helppo pala. Ajattelin, että hän on liian nuori. Lähde: MeNaiset-lehti).

      Teinipoikia ei tästä voi syyttää, koska he eivät ole ymmärtäneet "sitä". (Mitä"sitä"? Sitäkö että vanhempi osapuoli on joko "jälkeen jäänyt" koska haluaa olla nuoren kanssa vai sitä että se vanhempi on joku perversipervo kun haluaa olla nuoremman kanssa?)

      Kummankin "teinipoika - keski-ikäinen mies" parisuhteet ovat kestäneet ja ainakin ulkopuolisen silmin näyttävät toimivan erittäin hyvin.

      Miksei muka tälläisiä parisuhteita tulisi sallia ja suvaita muillekin kuin vain homosuhteille? Aivan yhtä sallittuja ne tulee olla normaaleille heterosuhteillekin.

    • Suvaitkaa muitakin!

      Miksi kaikki hyysärit vaikenevat heti kun nuoren naisen ja pojan välistä suhdetta verrataan vanhan homomiehen ja nuoren pojan väliseen suhteeseen?

      Ensin kaikki paheksuvat nuorta naista joka on rakastunut nuorukaiseen, mutta sama paheksunta ei kohdistu homosuhteisiin. Miksei?

      Suomessa kaikkia tulisi kohdella tasavertaisesti,

      Mikä on sallittua yhdelle, tulee olla sallittua myös toisille.

      Miksei näin ole? MIten selitätte itsellenne suvaitsemattomuutenne heterosuhteiden ikäeroja kohtaan kun samalla suvaitsette huomattavasti isommalla ikäerolla olevat homosuhteet?

    • ikä numeroita

      Jos rakastat poika aidosti, niin ikä on vain numeroita :) itse seurustelen 18-vuotiaan nuoren naisen kanssa ja olen 16-vuotias. Paheksuntaa tuli alussa mutta ei enää

    • lifemocker

      ääni muuttuu kyllä kellossa kun se puhdas paneminen muuttuu arjeksi ja molemmat huomaa ettei siitä mitään tule ;)

      • Kannattaa kokeilla

        Mitä sitten? Useimpien muidekaan ns. normaalit parisuhteet eivät toimi.

        Heillä on oikeus kokeilla. Kukaan ei voi etukäteen tietää onnistuuko suhde.

        Usein ne epätodennäköiset suhteet toimivatkin yllättävän hyvin.


    • hullumpikumä

      hullu

    • 54v+17v = 37 ikäero

      Sir Charles Chaplinin ollessa yli 50 vuotias, hän meni neljännen kerran naimisiin 17 vuotiaan tytön kanssa ja eli onnellisena elämänsä loppuun asti tämän kanssa lähes 40-vuoden ajan.

      Harvan saman täsmälleen saman ikäisenkään avioliitto kestää niin kauan. He saivat useita yhteisiä lapsia.

      Eikä kukaan tuomitse Chaplinia "pedofiiliksi" tai "lapseen sekaantujaksi" tai edes lapsen hyväksikäyttäjäksi, vaan päin vastoin, Chapliinille myönnettiin Sir arvonimi.

      Miksei yhtä hyvin kenen tahansa muun parisuhde jossa on ikäeroa, voisi toimia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      150
      10892
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2902
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1706
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 83
      1566
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    Aihe