Kielteiset oleskelulupapäätökset

epropyur

Poikaystäväni on asunut Euroopassa lähes 18 vuotta, joista 4 vuotta Suomessa (ei yhtäjaksoisesti). Aluksi hänellä oli oleskelulupa opiskelujen perusteella, mutta myöhemmin hän siirtyi työelämään ja sai oleskeluluvan vakituisen työn perusteella. Jatkoa samalle oleskeluluvalle hakiessaan hänelle kuitenkin tuli kielteinen päätös sillä perusteella, että Suomessa on työttömyys kasvanut, joten maahanmuuttajien ei haluta vievän suomalaisten työpaikkoja.

Poikaystäväni valitti päätöksestä hallinto-oikeuteen ja hänen pomonsa antoi myös lausunnon siitä, miksi he tarvitsevat kielitaitoisen ja kansainvälisen työntekijän eikä suomalaista. Päätös oli kielteinen ja poliisista oltiin valmiita maksamaan hänelle lentoliput kotimaahansa. Poikaystäväni päätti hakea turvapaikkaa, vaikka hänen kotimaassaan oli juuri päättynyt sisällissota, mutta aseellisia konflikteja siellä oli edelleen. Päätös turvapaikasta oli kielteinen.

Olen seurustellut poikaystäväni kanssa lähes koko tämän ajan, minkä hän on asunut Suomessa. Seurustelun alussa molemmilla oli omat asunnot, mutta pari vuotta sitten näiden oleskelulupaongelmien alkaessa muutimme yhteen. Todisteita yhdessä asumisesta ei ole, koska emme voineet tehdä sitä viralliseksi siitä syystä, että voimassaolevaa oleskelulupaa ei ollut ja poikaystäväni henkkarit ovat olleet käsittelyajat poliisilla.

Haluaisimme mennä naimisiin, mutta emme ole uskaltaneet hakea henkkareita poliisiasemalta, koska pelkäämme poikaystäväni käännytystä. Haluaisimme hakea oleskelulupaa seurustelusuhteen/avoliiton perusteella, mutta silloin poikaystäväni olinpaikka paljastuu minun tietojeni perusteella ja pelkäämme käännytystä. En tiedä miten olisi kaikista järkevintä toimia, että saisimme oleskeluluvan takaisin. Meillä on asianajaja ja hänen mielestään meidän ei kannata mennä tässä vaiheessa naimisiin. Saamme tänä vuonna ensimmäisen lapsemme, jolloin voisimme hakea oleskelulupaa perheenyhdistämiseksi, mutta mitä jos sekin on kielteinen ja poikaystäväni käännytetään...

34

1439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meidän tilanne

      Viimeinen mitä varmaan kannattaa tehdä, on piileskellä. Todennäköisesti hän joutuisikin säilöön, jos on piileskellyt. Avoliiton 2 v yhdessäasumista täytyy todistaa esim talonkirjalla tms eli siitäkään syystä ei ole järkevää piileskellä. Talonkirjoihin voi laittaa henkilön ilman henkilöllisyystodistusta. Sen kun vaan ilmoittaa isännöitsijälle. Miksi ei kannata mennä naimisiin?
      Kyllä meilläkin (miehelläni) on käännytys, mutta ensimmäinen mitä lakimiehemme sanoi, on, että ei saa piileskellä vaan pitää heti mennä kun poliisi ilmoittaa...vaikka joutuisi säilöön. Sen jälkeen voi käydä oikeudenkäyntiä säilöönotosta, kuten me kävimme. Me olemme olleet tosi tarkkoja siitä, että poliisi koko ajan tietää, missä mieheni oleilee ja sen takia tuomari vapautti hänet säilöstä. Käännytyksen toimeenpanokieltoa voi hakea Hallinto-oikeudelta.

      Mutta en tietenkään ole mikään lakimies :(.

    • epropyur

      Asianajaja ei suositellut meille naimisiinmenoa tällä hetkellä juurikin siitä syystä, että joudutaan menemään poliisiasemalle hakemaan passi. Todennäköisesti meidän annetaan mennä naimisiin, mutta poikaystäväni lähetetään heti maistraatin jälkeen lentokentälle. Menisi varmaankin puoli vuotta, että saisin hänet viisumin turvin tänne takaisin ja joutuisin itse lähtemään hänen kotimaahansa selvittämään asioita. Näin pitkää aikaa erossa ei kuitenkaan haluta olla sen takia, että meille on nyt tulossa perheenlisäystä. Tämän takia asianajaja kehottaa odottamaan, että lapsi on syntynyt, jonka jälkeen poikaystäväni todistaa isyyden ja haetaan oleskelulupaa perheenyhdistämiseksi. Pelottaa kuitenkin, että jossain vaiheessa sinne poliisiasemalle on mentävä ja mitä jos käännytetään vauvan juuri synnyttyä. En kestäisi olla erossa, mutta toisaalta voinko lähteä vauva mukanani jonnekin sodan raunioihin, joissa ei ole edes kunnollista terveydenhoitojärjestelmää?

      • jeppistäjuu

        Itse tekisin mitä asianajaja suosittelee, eli odottakaa siihen asti että lapsi on syntynyt ja hakekaa oleskelulupaa sen perusteella. Poikaystäväsi on ollut laittomasti maassa? Kuinka kauan? Sillä perusteella käännytys voidaan tehdä tai sitten mäjähtää mojovat sakot.


      • ewsrws5i
        jeppistäjuu kirjoitti:

        Itse tekisin mitä asianajaja suosittelee, eli odottakaa siihen asti että lapsi on syntynyt ja hakekaa oleskelulupaa sen perusteella. Poikaystäväsi on ollut laittomasti maassa? Kuinka kauan? Sillä perusteella käännytys voidaan tehdä tai sitten mäjähtää mojovat sakot.

        Mulla on sukulainen, jolla on lapsi etelä-afrikkalaisen kanssa,

        No, samankailtaista taistoa kävivät,,, ukko karkotettiin täältä rikoksien takia, eikä siinä mulukat mitään painanut... mutta kun kävi mitä kävi, niin eipäs ole sukulaispoika enää isästään kuullut...

        Ikävä kyllä, toi koko homma haisee!!! Ei täältä ihmisiä työttömyyden takia karkoteta!!! Sua vieään kyllä nyt kun pässiä narussa, ja sä uskot kaiken mitä sulle sanotaan...

        tai sitten toi aloitus on vaan helkkarin huono provo!


      • home sweet home

        Jos kerran löysit ulkkiksen on parempi muuttaa sen kotimaahan. Sinne se mies kuitenkin lähtee joko lapsen kanssa tai.....
        Turhaa ja rasistista olla täällä suomalaisten keskuudessa.

        Etsikää elämä toisaalta rasittamasta suomalaista yhteiskuntaa.


    • d d d

      Mun ero taas astui voimaan lopullisesti 28.12,hänen 1. oleskelulupansa(1 vuosi) päättyi 15.12.Haluaisin tietää asuuko hän edelleen täällä,tuo 1. o-lupa kun tuli liittomme ansiosta.Olen riitautunut hänen kanssaan mutta haluan ymmärrettävistä syistä tietää onko hän edelleen täällä.Mun rahoilla hän tänne tuli ja hän puolestaan oli varma kuukausia sitten että hän voi jäädä tänne.Miten se häneltä onnistuisi?! Ja miten hän täältä lähtee,kuka hänet häätää ja etsii käsiinsä jos joku niin tekee?

      • TRTrtrtrttr

        Minkä helvetin takia pitää lapsia hankkia noin epävarmaan tilanteeseen.Holhousen alleko teidät peräkammari tytöt pitäs laittaa.


      • fdjgjggjgdj
        TRTrtrtrttr kirjoitti:

        Minkä helvetin takia pitää lapsia hankkia noin epävarmaan tilanteeseen.Holhousen alleko teidät peräkammari tytöt pitäs laittaa.

        Laskelmoitua katsos, tiedetään et lupa irtoaa lähes varmasti tuolloin.


    • ,.--.,,.-

      ehkä voisitte kertoa tarinanne jossain lehdessä. kun tapaus saa julkisuutta moni varmasti olisi teidän puolellanne varsinkin, kun miehellä on vakityö. ei kannata piileskellä, siitä ei ole pitkällä tähtäimellä mitään hyötyä. kyllä perheenyhdistämisen vuoksi nyt ainakin oleskelulupa myönnetään, ellei mies ole kriminaali.

      • 234234324

        "ehkä voisitte kertoa tarinanne jossain lehdessä. kun tapaus saa julkisuutta moni varmasti olisi teidän puolellanne varsinkin, kun miehellä on vakityö."

        Että lehteen. Ja mitä sitten? Miten kuvittelet tämän auttavan asiaa? Luuletko että virkamiespäätökset suomessa tapahtuvat kansanäänestyksellä? Ei tämä mikään h#¤vetin BB-talo ole.


    • meidän tilanne

      Hallinto-oikeus määräsi mieheni asiassa Maahanmuuttovirastolle käännytyksen toimeenpanokiellon nyt toistaiseksi. Ottavat turvapaikkahakemuksen käsittelyyn Hallinto-oikeuteen. Kaipa siinä sivussa sitten käsitellään oleskelulupahakemus. Pitää selvittää...

      • WWEWEWEWWEEW

        Kyllähän se oleskelulupa penska miehelle tien suomeen takaa.Kyllä kehitysmaan miehet sen hyvin tietää,pulla vain uunin.


      • meidän tilanne
        WWEWEWEWWEEW kirjoitti:

        Kyllähän se oleskelulupa penska miehelle tien suomeen takaa.Kyllä kehitysmaan miehet sen hyvin tietää,pulla vain uunin.

        Se olisi ihanaa :). Ennen kuin tapasin mieheni niin lääkäri sanoi, että siitä vaan (kyse siis raskaudesta). Sanoin lääkärille, että ensin pitää se sopiva mies löytyä. Sanoin ystävilleni, että pitäkää silmät auki, jos jossain piileskee minun luonteelleni sopiva mies...ja löytyihän hän sitten :)).


    • .........

      Todella fiksua tehdä lapsi tuollaiseen tilanteeseen!! Järjen riemuvoitto!

      • Yksinkertaiset...

        Kaikella ystävyydeellä - etkö ole jo huomannut, kuinka ns. miehesi käyttää sinua hyväksi.

        Karista jo ne vaaleanpunaiset silmälasit silmiltäsi ja usko, että olet vain ja ainoastaan mahdoliisuus, jolla ns. miehesi saa oleskeluluvan
        Sinä ja lapsesi olette sivuseikka tässä pelissä.

        Pidä hyvää huolta lapsestasi, sillä hän on syytön tilanteeseesi.


    • Huonolta nayttaa

      Kumpaa sina sitten haluat - lasta vai miesta ?
      Valitsit todella huonon valinnan, miehen jolla ei maassaolo lupaa jne.
      Keskity sina tytto nyt vain tulevaan lapseesi, etka miehesi paperiasioihin. Vai kuvitteletko etta vauva helpottaa tilannetta - mies ei siis saa maassaolo lupaa vaan sitten loydettiinkin porsaanreika, lapsi, no sehan on helppoa vaantaa.

      tama on huono perustelu saattaa maailmaan viela yksi lapsi lisaa, hanella on oikeudet m olempiin vanhempiin, ja jos isa kaannytetaan pois, olet siis yksinhuoltaja, sitako haluat ?
      Piileskely ei auta, pahentaa viela asiaa. Huonolta nayttaa.

    • fffffaaafa

      Älä aloittaja välitä. Sinun ei tarvitse välittää kenenkään mielipiteistä täällä. Rakastat miestäsi ja tulevaa lastasi, mitä sitä kukaan on arvostelemaan. On aina helppo arvostella toisia ja näin luulla itse elävänsä jotenkin arvokkaampaa elämää ja tehneensä juuri niitä oikeampia valintoja. Mutta elämä ei mene niin. Jos kuka on oikeasti ketään rakastanut koskaan... Ja tietenkään et halua yksinhuoltajksi vaan elää perheenä miehesi ja tulevien lastesi kanssa.

      • Elämä on.

        Olen samaa mieltä edellisen kanssa. Älä missään nimessä ajattele lapsesi parasta tai käytä järkeäsi. Anna mennä fiilisten mukaan.


    • fhdhgdjhgjdgh

      Tommoisesta kaveristako tulee sitten tulevaisuuden kunnon veronmaksaja Suomeen? Antakaa mun nyt nauraa. Ettekö voi tehdä samoin, kuin miehet eli jos menee naimisiin ulkkisnaisen kanssa, niin vierailee naisen kotimaassa, menee naimisiin siellä, hoitaa paprut kuntoon ja jne. Mut ei te otatte ilmiselvän oleskelulupaa hamuilevan kaverin heti ensitöikesenne, vaikka kyseisen maan miehen kotimaassa löytyy varmaan myös rehellisiäkin miehiä. Tämä nyt ei tarkoita kaikkia suhteita, mutta aloittajan tapaus on aivan 99% läpinäkyvä case.

      Aseellisia konflikteja niitä on vaimonkin kotimaassa, mut ei sieltä kukaan kinua turvapaikkaa täältä. Palaa maan pinnalle, äläkä ole noin säälittävän epätoivoinen ihminen. Eti joku muu ulkkismies, kyl niitä kunnollisia löytyy.

    • 18+2

      "Jatkoa samalle oleskeluluvalle hakiessaan hänelle kuitenkin tuli kielteinen päätös sillä perusteella, että Suomessa on työttömyys kasvanut, joten maahanmuuttajien ei haluta vievän suomalaisten työpaikkoja."

      No tämä ei kyllä ole mahdollista, näinköhän tiedät todellista syytä?

    • ++ 11 ++ 11

      Miten on tässä tapauksessa?:Exäni 1. oleskelupupa on loppunut ja se oli 1v pituinen.Erostamme tuli lopullinen eli harkinta-aika päättyi 12pv luvan loppumisesta.Ja kun virallisissa maahanmuutoviraston1. oleskeluluvan perusteissa on luvan uusimisessa oltava olemassa 1. luvan perusteet edelleen voimassa,luulis että hänet olis passitettu kotimaahansa.Onko näin tehty? Mä en tiedä missä hän nyt on.Toivon että hän olis joutunut kotimaahansa.Eihän hän voi käsittääkseni saada toimeentulotukeakaan silloin,vai voiko?

      • Mitä järkeä

        Ensin nähdä hirveästi vaivaa ulkolaisen puolison hankinnassa ja sitten erota,eikö lupaukset pitänytkään.


      • 54545.

        "Toivon että hän olis joutunut kotimaahansa."

        Miksi?


      • että sellasta

        Marssit oman asuinpaikkasi pääpoliisiasemalle tai sinne missä käsittelevät ulkomaalaisten jatko-oleskelulupia ja ilmoitat että hänellä eivät täyty enää samat perusteet kuin ensimmäisessä luvassa (olette eronneet). Tai soitat asiasta maahanmuuttovirastoon. Sitä missä hän on tuskin tulet selville saamaan mutta ole onnellinen ettei se ole enää sinun ongelmasi.


      • 3+2
        että sellasta kirjoitti:

        Marssit oman asuinpaikkasi pääpoliisiasemalle tai sinne missä käsittelevät ulkomaalaisten jatko-oleskelulupia ja ilmoitat että hänellä eivät täyty enää samat perusteet kuin ensimmäisessä luvassa (olette eronneet). Tai soitat asiasta maahanmuuttovirastoon. Sitä missä hän on tuskin tulet selville saamaan mutta ole onnellinen ettei se ole enää sinun ongelmasi.

        Kyllä ne viranomaiset muutenkin tarkistaa, onko avioliitto vielä voimassa. Ja tuskinpa mies hakee (jos hakee) jatkolupaa samalla perusteella, jos on kerran eronnut.


    • ++ 11 ++ 11 +

      Maahanmuuttovirasto antoi kieltävän päätöksen,sen he kertoivat heti kun ilmotin että olemme eroamassa.Mutta.. He taas sanoivat että poliisi päättää jatkoluvasta! Ja jotkut sanovat taas ettei poliisi sano viimeistä sanaansa! Ihan sekavaa!No,JOS lupaa ei ole hänellä,ei kai hän saa enää toimeentulotukea,vai voiko saada?Ja jos hän elää jonkun toisen rahoilla annetaanko hänen olla täällä? Etsitäänkö näitä joilta lupa on loppunut?

    • ++ 11 ++ 11 +

      Eiks kukaan tiedä tästä?Jotkut on ihmeissään kun haluan etttä ex passitetaan kotimaahansa.Mun rahoilla hän tänne tuli.Se on se syy.Jos näkisin edes merkkejä että hän ymmärtää rahan ja ajan määrän mitä häneen satsasin että hän pääsee Suomeen ja haluais korvata vaivaa edes osittain,voisin ajatella ja tuntea toisin.Nyt hän on pelkkä hyväksikäyttäjä-narttu jolle en anna mitään ihmisarvoa,en nyt en jatkossakaan.Ero oli hänen syytä TÄYSIN.Yksityiskohtia en jaksa kertoa.

      • 443

        Ota ne maksettuina oppirahoina. Olit tyhmä, yritä jatkossa olla viisaampi.


    • tiutau2

      Ei miehiä noin vain enää karkota Suomesta,jos ei ole mitäään rikollista tehnyt.Just tuli se dokkari,jossa oli menty oikeuteen asti ja saatu lupa olla Suomessa.Vanhempi nainen ja nuorempi ulkomaalainen mies.Ovat siis naimisissa.Ei tartte välttämättä lapsia sen takia lähteä tekemään,että voisi olla yhdessä.Tää nainen oli työllistänyt nuoren miehensä omassa yrityksessään.

    • The Plain Truth

      epropyur:
      Onko pakko yrittää porsia niitä tulevaisuuden syrjäytyneitä, joilla ei ole edellytyksiä menestyä Suomessa?

    • kokemusta on,tietoa!

      moi!
      sinulle joka kirjoitat eronneesi: ensinnäkään ilman oleskelulupaa, EI kuulu suomen sossujärjestelmän piiriin: siitä tulee kelalta himaan lappu. Eli ei varmasti elä täällä sossun tai minkään muunkaan tuilla, toki voi saada liitosta rahaa, jos sellaiseen kuuluu.
      Sinä, ketjun aloittaja: en todellakaan luottaisi lakimiehiin, lupaviranomaisiin, tai kenenkään. He tekevät vain työnsä. Olen hoitanut näitä asioita omien sukulaistenni puolesta valtakirjalla, ja voin todeta, että jos on hakenut lupaa, ja se on evätty- eli tullut kielteinen päätös, niin migri suosittelee, että käviis välillä kääntymässä kotimaassaan ja tulisi takaisin uuden hakemuksen kanssa.
      Valitus hallinto-oikeuteen vie oman aikansa, eikä se ole "tae" saada lupaa, olen nähnyt myös tapauksia, joista valitusteitse lupa "evätttiin".
      Jos olisin sinä, kirjoittaisin tilanteen asianmukaisesti maahanmuuttovirastolle, sekä liiitteeksi hallinto-oikeuden valitukseen tilanteenne (olet raskaana, olette solmimassa avioliittoa, jne), sekä pyytäisin suoraan poliisilta kopiota passista avioliittoa varten. (miksi ette kopioineet passia, eikö teillä ole ajokorttia tai muuta henkkaria?) passihan on vaan matkustusasiakirja?

      Ja sitten vielä tästä oleskeluluvan eväämisestä, negatiivisesta luvasta, ja rikollisuudesta, niin lupa voidaan evätä muistakin syistä kuin hakijan itsensä aiheuttamista, rikkeistä tai rikoksista tai muista syistä. Sä voit todellakin miehesi valtuutuksella soittaa sinne migriin ja kysyä asiaa. Kyllä ne sieltä osaavat kokonaistilanteen sanoa.
      (?) Oliko vielä jotain epäselvää? Ei se poliisi NIIN pelottava paikka ole, ettei omia asioitaan saa hoidettua!

    • myrtle1

      Kaksi maahanmuuttajien ja ulkomaalaisten asioihin keskittyvää lakimiestä on olemassa Helsingin seudulla, muihin lakimiehiin ei kannata luottaa, jotka eivät tiedä ulkomaalaislakia lainkaan.

    • eräsmies

      Hassua kun täällä aina haukutaan ulkomaalaisten vaimoja valaiksi ym. Kuitenkin hyvinkin usein kadulle näkee kauniin, hoikan suomalaisen naisen ulkomaalaisen kainalossa. Ja vieläpä onnellisen näköisenä :) Ollaanko me miehet näin kateellisia ja heikon itsetunnon omaavia pellejä?

    • China Dragon

      "Hassua kun täällä aina haukutaan ulkomaalaisten vaimoja valaiksi ym. Kuitenkin hyvinkin usein kadulle näkee kauniin, hoikan suomalaisen naisen ulkomaalaisen kainalossa"

      Kannattaisi olla varovainen mitä kirjoittaa. Sisällöstä saa sen kuvan että tukevaa ja vähemmän mainostoimistojen esille tuomaa naistyyppiä voi(saa) kutsua valaaksi.

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      390
      3877
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      135
      2710
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      129
      1877
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1320
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1202
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      172
      1199
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      74
      1180
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      64
      1125
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      51
      952
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      940
    Aihe