Profetaalinen ilmestystieto

lakannut?

Kannattaako näitä nykajan profeettoja uskoa enää ketään, tuhansia ennustuksia on mennyt väärin, mukana joukossa tunnettuja tele-evankelistoja ja niin sanottuja suurmiehiä. Osa profetioista johtuu vilkkaasta mielikuvituksesta, vaistonvarainen käyttäytyminen: uskotaan asioita jotka kumpuavat mielen syövereistä, tämä sama mielenhenki tai miksi sitä nyt kutsutaan sen voi jokainen päättää itse, kiihoittaa meitä riitaan toisiamme vastaan se joka pystyy hallitsemaan impulssiivista käytöstä on oikeilla jäljillä. Mukamas jokin korkein taho syöttää mieleemme dataa, jota julistamme Jumalan sanana. Kuka voi ihmisen mielen kesyttää, monet uskonnot hakevat siihen vastausta eri meditaatioharjoitusten kautta. Monia kiehtoo tämä salaperäinen houkkuus ja Jumalan hulluus, olemmehan vain laina-ajalla, varsinainen elämä alkaa ikuisuudessa opettaa kristillinen seurakunta ja kirkko. Tämä ei tietenkään tarkoita, että profetian henki olisi kuollut Kirkossamme tai Seurakunnissamme. On lukuisia tapauksia, joissa pyhät ihmiset ja muutkin seurakuntalaiset ovat jollain tavalla vastaanottaneet profeetallisia näkyjä ja unia. Mutta termi profeetta sellaisenaan on yleisesti varattu vain Vanhan testamentin henkilöille. Nykyisin julkaistaan paljon kirjoituksia siitä kuinka enkelit ilmestyvät uutta sanomaa tuoden. On sanottu: Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. Matteus 24:24 Jotkut protestanttiset (ja samalla harhaoppiset uuskarismaattiset suunnat, pitävät kiinni ajatuksesta, että profeettojen aika jatkuu tänäkin päivänä, tosiasiassa se se lakkasi n 2000 vuotta sitten. Näin tehdessään he usein väheksyvät pyhän perimätiedon osuutta ylikorostaessaan omia uusia "ilmestyksiään". Olemme saaneet Pyhissä kirjoituksissa tarvittavan ilmoituksen. Voit lukea apogryfistä raamattua, mikäli mielestäsi raamatusta puuttuu jotain olennaista ja tuntuu, että haluat oppia turvallisesti lisää Pyhistä kirjoituksista. Löydät asiatekstiä näiltä sivuilta. Tuleeko meidän siis sallia profeettakoulut seurakunnissamme, mielestäni ei, sillä ajatus pohjautuu enemmän vanhan testamentin malliin, tämä saa jo minut kummeksumaan koko ilmiötä. Luonnollisten armolahjen käyttö on kuitenkin suotavaa, armolahjen käyttäjä joutuu kuitenkin monien haasteiden eteen, koska seurakuntalaiset rukoilevat vain itselleen lahjoja. Joudut luultavasti kateuden ja kyräilyn kohteeksi, itsekkyys on ilmiö josta tulee kasvaa ulos.

Arvostelykyvyn armolahja, haluaisin jakaa kanssasi erään löydön. Sen tein lukiessani ortodoksisen hurskauden yhtä peruskirjaa Filokaliaa. Kirjassa on teräviä ja osuvia huomioita meistä uskovista. Erityisesti minua puhutteli opetus siitä, että arvostelukyky eli lahja arvostella henkiä (1 Kor 12: 10) on Jumalan armon suurimpia lahjoja. Ellemme kykene vakaasti ja oikein arvostelemaan sisimpäämme pyrkiviä henkiä, meistä tulee pakostakin kuin yössä harhailevia ja kompastumme tasaisella ja suorallakin tiellä. Arvostelukyky on kuin sielun silmä tai lamppu evankeliumin sanan mukaan: 'Silmä on ruumiin lamppu. Jos siis silmäsi on vilpitön, on koko ruumiisi valaistu. Mutta jos silmäsi on paha, on koko ruumiisi pimeä.' Niin todellakin arvostelukyky tutkii kaikki ihmisen ajatukset ja teot sekä erittelee ne poistaen niistä kaiken pahan ja Jumalalle vastenmielisen ja karkottaen eksytyksen kauas ihmisestä." Kerrotaan Heron-nimisestä erakosta, joka oli elänyt viisikymmentä vuotta erämaassa ankarissa oloissa. Hän oli antanut oman ymmärryksensä pettää itseään äärimmäisissä paastoissa ja eristäytymisessä. Lopulta hän otti vastaan saatanan enkelin valon enkelinä. Se käski hänen heittäytyä keskiyöllä syvään kaivoon. Hän ei enää olisi alttiina millekään vaaralle suuren hyveellisyytensä ja Jumalan tahdon mukaisten vaivojensa ansiosta. Ja niin Heron tutkimatta ja arvostelematta, kuka häntä oli tähän neuvomassa, mieleltään pimentyneenä todella heittäytyi keskiyöllä kaivoon. Oikea arvostelukyky kasvaa todellisessa nöyryydessä. Siksi on tärkeää tuoda valoon oman sisimpänsä ajatukset ja tunteet ja sallia muiden arvostella niitä. "Pimeästä onkalosta valoon vedetty käärme pyrkii pakenemaan ja katoamaan näköpiiristä, niin myös pahat ajatukset, jotka tunnustamalla ja ilmoittamalla on tuotu esiin, kaikkoavat kiireesti ihmisestä." - Ikävä vain usein olemme niin varmoja omasta hengellisestä näkemyksestämme, ettemme suostu sitä yhtään korjaamaan toisen näkemysten avulla.

(5.Moos.18:21-22):
(Gal 1:8)

4

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Johanneksen

      ilmestyksestä luku 13


      1. Minä näin pedon nousevan merestä. Sillä oli 10 sarvea ja 7 päätä. Sarvissaan silä oli 10 kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.

      2. Näkemäni peto oli leopardin näköinen, sen jalat olivat kuin karhun, ja sen kita kuin leijonan kita.
      Lohikäärme antoi sille voimansa, valtaistuimensa ja suuren vallan.

      3.Minä näin, että yksi sen päistä oli kuin kuolinhaavan saanut, mutta sen kuolinhaava parantui.
      Koko maa seurasi ihmetellen petoa.

      4. Ihmiset kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle sanoen:
      kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?

      5. Sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja se sai vallan tehdä tätä 42 kuukautta.

      6. Se avasi suunsa pilkkaamaan Jumalaa, hänen nimeään, hänen majaansa ja taivaassa asuvia.

      7. Sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja se sai valtaa kaikkinaisiin sukukuntiin, kansoihin, kieliin ja kansanheimoihin.

      8. Sitä kumartavat kaikki ne maan päällä asuvat, joiden nimet eivät ole kirjoitetut maailman perustamisesta asti teurastetun Karitsan elämänkirjaan.

      9. Jolla on korvat, hän kuulkoon.

      10. Kuka tahansa vie vankeuteen, hän itse joutuu vankeuteen. Joka tappaa miekalla, hänet on miekalla tapettava.
      Tässä on tarpeen pyhien kärsivällisyys ja usko.

      11. Minä näin toisen pedon nousevan maasta. Sillä oli kaksi sarvea kuin KARITSAN SARVET, JA SE PUHUI KUIN LOHIKÄÄRME.

      12. Hän käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maassa asuvat kumartamaan ensimmäistä petoa, jonka kuolinhaava parani.

      13. HÄN TEKEE SUURIA IHMEITÄ, SAADEN TULENKIN LASKEUTUMAAN TAIVAASTA MAAHAN IHMISTEN NÄHDEN.

      14. Hän eksyttää maan päällä asuvia ihmeillä, joita hänen annettiin tehdä pedon nähden, ja hän yllyttää maan päällä asuvia tekemään pedon kuva patsaan, sen pedon, jossa oli miekanhaava, ja joka oli vironnut eloon.

      15. Hänelle annettiin kyky anta pedon kuvapatsaalle henki, että pedon kuvapatsas puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvapatsasta, tapettaisiin.

      16. Se saa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat panemaan tunnusmerkin oikeaan käteensä tai otsaansa.

      17. ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

      18. Tässä viisaus. Jolla on ymmärrystä, laskekoon [punaisen] pedon luvun.
      SE ON NÄET IHMISEN LUKU, SEN LUKU ON 666.

    • mot......

      Pasketta kaikki "profetoijat"

    • vidduunprofeetat!

      Miksi ylipäätään pitäisi edes miettiä mitään profetioita ja sitä ovatko ne oikeita vai eivät.

      Uskokaa niin pelastutte!

      Vaikka tuhat profeettaa täällä profetioisi oikein, eivät he voi sinua pelastaa.

    • ...

      ...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      217
      35643
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      273
      22672
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      444
      11364
    4. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      84
      9001
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      29
      6721
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5271
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      199
      4165
    8. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      48
      2142
    9. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      38
      2051
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1647
    Aihe