Aihe

Kemijärvellä taas epäpätevyys koulualalla esillä

Anonyymi

16

68

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tällä kanavilla on kirjoitettu pitkään
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15567388/avustajat-jatkuvasti-opettajina-kemijarvella

   Onneksi on nostettu asia esille! Lapsia ei pidetä missään arvossa, ihan sama kuka heitä opettajaa, kunhan joku tehtävään saadaan. Jos ohjaaja siirretään opettajaksi, niin tarvitaanko ohjaajaa? Miten ohjaaja pärjää yksin opettajana, kun pätevä opettaja tarvii ohjaajan avukseen?

   Eikö tämä ole hölmöläisen hommaa!

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Terkoitetaanko tätä tuolla sivulla olevaa:
    Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian selvityspyyntö 8.12.2020. Vastaus
    selvityspyyntöön 12.1.2021. Selvitys nähtävillä kokouksessa.


  • Anonyymi

   Ei kaikki ole nyt kyllä oikein koulupuolella,
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16564607/kemijarven-koulut---epapatevyytta
   tuolla tuollaista ja nyt sijaisiksi näyttävät kelpaavan kuka milloinkin, ainakin tältä näyttää kirjoitusten valossa

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Se vastine mikä on kohta päätettävänä lautakunnassa on kuin pikkulapsen ajatusmaailmasta tehty, herrajumala kuinka tyhmä vastine.
   Eiköhän ne näe sitten hallintoikeudessa millaisissa käsissä meidän koulupuolikin on.

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    UUSI

  • Anonyymi
   UUSI

   Johtajuus on hukassa. Hirvittää mihin tämä vielä johtaa.

  • Anonyymi
   UUSI

   minä olen teidän johtajanne. kumartakaa minua. minä olen minä. vien kansan uudelle aikakaudelle. minä MINÄ ei kukaan muu.

  • Anonyymi
   UUSI

   Hyvinpä käynnistyy Kemijärven juhlavuosi! 150 vuoden aikana ei ole vielä muodostunut hienoja, sivistyneitä käytänteitä. Asukkaista vähät välitetään, ja lasten ja nuorten kouluasioista ja elämässä menestymisestä vielä vähemmän.

   Epäpätevyys on kunniassa opetuksessa. Ajatellaan siis, että kuka tahansa voi opettaa mitä vain. Ainakin nämä tapaukset kertovat tällaista kieltä:

   hallinto-oikeus toteaa ykskantaan ettei ole menetelty oikein, on suosittu epäpätevyyttä pätevyyden kustannuksella

   http://paatokset.kemijarvi.fi/kuulutus/6374059553145462181.1604991530068.PDF

   Sijaisina käytetään yleisesti epäpäteviä. Avustaja kelpaa opettajan tehtävään. Yhtään avustajaa meillä ei ole, joka olisi suorittanut korkeakoulututkinnon. Mitä vielä! Nyt asia on nostettu pöydälle:

   http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20212200-6

   Tämä ketjusivukin on paljon puhuva, pitäisi ihan tulostaa ja laittaa aville tiedoksi. Ei voi olla savua ilman tulta, Vai voiko?

  • Anonyymi
   UUSI

   Minun piti miettiä, mikä se edllinen juttu tai tapaus oli tähän epäpätevyyteen liittyvänä. Googletin sanoilla hallinto-oikeus kemijärvi oaj
   ja löysin tällaisen tiedon sivulta
   https://www.oaj.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/2020/hallinto--oikeus-kumosi-kemijarven-paatoksen-patevan-opettajan-irtisanomisesta/

   ja tuossa sanotaan näin - eikö tämä ole selvästi sanottu epäpätevyyden suosimisesta
   Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut Kemijärven kaupungin päätöksen irtisanoa pätevä matemaattisten aineiden päätoiminen tuntiopettaja ja jakaa tämän tunteja sellaisille opettajille, joilla ei ollut kelpoisuutta.

   Osa irtisanotun opettajan tunneista oli annettu esimerkiksi biologian, maantieteen ja terveystiedon opettajille, jotta näiden opetusvelvollisuudet tulisivat täyteen. Lisäksi osa tunneista oli annettu ylitunneiksi peruskoulun matematiikan opettajalle ja lukion matematiikan, fysiikan ja kemian opettajille.

   Irtisanominen oli hallinto-oikeuden päätöksen mukaan siis johtanut siihen, että matemaattisia aineita olivat lukuvuonna 2019–2020 opettaneet merkittävässä määrin henkilöt, joilla ei ollut kelpoisuutta. Kahdella opettajista oli lisäksi ollut yhteensä 12,5 viikkotuntia niin sanottuja ylitunteja opetusvelvollisuuteensa nähden.

   Lukuvuonna 2019–2020 irtisanotun opettajan tunneista yhteensä 14 viikkotuntia oli annettu epäpätevien opetettavaksi. Lisäksi 9 viikkotuntia kemiaa oli siirretty opettajalle, jolla ei ollut kelpoisuutta kemian opettamiseen. Peruskoulun matematiikan opettajalla taas oli kelpoisuus kemian ja matematiikan opettamiseen, mutta ei fysiikan opettamiseen.

   Hallinto-oikeus katsoi, että vaikka matemaattisten aineiden opetustehtävät ovat yleisesti vähentyneet, kaupunki ei ollut osoittanut, että valituksen tehneen opettajan virkatehtävät tai työnantajan mahdollisuudet tarjota valittajalle virkatehtäviä olisivat vähentyneet päätöksentekohetkellä olennaisesti ja pysyvästi.

   – Opetusta antavan opettajan pitää olla tehtäväänsä kelpoinen. Irtisanomiselle ei ole perusteita, jos muilla kelpoisilla opettajilla on samaan aikaan ylitunteja, muistuttaa lakimies Ira Hietanen-Tanskanen OAJ:stä.

   -------------
   Ja vielä pullikoidaan ja saadaan hyvinvointilautakunnan jäsenetkin siunaamaan ratkaisu! Huh, huh, huu!

  • Anonyymi
   UUSI
   • Anonyymi
    UUSI

    Kyselläänpä lapsiltamme kuka tai ketkä heitä ovat opettaneet, niin pysytään kartalla. Ja kysellaan aina silloin tällöin, kyllä se totuus tulee ilmi!


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   14430
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   133
   12306
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   574
   8558
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   124
   5609
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   304
   5030